herseyin hayirlisini istedim allahtan / Beytü'l Hazen - Ben her şeyin “ hâyırlısını ” istedim Allah'tan,

Herseyin Hayirlisini Istedim Allahtan

herseyin hayirlisini istedim allahtan

Her şeyin Hayırlısını İstemek

ALLAH’ın rızasını kazandıracak bir hedefe ulaşabilmek için her işin hayırlısını Allah’tan arzulamalıyız ki, sıkıntıları aşabilelim O’nun rahmet ve ihsanı olmadan soluk alıp verme imkânına bile sahip olmadığımızı unutmayalım. Maddi ve manevi bütün işlerimizde ilahi rızayı kazandıracak etken elbette hayırlı neticeler getirmesine bağlıdır Beşer olduğumuz, aciz olduğumuz ve kıt imkânlara sahip olduğumuz için hayır ve şerri belirlemede yetersiz kalmaktayıfunduszeue.info zaafiyetlerimizden dolayı yapacağımız tüm iş ve meşguliyetlerde hayırlı olanı Cenab-ı Allah’tan arzulamalıyız; saplantılara girmeyelim ve beklentilerimize ulaşmadık diye bunalımlara ve isyanlara yönelmeyelim
Herhangi bir işe girişmeden (evlilik, ticaret, seyahat vs gibi) önce o işin bizim için hayırlı olmasını Allah’tan talep etmeliyiz. Buna ‘İstihare’ denir
Hz Cabir (ra)’den şöyle rivayet edilmiştir: “Resulullah(sav) bize Kur’an’dan bir sure öğrettiği gibi, her işte istiharede bulunmamızı öğretirdi Derdi ki: ‘Biriniz bir şey (iş) düşündüğü zaman farz dışında iki rekat namaz kılsın sonra da şu duayı okusun ve ihtiyacını dile getirsin: "Allah’ım, ilminle senden hayır diler ve kudretinle takdirini beklerim Büyük lütfundan isterim Çünkü Sen takdir edersin, ben takdir edemem, Sen bilirsin ben bilemem Sen görünmeyeni bilirsin Yüce Rabbim ikramını istiyorum Ben acizim, Sen ise her şeye kadirsin.''
Allah’ım bu işin benim dinim, geçimim ve akıbetim için hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir et ve onu bana kolay kıl Sonra da onu hakkımda hayırlı ve mübarek kıl Eğer bu işin benim dinim, geçimim ve akıbetim için şerli olduğunu biliyorsan, onu benden çevir ve beni ondan uzak tut; Hayırlı olan ne ise bana onu takdir et, sonra da takdir ettiğini bana sevdir".
Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor: “Hoşunuza gitmediği halde savaş, üzerinize farz kılındı Olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır  ve olur ki, sevdiğiniz bir şey de sizin için şerdir Allah bilir de siz bilmezsiniz”  Evet, Mü’min için her iş ve meşguliyette en hayırlısını Allah’tan talep etmekten başka çıkar yol yoktur".
Kimileri Allah’tan mal, servet, daire, araba ister; ama bu mal hayır namına kullanılamıyorsa, fakir ve mazlumları hor görme vasıtası oluyorsa dünya ve ahiret hüsranına sebep olur Kişiyi davaya hizmetten alıkoyan, bencillik ve sefahate sürükleyen maldan hiçbir hayır beklenemez Hayırlı işlerde kullanılamayan bir mal, kişinin üzerinde ağır bir yük olmaktan başka bir şey değildir.
Velhasıl tüm isteklerimizde hayırlı neticeler elde etmek, en büyük gayemiz olmalıdır Küçük-büyük tüm işlerimizde hayırlısını dilemek, hayatta vazgeçemeyeceğimiz bir vasfımız olmalıdır Özellikle çirkinliklerin, maddeperestliğin, zulüm ve tuğyanların had safhaya ulaştığı günümüzde; işlerimizin, eylemlerimizin, faaliyetlerimizin, hizmetimizin, konuşmalarımızın, tüm tutum ve davranışlarımızın hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni etmek boynumuzun borcu olmalıdır.
Allah’ım senden; hayırlı bir ömür, hayırlı evlatlar, hayırlı bir makam, hayırlı bir ilim, hayırlı bir gelecek, hayırlı bir akıbet, hayırlı bir eş, hayırlı bir iş, hayırlı bir mal, hayırlı bir hizmet ve hayırlı bir mücadele istiyoruz.
Allahım! Resulün Muhammed (sav) senden hangi hayırlı şeyleri istemişse, biz de senden o hayırlı şeyleri istiyoruz Resulün Muhammed (sav) hangi şerlerden-kötülüklerden sana sığınmışsa, biz de o şerlerden Sana sığınırız Yardımcımız ve dostumuz ancak Sensin Bütün hayırlı işlerde bizleri başarılı kıl Kötü istek ve emellerimizden bizleri uzak tut. Bize Her şeyin hayırlısını nasib eyle!..

Her Şeyin Hayırlısını İsteme Duası

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

Geçen gün okurlarımızdan bir dostumuz sual etti. Allah&#;tan hayırlısı demek hayırlısını istemek dualarımızı bu şekilde yapmamız doğru mu? Evet Allah&#;tan her şeyin hayırlısını istemek hayır murat etmek hayır dualarda bulunmak olması gerekendir.

***

Yalnız dualarda kesinlik ve ne istediğini bilmek ve o duanın kabulü için ameller işlemek daha tesirlidir. Zira Allah&#;ın murad ettiği hayırlı şeyler senin imanın kuvvetinin ve sabrının ötesinde şeylerde olabilir.

***

Misal Allah&#;ım hayırlı eş diye dua edersin. O eş dünyanın en zengin insanı olarak karşına çıkar ancak onun için belki de hayırlısı onun fakir olmasıdır ve senin duanın kabulü ile o çok fakir hale düşebilir. Ve bu durum ile karşı karşıya kalınca kul elhamdulillah diyebilmelidir.

***

Hayırlısı olsun diye evlendin ancak evladın olmadı ya da eşin bir kaza neticesinde yaralandı ya da hayatını kaybetti. Bilemezsin belki bu da Allah&#;ın takdir ettiği bir hayır olabilir.

***

Yani hayır kulun dünya cihetinde nefsini mutlu edecek şeyler olarak karşına gelmeye bilir belki imtihan ve çileler ile karşı karşıya kalıp neticesinde ebedi bir cenneti kazanmaya vesile kılacak bir hayırda murad olabilir. Benzer durumları misalleri çoğaltabiliriz.

***

Zira sen hayırlı olsun dediğin an bu işi Allah&#;a bıraktım hakkımda vereceğin her ne hüküm olursa razıyım Allah&#;ım demek olur. Bu ise büyük bir iddia büyük bir talep ve Allah&#;tan gelecek her şeyi kabul etmeye sabır etmeye tevekkül etmeye şükür etmeye sebeptir.

***

Ancak o dirayeti ve iman kuvvetini kendinizde bulamıyorsanız böyle bir şeyi talep ederken dikkatli olmalısınız. Demeyesiniz ki Ya Rabbi ben hep hayır dua ettim ama çekmediğim çile kalmadı bu mudur? Hayır.

***

Zira bunu derseniz gelecek ve ihsan edilecek ebedi hayırlardan da mahrum kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Konuya açıklık getirmesi bakımından Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem bir adamın: “Allah’ım senden sabır isterim” dediğini duydu ve: “Sen Allah’tan bela (sıkıntı) istemiş oldun. Ondan afiyet dile” buyurdu. (Tirmizi, Daavat, 94)

***

Tirmizi şerhi Tuhfetü’l-Ahvezi’de bu hadisle ilgili olarak şu açıklama yer almaktadır:

“Sen Allah’tan bela (sıkıntı) istedin, çünkü sabır sıkıntıdan sonra gelir. Allah’tan afiyet iste, çünkü bunun kapsamı çok daha geniştir. Zira herkes belaya (sıkıntıya) sabredemez.”

***

Görüldüğü üzere Allah&#;tan sabır istediğinde duanın kabul olması durumunda önce sabredeceğin bir iş ile karşı karşıya kalırsın ve sonra sana buna karşı dayanma gücü Allah verir.

***

Peki ne yapmamız gerekiyor. Cümlemin başında belirttiğim gibi yapacağımız dualarda ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor Allah&#;ın hazinesi geniş o hazinenin sonsuzluğunu bilerek istemek gerekiyor.

Kendini Ona teslim ettiğin an bu bir iddia olur ve o iddia ile imtihan edilir kazanırsan sınavı geçer rızaya nail olursun. Yok ben böyle bir durum ile karşılaşırsam kendime güvenemiyorum sabırsızlık gösterir isyana giderim bu işlerin hayır cihetini idrak edemem diyorsanız dualarınızda ne istediğinizden emin olarak edin.

***

Ya Rabbi! acizim aciz olanı istemiyorum fakirim fakir olanı istemiyorum ruhumu sana teslim ettim gayri istemiyorum istiyorum fakat senin ezeli ve ebedi rahmet hazinendir istiyorum katında zerreyim fakat senin ebedi şefkat ve merhametini istiyor yalvarıyorum kaldıramayacağım yüklerin altından beni kurtar bana huzur afiyet ihsan eyle senin yolunda istikamet üzere yürümeyi ve alnımın akı ile huzuruna ulaşmayı nasip eyle deyin.

SON SÖZ

Dualarınızı bu mahiyette çoğaltıp zenginleştirin. Cenabı Hak maddi ve manevi genişlik ilim ihlas ve amel nasip eylesin. Selam Huda&#;ya tabi olanların üzerine olsun…

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası