erciyes yanardağı / Türkiye’nin EN yüksek 22 dağı | Sıralı liste | ENUYGUN

Erciyes Yanardağı

erciyes yanardağı

Türkiye’nin EN yüksek 22 dağı

1- Ağrı Dağı

ağrı dağı

Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, aynı zamanda Avrupa'nın en yüksek doruğu. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine yakın. Küçük Ağrı ve Büyük Ağrı adlı iki dağdan oluşur ve Nuh'un gemisinin indiği yer olarak efsanevi bir öneme sahiptir. Bu dağ, Ararat, Kuh-i Nuh, Gli Dağ ve Cebel ül Haris gibi isimlerle de anılır.

Ağrı Dağı'nın zirvesi yıl boyunca buzullarla kaplı ve temmuz, ağustos ve eylül aylarında tırmanış için daha uygun. Kışın tırmanış zorlu olduğu için dağcılar genellikle solo kış tırmanışı hedefler. İlk tırmanış, 'da Profesör Frederik Von Parat tarafından gerçekleştirilmiş. 'te ise Doktor Bozkurt Ergör ilk Türk tırmanışçı olarak kayda geçmiş.

Uzunluk:  metre 

Ağrı Dağı'nı haritada görmek için tıkla. 

2- Cilo Dağı

cilo dağı

Türkiye’nin en yüksek dağı listesinde 2. sırada Cilo Dağı var. Güneydoğu Toroslar’ın en doğudaki uzantısı olan Cilo Dağı ülkemiz sınırlarındaki en büyük dağlardan. Hakkari ilinin sınırları içerisinde konumlanıyor. metredeki Uludoruk, metredeki Suppa Durek, metredeki Maunseli Sivrisi, metredeki Köşedireği Dağı, metredeki Gelyona Tepesi ve metredeki Kisara Dağı, Cilo Dağı’nın en önemli zirveleri arasında.

Dört mevsim boyunca karların hiç erimediği ve eşsiz doğal güzellikleri olan buzulların oluştuğu dağ, yılında milli park ilan edildi. Bu nedenle de yerli yabancı birçok turist, bu milli parkı görmeye Hakkari’ye geliyor. Aynı zamanda dünyadaki nadir çiçeklerden biri olarak bilinen ters lale, Cilo Dağı’nda yetişiyor. Asuriler bu çevrede yaşarken, bu çiçeği ağlayan lale olarak adlandırıp kutsal kabul ettikleri için koruma altında olan çiçeği görmek de oldukça keyifli oluyor.

Hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok dağcının tırmanış hayallerini süsleyen Cilo Dağı’na tırmanmak oldukça zorlu çünkü çığ düşme tehlikesi yaşanabiliyor. Dağın en yüksek zirvesi olan Uludoruk’a ilk tırmanış, yılında Ludwig Sperlich ve Ludwig Krenek tarafından düzenlenmiş. İkinci tırmanış ise 8 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında Berlin Üniversitesi doçentlerinden biri olan Hans Bobek’in başkanlık ettiği 5 kişilik ekip tarafından gerçekleşmiş.

Uzunluk:  metre 

Cilo Dağı'nı haritada incelemek için tıkla.

3- Süphan Dağı

süphan dağı

Süphan Dağı Türkiye'nin üçüncü en yüksek dağı ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Van Gölü'nün kuzeyinde bulunur. Adilcevaz ilçesine bağlıdır ve yakınında Patnos, Malazgirt ve Ahlat ilçeleri yer alır.

Eski bir volkan olan Süphan Dağı'nın en son M.Ö. 'lerde aktif olduğu düşünülüyor. Zirvesinde, dağcıları büyüleyen güzel bir krater gölü bulunur ve Van Gölü manzarası etkileyici.

Buzullarla kaplı zirveye tırmanmak için en iyi zaman haziran sonundan eylül ortasına kadar olan dönem. Tırmananlar, zirveden güneşin doğuşunu ve batışını izlemenin harika olduğunu belirtiyor, bu yüzden zirvede gecelemeyi düşünebilirsiniz. Tırmanış izni için Adilcevaz İlçe Jandarma Karakolu'na başvurmalı ve profesyonel bir grupla tırmanmanızı öneririz.

Uzunluk:  metre

Süphan Dağı'nı haritada görmek için tıkla.

4- Kaçkar Dağı

kackar

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize’nin 60 kilometre güneydoğusunda konumlanan Kaçkar Dağları’nın en yüksek zirvesi, Kaçkar Dağı. Türkiye’nin 4. en büyük ve yüksek dağı. Bu dağın büyük bir kısmı Rize sınırlarında yer alsa da zirve noktası Artvin sınırlarında bulunuyor. Bir iddiaya göre, dağın adı Ermenice’de Haçlı taş anlamına gelen Haçkar kelimesinden türemiş. Diğer bir iddiaya göre ise Kıpçak Türkçesi’nde koç anlamına gelen Koçkar kelimesi halk arasında Kaçkar olarak söylenmeye başlanmış.

Karadeniz kıyılarına paralel uzandığı için Kaçkar Dağı’nın kuzeyi, Karadeniz Bölgesi’nin meşhur yemyeşil görüntüsünü tek başına oluşturabilecek kadar ağaca ve yeşilliğe ev sahipliği yapıyor. Ayrıca masmavi göller ve dereler de dağın kuzeyinde bulunuyor. Dağın güneyi ise akarsuların ve buzulların aşındırması nedeniyle granit, siyanit, granodiorit ve andezit gibi taşların oluşturduğu bir yapıya sahip.

Kaçkar Dağı’na tırmanmak yaz aylarında daha kolay çünkü kış aylarında yağan yoğun kar vadileri, yaylaları ve evleri kaplar ve buzullar çok eğimli olduğu için çığ riski oldukça yüksektir. Dağa tırmanmak için genel olarak güney rota tercih ediliyor. Kuzey rotası, tırmanmak için deneyim isteyen bir zorlukta. Ancak kuzeyden zirveye tırmanıldığında dönüş yolunda Ayder Yaylası’nın kaplıcaları ziyaret edilebilir.

Uzunluk:  metre 

Kaçkar Dağı'nı haritada incelemek istiyorsan tıkla.

5- Erciyes Dağı

Erciyes dağı

“Uzaklaştıkça yakınlaşan, yakınlaştıkça uzaklaşan dağ” olarak betimlenen Erciyes Dağı, Türkiye’de kayak turizmi denilince ilk akla gelen dağlardan biri. Erciyes Dağı, Türkiye’nin en yüksek ve en büyük dağları arasında 5. sırada. İç Anadolu Bölgesi’nde, Kayseri’nin 25 kilometre güneybatısında konumlanan dağ, Kayseri’nin olduğu kadar Nevşehir ve Kapadokya’nın da simgesi. Zirvesi her daim karlı ve dumanlı olduğu için turistlerin ilgisini çekiyor.

Günümüzde sönmüş bir yanardağ olan Erciyes Dağı’nın dünyanın III. zaman dönemi olarak bilinen yıllarda aktif olduğu keşfedilmiş. Dağın püskürttüğü lavlar sonucu peri bacaları oluşmuş. Uzun bir dönem boyunca aktif bir yanardağ olan Erciyes’in en son yıl öncesinde lav püskürttüğü düşünülüyor.

Erciyes’in zirvesine tırmanmak için en uygun zaman Mayıs – Ekim ayları arası. Zirveye ulaşmak için en çok tercih edilen tırmanış yolu, dağın doğu yüzünde metre yükseklikteki Tekir Yaylası. Bu yaylada kayak merkezi bulunduğu için tırmanış esnasında Erciyes kayak otelleri işleri kolaylaştırıyor. Dağın zirvesine ilk tırmanış, 29 Temmuz ’de İngiliz dağcı W.J. Hamilton tarafından gerçekleştirmiş. Erciyes’in zirvesine ulaşan ilk Türk ise yılındaki tırmanışıyla Miralay Cemil Cahit Bey olmuş.

Uzunluk:  metre 

Erciyes Dağı'nı haritada görmek için tıkla.

6- Küçükağrı Dağı

Türkiye’nin en yüksek ve en büyük dağı Ağrı Dağı’nı anlatırken iki ayrı dağdan oluştuğundan ve bu dağlara, Büyük Ağrı ve Küçük Ağrı adları verildiğinden bahsetmiştim. Her ne kadar adı Küçükağrı Dağı olsa da bu dağ Türkiye’nin 6. en yüksek dağı. Araplar tarafından Cebel’ül-huveyris olarak adlandırılan Küçükağrı’nın doruk noktası, İnönü zirvesi olarak bilinir. metre yükseklikte ise Küçük Ağrı ve Büyük Ağrı’yı birbirine bağlayan Serdar Bulak Geçidi bulunuyor.

Sönmüş bir yanardağ olan dağın eğimi tepeye doğru artar ve konik bir görüntü oluşturur. Yılın her mevsimi karlarla kaplı olduğu için tırmanış oldukça zorlaşıyor. Zirve tırmanışı kuzeybatı rotasından gerçekleşiyor. Birçok dağcı Ağrı Dağı’na tırmanmadan önce Küçük Ağrı’ya tırmanarak deneyim kazanıyor.

Uzunluk:  metre 

Küçükağrı Dağı'na haritada göz atmak için tıkla. 

7- Kızılkaya Dağı

Niğde, Kayseri ve Adana il sınırlarına yayılmış olan Aladağlar milli parkının ve aynı zamanda Toros Dağları’nın da en yüksek zirvesi. Ancak geçmişte Demirkazık Dağı’nın Toros Dağları’nın en yükseği olduğu düşünülüyordu. yılında yapılan hassas ölçümler sonucunda Kızılkaya’nın Demirkazık’tan 11 metre daha yüksek olduğu keşfedilmiş.

Kızılkaya Dağı’na yapılan ilk tırmanış, yılında Doktor Georg Künne, Doktor Wilhelm Martin ve eşi Marianne Martin’den oluşan Alman ekip tarafından gerçekleştirilmiş.

Dağa tırmanmak için Adana’nın Aladağ ilçesi, Niğde’nin Çamardı ilçesi ya da Kayseri’nin Yahyalı ilçesi tercih ediliyor. Bu üç rota arasından en popüler olanı Çamardı ilçesine giderek ulaşılan rota. İlçede bulunan Çukurbağ Köyü’nün Martı Deresi Mahallesi’ni geçtikten sonra Emli Vadisi’ne gidiyorsun. Emli Vadisi, tırmanışın başladığı nokta. Popüler bir rota olduğu için birçok dağcıyı bu rotada görebilirsin.

Uzunluk: metre

8- Demirkazık Dağı

Demirkazık dağı

Az önce belirttiğim gibi geçmişte Toros Dağları’nın en yüksek zirvesi olarak bilinen Demirkazık Dağı listemizin 8. sırasında yer alıyor. Yapılan araştırmalar sonucu Torosların en yüksek zirvesi unvanını Kızılkaya’ya kaptıran Demirkazık Dağı, Niğde’nin 40 kilometre güneydoğusunda konumlanıyor.

Kızılkaya Dağı’na yılında tırmanan Doktor Georg Künne, Doktor Wilhelm Martin ve eşi Marianne Martin’dden oluşan ekip, aynı yıl Demirkazık Dağı’na da tırmanmış ve böylece bu dağa tırmanan ilk ekip olmuş. Bu ekibe tırmanış esnasında Demirkazık Köyü’nde yaşayan Veli Çavuş adlı bir gencin rehberlik ettiği biliniyor. Ekibe tırmanışın zirvesine kadar eşlik ettiği için Demirkazık Dağı’na tırmanan ilk Türk olmuş. İlk kış tırmanışı ise yılında Ağrı Dağı’na da tırmanan Doktor Bozkurt Ergör tarafından gerçekleştirilmiş.

Uzunluk:  metre

Demirkazık Dağı'nı haritada görmek için tıkla. 

9- Sematepe

Demirkazık Dağı’nın tam karşısında bulunan Sematepe, Akkale Dağı adıyla da bilinir. Dağı tırmanmak için en iyi zaman bahar aylarının sonu çünkü yüksekliği nedeniyle yılın büyük çoğunluğu karla kaplı.

Uzunluk: metre

Çağalın Başı

Aladağlar’ın bir parçası olan Çağalın Başı’nın deniz seviyesinden yüksekliği metre. Yılın her mevsimi kar tabakasının olduğu zirve, birçok dağcının daha yüksek dağlara tırmanmadan önce deneme tırmanışı yapmayı tercih ettiği zirvelerden.

Uzunluk:  metre

Çağalın Başı'nı haritada görmek için tıkla.

Artos Dağı

Artos dağı

Van’ın Gevaş ilçesindeki Artos Dağı, Çadır Dağı adıyla da biliniyor. Güneydoğu Toros Dağları’nın devamı. Akdamar Adası’nın tam karşısında oluşu sayesinde harika manzaraların fotoğrafları çekilebilir. Van Gölü yakın bir konumda olduğu için dağın kuzey ve güney yönlerine hâkim olan iklimler birbirinden farklı. Sert ve soğuk rüzgarlardan bulunduğu havzayı koruyan dağ, rüzgâr enerjisi üretimi için de elverişli.

Kükürt yataklarına ev sahipliği yapan dağ, aynı zamanda birçok farklı hayvan türünün de yaşaması için uygun topraklara sahip. Geçmişte yaşanan fazla avlanma yüzünden hayvan varlığı büyük ölçüde azalmış olsa da ayı, tavşan, keklik ve kurt gibi türler hala Artos Dağı’nda yaşıyor. Bu hayvanların yanında çeşit kelebek de bu dağda bulunuyor. Farklı kelebek türlerinin yaşaması dağı dünyanın en önemli yerlerinden biri konumuna getiriyor ve her yıl dağcılarla birlikte botanikçiler ve doğa tutkunları da dağa akın ediyor.

Artos Dağı’nın tüm özelliklerinin üstüne bir de metrelik irtifası eklenince kayak sporu için de uygun hale geliyor. Yani anlayacağın Artos Dağı’nın güzellikleri saymakla bitmiyor, en iyisi Van uçak bileti alıp gidip yerinde görmek.

Uzunluk:  metre

Artos Dağı'nı haritada görmek istiyorsan tıkla. 

Mercan Dağları

Munzur dağları

Munzur Dağları, Mercan Dağları olarak da biliniyor ve Türkiye'nin en yüksek dağı. Tunceli ve Erzincan illeri arasında yer alan bu dağlar, Toros Dağları'nın bir uzantısıdır ve en yüksek zirvesi Akbaba Tepesi ( metre). Munzur Dağları, 5 milyon yıl öncesinden var olduğu düşünülen kalker kayalardan oluşur ve engebeli bir yüzeye sahiptir.

Bu dağların en içinde buzul gölleri, dereler, yaylalar, farklı çeşit bitkiler, çiçekler ve meşe ormanları bulunur. Dağların bulunduğu hektarlık alan, Munzur Vadisi Milli Parkı olarak adlandırılmıştır. Dağa en uygun tırmanış zamanı 15 Haziran ile 30 Ağustos arası.

Uzunluk:  metre

Haritada Mercan Dağları'nı incelemek istersen tıkla. 

Tendürek Dağı

Van’ın Çaldıran ilçesi sınırlarında konumlanan Tendürek Dağı, Büyük Tendürek ve Küçük Tendürek adlı ikiz zirvelerden oluşuyor. Koni görünümüne sahip olan zirveler, fazla sayıda krateri bulunduran volkanik özelliklere sahip.

Bazı kaynaklara göre, Tendürek Dağı’nda en son yılında bir volkanik püskürme gerçekleşmiş. Küçük Tendürek’in zirve noktasında metre çaplı bir krater gölü bulunuyor. Gölün kenarlarındaki çukurlardan 50 derece sıcaklıkta buharlar çıkmaya devam ediyor. Sıcak su buharlarının çıkışı, dağın volkanik faaliyetlerinin henüz sonlanmadığının birer göstergesi. Bu nedenle de Tendürek Dağı, aktif volkan sınıfında kabul ediliyor.

Uzunluk: Büyük Tendürek metre ve Küçük Tendürek  metre

Tendürek Dağı'nı haritada incelemek için tıkla.

Medetsiz Dağı

bolkar dağları

Bolkar Dağları, Orta Toros Dağları'nın en yüksek kısmıdır ve Konya, Niğde ve Mersin illerine yayılır. En yüksek zirve olan Medetsiz Dağı, Çamlıyayla sınırlarında yer alıyor. Dağ tektonik özelliklere sahip ve Akdeniz ve karasal iklimlerin geçiş noktası.

 Güney kesim Akdeniz iklimine mahsustur ve güney yüzünde kızılçam, karaçam, sedir gibi bitki örtüsü bulunur. Kuzey kısım ise karasal iklim nedeniyle bozkırla kaplıdır. Mayıs, haziran ve temmuz ayları tırmanış için en uygun dönem. En kolay yol Maden Köyü'nden geçerek kuzey yamacındaki rotadan zirveye ulaşmak mümkün. Güney yamacı ise keskin ve daha dik ve Çamlıyayla ilçesindeki Olukkayağı Köyü'nden başlıyor.

Uzunluk:  metre

Medetsiz Dağı'nı haritada görmek için tıkla.

Aydos Dağı

Bolkar Dağları’nın Medetsiz Zirvesi’nden sonraki en yüksek doruğu olan Aydos Dağı, Konya’nın Halkapınar ilçesinde konumlanıyor. Aydos Dağı, Türkiye’nin en yüksek dağı. Bu zirveden Erciyes, Medetsiz, Hasan Dağı ve Aladağlar görülebiliyor.

Şiddetli rüzgarlar alan Aydos Dağı’na Ereğli ilçesinden de ulaşılabiliyor. Dağın zirvesine tırmanışa iki ayrı başlangıç noktasından başlanabiliyor ama bu noktaların ikisi de aynı yola bağlanıyor. Bu dağa teknik bir tırmanış yapmak pek mümkün değil çünkü kaya duvarları çok dik değil. Bu nedenle deneme tırmanışları yapmak isteyen dağcılar tarafından tercih ediliyor.

Uzunluk:  metre

Aydos Dağı'nı haritada incelemek için tıkla.

Kösedağ

Kösedağ, Sivas’ın Zara ilçesinde konumlanıyor. Karasal iklim nedeniyle Kösedağ, bozkırlarla kaplı. Ancak dağın topraklarında sarıçam, karaçam ve meşe ağaçları da var. Karapınar Deresi de Kösedağ topraklarından akıyor.

Kösedağ, tarihimizde de önemi olan bir dağ aslında. yılında yapılan Kösedağ Savaşı, tam da burada olmuş. Bu nedenle bu dağ, birçok askerimizin hayatını kaybettiği bir yer.

Uzunluk:  metre

Mescit Dağı

Mescit Dağı, Erzurum’un Uzundere ilçesinin sınırlarında bulunur. Doğusunda Tortum Vadisi, güneybatısında Baş Çayı, kuzeybatısında Çermeli Dere ve kuzeyinden Çoruh Nehri’nin döküldüğü Mescit Dağı üzerinde sirk gölleri de bulunuyor.

Uzunluk:  metre

Mescit Dağı'nı haritada incelemek için tıkla.

Hasan Dağı

Hasan dağı

Hasan Dağı, Aksaray ve Niğde illerinin sınırları içinde bulunan bir volkanik yanardağ. Büyük Hasan Dağı ve Küçük Hasan Dağı adlı iki kraterden oluşur. Tırmanışa başlamak için Helvadere Kasabası'na gitmek gerekir ve en güvenli parkur dağ evi yönünden çıkılır.

Bu parkur boyunca Erciyes Dağı, Ekecik Dağları ve Tuz Gölü görülebilir. Aralık ve Nisan aylarında dağda kayak yapılabilir ve yamaç paraşütü için de elverişli olduğu için bu aktivite sevenler için uygun bir yer. Dağın eteklerinde Nora Antik Kenti bulunur ve dağın kuzeyindeki Helvadere Göleti de dinlenip piknik yapabileceğiniz bir yer. Doğa yürüyüşü sevenler için de meşe ormanları ve çiçekleri ile güzel bir rota diyebilirim.

Uzunluk:  metre

Hasan Dağı'nı haritada incelemek için tıkla.

Kısır Dağı

Deniz seviyesinden yükseklikte olan Kısır Dağı, Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 30 kilometre uzak olan dağ, Akbaba Havzası üzerinde geniş bir temele sahip. Basık ve yayvan görünümdeki dağ, doğuda Akbaba Dağı ile komşu. İki dağ arasında ise Çıldır Gölü yer alıyor. Aynı zamanda Kısır Dağı’nın etekleri su kaynakları ve dereler yönünden zengin.

Uzunluk:  metre

Kısır Dağı'nı haritada incelemek için tıkla.

Palandöken Dağı

Palandöken dağı

Ülkemizde kayak turizmi denilince akla ilk gelen dağlardan biri olan Palandöken Dağı, deniz seviyesinden metre yüksekliğiyle Erzurum’da konumlanıyor. Erzurum şehrinin genel rakımı metreyi bulduğu için Palandöken Dağı, ülkemizde ’yi geçen diğer dağlar kadar büyük gözükmüyor. Tırmanış açısından zorluk seviyesi yüksek olmasa da kışın sert geçmesi dik parkurları tehlikeli hale getirebilir. Palandöken’e en rahat kayak merkezinden geçen rotadan tırmanılıyor.

Palandöken’in kuzey yamacının kış aylarında aldığı kar miktarı ve kar kalitesiyle kayak için çok elverişli. Bu avantajı da Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olmasıyla değerlendiriyor. Kayak merkezinin ünü sayesinde Dünya Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları için Palandöken tercih edilmişti.

O kadar önemli bir kayak merkezi ki burada kayak yapmayı deneyimlemek için her yıl binlerce turist Erzurum uçak bileti alıyor. Özellikle de şehir merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta olduğu için hem yerli hem de yabancı turistler kolayca ulaşabiliyorlar. Bu talebi karşılayabilmek için dağın metrelik yüksekliğinden başlayan Palandöken otelleri, geniş seçenekler sunuyor. Eğer daha yüksek bir rakımda konaklamak istersen metre yükseklikte de oteller bulunuyor. Dağın zirvesine Büyükejder Tepesi deniyor ve telesiyej kullanılarak çıkılıyor. Bu tepede özel bir işletmenin kafesi bulunuyor. Kayak için gittiğinde mutlaka bu tepedeki kafede oturmanı öneririm.

Palandöken Dağı'nı haritada görmek için buraya tıkla.

Nurhak Dağı

Kahramanmaraş’ın Elbistan adlı ilçesinin doğusunda konumlanan Nurhak Dağı listemizin sırasında. Eteklerine kurulmuş olan ilçeye Nurhak adı verilmesine yol açan olayın, dağın gece karanlıkta parlaması olduğu düşünülür. Geceleri parladığını düşünen halk dağa Nur Dağı olarak da sesleniyor.

Nurhak Dağı’nın zirvesi, yılın 12 ayı boyunca karla ve buz kütleleriyle kaplı. Karasal iklim özelliklerinin yaşandığı dağ üzerinde bozkırlar ve meşe ağırlıklı ormanlar görülüyor.

Uzunluk:  metre. 

Nurhak Dağı'nı haritada incelemek için tıkla.

Berit Dağı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin 30 kilometre uzağında konumlanan Berit Dağı Paleozoik yaşlı katmanlardan oluşan yapısıyla Toros kıvrımlarının bir parçası. Dağın kuzeyinde doruğa yakın bölgelerde buz yalakları bulunuyor. Dağın etekleri kızılçam ormanlarından oluşuyor. Üzerinde ise bir krater gölü var ve bu gölden kükürtlü gaz çıkışı oluyor.

Uzunluk: metre

Berit Dağı'nı haritada görmek için tıkla.

×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen funduszeue.info web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

funduszeue.infoşisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

 

funduszeue.infoşisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

funduszeue.infoşisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel:Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (funduszeue.info_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için funduszeue.info adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

funduszeue.info Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

Erciyes Dağı volkanik mi, depremle patlar mı? Erciyes Dağı nerede, hangi ilimizdedir, y&#;ksekliği ka&#; metredir, d&#;nyada ka&#;ıncı sırada? Dağın oluşumu!

Maraş merkezli depremlerin ardından gözler volkanik dağlara çevrildi. Kayseri'nin İncesu ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 'lük deprem hakkında açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, "'lük depremin ardından şiddetine kadar artçılar olabilir" ifadelerini kullandı. Kayseriler söz konusu depremin ardından “Erciyes Dağı aktif mi, en son ne zaman patladı, Türkiye’nin kaçıncı büyük dağı, volkanik mi? Erciyes Dağı patlar mı?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, Erciyes Dağı depremde patlar mı?

• 02 Mart - • Son Güncelleme:

• 02 Mart - • Son Güncelleme:

1Erciyes Dağı volkanik mi, depremle patlar mı Erciyes Dağı nerede, hangi ilimizdedir, yüksekliği kaç metredir, dünyada kaçıncı sırada Dağın oluşumu
2Erciyes Dağı patlar mı, Erciyes Dağı aktif mi

Erciyes Dağı

Erciyes Dağı

Son dakika erciyes dağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan erciyes dağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan erciyes dağı haber sayfamızda

Daha Fazla

Erciyes Dağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam erciyes dağı haberi bulunmuştur.

Bakan Akar: Ter&#;r &#;rg&#;t&#; k&#;şeye sıkıştı

Bakan Akar: Ter&#;r &#;rg&#;t&#; k&#;şeye sıkıştıMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teröristler için iki yol olduğunu belirterek “Yaşadıkları sıkışmışlıktan dolayı bunların elebaşlarının iki konusu var: Biri, efendilerine ağlıyorlar 'bizi kurtarın' diye, ikincisi ‘seçimleri bekleyin’ diyorlar. Seçimlerden bir şey bekliyorlar” dedi.

Gündem

&#;ıkan enkazı maden &#;ukurları yutacak!

&#;ıkan enkazı maden &#;ukurları yutacak!Son depremlerin yarattığı Erciyes Dağı büyüklüğündeki enkazın taşınacağı alanların tespiti için uydu üzerinden bölgede atıl durumdaki maden sahaları incelendi. Çalışma sonunda uygun olan 20 bin açık maden sahası tespit edildi.

Gündem

Erciyes Dağı kadar enkaz

Erciyes Dağı kadar enkazÇevre Bakanlığı yetkilileri ve atık yönetimi uzmanları deprem bölgesinde enkaz bertarafı planlarına başladı. Bu kapsamda ABD, Çin ve Meksika’daki örnekler incelendiAtık yönetim uzmanı Ali Rıza Öner, Erciyes Dağı büyüklüğünde milyon ton enkazın bertaraf sahalarına 11 milyon bin kamyonla taşınacağını söyledi

Gündem

Kayseri'den Etiyopya'ya bin &#;ilek fidesi ihracı

Kayseri'den Etiyopya'ya bin &#;ilek fidesi ihracıKayseri'nin Develi ilçesinde yetiştirilen çilek fideleri dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, "Türkiye'den 5 bin kilometre uzakta bulanan Etiyopya’ya çilek fidelerini ilimizden gönderiyoruz. Etiyopya’ya gönderilecek toplamda 1 milyon adet fidenin ilk partisi olan bin adet fide gönderildi" dedi.

Ekonomi

Erciyes'te hayatını kaybeden BM &#;alışanı, pistin metre dışına &#;ıkmış

Erciyes'te hayatını kaybeden BM &#;alışanı, pistin metre dışına &#;ıkmışErciyes Kayak Merkezi'nde, düşen kar kütlesinin altında kalıp, hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler Koordinasyon Üyesi, Kanadalı turist Michael John Kreeft'in (45), pistin metre dışına çıktığı belirlendi. Kayseri Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Numan Değirmenci, "Kayakçılar, mevcut pistin metre ilerisine giderek dere içine çıkmışlar. O dere, kimsenin kaymadığı ve bilmediği bir yer. Biz bile oralara gitmiyoruz" dedi.

Gündem

Anadolu'nun geni Nuh’un Gemisi’nde

Anadolu'nun geni Nuh’un Gemisi’ndeTarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Nuh'un Gemisi Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı' uygulamasında Anadolu'da toplam 13 bin tür hayvan ve bitki kaydedildi. İzmir'den dünya doğa envanterine de beş yeni tür gönderildi

Gündem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası