vfs global polonya erasmus / Polonya Erasmus Vizesi - Polonya Vizesi - MyVize

Vfs Global Polonya Erasmus

vfs global polonya erasmus

Polonya Erasmus Vizesi

Polonya Erasmus Vizesi ile İlgili

Erasmus başvurusunda bulunacak kişilerin genelde tercih ettiği ülkelerden birisi olan Polonya Erasmus kapsamındadır. Bu program ile Polonya’daki üniversitelerde öğrenci değişim ile katılabilir kendinize farklı deneyimler katabilirsiniz. Polonya’da İngilizce kullanımı az olduğundan Lehçe dilinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca farklı kültürler farklı sosyal alanlara girmeniz sizin kişisel gelişiminize katkı sağlayacaktır. Polonya Erasmus vizesi alarak Polonya Erasmus programına katılabilirsiniz.

Polonya Erasmus Vizesi

Polonya Erasmus Vizesi alabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle kişinin okunaklı ve dikkatli bir şekilde doldurmuş olduğu tarihi ve imzası bulunan vize başvuru formu gerekir. Kriterlere ve istenen özelliklere sahip pasaport gerekir. Kriterlere uygun şekilde ve yeni çekilmiş olan biyometrik fotoğraf gerekir. Kişinin oradaki bütün masraflarını karşılayabilecek olan durumunun olduğunu gösteren belgeler gerekir. Eğitim veren kurumdan kabul gelmesi gerekir. Belgenin aslı merkeze verilmelidir. Nerede ya da Kimin yanında konaklayacağınızı gösteren belgeler gerekir. Eğer alınacak olan eğitim ücretli ise o zaman ödeme teyit belgesi gerekir. Son olarak mezun olunmuş olan okulun diploması gerekir. Eğer öğrenciler henüz okumaya devam ediyorsa o zaman öğrenci belgesini vermeleri gerekir. Kişinin Erasmus eğitimi alabilecek kadar iyi bir seviyede Lehçe bilmesi gerekir. Ayrıca bu kadar iyi olduğunu gösteren yeterlilik belgesi gerekir. Kişinin adli sicil belgesi gerekir. Askerlik durum belgesi gerekir. Bunların yanı sıra kişilerin kalacakları yeri gösteren belgelerinin de olması gerekir. Aksi halde vize almada sıkıntı yaşayabilirler.

Polonya Erasmus Vizesi Nedir?

Polonya’ya yapılacak olan Eğitim amaçlı Erasmus stajı ya da eğitimi için Polonya Erasmus vizesi alınması gerekmektedir.  Polonya Erasmus vize türü D-Tipi vize kategorisinde yer almaktadır. Polonya Erasmus başvuruları Polonya konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize başvuru merkezlerinde yapılmaktadır. Başvuru için ilk olarak vize başvuru formu doldurularak gerekli ödeme yapılmalıdır. Daha sonra e-konsulat üzerinden randevu alınarak işlemlere devam edilir.

Polonya Erasmus Vize işlemleri; Polonya Türkiye sınırlarında Erasmus Eğitim programına dâhil olan ülkelerden biridir. Türkiye’den öğrenci kabul eden Polonya bu programa katılarak ve Polonya da Erasmus yapmak isteyen öğrencilerin Erasmus Vizesi alması gerektiğini belirtmektedir.  Eğitim veya staj için Polonya ya giden öğrenciler farklı kültürleri tanıma şansı buluyor. Fakat bu programa katılabilmek için ön koşullardan biri olan Polonya Erasmus Vizesinin çıkarılması gerekmektedir.

Polonya Erasmus Programına hak kazanan öğrencilerin planlanan seyahat tarihinden 3 ay önce vize işlemleri gerçekleştirilebilir. Polonya Erasmus vize işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli olan belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin seyahat amacına uygun olması ve güncel olması gerekmektedir.

Polonya Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

Erasmus ile hayatınızın en güzel anlarını farklı ülkelerde okuyarak geçirebilmenizi sağlayan, sizin ve üniversitenin deneyimini arttırmasını hedefleyen bir programdır. Bu program Avrupa Birliği ülkeleri ile ticari ilişkisi bulunan ülkeler arasında gerçekleşmektedir. Bu programın asıl amacı öğrencilerin kendilerine deneyimler katarak farklı aşamalara gelmesi kendilerini geliştirmesidir. Polonya Erasmus programından faydalanmak için Polonya Erasmus Vizesi gerekmektedir.

Polonya Erasmus Vizesi Nereden Alınır?

Polonya Erasmus Eğitimi almak isteyen adaylar Polonya Erasmus vizesi başvuru işlemlerini Polonya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerinde yapabilmektedir. Polonya Erasmus vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi VFS Global şirketidir. Başvuru için gerekli olan belge ve kriterler VFS Global şiketinin sayfasında güncel olarak yayınlanmaktadır. VFS Global şirketi aracılığı ile  Polonya Erasmus vizesi başvuru işlemlerinizi tamamlaya bilirsiniz.

Polonya Erasmus vizesi başvurusunda bulunacak kişinin öncelikle Polonya vize başvuru formunu eksiksiz olarak doldurarak daha sonra randevu alınması gerekmektedir. Randevu işlemleri VFS Global isimli şirketin internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Randevu alındıktan sonra gerekli olan belgeler randevu tarihine kadar hazırlanmalıdır. Randevu tarihinde bu belgeler Polonya Konsolosluğu yetkililere teslim edilerek Polonya Erasmus Vize başvuru inceleme süreci başlatılmış olacaktır. Erasmus vize başvurusunda bulunan adayın başvurularını inceleme yetkisi Polonya’nın Türkiye’deki resmi temsilcileri tarafından yapılmaktadır.  

Polonya Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

   Öğrenciler Polonya Erasmus programı üzerinden aylık süre içerisinde öğrenci değişim programından yararlanarak vize başvurusunda bulunabilir. Süreyi uzatmak isteyenler Polonya resmi kurumlarına başvuruda bulunarak uzatabilirler. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler Polonya Erasmus programına başvuruda bulunabilir.

   Polonya vize başvuru sonuçları ortalama olarak 15 ile 30 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat başvurularda oluşan yoğunluk, ülkeleri genel olarak etkiyebilecek doğal afet ve salgın hastalıklar gibi sebeplerden bu süre uzaya bilmektedir. Polonya vize başvuru sonuçları vize başvurusunda bulunan kişilere posta yolu ile bildirilmektedir. Polonya Erasmus Vize başvurusunda bulunan adayın vizesi verilmek üzere uygun bulunlar vize başvurusu yapıldığı günden itibaren  15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Fakat başvuruda ayrıntıların incelenmesi ve ek olarak belgelerin istenilmesinin gerektiği durumlarda ise Polonya Erasmus Vizesinin sonuçlanma süresi 30 ile 60 gün arasında değişmektedir.

Polonya Erasmus Vize Başvurusu

  Başvuru online olarak yapıldıktan sonra randevu tarihine kadar Polonya Erasmus vizesi için gerekli olan belgelerin tamamlanması gerekmektedir. Vize başvuru aşamasına vize harç ücreti olarak bir bedel ödenmektedir. Vize ücreti yaşa göre farklılık gösterebilmektedir. 18 yaşından büyük kişiler 66 Euro ödeme yapmaları gerekmektedir. Belirlenen fiyatlar farklılık göstere bilir. Güncel fiyat bilgileri için Polonya temsilciliği ile iletişime geçebilirsiniz.

Polonya Erasmus vize başvurunuzun reddedilmesi durumunda vize harç ücreti iade edilmemektedir. Fakat Başvuru sahibi vize reddine itiraz ederek tekrar incelenmesini sağlayabilir. İtiraz sonrası tekrar ret alınması durumunda yeniden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Polonya Erasmus Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler;

  • Pasaport
  • Nufus Cüzdanı ve 1 adet Fotokopisi
  • Biyometrik fotoğraf
  • Polonya Vize Başvuru Formu, dilekçesi
  • Mezun ise diploma
  • Kişi Öğrenci ise öğrenci belgesi ya da transkript
  • Kişinin Otel ve uçak rezervasyon bilgileri
  • Eğitim programı sertifikası
  • 18 yaşından küçükler için muvakatname (ebeveynler tarafından imzalanmalı)
  • Polonya’de bulunan üniversiteden alınmış davet mektubu
  • Mali Kaynaklar, Banka hesap dökümü
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

Polonya Erasmus Vizesi İçin Gereken Belgeler

  • Okunaklı ve dikkatlice doldurulmuş Polonya vizesi başvurusu
  • Kriterler dahilinde olan biyometrik fotoğraf (beyaz arka planlı olması vb.)
  • 10 yıldan önce çıkartılmış pasaport
  • Orada konaklamanızı gösteren evraklar
  • Derslerin ücreti olduğu üniversitelerde ödeme kanıtı
  • Adli sicil kaydı
  • Askerlik durumu belgesi
  • Polonya’daki üniversiteden gelen davet mektubu
  • Türkiye’deki üniversiteden alınmış onay ve muaf belgesi
  • Polonya’da bulunulacak süre boyunca geçerli olan sağlık sigortası
  • Polonya’da herhangi ekonomik sıkıntı yaşamayacağımıza dair finansal belgeler
  • Varsa sponsor, burs, hibe gibi şeyleri kanıtlayacak belgeler
  • 18 yaşından küçükseniz ailenizden alınmış muvafakatname

Yukarıda bulunan belgelerin eksiksiz ve güncel olup konsolosluğa teslim edilmesi gerekir. Başvurunuzun incelenmesi 10 iş günü sürebilir. Çeşitli istisnalar bu süreyi uzatabilir. Alacağınız cevap her ne kadar olumlu olma ihtimali varsa da Polonya Vize Reddi alma ihtimalinizin olduğunu da unutmayın. Alacağınız ret cevabı sorunun giderilmesi takdirinde itiraz edilerek karar değiştirilebilir. Polonya Erasmus Vizesi almadan Polonya Erasmus programına katılamazsınız.

 

Birleşik Krallık'ta Yapılmak İstenen Erasmus+ Faaliyetleri Hakkında ()

 

Değerli Öğrenci ve Personelimiz,

 

İlgili duyuru için tıklayınız.

 

 

 

Almanya'da Yapılmak İstenen Erasmus+ Faaliyetleri Hakkında ():

 

Stajın amacı genel olarak anlaşılır değilse ve/veya başvuru belgeleriyle bilgiler eksikse başvuru genelde reddedilir. 

 

* Learning Agreement for Traineeships (LAfT)

 

Formun ilgili tüm alanlarının tarafların her biri tarafından eksiksiz olarak doldurulması önemlidir:

 

- Başvuru sahibi tarafından (Table A), özellikle gerekli dil bilgisine ilişkin bilgiler

 

- Başvuru sahibinin kendi üniversitesi tarafından (Table B)

 

- Almanya’da stajın yapılacağı kurum tarafından (Table C)

 

Vize bölümlerimiz sık sık LAfT formundaki alanların eksik doldurulduğunu veya bilgilerin çelişkili olduğunu tespit ediyorlar. Tablo B'de, ya „is embedded in the curriculum“ ya da „is voluntary“ başvuru sahibinin kendi üniversitesi tarafından mutlaka işaretlenmelidir. LAfT formunda sonradan yapılan düzeltmelerde eklemelerin başvuru sahibi tarafından mı yoksa üniversite tarafından mı yapıldığı anlaşılır olmalı. Örneğin Table B kısmındeki eklemeler sadece üniversite tarafından yapılmış ve resmi olarak tasdik edilmiş olmalı.

 

* Yeterli yabancı dil bilgisi:

 

Yeterli derecede Almanca veya İngilizce bilgisi önemli bir değerlendirme kıstasıdır. Dil bilgisi olmadan staj çalışması mümkün görülmemektedir. Başvuru sahibinin LAfT formunda beyan ettiği dil seviyesi fiilen tespit edilen dil seviyesiyle örtüşmeli ve/veya dil belgeleriyle kanıtlanmalıdır. Gönüllü stajlarda stajın başarılı olması için gereken dil seviyesini Almanya’daki işveren tarafından staj sözleşmesinde açıkça belirtilmiş olmalıdır.

 

Erasmus+ tarafından desteklenen ve öğrencinin kendisinin organize ettiği stajlarda, LAfT formunun oluşturulmasında yardımcı olmanın ve staj yapılacak kurumun güvenilirliğini gözlemlemenin Erasmus koordinatörlerinin görevi ve sorumluluğu olduğu kanısındayız.

 

* Zorunlu stajlar

 

Zorunlu staj, öğrencinin kendi üniversitesinin yasal düzenlemeleri nedeniyle zorunludur.

 

* Gönüllü staj

 

Gönüllü staj eğitim sırasında veya eğitim tamamlandıktan en fazla bir yıl sonra yapılabilir ve eğitim/öğretim yönetmeliğinde öngörülmemiştir. Yükümlülükler ve haklar LAfT belgesinde ve staj sözleşmesinde belirtilmiştir. Almanya’da işveren ile stajyer arasında haftalık en az 20 çalışma saatlik sosyal sigorta zorunluluğu bulunan bir iş akdi imzalanmalıdır. Gönüllü stajyer Almanya’da yasal açıdan işçi statüsüne sahiptir ve örneğin sabit aylık ücret gibi belirli haklara sahiptir.

 

* Stajlar için, MiLoG kapsamında yasal olarak düzenlenmiş bir istisna olmadıkça, yasal asgari ücret geçerlidir.

 

Erasmus+ kapsamında aşağıdaki durumlarda asgari ücret kuralına istisna uygulanmaktadır:

 

- Zorunlu staj

 

- Mesleki veya üniversite eğitimiyle aynı anda yapılan en fazla üç aylık stajlar

 

Asgari ücret zorunluluğuna istisna uygulanması halinde, hibe desteğini ve/veya staj ücretini gösteren bir belgeyle geçim masraflarının karşılandığı kanıtlanır. Not: Şu anda geçim masrafı olarak aylık net Euro veya brüt Euro belgelenmelidir.

 

* Asgari ücretin hesaplanması

 

Almanya’da işveren gönüllü stajlarda asgari ücreti hesaplarken “maktu ücret/verstetigtes Einkommen” ödemek zorundadır. Brüt ücretinin yanı sıra ( itibariyle: Avro/saatlik asgari ücreti), staj süresince iş günlerinin farklı sayısı da burada hesaba katılmaktadır. “Maktu asgari ücretin” hesaplanması için Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığının asgari ücret hesaplama uygulamasına işverenin dikkatini çekmenizi tavsiye ederiz:

 

seafoodplus.info

 

Evraklarla ilgili bilgiye buradan ulaşabilrsiniz.

 

 

Örnek LA incelemesi için tıklayınız. 
 


 

Almanya Vize için yeni bilgilendirme (30 Haziran )

 

 

Almanya Büyükelçiliği tarafından, Erasmus+ staj hareketliliği kapsamında vize başvurusu yapacak öğrenciler için sunulması talep edilen belgeler ile ilgili açıklama aşağıda bilgilerinize sunulmuştur:

 

- Geçiminizi nasıl sağlayacağınıza dair belge

ž Türkiye’deki üniversitenin teşvik tutarının tamamını (şu anda EURO) teyit edememesi halinde (örneğin öğrencinin kendisi ödemenin tamamını veya bir kısmını üstleniyor ise) velilerin veya başvuru sahibinin yeterli bakiyeye sahip banka hesap dekontları kabul edilmektedir                ( Üniversite tarafından hibe miktarını belirtilen yazıya göre ek finans belgeleri gösterilecektir).

ž Başvuru yapılmadan kısa süre önce yeni yatırılan hesap bakiyelerine dair dekontlar kabul edilmemektedir.

ž Bloke hesabının (Sperrkonto) açılması şartı aranmamaktadır.

 

- Almanya’da staj dönemi boyunca nerede konaklayacaklarına dair belge

ž Başvuru belgeleri arasında öğrencinin nerede konaklayacağına dair belge mutlaka yer almalıdır.

 

- Learning Agreement for Traineeships

ž LAfT (Commitment) belgesinin 2. sayfasında Erasmus staj yerinin, Türkiye’deki üniversitenin ve Almanya’da staj yapacağı kurumun imzası gerekmektedir.

ž LAfT’nin her sayfasında ek imza gerekli değildir.

ž LAfT‘de Türkiye’deki üniversitenin imzası ve kaşesi aslı halinde sunulmalıdır.

 

 


 

 

Polonya'da Yapılmak İstenen Erasmus+ Faaliyetleri Hakkında 

 

 

Polonya, Türkiye’deki öğrenciler tarafından Erasmus + öğrenci değişim programı kapsamında eğitim/staj için en sık tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Bu durumdan dolayı son derece memnunuz ancak, her yıl artan taleplerden dolayı sunulan vize başvuru sayısı da sürekli artmaktadır ve en yoğun dönemlerde bazen – halen yasal süreler çerçevesinde olsa dahi – pasaport tesliminde istenmeyen gecikmelere yol açabilmektedir.

Vize için başvuranlara daha kolay ve uygun randevu tarihini seçebilme imkanını sağlamak,  sonuç bekleme süresini mümkün olduğunca kısaltmak ve personelimizin yoğunluğunu daha geniş bir süreye dağıtmak amacıyla aşağıdaki konulara dikkatinizi çekerek hatırlatmada bulunmak isteriz:

 

 -Vize başvuruları, planlanan seyahat tarihinin 90 gün öncesinden itibaren yapılabilmektedir  - Eylül ayının ikinci yarısında gidecek olanlar ŞİMDİDEN MÜRACAT YAPABİLİRLER !,

 

- Polonya’daki okuldan Kabul Mektubunuzun ASLINI BEKLEMEYE GEREK YOKTUR  - okunaklı, taranmış ve e-posta ile gönderilmiş belgenin çıktısı yeterlidir.

 

Polonya’ya gidecek olan öğrencilerin vize için erken başvuru yapmalarının yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı önemli olduğunu tekrar vurgulamak isteriz.

 

En yoğun başvuru yaşadığımız Ağustos – Eylül aylarında aşırı yoğun talepten dolayı sonucun alınması, başvuru dosyanızın Vize Bölümümüze ulaşmasından itibaren 15 gün kadar sürebileceği ve seyahat planlarınızı engelleyebileceğini şimdiden hatırlatırız

 

Aynı zamanda, randevu alınmasının şart olduğunu hatırlatır, detaylı bilgiye:

seafoodplus.info  linkinden ulaşılabileceğini

gerekli belgelerin listesinin ise

seafoodplus.info

linkinden incelenebileceğini bildiririz.

 

Doğrudan Konsoloslukta yapılabilecek sınırlı sayıdaki randevular için seafoodplus.info sayfasından gün alınabilir veya İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Gaziantep ve Trabzon’daki VFS Global Vize Başvuru Merkezlerinin  seafoodplus.info  internet adresinden işlem yapılabilir.

Bilgi hattı: 58 01

 

 

Çekya ve Litvanya

 

Çekya ve Litvanya vize başvurusu için Teyit Belgelerini ıslak imzalı istemektedir. Bu sebeple öğrencilerimizin bu belgeleri ofisimize gelerek elden teslim almaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için vize başvuru merkezleri ile görüşebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polonya Konsolosluğu

Polonya Vizesi

Polonya Schengen Bölgesi’ne üyedir. Bundan dolayı bu ülkeye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya Konsolosluğu’na Schengen vizesi başvurusu yapmalıdır.

Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün kalma hakkı verdiğinden, ticaret ya da çalışma amaçlı seyahatler için uygun değildir.   

Polonya Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (bordo) hamili vatandaşları Polonya vizesi başvurusunda bulunmak zorundadırlar. 

Polonya Schengen Vizesi Nedir?

Polonya Schengen Vizesi başvuru sahibinine Schengen alanında gün içinde maksimum 90 gün konaklama imkanı tanır. Polonya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için Polonya C tipi vizeye sahip kişi, seyahatini Polonya'dan başlatmak kaydıyla vize süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilir. 

Polonya Cumhuriyeti, Schengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Dolayısıyla, pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahipleri bu ülkeye gerçekleştirecekleri kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatler öncesinde Polonya Schengen vizesi başvurusu yapmalıdır. 

Hususi, Diplomatik veya Hizmet Pasaportu hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için Polonya vizesi başvurusu yapma mecburiyeti söz konusu değildir.      

Polonya’ya seyahat etmeyi planlayan şahıslar vize başvurularını Polonya Konsolosluğu’na, Polonya Büyükelçiliği’ne ve Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurum ve Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acentelerine yapabilmektedir. 

Polonya’ya uzun süreli( aile birleşimi, oturum, çalışma gibi…..) amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan üçüncü ülke vatandaşları başvurularını direkt olarak Polonya Ankara Büyükelçiliği’ne ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapmalıdır. 

Polonya Vizesinden Kimler Muaftır?

Polonya Cumhuriyeti seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Hususi Pasaport (Yeşil) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) ve Hizmet (Gri) Pasaportu hamili olanlar 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Polonya’ya vizesiz seyahat edebilmektedir.  

Fakat Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahipleri Polonya’ya seyahat etmek için Polonya Konsolosluğu’na, Polonya Büyükelçiliği’ne ve Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine başvuruda bulunarak vize almalıdır.   

Polonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polonya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya Konsolosluğu, Polonya Büyükelçiliği ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilirler. 

Polonya Konsolosluğu kısa süreli seyahat amacı taşıyan vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) doğrudan kabul etmemektedir. Kısa süreli vize işlemleri Polonya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği kurumlar (VFS Global)ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapılabilir.   

Ancak uzun süreli Polonya vizesi (oturum, çalışma, aile birleşimi, …..) başvuruları söz konusu olduğunda Polonya Konsolosluğu’na veya Polonya Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılmalıdır. 

Polonya Cumhuriyeti vize başvurusu,  aracı kurumlara yapılmışsa dahi, başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması yetkisi Polonya Konsolosluğu’na aittir. 

Polonya Vize Ücreti Ne Kadardır?

Polonya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize hizmet servisinin komisyon ücreti de vize harç ücretine eklenmektedir. Polonya Schengen vize ücretleri başvuru sırasında nakit olarak ödenmektedir. Polonya vize başvurusunun reddedilmesi durumunda veya başvuru sahibinin herhangi bir fikir değişikliği durumunda  vize ücreti iade edilmemektedir.  Polonya vize başvuruları hakkındaki tek karar yetkisi Polonya Konsolosluğuna aittir. 

Polonya Konsolosluğu

Polonya Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya Erasmus Öğrenci Değişim Programı, bir yabancı dil öğrenme programı, burs programı veya diploma programı değildir. Erasmus programı, Avrupa Birliği veya Avrupa Birliği’ne aday olan ülkelerarası kültürel etkileşime teşvik ederek, öğrencilerin ve akademisyenlerin karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan üniversitenin çalışma alanlarını ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasını sağlamaktadır. Yurt dışında başka bir öğretim kurumunda öğrenim gören öğrenciler, yabancı dillerini geliştirmiş, iş dünyasının beklentilerini daha fazla karşılar hale gelmektedirler. Türkiye'den her yıl yüzlerce üniversite öğrencisi Erasmus öğrenim veya Erasmus Staj Programına katılmaktadır. 

Polonya birçok Avrupa Birliği ülkesine göre uygun yaşam standartları sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan üniversite öğrencileri tarafından tercih edilmektedir. Barınma, beslenme gibi günlük yaşam masrafları çoğu Avrupa ülkesine göre ekonomik olarak daha uygundur. Polonya Erasmus vize işlemleri Polonya'da dönemsel öğrenim göreceği okulun değil, tamamıyla öğrencinin sorumluluğundadır. Öğrenci Polonya'nın diplomatik temsilciliklerine Polonya uzun süreli vize başvurusunda bulunmalıdır.  Öğrenci öğrenim süresi boyunca ve vize süresi dahilinde Polonya D tipi Erasmmus vizesiyle diğer Schegen ülkelerini de ziyaret edebilir.

Polonya Biyometri (parmak izi) İşlemi Nedir?

Polonya’ya seyahat etmek isteyen kişilerden, vize işlemleri sırasında talep edilen Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) ilk defa yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanmış, sonrasında dünya çapında tüm Avrupa Birliği (AB) Schengen ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. 

Kimlik sahteciliğini engellemek amacıyla yapılan biyometri işleminde, veriler parmak izi merkezlerinde tespit edilir.  Bu yüzden vize başvurusunda bulunan kişilerin kendilerinden alınması zorunlu olan biyometrik veri( 10 parmak izi) için işlem esnasında hazır bulunmaları gerekmektedir. 

İtalya,  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılan ve her geçen gün biraz daha yaygın hale gelen biyometri işlemi 25 Eylül tarihinden itibaren Türkiye’de de kullanılmaktadır. 

Parmak izi alma işlemi gizlilik çerçevesinde yapılmaktadır. Dijital bir parmak tarayıcıyla ellerde bulunan 10 parmağın izi alınır.  

Biyometri işlemleri yapılırken başvuru sahibinin yapılacak işlemlerde sıkıntı yaşamamak adına parmaklarında kesik, hasar ya da kına olmamasına dikkat etmesi gerekmektedir.

Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişilerin durumu destekleyen tıbbi rapor göstermeleri gerekmektedir.  

Kimler Schengen Parmak İzi Prosedüründen Muaftır?

- Siyasi liderler, aileleri ve beraberinde seyahat eden kişiler, uluslararası organizasyonlar tarafından resmi nedenlerle davet edilen kişiler parmak izi işleminden muaftır.   

- Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi bir sebeple davet ettikleri zamanlarda muaflardır.

- 12 yaşın altındaki çocuklar şahsen başvuru yaptıkları takdirde biyometrik işleminden muaftır.  

- Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişiler biyometri işleminden muaftır. 10 parmaktan daha az sayıdaki parmağın parmak izinin alınması mümkün ise, maksimum sayıda parmak izi alınır. Ancak parmak izi verilmesi önündeki engel geçiciyse, başvuru sahibi engelin ortadan kalkmasından sonra yapacağı ilk vize başvurusunda parmak izi vermelidir 

Bu web site alennddw'ye ait görünüyor. Polonya Konsolosluğunun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Alenn DDW, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile Turizm, Seyahat, Danışma vb. şirketlerin reklam vererek stratejik partnerlik yapmaktadır. seafoodplus.info web sitesi, konsolosluk ya da büyükelçilikle hiçbir akalası olmayıp içindeki bilgilerin bir resmi dayanağı yoktur. Vize uzmanlarından yaşanmışlıklardan yola çıkılarak insanların yararına doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmekte, doğru olmayan bilgileri veya güncellemek adına seafoodplus.info adresine yazabilirsiniz. 

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Polonya vizesi başvuruları ekseriyetle 30 iş günü içerisinde sonuçlandığından seyahat tarihinizden en az 30 gün önce Polonya vize işlemlerine başlamış olmalısınız.  Polonya Konsolosluğu’na başvuruda bulunurken Polonya ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) nedeniyle işlem sürelerinin uzaması söz konusu olabileceği için başvurunun bu tarihlere denk gelip gelmediğini göz önünde bulundurulmalıdır.

Polonya Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

-Vize başvurusuyla ilgili herhangi bir durumda Ankara’daki Polonya Büyükelçiliği ya da İstanbul’daki Polonya Başkonsolosluğu, vize başvurusunda bulunan kişi ile fazladan bir görüşme talep edebilir.   

- 18 yaşından küçük (reşit olmayan) kişiler vize başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini gösterir muvafakatname ile yapmalıdır.  

- Vize başvurusunda kullanılacak seyahat belgesinde (pasaportta) vizenin belirtileceği en az iki boş sayfanızın olmaması durumunda, başvuru yapılmadan önce yeni bir pasaport alınmalıdır.

Polonya Konsolosluğu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir