bil sen sınavları / BİLSEM Çıkmış Sınav Soruları Ücretsiz Deneme Çöz | MentalUP

Bil Sen Sınavları

bil sen sınavları

BİL SINAVI KAYBEDERSİN BİRADER!

Tercihinse zevke göre yaşamak
Sen sınavı kaybedersin birader!
Âdetinse cümle hayrı boşamak
Bil sınavı kaybedersin birader!

Rab, ezelden tespit edip arzunu
Ona göre takdir etmiş tarzını
Terk edersen şayet onun farzını
Sen sınavı kaybedersin birader!

Bu âleme sığmaz iken emelin
Ahret için neden yoktur amelin?
Bir an önce düzelmezse kem halin
Bil sınavı kaybedersin birader!

Mahiyeti bir durakken şu yerin
Bu manayı anlamıyor hiç ser’in
Din işini düşünmezsen az derin
Sen sınavı kaybedersin birader!

Yüz dört kitap anlatmışken konuyu
Düzeltmeye yanaşmazsın sen huyu
Huri varken yeğler isen Banu’yu
Bil sınavı kaybedersin birader!

Az haz için çok yorarken kendini
Çok mut için yaşamazsın sen dini
Şayet mihenk yapmaz isen son dini
Sen sınavı kaybedersin birader!

O, hep bize emrederken kolayı
Gayr-i ilmi yorumlama olayı
Layıkıyla saymaz isen el-Hayyı
Bil sınavı kaybedersin birader!

Uymak farzken kitaptaki haddine
Hep gidersin kıstasların reddine
Devam dersen ölene dek bed dine
Sen sınavı kaybedersin birader!

Vermiş iken Hakim Rabbin kararı
İtirazın yok karara yararı
Kar dururken yeğler isen zararı
Bil sınavı kaybedersin birader!

Girip sen de kör şeytanın koluna
Hak dururken olmayasın kul ona!
Uyar isen sapanların yoluna
Sen sınavı kaybedersin birader!

Doğru düzgün kullanmazsan akılı
Kalır elbet bir yerlerde takılı
Ölene dek yeğlemezsen makulü
Bil sınavı kaybedersin birader!

Cihat ŞAHİN
İZMİR

Cihat Şahin
Kayıt Tarihi :

© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir? BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

Eğitime ek, destekleyici eğitim süreci olma amacıyla gerçekleştirilen BİLSEM sınavı son günlerde gündemdeki yerini koruyor. Çoğunlukla öğretmenlerin yönlendirmesiyle sınava katılacak olan çocuklar ve velileri BİLSEM hakkında daha detaylı bilgiler edinmek istiyorlar. Peki, BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir? İşte BİLSEM sınavı hakkında merak edilenler

BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

BİLSEM sınavı BAŞVURU TARİHLERİ

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 19 Şubat-8 Mayıs tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

BİLSEM sınavı nedir, kimler katılabilir BİLSEM sınavı hakkında bilgiler

BİLSEM SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Normal eğitime nazaran özel eğitim programlarının uygulandığı BİLSEM eğitim programları, her yıl sınavla gerçekleşen alımların akabinde başlıyor.

BİLSEM sınavına öğrenciler bireysel olarak başvuru yapamıyor. Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir. Bilsem sınavına sadece birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilmektedir. Bu sınav, tablet üzerinden interaktif olarak yapılan bir sınavdır.

False

BİLSEM sınavı ertelendi mi, iptal mi oldu, ne zaman?

BİLSEM sınavı iptal mi oldu, ne zaman yapılacak? soruları deprem nedeniyle alınan Milli Eğitim Bakanlığı kararlarıyla yanıt buldu. BİLSEM sınav tarihi ile ilgili son dakika açıklama geldi. Türkiye'nin 10 ilini etkileyen deprem felaketinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretime bu illerde 20 Şubat'a kadar ara verildiğini bildirmişti. Söz konusu kararların ardından sınav tarihlerinde de değişikliğe gidildi.

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN?

MEB duyurusuna göre Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) sınavları Türkiye genelinde 13 Şubat tarihine ertelendi. Öte yandan bu süreçte, tüm illerdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edilecek. Alınan kararlar çerçevesinde ayrıca, söz konusu illerde Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet göstermekte olan diğer özel öğretim kurumlarının sınavları, 13 Şubat tarihine kadar ertelendi.

Diğer yandan, Şubat tarihlerinde yapılacak olan Motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumları, afet bölgesindeki illerde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi.

BİLSEM ÖĞRENCİ SEÇME TAKVİMİ

Takvim değişmeden önce MEB BİLSEM sınav tarihlerini duyurmuştu. Söz konusu sınav takvimi şöyleydi;

13 Şubat BİLSEM sınavı

14 Ocak

09 Nisan

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre ön değerlendirme uygulamalarına alınması

19 Nisan

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

Nisan

İtiraz başvurularının alınması

Mayıs

İtirazların değerlendirilmesi

24 Nisan

05 Mayıs

Bireysel değerlendirme randevularının oluşturulması

09 Mayıs

Bireysel değerlendirme uygulamalarına alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması

15 Mayıs

28 Temmuz

Bireysel değerlendirme uygulamalarının yapılması

04 Ağustos

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

Ağustos

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvurularının alınması

Ağustos

Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

Ağustos

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.

ÜSTÜN YETENEKLİ BİR ÇOCUĞA SAHİP OLABİLİRSİNİZ!

Her insan hayata birçok yetenekle donatılarak başlar. Bu yetenekler ülkemizde zamanla ve tesadüflerle keşfedilir. Bilsemler üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur. Anneler ve babalar çocuklarınızın yeteneklerini keşfetme serüveninde onların en büyük yol göstericilerisiniz. Unutmayın! Her çocuk özeldir. Çocuğunuzun faydalı ve mutlu bir birey olarak hayatına devam edebilmesi için yeteneklerini keşfetmesine olanak tanıyın.

BİLSEM’E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav geçen yıla kadar ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmakta idi. ( Bu sene RAM'ler tarafında okulda BNV zeka testi uygulanarak yapılacaktır.) Bu sınava yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak - Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir. En son düzenleme ile sınava öğrencilerin girebilmesi için öğretmenler tarafından aday gösterilmesi zorunludur. Ayrıca okul nüfusunun %20'sinden daha fazlasının aday gösterilmesi yasaktır. Yani kendi sınıfında %20'lik dilimde olmayan öğrenciler aday gösterilmeyecektir.

ADAY GÖSTERİLDİKTEN SONRA NE YAPMAK GEREKİR?

Aday gösterilen öğrencilerin tümü Ön Değerlendirme sınavına  girmelidir. Öğrencinin bu sınava ne zaman gireceği il tanılama sınav komisyonu tarafından planlanacak ve öğrencilere randevu verilecektir. Ön Değerlendirme uygulaması tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra yetenek alanları bazında sonuçlara göre ülke ortalaması belirlenerek, bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler MEB kurumsal web sitesinden ilan edilecektir. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM işlemleri modülü üzerinden randevu verilecektir. 

Bilsem Sınavına % uyumlu sorularla ve Türkiye'de alanında kullanıcılara Bilişsel Rapor sunan İLK ve TEK platform olan Bilsem Online ile şimdi çocuğunu hazırlamak için tıklayınız.  

ÖN DEĞERLENDİRMEGRUP TARAMA SINAVINDA NE SORULUR?

Eskiden Tablet üzerinde uygulanan bu sınavda bir çok kategoriden sorular sorulurdu. Son düzenlemeler ile birlikte Ön Değerlendirme sınavında BNV zeka testi çocuklara uygulanacaktır. (BNV Zeka Testi Nedir?) BNV zeka testine uyumlu soruları funduszeue.info da görebilecek ve sınava hazırlanabileceksiniz. 

Akademisyenler tarafından hazırlanmış Bilsem Sınavına % uygun sorularla çocuğunuzu hazırlamaya başlayın. Ücretsiz kayıt olmak için tıklayınız.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bireysel zeka testi sonuçlarına göre Bilim ve Sanat Merkezine kayıt hakkı kazanılır. Bu testte başarı gösteren adaylar genel zihinsel yetenek alanında kayıt hakkı kazanır. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri koordinesinde resim ve/veya müzik alanlarında yetenek sınavı açılır. Yetenek sınavında komisyonca belirlenen puanı alan öğrenciler de resim ve/veya müzik yetenek alanı öğrencisi olarak Bilim ve Sanat Merkezine kayıt edilir.

KAYITLARI YAPILAN ÖĞRENCİLERE NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

Programların belli bir tamamlama süresi bulunmamakta olup öğrenci programlarda kendi öğrenme hızına göre ilerler. Öğrenciler program aşamalarındaki performans, istek, gayretli olmalarına ve devamlarına bağlı olarak eğitimlerine liseyi bitirene kadar devam edebilir. Tüm programlar öğrenci merkezli, disiplinler arası, modüler yapıda; öğrencilerin yaratıcılığını, sorunlara farklı yaklaşım ve çözüm bulma becerilerini geliştirecek ve yetişkinlik dönemlerindeki şartlara hazırlayacak nitelikte bireyselleştirilerek hazırlanır. Programların uygulanmasında okuldan tamamen farklı özel eğitim yöntem ve teknikleri, özel materyaller ve özel eğitim ortamları kullanılır. Bilsem’lerde bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezlerindeki eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir. Okullarında öğrenciler geçer not alma ve sınavlara hazırlanma amacıyla hareket ederken, Bilsem’ in yapısında sınıf geçme, not alma vb. amaçlar yer almaz. Bunun yerine süreç odaklı, proje tabanlı öğretim modeliyle öğretim sağlanır ve öğrencilerin istenilen niteliklere uygun projeler gerçekleştirmeleri beklenir.

BİLSEMLERDE EĞİTİM DÖNEMLERİ NE ZAMANDIR?

Bilsem’ lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak), ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem’ de, öğlenci ise sabah Bilsem’ de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM’ de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30’ unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.

BİLSEMLERDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her aşamasında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın sonunda programı tamamlayan öğrencilere "Program Tamamlama Belgesi" verilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası