rabiza 20 mg 28 enterik kapli tb nedir / RABIZA Enterik Tablet neye iyi gelir?

Rabiza 20 Mg 28 Enterik Kapli Tb Nedir

rabiza 20 mg 28 enterik kapli tb nedir

Rabiza 20 mg 28 Tablet

Sindirim Sistemi ve Metabolizma - Mide İlaçları - Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları - Proton Pompası İnhibitörleri - Rabeprazol

İlaç Adı:Rabiza 20 mg 28 Tablet
Firma:İlko İlaç
Etkin Madde:Rabeprazol
ATC Kodu:A02BC04
Kamu Kodu:A
Barkod:
Fiyatı:83,50 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Rabiza 20 mg 28 Tablet Endikasyonları

Rabiza, Rabeprazol etken maddesine sahiptir. Rabiza ülseratif gastroözofajiyal reflü, oniki parmak bağırsağı ülseri, semptomatik erozif ya da aktif selim mide ülseri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Rabiza ayrıca Zollinger-Ellison Sendromu hastalığı ve de diğer uygun antibiyotik ilaçlar ile birlikte kombine olarak Helicobacter pylori bakterisinin yok edilmesi için kullanılabilir.

Rabiza 20 mg 28 Tablet Kullanımı

Rabiza'yı ne kadar ve nasıl kullanacağınız konusunda herzaman doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Tablet çiğnenmemeli, ezilmemeli veya kırılmamalıdır. Bütün olarak ağızdan alınız.

Hamilelikte Rabiza Kullanımı
Hamile kadınlar Rabiza ilacını kullanmamalıdır. Tedaviye başladıktan sonra hamile kaldığınızı fark etmeniz durumunda hemen doktorunuza ya da eczacınıza başvurunuz.

Emzirme Döneminde Rabiza Kullanımı
Laktasyon dönemindeki emziren anneler Rabiza ilacını kullanmamalıdır.

Rabiza Fiyatı

Rabiza 20 mg 28 Tablet, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 83,50 TL dir. İlko İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Rabiza 20 mg 28 Tablet Etkin Maddesi

Rabiza ilacının etkin maddesi olan Rabeprazol, orjinal ismiyle Rabeprazole maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) olup, molekül ağırlığı g/mol, formülü ise C18H21N3O3S dir. Rabeprazol maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi B'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız yoluyla alınır.


Rabiza ilacının ana etkin maddesi Rabeprazol için Kimyasal Yapı Resmi:
Rabiza 20 mg 28 Tablet (Rabeprazol) Kimyasal Yapısı (2 D)Rabiza 20 mg 28 Tablet (Rabeprazol) Kimyasal Yapısı (3 D)

Rabiza 20 mg 28 Tablet ilacının Kategorisi

Sindirim Sistemi ve Metabolizma - Mide İlaçları - Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları - Proton Pompası İnhibitörleri - Rabeprazol

Rabiza 20 mg 28 Tablet Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Rabiza kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

RABIZA 20 mg 28 enterik kaplı tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır

İl-ko İlaçları › RABIZA 20 mg 28 enterik kaplı tablet › KT › Nedir ve Ne İçin Kullanılır

{ Rabeprazol }

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Rabeprazolİlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Bu Kullanma Talimatında:

1. RABIZA nedir ve ne için kullanılır?

2. RABIZA’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

3. RABIZA nasıl kullanılır?

4. Olası yan etkiler nelerdir?

5. RABIZA’in saklanması

Başlıkları yer almaktadır.

funduszeue.info nedir ve ne için kullanılır?

  • RABİZA, özel geciktirilmiş salimli enterik formülasyonu sayesinde, midede parçalanmaksızın bağırsaklara geçen ve burada emilen her iki yüzü düz, sarı, yuvarlak, bikonveks, enterik kaplı tablettir. RABİZA, Alüminyum / alüminyum blister ambalaj içerisinde 14 ve 28 tablet içeren karton kutu şeklinde piyasaya sunulmaktadır.
  • RABİZA’nın etkin maddesi olan rabeprazol sodyum, Proton Pompası İnhibitörleri adı verilen bir ilaç sınıfında yer almaktadır. Bu sınıftaki ilaçlar, mide asidi salgılanmasında önemli bir yeri olan ve midedeki bazı özel hücrelerde bulunan proton pompası denilen sistemin çalışmasını engelleyerek, mide asidinin azalmasını sağlarlar. Mide asidinin azalması, mide, bağırsak ve yemek borusunda bulunan ülserlerin (peptik ülser) iyileşmesini ve ağrının giderilmesini sağlar.
  • RABİZA, aktif duodenum (on iki parmak bağırsağı) ülseri, aktif selim mide ülseri, semptomatik erozif ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH) tanısı konulmuş hastaların tedavisinde kullanılmaktadır. GÖRH, mide sıvısının anormal bir şekilde üstteki yemek borusuna geçmesi ve burayı aşındırması veya ülserlere yol açması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. RAB İZ A aynı zamanda, gastroözofajiyal reflü hastalığının uzun dönemli tedavisi için (GÖRH idame), orta derecede ile çok şiddetli gastroözofajiyal reflü hastalığının belirtilerinin giderilmesi için ve mide asidinin sürekli olarak çok miktarlarda bulunduğu bir hastalık tablosu olan Zollinger-Ellison Sendromu’nda da kullanılır.

funduszeue.info nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

RABİZA'yı daima doktorunuzun size söylediği gibi alınız.

Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışarak kontrol ediniz.

Erişkinler/yaşlılar

Orta derecede ile şiddetli GÖRH belirtilerinin tedavisinde günde bir kez 10 mg sabahlan aç kamına kullanılmaktadır. Bu tabloda RABİZA tedavisinin dört haftaya kadar sürmesi beklenmektedir. Eğer bu süre içerisinde belirtilerinizde düzelme olmaz ise, doktorunuza başvurunuz. Bu süreden sonra doktorunuz size, belirtilerinizin kontrol altına alınması için, ihtiyaç hissettiğinizde günde tek doz 10 mg rabeprazol almanızı söyleyebilir.

Çok şiddetli belirtilerin (erozif ya da ülseratif GÖRH) tedavisinde olağan doz dört ila sekiz hafta süreyle günde 1 kez, sabahları aç karnına, bir adet RABİZA 20 mg tablettir.

GÖRH idame tedavisinde, uzun dönemli tedavide, doktorunuzun size söylediği süre için günde bir kez, sabahlan aç karnına, 10 mg ya da 20 mg kullanılabilir. GÖRH idame tedavisinde tedavinizin ne kadar süreceğine doktorunuz karar verecektir. Belirtilerinizin ve dozunuzun gözden geçirilmesi için, düzenli aralıklarla doktorunuz sizi görmek isteyecektir.

Mide ülseri (peptik ülser) için olağan doz 6 hafta süreyle günde 1 kez, sabahları aç karnına, bir adet RABİZA 20 mg tablettir. Durumunuzda düzelme olmazsa, doktorunuz bir 6 hafta daha RABİZA almanızı söyleyebilir.

Bağırsak ülseri (duodenum ülseri) için olağan doz 4 hafta süreyle günde 1 kez, sabahları aç kamına, bir adet RABİZA 20 mg tablettir. Durumunuzda düzelme olmazsa, doktorunuz bir 4 hafta daha RABİZA almanızı söyleyebilir.

H. Pylori enfeksiyonu kaynaklı ülserlerin tedavisi ve onların nüksetmesini önlemek için olağan doz, 7 gün süreyle günde 2 kez bir adet RABİZA 20 mg tablettir. Doktorunuz, amoksisilin ya da klaritromisin olarak adlandırılan antibiyotikleri almanızı da söyleyecektir. H. Pylori tedavisi için kullanılan diğer ilaçlar ile ilgili daha fazla bilgi için, kişisel kullanma talimatına bakınız.

Midede aşırı asit üretimi olan Zollinger Ellison Sendromu'nda olağan doz başlangıçta günde 1 kez 3 adet RABİZA 20 mg tablettir. Tedaviye nasıl cevap verdiğinize bağlı olarak doktorunuz daha sonra dozunuzu ayarlayabilir. Eğer uzun dönemli tedavide iseniz, belirtilerinizin ve dozunuzun gözden geçirilmesi için, düzenli aralıklarla doktorunuzu görmeniz gerekecektir.

Uygulama yolu ve metodu

RABİZA tableti ağız yoluyla alınız, bütün olarak yutunuz. Tableti çiğnemeyiniz, kırmayınız veya ezmeyiniz.

Çocuklarda kullanımı

RABİZA çocuklarda incelenmemiştir ve kullanılması önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı

Özel kullanımı yoktur.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ya da karaciğer bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Ancak şiddetli karaciğer bozukluğu olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Eğer RABİZA ’nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla RABIZA kullanırsanız

Size reçete edilen günlük dozdan daha fazla tablet kullanmayınız.

RABİZA ’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

RABIZA'i kullanmayı unuttuysanız

Eğer bir doz almayı unutursanız, bu dozu hatırlar hatırlamaz alınız. Ancak, eğer bir sonraki dozunuzun zamanı gelmişse unutulan dozu atlayın ve daha sonrasında ilacınızı normalde kullandığınız şekilde kullanmaya devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Eğer ilacınızı 5 günden daha uzun süreyle almayı unutursanız, ilaç almadan önce doktorunuza başvurunuz.

RABIZA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Ülser tamamen iyileşmeden önce normal olarak rahatlama belirtileri meydana gelecektir. Doktorunuz söyleyene kadar tabletinizi kullanmayı bırakmamanız önemlidir.

funduszeue.infoı yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi RABIZA’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa RABIZA’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

Yüzde ani şişlik, nefes almada güçlük ya da bayılmaya sebep olabilen kan basıncı düşüklüğü belirtilerini içeren alerjik reaksiyonlar,

Boğaz ağrısı, yüksek ateş ya da ağızda veya boğazda sık enfeksiyonlar,

Kolaylıkla morarma ya da kanama,

Derinin şiddetli su toplaması ya da ağrı, ağızda veya boğazda ülserler.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin RABİZA'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Verilen yan etkilerin sıklık dereceleri şu şekildedir:

Çok yaygın: 10 hastada l'den fazla kişiyi etkileyen Yaygın: hastada 1 ile 10 kişiyi etkileyen Yaygın olmayan: 1, hastada 1 ile 10 kişiyi etkileyen Seyrek: 10, hastada 1 ile 10 kişiyi etkileyen Çok seyrek: 10, hastada l’den az kişiyi etkileyen Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor

Yaygın:

Enfeksiyonlar

Uykuda güçlük

Baş ağrısı, baş dönmesi

Öksürük, yutak (farinks) iltihabı, nezle

Mide veya bağırsak üzerine etkiler, mide ağrısı, ishal, midede gaz toplanması, hasta hissetme (bulantı), hasta olma (kusma) ya da konstipasyon.

Ağrılar ya da sırt ağrısı

Genel bir kuvvetsizlik, grip benzeri hastalık

Yaygın olmayan:

Sinirlilik ya da uykululuk hali Göğüs enfeksiyonu (bronşit)

Ağrılı ya da tıkalı sinüsler (sinüzit)

Hazımsızlık, ağız kuruluğu, geğirme Döküntü, deri üzerinde oluşan kızarıklık Kas, bacak veya eklem ağrısı İdrar yolu enfeksiyonu Göğüs ağrısı, titreme/ürperme, ateş

Karaciğerin çalışmasında değişiklikler (kan testlerinde gözlenen)

Seyrek:

Aşırı duyarlılık (aleıjik reaksiyonlar dahil)

İştahsızlık (anoreksi)

Ruhsal çöküntü Görme bozukluğu

Ağız yarası (stomatit), tat duyusu bozuklukları Mide rahatsızlığı ya da mide ağrısı

Derinin ve gözlerin beyaz kısmının sararması dahil karaciğer problemleri (sarılık)

Kaşıntılı döküntü ya da deride kabarcıklar Terleme

Böbrek problemleri Kilo alma

Sık enfeksiyon ile sonuçlanan beyaz kan hücrelerinde (kan testlerinde görülen) değişiklikler Normalden daha kolay morarma ya da kanamayla sonuçlanan kan pulcuğu sayısında azalma

Çok seyrek:

Eritema multiforme

Toksik epidermal nekroliz (TEN)

Stevens-Johnson sendromu (SJS)

Bilinmeyen:

Erkeklerde memelerde şişme Sıvı tutulumu

Zihin karışıklığı ve yorgunluk, kas seğirmesi, nöbet ve komaya neden olabilen kan sodyum seviyelerinde azalma

Daha önceden karaciğer problemi olan hastalar çok nadir olarak ensefalopatiye yakalanabilirler (bir beyin hastalığı).

funduszeue.info kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

RABIZA'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

  • Rabeprazol sodyuma veya bu ilacın içindeki yardımcı maddelerden birine karşı aşırı duyarlı (alerjik) iseniz,
  • Hamile iseniz veya hamile olduğunuzdan kuşkulanıyorsanız,
  • Bebeğinizi emziriyorsanız,
  • Eğer emin değilseniz, RABİZA’yı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

    RABIZA'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Diğer proton pompası inhibitörleri ya da benzimidazollerine karşı alerjik iseniz,
  • Bazı hastalarda kan ve karaciğer problemleri görülmesine rağmen, RABİZA'nın sonlandırılması ile sıklıkla düzelmektedir.
  • Midenizde tümör varsa,
  • Karaciğer problemleriniz varsa,
  • HIV enfeksiyonunuz için atazanavir alıyorsanız
  • Eğer emin değilseniz, RABİZA'yı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

    Eğer karın ağrısı ya da karında hassaslık ve ateş gibi belirtilerle birlikte ciddi ishaliniz varsa, RABİZA kullanmayı bırakın ve hemen doktorunuza başvurunuz.

    RABİZA gibi bir proton pompası inhibitörü ilacın, özellikle de 1 yıldan uzun bir süre boyunca alınıyor olması, kalça, bilek ya da omurga kırık riskini çok az arttırabilir. Eğer osteoporozunuz varsa ya da kortikosteroid alıyorsanız (bu durum osteoporoz riskini arttırabilir) doktorunuza danışınız.

    Eğer RABİZA'yı 3 aydan fazla kullanırsanız, kanınızda magnezyum seviyelerinin düşmesi olasıdır. Düşük magnezyum seviyeleri, bitkinlik, istemsiz kas kasılmaları, oryantasyon bozukluğu, baş dönmesi, kalp atış hızında artış şeklinde görülebilir. Eğer bu belirtilerden herhangi biri sizde meydana gelirse, hemen doktorunuza danışınız. Düşük magnezyum seviyeleri, kanda potasyum ya da kalsiyum seviyelerinde de azalmaya yol açabilir. Doktorunuz sizin magnezyum seviyelerinizi izlemek için düzenli kan testi yaptırmanızı isteyebilir.

    Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    RABIZA'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    RABIZA'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Hamile iseniz veya hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, RABİZA kullanmayınız.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Bebeğinizi emziriyorsanız veya emzirmeyi planlıyorsanız, RABİZA kullanmayınız.

    Araç ve makina kullanımı

    RABİZA kullanırken uykulu hissedebilirsiniz. Eğer böyle hissederseniz, araç ve makine kullanmayınız.

    RABIZA'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    RABİZA, her dozunda 23 mg’dan daha az sodyum stearil fumarat içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir etki beklenmemektedir.

    RABİZA, 24 mg mannitol içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir etki beklenmemektedir.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    RABİZA'nın ketokonazol ve itrakonazol (mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan maddeler) içeren ilaçlar ile birlikte kullanılması, bu ilaçların kan düzeylerini azaltabilir. Doktorunuz dozunuzu ayarlamak isteyebilir.

    RABİZA'nın atazanavir (HIV enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ilaç) ile birlikte kullanılması, bu ilacın kan düzeyini azaltabilir; bu nedenle bu iki ilaç birlikte kullanılmamalıdır.

    Eğer bunların herhangi birinin sizin için geçerli olduğundan emin değilseniz, RABİZA'yı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    funduszeue.info'in saklanması

    Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra RABIZA'i kullanmayınız.

    Eğer üründe/ambalajında bozukluklar fark ederseniz RABİZA’yı kullanmayınız.

    Ruhsat sahibi:

    İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.

    Akpınar Mah. Kanuni Cad. No: 6 Sancaktepe / İstanbul

    Üretim yeri:

    İlko İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

    funduszeue.infoze Sanayi Bölgesi Kuddusi Cad. Sok.

    No:l Selçuklu / Konya

    1

    1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RABİZA 20 mg Enterik Kaplı Tablet
    2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Madde:

    Yardımcı Maddeler:


    Yardımcı maddeler için bölüm 'e bakınız.
    3. FARMASÖTİK FORMU
    Enterik tablet
    Sarı, yuvarlak, bikonveks, iki yüzü düz enterik kaplı tabletler.
    4. KLİNİK ÖZELLİKLERİ
    4.L Terapötik endikasyonlar
    RABİZA tablet, aşağıdaki hastalıkların tedavisinde endikedir:
    • Aktif duodenal ülser
    • Aktif benign mide ülseri
    • Semptomatik erozif ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH)
    • Gastroözofajiyal reflü hastalığının uzun dönemli tedavisi (GÖRH idame)
    • Orta derecede ile çok şiddetli gastroözofajiyal reflü hastalığının semptomatik tedavisi (semptomatik GÖRH)
    • Zollinger-Ellison Sendromu
    RABİZA ayrıca, uygun antibakteriyel terapötik tedavi rejimleriyle kombinasyon halinde, peptik ülser hastalarında

    Helicohacter pylori

    eradikasyonu için de endikedir. Bkz. Bölüm
    Pozoloji ve uygulama şekli
    Pozoloji, Uygulama sıklığı ve süresi, Uygulama şekli

    Erişkinler/yaşlılar:


    Aktif Duodenal Ülser ve Aktif Benign Gastrik Ülser.

    Hem aktif duodenal ülser, hem de aktif benign gastrik ülserde önerilen oral doz, günde bir kez sabahlan alınmak üzere 20 mg'dır.
    Aktif duodenal ülseri olan hastaların çoğu, dört hafta içinde iyileşirler. Bununla birlikte az sayıda hastada iyileşmenin sağlanması için ikinci bir dört haftalık tedavi gerekebilir. Aktif benign gastrik ülseri olan hastaların çoğu altı haftada iyileşirler. Bununla birlikte, yine az sayıda hastada iyileşmenin sağlanması için ikinci bir altı haftalık tedaviye ihtiyaç duyulabilir.

    Erozif ya da Ulseratif Gastroözofajiyal Rejlü Hastalığı (GÖRH):

    Bu hastalıkta önerilen oral doz, dört ile sekiz hafta boyunca günde bir kez 20 mg'dır.

    Gastroözofajiyal Rejlü Hastalığının Uzun Dönemli Tedavisi (GÖRH idame):

    Uzun dönemli tedavide, hastanın yanıtına göre günde bir adet 10 mg veya 20 mg idame dozu kullanılabilir.

    Orta Derecede ile Çok Şiddetli Gastroözofajiyal Rejlü Hastalığının Semptomatik Tedavisi (semptomatik GÖRH):

    Özofajiti olmayan hastalarda günde bir defa 10 mg. Eğer dört hafta sonunda semptom kontrolü sağlanamazsa, hastanın yeniden muayenesi ve değerlendirilmesi gerekir. Semptomlar giderildikten sonraki dönemde, ihtiyaç hissedildiğinde günde tek doz 10 mg kullanılarak semptom kontrolü sağlanabilir.

    Zollinger-Ellison Sendromu:

    Erişkinler için önerilen başlangıç dozu, günde bir kez 60 mg'dır. Doz, hastaların bireysel ihtiyaçlarına göre mg/gün'e kadar arttırılabilir. mg/gün'e kadar dozlar, günlük tek doz şeklinde verilebilir. mg/gün'lük dozlar, günde iki kez 60 mg şeklinde, bölünmüş dozlar olarak uygulanabilir.
    Tedaviye, klinik açıdan endike olduğu sürece devam edilmelidir.

    funduszeue.info Eradikasyonu:

    funduszeue.info enfeksiyonu olan hastalarda eradikasyon tedavisi uygulanmalıdır. Aşağıdaki kombinasyonun yedi gün süreyle kullanılması tavsiye edilmektedir:
    • Günde iki kez RABİZA 20 mg + günde iki kez mg klaritromisin ve günde iki kez 1 g amoksilin.
    Günde tek doz tedavi gerektiren endikasyonlar için RABİZA tablet sabahları, herhangi bir şey yemeden önce alınmalıdır. Ne gün içindeki alınma zamanının, ne de besinlerin rabeprazol sodyum aktivitesi üzerinde herhangi bir etkisinin varlığı gösterilmemiş olmakla birlikte, bu rejim tedaviye uyumu kolaylaştıracaktır.
    Hastalar, RABİZA tabletlerin çiğnenmeden ya da kırılmadan bir bütün halinde yutulması gerektiği konusunda uyarılmalıdırlar.

    Böbrek ve karaciğer bozukluğu:


    Böbrek ya da karaciğer bozukluğu olan hastalarda herhangi bir doz ayarlaması gerekmemektedir. Şiddetli karaciğer bozukluğu olan hastalarda RABİZA kullanımı için Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız.

    Pediatrik popülasyon:


    Bu yaş grubunda kullanımına ilişkin deneyim bulunmadığı için, RABİZA'mn çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.
    RABİZA, rabeprazol sodyum, sübstitüe benzimidazoller ya da formülasyondaki herhangi bir bileşene karşı aşırı duyarhhğı bilinen hastalarda kontrendikedir. RABİZA, gebelik ve emzirme döneminde kontrendikedir.

    Kemik kırığı:


    Yayınlanmış çeşitli gözlemsel çalışmalar, proton pompası inhibitörü (PPİ) tedavisinin, kalça, el bileği ya da omurgada osteoporoza bağlı kırık riskinde bir artışla ilişkili olabileceğini düşündürmektedir. Çoklu günlük dozlar ve uzun süreli PPİ tedavisi (bir yıl ya da daha fazla) şeklinde tanımlanan yüksek doz alan hastalarda kırık riski artmıştır. Hastalar, tedavi edildikleri durum için uygun olan en düşük dozda ve kısa süreli PPİ tedavisini almalıdırlar.

    Hipomagnezemi:


    Proton pompası inhibitörleriyle en az 3 ay süreyle tedavi edilen hastalarda ve çoğu olguda da bir yıl tedaviden sonra nadiren semptomatik ve asemptomatik hipomagnezemi bildirilmiştir. Ciddi advers olaylar tetani, aritmiler ve nöbetleri içermektedir. Çoğu hastada hipomagnezemi tedavisi magnezyum rerplasmanını ve PPİ tedavisinin kesilmesini gerektirmektedir. Uzun süre tedavi alması beklenen ya da PPİ'ni digoksin gibi ilaçlar ya da hipomagnezemiye neden olabilecek ilaçlarla (örn. diüretikler) birlikte alan hastalar için, sağlık mesleği mensupları PPİ tedavisine başlamadan önce ve daha sonra periyodik olarak megnezyum düzeylerini takip edebilirler.

    Nöroendokrin tümörler için yapılan incelemelerle etkileşimler:


    Gastrik asit düzeyindeki ilaç kaynaklı azalmalara sekonder olarak serum kromogranin A (CgA) düzeyleri artmaktadır. Artmış CgA düzeyi nöroendokrin tümörler için yapılan tanı incelemelerinde yanlış pozitif sonuçlara yol açabilir. Uygulayıcılar CgA düzeylerini değerlendirmeden önce geçici olarak PPİ tedavisine ara vermeli ve eğer başlangıçtaki CgA düzeyleri yüksek ise testi tekrar etmelidirler. Eğer seri testler yapılıyorsa (örn. monitorizasyon için) testler arasındaki referans aralıkları değiştirebileceği için testler aynı laboratuvarda yapılmalıdır.
    Rabeprazol sodyum tedavisine semptomatik yanıt alınması, gastrik ya da özofajiyal malignitenin olmadığını göstermez. Bu nedenle RABİZA tedavisine başlamadan önce, malignite ihtimali göz ardı edilmemelidir.
    Uzun süre tedavi gören hastalar (özellikle 1 yıldan uzun süre ile) düzenli olarak kontrol edilmelidirler.
    Hastalar RABİZA tabletleri çiğnemeden ve kırmadan bütün olarak yutmaları konusunda uyarılmalıdır.
    Çocuklarda, RABİZA kullanımına dair deneyim mevcut olmadığından, kullanımı uygun değildir.
    Hafif ya da orta derecede karaciğer bozukluğu olan hastalarda yapılan bir çalışmada, yaş ve cinsiyet olarak uyumlu kontrollere göre, ilaca bağlı önemli güvenlilik sorunları ile karşılaşılmamıştır. Ancak şiddetli karaciğer disfonksiyonu olan hastaların tedavisinde RABİZA kullanımına ilişkin klinik veri bulunmaması nedeniyle, bu türlü hastalarda RABİZA tedavisi ilk kez başlatıldığında, doktorların dikkatli olmaları önerilir. RABİZA'nm atazanavir ile birlikte kullanımı tavsiye edilmez (Bkz Bölüm ).
    Sübstitüe benzimidazoller veya diğer proton pompası inhibitörleri ile çapraz hipersensitivite reaksiyonları riski göz önünde bulundurulmalıdır.
    Alternatif bir etiyoloji tanımlanamayan birçok olguda, vakalar ciddi değildir ve rabeprazolün kesilmesiyle çözülmüştür.
    Pazarlama sonrası raporlarda kan diskrazileri mevcuttur (trombositopeni ve nötropeni). Klinik araştırmalarda hepatik enzim anomalileri görülmüştür ve pazarlama izninden bu yana bildirilmiştir. Alternatif bir etiyoloji tanımlanamayan birçok olguda, vakalar ciddi değildir ve rabeprazolün kesilmesiyle çözülmüştür.
    Bu tıbbi ürün, her dozunda 23 mg'dan daha az sodyum stearil fumarat içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir etki beklenmemektedir.
    Bu tıbbi ürün, 24 mg mannitol içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir etki beklenmemektedir.

    Genel tavsiye:

    Gebelik kategorisi B'dir.

    Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon):

    Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, tedavi süresince tıbben etkili olduğu kabul edilen doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdır.

    Gebelik:

    Rabeprazolün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır. Sıçanlarda ve tavşanlarda yürütülen üreme çalışmaları, sıçanlarda düşük düzeyde feto-plasental geçiş olmakla birlikte, rabeprazol sodyum nedeniyle fetusta zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. RABİZA gebelik süresince kontrendikedir.

    Laktasyon dönemi:

    Rabeprazol sodyumun insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirme dönemindeki kadınlarda çalışma yapılmamıştır. Ancak sıçanlarda, rabeprazol sodyum meme sekresyonu ile atılır. Bu nedenle emzirme sırasında RABİZA kullanılmamalıdır.

    üreme yeteneği (fertUite):

    Sıçanlarda ve tavşanlarda yürütülen üreme çalışmaları, rabeprazol sodyum nedeniyle fertilitede bozulma olduğunu göstermemektedir.
    Farmakodinamik özellikleri ve advers etki profili temelinde RABİZA'nın araba kullanma performansında bozulmaya yol açması ya da makina kullanma becerisini azaltması beklenmemektedir. Bununla birlikte somnolans nedeniyle dikkati canlı tutma yetisinde azalma görülürse, araba ve kompleks makinaları kullanmaktan kaçınılması önerilir.
    Rabeprazol sodyum tablet, klinik çalışmalarda genellikle iyi toiere edilmiştir. Gözlenen istenmeyen etkiler, nitelik olarak genellikle hafif/orta derecede ve geçici olmuştur. Klinik çalışmalarda en sık rastlanan advers etkiler baş ağrısı, diyare ve bulantı olmuştur. İzole olgular kavramından daha sık olarak bildirilen advers olaylar, aşağıda sistem organ sınıfı ve sıklık derecesine göre verilmektedir.
    Aşağıdaki advers olaylar, klinik araştırmalarda ve pazariama sonrası deneyim sırasında bildirilmiştir. Ancak üretici şirketin destekleyicisi olduğu klinik araştırmalarda bildirilen advers reaksiyonlar arasında yalnızca baş ağrısı, diyare, abdominal ağrı, asteni, flatulans, döküntü ve ağız kuruluğu rabeprazol sodyum tablet kullanımına bağlanmıştır. Sıklık dereceleri şu şekilde tanımlanmıştır; yaygın (> 1/,

    Rabeprazol sodyum
    Her bir enterik tablet 20 mg rabeprazol sodyum içerir.
    Magnezyum oksit, mannitol, povidon, mısır nişastası, hidroksipropil selüloz, sodyum stearil fumarat, hipromelloz, hipromelloz ftalat, trietil sitrat, talk, titanyum dioksit, hidroksipropil metilselüloz, makrogol, sarı demir oksit.

    • Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.


    • Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


    • Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.


    • Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza hu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.


    • Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek veya düşükdoz kullanmayınız.

    _

    Bu Kullanma Talimatında:


    2. RABİZA kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler


    3. RABİZA nasıl kullanılır?


    4. Olası yan etkiler nelerdir?


    5. RABİZA 'nın saklanması


    • RABİZA, özel geciktirilmiş salimli enterik formülasyonu sayesinde, midede parçalanmaksızın bağırsaklara geçen ve burada emilen her iki yüzü düz, sarı, yuvarlak, bikonveks, enterik kaplı tablettir.
    RABİZA, Aluminyum / aluminyum blister ambalaj içerisinde 28 tablet içeren karton kutu şeklinde piyasaya sunulmaktadır.
    • RABİZA'nın etkin maddesi olan rabeprazol sodyum. Proton Pompası İnhibitörleri adı verilen bir ilaç sınıfında yer almaktadır. Bu sınıftaki ilaçlar, mide asidi salgılanmasında önemli bir yeri olan ve midedeki bazı özel hücrelerde bulunan proton pompası denilen sistemin çalışmasını engelleyerek, mide asidinin azalmasını sağlarlar. Mide asidinin azalması, mide, bağırsak ve yemek borusunda bulunan ülserlerin (peptik ülser) iyileşmesini ve ağrının giderilmesini sağlar.
    • RABİZA, aktif duodenum (on iki parmak bağırsağı) ülseri, aktif selim mide ülseri, semptomatik erozif ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH) tanısı konulmuş hastaların tedavisinde kullanılmaktadır. GÖRH. mide sıvısının anormal bir şekilde üstteki yemek borusuna geçmesi ve burayı aşındırması veya ülserlere yol açması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. RABİZA aynı zamanda, gastroözofajiyal reflü hastalığının uzun dönemli tedavisi için (GÖRH idame), orta derecede ile çok şiddetli gastroözofajiyal reflü hastalığının belirtilerinin giderilmesi için ve mide asidinin sürekli olarak çok miktarlarda bulunduğu bir hastalık tablosu olan Zollinger-Ellison Sendromu'nda da kullanılır.
    RABİZA ayrıca, uygun antibiyotik ilaçlar ile kombinasyon şeklinde, mide ülseri oluşumunda rol oynayan bir bakteri olan Helicobacter pylori'nin eradikasyonu (ortadan kaldırılması) için de kullanılmaktadır.
    - Rabeprazol sodyuma veya bu ilacın içindeki yardımcı maddelerden birine karşı aşırı duyarlı (aleıjik) iseniz,
    - Diğer proton pompası inhibitörü ilaçlara karşı aşırı duyarlı (alerjik) iseniz.
    - Midenizde tümör varsa,
    - Hamile iseniz veya hamile olduğunuzdan kuşkulanıyorsanız,
    - Bebeğinizi emziriyorsanız,
    - 12 yaşından daha küçük iseniz.
    - Karaciğer hastalığınız varsa
    - Digoksin ve ketokonazol içeren ilaçlar kullanıyorsanız
    - Doktorunuz tarafından kan magnezyum seviyelerinizin düşük olduğu söylendiyse,
    - Osteoporoza bağlı kalça, bilek ya da omurga kırıkları veya kırık riski varsa,
    - RABİZA tedavisine yanıt alınması, mide ya da yemek borusunda habis hastalık bulunmadığını göstermez. Bu nedenle RABİZA tedavisine başlamadan önce habis olma ihtimali göz ardı edilmemelidir.
    - Eğer uzun süreyle RABİZA tedavisi görüyorsanız (özellikle 1 yıldan uzun süre), düzenli olarak doktor kontrolünden geçmelisiniz.
    - Hafif veya orta derecede karaciğer bozukluğunda önemli bir sorunla karşılaşılmamıştır. Ancak şiddetli karaciğer işlev bozukluğunda dikkatli olmalısınız.
    - RABİZA ile tedavi, nöroendokrin tümörleri için yapılan tanı incelemelerinde yanlış değerlendirmelere neden olabilir. RABİZA kullanıyorsanız lütfen doktorunuza bildiriniz.
    - Başka herhangi bir ilaç almakta iseniz.
    bunu RABİZA'yı kullanmaya başlamadan önce doktorunuza söylemelisiniz.
    Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
    RABİZA yiyecek ve içeceklerden etkilenmemektedir. Ancak günde tek doz tedavi gerektiren durumlarda, sabahları aç karma bir miktar sıvı ile alınız.

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


    Hamile iseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, RABİZA kullanmayınız.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.


    Bebeğinizi emziriyorsanız, RABİZA kullanmayınız.
    RABİZA' nın araba kullanma performansında bozulmaya yol açması ya da makina kullanma becerisini azaltması beklenmemektedir. Ancak rabeprazol sodyum bazen uyuşukluğa neden olabilmektedir. Bu nedenle, tedavi sırasında böyle bir etki ortaya çıkarsa, araba ve karmaşık makinaları kullanmaktan kaçınmalısınız.
    RABİZA, her dozunda 23 mg'dan daha az sodyum stearil fumarat içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir etki beklenmemektedir.
    RABİZA, 24 mg mannitol içermektedir. Dozu nedeniyle herhangi bir etki beklenmemektedir. RABİZA mide asidi salgısında derin ve uzun süreli bir azalma oluşturmaktadır. Mideden emilimleri için asit gereken ilaçlar ile etkileşme olabilir.
    RABİZA'nın ketokonazol ve itrakonazol (mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan maddeler) içeren ilaçlar ile birlikte kullanılması, bu ilaçların kan düzeylerini azaltabilir; digoksin ile birlikte alınması ise bu ilacın kan düzeyini arttırabilir; bu nedenle kullanmadan önce doktorunuza sormalısınız.
    RABİZA antasit ilaçlar ile etkileşmemektedir.

    Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.


    İlacınızı nasıl ve ne zaman alacağınız konusunda daima doktorunuzun veya eczacınızın tavsiyelerini izleyiniz. Aldığınız dozu veya tedavi süresini kendi kendinize değiştirmeyiniz. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışarak kontrol ediniz.
    Doktorunuzun size reçete edeceği olağan önerilen doz, aktif duodenum (on iki parmak bağırsağı) ülseri, aktif selim mide ülseri ve semptomatik erozif ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH) için, günde bir kez, sabahları aç karına bir miktar su ile alınmak üzere 20 mg'dır.
    Aktif duodenum ülserinde RABİZA ile tedavinizin dört hafta sürmesi beklenmektedir; ancak doktorunuz bu süreden sonra tedavinizi bir dört hafta daha sürdünneye karar verebilir.
    Aktif selim mide ülserinde RABİZA ile tedavinizin altı hafta sürmesi beklenmektedir; ancak doktorunuz bu süreden sonra tedavinizi bir altı hafta daha sürdürmeye karar verebilir.
    GÖRH için doktorunuz dört ilâ sekiz hafta süreyle RABİZA almanızı isteyecektir.
    GÖRH idame tedavisinde, uzun dönemli tedavide ilaca vücudunuzun vereceği yanıta göre, günde bir kez 10 mg ya da 20 mg kullanılabilir. GÖRH idame tedavisinde tedavinizin ne kadar süreceğine doktorunuz karar verecektir. Eğer uzun dönemli tedavide iseniz, belirtilerinizin ve dozunuzun gözden geçirilmesi için, düzenli aralıklarla doktorunuzu görmeniz gerekecektir.
    Orta derecede ile çok şiddetli GÖRH belirtilerinin tedavisinde günde bir kez 10 mg kullanılmaktadır. Bu tabloda RABİZA tedavisinin dört haftaya kadar sürmesi beklenmektedir. Eğer bu süre içerisinde belirtilerinizde düzelme olmaz ise, doktorunuza başvurunuz. Bu süreden sonra doktorunuz size, belitilerinizin kontrol altına alınması için, ihtiyaç hissettiğinizde günde tek doz 10 mg RABİZA almanızı söyleyebilir.
    Zollinger-Ellison Sendromu'nda önerilen başlangıç dozu günde 60 mg'dır. Doz ihtiyaca göre mg/gün'e kadar artırılabilir. mg/gün'e kadar dozlar, günlük tek doz şeklinde verilebilir. mg/gün'lük dozlar, günde iki kez 60 mg şeklinde, bölünmüş dozlar olarak alınabilir. Bu hastalıkta tedaviye, doktorunuzun gerekli gördüğü sürece devam edilmelidir.
    Helicobacter pylori enfeksiyonun giderilmesinde RABİZA tedaviniz, iki antibiyotik ile kombinasyon şeklinde, 7 gün sürecektir.
    Deneyimler, RABİZA almaya başladıktan sonraki birkaç gün içinde ağrının iyileşmeye başladığını göstermektedir. Ancak ağrının iyileşme süresi hastadan hastaya değişiklik gösterebilir.
    Ülser hastalığında belirtiler normal olarak, ülser tamamıyla iyileşmeden önce ortadan kalkmaktadır. Bu nedenle doktorunuz söylemeden önce tabletleri kullanmayı bırakmamalısınız.
    RABİZA tableti ağız yoluyla alınız, bütün olarak yutunuz. Tableti çiğnemeyiniz, kırmayınız veya ezmeyiniz.
    RABİZA çocuklarda incelenmemiştir ve kullanılması önerilmemektedir.
    Özel kullanımı yoktur.
    Böbrek ya da karaciğer bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.
    Ancak şiddetli karaciğer bozukluğu olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

    Eğer RABİZA 'mn etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuldunuz.


    Size reçete edilen günlük dozdan daha fazla tablet kullanmayınız.

    RABİZA 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


    Eğer bir doz almayı unutursanız, bu dozu hatırlar hatırlamaz alınız ve daha sonrasında ilacınızı normalde kullandığınız şekilde kullanmaya devam ediniz.

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.


    Eğer ilacınızı 5 günden daha uzun süreyle almayı unutursanız, ilaç almadan önce doktorunuza başvurunuz.
    Bu ilacın kullanımı hakkında başka sorularınız varsa, doktor veya eczacınıza sorunuz.
    Tüm ilaçlar gibi, RABİZA'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bunlar her hastada ortaya çıkmazlar.
    - Deride döküntüler ve/veya yüzde şişlik ve nefes almada güçlük ile birlikte olabilen şiddetli alerjik (aşırı duyarlılık) reaksiyonları
    Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
    Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin RABİZA'ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.
    - Kas spazmları, hızlı kalp atışı, nöbet (uzun süredir bu ilacı kullanıyorsanız kan magnezyum seviyelerinde azalmaya bağlı belirtiler olabilir)
    - Nedeni belli olmayan ateş, sık sık ateşli hastalık geçirme, vücut direncinde düşme (belirli kan hücrelerinde azalmanın işareti olabilir)
    - Vücudun çeşitli yerlerinde morarma, çürük ve bereler (kan pulcuklannda azalma belirtileri olabilir)
    - İştahsızlık, bulantı, kusma, halsizlik, gözlerin ve/veya cildin sarı renk alması, karın ağrısı ya da koyu renkli idrar (karaciğer iltihabı belirtileri olabilir)
    - Siroz hastalığı olan kişilerde kişilik değişikliği, konuşmada yavaşlama, peltekleşme, uyuşukluk (hepatik ensefalopati belirtileri olabilir)
    - Deride şişlik, kızarıklık, kabarcıklı reaksiyonlar (aşağıda sözü edilen ağır deri hastalıklarının belirtileri olabilir)
    - İdrar renginde koyulaşma, baş ağrısı, idrar miktarında azalma, iştahsızlık, aşırı susama, kusma (insterstisyel nefrit adı verilen bir börek iltihabının belirtileri olabilir)
    - Deri ve gözbebeklerinde sararma (sarılık)
    Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.
    Rabeprazol ile yürütülen klinik çalışmalarda en sık bildirilen yan etkiler baş ağnsı, ishal, karın ağrısı, genel bir kuvvetsizlik, güçten düşme hali, mide ve bağırsaklarda gaza bağlı şişkinlik, deri döküntüleri ve ağız kuruluğu olmuştur. Klinik çalışmalarda karşılaşılan yan etkilerin çok büyük bir bölümü hafif ile orta derecede şiddetli ve geçici nitelikte olmuştur.
    Klinik çalışmalarda ve pazarlama sonrası dönemde bildirilen yan etkiler aşağıda verilmektedir. Verilen yan etkilerin sıklık dereceleri şu şekildedir:
    Çok yaygın: 10 hastada 1 'den fazla kişiyi etkileyen
    Yaygın: hastada 1 ile 10 kişiyi etkileyen
    Yaygın olmayan: 1, hastada 1 ile 10 kişiyi etkileyen
    Seyrek: 10, hastada 1 ile 10 kişiyi etkileyen
    Çok seyrek: 10, hastada 1 'den az kişiyi etkileyen
    Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor

    Yaygın sıklık derecesindeki yan etkiler:


    - Enfeksiyon
    - Uykusuzluk
    - Baş ağrısı, baş dönmesi
    - Öksürük, yutak (farinks) iltihabı, nezle
    - İshal, kusma, bulantı, karın ağrısı, kabızlık, mide-bağırsakta gaza bağlı şişkinlik
    - Tanımlanmamış ağrılar, sırt ağrısı
    - Genel bir kuvvetsizlik, güçten düşme hali, grip benzeri hastalık

    Yavmn olmayan sıklık derecesindeki yan etkiler:


    - Sinirlilik
    - Uykululuk hali
    - Bronş iltihabı, yüz kemikleri içindeki hava boşluklarının iltihabı (sinüzit)
    - Hazımsızlık, ağız kuruluğu, geğirme
    - Döküntü, deri üzerinde oluşan kızarıklık
    - Kas ağrısı, bacakta kramplar, eklem ağrısı
    - İdrar yolu enfeksiyonu
    - Göğüs ağrısı, titreme/ürperme, ateş
    - Karaciğer enzimlerinde artış

    Seyrek sıklık derecesindeki yan etkiler:


    - Kandaki parçalı hücre sayısında azalma, akyuvar (beyaz hücre) sayısında azalma, kan pulcuğu (trombosit) sayısında azalma, akyuvar sayısında artış
    - Aşın duyarlılık (örn. yüzde şişlik, düşük tansiyon ve nefes almada güçlük)
    - İştahsızlık (anoreksi)
    - Ruhsal çöküntü
    - Görme bozukluğu
    - Mide iltihabı, ağız içinde iltihap, tat duyusu bozuklukları
    - Karaciğer iltihabı (hepatit), sarılık, karaciğer hastalığı sonucunda beyinde oluşan bir tür rahatsızlık (hepatik ensefalopati)
    - Kaşıntı, terleme, deride kabarcıklı reaksiyonlar
    - Interstisyel nefrit (bir tür böbrek iltihabı)
    - Kilo alma

    Çok seyrek sıklık derecesindeki yan etkiler:


    - Eritema multiforme (şişlik ve kızarıklıkla seyreden bir tür deri iltihabı), toksik epidermal nekroliz (TEN) ve Stevens Johnson sendromu (SJS) (deride kızarıklık ve içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi hastalıklar)

    Sıklık derecesi bilinmeyen yan etkiler:


    - Kanda sodyum azlığı
    - Zihinsel karmaşa hali
    - Çevrel dokularda su toplanması (ödem)
    - Erkekte memelerin büyümesi (jinekomasti)
    Deride kızarıklık ve kabarcıklı reaksiyonlar, ve aşırı duyarlılık reaksiyonları genellikle tedavinin kesilmesinden sonra ortadan kalkmıştır.
    Ender olarak yapılan hepatik ensefalopati bildirimleri, karaciğer sirozu olan hastalardan alınmıştır. Karaciğer işlevlerinde ağır bozukluk olan hastaları tedavisinde dikkatli olunmalıdır.

    Eğer bu kullanma lalimadncia bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


    RABİZA 'yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

    25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Buzdolabına koymayınız.

    Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra RABİZA 'yı kullanmayınız.


    Eğer üründe/ambalajında bozukluklar fark ederseniz RABİZA'yı kullanmayınız.

    Ruhsat sahibi:


    İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.
    Sancaktepe / İstanbul

    Üretim Yeri:


    İlko İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    funduszeue.infoze Sanayi Bölgesi Kuddusi Cad. Sok.
    No:l Selçuklu / Konya

    Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.


    RABIZA 20 mg 28 enterik kaplı tablet Eşdeğerleri

    Eşdeğer 20 Adet İlaç Bulundu!.

    Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
    • (*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
    • Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
    • Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir?
      Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır.
      Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
      Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
      Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
    • Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
    • Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni.

    Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.