besyo mezunları antrenörlük belgesi nasıl alınır / Antrenörlük Belgesi Nasıl Alınır? Nasıl Antrenör Olunur? - Besyo Haber

Besyo Mezunları Antrenörlük Belgesi Nasıl Alınır

besyo mezunları antrenörlük belgesi nasıl alınır

Besyo Denklik İşlemleri Nasıl Yapılır? Antrenörlük Denklik İşlemleri

BESYO mezunları aldıkları seçmeli ve uzmanlık derslerini belgelemeleri halinde Antrenörlük Belgeleri alabilmektedirler. Antrenörlük Eğitimi mezunları, Beden Eğitimi Öğretmenliği Mezunları, Rekreasyon mezunları ve spor yöneticiliği mezunları denklik işlemleri yaparak Transkript belgeniz ile 1. kademeden 3. kademeye kadar antrenörlük belgesi alabilirsiniz.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tarihinde yürürlüğe giren Antrenör Eğitim Yönetmeliğine göre üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor bölümlerinden mezun olan öğrencilerin antrenör denklik işlemleri E-devlet kanalıyla Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Besyo Denklik Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? Online

Üniversitelerin spor bilimleri alanı lisans eğitimi mezunları hak ve muafiyetleri

MADDE 20 –

(1) Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullarının antrenörlük eğitimi bölümü/programı mezunlarının hak ve muafiyetleri aşağıdaki gibidir:

ANTRENÖRLÜK MEZUNLARI

a) İlgili spor dalını ihtisas/uzmanlık olarak aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde kıdemli antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

b) İhtisas/uzmanlık spor dalı haricinde en az bir dönem eğitim alanlar, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

c) Bu fıkra kapsamındakiler, mezuniyet tarihinden itibaren dört yıl boyunca kıdemli antrenörlük ve temel antrenörlük kademelerindeki temel eğitim ve sınavlarından muaftır.

(2) Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullarının antrenörlük eğitimi bölümü dışında kalan mezunlardan;

ANTRENÖRLÜK DIŞINDAKİ BÖLÜMLER

a) İlgili spor dalında en az iki dönem eğitim aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

b) İlgili spor dalında en az bir dönem eğitim alanlar, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

c) Bu fıkra kapsamındakiler, mezuniyet tarihinden itibaren dört yıl boyunca temel antrenörlük temel eğitimi ve sınavından muaftır.

(3) Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullarından lisans mezunu olanlar, tüm spor dallarında yardımcı antrenörlük temel eğitim ve sınavından muaftır.

(4) Üniversitelerin spor bilimleri alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullarından çift ana dal mezunu olanlar, bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları hükümlerine istinaden, her bir ana dal için ayrı ayrı olmak üzere ilgili spor dalında durumlarına uygun antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

(5) Yurt dışındaki üniversitelerin spor bilimleri alanında eğitim veren fakülte veya yüksekokul lisans mezunu olanlardan, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen öğrenim denkliğini ve spor dalındaki ihtisaslarını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, Bakanlık veya ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavlarına katılarak başarılı olmaları halinde, durumlarına uygun antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

(6) Spor akademisinden mezun olanlar, ihtisas/uzmanlık dalında eğitim enstitülerinin beden eğitimi bölümlerinden mezun olanlara ise ağırlıklı olarak eğitim gördükleri basketbol, voleybol, hentbol, cimnastik ve atletizm spor dallarından sadece bir spor dalında temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Nedir?

Antrenörlük Eğitimi Bölümünde; her geçen gün sayısı ve türü artış gösteren spor dalları hakkında eksikliği hissedilmekte olan antrenörlerin yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir. Antrenörlük eğitimi bölümünde;

  • İleri Seviye Antrenör,
  • Temel Çalıştırıcı (Monitör),
  • Kondisyoner,
  • Fitness eğitmeni

yetiştirilmektedir. Bunlara ek olarak birbirinden farklı spor dallarında uzman bireylerin eğitimi amaçlanır. Bu bölümün esas hedefi, bilimsel verilere dayanan antrenmanların ve sportif aktivitelerin geniş kitlelerce benimsenmesini sağlamak ve bu vesileyle üst düzeyde sporcu yetiştirilmesini sağlamaktır.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Antrenörlük Eğitimi Bölümü, üniversitelerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara “antrenör” unvanı verilir. Antrenör olmaya hak kazanan mezunlar öğrencilikleri esnasında seçmiş oldukları branşlara göre yönelebilirler. BESYO kapsamında bulunan bu bölüme giriş iki aşamalıdır ve bu bölüme kabul edilebilmek için üniversite sınavı sonucu haricinde özel yetenek sınavı da üniversitelerin belirlediği tarihlerde gerçekleştirilir.

Antrenörlük Bölümü Dersleri Nelerdir?

Antrenör olmak isteyen aday öğrenciler eğitim süreleri boyunca;

  • Antrenörlük Eğitimi ve İlkeleri,
  • Atletizm,
  • Genel Cimnastik,
  • İnsan Anatomisi ve Kinesiyolojisi,
  • Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım,
  • Hentbol,Voleybol, Basketbol,Futbol
  • Ritim Eğitimi ve Dans,
  • Türk Spor Kültürü ve Tarihi,
  • Bireysel Sporlar (Bisiklet, Badminton,Bilardo,Aerobik-Step vb.)
  • Spor Fizyolojisi,
  • Artistik Cimnastik,
  • Sporcu Beslenmesi,
  • Sporcu Masajı,
  • Spor Kazalarından Korunma ve Rehabilitasyon,

gibi geneli uygulamaya dayanan derslerden sorumlu olacaklardır.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Antrenörlük eğitimi mezunları, müsabakalarda yer alacak her branştan sporcuların eğitilmesini sağlar.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Antrenörlük eğitimi mezunları için istihdam durumu sporun var olduğu her noktada mümkündür. Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) gibi kurumların taşra ve merkez dahil olmak üzere her türlü yapılanmasında uzman oldukları branşa göre iş bulabilirler. Bahsi geçen kurumlarda antrenörlük ya da memuriyet söz konusu olabilir. Ayrıca;

  • Amatör ve Profesyonel Spor Kulüplerinde,
  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullarında,
  • Özel Spor Salonlarında,
  • Turizm Faaliyeti Gösteren Kurumların Sportif Aktivitelerinde,

iş bulmaları mümkün olabilir. Devlet kurumlarında çalışmalar atama usulü olduğu için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ‘ndan elde edilecek puan belirleyici olur. Tüm bunların haricinde bireysel yaşam koçluğu ya da kişisel antrenörlük de kariyer tercihleri arasında bulunabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir