çamkoru tabiat parkı giriş ücreti / Çamkoru Tabiat Parkı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri ()

Çamkoru Tabiat Parkı Giriş Ücreti

çamkoru tabiat parkı giriş ücreti

Çamkoru Tabiat Parkı

Genel Bilgiler

Çamkoru Tabiat Parkı eski Ankara-Bolu devlet karayolu güzergahında bulunmaktadır. Karayolu sahayı ikiye bölmüş vaziyettedir. Alanın bir bölümü orta ve kalın ağaçlık çağında doğal sarıçam ve karaçam ağaç türleri ile kaplıdır. Diğer bölümü orman içi açıklık ve Çamkoru Göletinden oluşmaktadır

Flora Bilgileri

Çamkoru Tabiat Parkının florasının tespiti için toplanan örnekler 28 farklı familyaya aittir. Bu familyalar: Apiaceae (Maydanozgiller), Asclepiadaceae (İpekotugiller), Asteraceae (Papatyagiller), Berberidaceae (Kadıntuzluğugiller), Boraginaceae (Hodangiller), Butomaceae (Hasırotugiller), Campanulaceaea (Çançiçeğigiller), Cistaceae (Ladengiller),Crassulaceae (Damkoruğugiller), Cupressaceae (Servigiller), Dipsacaceae (Tarakotugille), Fabaceae (Baklagiller), Fagaceae (Kayıngiller), Hypericaceae (Sarı kantarongiller), Iridaceae (Süsengiller), Lamiaceae (Ballıbabagiller), Liliaceae (Zambakgiller), Orchidaceae (Salepgiller), Papaveraceae (Gelincikgiller), Pinaceae (Çamgiller), Plantaginaceae (Sinirliotgiller), Poaceae (Buğdaygiller), Potamogetonaceae, Primulaceae (Çuhaçiçeğigiller), Ranunculaceae (Düğünçiçeğigiller), Rosaceae (Gülgiller), Salicaceae (Söğütgiller), Solanaceae (Patlıcangiller)’dir.
Türler içerisinde baskın vejetasyonu oluşturan ağaç ve çalı türleri ise; Abies bornmülleriana (Uludağ göknarı), Berberis crataegina (Karamuk, kızamık), Crataegus monogyna subsp. Monogyna (Adi alıç), Fagus sylvatica (Batı kayını, Avrupa kayını), Juniperus communis subsp. Communis (Adi ardıç, Yaygın ardıç), Juniperus excelsa (Boylu ardıç, Bozardıç), Pinus nigra (Karaçam), Pinus sylvestris (Sarıçam), Populus alba (Akkavak), Populus tremula (Titrek kavak), Quercus pubescens (Tüylü meşe)’dir.

Fauna Bilgileri

Çamkoru Tabiat Parkı sınırları içindeki genel omurgalı fauna yapısı, yakın çevre de dikkate alındığında oldukça zengin omurgalı tür topluluğuna sahip olduğu görülür. Bu bölgede, yapılan habitat çalışmaları ve literatür kayıtları dikkate alındığında 4 familyaya ait 5 ikiyaşamlı (Classis: Amphibia), 7 familyaya ait 12 sürüngen (Classis: Reptilia), 25 familyaya ait 43 kuş (Classis: Aves), 14 familyaya ait 26 memeli türünün (Classis: Mammalia), toplam olarak 85 tür omurgalının yayılış gösterdiği söylenebilir.

Kaynak Değerler

 

Kültürel Değerler

Çamlıdere İlçesinin tarihçesi hakkında kesin bir bilgiye dayanan herhangi bir kaynak mevcut değildir. 
İlçede Selçuklu dönemine ait Peçenek Beldesinde bir Camii bulunmakta, ilçeye bağlı köy isimlerinden de anlaşıldığına göre bu köyleri kuranların Orta Asya’dan geldikleri kanısına varılmaktadır. Bunun yanı sıra Bizans Dönemine ait mezar ve yerleşim yerleri gibi kalıntılara da rastlanmaktadır.
Ayrıca Çamlıdere ilçe merkezine Hz. Muhammed'in (SAV) manevi evladı Ömer-ül Faruk’un dördüncü soyundan gelen Şeyh Ali Semerkandi’ye ait türbe bulunmaktadır. Söz konusu türbe yurdumuzun her bölgesinden gelen vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedi.

Rekreasyon İmkanları

Çamlıdere bölgesi, kent hayatının stresinden bunalmış ve sıkılmış Ankara halkı için çeşitli turistik amaçlara yönelik hizmet sunma imkanları bakımından en elverişli ve en yakın yer olma özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. 

Ankara Kamp Alanları - En İyi, Ücretsiz Ankara Çadır Kamp Alanları Nerede, Yol Tarifi İle Nasıl Gidilir?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Ankara sahip olduğu kültürel ve mimari zenginlikleri ile ön plana çıksa da; sahip olduğu göller ve ormanlar ile de doğal güzellikleri azımsanamayacak bir ildir. Ankara kamp alanları genellikle ormanlık alanlar olması ile şehrin stresinden uzaklaşmak ve bir nebze olsun rahatlamak isteyen Ankaralılar için oldukça idealdir. Ankara ve çevresinde yaşayıp kamp yapmak isteyen bireyler Ankara çadır kamp alanları nerede, yol tarifi ile nasıl gidilir, imkanları nelerdir gibi soruların yanıtlarını aramaktadırlar.

Ankara Kamp Alanları - En İyi, Ücretsiz Ankara Çadır Kamp Alanları Nerede, Yol Tarifi İle Nasıl Gidilir?

Kamp yapmak, mevsim ve zaman fark etmeksizin yapılan güzel aktivitelerden birisidir. Ülkemizde ise neredeyse her şehirde kamp yapılabilecek alanlar bulunur. Ankara da bu şehirler arasındadır. Ankara kamp alanları, genellikle Ankara ve çevresinden, kaçamak yapmak için gelen misafirleri ağırlarlar. Doğa içerisinde kafa dinlemek ve kalabalıktan uzaklaşıp kendi ile yalnız kalmak isteyen bireyler çadır kampları yapabilecekleri yerleri tercih ederler. Ankara kamp alanları da bu bağlamda ön plana çıkar.

Ankara Kamp Alanları

  1. Işık Dağı Karagöl Jeositi: Ankara'da kamp yapılabilecek en güzel yerlerden biri Işık Dağı Karagöl Jeositi'dir. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Işık Dağı'nın rakımı m, Karagöl'ün rakımı ise m'dir. Heyelan sonucu oluşmuş olan bu gölün etrafında çadır kampı kurulabilmektedir. Kamp alanı ücretsizdir ancak içerisinde herhangi bir tesis bulunmadığından mutlaka hazırlıklı gelinmelidir.
  2. Çamkoru Tabiat Parkı: İçerisinde Çamkoru Göleti olan bu alanda bol miktarda sarıçam ve karaçam ağacı bulunur. Genellikle gençlerin tercih ettiği bu kamp alanında kamp yapmadan görevlilerden izin almak gerekmektedir.
  3. Şahinler Tabiat Parkı: Çam ormanı arasında çadırını kurup kamp yapmak isteyen bireyler için biçilmiş kaftan olan Şahinler Tabiat Parkı özel bir işletme tarafından işletilmektedir. Bu nedenle girişleri ücretlidir. İçerisinde tuvalet, elektrik, kamelya, otopark, büfe ve güvenlik bulunmaktadır.
  4. Sorgun Yaylası ve Sorgun Göleti: Ücretsiz olan bu kamp alanında tuvalet, içme suları, piknik alanı ve otopark bulunmaktadır. İçerisinde bulunan gölet etrafında doğanın tadını çıkarmak isteyenler için muhteşem bir alandır.
  5. Soğuksu Milli Parkı: Soğuksu Milli parkı çadır kampları, doğa yürüyüşleri için harika bir ormanlık alandır. Burada kamp yapmak için görevlilerden izin alınması gereklidir. Herhangi bir kamp ücreti bulunmayan bu alanda tuvalet, içme suyu, büfe ve diğer temel hizmetler için tesisler bulunmaktadır.
  6. Karagöl Milli Parkı: Kamp ve günübirlik aktiviteler için oldukça ideal olan bu alanda kamp yapmak için görevlilerden izin almak gereklidir. Alan içerisinde tuvalet, içme suyu, büfe, otopark ve güvenlik gibi hizmetler de yer almaktadır.
  7. Ay Kayası Mesire Alanı: Kamp ve doğa sporları yapmak için oldukça ideal olan bu alanda bir dere bulunmaktadır. İçerisinde herhangi bir işletme bulunmayan bu alana girişler ücretsizdir.
  8. Beynam Atatürk Ormanı: Etrafın tamamen ağaçlar ile çevrili olduğu bu kamp alanı çadır kampı için oldukça elverişli bir alandır. Orman içerisinde restoran, tuvalet, otopark ve dinlenme tesisleri gibi alanlar bulunmaktaduır.
  9. Aluçdağı Milli Parkı: Bu park günübirlik piknik alanı ve kamp alanı olarak kullanılır. Tuvalet, içme suyu, lavabo, büfe, otopark ve güvenlik gibi hizmetler bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde trekking parkuru ve macera parkı bulunmaktadır.
  10. Alicin Kültürel Jeositi: Ulaşımı oldukça kolaydır. Burada bulunan dereye rahat bir şekilde özel araç ile ulaşım sağlanabilir. Çadır kampı için bulunan alanda tuvalet ve elektrik bulunmamaktadır. Ücretsiz olan kamp alanında balık tutulabilir, trekking yapılabilir.

En İyi Ankara Çadır Kamp Alanları Nerede?

  • Işık Dağı Karagöl Jeositi – Kızılcahamam: Ankara'ya km, Kızılcahamam'a ise 35 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Çamkoru Tabiat Parkı – Çamlıdere: Ankara'ya km, Çamlıdere'ye ise 13 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Şahinler Tabiat Parkı – Kızılcahamam: Ankara'ya km, Kızılcahamam'a ise 30 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Sorgun Yaylası ve Sorgun Göleti – Güdül: Ankara'ya km, Güdül'e 25 km uzaklıktadır.
  • Soğuksu Milli Parkı – Kızılcahamam: Ankara'ya 80 km, Kızılcahamam'a ise 2 km uzaklıktadır.
  • Karagöl Milli Parkı – Çubuk: Ankara'ya 70 km, Çubuk'a 30 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Ay Kayası Mesire Alanı – Çubuk: Ankara'ya 82 km, Çubuk'a 40 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Beynam Atatürk Ormanı: Ankara'ya 45 km, Balâ'ya 30 km uzaklıktadır.
  • Aluçdağı Milli Parkı – Çamlıdere: Ankara'ya km, Çamlıdere'ye 7 km uzaklıktadır.
  • Alicin Kültürel Jeositi – Kızılcahamam: Ankara'ya 90 km, Kızılcahamam'a 40 km uzaklıktadır.

ARKADAŞINA GÖNDER

Ankara Kamp Alanları - En İyi, Ücretsiz Ankara Çadır Kamp Alanları Nerede, Yol Tarifi İle Nasıl Gidilir?

SON DAKİKA

Çamkoru Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir

Ankara ilinde bulunan Çamkoru Tabiat Parkı yeşillikler ile kaplı eğlence ve dinlenme alanıdır. Tabiat Parkı içerisinde çok sayıda ağaç türleri ve bitki türleri bulunmaktadır.

Çamkoru Tabiat Parkı

Çamkoru Göleti çevresinde bulunan Çamkoru Tabiat Parkı göletin mavisi ve tabiatın yeşiliyle uyum içerisinde bulunan güzel bir dinlenme yeridir. Çamkoru Tabiat Parkı içerisinde günübirlik piknik ve kamp yapmak mümkündür.

ÇamkoruTabiat Parkı Nerede

Çamkoru Tabiat Parkı Ankara iline bağlı Çamlıdere ilçesi sınırları içinde bulunmaktadır. Ankara kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Nasıl Gidilir

Çamkoru Tabiat parkına özel Aracınız ile gitmek için E5 İstanbul yolu Kazan Kızılcahamam istikametinden devam edip Kızılcahamam&#;ı yaklaşık 8 kilometre geçtikten sonra Çamlıdere yol ayrımından  Çamlıdere ilçesine dönün. Buradan Çamlıdere Gerede ayrımına doğru gidip tabiat Parkı’na ulaşabilirsiniz.

Göz at ;

  1. Çamlıdere Gezilecek Yerler
  2. Çamlıdere Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Çamkoru Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir
  4. Ankara Gezilecek Yerler
  5. Ankara’da Gezilecek 10 Yer
  6. Ankara Gece Hayatı
  7. Ankara Nerede, Hangi Bölgede?
  8. Ankara Otelleri ve Ankara Otel Fiyatları
  9. Ankara Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
  10. Ankara Atatürk Evi Ve Müzesi
  11. Ankara Yıl Hipodromu
  12. Ankara Etnografya Müzesi
  13. Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi
  14. Ankara Türk Hava Kurumu Müzesi
  15. Ankara Devlet Mezarlığı Müzesi
  16. Ankara Çubuk Karagöl Tabiat Parkı
  17. Ankara Abidinpaşa Merkez Camii
  18. Ankara Cumhuriyet Müzesi
  19. Ankara Vakıf Eserleri Müzesi
  20. Ankara Devlet Demir yolları Müzesi
  21. Ankara Pirinç Han
  22. Ankara Maltepe Camii
  23. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi
  24. Ankara Gençlik Parkı
  25. Ankara Kalesi
  26. Ankara Harikalar Diyarı Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti
  27. Ankara Piknik Alanları Nerede, Nasıl Gidilir
  28. Kalecik Ankara
  29. Gölbaşı Ankara
  30. Ankara Ayaş Evleri
  31. Sincan Otelleri ve Sincan Otel Fiyatları
  32. Maltepe, Ankara Otelleri ve Maltepe, Ankara Otel Fiyatları

Çamkoru Tabiat Parkı

bungolov evler

Ara

Yılbaşında bungolov evinde kaldık. ısıtma yok elektrikli soba veriyorlar oda yeterli değil. suları donmuş klozet bozuk buzdolabının içi küflü bir şekilde ve yerler pis olarak bize evi kakaladılar. tl de ücret verdik. çadır için uygun bir yer ama bungolovları asla tavsiye etmem paranıza yazık.

Yazıldığı tarih: 2 Ocak

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Köpek sayısı çok fazla

Eki

Geçen haftasonu eşimle kamp yapmak için gittik. Arabadan inip ufak bir keşif yapmak istedik ancak 5 dakika dayanabildik. Etrafımızı saran köpeklerden dolayı vazgeçmek zorunda kaldık (10 küsür köpek ). Hayvanları ve doğayı seviyoruz ancak sürü halindeki köpeklerin doğada, özellikle kamp alanlarında olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu durumun, kamp yerinden ziyade piknik alanı olduğunun göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bizim için tam bir hayal kırıklığı oldu ve başka alternatiflere yönelmek zorunda kaldık. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekir.

Yazıldığı tarih: 19 Ekim

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Hayal kırıklığı

Tem • Aile

’li yılların ortalarında izci kampı için giderdik. O zamanlar gayet güzel ve başarılı bir lokasyondu.

Kampçılık kültür, bilgi ve birikim işidir. Disiplin isteyen bir etkinliktir.

Temmuz ayında bu sefer aile olarak kamp yapmak için tercih ettim. Kesinlikle hayal kırıklığı oldu. Eline çadır geçiren kampçı olmuş. Çadır mesafesine özen yok. Gece sabaha kadar müzik dinleyenler, iki üç aile gelip gün aydınlanana kadar Kahkahalarla bağırıp çağrışanlar, gecenin ikisinde gelip çadır kuranlar, yaş kuru demeyip odun kesenler.
Gündüz vakti herkesi gezip burası nezih yer sıkıntı olmaz diyen büyükşehrin güvenlikleri nedense hava kararınca ortada yok.

Kamp ekosisteminin orta yerine dalan günübirlikçilerle köpekler de işin cabası.

İnşallah vizyonlu birisinin dikkatini çeker de tekrar paralı olur.

Uzun lafın kısası gerçek kampçılar ve sporcular hiç zahmet etmesinler. Tam bir hayal kırıklığı.

Yazıldığı tarih: 26 Temmuz

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Kalabalık

Haz • Aile

Böyle güzel bir yeri mahvetmeye azimli insanlar hep çıkıyor. Bu vicdansız, kural tanımaz insanlarla mücadele etmek lazım. Arabayla girmek, ateş yakmak, etrafta çöpünü bırakmak YASAK. Uymayanları uyarın, şikayet edin hemen geliyorlar.

Yazıldığı tarih: 21 Haziran

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Çınar

Ankara, Türkiye16 katkı

Ankara'da Böyle bir yer varmıydı Ya!!!

Eyl • Arkadaşlar

Müthiş bir yer! Biz 54 kişilik bir Trekking grubu ile gittik. İletişimi internet çekmediği için telsizler ile kurduk. Başka şekilde iletişim kurulamıyor. Yolun yarısı dağ ve orman yolu diğer yarısı ise yayla yolu. Bir yerde ilginç bir köprü var ve üstünden yan yan geçebiliyorsunuz. Geçemezseniz suyu boylarsınız. Geçemeyenler için ise yanda suyun kuruduğu bir taraf var oradan da rahatlıkla geçilebiliyor. Ama köprü daha güzel tabii ki. Bazı yerlerde heyelan tehlikesi var o yüzden çok yanlardan yürümemesi gerek. Yol km ortalama 4 saat sürüyor. Zor seviye bir trekking yolu. Yolun sonunda mangal yapılabilecek bir yer var. Fakat grup ile gelmediyseniz yani kendi arabanız ile geldiyseniz biraz daha yol yürümeniz gerekiyor.
Yanınıza Mutlaka Almanız Gerekenler;
1-)Su
2-)El Feneri (Gece Kampı ise)
3-)Düdük
4-)Telsiz (Başka iletişim yolu yok.)
5-)İlk Yardım Kiti
6-)Trekking Batonu
7-)Uygun bot ve Trekking elbiseleri.
Suyu idareli kullanın derim ve yanınıza enerji verici bir şeyler alın. İyi trekkingler ve kamplar!

Yazıldığı tarih: 29 Eylül

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Bağımlılık yapar

Eyl • Aile

Bir defa bir iş için ordan geçmemiz gerekti birkez geçtik müptelası olduk gitmeye doyamıyorsun

Yazıldığı tarih: 25 Eylül

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Sabah saatleri daha uygun

Tem • Aile

15 aylik bebegim ve arkadaslarimizla kalabalik bir grupla gittik. Bozkirin ortasinda 1 saatlik yolun sonunda devasa cam agaclari beklemedigimiz icin ilk izlenimimizde cok mutluyduk. Cadirini kuran doga severler, top oynayan cocuklar ve tertemiz cam kokusu cok iyiydi. Saat 'ten sonra arabalar artti, toprak yol olmasi nedeniyle toz artti ve mangallar yanmaya basladi. O guzel kokular ve temiz havaya dumanlar karisti, tadi biraz kacti. Gidilecek bir yer mi? Kesinlikle evet. Ama sabahin erken saatlerinde..
Etrafta cop vardi. Kapidaki 2 guvenlik sanirim yetersiz kaliyor. Yerlerde mantarlar vardi. Kucuk cocuklu ailelerin dikkatli olmasi gerekiyor. Her yerde mangal yakilmasina izin verildigi icin obek obek mangal kulleri vardi. Hangi resmi birime bagli bilmiyorum ama acilen sahip cikilmasi gereken bir orman. Daha onceleri geyik ciftligi olmasina ragmen artik faaliyet gostermiyor ciftlik. Kelebek evi adina bir tabela gordum bir kulubenin uzerinde, kulube harabeye benziyordu. Bugunun kosullarinda bu kadar kiymetli bir ormanin bu kadar basi bos kalmasi insani yaraliyor.

3 tane trekking rotasi vardi fakat cocugumla birlikte gitme sansim olmadi.

Bildigim kadari ile Ataturk'un talimati uzerine izciligin gelismesi icin agaclandirilmis bir mirastir. Cocugum biraz daha buyudugu zaman gonullu olarak kuregimi ve cop posetlerimi alip cevre gonullusu arkadaslarla toplumdan ve yetkililerden bekledigimiz duyarliligi duzenli olarak gosterecegim. Sizleri de simdiden davet ediyorum.

Yazıldığı tarih: 8 Temmuz

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


UFAK AMA GÜZEL

Tem • Aile

Çamlıdere yakınlarında,bir göletin etrafı Tabiat Parkı olarak düzenlenmiş. Ufak fakat güzel bir yer. Ancak diğer Tabiat parkları gibi pek fazla sosyal tesisi yok. Yine de yolunuz düşerse uğrayın. Mutlaka çevreye duyarlı olun ve çöp atmayın. İyi geziler.

Yazıldığı tarih: 15 Haziran

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Güzel bir hafta sonu

Eki • Aile

Doğa ile içiçe ailece vakit geçirilecek harika bir doğal güzellik. Orman ve gölün birleştiği oksijen deposu

Yazıldığı tarih: 7 Kasım

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


Yazık

Tem • Aile

Sözde arabaların girmesi yasak bölgede, araba trafiğinden yürümek mümkün değil. Bölgeye yakın oturanlar arka yollardan arabayla giriyorlar ve piknik sonrası bütün pisliklerini bırakıp gidiyorlar. Yetkililerde parkın içindeki yolları arabalara uygun hale getirip genişleterek kirlenmeye katkı sağlıyor. Yöre halkı ve yetkililer el birliğiyle bitiriyorlar bozkırın ortasındaki bu cennet vahayı.

Yazıldığı tarih: 8 Temmuz

Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir. Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır.


13 sonuçtan arasındakiler gösteriliyor 

İlk defa gidecegim umarim güzel yerdir birde mangal yapabilyomuyuz

Çınar

Ankara, Türkiye16 katkı

Trekking rotasının sonunda yer var ama ormanda da söndürmeniz şartı ile yapabiliyorsunuz ama dikkat etmeniz gerek.

Tüm yanıtları oku

Tümünü görüntüle

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır