ibrahim saraçoğlu şeker hastalığı tedavisi / Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir? Şifalı Bitkiler - Nefis Yemek Tarifleri

Ibrahim Saraçoğlu Şeker Hastalığı Tedavisi

ibrahim saraçoğlu şeker hastalığı tedavisi

ŞEKER HASTALIĞINDA BİTKİSEL TEDAVİ

ŞEKER HASTALIĞINDA BİTKİSEL TEDAVİ EmptyŞEKER HASTALIĞINDA BİTKİSEL TEDAVİ

Mesaj  Admin C.tesi Tem. 15, 2017 12:18 pm

]size=24]

ŞEKER HASTALIĞINDA BİTKİSEL TEDAVİ

Şeker ( diyabet ) Hastalığının Belirtileri Nelerdir.
Çok fazla şekilde susama ve sus içme isteği
Aşırı şekilde yemek yeme ve iştahın açılması
Geceleri uyanarak dahi olamak üzere sık sık idrara çıkma
Cilt üzerinde kuruma
Çok çabuk yorulma ve sürekli olarak halsizlik
Vücudumuzda bulunan yaraların çok geç iyileşmesi
Görme duyumuz da bozulmalar ara sıra bulanık görmeler
Şeker hastalığı bu belirtileri yanı sıra eğer ki tedavi edilmez ise beraberinde bir çok rahatsızlıkları da getirir. Şekerin beraberinde getirdiği rahatsızlıklar ise;

Şeker ( diyabet ) Hastalığı Tedavi Edilmez ise;
Damarlarımız zarar görür;  Şeker kanda bulunduğundan tedavi edilmez ve damarlarımda dolaştığı sürece damarlarımıza zarar verir.
Kalp krizi
Beyin
Böbrek
Ayaklarda sorunlar
Gözlerde görme kaybı
Felç ( inme )
Şeker hastalığı tedavi edilmez ise muhtemelen bu rahatsızlıklardan bir tanesi ile karşılaşmanız çok yüksek bir olasılık! Şeker hastalığı şifalı bitkiler ile tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Şeker ( diyabet ) düşüren şifalı bitkiler
Prof.Dr. İbrahim SARAÇOĞLU şekeri düşüren ve dengeleyen şifalı bitkiler ile hazırlanan kürleri bizler ile paylaştı.SARAÇOĞLU eğer ki hemoglobine bağlı A1 ve C1 değerinin yüksek ise düşürmek için şifalı bitki olarak ”sinirli ot” ile hazırlanan kürü önerdi.

Sinirli ot kürünü hazırlama ve uygulama
Sinirli ot kürü hazırlaması ve uygulaması çok kolay bir kürdür. Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz şifalı bitkiler den olan sinirli otu 4 veya 5 gramını 1 bardak suda 5 dakika kaynatın ve günde taze olarak 1 kez 1 ay boyunca uygulayınız.

Kan Şekerini Düşürmek için Şifalı Bitkiler
Prof.Dr. ibrahim SARAÇOĞLU kan şekerini düşürmek için şifalı bitkiler den lahana kürünü önerdi. Lahana kürüdü de sinirli ot kürü gibi yapılması ve uygulanması çok kolay bir kür. Lahananın en dış iki yaprağını bir bardak suda 15 dakika kaynatıp suyunu günlük olarak içmeniz yeterli olacaktır.
Şeker hastalığı, bir beslenme hastalığıdır. Bu nedenle dengeli beslenmeye özen gösterilmeli, yani karbonhidrat-protein-yağ dengesi sağlanmalıdır.
Yağsız süt, yoğurt, yağsız et, balık, yumurta, patates, hububat, bakliyat yenmelidir.
Sebzelerden lahana, tere, soğan, marul, salatalık, turp, domates, patlıcan ve yerelması tavsiye edilir.
Meyvelerden ise ekşi elma, limon, greyfurt, yeşil erik, koruk gibi ekşi olanlar tercih edilmelidir.
Baharatlar vücudumuzdaki salgı bezlerine tesir ederek, onları çalıştırırlar. Bu nedenle her sofrada bulundurulmalıdırlar.

ŞEKER HASTALIĞI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ YOLLARI

Diyabet rahatsızlığı için mutlaka doktora gidilmeli ve gerekirse doktor kontrolünde insülin kullanılmalıdır. İlave olarak çeşitli bitkiler ile sağlıklı yaşama yolları aranabilir. İşte şeker hastalığı için kullanılabilecek bitkilerden bazıları:

Çörek otu birçok hastalığa deva olduğu gibi şeker hastalığına da fayda sağlar.
Yaban mersini de diyabete karşı kullanılabilecek bitkiler arasındadır. Yaban mersininin meyveleri ve yaprakları bu hastalığa karşı kullanılabilir. 1 çorba kaşığı yaban mersini yaprağını 2 bardak suyun içine atın. 4-5 dakika kadar kaynatın. Yemeklerden 15 dakika kadar önce yarım bardak için.
1 çay kaşığı karadut yaprağını 1 çay bardağı önceden kaynattığınız suyun içine koyun. 5 dakika kadar bekletin ve yemeklerden önce için.
Şeker HastalığıYulaf unu da bu hastalık için çok faydalıdır. 1 bardak suyun içine 1 yemek kaşığı yulaf unu katın. Hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın. Yemeklerden önce günde 3 kez bu yulaflı karışımı için.
Keten tohumu da bu hastalığa karşı iyi gelen bitkiler arasındadır. 1 çorba kaşığı keten tohumunu iki bardak suda kaynatın. Yemeklerden önce günde iki kez yarım bardak kaynayan bu sudan için.
Kuşburnu çayı içmek de diyabete karşı fayda sağlar.
Karahindiba bitkisi de şeker hastaları için oldukça faydalıdır. Bu rahatsızlığı olanlar sık sık karahindiba tüketmelidir.
Sıcak yaz günlerinde su içeriği oldukça yüksek olan salatalık da diyabet için fayda sağlar. Salatalık tüketilmesi diyabeti dengeler. Bu sıcak yaz günlerinde bol miktarda salatalık yemeye çalışın.
Yer elması da fayda sağlar.
Okaliptüs de şeker hastalığına fayda sağlayan şifalı bitkiler arasındadır. 1 yemek kaşığı okaliptüs yaprağını 5 bardak kaynamış suya koyun. 10 dakika kadar bekleyin ve soğumaya başlayınca 1 çay bardağı için. Yemeklerden önce tüketmenizde yarar vardır.
Taze fasulye, ıspanak ve enginar gibi yeşil sebzeleri de tüketmek oldukça fayda sağlayacaktır.
BİTKİLERLE TEDAVİ

Tunus Baklası ( çemen ) : İki bardak suya 1 kaşık çemen konur ve orta ateşte pişirilerek sabah kahvaltısından önce içilir.
Yulaf : Yemeklerden önce veya iki yemek arası, günde 3-4 bardak salep şeklinde, 1 bardak suya 1 kaşık yulaf unu katarak, orta ateşte pişirip içmelidir.
Mersin Yaprağı : 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
Okaliptus : 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
Karadut Yaprağı : 1 çay bardağı sıcak suya, 1 tatlı kaşığı hulasası konur. Yemeklerden önce içilir.
Ceviz Yaprağı : 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
Zeytin Yaprağı : 30 gr. yaprak ince kıyılıp, 1 litre suya atılır, 2 dakika kaynatılıp, 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.
Ardıç Tohumu : 30 gr. ardıç, 1 litre< suya atılır, 10 dakika kaynatılıp, 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden sonra 3-4 çay bardağı içilir.
Böğürtlen
Adaçayı
At kuyruğu (kırkkilit otu)
Bitkilerle yapılan tedavilerin yararlı olabilmesi için, yukarıdaki tedavi şekillerinin en az 2-3 ay sürekli uygulanması gerekir.

Şeker HastaliĞina Kesİn ÇÖzÜm Bulundu

ALLAH (C.C) İZNİ İLE ŞEKER HASTALIĞINA KESİN ÇÖZÜM BULUNDU.

YOĞUN ARAŞTIRMALAR VE ELVERİŞLİ DENEYLERDEN SONRA PEK ÇOK YAŞLI KADIN ERKEĞİN YAKALANDIĞI ŞEKER HASTALIĞINA YÜCE ALLAH(C.C)NUN YARDIMI İLE İLAÇ BULUNDU
ANILAN İLACIN NİTELİĞİ VE MİKTARI AŞAĞIDA AÇIKLANMIŞTIR

1. 100gr BUĞDAY
2. 100gr ARPA
3. 100gr ÇÖREK OTU
4. 100gr ACI ÇAM SAKIZI

KULLANMA ŞEKİ :

YUKARDAKİ MİKTARLAR HARMAN YAPILIP ÜZERİNE 2 LİTRE SU İLAVE EDİLEREK ATEŞTE 10 DAKİKA KAYNATILDIKTAN SONRA İNCE SÜZGEÇLE BİR CAM SÜRAHİYE KONULACAK VE HASTA 40 GÜN SÜRE İLE SABAH AÇ KARNINA 1 FİNCAN İÇECEKTİR .40 GÜN TAMAMLANDIKTAN SONRA GÜN AŞIRI 3 GÜN DAHA İÇMEYE DEVAM ETTİKTEN SONRA TEDAVİ SÜRESİ TAMAMLANMIŞ OLACAKTIR
BU İŞLEMLERDEN SONRA DAHA ÖNCE YEMESİ YASAK OLAN HERŞEYİ ALLAH (CC) NUN İZNİYLE ÇEKİNMEDEN YİYEBİLECEKTİR ÇÜNKÜ HASTALIK TAMAMEN GEÇMİŞ OLACAKTIR

NOT: ÇAM SAKIZI DIŞINDA KALANLARIN KAYNETILAMADAN ÖNCE KIRILARAK VEYA EZİLEREK KAYNATILMASI DAHA YARARLI OLACAĞINI LÜTEFEN UNUTMAYALIM

AHMET MARANKİ ŞEKER HASTALIĞI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Ahmet Maranki Şeker Hastalığı Karahindiba Kökü Kürü
Yabani karahindiba Kökünü, 100 gr zeytin yağının içinde, 2 gün bekletin. Elde ettiğiniz yağlı suyu, biraz ısıtın. Sabahları veya akşam yatmadan önce, aç karnına 1 tatlı kaşığı için.
Ahmet Maranki Şeker Hastalığı Enginar Yaprağı Kürü
200 Gr kaynayan suya 5 gr kurutulmuş enginar yaprağını koyup kaynatın. 3 hafta kullanın. ayrıca kurutulmuş 1 adet enginar yaprağını, demlemiş olduğunuz çayın içine atarak da içebilirsiniz.
Ahmet Maranki Şeker Hastalığı Zeytin Yaprağı Kürü 1 LT suyun içine 1 avuç ince kıyılmış taze zeytinyaprağını koyup, 5 dakika kaynatın. bir süre demlendirdikten sonra, Sabah akşam 1 er fincan için.
Ahmet Maranki Şeker Düşürücü bitkiler
Lahana, Turp, Tere ve domates şeker düşürücü bitkilerdir. Lahana Suyunu sıkın için, Tere yiyin. Domates tüketin. ama bütün bunları mevsiminde tüketmeye gayret edin.

Ünlü İslam alimleri şeker hastalığının böbrekler nedeniyle ortaya çıktığını söylemiş bu konuda bazı öneriler sunmuştur. Kısaca bu bitkisel önerilere göz atmak gerekirse,

*Şeker hastalarının kekik çayı içmesi gerekmektedir.

Tansiyon hastaları, hamilelerin, tedavi gören hastaların tüketmemesi önerilir. Doktorunuzun bilgisi dışında kullanmayınız.

Kekiği sıcak suyun içine attıktan sonra 10 dakika bekleyin. İyi bir demleme için altın kural, su kaynarken değil, kaynaması dindikten sonra kekiği suya eklemenizdir. Demlenmesini bekleyiniz. İdeal süre 8-10 dakikadır.

*Hastalığın tedavisinde her gün 5 adet ceviz tüketilmelidir. Bu tüketim sonucunda hastalık ilerleme kaydetmemektedir.

*100 gram kadar çam sakızı, 100 gr çörek otu, 100 gr arpa ve buğday, 4 fincan su ile birlikte karıştırılarak kaynatılır, karışım dört gün boyunca içilir.

*Hastalık süresince yumurta, mercimek ve kuru fasulye tüketilmemelidir.

Şeker hastalığında kekiğin herhangi bir etkisi var mıdır?

Şeker hastalığının tedavisinde kekik kullanımı büyük öneme sahiptir. Kekik, kandaki şeker miktarının azalmasını sağlayarak şeker hastalığı tedavisinde kullanılan bitkiler arasında yer almıştır.

Şeker hastalığının bir beslenme hastalığı olduğu unutulmamalıdır. Bu kapsamda hastaların dengeli ve düzenli bir biçimde beslenme alışkanlığı edinmesi, yağ, protein ve karbonhidrat dengesini doğru şekilde sağlaması gerekmektedir.

Yağsız ürünler tüketmeye özen gösterilmeli, bol miktarda sebze tüketilmelidir. Özellikle lahana, tere, soğan, marul, salatalık ve turp tüketimi tavsiye edilmektedir.

Bol miktarda baharat tüketimi tavsiye edilmektedir. Ancak dengeli ve düzenli tüketim gerçekleştirilmelidir. Baharat tüketimi, salgı bezlerinin daha aktif olarak çalışmasını sağlamaktadır.

Şeker Hastalığına İyi Gelen Şifalı Bitkiler

ŞEKER HASTALIĞINA:YOĞURDA MAHLEP.TARÇIN VE ÇÖREKOTU KOY VE YE.

Şeker hastalığının tedavisinde çeşitli bitkisel tedavi yolları bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını incelemek gerekirse,

*İki bardan su içerisine bir kaşık kadar çemen eklenir. Kısık ateşte pişirilerek sabah kahvaltısından önce içilmesi tavsiye edilmektedir.

*Bir litre kaynar su içerisine bir yemek kaşığı kadar mersin yaprağı konulur. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra demlenir ve süzülerek yemeklerden önce bir bardak içilir.

*Bir çay bardağı sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı kadar karadut yaprağı, hulasası konulmalıdır. Yemeklerden önce birer bardak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

*Böğürtlen, ada çayı ve at kuyruğu diğer bitkisel önerilerden bazılarıdır.

Ayrıca bitkisel çaylardan zeytin yaprağı çayı da şeker hastalığı için önerilir.
BİR YEMEK KAŞIĞI KARANFİL İLE İKİ ADET ÇUBUK TARÇINI 1 LİTRE SUYA KOYUP 4 GÜN DOLAPTA BEKLET.AÇ KARNINA İÇ.
UYARI: Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Tababet Kanununa göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitedeki bilgiler sağlıklı yaşam tavsiyeleridir. Sitede yer alan kürler ve yazı içerisinde geçen bitkileri kullanmadan önce adı geçen bitkilerin yan etkilerine bakınız ve alerjiniz olup olmadığınızı konrol ettiriniz.
Yasal Uyarı: Uyarı: Bu sayfada yer alan bilgilerin hiç biri doktor önerisi niteliğinde bilgi değildir ve hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik tanı, teşhis ve tedavi gibi amaçlar için olarak kullanılmamalıdır.


[/size]


En son Admin tarafından Salı Mayıs 01, 2018 9:02 am tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 4813
Kayıt tarihi : 12/01/09
Yaş : 50

https://moral.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek


Tarçın 



















Latince : 
Cinnamomum verum

İngilizce : Cinnamon

Almanca : Zimt

Özellikleri : Trigliserid düşürücü, karaciğer yağlanmasını önleyici, kan şekerini düşürücü, ses tellerini koruyucu



Değerli okuyucu, tarçın öylesine bir nimettir ki, adeta her derde devadır. Haftada en az dört kez, kabuk tarçının çayını mutlaka içerim. Ve mutlaka en az onbeş-yirmi gün hiç tüketmem. Bunu belirttikten sonra, onu neden bu kadar tercih ettiğimi sormuş olabilirsiniz. İşte, kabuk tarçının çayını haftada en az dört kez tercih nedenim;


· Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
· Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
· Romatizmaya karşı önleyicidir.
· Faranjite karşı dirençli kılar.
· Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
· Yorgunluğu gidericidir.
· Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
· Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
· Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
· Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
· Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
· Mide dostudur.
· Zihin yorgunluğunu alır.
· Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
· Bağışıklık sistemini güçlendirir.
· Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
· Stresi ve gerginliği alır.
· Migrene karşı önleyicidir.

Değerli okuyucu, tüm bu özelliklerini belirttikten sonra kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyiniz. Haftada en fazla dört-beş defayı geçmemelidir. Dönem dönem onbeş-yirmi günlük aralar verilerek tüketilmesi çok daha etkilidir. Unutmayınız, hiçbir bitkisel çayı alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücudunuzu alıştırmayınız. Vücudu alıştırmak demek, ona ihtiyaç duyulduğunda etkisinin daha az olabileceği anlamına gelir.

Tarçın tanıdığım tüm baharatlar içerisinde en güçlü antioksidandır. En az dokuz adet antioksidan içermektedir. Tarçın ağacının kökleri, potasyuma karşı öylesine seçici (selektif) davranır ki, adeta yetiştiği toprağın potasyumunu emer ve depolar. Kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposudur.

Şeker hastaları

Tarçının içerdiği iki önemli etkin madde, glykosil transferaz enzimini aktive etme (uyarma) özelliğine sahiptir. Bu özellik ne anlama gelir Glykozil tranferaz enzimi, fazla miktardaki glukoz (şeker) moleküllerini, tıpkı bir tesbih dizer gibi teker teker yan yana dizerek (polimer) zincir oluşturur. Glukoz moleküllerinin teker teker dizilmesine polymerik zincir adı verilir. Depolanmış haline de glikojen denir. Kısaca, tarçın kan şekerini (glukoz) tesbihde olduğu gibi yan yana dizerek karaciğerde glikojen olarak depolar. Vücut, şekere ihtiyaç duyduğunda glikojeni tekrar glukoza (şekere) dönüştürerek kullanır.

Tarçın, aynı anda bir taraftan glykosil transferaz enzimini aktive ederken, diğer taraftan da serin-treonin protein kinaz enzimini inhibe eder (frenler). İşte, aynı anda hem aktive hem de inhibe etme özelliği, insulin hassasiyetini artırmaktadır. Bu anlamda, tarçın yüksek kan şekerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.

Değerli okuyucu, tarçının bu özelliğini kesinlikle kan şekerini düşürücü bir ilaç gibi değerlendirmemek gerekir. Tarçın çayı veya toz tarçın kan şekerini düşürmede yardımcı, insulin direncini azaltmada fonksiyoneldir. Yani, etkendir.


Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. 


Bu Yiyecekler Şeker Hastalarına Şifa Oluyor!

Şeker hastalığına iyi gelen yiyecekler yazımız, diyabet hastalarına şifa olacak nitelikte. Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, her 11 kişiden 1’inde görülmektedir. Susuzluk, acıkma, sık idrara çıkma ve ağız kuruluğu ile kendini gösteren diyabet hastalığı tedavi edilmelidir. Erken tedavi ile şeker hastalığının etkileri de en aza indirilir. Kandaki glikoz seviyesinin çok fazla olması kişinin hem sosyal yaşantısını hem de sağlık durumunu etkiler.

Şeker hastalığının tedavisi ilaçla olmaktadır. İlaçlardan sonra tercih edebileceğiniz bir tedavi yöntemi de besinler olacaktır. Kandaki şeker oranını dengeleyen besinleri tüketerek ve sağlıklı beslenerek kan şekerinizin yükselmesini önleyebilirsiniz. Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak sizler için “Şeker hastalığına ne iyi gelir bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?” gibi soruların yanıtlarını hazırladık. Ayrıca şeker hastalığına ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu önerileri nelerdir sorunuzu da bu satırlarda cevaplandırabilirsiniz. Listemizde yer alan besinler ile daha sağlıklı bir bedene sahip olup şeker hastalığının etkilerini en aza indirebilirsiniz.

Tokluk Kan Şekeri: 6 Popüler Soruda Tüm Merak Edilenler

şeker hastalığına iyi gelen yiyecekler

Şeker Hastalığına İyi Gelen Meyveler

  • Greyfurt: Yapılan araştırmalar sonucunda greyfurt tüketen hastaların şeker seviyesinin ideal seviyede kaldığı tespit edilmiştir. Şeker hastaları greyfurt tüketirken çok dikkatli olmalıdır. Eğer düzenli olarak ilaç kullanan biriyseniz, greyfurtu gün içinde ölçülü yemelisiniz. Aksi halde ilaç ve greyfurt sağlığınız için tehlikeli olabilir. Ölçülü yemenizi tavsiye edeceğiz.
  • Elma: Elma tüketen kişilerin diyabete yakalanma riski daha düşüktür. Şeker hastalığı tanısı yapılan kişilerin ise gün içinde elma tüketmesi önerilmektedir. Elmanın lifli yapısından dolayı kan şekerinin yükselmesi önlenir.
  • Kayısı: Kuru kayısı hem metabolizmanızı hızlandırır hem diyet beslenmesinde sizi tok tutar hem de şekerin yükselmesini önler. Böylesine faydalı bir meyvenin tüketimi diyabet beslenmesinde önemli yer tutar.
  • Avokado: Şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği meyvelerden biri de avokado olacaktır. Salatada veya omlet yaparken avokadoyu tüketebilirsiniz.
  • Kivi: Kivinin şeker oranı çok düşüktür. Bu nedenle şeker hastalığına iyi gelmektedir. Meyve saatlerinde bir adet kivi ile sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.
  • Yaban Mersini: Yaban mersini yapraklarını demleyip çay olarak içmek, kandaki şekerin yükselmesini önleyecektir. Yaprakları ve meyvesi ile tam bir diyabet ilacı olacaktır.
şeker hastalığına iyi gelen meyveler

Şeker Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler

  • Soğan: Her derde deva olan antibiyotik etkili soğan, şeker hastalarının en doğal ilacı olmakta. Yemeklerde ve salatalarda kullanıldığında yiyeceklerin daha da lezzetli olmasını sağlar. Soğan antibiyotik etkisi ile hastalıkları kolayca uzaklaştırdığı gibi kandaki şeker oranını da dengeleyecektir.
  • Lahana: Kış mevsimi geldiğinde sebze raflarında yerini alan lahana pek çok faydası ile dikkat çekiyor. Şeker hastalarının bolca tüketmesi gereken bir sebze olduğunu ifade edebiliriz. Düşük kalorili bir besin olduğundan şeker hastaları için de tavsiye edilen bir besin olacaktır. Kan şekerinin dengede kalmasını sağlarken, kilo verme konusunda da size destek olabilir.
  • Zeytinyağı: Kalp dostu zeytinyağı aynı zamanda şeker hastalarının da en büyük dostu. Kolesterol seviyesini dengelediği gibi kandaki şeker oranını da düşürmektedir. Her öğünde tercih edebileceğiniz zeytinyağı ile daha sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz. İnsülin direnci olan kişiler için bolca tavsiye edilmektedir.
  • Enginar: Enginar pek çok faydası ile sağlık dostunuz olacaktır. Mutfağınızda enginara yer açmak için birçok nedeniniz var. Enginar hem kan şekerini dengeleyen hem de kansere karşı duvar ören bir yiyecektir.
  • Fasulye: Glisemik indeksi düşük olan besinler diyabet hastaları için sağlıklı seçimler olacaktır. Bu besinlerden biri de fasulyedir. Öğünlerinizde yeşil fasulye veya kuru fasulye yiyebilirsiniz.
  • Pancar: Şeker hastalarının beslenme listesinde olması gereken bir yiyecek de pancardır. Pancarda oldukça az karbonhidrat yer alır. Bu özelliği ile diyabet beslenmesinde önemli bir yer tutar.
  • Balık Eti: Şeker hastalarının omega 3 yağ asitlerine önem vermesi gereklidir. Bu nedenle haftada en az 1 öğün de olsa balık tüketmelidir. Az yağlı balıklardan yana yapılan seçimler, diyabet beslenmesi için iyi olacaktır.
  • Yoğurt: Yoğurt sadece diyabet beslenmesinde değil her öğünde ve her kişi için önemli olan bir besindir. Yoğurt düşük kaloriye sahip ve bolca vitamin içeren bir yiyecektir. Özellikle de Tip 2 diyabet için etkili olan yoğurdu bol bol tüketebilirsiniz.
  • Brokoli: Kalorisi düşük olması bir yana liflerden çok zengin bir gıdadır. Brokolinin içeriğindeki sulforapon molekülü, karaciğerde şeker yapımını engeller ve insülin direncinin önüne geçer. Tam bir anti diyabetiktir.
  • Yulaf ezmesi: Haftada 2-3 gün beslenmede yer alması gereken bir besindir. İçeriğinde bilindiği üzere bolca lif ve beta glukan bulunur. Beta glukan, bağırsaklarda bir kitle oluşturarak şeker emilimini geciktirir. Bu sayede de şeker hastalığına ne iyi gelir? Araştırmalarının süper besinidir.

Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler

  • Tarçın: Şeker hastalarının en sık kullandığı bitkilerden biri tarçındır. Tarçın kan şekerini düzenleyen ve dengeleyen bir bitkidir. Çubuk tarçın ve baharat şeklinde tüketildiğinde adeta diyabet düşmanıdır. Tatlı yeme duygusunu erteleyen ve unutturan tarçın, çayın içinde şeker niyetine tercih edilebilir. Gün içinde çubuk tarçın eklenmiş suyu içebilir, yoğurt üzerine bir tutam toz tarçın serpebilirsiniz. Diyabetle mücadele ettiğiniz bu yolda tarçın size çok yardımcı olacaktır.
  • Zencefil: Sağlıklı bitkilerden zencefil, diyabet ile mücadele etmek için iş başında. Genellikle bal ile karıştırılıp kullanılan zencefil, şeker hastaları tarafından tüketilecekse bal miktarı çok çok az olmalıdır.
  • Çörek Otu: Çörek otu ile zamansız yükselen kan şekerini kontrol altına alabilirsiniz. Kahvaltıda peynir üzerine bir tutam eklediğinizde hem kansere karşı koruyucu önlem alırsınız hem de şekerinizin yükselmesini engellersiniz. Çörek otu. şeker hastalarının tercih etmesi gereken bir bitki olacaktır.
  • Zerdeçal: İltihap düşmanı olan zerdeçal vücudu temizleyen bir bitkidir. Pilav ve makarnada hatta etlerde bile kullanabilirsiniz. Şekerin yükselmesini önleyecek ve size daha sağlıklı günler yaşatacaktır. Zerdeçalın içinde kurkumin maddesi yer alır bu madde de yükselen kan şekerini dengelemektedir.
  • Aloe Vera: Aloe vera suyu içildiği takdirde sağlığa çok faydalı olmaktadır. Özellikle de kandaki şeker oranını en ideal seviyeye getirir. Şeker hastaları gün içinde zaman zaman aloe veralı su içerse şekerin yükselmesini önler.
  • Ispanak: Yeşil yapraklı sebze ve bitkilerin şeker hastaları için önemli olduğu vurgulanmaktadır. Diyabet hastalarının da bu uyarıya kulak vermesi ve ıspanağı bolca tüketmesi önerilmektedir.

Tarçının Faydaları Nelerdir?

şeker hastalığına iyi gelen bitkiler

Şeker Hastalığına İyi Gelen Kuru Yemişler

  • Ceviz: Zihin gelişimi için faydalı olan ceviz, şeker hastalarının yanından ayırmaması gereken bir kuru yemiş oluyor. Ceviz ve ceviz suyu, yükselen kan şekerini dengeleme konusunda oldukça başarılı. Ceviz kolesterol ve şeker seviyesini ideal noktada tutabiliyor. Ayrıca tok tutucu etkisinden dolayı tatlı yeme hissini de bastırıyor.
  • Yer Fıstığı: Yer fıstığı ve ezmesi kan şekerini düşürme konusunda etkilidir. Ara öğünlerinizde veya aniden yükselen kan şekeri durumunda yer fıstığı tüketmenizi tavsiye edeceğiz. Her sabah 1 tatlı kaşığı yer fıstığı ezmesi tüketerek kan şekerinin yükselmesine karşı önlem alabilirsiniz.
  • Badem: Badem sağlıklı yağ içeren besinlerden biridir. İnsülin direncinin yükselmesini önler. Şeker hastalarının gün içinde kuru yemiş olarak tercih edebileceği bir yemiştir. Badem şekerin yükselmesini önleyerek sizi sağlıklı günlere götürür.
  • Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeğinin içinde doymamış yağ ve demir bulunur. Bu yapısından dolayı şeker hastalarına çare olmaktadır. Tok tutucu etkisi ile şeker hastalarının açlıklarını bastırır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
  • Sarı Leblebi: Şeker hastalarının atıştırmalık olarak tüketebileceği sarı leblebi, sağlığa olan faydaları ile kendinden konuşturuyor. Kandaki şekeri dengeleyen, metabolizmayı hızlandıran ve kişiye enerji veren yönü ile sarı leblebi pek çok kişinin kuru yemiş tercihleri arasında yer alıyor.
şeker hastalığına iyi gelen şeyler

Şeker Hastaları Gün İçinde Nasıl Beslenmeli?

  • Şeker hastalığının organlara hasar vermemesi adına, diyabetik beslenme önerilir. Uzun süreli açlık, diyabet hastaları için uygun değildir.
  • Kan şekerini dengeleyecek ana ve ara öğünler yapmalılar. Ana öğünlerde şeker oranı diyabet beslenmesine uygun besinler tercih edilmelidir.
  • Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden oluşan ana öğünlerde süt ve süt ürünleri de yer almalıdır.
  • Glisemik indeksi düşük besinler masada yerini aldığında, kan şekeri yükselmesi önlenir.
  • Yağlı ve kızarmış besinler, öğünlerden çıkarılmalıdır.
  • İç yağı, kuyruk yağı gibi yağlar yemeklere eklenmemelidir.
  • Elma, greyfurt, kayısı ve kivi meyveleri tercih edilebilir. Bu meyvelerin suyu da beslenmede içecek olarak tüketilebilir.
  • Soğan, enginar ve fasulye gibi lif oranı yüksek sebzeler de şeker hastalarının evinden eksik edilmemelidir.
  • Kan şekerini dengelemek adına, sıvı desteği almaları da önerilir. Kendilerini susuz bırakmamalılar.
  • Kuru yemiş alırken paketli ürünlerden ziyade, taze kuru yemiş alınmalıdır. Paket içinde bekleyen kuru yemişler, besin değerini zamanla kaybedebilir. En sağlıklı diyabet beslenmesi için yukarıdaki başlıklarda önerilen besinler öğünlere eklenmelidir.

Diyabetik Tarifler kategorisini inceleyebilirsiniz.

11 Soruda Diyabet (Şeker Hastalığı) Uzman Doktor Cevaplıyor

6 Soruda Diyabette Beslenme, Diyabetliler İçin Muadil Besin Tablosu

Şekeri Ne Düşürür? Kan Şekerini Düşüren, Dengeleyici 12 Besin

Şeker Hastalığı Belirtileri, Nedenleri, Bitkisel Tedavi Yöntemleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir