isg geçme notu / ✅ İşyeri Hekimliği Sınavı | | BULUT AKADEMİ

Isg Geçme Notu

isg geçme notu

İsg/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bildiğiniz üzere İsg/1 sınavı 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmişti. İsg/1 Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? sorusu ise bu günlerde adaylar tarafından merak edilmekte.



İsg/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı( İSG) 7 Haziran tarihinde açıklanacağı belirtilmiştir.

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacaktır, adayların kendi adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyeceği söylenmiştir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğreneceklerdir.

Sonuç bilgisinde doğru/yanlış cevap sayıları ve adayın aldığı puan belirlenecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara bildiri hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacak.

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacağı kararlaştırılmıştır.

Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı şeklinde olacaktır.

İş Güvenliği Uzmanlığı Nedir?

İş güvenliği uzmanlığı, ’te yürürlüğe giren Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile beraber Türkiye gündemine girmiştir. Bu tarihten önce de iş güvenliği uzmanı çalıştırması gereken firmalar vardı ancak bu firmaların sayısı çok az seviyede idi.

sayılı isg kanunu öncesinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı iş kanunu içerisinde yer alıyordu ve iş yerlerini sanayi ve ticari iş yerleri olarak ayrılıyordu. Bu iş yerlerinden sadece sanayi sınıfında olanlar yani inşaat, maden, tersane, kimyasal ham madde üretimi gibi faaliyet alanındaki firmalarda iş güvenliği kuralları uygulanıyordu.

Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur?

İş güvenliği uzmanı olmak için kanunda belirtilen bölümlerinden mezun olmak ve isg kurusunu bitirip isg sınavını kazanmak gerekmektedir.

İş güvenliği uzmanı olmak için en önemli şart üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olunmasıdır ancak üniversitelerin tüm bölümlerinde mezun olanların iş güvenliği uzmanı olması mümkün değildir.

İlgili bölümlerden mezun olanlar iş güvenliği uzmanı olabilmektedirler:

  • Mühendislik veya mimarlık bölümü

  • Fizik, kimya ve biyoloji bölümü,

  • Teknik öğretmenlik bölümü

  • Üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları.

İşletme bölümü mezunları veya lise mezunları iş güvenliği uzmanı olamaz.

İş Güvenliği Uzmanlığı Sınav Geçme Notu

İş güvenliği uzmanlığı sınavı, ÖSYM tarafından her yıl iki defa Mayıs ve Aralık aylarında yapılan bir sınavdır. İş güvenliği uzmanı olmak için yukarıdaki bölümlerden mezun olup ÖSYM tarafından yapılan iş güvenliği sınavında belli seviyede başarılı olunması gerekir.

İş güvenliği sınavı her yıl nisan ve aralık aylarında yapılmakta. Sınav başvuruları ÖSYM’nin sitesinden takip edilebilir ancak başvurular genelde sınavdan 45 gün önce yapılmaktadır.

İş güvenliği sınavı, 50 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir sınav olarak yapılmakta. Başarılı olmak için en az 70 puan almak gerekmektedir.

İş güvenliği sınavına hazırlanırken bakanlık tarafından yetkilendirmiş iş güvenliği kurslarından birine gitmek ve kurs sonrasında staj yapmak gerekiyor. Kursa katılmayan ve staj yapmayan adayların sınav başvuruları onaylanamaz. Derslerin %90’ı ve stajın tamamına katılmak zorunluluğu vardır.

İş güvenliği uzmanlığı kursu haricinde iş güvenliği eğitimi alabileceğiniz başka kaynaklar da bulunmakta. Bunlar, özel ders veren eğitimciler, konu anlatımlı isg kitapları, geçmiş yıllarda çıkmış sorular ve yönetmelik özetleri olabilmektedir.

İş güvenliği sınavında çıkabilecek tüm soruların dayanağı kanun, yönetmelik, bildiriler ve uluslararası sözleşmelerdir. Tüm bu kaynakların en azından bir defa okunması son derece faydalı olmaktadır.

İş güvenliği eğitimi veren iş güvenliği uzmanlığı kursları, adaylara hem teorik hem de uygulamalı eğitim sunmaktadırlar. Gelişen iş güvenliği sektörü sayesinde her ilde iş güvenliği kursu bulmak mümkün olmakta.

İş güvenliği uzmanlığı eğitimi veren kursları seçerken dikkat edilmesi gereken konu, kursun eğitmen kadrosunun hem akademisyen hem de saha uygulamalarını bilen karma bir kadrodan oluşması gerekliliğidir.

Günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz iş yerlerimizde, daha güvenli bir ortamda çalışmak her insanın hakkıdır. Dolayısıyla her türlü güvenlik önleminin alınması gerekmekte. Güvenlik önlemlerinin alınması ve düzenli olarak denetimlerinin yapılması iş güvenliği uzmanlarının meslek alanına girmektedir.

İş Güvenliği Uzmanı Görevleri Nelerdir?


İş güvenliği uzmanları, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortam tesis etmekten sorumludur. Bunun için her türlü hizmeti yapmalıdırlar.

İş güvenliği uzmanı, işyerlerinde her türlü risk tespitini yaparak, işçi için tehlike oluşturabilecek durumların önüne geçerler. Bunu aldığı tedbirler ve güvenlik önlemleri ile yapmaktalar. Aynı zamanda aldığı bu tedbir ve güvenlik önlemlerinin de düzenli olarak denetimini gerçekleştirmekteler. İş güvenliği uzmanı riskleri belirledikten ve firma sahibine bildirdikten sonra, herhangi bir yapıcı çözüm üretilmiyor ya da önlem alınmıyor ise, bu durum bakanlığa rapor edilebilir. Eğer bir işyerinde çalışanların hayatını tehdit edecek düzeyde bir tehlike bulunuyorsa, böyle bir durumda iş güvenliği uzmanının işi durdurma görevi bulunmaktadır.

İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

İş güvenliği uzmanları özel sektörde çalıştıklarından maaşları enflasyon oranlarına göre belirlenmekte. İş güvenliği uzmanları TL ile TL arasına maaş almaktalar.

Çalışma hayatının daha güvenli ve insan odaklı bir ortama kavuşmasını sağlamak için birtakım kanuni tedbirler hayata geçirilmiştir. Yapılan mevzuat düzenlemeleri ile firma ve kurumların iş güvenliği danışmanlık hizmeti almaları zorunlu hale gelmekte. Özellikle çalışma hayatının çok riskli olduğu işletme ve firmalarda iş güvenliği uzmanlarınca verilecek iş güvenliği eğitimleri ve risk analizleri önem teşkil etmekte.

İş güvenliği ile işçi yaralanma ve kazalarının önüne geçilmesi hedeflenmekte. Bu bakımdan firmalarda ne gibi tedbirlerin alınması gerektiğine dair hususlar iş güvenliği uzmanlarınca belirleniyor. Uzmanlar tarafından risk analizleri yapılır ve olası kazaların önlenmesine dair yapılması gereken rapor halinde yetkili yerlere sunulur. İşletme ile alakalı güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığının kontrol edilmesi de iş güvenliği uzmanı tarafınca takip edilmesi gereken görevdir.

İş güvenliği uzmanları tarafınca işyerlerinin denetimi yapılır ve ilgili işyerinde çalışma sürecini riske edecek durumlara müdahale edilmekte. İş güvenliği uzmanı tarafından işletmedeki olası riskler belirlenir ve işletme sorumlusuna bildirilir. Bildirimden sonra gereken tedbirlerin alınması gerekiyor. Eğer firma, iş güvenliğini tehdit edici unsur olarak bildirilen hususlara dair tedbir almıyor ise, bakanlığa rapor edilmekte. İş güvenliği uzmanı tarafından bir iş yerinde yüksek tehdit unsuru oluşturan bir durumun olması durumunda geçici olarak işi durdurma hakkı da bulunur. İş güvenliği eğitimleri, rehberlik ve danışmanlık vazifeleri içerisinde yer alıyor.

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 12 50

+90 12 50

+90 68 32

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Soru: İşyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı eğitimini kimler ya da hangi kurumlar verir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yetkilendirilen kamu kurumları, üniversiteler ve Türk Ticaret Kanununa göre kurulmuş şirketler verebilir. Gerçek kişiler bu eğitimleri veremez. Yetkilendirilmiş eğitim kurumlarının listesi funduszeue.info adresinde bulunmaktadır.


Soru: İşyeri hekimliği kurslarına kimler katılabilir?

Türkiye’deki tıp fakültelerinden ya da yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olup YÖK’ten denkliğini almış  hekimler katılabilir. 


Soru: Türk Tabipleri Birliğinden aldığım işyeri hekimliği sertifikası geçerli midir?

tarihinden önce verilmiş sertifikalar geçerli kabul edilmektedir.
yılları arasında Tabipler Odası’ndan İşyeri Hekimliği Sertifikası alan hekimlerin yılı içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına eğitim aldıklarına dair bildirim yapmaları zorunlu koşulmuşfunduszeue.info tarihte bildirim yapmamış olanların eğitimleri geçersiz sayılmış olup, yeniden eğitim almaları gerekmektedir.

Soru: İşyeri hekimliği sertifikalarının geçerlilik süresi ne kadardır?

Geçerli sertifikalar alındıkları tarih itibariyle 5 yıl süreyle geçerlidir. Yenileme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe ile tıp diplomalarının noter onaylı suretini göndermeleri gerekmektedir.


Soru: İşyeri hekimliği sertifikalarının geçerli olup olmadığını nasıl ayırt edebilirim?

tarihinden önce TTB tarafından ve tarihinden sonra Bakanlıkça verilen sertifikaları geçerlidir. Yani TTB’nin tarihinden sonra verdiği üniversitelerin de ambleminin olduğu sertifikalar Danıştay kararı ve Bakanlığın yazıları ile geçerli kabul edilmemektedir.


Soru: İş güvenliği uzmanlarının sertifikalarının geçerlilik süresi ne kadardır?

Belgenin alınış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. Yenileme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe ile lisans diplomalarının noter onaylı suretini göndermeleri gerekmektedir.
Soru: İş güvenliği uzmanlığı kurslarına kimler katılabilir?

Tüm mühendislik mimarlık fakültesi mezunları, teknik öğretmenler, fen-edebiyat fakültesi fizik, kimya, biyoloji mezunları, 2 yıllık İş Sağlığı ve Güvenliği bölüm mezunları bu eğitimi alabilmektedirler.


Soru: Eğitim sonunda sınavları kim yapar?

Sınav ÖSYM tarafından yılda 2 defa düzenlenir. Sınavlar genellikle Aralık ve Mayıs aylarında yapılmaktadır.


Soru: Eğitim sonunda aldığım katılım belgesi ile işyeri hekimliği ya da iş güvenliği uzmanlığı yapabilir miyim?

Hayır. Sınavdan 70 puan aldıktan sonra Bakanlığın size verdiği sertifika ile yapılabilir. Sertifikalar İSG-Katip sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir.


Soru: Eğitim ve sınav sonrasında alacağım sertifikayı kim verecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından sertifikanız düzenlenecektir.


Soru: İş güvenliği uzmanlarında kategori yükselmesi nasıl oluyor?

İş güvenliği uzmanlığına kabul edilecek meslek mensupları öncelikle C sınıfı sertifika sahibi olacaklardır. 3 yılın sonunda gün çalışma süresini tamamlayan C sınıfı İş Güvenliği Uzmanları , B sınıfı eğitim ve stajla birlikte sınava girebileceklerdir. B sınıfı İş Güvenliği Uzmanları 4 yıl çalıştıktan sonra da A sınıfı sertifikası için eğitim ve stajla birlikte sınavla elde edilebilecektir.


Soru: İş güvenliği uzmanlığı sertifikam yok ama yıllardır bu alanda çalışıyorum, şimdi ben de C sınıfından mı başlayacağım?

Evet.


Soru: Eski yönetmelikler iptal edilmeden ÇASGEM’e A ya da B sınıfı için başvurmuştum, bu konuda bir hak iddia edebilir miyim?

Hayır. Tamamen yeni yönetmelik hükümleri geçerlidir.


Soru: Sınav sorularını kim ya da kimler hazırlıyor?

Sınav soruları ÖSYM tarafından hazırlanmaktadır.



Soru: Derslere devam zorunluluğu var mı?

Teorik derslerin % 90’nına devam zorunludur. Pratik eğitimin tamamına devam zorunluluğu vardır.

Soru: Staj yapacağım yeri kim belirleyecek?

Staj yerini bulma ve staj yapma sorumluğu katılımcılardadır.


Soru: Staj yapacağım yerin bir kriteri var mı?

Evet. Bakanlığın belirlediği ilkelere göre. İşyeri hekimi adayları bir işyeri hekiminin bulunduğu, iş güvenliği uzmanı adaylarının ise bir iş güvenliği uzmanının bulunduğu işyerlerinde yapılır.


Soru: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı ÇASGEM’in veya üniversitelerin verdiği eğitim ile özel eğitim kurumlarının verdiği eğitim arasında geçerlilik yönünden bir fark var mı?

Hayır. Eğitimi yetkili olmak şartıyla kim verirse versin, sınavda başarılı olanlar belge alabileceklerdir. ÇASGEM, üniversite ya da özel eğitim kurumlarının verdiği eğitim ve sonundaki eğitim katılım belgesinin yasal anlamda hiçbir farkı bulunmamaktadır.


Soru: Sınavda başarılı sayılmam için kaç puan almam gerekir?

İş Güvenliği Uzmanlık ve İşyeri Hekimlik sertifikası almaya hak kazanabilmek için sınavdan 70 puan almak gerekmektedir. Sınav 50 sorudan oluşmaktadır.
Diğer Sağlık Personeli sertifikası almaya hak kazanabilmek için sınavdan 60 puan almak gerekmektedir. Sınav 50 sorudan oluşmaktadır
Sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir.


Soru: TTB ve TMMOB eğitim vermeye yetkililer mi?

Hayır. Yürürlükteki Kanun ve yönetmeliklerde meslek kuruluşları tanımlanmamıştır. Bu kuruluşlar eğer Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre bir şirket kurar ve yetki belgesi alırlarsa eğitim verebilirler.



Soru: Sınavda yeterli puanı alamazsam ne olur?

Eğitim alan kişilerin sınırsız sınav hakkı bulunmaktadır. Yalnızca bir defa eğitim alarak, başarılı olana kadar sınava girebilmektedir.

 

İŞKUR Özel İstihdam Bürosu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.