yumurtalıklara iyi gelen yiyecekler / Yumurtlama Dönemine İyi Gelen 12 Besin - Nefis Yemek Tarifleri

Yumurtalıklara Iyi Gelen Yiyecekler

yumurtalıklara iyi gelen yiyecekler

Doğurganlığı Artırıcı 12 Gıda

Doğurganlığı Artırıcı 12 Gıda

Temiz olan bütün yiyecekler sağlığı artırıcı herhangi bir diyette, özellikle de doğurganlık diyetinde temeldir . Yediğimiz besinler, hücrelerimizi ve DNA'mızın bütünlüğünü korurlar. Bu koruma biçimi, yaşlandıkça, toksinlere, ksenohormonlara ve serbest radikallere maruz kalan yumurtaların ve spermlerin zarar görmesinde önem kazanmaktadır.

 

1. Elmalar - Elmalar favoridir! Sağlıklı kan şekeri dengesini desteklemeye yardımcı olmak için glisemik indeksleri düşüktür ve düşük kalorili ve yüksek liflidirler, bu da vücudun doğurganlığı olumsuz yönde etkileyen aşırı östrojeni doğal olarak detoksifiye etmesine yardımcı olmak için önemlidir. Tüm sağlık yararları için, meyvenin elyafının 2 / 3'nün olduğu kabuğunu da yiyin. Mümkünse organik alın.

 

2. Brezilya fıstığı - Brezilya fıstığı en çok selenyum içeriği ile bilinir, fakat aynı zamanda çinko ve L-Karnitin sunar. Çinko, bağışıklığa faydasının yanı sıra selenyum ve L-Karnitin gibi erkek doğurganlığı ve sperm sağlığına da yarar sağlar. Özellikle selenyum, uygun sperm oluşumu için gereklidir. Günde ham Brezilya fıstığı yiyin. 

 

3. Brokoli - Brokoli başka bir favori! Vücudun aşırı östrojenden kurtulmasına yardımcı olan bitkisel besinler  DIM ve lif gibi bileşikler bakımından zengindir. Brüksel lahanası ve lahana, vücudun bunu yapmasına yardımcı olan diğer sebzelerdir. Organik olması gerekli değildir.

 

4. Kenevir Tohumu - Kenevir Tohumu, esansiyel yağ asitlerinin (EFA'lar) mükemmel bir kaynağıdır; sadece 3 yemek kaşığı = 3,mg omega-3 EFA. Ayrıca omega-6, gama-linolenik asit (GLA) içerir ve doğal olarak dokuzunu insan vücudunun üretemediği 20 amino asitin tümünü içerir. Kenevir tohumu protein ve lif bakımından zengindir. 

Not: Kenevir tohumu esrar gibi psikotropik reaksiyonlara neden DEĞİLDÄ°R. ABD veya Kanada'da yetişen kenevir tohumlarını seçin (Çin'de yetişenleri değil).

 

5. Mercimek - Mercimek, ucuz, demir, lif ve protein bakımından zengin bir baklagildir. Mercimek, doğurganlık dostu bir yemektir, çünkü folat bakımından zengindir. Bir fincan pişmiş mercimek günlük folat ihtiyacınızın% 90'ını karşılar. Bunların organik olması gerekmez.

 

6. Papaya - Papaya, E vitamini gibi mükemmel bir antioksidan kaynağıdır (yumurtayı ve sperm DNA bütünlüğünü korumak için). Ayrıca karotenler (A vitamini), C vitamini, folik asit, potasyum ve diyet lifi bakımından zengindir. Sağlıklı insülin seviyelerini desteklemek için düşük glisemik indeksli bir meyvedir. Papaya, ağrı kesici, kan inceltici / antikoagülan ve bir anti-enflamatuar ajan olarak görev yapan sindirim enzimi papainini içerir; Bunların hepsi ağrılı veya iltihaplı doğurganlık sağlık koşullarını desteklemektedir. Bağışıklık sisteminin sağlığını da artırabilir. Papayaların organik olarak satın alınması gerekmez.

7. Ahududu - Ahududu, vücudu serbest radikal hasarlarından koruyan antioksidanlar bakımından zengindir. Meyvelerin rahim dokularını koruduğuna ve yumurta ve sperm DNA'sını desteklediğine inanılır. Ayrıca düşük glisemik besindir ve zengin vitamin ve mineral kaynaklarıdır. 

 

8. Ispanak - Ispanak herkesin Doğurganlık Diyeti için bir zorunluluktur. Gezegendeki en besleyici süper gıdalardan biridir; antioksidan K, A, C ve E vitaminleri, B2 ve B6 vitaminleri, manganez, folat, magnezyum, demir, kalsiyum, potasyum, diyet lifi, bakır, protein, fosfor ve çinko içrir. Ispanak ayrıca iyi bir omega-3 EFA, niasin ve selenyum kaynağıdır. Her zaman organik olanı seç ya da kendine göre yetiştir (kolayca saksıda büyür)!

 

9. Baharatlar - Zerdeçal, zencefil ve kırmızı biber gibi baharatlar vücutta dolaşımı hızlandırır ve bitkisel antienflamatuarlar ve analjeziklerdir.

  • Zerdeçal (Curcuma longa) vücudun adet kanamasını düzenlemeye yardımcı olan ve karaciğer koruyan güçlü bir antioksidandır.
  • Zencefil kökü (Zingiber officinale) normal detoksifikasyon ve uygun sindirimi desteklemeye yardımcı olur ve mideyi rahatlatır.
  • Cayenne (Capsicum annuum) vücudun ısınmasına, vücudun soğuk algınlığını gidermesine, ağrılı eklemleri yatıştırmasına ve yavaş kanamayı gidermesine yardımcı olan güçlü bir yeteneğe sahiptir.

 

Pazı - Pazı, vücudun sağlıklı bir enflamatuar tepki göstermesine yardımcı olan, demir, folat, B6 ve E vitaminleri bakımından zengin, antioksidan ve lif bakımından zengin koyu yeşil yapraklı bir bitkidir. Organik al!

 

Ceviz - Ceviz, sağlıklı hormon üretimi için gerekli olan ve büyüyen bebeğiniz için sağlıklı beyin gelişimi için gerekli olan kolay bir omega-3 EFA kaynağıdır. Sadece 1/4 fincan çiğ ceviz yaklaşık mg omega-3 içerir! Her zaman çiğ ceviz satın alın, çünkü ısıtılması gerekli yağ asitlerine zarar verir.

 

Kepekli tahıllar - Hala orijinal formlarında olan ve işlenmemiş kepekli tahıllar , kolesterolü ve destekleri azaltmaya yardımcı olan harika antioksidanlar, bakır, manganez, B vitaminleri ve demir ve belki de en önemli çözünür lif kaynaklarıdır Bağışıklık sistemini güçlendirirken sağlıklı eliminasyon ve kan şekeri regülasyonu sağlarlar. Aynı zamanda antienflamatuardırlar. Yulaf ezmesi, quinoa, arpa, karabuğday, kılçıksız buğday, darı ve kahverengi pirinci deneyin.

Bu yiyeceklerin her biri çeşitli karışımlara, yoğurt veya atıştırmalıklara eklenebilir. 

 

Kaynak:Elizabeth Willett - MA,Sertifikalı Herbalist

Yumurtlama Kalitesini Art&#;ran Yiyecekler

Yumurtlama dönemi, ergenlikten menopoza kadar sa&#;l&#;kl&#; kad&#;nlar&#;n her ay ya&#;ad&#;klar&#; adet döngüsü içerisinde geli&#;en bir süreçtir. Ovulasyon ad&#;yla da bilinen bu süreç özellikle bebek isteyen çiftler için çok önemlidir. Çünkü bu süreçte ya&#;anan cinsel birle&#;me ile kad&#;n yumurtas&#; döllenir. Böylelikle gebeli&#;in ilk ad&#;mlar&#; at&#;lm&#;&#; olur.

Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar gösteriyor ki; beslenme ve ya&#;am tarz&#;n&#; de&#;i&#;tirmek, sa&#;l&#;kl&#; besin tercihleri yapmak kad&#;nlardaki yumurta kalitesini artt&#;r&#;yor. Peki o zaman yumurtlama döneminde nas&#;l beslenmeli? Yumurtlama dönemindeki kad&#;nlar hangi besinleri tüketmeli, hangi besinlerden kaç&#;nmal&#;?

&#;&#;te yumurta kalitesini, do&#;al olarak do&#;urganl&#;&#;&#; artt&#;ran besinler…

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için mutlaka uzman doktor deste&#;i al&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz.

yumurtlama döneminde beslenme

Yumurtlama Dönemi Nedir?

  • Yumurtlama dönemi; ergenlik ça&#;&#;ndan menopoza kadar, üreme ça&#;&#;ndaki her kad&#;n&#;n, periyodik olarak gerçekle&#;en adet döngüsü içerisindeki bir süreçtir.
  • Ovulasyon ad&#;yla da bilinir.
  • Yumurtan&#;n, folikül denilen kesecikten fallop tüplerine b&#;rak&#;lmas&#; sürecine yumurtlama dönemi denir.
  • Sa&#;l&#;kl&#; bir kad&#;nda her ay yakla&#;&#;k olarak aras&#; yumurta olgunla&#;&#;r.
  • Bu yumurtalar aras&#;ndan en olgun olan&#;, zaman&#; gelince hormonlar&#;n etkisiyle sal&#;n&#;r. Bu sal&#;n&#;m 24 saat sürer.
  • Erkek spermi kad&#;n&#;n vücudunda gün kadar ya&#;ayabilir.
  • Bu süreçte yumurta ile sperm bulu&#;ursa gebeli&#;in ilk ad&#;mlar&#; at&#;lm&#;&#; olur.
  • E&#;er döllenme gerçekle&#;mezse; saat aras&#; canl&#; kalan yumurta vücut içinde çözünür ve ortalama 14 gün sonra olu&#;an adet kanamas&#;yla birlikte d&#;&#;ar&#; at&#;l&#;r.

Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir?

Yumurtlama dönemi belirtileri &#;u &#;ekilde özetlenebilir:

  • Karn&#;n alt bölgesinde a&#;r&#; ve yanma hissi
  • Kar&#;n bölgesinde &#;i&#;lik
  • Bazal vücut &#;s&#;s&#;n&#;n 0,5 derece daha yüksek olmas&#;
  • &#;effaf, kaygan ve uzayan yap&#;daki vajinal ak&#;nt&#;
  • Cinsel istekte art&#;&#;
  • Rahim a&#;z&#; aç&#;kl&#;&#;&#;nda art&#;&#;
  • Meme hassasiyeti
  • Tat ve kokuya kar&#;&#; hassasiyet

Yukar&#;da s&#;ralad&#;&#;&#;m&#;z bu belirtiler her ay ya&#;anmayabilir. Baz&#; aylar belirtiler daha &#;iddetli iken baz&#; aylar ise hiçbir belirti olmayabilir. Her iki durum da normaldir.

yumurtlama dönemi belirtileri

Yumurtlama Dönemi Ne Zamand&#;r?

  • Yumurtlama dönemi, özellikle bebek isteyen çiftler için çok önemli bir dönemdir.
  • Bu süreçte gerçekle&#;en cinsel ili&#;ki ile yumurta döllenir ve hamilelik gerçekle&#;ir.
  • Peki yumurtlama dönemi ne zamand&#;r? Bu dönem, ortalama 28 günde bir gerçekle&#;en adet döngüsünün tam ortas&#;na denk gelir.
  • &#;lk adet gününü takip eden 6’&#;nc&#; günde yumurta sal&#;n&#;m&#; gerçekle&#;ir ve 14’uncu güne kadar devam eder.
yumurtlama dönemi hesaplama

Yumurtlama Dönemine &#;yi Gelen 12 Yiyecek

Yumurtlama dönemini takip etmek özellikle bebek isteyen çiftler için çok önemlidir. Her ne kadar yumurtlama süreci do&#;al bir süreç olsa da, bazen stres ve çe&#;itli sa&#;l&#;k sorunlar&#; nedeniyle gecikmeye u&#;rayabilir. Baz&#; yiyeceklerin yumurtlama sürecini destekledi&#;i bilinmektedir.

Uzmanlar özellikle folik asit, omega 3 ya&#; asitleri, çinko, magnezyum, selenyum ile A, D ve E vitamini içeren besinlerin yumurta say&#;s&#;n&#; ve kalitesini artt&#;&#;&#;n&#; söylüyor.

Peki yumurtlama döneminde ne yemeli? &#;&#;te yan&#;t&#;…

1) B Grubu Vitaminler

  • Asl&#;nda sadece B grubu vitaminler de&#;il, tüm vitaminler yumurtlama sürecini destekleyerek do&#;urganl&#;&#;&#; artt&#;r&#;r.
  • Yumurtlama sürecinde B grubu vitaminler içeren besinlere beslenme rutininizde biraz daha fazla yer verebilirsiniz.
  • Farkl&#; besin ve vitamin gruplar&#;ndan yiyecekler tüketmek için, beslenme plan&#;n&#;zda çe&#;itlili&#;e önem vermenizi tavsiye ederiz. Ne kadar çe&#;itli beslenirseniz, vücudunuza o kadar farkl&#; vitamin ve mineral alm&#;&#; olursunuz.

B Vitamini Nelerde Var? Sa&#;l&#;kl&#; 10 Besin

b vitamini

2) Sebzeler

  • Özellikle ye&#;il yaprakl&#; sebzeler içerdikleri folik asit sayesinde yumurta kalitesini artt&#;r&#;r. Ayr&#;ca genetik anomali nedeniyle olu&#;an dü&#;ük riskini azalt&#;r. Ispanak ve paz&#; ye&#;il yaprakl&#; sebzelere iyi birer örnektir.
  • Ye&#;il renkli sebzelerden biri olan brokoli, hem folik asit hem de C vitamini bak&#;m&#;ndan zengindir. Bu özellikleri sayesinde progesteron hormonunun hücre içine nüfuz etmesine yard&#;mc&#; olur. Ayr&#;ca luteal faz yetmezli&#;i riskini azalt&#;r. C vitamin bak&#;m&#;ndan zengin bir sebze olan patates de ayn&#; etkiyi gösterir.
  • Havuç içerdi&#;i beta karoten sayesinde yumurta say&#;s&#;n&#; art&#;r&#;rken di&#;er yandan da olu&#;an gebeli&#;in dü&#;ükle sonuçlanma riskini azalt&#;r.
  • Yumurta kalitesini art&#;rmak ve sa&#;l&#;kl&#; bir gebelik için brüksel lahanas&#; ile beyaz lahanay&#; da beslenme rutininden eksik etmemelisiniz.

Ye&#;il Sebzeler Neden S&#;k S&#;k Tüketilmeli? &#;&#;te Yan&#;t&#;! Mucizevi 10 Sebze

ye&#;il yaprakl&#; sebzeler

3) Bitkisel Proteinler

  • Yumurtlama döneminde hayvansal proteinden ziyade bitkisel proteinler tüketilmesi önerilir.
  • Bunun sebebi a&#;&#;r&#; miktarda hayvansal protein tüketiminin yumurta kalitesini dü&#;ürmesidir.
  • Yumurtlama sürecinde f&#;nd&#;k, ceviz, Antep f&#;st&#;&#;&#;, kabak çekirde&#;i, mercimek, karabu&#;day, kinoa, bezelye gibi bitkisel protein kaynaklar&#;n&#; gönül rahatl&#;&#;&#;yla tüketebilirsiniz.

Bitkisel Protein Kayna&#;&#; 10 Sa&#;l&#;kl&#; Besin

bitkisel proteinler

4) Omega 3 Ya&#; Asitleri

  • Omega 3 ya&#; asitleri denilince birçok ki&#;inin akl&#;na bal&#;k geliyor.
  • Vücudumuz için çok faydal&#; olan bu ya&#; asitleri bal&#;k türlerinin yan&#; s&#;ra yumurta, ceviz, keten tohumu, chia, keten tohumu ya&#;&#;, kanola ya&#;&#;, soya fasulyesi ya&#;&#;nda bol miktarda bulunur.
  • Omega 3 ya&#; asitleri üreme sa&#;l&#;&#;&#;ndan beyin sa&#;l&#;&#;&#;na, depresyondan kemik geli&#;imine kadar vücuda birçok fayda sunar.

Omega 3 Faydalar&#; ve Görevleri, Omega 3 &#;çeren Besinler Listesi

omega 3

5) Magnezyum Kaynaklar&#;

  • Yap&#;lan bilimsel ara&#;t&#;rmalar sayesinde magnezyum içeren besinlerin yumurtlamay&#; destekledi&#;i, hatta hamile kalmay&#; kolayla&#;t&#;rd&#;&#;&#; ortaya konmu&#;tur.
  • Yumurta kalitesini art&#;rmak için; mercimek, bezelye, fasulye, ceviz, f&#;nd&#;k, muz ve ye&#;il yaprakl&#; sebzeler gibi magnezyum bak&#;m&#;ndan zengin besinler tüketmeye özen gösterebilirsiniz.
  • Ayr&#;ca do&#;al maden sular&#; da magnezyum bak&#;m&#;ndan zengin bir içecektir. Günde bir su barda&#;&#; do&#;al maden suyu tüketebilirsiniz.

Magnezyum Nelerde Var? En Yüksek &#;çeri&#;e Sahip 10 Süper Besin

magnezyum

6) Çinko &#;çeren Besinler

  • Çinko da, magnezyum gibi do&#;urganl&#;&#;&#; art&#;ran minerallerdendir. Yap&#;lan bilimsel çal&#;&#;malar ile bu etkinli&#;i kan&#;tlanm&#;&#;t&#;r.
  • Kümes hayvanlar&#;, k&#;rm&#;z&#; et, süt ve süt ürünleri, kabuklu deniz ürünleri ve f&#;nd&#;k iyi birer çinko kayna&#;&#;d&#;r.
  • Yumurta kalitesini art&#;rmak için beslenme rutininizde çinko içeren besinlere daha fazla yer verebilirsiniz.

Çinko Nelerde Bulunur? Eksikli&#;i Belirtileri ve Faydalar&#;

f&#;nd&#;k

7) Yumurta

  • Yumurta; omega 3 ya&#; asitleri, kolin, folik asit ve D vitamini bak&#;m&#;ndan zengin bir besindir. &#;çerdi&#;i vitamin, mineral, amino asitler ve bile&#;enler sayesinde polikistik over sendromu ve miyomun etkilerini azalt&#;r.
  • Yumurta kalitesini ve say&#;s&#;n&#; artt&#;r&#;r.
  • Uzmanlar gebelik dü&#;ünen kad&#;nlar&#;n günde 2 adet yumurta yemesini önermektedir.

Yumurta Sar&#;s&#;n&#;n Hayrete Dü&#;üren 10 Faydas&#;

yumurta

8) Muz

  • Hemen herkesin sevdi&#;i meyvelerden biri olan muz, potasyum ve B6 vitamini bak&#;m&#;ndan zengin bir besindir.
  • Muz bu özellikleri sayesinde yumurta kalitesini artt&#;r&#;r.

Muzun Faydalar&#;: Neden Düzenli Tüketmelisiniz?

muz

9) &#;ncir

  • &#;ncir, içerdi&#;i vitamin ve mineraller sayesinde adeta bir süper meyvedir.
  • Tüm vücut sa&#;l&#;&#;&#; için do&#;al bir &#;ifa kayna&#;&#;d&#;r.
  • &#;ncir içerdi&#;i amino asitler sayesinde hücre geli&#;imini destekleyerek yumurtlamaya yard&#;mc&#; olur.

&#;ncirin Faydalar&#; – Bak&#;&#; Aç&#;n&#;z&#; De&#;i&#;tirecek 10 Mucizevi Özelli&#;i

incir

10) Nar

  • Antioksidan de&#;eri yüksek meyvelerden biri olan nar, C vitamini bak&#;m&#;ndan zengindir.
  • C vitamini, progesteron hormonunun hücre içine nüfuz etmesine yard&#;mc&#; olur.
  • Bunun yan&#; s&#;ra; endometriumu, döllenmi&#; yumurtan&#;n yerle&#;mesi için haz&#;rlar.
  • Ayr&#;ca cinsel iste&#;i art&#;rd&#;&#;&#; bilinmektedir.

Nar&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Neye &#;yi Gelir? Besin De&#;erleri

nar

11) Avokado

  • Avokado, sa&#;l&#;kl&#; beslenme denilince akla ilk gelen meyvelerden biridir.
  • Çünkü içerisinde bol miktarda doymam&#;&#; ya&#; asitleri, folik asit, lif ve E vitamini bar&#;nd&#;r&#;yor.
  • E vitamini, endometriumun olgunla&#;mas&#;na katk&#;da bulunur.
  • Ayr&#;ca döllenmi&#; yumurtan&#;n rahme yerle&#;mesine yard&#;mc&#; olur.

Avokadonun 7 Önemli Faydas&#;, Eminiz Bu Kadar&#;n&#; Bilmiyordunuz!

avokado

12) K&#;rm&#;z&#; Renkli Meyveler

  • Yaban mersini, karadut, ahududu gibi k&#;rm&#;z&#; renkli meyveler bol miktarda folik asit ve C vitamini içerir.
  • Bu özellikleri sayesinde progesteron hormonunun hücre içine nüfuz etmesine katk&#;da bulunurlar.
  • Ayr&#;ca luteal faz yetmezli&#;i riskini azalt&#;rlar.
k&#;rm&#;z&#; meyveler

Yumurtlama Dönemi Kaç Gün Sürer?

  • Yumurtlama dönemi ortalama gün sürmektedir. Bu süreç yumurtan&#;n olgunla&#;arak folikülden ç&#;kmas&#;ndan ve yumurtlaman&#;n gerçekle&#;ti&#;i ana dek devam eden süredir.
  • Yumurtlaman&#;n gerçekle&#;mesi, yani yumurtan&#;n canl&#; olarak kalma süresi ise saat aras&#;d&#;r.
  • Dolay&#;s&#;yla yumurtlama 1 gün, yumurtlama dönemi ise gün sürer diyebiliriz.
yumurtlama dönemi nedir

Progesteron Yükselten 12 Sa&#;l&#;kl&#; Besin

Ovulasyon Testi Nedir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

En Yüksek Östrojen &#;çeren 10 Mucizevi Besin

5 Soruda Regl Döneminde Beslenme, Diyetisyen Cevaplad&#;

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamile kalmak için beslenmenize özen gösterin

Değişen beslenme tarzı, çevredeki farklılaşmalar ve daha birçok faktör hamile kalmayı etkileyebilir. Hamile olmanın önündeki en önemli nedenlerden biri de yumurtanın sayı ve kalitesinde problemler yaşanması. Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli. Çünkü Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre; sağlıklı ve dengeli beslenerek hamile kalma şansını yüzde 80 oranında yükseltmek mümkün olabiliyor.


Yumurta

Kolin, inositol, A ve E vitamini bakımından zengin olan yumurta amino asit, yani protein değeri açısından da en iyi besinlerden biri. Günde 1 ya da 2 yumurtayı çeşitli şekillerde tüketmenizde fayda var.

Karaciğer

Organizmaların detoks organı olan karaciğer folik asit, inositol, kolin ve B vitamini içeriğiyle en faydalı gıdalardan biri olarak belirtilir. Ayrıca çok iyi de demir kaynağı. Karaciğeri haftada 2 kez tüketmeniz yumurta kalitesi üzerinde çok fayda sağlar.

Yeşil sebzeler

Ispanak, karalahana, Brüksel lahanası, kuşkonmaz ile marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yardımcı olurlar. Besin değerlerini yitirmemeleri için yeşil sebzeleri buharda ya da haşlanmış olarak pişirmeye özen gösterin.

Süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri protein ile kalsiyumdan oldukça zenginler. Bunların yanı sıra sütün yağındaki fosfolipidler hücresel aktiviteyi ve hücre zarını korurlar. Sütü sade olarak içmek yerine sütten elde edilen ürünleri tercih edin. Bunun nedeni ise yoğurt ve türevlerinin ayrıca probiyotik içerikleri sayesinde bağışıklık sistemi ile bağırsak faaliyetlerinde de fayda sağlamaları. Fazla kilonuz yoksa özellikle yoğurt, ayran, kefir ve beyaz peynirin yağlı olanlarını tercih edin.

Balık

Omega 3’ün embriyoların tutunmasında ve yumurta kalitesini artırmada önemi ispatlandı. Somon, sardalye ve hamsi gibi yüksek omega 3 içeren balıkları sofranızda haftada 2 kez mutlaka bulundurmanız gerekir.

Fındık, badem, ceviz

Avokado, fındık, badem, ceviz ve zeytin de yüksek omega 3 içerikleriyle beslenme listenizde mutlaka bulundurmanız gereken besinler arasında yer alır.

Bu önerilere dikkat!

  • Uygunsuz koşullarda hazırlanmış hazır konserve ve paketlenmiş gıdaların toksik etki yaratma potansiyelleri var. Bisphenol A içerdikleri için plastik şişedeki su ve hazır içeceklerin de hamilelikte embriyotoksik etkileriyle embriyo sağlığı açısından zararlı olabileceği yönünde görüşler yoğunlaşır. Bu nedenle yiyeceklerinizi evde hazırlamaya ve su ile diğer içecekleri cam şişe ya da sürahide muhafaza etmeye özen gösterin.
  • Yüksek miktarda şeker içeren gıdalardan uzak durun. Şeker metabolizmasındaki bozulmalar, yüksek insülin uyarısı ve direnci yoluyla hormonlar üzerinde negatif etki yaratarak hamile kalmayı önleyebilir. Ayrıca hamilelik oluşumunu olumsuz etkileyen fazla kiloların da nedenlerinden biri. Tatlandırıcılar ve tatlandırıcılarla yapılan ürünler de benzer şekilde etki eder. Şeker ve şeker içerdikleri için meyve yerine kuru meyveleri (hurma, kuru kayısı, kuru incir gibi) tercih edilebilirsiniz.
  • Hamilelikte de sigara ve alkolden de kesinlikle uzak durun.
  • Günde 1 fincan kahve ve 2 bardak çaydan fazlasını tüketmemeye dikkat edin.
  • Günde 1, litre su içmek (saf su olarak) ve 5 bin adım yürüyüş yapmak da hormonlar ile hücre sağlığının yanı sıra alınan besinlerin de daha etkin olmaları için gerekir.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası