kökler film / DİJİTAL PANORAMİK , RVG FİLM

Kökler Film

kökler film

DİJİTAL PANORAMİK , RVG FİLM

Sağlık için büyük öneme sahip olan dişlerin düzenli aralıklarla kontrolü yapılmalıdır. Diş kontrolleri dişlerde oluşacak ciddi sağlık problemlerinin önüne geçer. Bu yüzden diş sağlığı için kontroller gereklidir. Kontroller sırasında dişlerin temizliği, diş yapısının incelenmesi ve dijital panoramik gibi çeşitli işlemler yapılır.

Diş kontrolü sırasında dişte sorun tespit edilirse film çekilmesi istenir. Bu işleme dijital panoramik adı verilir. Bu işlem için önceden randevu verilir. Randevu gününde diş filmi çekilir. Bu işlemde dişlerin tüm yapısı ortaya çıkar. Diş kökleri incelenir ve sorunun kaynağı bulunur. Diş muayenesinde önemli olan diş röntgeni diş köklerinden meydana gelen sorunların ve sağlık problemlerinin çözülmesine yardım eder.

Diş Röntgeni Nasıl Çekilir?

Diş röntgenleri çeşitli türlere ayrılır. Hastanın şikayetlerine göre diş röntgen türlerine karar verilir. Çok fazla çürük problemi yaşayan hastalarda diş röntgeni istenir. Bu röntgen rvg film olarak da adlandırılır. Röntgen çekiminde hasta ağzını açar ve kımıldamadan durur.

Hasta kımıldarsa istenilen sonuç elde edilemez. Dijital panoramik film sırasında ağızdaki tüm dişler, çene kemikleri ve diş kökleri 2 boyutlu olarak görüntülenir. Böylece sorunların nedenleri araştırılır. Diş sağlığı için 6 ayda bir mutlaka diş muayenesi yaptırmak gerekir. Diş röntgenleri dişte oluşan problemleri belirler ve ona göre tedavi edilmesini sağlar.

RVG Film Hangi Hastalardan İstenir?

Diş muayenesi sırasında dişlerinde sorun tespit edilen ve diş çürükleri oldukça fazla olan hastalardan rvg film istenir. Film sonucunda sorunlar bulunur ve diş kökleri görüntülenir. Panoramik filmler çene kemiklerinin görüntülenmesini ve hastanın diş sorunlarının bulunmasını sağlar. Diş röntgenleri düzenli yapılan kontroller sırasında çekilir.

Diş sağlığı her şeyden önemlidir. Dişlere iyi bakmak ve düzenli temizletmek sağlıklı dişlerin olmasını sağlar. Diş muayenesinde çürüklerin çok olması, diş ağrılarını yoğun yaşanması gibi durumlarla karşılaşıldığında panoramik diş röntgenleri istenir. Bu röntgenler sayesinde çene kemikleri ve diş yapıları rahatlıkla incelenir. Dişlere önem vermek ve sağlıklı dişlere sahip olmak için belli aralıklarla diş muayenesinden geçmek ve film çektirmek gereklidir.

 İZMİR SİNEMA OFİSİ'NDE 
 HAREKETLİ GÜNLER DEVAM EDİYOR 


Sonbahar aylarında şehrin tekrar hareketlenmesiyle beraber mekân etkinlikleri, ziyaretçi grupları, yeni film projeleri ile tanışmalar, işbirliği içinde olduğumuz projelerin geliştirme ya da çekim süreçleri ile ilgili çalışmalarımız kapsamında İzmir Sinema Ofisi’ndeki hareketlilik daha da arttı.
 

Eylül ayında, İzmir Sinema Ofisi’nde gerçekleştirdiğimiz Kırmızı Kadraj söyleşilerine kaldığımız yerden hızlı bir başlangıç yaptık. Yoğun ilgi gören ve kontenjanı saatler içinde dolan söyleşi programlarımızla sinema alanında kariyer yapmak isteyen İzmirlilere kapımızı açtık ve sektöre bir adım daha yakından bakmasını sağlayan konu başlıkları ve konuk konuşmacılarımızla keyifli ve öğretici saatler geçirdik.


SUNAY TERZİOĞLU İLE “PLATO ŞEHİRLER VE FİLM TASARIMI”

“Plato Şehirler ve Film Tasarımı” başlığı ile gerçekleştirdiğimiz Kırmızı Kadraj söyleşisinin konuğu yönetmen Sunay Terzioğlu oldu.  

Çocukluk yıllarında ailesi ile birlikte Bulgaristan’dan İzmir’e göç eden ve daha sonra DEÜ GSF Sinema TV Bölümü’nden mezun olan yönetmen Terzioğlu,  göç olgusu, şehir-mekân ve sinema arasındaki ilişkiye değinerek sinema sektöründe yaşamış olduğu deneyimleri katılımcılarla paylaştı.

Şehirleri bir karakter gibi sunan yönetmenlerin filmlerinden örnekler veren Sunay Terzioğlu, bir şehrin gerçek mekânlarının ilham vericiliği ve yönetmene sunduğu doğal atmosfer ortamından bahsederek şehirlerin aslında büyük bir film platosu olduğuna dikkat çekti.

Çekimleri İzmir’de devam eden ‘’Bağlar, Kökler ve Tutkular’’ isimli uzun metraj filmi için neden İzmir’i tercih ettiğini de anlatan ve önümüzdeki dönemde bir İzmir üçlemesi çekmek istediğini belirten Terzioğlu; bir şehrin tarihinin, dokusunun, ikliminin, geçim kaynağının, acılarının ve eğlence tarzının o şehirde çekilen filmlere olan etkilerine değindi.

Etkinlik,  katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.    
 

 

HİLMİ ETİKAN İLE ‘’HER FİLM HER FESTİVALE GİDER Mİ?’’

‘’Her Film Her Festivale Gider mi?’’ başlığı ile Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kırmızı Kadraj söyleşimizde ulusal ve uluslararası birçok film festivalinin kurucu ekibinde yer alan ve birçoğunda da jüri üyeliği yapmış olan sinema camiasının deneyimli ismi Hilmi Etikan’ı konuk ettik.

Sinemanın diğer sanat dallarından farklı olarak endüstriyel ilişkiler içerisinde daha yoğun yer aldığına ve ayrıca yapımcı, yönetmen, senarist, kameraman, ses, ışık teknisyeni, kurgu operatörü gibi birçok ayrı daldan insanı bir araya getirdiğine değinen konuğumuz, yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak sinemanın geçmişten bugüne yaşamış olduğu değişim süreçlerine değindi.

Ülkemizde ve dünyada düzenlenen çeşitli film festivalleri hakkında bilgiler veren konuğumuz, filmlerin festivallere uzanan yolculuğunda hangi aşamalardan geçtiğini ayrıntıları ile anlattı.  Sinemanın gelişmesinde festivallerin önemli bir rolü olduğunu belirten Etikan, aynı zamanda sektöre getirmiş olduğu canlılığa da dikkat çekerek festivallerde ödül almış bazı yerli ve yabancı filmlerden örnekler verdi.

Birçok film yarışmasında jüri üyeliği de yapan konuğumuz, jürinin filmleri değerlendirme sürecinden ve puanlama sisteminden bahsederek sektörde faal olan yönetmenlerin yarışmalarda jüri başkanlığı yapmalarını doğru bulmadığının altını çizdi.

Son günlerin önemli gündem maddesi olan sansür yasası konusuna da değinen Etikan, sinema tarihimizde geçmişten bugüne sansüre uğrayan filmlerden örnekler verdi.  

Etkinliğimiz, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.   

 

UZUN METRAJ FİLMLER
 

ATLET
Vigo Film’in yapımcılığını üstlendiği Atlet isimli uzun metraj sinema filminin senaristliğini ve yönetmenliğini Mustafa Emin Büyükcoşkun ile Semih Gülen paylaşıyor. İzmir şehir merkezinden birçok mekânı beyazperdeye taşıyacak olan filmin çekim süreci Eylül ayında tamamlandı ve ayrıca bu süreçte 9 Eylül’ün yıl özel kutlamalarından gerçek zamanlı görüntüler de kayıt altına alındı. 25 yaşında genç bir kadın haltercinin yaşadığı zorlu bir sürecin hikâyesi anlatıldığı projenin ortak yapımcılığını Romanya, Tangaj Film’den  Anamaria Antoci’nin üstlendiği Atlet filminin pek  çok festivali dolaşması planlanıyor.
 

  

 

 

 

BAĞLAR, KÖKLER VE TUTKULAR

 

Yapımcılığını Denge Yapım’ın üstlendiği Bağlar, Kökler ve Tutkular filminin yönetmen koltuğunda Sunay Terzioğlu oturuyor. Senaryosunu Okul Tıraşı filmiyle en iyi film dahil birçok festivalde ödül alan senarist ve yönetmen Ferit Karahan’ın yazdığı filmin çekimlerine Ekim ayında başlandı. Göç olgusu etrafında kesişen hayatlar etrafında şekillenen hikayesiyle öne çıkan film projesi için ekip, özellikle şehrin kozmopolit yapısıyla dikkat çeken mahallelerinde yoğun bir mesai harcıyor.  Kadrosunda Ushan Çakır, Ezgi Yaren Karademir ve Baran Can Eraslan gibi oyuncuların da yer aldığı film; post-prodüksiyon süreci de dahil olmak üzere her yönüyle İzmir’de üretilen bir proje olacak.
    



 

HAKKI

Hikmet Kerem Özcan’ın senaryosunu yazıp yönettiği  ilk uzun metraj filmi Hakkı’nın çekimleri Ekim ayı boyunca İzmir Ödemiş’te Bozdağ, Birgi bölgelerinde ve aynı zamanda Sart Antik Kenti’nde gerçekleşti. Evinin bahçesinde define bulan ve daha da fazlasını bulmak için çabalayan Hakkı’nın kendisini  ve ailesini sürüklediği olaylar konu edildiği filmin yapımcılığını ise Yumurta Yapım ve Circle Project üstleniyor. Filmin başrollerinde ise usta oyuncular Bülent Emin Yarar  ve Hülya Gülşen yer alıyor.
 

 

   

BİZİM KÖVDE ŞENLİK VAA

Seferihisar’da Seferi Sahne Tiyatro Topluluğu’nda yönetmenlik yapan Uğur Alparslan ve ekibi, sezonlar boyunca sahneledikleri tiyatro oyununu filmleştirmek için kolları sıvadılar ve Eylül ayında Seferihisar’da sete çıktılar. Filmin konusu çocukluk arkadaşları olan bir hemşire ile bir öğretmenin atanmış oldukları köyde düzenlenen süt şenliği etrafında gelişiyor.

  

 

 

RECEP İVEDİK 7

Togan Gökbakar’ın senaryosunu kardeşi Şahan Gökbakar ile birlikte yazdığı ve yönettiği ‘’Recep İvedik 7’’ filminin çekimleri Eylül ayında Bergama Kozak Yaylası’nda gerçekleşti.

Çamaşırhane Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘’Recep İvedik 7’’ filminde Nurullah Çelebi, Öznur Serçeler, İrfan Kangı gibi oyuncuların yanı sıra Bergama’da yaşayan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  tiyatro kursuna devam eden kadın oyuncular da yer aldı. Recep İvedik serisinin 7.’si olan komedi filmi önümüzdeki dönemde Disney Plus’ta izleyici ile buluşacak. 

                                 

 FOÇA'DA İKİ AYRI SİNEMA ETKİNLİĞİ 


Phokia Bağımsız Film Günleri İlgiyle Takip Edildi

Eylül tarihleri arasında Foça’da düzenlenen 2. Phokaia Bağımsız Film Günleri kapsamında, ücretsiz film gösterimlerinin yanı sıra oyunculuk ve yönetmenlik ile ilgili farklı atölye çalışmaları da gerçekleştirildi. Foça’nın tarihi mekanı Beşkapılar’da düzenlenen gösterimlerde Ümit Ünal’ın “Aşk, Büyü vs.” Fikret Reyhan’ın “Çatlak”, Emre Erdoğdu’nun “Beni Sevenler Listesi”,  Aslı Akdağ’ın “Bekleyiş” isimli uzun metraj filmlerinin yanı sıra birçok kısa film de sinemaseverlerle buluştu. Etkinliğin ayrıca düzenlenen ‘Lahana Perisi’ isimli bölümünde de tarihteki ilk sinema filmini çeken ama sinema tarihine adı yazılmayan Alice Guy’ı onurlandırmak adına festivalin 5. gecesinde 5 kadın yönetmenin filmleri gösterildi.

  

Belgesel Filmler 5. Kez Foça’da

Foça’da yaşayan ve farklı yaratıcı alanlarda çalışan bir proje takımı tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültür Mirası Belgesel Film Günleri’nde Marsilya Meydanı ve Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli söyleşi ve atölyeler gerçekleştirildi.

Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte 22 ülkeden 53 belgesel film izleyicilerle buluştu. “Değişim/Dönüşüm’’ teması ile düzenlenen Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültür Mirası Belgesel Film Günleri’nde Türkiye’de prömiyer yapan ödüllü film ve belgesellerin bulunduğu gösterimler dışında yurtiçi ve yurtdışından yönetmenlerin de katıldığı çok sayıda söyleşi ve atölye gerçekleştirildi.
 
                                     

  İZMİR ENTERNASYONAL FUARI İLE SİNEMA BURADA 


Bu yıl ’si düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte dünyanın en büyük gıda hareketi ‘’Slow Food’’ önderliğinde gerçekleşen ‘’Terra Madre Anadolu’’ Fuarı Türkiye’de ilk kez İzmir’de düzenlendi.

Eylül ayının en önemli etkinliklerini kapsayan İzmir Enternasyonal Fuarı ve Terra Madre Anadolu  ile eş zamanlı olarak ‘’Gastronomi ve Doğa’’ temalı seçkiden oluşan filmler, 21 yıldır bir fuar klasiği olan Sinema Burada Festivali’nde İzmir seyircisiyle buluştu.

Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen Sinema Burada etkinliğinde yerli belgeseller ‘’Keçileri Kaçırdık’’, ‘’Bi Avuç Hayal’’, ‘’Ulamış Köy Tiyatrosu’’ ve İzmir Sinema Ofisi olarak katkı sunduğumuz Yönetmen Barış İnce’nin midye dolması satıcılarının hikayesini anlattığı ‘’Kabuğu Kırmak’’ ; çevre sorunlarına değinen animasyon filmleri ‘’Loraks’’, ‘’Moana’’ ve ‘’Prenses Mononoke’’ ;  yabancı belgeseller ‘’Bal Ülkesi’’ ve Toprağın Tuzu’’;  kurmaca dalında da ‘’Minari’’, ‘’İnatçılar’’ ve ‘’Sideways’’ adlı filmler gösterildi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası