simit tansiyonu yükseltirmi / Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber! - Sağlık Haberleri

Simit Tansiyonu Yükseltirmi

simit tansiyonu yükseltirmi

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

SUSAM CİLT PROBLEMLERİNE NEDEN OLUYOR

A, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içeriğinden dolayı; diyabet hastalığında ve anemide tercih edilir. Ancak susam yağlı bir besindir, dolayısıyla simit gibi bol susamlı besinlerin fazlası, kilo problemine sebep olur. Alerjik bir yapıda olanlar için ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon problemi gibi sorunlara yol açabilir.

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

HER SABAH YUMURTA YEMEK ZARARLI MI?


Optimum miktarlarda kolesterol vücudumuz için olmazsa olmazdır. Ama kanımızda dolaşan kolesterol miktarı arttıkça damar sağlığımız risk altına giriyor. Kolesterolün beslenmeyle yakından bir ilişkisi var. Bu süreçte bizi en yakından ilgilendiren çok da popüler olan yumurta. Yıllarca yumurtanın kolesterolü aşırı yükselttiği biliniyordu. Ancak, son zamanlarda yapılan bilimsel çalışmalarda yumurtanın kolesterolü öyle sanıldığı gibi yükseltmediği görüldü. Çünkü yumurtanın sarısı yenildiğinde kanda yükselen kolesterolün damarlara çok da zararı yoktur. Bol bol pastırmalı, sucuklu yumurta yemek yerine haftada kere 1 tatlı kaşığı tereyağında pişmiş sahanda yumurta veya menemen tüketmek öneriliyor.

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

HAYATIMDAN EKMEĞİ ŞEKERİ TUZU ÇIKARDIM NEDEN HALA KİLO VEREMİYORUM?

Aslında bu durumun altında çok basit sebepler yatar. Biz uzmanlar öncelikle kan tahlili sonuçlarınızı değerlendiririz. Eğer sonuçlarınız idealse, yaptığınız ve farkında olmadığınız küçük hataları bulup onları düzeltiriz. Örneğin; fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişler çok faydalı ancak kalorili besinlerdir. 5 adet fındık veya 5 adet badem 50 kaloridir. Diğer taraftan en sık karşılaştığım problem yine ara öğün atlama sebebiyle özellikle akşamüzeri atıştırmalarının fazla olması. Yemek hazırlanana kadar kişi, 3 badem, 2 ceviz içi, 1 tane galeta, yarım dilim peynir yese bile yaklaşık kalori almış olur.

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

EKİNEZYAYI KİMLER KULLANMALI?

Ekinezya, özellikle iltihap giderici, bağışıklık sistemini uyarıcı, antioksidan ve yara yeri iyileştirici özelliklere sahip birçok kimyasal madde içerir. En çok yararlı olduğu yer üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Ancak otoimmün hastalıklar (lupus, romatoid artrit), MS ve verem gibi hastalıklarda kullanılmamalıdır. Yan etki olarak baş ağrısı, halsizlik, bulantı, mide ağrısı, kabızlık ve döküntü, görülebilir haftadan daha uzun kullanımının bağışıklık sistemini baskıladığı gösterilmiştir. Bu nedenle 8 haftadan daha uzun süre kullanılmamalıdır.

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

D VİTAMİNİ YARARLI MI ZARARLI MI?

Son yıllarda oldukça popüler olan D vitamininin kemik sağlığından, bağışıklığın güçlenmesine kadar birçok faydası vardır. Ancak D vitamini düzeyinizi kontrol ettirmeden takviye başlamayın. İdeal D vitamini alımı günde Ü olmalıdır. Fazlalığı ciddi kalsiyum yüksekliğine neden olur. Bu durum kalp-damar hastalıklarına, mide bağırsak hastalıklarına, ruhsal ve sinirsel hastalıklara neden olabilir. Hatta kalp ritim bozukluğu yapabileceğinden ölüme bile neden olabilir. Ayrıca D vitamini fazlalığı kemik döngüsünün durmasına ve kemiğin daha kırılgan hale gelmesine neden olabilir.

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

KEMOTERAPİ ALAN HASTALAR ZERDEÇAL KULLANMALI MI?

Yeni yapılan bilimsel çalışmaların çoğu zerdeçalın, normal olmayan hücrelerin ve kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediğini gösterilmişfunduszeue.info hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimin aktivitesini azaltıyor ve kalınbağırsak kanseri riski yüksek olan kişilerde kanser gelişiminin engellenmesinde yararlı olabileceği düşünülüyor. Bununla birlikte zerdeçalın bazı ilaçlarla birlikte kullanılmamalı çünkü bunlar meme kanserinin öldürücü etkisini bozabilmektedir. Spastik bağırsak hastalığı, safra yolları tıkanıklığı, safra taşı, ülser dahil mide-bağırsak hastalığı olanların da bu ürünü kullanmaması gerekir.

ARKADAŞINA GÖNDER

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

SON DAKİKA

Susamın Zararları

Susamın Zararları

Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadır. İçeriği zengin olan susam şeker hastalığından kansızlığa pek çok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılabilir. Susam yoğun miktarda yağ barındıran bir besin kaynağıdır. İçeriğinde yağ ne kadar doymamış olsa da aşırı tüketimi başta kilo alışı olmak üzere pek çok sağlık sorununa yol açabilir. Farklı hastalıklardan dolayı devamlı ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktora danışarak tüketmesi önerilir. Susam hassas bünyelerde bazı alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Susam ile susam yağının da aşırı kullanımı sakıncalı olabilir.

Susamın Zararları

  • Susam içeriğinde kompleks protein barındıran bir besin maddesi olduğu için hassas bünyeli kişilerde alerjilerin oluşmasına yol açabilir. Susama karşı alerjisi olan kişilerde ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon sorunları yaşanabilir.
  • Susamın çok fazla tüketimi kilo alımına yol açabilir.
  • Susamın yine fazla tüketilmesi ciltte akne ve sivilce oluşumuna yol açabilir.

Susamın Faydaları

  • Susamın şeker hastalığını önleyici etkisi vardır. Glikoz düzeyini kontrol altına alarak kan basıncını dengeler.
  • Kansızlığa karşı kullanılabilir. Özellikle siyah susam tohumları içeriğinde bol miktarda demir barındırmaktadır. Demir kansızlığa yol açan faktörleri ortadan kaldırarak kansızlık olasılığını azaltır. Aynı zamanda demir eksikliği nedeni ile oluşabilecek halsizlik, yorgunluk gibi sorunlara karşı da susam kullanılabilir.
  • Kalp ve damar sağlığını koruyucu etkisi vardır. Kötü kolesterolü düşürerek damar sağlığına katkıda bulunur. Aynı zamanda kalp krizi riskini en aza indidir.
  • Kansere karşı vücudu koruyucu etki yaratır. Kanserin önlenmesi ve tümör riskini azaltmak için kullanılabilir.
  • İçeriğinde bolca bulundurduğu lifler sayesinde sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratır. Sindirim sisteminin daha aktif ve rahat çalışmasını sağlar. Ayrıca kabızlık, gaz gibi problemlere karşı iyi gelir.
  • İçerisinde bulunan magnezyum solunum yolu ile alakalı gelişen sorunlara karşı iyi gelir.
  • Radyasyon nedeni ile oluşan hasarları onarıcı etkisi bulunmaktadır. Radyasyona maruz kalan kişiler sorunları azaltmak için düzenli olarak susam kullanabilir.
  • Kemik sağlığı için hayati önem taşıyan maddeler içeren susamın içeriğinde yer alan kalsiyumun kemik sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Ağız içi hijyeni sağlamak için tüketilebilir. Ağız içinde oluşan zararlı bakterileri ve mikropları öldürücü etkisi vardır.
  • Göz sağlığı için tıbbi amaçlı kullanılabilir. Özellikle siyah susam göz ve karaciğer sorunlarına karşı çözüm olarak düzenli tüketilebilir.
  • Saç ve cilt sağlığı için de önemi büyüktür. Susam tıpkı susam yağı gibi cilt ve saç sağlığı için düzenli kullanıldığında gözle görülür fark yaratır.
  • Susam yağının romatizmal hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan ağrılar üzerinde olumlu etkileri vardır. Ağrıyan bölgeye susam yağı ile masaj yapıldığında ağrı hafifleyerek rahatlama sağlanır.
  • İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde tırnak bakımı, yüksek tansiyon, çocukların gelişimine destek ve kemik erimesi için kullanılabilir.
  • Vücuda enerji verici etkisi vardır.
  • Cinsel gücü arttırır.
  • Göğsü yumuşatarak nefes darlığına karşı iyi gelir.
  • Böbrek ve safrada oluşan taşların düşmesine yardımcı olur.
  • Yaşlanma etkilerini ve belirtilerini yavaşlatır.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

Çiğ Susam Yenir Mi?

Susam genellikle kurabiye, simit gibi hamur işlerinde kavrularak yemeklerde pişirilerek tüketilen bir besindir. Severek yediğimiz tahinin ana maddesi olan susam yağlı bir tohumdur. Kavrulduğunda ya da pişirildiğinde bile oldukça şifalıdır. Susamı kavurduğunuzda ayrı bir aroması olur. Ancak çiğ susam yemek oldukça değerli vitaminleri ve yağları almanızı sağlar. Antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklardan korunmanızı sağlar. Özellikle gelişme çağındaki bebeklerde çocuklarda çiğ susam çok faydalıdır. Salataların üzerine, kahvaltılarda yumurtanın, zeytinin, peynirin üzerine gezdirerek susamı çiğden rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Susam Mideye Dokunurmu?

Susam mide rahatsızlıkları olanlara önerilmeyen bir besindir. Özellikle reflü sorunu olan kişiler susam tüketmemeye çalışmalıdır. Reflü midenin içeriğinde bulunanların yemek borusuna kaçması sonucunda ortaya çıkar. Midenin içinde bulunan asitli içerik üst kısımda bulunan kasların gevşemesi nedeniyle yemek borusuna kaçar. Yemek borusu midenin iç çeperi gibi dayanıklı olmadığından asit nedeniyle tahriş olur. Bu yüzden hastalarda yemek borusu yanması, ilerleyen aşamada yara gibi sorunlar olur. Susam aynı sigara, kimyon, kahve gibi midenin üstündeki tutucu kasların gevşemesine neden olur.

Susam Sivilce Yapar Mı?

Susam yağlı bir besin olmasına rağmen direkt olarak sivilce yapar demek yanlış olur. Bazı cilt tipleri sivilce ve akne oluşumuna yatkın olur. Gerek genetik etkenlerden, gerekse cildin yağlı olmasından dolayı sivilceler daha kolay oluşabilir. Susam yağ içeriği fazla olduğundan sivilce oluşumuna yol açması için aşırı tüketilmesi gerekir. Ancak susam tüketimi sanırız böyle aşırı olmaz. Eğer cildiniz sivilce oluşumuna yatkın ise ya da cildinizde sivilceler varsa susam tüketimi sonrası sivilcelerin olduğu bölgede kızarıklık etkisi olabilir. Bu yüzden sivilce ile mücadele ederken beslenmenize dikkat etmeli, yağlı, şekerli besinlerden uzak durmalısınız. Susam ile birlikte susam yağını da ölçülü tüketmelisiniz.

Gebelikte Susam Yemek?

Susam yağlı bir tohum olmasına rağmen hamilelikte önerilen besinler arasındadır. İçerdiği bitkisel yağlarla ve vitaminlerle anne ve bebek açısından önemli faydalar sağlar. Ancak bunun yanında susam iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Hamilelikte ise kalsiyumun ayrı bir önemi vardır. Hem bebeğin kemik ve diş gelişiminde, hem de annenin kemik ve diş sağlığı için gerekli bir mineraldir. Yetişkinlerin günlük kalsiyum ihtiyacı mg civarındadır. Susamın 88 gramı yaklaşık 1 yemek kaşığı günlük ihtiyaç duyulan kalsiyumun % 10 kadarını karşılar.

Son Güncelleme :

Susamın Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


3 Yorum Yapılmış "Susamın Zararları"

Susam bağımlılık yapar mi? hergün mutlaka yeme isteği geliyo bana özellikle alıp bir avuc kadar yiyorum zararı olurmu?
Nesibe.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

İnanöz : Merhabala susamın bağımlılık yapma gibi bir özelliği yoktur. Yağlı olması sizin kilo almanıza neden olacağı için kararında tüketilmesi sağlığınız açısından iyi olacaktır.

Şimşekkan : Merhaba Nesime hanım. Susam sevilen pastada börek çeşitlerinde kullanılan lezzetli bir yiyecektir. Fakat her şey de olduğu gibi susam da fazla tüketmek zararlı olabilir. Özellikle kilk alımına vücutta yağ oranındaki artışa sebep olur. Yine uzun süre tüketmek yüzde sivilce ve akne oluşumuna sebep olabilir. Dahası dikkatli tüketmeniz faydalı olacaktır

Günde 1 veya 2 adet sabahları simit yiyorum karaciğerde yağlanma problemim var bu yağlanmayı çoğaltır mı
Ferhat.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Tokdemir : Merhabalar Ferhat bey, karaciğer yağlanmasının en büyük enzim bozuklukları, sebebi ise fazla kilo ve bel bölgesinde oluşan yağlanmadır. Bunun için spor yapıp beslenme düzeninize dikkat ederek kilo vermeniz gerekir. Bu süreç içerisinde simit gibi yağlı ve hamur işi olan yiyecekler tüketmemeniz sağlığınız için en iyisi olacaktır. Geçmiş olsun.

Vefai : Merhabalar Ferhat bey, karaciğer yağlanması fazla kilolar ile beraber enzim bozukluklarından kaynaklı oluşur. Bu yağlanmayı azaltmak için yağlı tüketimden kaçınılıp spor ile beraber kilo vermeye başlamanız karaciğer yağlanmanızı azaltacaktır. Geçmiş olsun.

Ne zaman susamli olan birsey yesem midem bulaniyor rahatsiz olacak sekilde
Sakine.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Öveç : Merhaba. Susam yoğun miktarda yağ barındıran bir besin kaynağıdır. İçeriğinde yağ ne kadar doymamış olsa da aşırı tüketimi başta kilo alışı olmak üzere pek çok sağlık sorununa yol açabilir. Farklı hastalıklardan dolayı devamlı ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktora danışarak tüketmesi önerilir. Susam hassas bünyelerde bazı alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Dağdelen : Merhaba sakine hanım, büyük ihtimalle mideniz bazı gıdalara karşı çok hassastır. O yüzden mideniz bulanıyor olabilir. Çünkü susamın içeriğinde kompleks protein barındıran bir besin maddesi olduğu için hassas bünyeli kişilerde alerjilerin oluşmasına sebep olmaktadır. Susama karşı alerjisi olan kişilerde ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon sorunları yaşanabilir.

Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadar
Kirazın Zararları
Kirazın Zararları
Kirazın zararları, kiraz lezzetli bir yaz meyvesidir. Lezzetli olduğu gibi sağlık açısından da faydalıdır. Kiraz meyvesi, kiraz sapı ve çekirdekleri sağlık için birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En önemli etkisi antioksidan özelliğid
Nanenin Zararları
Nanenin Zararları
Nanenin zararları, Nane yüzyıllardır tüketimi yapılan bir bitkidir. Mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi çok eskilerden bu tara alternatif tıpta da başarı ile kullanılmaktadır. Nane sakız, şeker, ağız spreyi ve diş macunlarının içeriğinde de
Kekiğin Zararları
Kekiğin Zararları
Kekiğin zararları yazısına geçmeden önce gelin hep beraber kekik nasıl bir bitkiymiş göz atalım. Kekik babagiller ailesine ait olan ve özellikle güneşli havayı çok seven bir bitkidir. Çorak toplarda yetişme gösteren, kökleri saçak şeklinde olan ve
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık kullanılır. Özellikle bayanların kullanmaları gereken otlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bayan
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları, Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak, kurtulmak için kullanılan yapışkan çeşitli bir maddedir. Vücut bakımı için bayanların kıllarından kurtulma ve çok uzun süreli temizliğe sahip olması, aynı zamanda kıl köklerinin incelmesini sağla
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları, Amonyak, isminin kökeni Eski Mısır'a dayanmaktadır. Ammoniakon Mısır Tanrısı Amon'un adı, Amon'dan çünkü bu madde eski yıllarda Libya'da bu tanrının tapınağı yanında hazırlanmakta idi. Amon tapınağını ısıtmada kullanılan deve
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini sağlayan önemli etkenler arasındadır. Küfün ortaya çıkması için ilk önce uygun ortamın oluşması ger
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdır. A ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile de sağlık açısından g

 

Bekunis Zararları
Kükürtün Zararları
Tinerin Zararları
Nescafenin Zararları
Kirazın Zararları
Nanenin Zararları
Kekiğin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Ağdanın Zararları
Amonyak Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Balinin Zararları
Yoğurdun Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Susamın Zararları
Sandaloz Sakızı Zararları
Ters İlişki Zararları
Power Plate Zararları
Bulgurun Zararları
Yer Fıstığının Zararları
Cipsin Zararları
Yeşil Çayın Zararları
Avakadonun Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Leblebinin Zararları
Patlıcanın Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Burun Deldirmenin Zararları

Popüler İçerik

Balinin Zararları

Balinin Zararları

Balinin Zararları, Bali toulen denen bir kimyasal madde içermektedir. Toulen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar verme

Yoğurdun Zararları

Yoğurdun Zararları

Yoğurdun zararları, yoğurt dünya genelinde en çok tüketilen süt ürünlerinden biridir. Yoğurt yüzyıllardır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılm

Soğan Kürünün Zararları

Soğan Kürünün Zararları

Soğan kürünün zararları, soğanın Anavatanı Güneybatı olsa da tüm dünyada yetiştirilen bir sebzedir. Günümüzde soğan yeşil ve kuru soğan olarak yaygın

Sandaloz Sakızı Zararları

Sandaloz Sakızı Zararları

Sandaloz sakızı zararları, sandaloz sakızı çok eski yıllardan günümüze kadar zayıflamak için kullanılan bir üründür. Günümüzde zayıflamak için yaygın

Ters İlişki Zararları

Ters İlişki Zararları

Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel

Power Plate Zararları

Power Plate Zararları

Power plate zararları, Rus bilim adamları tarafından geliştirilen power plate yöntemi ile kişilerin daha sağlıklı ve zinde olması hedefleniyor. Ülkem

Simit ve poğaça yiyenlere korkutan uyarı

Sabahlar&#; kahvalt&#; yapmaya vakti olmayanlar&#;n tercihi genelde haz&#;r ve h&#;zl&#; ula&#;abilece&#;i yiyecekleri seçmek oluyor. Peki, bu yiyeceklerin sa&#;l&#;&#;&#;m&#;za ne gibi etkileri oluyor?

Her sabah simit ve po&#;aça yiyenlere seslenen Uzman Diyetisyen &#;ebnem Kand&#;ral&#; Y&#;ld&#;r&#;m, "Besin de&#;erleri çok azd&#;r, bo&#;a al&#;nan kalorilerdir ve mümkün oldu&#;unca kaç&#;n&#;lmal&#;d&#;r. H&#;zla sindirilirler, yüksek glisemik indeks ve yükleri kan &#;ekeri seviyelerinde sa&#;l&#;ks&#;z ini&#; ç&#;k&#;&#;lara ve sürekli yorgunlu&#;a neden olur" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Uzman Diyetisyen &#;ebnem Kand&#;ral&#; Y&#;ld&#;r&#;m'&#;n aç&#;klamalar&#; &#;öyle:

Rafine (i&#;lenmi&#;) veya basit karbonhidratlar; kepek, lif ve besin ö&#;elerinden ayr&#;lm&#;&#; &#;ekerler ve rafine tah&#;llard&#;r. Bunlar aras&#;nda beyaz ekmek, pizza hamuru, makarna, hamur i&#;leri (simit, po&#;aça, açma vb.), beyaz un, beyaz pirinç ve birçok kahvalt&#;l&#;k gevrek yer almaktad&#;r. Besin de&#;erleri çok azd&#;r, bo&#;a al&#;nan kalorilerdir ve mümkün oldu&#;unca kaç&#;n&#;lmal&#;d&#;r.

Basit/rafine karbonhidratlar i&#;tah hormonlar&#;n&#; etkileyerek obeziteye sebep olur. H&#;zla sindirilirler, yüksek glisemik indeks ve yükleri kan &#;ekeri seviyelerinde sa&#;l&#;ks&#;z ini&#; ç&#;k&#;&#;lara ve sürekli yorgunlu&#;a neden olur.
Rafine karbonhidratlar yedi&#;inizde, kan dola&#;&#;m&#;n&#;z &#;ekerle dolar ve bu da &#;ekerin kan&#;n&#;zdan temizlenmesi için pankreastan ekstra insülin sal&#;n&#;m&#;n&#; tetikler. Vücudunuz hemen ihtiyaç duydu&#;u &#;ekeri kullan&#;r ve bir miktar&#; insülin yard&#;m&#; ile karaci&#;erinizde ve kaslar&#;n&#;zda glikojen olarak depolar, fazlas&#; ise ya&#; olarak depolan&#;r.

BÜYÜK R&#;SK

Tüm bu insülin, bir yemek sonras&#;, genellikle daha &#;ekerli karbonhidratlar istememize ve açl&#;k hissine sebep olur. Bu durum a&#;&#;r&#; yememize, kilo almam&#;za, trigliserid seviyelerinin yükselmesine ve zamanla insülin direnci ile Tip 2 diyabet riski geli&#;mesiyle sonuçlan&#;r.

Rafine karbonhidrat ve &#;ekeri yüksek diyetler beraberinde yüksek tansiyon, kalp hastal&#;&#;&#;, obezite, hiperaktivite, duygudurum bozukluklar&#; ile ba&#;lant&#;l&#; olmu&#;tur.

Milliyet'ten Serpil Dokurel'in haberine göre kar&#;n ya&#;&#;n&#;n fazlal&#;&#;&#;, abdominal organlar&#; ve karaci&#;eri çevreler, insülin direnciyle ve diyabet riskiyle yak&#;ndan ili&#;kilidir. &#;ekerli/hamur i&#;i yiyecekleri kesmek, daha ince bir bel çevresi yan&#; s&#;ra daha dü&#;ük diyabet riski anlam&#;na gelmektedir.

"BA&#;IMLILIK DA YAPAB&#;L&#;R"

Çok fazla basit karbonhidrat(&#;eker) al&#;m&#; damarlarda inflamasyona (iltihaplanma) neden olur, arter duvarlara kadar zarar verebilmektedir. Arterler, kalbe oksijen bak&#;m&#;ndan zengin kan&#; ta&#;&#;rlar. &#;nflamasyon (ltihaplanma) koroner arter daralmas&#; için bir risk faktörüdür, bu da kan&#;n kalbinize ula&#;mas&#;n&#; zorla&#;t&#;r&#;r.

Yap&#;lan çal&#;&#;malarda çok yüksek oranda rafine ürün yiyen bireylerin en az yiyenlere k&#;yasla kalp hastal&#;&#;&#;na yakalanma risklerinin kat daha yüksek oldu&#;u saptanm&#;&#;t&#;r. &#;eker baz&#; insanlar için ba&#;&#;ml&#;l&#;k da yapabilmektedir.

E&#;lence amaçl&#; al&#;nan uyu&#;turuculara benzer &#;ekilde, &#;eker beyinin dopamin sal&#;n&#;m&#;na neden olur, ba&#;&#;ml&#;l&#;&#;a e&#;ilimli insanlar için &#;eker oldukça ba&#;&#;ml&#;l&#;k yapabilmektedir. Rafine/i&#;lenmi&#; karbonhidratlar ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemi ve kanser hücreleri içinde risk faktörüdür. Sitokinler, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini düzenleyen ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminin hormon benzeri kimyasallar&#;d&#;r.

&#;yi bakterilerin say&#;s&#;n&#; art&#;rarak ve sitokin üretimini düzenleyerek, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemimizin en iyi &#;ekilde çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;lar&#;z, fakat basit rafine edilmi&#; karbonhidratlar, kandida gibi kötü bakterilerin geli&#;imini destekler, sitokinlerin normal i&#;leyi&#;ini engeller ve kanser hücrelerini besler ve metastaza neden olur.

Seçiniz

Google News

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de funduszeue.info'a destek olmak için Google News'te funduszeue.info'a abone olun.

Haber3'e Google News'te abone olun

Abone Ol

Y&#;ksek tansiyona susam yağı

Hindistan´ın Tamil Nadu eyaletindeki Annamalai Üniversitesi´nde görevli bilim adamları, susam yağının yüksek tansiyona etkisi konusunda yaptıkları araştırmanın sonucunu, Texas eyaletinin San Antonio kentinde yapılan bilimsel bir toplantıda açıkladılar. Hintli bilim adamlarının araştırmasına, yüksek tansiyonu olan ve bu nedenle düzenli ilaç kullanan ´ün üzerinde kişi katıldı. Bu kişiler, araştırma çerçevesinde 60 gün süreyle sadece susam yağıyla pişirilmiş yemekler funduszeue.infoştırma sonunda, hastaların sistolik kan basıncı (büyük tansiyon) mm Hg´den mm Hg´ye ve diastolik kan basıncı (küçük tansiyon) mm Hg´den 84,6 mm Hg´ye düştüğü tespit edildi. Bilim adamı Devarajan Sankar, yapılan susam yağı diyetinden sonra hastaların çok daha az ilaçla tansiyonlarını kontrol altında tutabildiğini belirterek, susam yağının olumlu etkisinin içerdiği doymamış yağ oranının yüksekliğinden kaynaklandığını söyledi. Sankar, gram susam yağında ayrıca 40 miligram E vitamini bulunduğunu kaydetti.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası