pomem nasıl kazanılır / Polis Nasıl Olunur? Polis Olmanın Şartları - - Son Haberler - Milliyet

Pomem Nasıl Kazanılır

pomem nasıl kazanılır

Dönem Pomem Nasıl Kazanılır ?


Video Açıklaması 

Dönem Pomem Başvuru Şartları :funduszeue.info
Mülakattan Puan Nasıl Alınır 1 :funduszeue.info
Mülakattan Puan Nasıl Alınır 2 :funduszeue.info
Parkurdan Puan Nasıl Alınır :funduszeue.info
Polislik Boy Kilo Hesaplama :funduszeue.info
Sağlık Yönetmeliği :funduszeue.info
Parkur Çalışma Planı :funduszeue.info
E devlet şifresi nasıl alınır: Link gün içinde aktif edilecektir.

Dönem Pomem Nasıl Kazanılır ?

Sevgili arkadaşlar merhabalar şimdi öğrendin bilgi kanalıma hoş geldiniz. Polislik hakkında en doğru, en net bilgilerin, birinci ağızdan ve mesleğin içerisinden gelen bir abiniz, kardeşiniz arkadaşınız olarak  sizleri pmyo, pomem,pöh,paem,çarşı ve mahalle bekçiliği gibi daha bir çok konuda  bilgilendirmeye çalışıyorum.

Bu videomuzda ise dönem pomem hakkında bir çok bilgiyi sizler için derledik. Bu bilgiler içerisinde dönem pomem sınav başvuruları ne zaman, hangi aşamalardan oluşmakta, pomeme kimler başvurabilecek, hangi eğitim düzeyinden alacak,  fiziki yeterlilik, ön sağlık ve mülakat aşamalarına da değineceğiz.

İlk olarak dönem pomem alımlarından bahsedeceğiz.

Polis akademisinin 25 Mayıs tarihinde yayınladığı duyurusuyla polis adayı alımı yapılacağını duyurdu şimdi ise bu açıklamaya bakalım;

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Dönem olarak eğitilmek üzere Lisans ve Ön lisans mezunlarından toplam  öğrenci adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar   tarihinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Demesinin üzerinden 4 ay geçtikten sonra bugün başvuru tarihleri ve şartları açıklandı.
Başvuru şartlarına ayrıntılı bakmak için Başvuru Şartları Adlı Linke tıklamanızı tavsiye ederim.

Peki bu polis alım kontenjanından kaçını lisans, kaçı ön lisans mezunlarından alınacaktır.

Pomem alımlarında ön lisans kontenjan sayısı, alım kontenjanın %20 lik kısmından oluşmaktadır. Buradan da anladığımıza göre :
= Lisans
= Ön Lisans Olmak koşuluyla kişi alım yapılacaktır.

Peki bu kontenjanlar içerisinden  bayan ve erkek kontenjan ayrımı ne kadar olacaktır.

Kişilik Lisans mezunları içerisinden Erkek ve  bayan alımı
Kişilik Ön Lisans mezunları içerisinden Erkek ve  bayan alımı yapılacağını ilan edildi.

Peki Sınav Dönem POMEM alım tarihleri ne zaman açıklanacak ?

25 Mayıs tarihinde alım ilanın yapılmasının ardından, aylardır akademiden gelecek alım tarihine millet odaklanmış durumdadır. Sonunda beklenen tarihler açıklandı. Bizlerde ŞİMDİ ÖĞRENDİN Kanalı olarak sizlerin merakınızı dindirmek için tarihlere beraber bakalım.

Adaylar,  01 Ekim (dahil) Ekim (dahil) tarihleri arasında saat ’e kadar a funduszeue.info adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

 

Peki Dönem Pomem’e başvurmak isteyen bir kişi hangi aşamalardan geçecektir.

1) Kpss sınavından gerekli puanı almak

Söz konusu POMEM alımı olması sebebiyle puan türü olarak Kpss puanı tercih edilmektedir. Lakin puan sınırı Ön lisans ve lisans eğitim türlerine göre farklılık göstermektedir.
Ön lisans Mezunu olan bir kişinin : pomeme başvuru yapabilmesi için en az ön lisans kpss sınavından p93 puan türünden 70 puan alması gerekmektedir.
Lisans Mezunu olan bir kişinin: pomeme başvuru yapabilmesi için en az lisans kpss sınavından p3 puan türünden 60 puan alması gerekmektedir.

2) Ön başvuru aşaması

Bu aşamada ise belirtilen tarihler arasında Sadece HALKBANK şubelerinden ve atm’lerinden, polis akademisi tarafından belirlenen, yıllara göre farklılık gösterebilen bu sınav etabında tl olan sınav ücretlerini yatırıp. funduszeue.info aracılığıyla e devlet üzerinden ön başvuru yaptıkları aşamadır.

Bu aşamayı yaptıktan sonra eğer sıkıntılı bir durumunuz yoksa % sınav yeri ve tarihi açıklandığında, sizin sınav yeriniz ve tarihinizde belli olacaktır. Aksi bir durum söz konusu ise sınav giriş talebiniz red edilmiş olacaktır.

3)Ön sağlık

Net bir şekilde elenmenin başladığı bu aşamada pomem adayı hangi şartları sağlayamazsa elenir.

Boy sınırı : Sevgili arkadaşlar boy, bayan ve erkek adaylara göre farklılık göstermektedir. Bayan adaylarının minimum cm boyunda ve ya boyundan uzun olmaları gerekmektedir. Erkek adaylar ise minimum boyunda veya boyundan uzun olmaları gerekmektedir.

Boy Kilo Kitle indexi : Boy kilo kitle indexi olarak başvuru yapan adayın boy ve kilo kitle indexi 27 arasında olması gerekmektedir.

Boy kilo indexinizi ölçmek için; Vücut ağırlığınızı(kg olarak), boy uzunluğunuzun(metre cinsinden)karesine bölünmesiyle hesaplanır. Eğer bu şekilde hesaplayamadıysanız Boy kilo kitle indexi hesapla linkine tıklayarak boy ve kilonuzun polisliğe uygun olup olmadığını hesaplayabilirsiniz.

Göz: Ön sağlık aşamasında göz kısmı olarak renk körlüğüne ve de şaşılık var mı ona bakılır. Onun haricinde göz ile alakalı diğer durumlara asıl sağlık raporunda bakılır.

Dövme: Dövme konusu emniyet teşkilatının 3 Ocak tarihinde yayımladığı sağlık yönetmeliği şartları neticesinde. Kısmi olarak engel olmaktan çıkarıldı. Öncelikle yönetmeliğe eklenen maddelere bakalım;

  • Yüzde ve eşgal bölgesinde dövme ve kalıcı uygulamalar, eşkâl belirleyici lezyonlar.
  • Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engeldir.

Şeklinde ki maddelerin eklenmesi ile buradan şu sonuç çıkıyor; artık kısmı olarak da olsa dövme üniformanın altında kalan kısımda ise elenme sebebi değildir.

Yara, dikiş izi, ve ben : Bu saydığım noktalar bariz görünen yerde ve eşkal teşkil ediyorsa elenme sebebidir. Aksi bir durum söz konusu ise görünmeyen yerinizde bir yara, dikiş izi ve ben varsa sağlık komisyonun inisiyatifine kalmış bir durumdur.

Bu aşama en bariz elenme nedenlerine değindim eğer ayrıntılı bir şekilde sağlıktan elenme nedenlerine göz atmak istiyorsanız Sağlık yönetmeliği adlı linke tıklamanızı tavsiye ederim.

4)Fiziki Yeterlilik Parkuru

Fiziki yeterlilik parkuru emek, azim, güç ve kondisyondan oluşan bir parkurdur. Kolay gibi görünse de bir çok kişinin elenmesine neden olmaktadır.

Sizlerde Parkurdan tam puan almak istiyorsanızFiziki Yeterlik Parkurunda puan nasıl adlı videoyuizlemenizi tavsiye ederim. Birde bunun yanı sıra fiziki yeterlilik parkuruna haftada kaç gün gitmeliyim, hangi günler ara vermeliyim ve günlük kaç saat çalışmalıyım diye merak ediyorsanız, Fiziki yeterlilik parkuru çalışma planı adlı linkten, çalışma planına ulaşabilirsiniz.

5)Mülakat

Son aşama olan mülakat aşaması ise en önemli olan aşamaların başında gelmektedir. Bu aşamada kazanmak için elinizden gelen her şeyi tam anlamıyla sergilemelisiniz, aksi takdirde olumsuz bir izlenim vermeniz durumunda elenmeniz an meselesi olacaktır. Peki mülakat anında nasıl davranılması gerektiğini, nasıl bur kıyafet seçimi yapılması gerektiği, duruş, mimiklerin nasıl olması gerektiğinin ayrıntısıyla anlattığım videolarıma, Mülakat puan alma adlı videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

 

ETİKETLERDönem Pomem Nasıl Kazanılır ?, pomem anıları, pomem bayan, pomem bayan egitim, pomem çıkmış mülakat soruları, pomem çıkmış yazılı soruları, pomem eğitimi, pomem fiziki yeterlilik, pomem giriş şartları, pomem güvenlik soruşturmasında elenenler, pomem hazırlık, pomem mezuniyet, pomem mülakat, pomem parkur

Pomem Şartları Nelerdir ? Lisans Mezunları Nasıl Polis Olur?

Polis olmak için en kolay yöntemlerden bir tanesi: Üniversitelerin lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olduktan sonra pomem sınavını kazanmaktır. Pomem: İçişleri Bakanlığı Emniyet Teşkilatı içerisinde yer alan, polis meslek eğitim merkezinin kısaltma olarak ifade edilmesidir. Bu eğitim merkezi aracılığıyla ülkemizde her yıl lisans ve önlisans mezunları içerisinden on binlerce polis alınmaktadır. Polislik mesleğinin toplumsal saygınlığı ve yıldan yıla artan özlük hakları sayesinde pomem sınavını kazanarak polis olmak isteyenler artmıştır. Kapsamlı şekilde ifade edecek olursak pomem nedir? Pomem sınavına katılma şartları nelerdir ? Nasıl kazanılır? Sorularının cevabını yazımız devamında bulabilirsiniz. Kamu Haber

Pomem Nedir? Hangi İllerde Bulunmaktadır?

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü eğitim birimden biri de pomem olarak bilinmektedir. Pomem:  Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek ve eğitmek üzere kurulan, 4 yıllık (lisans) veya 2 yıllık (önlisans) fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup, yapılacak olan sınavlara zamanında başvuru yapan ve bu sınavlarda başarılı olan adaylara, 4 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim ve öğretim kurumudur. yıllık polis teşkilatı içerisinde çeşitli isimler adı altında fakülte mezunları eğitilmiş olup, polis eğitim merkezi adı altında eğitim verilmesi  yılında başlamıştır. Polis akademilerinin kapatılması ile birlikte pomem müdürlüklerinin önemi artmıştır. Ülkemizde 32 farklı şehirde alan merkezler aşağıda sıralanmıştır:

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkez

funduszeue.info Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi (Diyarbakır)

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi

Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi (İstanbul)

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi

Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezi

Bursa Polis Meslek Eğitim Merkezi

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi

Elazığ Zühtü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi

Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi (Ankara)

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi

Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi

Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi

Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi

Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi

Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi

Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi

Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi (Adana)

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi

Konya Polis Meslek Eğitim Merkezi

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi

Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (Amasya)

Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi

Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi

Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi

Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi

Pomem Müdürlüklerinin Görevleri Nelerdir?

  • EGM için polis memuru yetiştirmek. Yetiştirilecek memura en az 4 aylık eğitim vermek.
  • Eğitime hak kazanan polis memur adaylarına mesleki davranış alışkanlığı kazandırmak.
  • Polislik mesleğinin gereği olan disiplini adaylara kazandırmak.
  • sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununda belirtilen ilkeler doğrultusunda Eğitim-öğretim faaliyetlerini tamamlamak.
  • Öğrencilerin kayıt, kabul, intibak ve ilişik kesme işlemlerini yerine getirmek ve bunları kayıt altına almak.

Pomem Şartları Nelerdir ?

​​a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için  veya  yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için  yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

ç) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için  veya  yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00),  yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (1 Ocak ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

e) Kadınlar için cm, erkekler için cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

ğ) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

h) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

ı) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

l) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

m) Erkek adaylar için Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak.

Pomem Nasıl Kazanılır?

Pomem başvuru şartları uygun olan adaylar, EGM sınav ilanında belirtilen banka veya bankalara sınav ücretini yatırdıktan sonra belirli aşamaları geçmeleri durumunda pomem&#;e kabul edilirler. Adayların geçmeleri gereken aşamalar şunlardır:

  • Adaylar, Pomem sınavına girmeden önce sağlık komisyonu tarafından Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre belirtilen kontrollere göre: &#; Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur &#; ibareli yazıyı almaları gerekir. Bu aşamaya ön sağlık kontrolü aşaması denilmektedir. Ön sağlık kontrolünden geçemeyen adaylar, Fiziksel Yeterlilik Sınavına katılamazlar.
  • Sağlık şartına uygun adaylar, ilk etapta Fiziksel Yeterlilik Sınavına tabi tutulur. Bu sınava ait parkur ve talimatlar ilan metninde belirtilecektir. Fiziksel Yeterlilik Sınavından üzerinden en az 60 puan almayı başaran adaylar, mülakata katılmaya hak kazanacaktır.

23 donem parkur

  • Fiziksel Yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına tabi tutulur. Bu sınavda adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir ve kartta yer alan konuya göre çeşitli sorular sorulur. Adayların bu sorulara verdiği cevaplara göre farklı kriterlere göre  üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir. Mülakat sınavından 70 puan ve üzerinden alan adaylar pomem öğrencisi olmaya hak kazanmaktadır.

Pomem Başarı Puanı Nasıl Hesaplanmaktadır?

Adayların pomem giriş puanı şu şekilde hesaplanmaktadır: Adayların ilan metninde belirtilen yıllarda aldıkları kpss puanlarının %25&#;i, fiziki yeterlilik puanlarının %25&#;i ve mülakat sınav puanlarının %50&#;si alınarak hesaplanmaktadır. Puanlama yapılırken adayın en yüksek puanı üzerinden hesaplama yapılır. Puanlamada da belirtildiği üzere eğer pomem&#;i kazanmak istiyorsanız ne kpss&#;den ne kadar yüksek puan almayı başarırsanız o derece şansınız artacaktır.

Bize sormak istediklerinizi forum sayfamızdan iletebilirsiniz.

Polis maaşları öğrenmek için tıklayınız.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Polis Olma Şartları Nelerdir? Nasıl Polis Olunur?

Polis olma şartları kanunda düzenlenmiştir. Polis Akademisi sınav ilanına çıkarken polis olma şartlarını tek tek yayınlamaktadır. Bu şartlar PMYO, POMEM ve PAEM için ayrı ayrıl belirlenmiştir. Ülkemizde de, ülkemizin polis ihtiyacını karşılamak, polis olmak isteyenleri belirli eğitimlerden geçirerek polislik mesleğine hazır hale getirmek adına merkezler kurulmuştur. Ülkemizde bulunan bu merkezler;

  • Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) (Polis yetiştirir ve 6 ay eğitim verilir.)
  • Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) (Polis yetiştirir ve 2 yıl eğitim verilir.)
  • Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) (Komiser yetiştirir ve 11 ay eğitim verilir.)

olarak bilinmektedir. Adı anılan bu merkezler Polis Akademisi’ne bağlı olarak faaliyet yürütmektedirler. Ülkemizin ihtiyacı olan polislerin yetiştirilmesi, adayların mesleğe hazır hale getirilmeleri adına faaliyet gösteren Polis Meslek Eğitim Merkezleri ve Polis Meslek Yüksekokulları’nın belirlediği şartları sağlayarak giriş yapan kişiler bu kurumlardan mezun olarak polis olmaktadırlar. PMYO ve POMEM’e başvurabilmek için farklı şartlar öngörülmüş olup bu şartlara aşağıda değinilmiştir. İki kurum arasındaki farklılıklar sadece şartlar yönünden öngörülmemiş olup eğitim süresi gibi durumlarda da farklılık göstermektedir.

polis olma sartlari nelerdir

Polis Olma Şartları

Polis Akademisi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren bu okullardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz. Tabii bu konuda polis olma şartları eğitim kurumunun kriterlerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu kriterleri taşıyan hem kadın hem de erkek adaylar yapılan sınavlar sonucunda asil ve yedek olarak ayrılır. Herhangi bir sebepten dolayı asil olarak sürece devam ettirmeyen kişilerin yerine yedeklerden alım yapılır. Polis adayları 3 ayrı sınavdan geçmektedir. Bu sınavlar şu şekildedir;

  1. Yazılı Sınav
  2. Sözlü Sınav
  3. Fiziksel Sınav

Bu sınavlara girebilmek için aşağıdaki şartları taşıyor olmanız gereklidir. Polis olma şartları kısaca maddelemek gerekirse;

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Lise, lisans ve ön lisans mezunu olmak.
  • Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi sahibi olmak.
  • KPSS baraj puanını geçmek. (Pomem için geçerlidir.)
  • Kadınlar için cm, erkekler için cm’den kısa boylu olmamak.
  • Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak.
  • Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek.
  • Siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • Kişin silah taşımak için engel bir durumunun olmaması.
  • Ceza almamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Polis Olmak İçin Neler Olması Gerekiyor?

  • Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)&#;a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az ,00 puan almanız gerekmektedir. (Taban puan yıldan yıla değişiklik gösterebilmektedir.)
  • TYT puan türünden en az ,00 puan (PMYO kılavuzuna göre taban puanı) aldıktan sonra PMYO&#;ya başvuru yapacaksınız.
  • PMYO başvurusu yaptıktan sonra sırasıyla sizi 3 aşama bekliyor; ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı, sözlü mülakat.
  • Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir.
  • Fiziksel yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar. Hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.
  • Mülakatta Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın; konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, özgüveni, ifade etme yeteneği, beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göreve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir.
  • Sıralama belirlenirken; TYT puanının %25, fiziki yeterlilik puanınızın %25 ve mülakat puanınızın %50’si alınarak yapılmaktadır.
  • Eğer bütün aşamaları geçerseniz sıralamanız doğrultusunda İntibak eğitimine kalmayı hak kazanıyorsunuz. İntibak eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar 2 yıl sürecek polis öğrenciliği bekliyor. Sonrasında bir şubede göreve başlıyorsunuz. Bu şube genellikle çevik kuvvet, karakol ya da güven timleri olmaktadır.

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Nedir?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri yani POMEM devlete polis memuru yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Önlisans ya da lisans mezunu olup farklı bir alanda eğitim görmüş olan kişiler POMEM’e giriş yaparak polis memuru olabilirler. Önlisans ve lisans mezunu olmayan kişiler POMEM’e başvuru yapamazlar. POMEM’lere alınan öğrenciler yatılı olarak polislik eğitimi alırlar ve mezuniyetin ardından polis memuru olarak atanırlar. POMEM’de eğitim süresi en az 4 ay olup gerek görülen hallerde bu süre uzayabilmektedir. Polis olma şartları POMEM için farklıdır. Çünkü POMEM, KPSS puanı ile almaktadır.

Türkiye’de, adayları polislik mesleğine hazır hale getirmek ve bu adayların alacağı eğitimlerle polis olmasını sağlamak için kurulmuş 3 ayrı okul bulunmaktadır.  Polislik eğitimi farklı okullarda verilmektedir. Bu okullar lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunlarını farklı farklı almaktadır. Buna bağlı olarak 6 ay ila 2 yıl arasında farklı süreler doğrultusunda polislik eğitimi verilmtekdir.

  • Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM) ile 6 ay eğitim,
  • Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim,
  • Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim,

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için; KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puanın en az % 80’ini almış olmak,

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak

e) Kadınlar için cm, erkekler için cm’den kısa boylu olmamak, BMİ (beden kitle endeksi), 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

ğ) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

h) Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

ı) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

l) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

polis okullari

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) Nedir?

Polis Meslek Yüksekokulları iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştirmektedir. Polis Meslek Yüksekokulları Polis Akademesi’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. POMEM’lerden farklı olarak PMYO’ya lise mezunu olan kişiler üniversite sınavından istenen puanı aldıkları takdirde başvuru yapabilmektedirler. Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız, yatılı ve resmi üniformalıdır. Öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri Devlet tarafından karşılanır.

Polis olma şartları POMEM için üstte sayılan şekildedir. Kanun bu konuda açıktır.

PMYO Başvuru Şartları Nelerdir?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c) ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; Bakanlık onayı ile belirlenen puan türü ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.

d) Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; Bakanlık onayı ile belirlenen puan türü ya da türlerinden ham taban puanın en az %80’ini almış olmak.

e) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

f) Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

g) Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanunu’nun maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

h) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

i) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

k) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

l) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Polis olma şartları PMYO için üstte sayılan şekildedir. Kanun bu konuda açıktır.

PMYO Giriş Puanı Kaçtır?

  • ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT puan türünden , (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.
  • Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80’i olan , (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.

Not: Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12/4/ tarihli ve sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını ifade eder. Polis olma şartları şehit ve gazi yakınları için normal vatandaşa göre farklı düzenlenmiştir.

POMEM VE PMYO’ ya Giriş Sınavları

POMEM ve PMYO’ya başvuran adayların geçmesi gereken bazı aşamalar bulunmaktadır. Polis olma şartları arasında bu aşamalardan başarılı bir şekilde geçmekte vardır. Adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına tabi tutulurlar. Her bir sınav için gerekli olan yeterlilikleri sağlamaları halinde adaylar girişe hak kazanırlar. Adaylar bu sınavlar girmeden önce ön sağlık kontrolünden geçmek zorundadırlar.

  • Ön Sağlık Kontrolü: Adaylar, sınavlara girmeden önce ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü, Sağlık Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür. Yapılan ön sağlık kontrolü sonucunda komisyon “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, sınav aşamalarına geçemezler.
  • Fiziki Yeterlilik Sınavı: Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilen kişiler fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanırlar. Fiziki yeterlilik sınavı ile; beden kabiliyeti ve fiziki yapısı uygulamalı olarak değerlendirilir. Kadın ve erkek adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilir. Bu kriterleri Başkanlık tarafından belirlenir. Fiziki Yeterlilik Sınavı’na giren adayların başarılı sayılabilmeleri için sınavdan yüz tam puan üzerinden en az 60 puan almalıdır.
  • Mülakat Sınavı: Fiziki yeterlilik sınavından yüz tam puan üzerinden en az 60 puan alan adaylar başarılı sayılarak mülakat sınavına girmeye hak kazanırlar. Adaylar kendilerine duyurulacak yer ve zamanda mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olma kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir. Mülakat komisyonu tarafından yapılan mülakat sınavında değerlendirme şu hususlar üzerinden yapılır.

  • Konu hakkında bilgi düzeyi,
  • Kendisinden istenileni kavrama,
  • Özgüveni,
  • İfade etme yeteneği,
  • Beden dilini kullanma becerisi

Yukarıda belirtilen 5 kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam tam puan üzerinden değerlendirme yapılır. Adayların mülakat sınavında başarılı sayılabilmeleri için yüz tam puan üzerinden en 70 puan almaları gerekmektedir. Mülakat sınavı komisyonu; başarılı olan adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur”, başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir. Puanlama ve karar, değerlendirme karar formuna işlenir. Yapılan sınavlar neticesinde adayların başarılı sıralamaları oluşturulur. Adayların başarı sıralamasına esas okula giriş puanları; KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Giriş Sınavı Sonrası Aşamalar

Ön sağlık kontrolünün ardından fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavına girmeye hak kazanan adayların girdikleri bu sınavlarda başarılı olmalarının ardından kesin başarı listesine göre planlanmış adayların geçici kayıtları yapılır. Geçici kayıtları yapılan adayların sağlık kurulu raporları incelenmek üzere Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına gönderilir. İlgili daire başkanlığı inceleme sonucuna göre raporunda eksiklik görülen adayların eksikliklerini tamamlatır. Gerekirse öğrenciyi yeniden muayene edebilir veya ettirebilir. Sağlık Yönetmeliğine göre yüksekokul öğrencisi olup olamayacağına ilişkin karar verir ve bu kararı, gereği yapılmak üzere Başkanlığa bildirir. Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” veya &#;Yüksekokul Öğrencisi Olamaz&#; kararı verilen adayların ilişikleri, Başkanlık onayı ile kesilir ve eğitim merkezlerine gereği yapılmak üzere bildirilir.

Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca haklarında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” veya &#;Yüksekokul Öğrencisi Olamaz&#;  kararı verilen adaylar ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere devlet hastanelerinden, devlet eğitim araştırma hastanelerinden veya devlet üniversite hastanelerinden alacakları ilişik kesilmesine sebep olan hastalık branşlarından sağlık durumunun düzeldiğini belirtir sağlık kurulu raporu ile Başkanlığa başvurması halinde, başvuru incelenmek üzere Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına gönderilir. Şartları sağladığı bildirilenler, Başkanlıkça tekrar Sağlık Yönetmeliğine göre sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere hastaneye sevk edilir. Yeniden aldırılan sağlık kurulu raporunun Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca adayın o anki mevcut sağlık durumuna göre Sağlık Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenlerin 8. maddedeki nitelikleri taşıyor olmaları halinde eğitim merkezlerine planlamaları yapılır. Bu kişilerden, Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen devamsızlık süresini aşmamış olanlar eğitim-öğretime kaldığı yerden devam eder, eğitim-öğretimi tamamlayıp atanmaya hak kazanmış olanlar ise Personel Dairesi Başkanlığına bildirilir.

POMEM ve PMYO’ya geçici kaydı yapılan adaylar en az 2 hafta süre ile intibak eğitimine tabi tutulurlar. Bu süre içerisinde eğitim merkezlerinin müdürlükleri tarafından Sağlık Yönetmeliği hükümlerine göre sağlık kurulu raporları aldırılır. İntibak eğitiminin başlamasından itibaren adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları yapılır. İntibak süresi içerisinde kabul görüp görmeyeceğine dair sağlık kurulu raporları ve buna bağlı yapılacak olan tetkik ve tedaviler hariç diğer sağlık giderleri, iaşe ve ibateleri okul müdürlüklerince karşılanır.

Geçici kaydı yapılan adayların yönetmeliklerce “Adaylarda aranılacak nitelikler” başlığı altında düzenlenen esaslara göre okul müdürlüklerince güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlattırılır. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan ve “geçici kayıt”, “intibak eğitimi” şartlarını yerine getiren adayların kesin kayıtları yapılır. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz sonuçlanan, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımadıkları anlaşılan, istifa eden, ya da vefat eden adayların dosyaları müdürlüklerin onayları ile işlemden kaldırılmak üzere Başkanlığa gönderilir.

Adaylardan, eğitim-öğretim yılının başlangıcına kadar, noterden tasdikli yüklenme senedi getirilmesi istenir, yüklenme senedinin getirilmemesi hâlinde adayın dosyası işlemden kaldırılmak üzere Başkanlığa gönderilir. Yüklenme senedi miktarı, her eğitim-öğretim yılı için Başkanlık tarafından belirlenir.

Polislik Sınav Başvuru Ücreti

Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) Başvuru Ücreti
PAEM İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavları Başvuru Ücreti
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Sınav Başvuru Ücreti
Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Sınav Başvuru Ücreti
Sınav İtiraz Ücreti
Çarşı Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı Başvuru Ücreti

Polislik Başvuru Evrakları

POMEM ve PMYO giriş sınavına başvurular, her yıl Polis Akademisi Başkanlığı tarafından tespit ve ilan edilen tarihler arasında Polis Meslek Yüksek Okul Müdürlüklerine şahsen yapılır. Eksik belge, posta yolu ile veya başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

  • T.C. kimlik beyanı
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu
  • Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Erkek adaylardan askerlik durum beyanı
  • Evli ise evli olduğuna dair beyan
  • Sınav başvuru dilekçesi (funduszeue.info)
  • KPSS Sonuç Belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Sağlık bilgi formu (funduszeue.info sayfasından indirebilirsiniz)
  • Mezuniyet belgesi
  • Sınav giriş belgeniz de fotoğrafınız yoksa biyometrik fotoğraf göndermelisiniz.

Polislik İçin TYT Puanı Kaç?

Polislik eğitimi veren 3 farklı okul vardır. Bunlar;

  • POMEM – Polis Mesleki Eğitim Merkezi
  • PAEM – Polis Amirleri Eğitim Merkezi
  • PMYO – Polis Meslek Yüksek Okulu

Liseden sonra polis olmak isteyen PMYO başvurur. PMYO TYT puan türünden en az ,00 puan almanız gerekmektedir.(Taban puan yıldan yıla değişiklik gösterebilmektedir.) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az () ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az () ham taban puan ve üzeri puan almış olmak. (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir, Nasıl Başvurulur? Kimler POMEM Başvurusu Yapabilir?

Giriş Tarihi:

POMEM, Polis Mesleki Eğitim Merkezi’nin kısaltmasıdır. Polis Mesleki Eğitim Merkezleri, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı merkezlerdir. POMEM’e girişler sınavla yapılmaktadır ve burada verilen eğitimin sonunda başarılı bulunan kişiler polis memuru olarak atanarak, göreve başlamaya hak kazanırlar. Polis Mesleki Eğitim Merkezlerinde verilen eğitim devlet tarafından verilir, ücretsizdir. Burada görülen eğitim yatılıdır ve eğitim süresince POMEM eğitimine uygun üniforma kullanılır. Buradaki eğitim süresince eğitim gören polis adaylarının sağlık giderleri dahil tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. POMEM nedir? POMEM başvuru şartları nelerdir?

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir, Nasıl Başvurulur? Kimler POMEM Başvurusu Yapabilir?

POMEM, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nin kısaltmasıdır. Bu merkezler, devlete polis memuru yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. POMEM'lere alınan öğrenciler yatılı olarak polislik eğitimi alırlar ve mezun olduktan sonra polis memuru olarak atanırlar. POMEM'ler, önlisans ya da lisans mezunu olup, farklı bölümlerde eğitim görmüş kişilerin başvuruları sonucunda polislik eğitimi alarak polis memuru olarak atanması için kurulmuş okullardır. POMEM'lerde eğitim en az 4 ay olmak üzere, gerekli görülen farklı süreler boyunca verilebilmektedir. POMEM'lere kabul edilmek için gerekli koşullar şunlardır:

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Lisans ya da önlisans mezunu olmak. Ya da bunlara denk olduğu Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan, önlisans ve lisans mezunları için belirlenen barajın üzerinde puan almış olmak.
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın son günü itibariyle, 30 yaşına gelmemiş olmak.
  • Kadın adayların , erkek adayların ise cm'den daha kısa boylu olmamak.
  • Beden kitle endeksi 18 ila 27 arasında bulunmak.
  • Silah taşıma ya da kullanmaya engel olacak hukuki bir engel bulunmamak.
  • Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlıkla ilgili koşulları sağlamak.
  • Polis adayının kendisinin ya da eşinin bir yıl ya da daha uzun süreli hapis cezası almamış olması.
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasal partiye ya da siyasal partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
  • Alkol, uyarıcı madde ya da uyuşturucu madde kullanımı gibi nedenlerle tedavi görmüş ya da görüyor olmamak.
  • Kamu haklarından yoksun durumda olmamak.
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri haricindeki bir nedenden dolayı, polis eğitim kurumlarından atılmamış olmak.
  • Erkek adaylar için, eğitimin başlangıç tarihinde askerlik vazifesi altında bulunmamak.

POMEM LİSE MEZUNU ALIYOR MU?

POMEM, Polis Meslek Yüksekokullarının aksine, lise mezunu öğrenci almamaktadır. Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmüş ve sonrasında polis olmaya karar vermiş olan kişileri kabul etmektedir.

POMEM BAŞVURUSU İÇİN KPSS ŞART MI?

POMEM başvurusu için, KPSS şartı vardır. Adaylar KPSS'den, belirlenen barajın üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir.

ARKADAŞINA GÖNDER

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir, Nasıl Başvurulur? Kimler POMEM Başvurusu Yapabilir?

SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası