pl formu nedir / Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

Pl Formu Nedir

pl formu nedir

Polonya Vize Başvuru Formu

Polonya vize başvuru formu Polonya Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir belge olup Polonya vize işlemlerinde doldurulması zorunludur. Polonya vize başvuru formu, eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurularak başvuru evraklarınız arasında bulundurmalıdır. Polonya Konsolosluğu vize müracaatı yapan kişi hakkındaki kapsamlı bilgiye başvuru formu aracılığı ile ulaşırken, Polonya vize başvuru formunda eksiksiz ve gerçeğe uygun olan bilgiler verilmelidir. Polonya Konsolosluğu, Schengen vize başvuru formunda vermiş olduğunuz bilgilerinizin, başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi desteklemesine dikkat eder. Polonya Konsolosluğu vize başvuru formu ve başvuru evrakları arasında beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alacak, uyumsuz ve gerçeğe uygun olmayan bilgilerinizle karşılaşması halinde başvuru işlemleriniz reddedebilecektir.

Polonya vize başvuru formu uluslararası vize prosedüründe kullanılan resmi bir belgedir. Seyahat amacına ve gerçeğe uygun bir şekilde doldurulmalıdır. Bu formda verilen sahte bilgilerin suç unsuru taşıyacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Polonya vize başvuru formunda beyan edilen asılsız ve eksik bilgiler Polonya vize işlemlerinizin iptaline sebep olurken, aynı zamanda ceza almanıza yol açacaktır. Polonya vize başvuru formunda yapılan usulsüzlük ile vize başvurunuzun yanması, ülkeye giriş çıkışınızın zorlaşması ve para cezası alma gibi muhtemel olan cezalarla karşılaşılabilirsiniz.

Polonya vize başvuru formu, İngilizce ve Türkçe olarak doldurabilmektedir. Okunaksız bir yazı ile doldurulan formlarla ilgili vize başvuru sahibine herhangi bir geri dönüş yapılmaz. Bu nedenle formun alı olmasına ve diğer başvuru evraklarıyla tutarlılık arzetmesine dikkat edilmelidir. Polonya Konsolosluğu belirlediği ölçülerinde olan biyometrik fotoğrafınızı formun fotoğraf kutucuğuna yapıştırarak ve vize başvuru formunun en alt köşesinde bulunan bölüme imza atılması unutulmamalıdır. Atacak olduğunuz imzanızın pasaportunuzda bulunan imzanız ile aynı olmasını ise Polonya Konsolosluğu göz önünde bulunduracaktır.

Polonya vize işlemleri sırasında birbirleriyle aynı olan imzalar kullanmamaya özen göstermelisiniz. Polonya vize başvuru formunda verdiğiniz bilgiler, sunacak olduğunuz Polonya vizesi gerekli evraklarında yer alan bilgilerle tutarlık arz etmelidir. Başvuru yanlış veya eksik bilgiler, form ve dilekçeye attığınız imzaların farklı olması, pasaport numarası, kimlik numarası gibi bilgilerin uyum içinde olması gerekmektedir, aksi taktirde vize reddi alabilirsiniz.

Polonya vize başvuru formları, Polonya Konsolosluklarının web sitelerinden, Polonya Konsoloslukların kendisinden yahut danışmanlık yapmakta olan vize merkezlerinden temin edebilirsiniz.

Polonya vize başvuru formunun doldurulup imzalanması halinde, vize sürenizin sonunda ülkeyi terk edeceğiniz, vize almış olmanızın Polonya'ya girişinizi garanti etmeyeceğini, ülkeye girişin Polonya sınır görevlilerinin sorumluluğunda olduğunu baştan kabul ettiğinize dair bir içeriğe de sahiptir.

Polonya vize başvurusunda bulunurken Konsoloslukların Polonya vize başvuru sahibi ile ilgili detaylı bilgi alabilmesi için formda yazdığınız bilgilerin doğru ve eksiksiz yazılmış olması gerekmektedir. Ayrıca Polonya vizesi başvuru formları doldurulurken okunaklı, tükenmez kalemle yazılıp imzalanmalıdır. Yazdığınız bilgilerde formu Türkçe dilinde dolduruyorsanız Türkçe karakter kullanmanızda bir sakınca olmayacaktır.

Polonya başvuru formunu doldururken ekte sunduğunuz dosyalarınızı dikkate alarak doğru bilgiler vermelisiniz. Polonya başvuru formunda yazdığınız bilgileri ekte sunduğunuz dosyalarla desteklemeniz gerekmektedir.

Polonya vizesi başvuru orjinal formu, başvuru yapan kişi tarafından eksiksiz doldurulup imzalanmalıdır. Vize başvuru formları eksik doldurulması halinde Polonya Konsolosluğu başvurunuzu geri çevirebilmektedir. Bu formlarda verdiğiniz bilgiler ile konsolosluğa başvuru sırasında vereceğiniz evraklarında doğruluğu tespit edilerek vizenizin olumlu sonuç almasında önemli bir etkendir.

Polonya vizesi başvuru formları orjinal olmalıdır. (Orjinal Polonya başvuru formlarını Polonya Konsolosluğu'nun resmi web sitesinden bulabilirsiniz.)

Başvurunuzu iki şekilde yapabilirsiniz:

1. Başvurunuzu, ikamet ettiğiniz şehrin dahil olduğu yetki bölgesine istinaden, aşağıdaki listede yer alan Vize Başvuru Merkezlerinden birine yapabilirsiniz:

Vize Başvuru Merkezleri:

Ankara'daki vize merkezi:

Adres: İşçi Blokları Mh. ul Muhsin Yazıcıoğlu Nr Balgat Çankaya/Ankara – Regnum Sky Tower

 

İstanbul'daki vize merkezi (Avrupa yakası):

Adres: Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No: 29/A (Elysium Soul) Beyoğlu, İstanbul

 

İstanbul'daki vize merkezi (Asya yakası):

Altunizade Mah., Mahir İz Cad. Ofton Plaza B Blok No/2, Üsküdar, İstanbul

 

Antalya'daki vize merkezi:

Adres: Yeşilbahçe Mah sokak Ülker Apt No/B, Antalya

 

 Gaziantep'teki vize merkezi:

Adres: İncilipınar mah. 7 nolu sok. Kaplama iş merkezi altı, Gaziantep

 

 İzmir'deki vize merkezi:

Adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No:1/C, İzmir

 

Trabzon'daki vize merkezi:

Pazar Kapı Mahallesi Sahil Caddesi N Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Kat 6 Ortahisar, Trabzon

 

Vize konusundaki sorularınız, bu e-mail adresine iletilebilir: [email protected]

 

Vize ile ilgili bilgilere, VFS GLOBAL'in aşagıdaki internet sayfalarından ulaşabilirsiniz:

Lehçe: funduszeue.info

Türkçe: funduszeue.info

İngilizce: funduszeue.info

 

1. e-konsulat sistemi üzerinden online olarak oldurulmuş ve çıktısı alınarak imzalanmış vize başvuru formu.

2. 3,5 x 4,5 cm ebadında renkli vesikalık fotoğraf. Fotoğraf için aranan özellikler:

a. Arka fonu beyaz, keskinlik ayarı iyi yapılmış ve yüksek kaliteli kâğıda basılmış olması,

b. Son 6 ay içerisinde çekilmiş olması,

c. Cepheden çekilmiş, başın en üst noktasından omuz üstüne kadar gözleri ve yüzü net gösterecek şekilde yüzün fotoğrafın % 80’nini kaplaması. Fotoğraf çektirirken başörtüsü takılmamalıdır.

3. On yıldan eski olmayan, talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olan ve vizeler için en az iki boş sayfası olan pasaport. Sahip olunan geçerli diğer bir pasaport varsa vize başvurusuna eklenmelidir.

4. Kişisel verilerin ve fotoğrafın bulunduğu pasaport sayfasının fotokopisi.

5. Polonya Cumhuriyeti topraklarında geçerli, planlanan kalış dahilindeki her günü kapsayan en az Euro teminatlı sağlık sigortası. 12 Aralık tarihli yabancılar kanununda geçen şartları taşıyan- sigortalar hakkındaki bilgilendirme metni Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yer almaktadır

6. İkametgâhınızın bulunduğu bölgenin, başvuru yapılan konsolosluğun yetki alanında olduğunu gösteren kimlik belgesinin fotokopisi.

7. Konsolosluğun belirlediği formatta finansal durumu gösterir belgeler:

-Bankadan alınan son 3 – 6 aya ait güncel hesap özeti,

-Seyahat çekleri,

-Geçerli kredi kartı- kullanılabilir bakiye bilgilerini içeren ekstreleri ile birlikte,

-İşyerinden alınmış başvuru sahibinin görevini ve son 6 aylık maaş miktarının belirtildiği yazı,

-Valilik tarafından düzenlenmiş davetiyenin aslı veya fotokopisi.

8. Konaklama durumuna ait belge (örneğin resmi davetiye veya otel rezervasyonu).

9. Polonya Cumhuriyeti topraklarında planlanan kalış amacını teyit eder belgeler

Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir: Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakatname. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir. Doğum belgesi (aslı ve fotokopisi), ortak seyahat edilmesi durumunda ebeveynlerin pasaport ve geçerli vizelerinin kopyası.

 

EK BELGELER LİSTESİ:

Ek belgeler listesi –  9 & 16 eğitim ve Erasmus program amaçlı

 

Devlet üniversitelerinde eğitim ücretlerine ilişkin mevzuat 20 Temmuz tarihli Yükseköğretim ve Bilim Kanunu ile düzenlenmekte olup, devlet üniversiteleri dışındaki üniversitelerde bu konu üniversitelerin kendi iç düzenlemeleriyle belirlenmektedir.

Eğitime kabul edilen öğrenciler ile üniversiteler arasında öğrencinin kabul sürecine, eğitimin seyrine, eğitim ücretlerine ve ücret iadesine ilişkin özel koşullar, kurallar ve hükümler içeren bir sözleşme imzalanır. Eğitim adayları, bu belgeleri, özellikle de ödenen eğitim ücretlerinin iadesine ilişkin kuralları içeren hükümleri dikkatlice incelemelidir.

Geri ödeme ile ilgili meseleler doğrudan öğrenciler ile üniversiteler arasında çözülmektedir. Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Polonya Cumhuriyeti Konsoloslukları öğrenci ile üniversite arasındaki meselelerde arabuluculuk yapmamaktadır ve de öğrenci vizesi reddedilen bir yabancının eğitim ücretini geri almasına imkan veren hukuki tedbirleri bulunmamaktadır.

Üniversite, öğrenci ile akdedilen sözleşme hükümlerine uymadığı takdirde, özellikle de sözleşmenin öngördüğü durumlarda ücret iadesi yapmıyorsa, öğrenci ücretlerinin iadesine ilişkin talepler ancak yasal yollarla takip edilebilir.

Ek belgeler listesi –  11 kursa katılım amaçlı

Ek belgeler listesi –  13 bilimsel araştırma amaçlı

Ek belgeler listesi –  13A staj amaçlı

Ek belgeler listesi –  13B gönüllü hizmet amaçlı

 

Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir:

• Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakat. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir.

• Ebeveynlerin pasaportları – aslı ve kopyası.

• Doğum belgesi – aslı ve kopyası.

 

Çocuğun ebeveynlerinden veya yasal vasilerinden birinin pasaportuna kaydedilmesi durumunda ayrı bir vize başvurusunda bulunun. Bu vize ebeveynin veya yasal vasinin pasaportuna yapıştırılacaktır.

 

Unutmayın:

• Vize başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeden sorumlu dış temsilciliğinin konsolosluk bölümüne yapmanız gerekmektedir.

• Başvurunuzun karara bağlanması için yukarıda verilen evraklar yeterlidir, ancak konsolos gerekli gördüğü takdirde ek bilgi ve belge talep edilebilir.

• Konsolosun vize başvuru sahibini konsolosluk ofisine görüşmeye çağırma yetkisi vardır, ancak bunu yapmak zorunda değildir.

• D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.

• D tipi vize en fazla 1 yıl geçerli olacak şekilde verilmektedir.

• Aldığınız D tipi vize, Polonya topraklarına giriş garantisi vermez- nihai karar her zaman sınır görevlileri tarafından verilir

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Görev Alanı Nedir?

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, İzmit (Kocaeli), Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova illerinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız ve Polonya vatandaşları Polonya vize süreçleriyle alakalı işlemlerini Polonya İstanbul Başkonsolosluğuna yapabilirler.

 

İstanbul Başkonsolosluğu Polonya Çalışma Saatleri Nedir?

Pazartesi-Cuma:  -  

Polonyaİstanbul Başkonsolosluğu Adresi Nedir?

Giz Plaza, Ayazağa Köyü Yolu No.7, Kat 5, Maslak, İstanbul

İstanbul Konsolosluğu Polonya İletişim Bilgileri Nedir?

Telefon: +90
E mail: [email protected]
Web: funduszeue.info

Polonyaİstanbul Başkonsolosluğu Tatil Günleri Nedir ?

Polonya Konsoloslukları ve Türkiye Temsilcilikleri, Polonya resmi tatillerinin yanı sıra Türkiye resmi tatilleri olan günlerde de hizmet vermemektedir.

1 Ocak

Yeni Yıl

6 Ocak

Epifani Bayramı

9 Nisan

Paskalya

Nisan

Ramazan Bayramı

1 Mayıs

Emek ve Dayanışma Günü

3 Mayıs

anayasa Günü

28 Mayıs

Whit Pazar

8 Haziran

Corpus Christi

29 Haziran 2 Temmuz

Kurban Bayramı

15 Temmuz

demokrasi Günü

30 Ağustos

Zafer Bayramı

29 Ekim

Cumhuriyet Bayramı

11 Kasım

Özgürlük Bayramı

Aralık

Yeni Yıl

İstanbul Polonya Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Polonya Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır. 

Türkçe vize başvuru formu için tıklayınız

Lehçe vize başvuru formu için tıklayınız

Polonya Başkonsolosluğu Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Polonya Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir. 

Turistik Vize talep dilekçesi için tıklayınız.

Ticari vize talep dilekçesi için tıklayınız.

İstanbul Başkonsolosluğu
 

Konsolosluk nedir?
Devletlerin, diğer devletlerin büyük ve ticari kentlerine, bulunulan ülkenin mülki amirleri ile temas kurma, vize işlemleri, pasaport yenileme,  temsil edilen ülke vatandaşlarının doğum, ölüm, evlilik gibi durumları ile ilgilenme, ulaşım, sağlık, eğitim ve hukuki durumlarda çözüm üretmek amacıyla kurdukları merkezlere “Konsolosluk” denilir. 

Uluslararası bir hukuk devletinin diğer devletlerde konsolosluk kurmasının mecburi olmadığı ifade edilmektedir. Ancak devletler diğer devletler karşısındaki çıkarlarını ve diğer ülkelerde ikamet eden vatandaşlarının haklarını korumak amacıyla konsolosluk açarlar. Konsoloslukların açılması bulunulan ülke devletinin izni ile mümkün olmaktadır. Aynı zamanda alınan bu izin devletin isteği doğrultusunda kaldırılabilir. 

 

Konsolos Kimdir?

Temsil ettikleri ülkenin Dış İşleri Bakanlığı tarafından gidilecek ülkede bulundukları şehrin mülki amirleri ile temasta bulunarak kendisi için öngörülen görevleri yerine getirmek üzere atanan kişilere “konsolos” denilmekte.  Konsoloslar bulundukları şehrin büyüklüğü ve ticari niteliği temel alınarak başkonsolos, konsolos ve konsolos yardımcısı olarak hizmet vermekteler.

Konsolosluk çalışanları diplomatik temsilci vasfına sahip değildir. Resmi olarak diplomatik görevlere atananlar dışında kalanlara diplomatik ayrıcalık tanınmamaktadır. Ancak görevlerini yerine getirdikleri esnada bürokratik konularda ve adli kovuşturmalarda belli başlı ayrıcalıklara sahip olurlar. Konsolosluk binalarının dokunulmazlıkları vardır. 

İstanbul Polonya Konsolosluğuna Nasıl Gidilir?

Metro ile Taksim meydanından İTÜ Ayazağa istasyonunda inilir Plazalar çıkışından çıkılır.
Bunun dışında Sarıyer yönüne giden dolmuş veya aşağıdaki otobüslerden biriyle Maslağa gidilir ve İTÜ Rektörlüğü durağında inilir:  
25T SARIYER - TAKSİM
29 PINAR MAHALLESİ - funduszeue.info
29A DERBENT MAHALLESİ - BEŞİKTAŞ
29B REŞİTPAŞA - funduszeue.info
29C TARABYAÜSTÜ - KABATAŞ
29D   FERAHEVLER - KABATAŞ
29F FERAHEVLER - funduszeue.info
29GM MASLAK GAZETECİLER SİTESİ - funduszeue.info
29P POLİGON MAHALLESİ - funduszeue.info
29Ş İSTİNYE DEREİÇİ - ŞİŞLİ
29T TARABYAÜSTÜ - funduszeue.info
40B SARIYER - BEŞİKTAŞ
41 SARIYER - funduszeue.info
41AT AYAZAĞAKÖYÜ - DAVUTPAŞA
41E AYAZAĞAKÖYÜ - KABATAŞ
42 BAHÇEKÖY - funduszeue.info
42M BAHÇEKÖY - funduszeue.info
59RS RUMELİHİSARÜSTÜ - SARIYER

Polonya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polonya Konsolosluğu vize başvurularını VFS Global aracılığıyla kabul etmektedir. Direkt Polonya Konsolosluğundan başvuru yapmak isteyenler funduszeue.info adresinden randevu alınmalıdır.
Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na "e-konsulat" sisteminden, sınırlı sayıdaki randevulardan almak
ve müracaata şahsen gelmek şartıyla her hafta çarşamba günü direkt vize müracaatı yapılabilir.

Polonya Başkonsolosluğu’nun Görevleri Nedir?

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu, resmi bir kurum olmasının yanı sıra diplomatik yetki sahibi değildir. Türkiye’de ülkesinin menfaatlerini koruyan ve ilerleten, çeşitli resmi süreçleri idame ettiren resmi bir kurumdur. Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun görevleri bazı antlaşmalar ve nizamnamelerle tasarlanmıştır. Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun en genel amacı ise, Türkiye devleti içerisindeki ticari menfaatlerini korumak, geliştirmek, pasaport yenileme işlemleri, tıbbi, kanuni, eğitim alanında yardım sağlama, ulaşım bulundukları ülkelerin otoriteleri ile iletişim kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgili olmaktır.

Polonya’nın Türkiye Temsilcilikleri Nedir?

Polonya’nın Türkiye’de Büyükelçiliği ve konsolosluğu bulunmaktadır.  Türkiye’deki Polonya Konsoloslukları aşağıdaki gibidir. 
 

-    Polonya Ankara Büyükelçiliği

-    Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

-    Polonya İzmir Fahri Konsolosluğu

-    Polonya Mersin Fahri Konsolosluğu

-    Polonya Antalya Fahri Konsolosluğu

-    Polonya Bursa Fahri Konsolosluğu

Polonya Konsolosluğu Nerededir?

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu toplam 3 sayfadan oluşur bu formu eksiksiz, doğru ve uyumlu bir şekilde tükenmez kalem ile doldurmak gerekir. Formun İngilizce doldurulması zorunludur. Form üzerinde yapılan hataları düzeltmek amacıyla silici, şerit silici, tipex ve benzeri araçların kullanılması durumunda form geçersiz sayılacaktır.

Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi başvuru formu

Çek Cumhuriyeti Uzun süreli vize başvuru formu

Çek Cumhuriyeti oturum izni vizesi başvuru formu -

Başvuru Formunu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Çek Cumhuriyeti Başvuru Formunu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Çek Cumhuriyeti Başvuru Formu PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader'a ihtiyacınız olacaktır.

Download Adobe Acrobat Reader

Çek cumhuriyeti vize başvuru formu, Çek Cumhuriyeti konsolosluğuna yapacağınız vize başvurularında doğru ve eksiksiz doldurmanız gereken önemli bir evraktır. Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunda bulunan tüm maddelerin açıklamasını aşağıda bulabilir ve çek cumhuriyeti vize başvuru formunu bu açıklamaları dikkate alarak doldurabilirsiniz.

1. Surname (Family name) (x) :Sadece soyadınızı yazmanız yeterli olacaktır.

2. Surname at birth (Former family name(s)) (x):Evli iseniz kızlık soyadınızı yazmalısınız, ya da herhangi bir sebeple soyadınız değişti ise eski soyadınızı yazmanız gerekmektedir.

3. First name(s) (Given name(s)) (x):Tam adınızı yazmanız gerekmektedir. Nüfus Cüzdanınızda ya da pasaportunuzda adınız nasıl yazılıyorsa Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunda da o şekilde yazmanız geremektedir.

4. Date of birth (day-month-year):Gün/Ay/Yıl şeklinde nüfus cüzdanınızda yazan doğum tarihinizi yazmanız gerekmektedir.

5. Place of birth: Pasaportunuzda doğum yeri kısmında yazılı olan yeri yazıyorsunuz.

6. Country of birth: Doğduğunuz ülke adını yazmanız gerekmektedir

7. Current nationality Nationality at birth, if different::Vatandaşı olduğunuz ülkeyi yazmanız gerekmektedir. Eğer çifte vatandaş iseniz başvuru yaptığınız pasaportunuzu aldığınız ülkeyi belirtmelisiniz.

8. Sex:(male)Erkek/(female)Kadın: Cinsiyet seçeneğidir.

9. Marital status: bekar/evli/ayrı/boşanmış/dul/diğer seçeneklerinden size uygun olanı seçiniz

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunu doldururken bu alanda diğer seçeneğini işaretlediyseniz açıklamasını da mutlaka belirtmelisiniz.

In the case of minors: Surname, first name, address (if different from applicant's) and nationality of parental authority/legal guardian: yasal velinin soyadı,adı,adresi ve uyruğu: Eğer kişim 18 yaşından küçük ise doldurulması gereklidir.

National identity number, where applicable: TC kimlik numaranızı yazmanız funduszeue.info pasaportunuz ile başvuru yapmayacaksanız bu alanı boş bırakabilir yada yabancı pasaportunuzda var olan kimlik numaranızı yazabilirsiniz

Type of travel document: Ulusal pasaport/hizmet pasaportu/hususi pasaport/diplomatik pasaport/resmi pasaport: Sahip olduğunuz pasaport tipini seçiniz.

Number of travel document: Başvuru yapacağınız pasaportun numarasını yazmanız gerekmektedir.

Date of issue: Pasaportunuzun veriliş tarihini pasaportunuzdaki şekilde Gün/Ay/Yıl şeklinde yazmanız gerekmektedir.

Valid until: Pasaportunuzun bitiş tarihini pasaportunuzdaki şekilde Gün/Ay/Yıl şeklinde yazmanız gerekmektedir.

Issued by: Pasaportunuzu aldığınız yer. (pasaportunuzda yazılan yeri aynı şekilde yazmalısınız)

Applicant's home address and e-mail address: Başvuru sahibinin ikamet adresini tam olarak yazması gerekmektedir. Telephone number(s): Telefon numarasını mutlaka girmelisiniz, Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu bu numaradan, başvurunuz işlemde iken, her an size ulaşmak isteyebilir.

Residence in a country other than the country of current nationality: Kendi ülkeniz dışında bir ülkede ikamet ediyor musunuz? C

evabınız Hayır ise işaretlemelisiniz

Cevabınız Evet ise ikamet tezkerenizin ya da buna eşdeğer belgenizin numarasını ve geçerlilik tarihlerini yazmanız gerekmektedir

Current occupation: Şu anki Mesleğinizi yazmalısınız çalışmıyor iseniz bile bu alanı boş bırakmayınız

Employer and employer's address and telephone number. For students, name and address of educational establishment:Eğer çalışıyorsanız ya da şirket sahibi iseniz iş yerinizin adını, adresini ve telefon numarasını yazmanız gerekmektedir. Eğer öğrenci iseniz okulunuzun adı, adresi, telefon numarasını yazmanız gerekmektedir. çalışmıyor iseniz, ev hanımı iseniz, emekli iseniz vs. durumunda bu alanı boş bırakacaksınız.

Main purpose(s) of the journey: seyahatinizin asıl amacını aşağıdaki seceneklerden size uygun olanı işaretlemelisiniz. Dikkat etmeniz gereken husus; bir ticari davetiyeniz yoksa yada Çek Cumhuriyetinde bir şirket ile ticari faaliyetlerinizi kanıtlayan belgelere sahip değil iseniz yapacağınız seyahat ticari kapsamda değerlendirilemez. Dolayısı ile seçeneğinizi kanıtlayan belgelere sahip olmalısınız

Turistik/iş/aile veya arkadaş ziyareti/kültürel/sportif/resmi ziyaret/sağlık sebebi/eğitim/transit/havalimanı transiti/diğer(bu şıkkı seçtiğinizde açıklamasını mutlaka yapmalısınız)

Member State(s) of destination:gidilecek ülke veya ülkeler. Seyahatiniz sadece Çek Cumhuriyetine olacak ise bu ülkenin adını yazmanız yeterlidir. Eğer Çek Cumhuriyeti dışında başka ülkelere de gidecekseniz sırası ile ülkelerin isimlerini yazılmalısınız.

Member State of first entry: Eğer seyahatiniz çek cumhuriyetinden başlayacak ise buraya Çek Cumhuriyeti, başlamayacak ise ilk giriş yapacağınız ülkenin ismini yazmalısınız.

Number of entries requested: Talep edilen giriş sayısı Tek giriş/iki giriş/çoklu giriş

Talep ettiğiniz giriş sayısını seçiniz

Duration of the intended stay or transit Indicate number of days: Öngörülen transit ya da kalış süresi: Schengen ülkelerine yapacağınız ilk seyahatinizin kaç gün süreceğini bu kısımda belirtmelisiniz.

Schengen visas issued during the past three years: Son üç yıl içerisinde alınan Schengen vize tarihini yazmanız gerekmektedir. Eğer yok ise hayır kısmını işaretleyiniz.

Finger prints collected previously for the purpose of applying for a Schengen visa: Schengen vizesi talebi esnasında daha önce parmak izinin alınıp alınmadığı

Entry permit for the final country of destination, where applicable: Asıl gideceğiniz ülkeye giriş izniniz mevcut mu? Bu ülkeye sadece transit geçiş amaçlı seyahat edecekseniz eğer asıl giriş ülkenize geçerli vizenizin olması gereklidir. Eğer transit amaçlı giriş yapmıyor iseniz bu kısmı bos bırakmanız gerekmektedir.

Intended date of arrival in the Schengen area: Schengen alanına öngörülen giriş tarihi gün/ay/yıl şeklinde yazılmalıdır. Uçak bileti rezervasyonunuz ile uyumluluk göstermektedir

Intended date of departure from the Schengen area: Schengen alanından öngörülen çıkış tarihi gün/ay/yıl şeklinde yazılmalıdır. Uçak bileti rezervasyonunuz ile uyumluluk göstermelidir.

Surname and first name of the inviting person(s) in the Member State(s). If not applicable, name of hotel(s)

or temporary accommodation(s) in the Member State(s): Üye devletlerden davetiye gönderen kişi veya kişilerin soyadları, adları, davetiye olmaması durum unda konaklanacak yer veya otel adı

Name and address of inviting company/organisation:Çek cumhuriyetinden davetiye gönderen şirketin adı Çek cumhuriyetinden davetiye gönderen şirketin adı ve adresi buraya yazmanız gerekmektedir. Bu alan Ticari vizeler için doldurulması gerekli olan bir alandır.

Cost of travelling and living during the applicant's stay is covered: Yolculuk ve kalış giderleriniz kimin tarafından karşılanacak? Bir çok sebepten dolayı masrafları başvuru sahibinin kendisi karşılamayabilir. Bu durumda Çek Cumhuriyeti vize formundaki bu maddeye masrafları karşılayacak olan kişi ya da kurumun ismini yazmanız gerekmektedir. Bu soruya ek seçeneklerden size uygun olan kısmı işaretlemeniz gerekmektedir.

Personal data of the family member who is an EU, EEA or CH citizen: funduszeue.info veya İsviçre konfedarasyonu vatandaşı olan akrabaya ait şahsi bilgiler girilmeli, eğer böyle bir akrabanız yok ise boş bırakmalısınız

Family relationship with an EU, EEA or CH citizen: AB ,AEA veya İSVİÇRE konfedarasyonu vatandaşı ile akrabalık dereceniz, aşağıdaki seçeneklerden size uygun olanı işaretleyiniz

Eş/çoçuk/torun/bakmakla yükümlü oldugu ebeveyn

Place and date: yer/tarih: başvuru yapacağınız konsolosluğun bulunduğu il ve başvuru yapacağınız tarihi bu alana yazmanız gerekmektedir.

Signature (for minors, signature of parental

authority/legal guardian: İmza başvuru sahibinin imzası: 18 yaşından küçükler için ebeveynlerin imzası gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunun son sayfasında yine yer ve tarih kısmı ile imza kısmı bulunmaktadır ve Maddedeki bilgi ve imzalar bu kısımlara da aynı şekilde yazılmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Birden fazla Schengen devletine gideceksem vize başvurusunu nereye yapmalıyım?

Çek Cumhuriyeti Vize başvurunuzu seyahatinizin tek ya da temel amacının bulunduğu devletin diplomatik temsilciliğine sununuz. Eğer seyahatin temel amacı belirlenemiyorsa, vize başvurunuzu en uzun süre kalacağınız devletin diplomatik temsilciliğine sununuz. Yalnız bu formülün kullanılması mümkün değilse, vize başvurunuzu Schengen alanına giriş yapacağınız devletin diplomatik temsilciliğine, yani ilk ziyaret edeceğiniz devletin diplomatik temsilciliğine sununuz.

Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuruyu bizzat mı sunmam gerekiyor?

Evet. Vize başvurusu sırasında bizzat hazır bulunmak zorunludur.

Çek Cumhuriyeti Vizesi başvurusunu e-posta yoluyla sunabilir miyim?

Hayır. Vize başvurusunu bizzat sunmak zorunludur.

Çek Cumhuriyeti için Vize başvurusu ne zaman yapılır?

Kısa süreli vize başvurusu planlanan seyahatin başlangıç tarihinden en fazla 3 ay önce yapılmalıdır. Seyahatin başlangıç tarihinden en az 15 gün içerisinde yapılması tavsiye edilir. Bundan daha geç yapılan bir başvuru zamanında işleme alınmayabilir. Konsolosluk kararını 15 takvim günü içerisinde verecektir. Bireysel durumlarda bu süre 30 güne, istisnai durumlarda 60 güne kadar uzatılabilir. Çok girişli vize hamilleri ancak vizelerinin geçerlilik süresi en az 6 ay ise, mevcut vizelerinin sona ermesinden önce başvuru yapabilirler.

Uzun süreli vize başvurularının işleme alınması için birkaç aylık bir süre tanıyın ve uzun süreli bir vize başvurusunu yeterince önceden yapın. İçişleri Bakanlığının başvuruyu gözden geçirmek zorunda olduğu yasal süre bulunma amacına bağlıdır:

2 ay: araştırma, eğitim

3 - 4 ay: çalışma, girişim, bir tüzel kişiliğe katılım, aile kurma.

Vize başvurusunun işleme alınma süresi nedir?

Schengen vizesi (kısa süreli) (5 Nisan tarihinden itibaren uygulanır)

Bir Schengen vizesi (kısa süreli) başvurusu planlanan seyahatten 3 ay önce yapılabilir. Aksi takdirde zamanında gözden geçirilmesine dair teminat verilemeyeceği için, bir vize başvurusunun seyahatten en az 15 gün önce yapılması tavsiye edilir. Birçok durumda vize başvurusu işlemleri 15 gün içerisinde gerçekleştirilir. Gözden geçirme süresi bireysel durumlarda 30 güne, istisnai durumlarda 60 güne kadar uzatılabilir.

Uzun süreli vize başvurularının işleme alınması için birkaç aylık bir süre tanıyın ve uzun süreli bir vize başvurusunu yeterince önceden yapın. Yabancılar Şubesinin başvuruyu gözden geçirmek zorunda olduğu yasal süre bulunma amacına bağlıdır:

2 ay: araştırma,eğitim

3 - 4 ay: çalışma, girişim, bir tüzel kişiliğe katılım, aile kurma.

Çek Cumhuriyeti Vizesini aldığımı nasıl öğrenebilirim?

Vizenin gözden geçirilmesinin sonucu hakkındaki bilgiler, başvuruyu yaptığınız diplomatik temsilcilik tarafından verilir. Bilgi, yalnızca başvuru sahibine veya başvuru sahibinin vekâletname verdiği kişiye verilebilir. Başka hiç kimseye bilgi verilemez. Vizenin gözden geçirilmesinin sonucu hakkında nasıl bilgi alabileceğinizi - diplomatik temsilciliğin mi sizinle irtibata geçeceğini, yoksa sizin mi diplomatik temsilcilikle irtibata geçmeniz gerektiğini, ne zaman ve ne şekilde irtibat kurmanız gerektiğini vize başvurunuzu yaparken konsolosluk görevlisine sorun.

Çek Cumhuriyeti Vizesini nereden teslim alabilirim?

Vize, vize başvurusunu yaptığınız diplomatik temsilcilikten alınmalıdır.

Çek Cumhuriyeti vizesi için pasaportumu bizzat mı teslim almam gerekiyor?

Genellikle vizeyi teslim alan, başvuru sahibidir. Ancak bir vekâletname veya başka bir yetkilendirmeye dayanarak başka bir kişi tarafından da alınabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası