kedim sabaha kadar miyavlıyor / Kediler Neden Miyavlar? - Kedi Blog

Kedim Sabaha Kadar Miyavlıyor

kedim sabaha kadar miyavlıyor

Kedileri uyutma yolları! Kedim uyumuyor sürekli miyavlıyor diyorsanız yapmanız gerekenler

Uyku düzeninizi bozan ve sürekli miyavlamalarıyla kedi sahiplerini zorlayan can sıkıcı durumlar arasında yer almaktadır. Hayvanlar için en temel ve önemli ihtiyaçlardan biri olan uyku rahatsızlıkları, evde yaşayan kedilerde daha da yoğun şekilde hissedilmektedir. Şimdi size kedinizi uyutma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Kedim uyumuyor sürekli miyavlıyor konusundan size de şikayetçiyseniz bu basit yolları izleyebilirsiniz. 
Kedileri uyutmanın yolları

Uyku, kedilerin vücudunu dinlendirmesi ve yeniden şarj olması için gerekli bir fonksiyon. Kediler uykuda iken yemek yemez, tuvalete gitmez ve saldırganlık göstermezler. Uyku süresi, kedinin yaşına, sağlık durumuna ve daha önceden yaptıkları aktivitelere bağlıdır. Genellikle saat arasında uyuyan yetişkin kediler, aylıkken ise saat uyuyan bebek kedilerdir.

Kedileri etkin bir şekilde uyutmak için bazı tekniklerden faydalanabilirsiniz:

&#; Sesli müzik:Kedinizi rahatsız etmeyecek sakin bir müzik seçimi yapmalısınız. Müziği yavaşlatmanız veya kapatmanız gerektiğinde dikkatlice hareket etmelisiniz. Bu değişikliğe alışana kadar çok fazla müzik değişikliği yapmamaya özen gösterin.

&#; Yumuşak bir ortam:Kedinizin uykusunu rahatlatacak olan sakin bir ortama ihtiyacı vardır. Sessiz, sakin ve ferah bir odada kedinizi uyutmak için ideal bir yerdir. Ayrıca, kedilerin uykuya daldıklarında onları rahatsız edebilecek herhangi bir ışık varsa bunu kapatmanız gerekir.

&#; Uykuya hazırlama:Kedinizi uyutmaya hazırlamak için ona etkinlikler sunmalısınız. Onunla oyun oynamalar, okuma veya beslenmeyle ilgili aktiviteler olabilir

Kedim uyumuyor sürekli miyavlıyor, işte çözümler


Kedileri uyutma yöntemleri arasında en eğlenceli olanı, onlarla birlikte olmak. Bir kediye sahip olmak, sürekli onunla ilgilenmek ve sevecenlik göstermek gerekir. Aksi takdirde, kediniz miyavlamaya başlayabilir ve sürekli uyanık kalabilir. Kedinizi mutlu etmek için öncelikle onu daha fazla sevmeniz gerekiyor. Bu nedenle, kedinizi uyutan bir kişiden daha iyi bir sevgili olabilirsiniz.

  • Kedinizi yatırma alışkanlığı kazandırmak için, onu aynı saatte her gün yatırın.
  • Kedinizin yatak yerini rahat ve temiz tutun.
  • Kedinizi yatmadan önce yorgunluk hissettirmek için onunla oynamak veya yürütmek.
  • Kediniz için uyku süresinde odanın sessiz ve karanlık olmasını sağlayın.
  • Kedinizi rahat hissetmesi için kokusuyla ilgili bir oyuncak veya battaniye kullanın.
Kedi uyutma yöntemleri nedir? Kedim uyumuyor sürekli miyavlıyor diyorsanız yapmanız gerekenleri anlatacağım. Kedi uykusunu nasıl alabileceğinizi öğrenerek ilk adımı atabilirsiniz. Kedi uykuya nasıl alınır?

Kedi uykusunu sağlamak için birkaç yöntemden bahsedeceğim. Bunlar; kedinin yaşadığı ortam, beslenme ve dinlenme düzeni, hastalıklar ve stres durumunda kullanabileceğiniz bazı bitkisel çözümlerdir.

Kedi, dinlenmesini ve uykusunu tam olarak alamayacağı zamanlarda huzursuzluk hisseder ve bu da onun sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden kedinin yaşadığı ortama özen göstermelisiniz. Ortam temiz olmalı , rahat ve sessiz olmalıdır. Kedinin yatağının, nemli, serin ve konforlu olmasına özen gösterin. Diğer taraftan, aşırı derecede ısınmamalarına veya soğumalarına izin vermeyin.

Kedinizi beslemek için ise düzenli bir beslenme programı hazırlamalısınız. Kedinizin her gün belirli saatlerde beslenmesine ve yeterli miktarda su içmesine özen göstermelisiniz. Ayrıca kedinize vitamin ve mineral destekleri de vermek de oldukça faydalı olacaktır.

Bazen kediler stres durumunda uykuya dalama zorluklar yaşarlar. Bu durumda bitkisel ürünlerle stresi  azaltmak için kullanabileceğiniz yağlar ve çaylar mevcuttur. Bazı bitkisel ürünler, sinir sisteminin rahatlamasına yardımcı olabilir, böylece kediniz uykuya daha kolay alışabilir.

Kedinizi her sabah aynı zamanda uyandırmaya özen gösterin, bu sayede uykusu düzenli bir şekilde alacaktır. Sabah kalkmak istemiyorsa onu yataktan ve odadan uzaklaştırarak yavaşça yavaşça uyanmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak, kedinizi doğal olarak evren içinde hareket ettirmek de çok faydalıdır. Fiziksel egzersiz ve oyunlarla onu harekete geç

Yavru kedim uyumuyor diyorsanız yapmanız gerekenler

Yavru kediler uyumakta zorlanabilirler ve sürekli miyavlama eğiliminde olabilirler. Bununla birlikte, yapmanız gerekenler vardır ve yavru kedi uyku sorunlarını hafifletebilirsiniz. Öncelikle, onlara rahat bir ortam sağlamalısınız. Bir kedi odası ayarlayabilir veya odanızda bir köşe ayarlayabilirsiniz. Bu alan sadece onlar için ayrılmalıdır ve başkaları tarafından rahatsız edilmemelidir. Ayrıca, onlar için bir yatak hazırlayabilirsiniz; yumuşak, sessiz ve temiz olmalıdır. Son olarak, uykuyla ilgili daha fazla bilgi edinebilir ve yavru kedinize yardimci olacak diğer ipuçlarini keşfedebilirsiniz.

Kedilerin uyku düzeni

Kediler yılda ortalama 16 saat uyurlar. Bir kedi beslenme, oyun ve bakım gibi aktivitelerden sonra uykuya dalar. Uyku süresi kedinin yaşına, sağlık durumuna ve mevsimsel değişikliklere bağlı olarak değişebilir. Kedi sahibi olarak, kedinizin normal uyku düzenini tanımanız çok önemlidir. Kedilerin uyku düzenini anlayarak onlar için en uygun uyku ortamını yaratabilirsiniz.

Kediler genellikle geceleri uyanıktır ve gündüzleri uyuyan hayvanlardan daha fazla uyuyan bir hayvan türüdür. Bu nedenle, kediler için en rahatlatıcı ortam geceleri olmalıdır. Kedinizin rahatça uyuyabileceği yumuşak bir yastık ve bir battaniye ile donatacağınız bir yuva veya kutu da iyi bir seçim olabilir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Kediler

Genel Haber

Kediniz geceleri uyutmuyorsa

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Kedi sahiplerinin en sık şikayet ettikleri konulardan birisi "kedinin gece uyutmaması" ya da sabah çok erken uyandırması.

Bu, aslında basit yöntemlerle kontrol altına alınabilen bir huy. Eğer sizin kediniz de vahşi doğadaki akrabaları gibi gececiyse ve geceleri uyumuyor ve uyutmuyorsa, aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Kedinize yatak odanızın dışında ve uzağında sıcak ve konforlu bir yatak yeri hazırlayın.

Yatak odanızın kapısını geceleri kapalı tutarak kedinizin geceleri yanınıza gelip sizi oyun oynamak maksadıyla uyandırmasını engelleyin.

Gündüzleri çok fazla uyumasına izin vermeyin. Günlük aktivitesini arttırın. Birlikte oyunlar oynayın, tırmanıp enerji harcayabileceği tırmanma düzenekleri hazırlayın, oyuncaklarını dönüşümlü olarak kullanın. Bu amaçla oyuncaklarını birkaç gruba ayrın ve bir grup oyuncak meydandayken diğerlerini kaldırın. Böylece oyuncaklarından sıkılıp oynamaktan vazgeçmez.

Uyumadan önce bir süre kedinizle oynayın. Yorulmasını ve uykuya ihtiyaç duymasını sağlayın.

Sabah kediniz sizi uyandırdığında ilk iş olarak ona yemek vermekten kaçının. Bu onun için ödül gibi olacak ve ertesi sabah yine ödül almak için büyük bir zevkle sizi daha da erken uyandıracaktır. Bu nedenle uyandıktan bir süre sonra verin yemeğini. Eğer kedinizin sabah sizi yemek için uyandırma huyu çok şiddetliyse gün içinde azar azar yemek vererek günün en büyük öğününü gece yatmadan önce verin. Eğer gün içinde evde değilseniz ve çalışıyorsanız, zaman ayarlı mama kapları kullanın ya da mama tanelerini değişik yerlere saklayın. İçine mama konarak kedinin oynamasını ve içinden taneleri çıkartmasını zamana yayan delikli toplardan da kullanabilirsiniz.

Kediniz gece şiddetle miyavlayarak sizi uyandırıyorsa, bu durumu onu susturacak tedbirlerle engelleyebilirsiniz. Bunun için, içine birkaç çakıl taşı ya da demir para konmuş teneke kutular ya da gürültü çıkaran saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge gibi aletleri kullanabilirsiniz. Gürültü çıkardığınızda kediniz susacak ve gürültüden korktuğu için bir süre sonra geceleri bağırarak sizi uyandırma huyundan vazgeçecektir. Burada dikkat etmeniz gereken, kedinizin ondan daha fazla gürültü çıkaran şeyin kaynağında sizin olduğunuzu anlamaması. Bu nedenle ona bağırmak yerine, mutlaka ona belli etmeden gürültü çıkaran eşyalardan yararlanın.

Eğer sabırlı iseniz, diğer bir düzeltme yöntemi, kedinizin gürültü çıkarmak ve sizi uyandırmak amacıyla yaptığı davranışları kale almamak. Bu oldukça zor olmakla birlikte, çıkardığı gürültülere yanıt alamayan kedinin bir süre sonra sizi uyandırmaya çalışmaktan vazgeçtiğini göreceksiniz.

Kedinizdeki bu uyandırma huyu çok şiddetli ise ve düzeltemiyorsanız, mutlaka veteriner hekiminize danışın. Medikal tedavilerle kedinizin uyku sistemini yeniden düzenleyebilir, siz de rahat edersiniz.

Kahraman Josh sahibini yangından kurtardı

A
iredale Terrier cinsi Josh o gün de her günkü gibi sahibi Özkan Öney ile yürüyüşünü yapmıştı. Akşam eve döndüklerinde sahibi televizyonun karşısında uyuyakaldı. Josh’ın onu çekeleyip koltuktan düşürmesiyle gözlerini açtığında ev kapkaranlıktı ve her yeri duman kaplamıştı. Öney kahve makinesinden çıkan, sonra da mutfak dolaplarına sıçrayan yangını evdeki yangın tüpüyle söndürdü. Josh o sırada da sahibinin yanındaydı. Özkan Öney ve eşi hayat kurtaran Josh’a minnettarlar. Hatta ona cesaret madalyası bile taktılar.

Josh, tüm vücudunu kaplayan kıvırcık yumak yumak tüyleriyle kahverengi bir koyunu andırıyor. Onu görünce sarılma isteğinize hakim olmak zor. Zaten bu yüzden sahibi Özkan Öney de "Josh’la beraber yürürken tek sorunumuz kadınların tacizine uğramak" diyor.

Beşiktaş’ta bir bilgisayar firması sahibi olan Öney (62) 35 yıldır köpek besleyen ve köpekler konusunda son derece bilgili biri. Airadale Terrier cinsi Josh’a 11 yıl önce sahip olmuş. Etiler’de bir sitedeki bahçeli evlerinde eşi Ümran Hanım’la birlikte Josh’a bakmaktan çok mutlular. 38 kilo, 62 cm boyundaki Josh Airdale ortalamasına göre biraz iri bir köpek. Bu cinsle ilgili geniş bilgisi var Öney’in: "Airedale için hep şu tanım yapılır: Diğer köpeklerin yaptığı her işi yapan çok özellikli köpek. Hırslı, hırçın, inatçı ve sert bir cins. Çok güçlü, koruma köpeği olarak kullanılıyorlar. Siz bir şey söyleyince dinler ama ancak hoşuna gidiyorsa yapar. Bu yüzden sahibinin köpek bakımı konusunda çok tecrübeli olması gerek. İlk defa köpek sahibi olacak birine kesinlikle tavsiye edilmez. Kendisine bir beyefendi gibi davranılmasını ister. Tüy dökmez, ancak çok hareketli olduğu için yaşayacağı evin bahçeli olması gerek."

Öney, aynı cinsten 5,5 yaşındaki diğer köpeği Pasha’yı 3 ay önce bağırsak rahatsızlığı sonucu kaybetmiş. Şimdi, 10 gün yoğun bakımda kalan ama yine de hastalığı yenemeyen Pasha’nın torununu severek anıyor onu. Bir arkadaşının baktığı 1 yaşındaki torun Airedale’i ayda birkaç kez görmeye gidiyor.

FAVORİSİ, MANTI VE DİYET BİSKÜVİ

Josh, her gün sahibiyle birlikte işyerine gidiyor. Öney, onun artık şirketin maskotu haline geldiğini anlatıyor: "İşyerimde 60 kişi çalışıyor. Josh şirkete gelmeye başladığında şirkettekilerin yaklaşık dörtte biri ondan korkuyordu. Şimdi hepsi Josh sayesinde köpekleri çok seviyor. Çoğunlukla benim odamda durur. Karnı acıktığı zaman da özellikle kadın personeli ziyaret eder. Onların sandviçlerini ve diyet bisküvilerini koydukları çekmeceleri koklayarak bulur ve kendi yöntemiyle açtırır. Önce onların ellerini, çekmecenin üzerine getirir patisiyle, sonra ellerine hafifçe bastırır. Acıtmaz ama patisini de çekmez. Sonunda çekmeceden yiyecekleri çıkarttırır. Bu yüzden biraz rejim problemimiz var."

İkili her gün işyerinden çıkıp Ortaköy, Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek civarında geziyor. Artık bu bölgede de iyice tanınır hale gelmişler. "Akşam bazen Josh ile beraber yemek yeriz. Özellikle Bebek Mantıcısı’nda otururuz. Oranın çiğ böreğini çok seviyor."

YANGINI HABER VERDİ

Köpeğiyle mutlu mesut yaşayan Öney 1,5 ay kadar önce Josh’a sadece sevgi değil, minnet de duymaya başladı, çünkü onun sayesinde hayatı kurtuldu. Yine yürüyüşlerini yapıp eve gelmişlerdi. Öney’in eşi Ümran Hanım aynı sitede bulunan oğlunun evine gitmişti.

Öney sonrasını şöyle anlatıyor: "Ben alt katta maçı izlemeye başladım. Galatasaray mağluptu, durumu öne geçirince uyuyakalmışım. Yukarıda kahve makinesi alev almış ve dolabı tutuşturmuş. Kablolardan çıkan duman alt kata çökmüş. Bir an Josh’ın beni kolumdan tutup koltuktan yere çektiğini hissettim. Yere düşmüşüm, gözlerimi açtım. Ev kapkaranlıktı, çünkü sigortalar atmıştı, elime bir fener aldım ama o kadar yoğun bir duman vardı ki fener ışığı delmiyordu. Evde büyük boy bir yangın tüpü var, onu aldım. Tüpü tamamen bitirerek alevleri söndürdüm ama her taraf duman içindeydi. Josh da arkamda sanki bana yardım ediyor gibi duruyordu. Site güvenliği ve tüm komşular seferber oldu. Yangın söndüğünde ben ve Josh simsiyahtık. O gün Josh’u temizleyebilmek için üç kez yıkadık."

İKİNCİ EVİNDE DE KAHRAMAN

Öney, yanında Josh olmasa belki de bugün hayatta olmayacağının farkında. Josh’ın bir başka kahramanlığı da Öney’in şoförü Rasim Fehim’in (50) evinde olmuş. Fehim, Öney’ler seyahate gittiğinde Josh’a bakıyor, adeta onun ikinci sahibi. Fehim geçen yıl yazlık evlerinde başlarına gelen olayı şöyle anlatıyor:

"Gümüşyaka’daki yazlığın balkonunda oturuyorduk. Josh aniden fırladı, bir baktık ki balkon kapısının önünde bir şey yakalamış. 20 cm uzunluğunda iri bir çıyan Hayvanı kaptığı gibi havaya fırlattı. Bu büyüklükte bir hayvan eve girse nereye saklanır, kimi ısırırdı Allah bilir. Josh çok akıllı bir hayvan. Sahip olarak Özkan Bey’i kabullenmiş ama benimle olduğu zaman, ben evden ayrıldığım anda ağlamaya başlar, ben eve dönünce de üzerime atlar."

HASTANE ODASINA RESMİNİ ASTI

Öney ve Josh’ın bağları gerçekten çok derin. Özkan Bey Amerika’da by-pass ameliyatı olduğunda odasında Josh’ın büyük bir resmi asılıymış: "Hastanede bir köpeğin resmini görenler şaşırıyordu. Hastaneden çıkacağım gün ateşim çıktı, meşhur hastane mikrobuna yakalandım. İkinci bir ameliyat geçirdim. O fotoğraf bana kuvvet verdi. Döndükten sonra iyileşinceye kadar Josh bana 1 metreden fazla yaklaşmadı. Ona ’Tamam, baba iyileşti’ dediğim anda boynuma atladı. Zaman içinde onun beni, benim onu çok iyi anladığımızı, bir platformda buluştuğumuzu düşünüyorum. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz, birbirimize güveniyoruz. Bazı köpeklere çok sert eğitimler verirler, ama biz onun özelliklerini aynen muhafaza ettik. Mesela benim her sözümü dinlemez."

Ümran Öney de, "Josh’ın benim de hayatımda çok önemli. Ayrıca ona eşimin hayatını kurtardığı için ona minnet borcum var" diyor.

Ailesi 19 Haziran’da Josh’ın tüm sevenleriyle birlikte 11’inci doğum gününü kutlayacak. Ama bu, her yılkinden farklı bir doğum günü partisi olacak. Çünkü bu sene Josh boynunda sahibinin taktığı "Airdale Cesaret Madalyası"nı da taşıyor olacak.

Hayırsever kediler yarışacak

Geleneksel Süper Kedi yarışması yarın yapılıyor. Altı grupta yapılacak yarışmada Siyam, Ankara, Van, İran kategorilerinin yanı sıra Serbest başlığı altında diğer kediler ve 6 aydan küçük kediler de yarışacak. Kayıt ücretlerinden elde edilecek gelir Kadıköy Hayvan Dostları Platformu’na bağışlanacak. Crowne Plaza İstanbul, saat T: 81 00 () Ayten SERİN

Pako pano

Maple; , Kanada doğumlu bir Labrador. Ailesi Kanadalı ve Kanada’ya geri dönüyorlar. Ancak köpeklerini yanlarında götürmek istemiyorlar. Eğer Maple için yeni bir aile bulamazlarsa onu uyutacaklar. Maple’ı onu sahiplenmeyi beceremeyen "sahip"lerinden kurtarmak isterseniz: 45 95 veya 59

Biz 2,5 aylık dört kedi kardeşiz. Çok güzeliz, bir o kadar da oyuncu ve insanseveriz. Hayırsever ablalar annemize sahip çıktılar, güven içinde sağlıklı bir ortamda doğduk ve büyüdük. Aşılarımız ve parazit tedavilerimiz yapıldı. Ama artık birer eve ihtiyacımız var. 18 29, 57

Buzz, Husky cinsi, 2 yaşında, Sarı beyaz renklerde bir köpek. Sekiz gün önce Kartal Havacılar’da kayboldu. Kahverengi deri tasması var, Son derece uysal bir köpek. [email protected]

İstanbul Esentepe’de siyah bir Terrier bulduk. Sol patisinde beyazlık var. Pembe tasması üzerinde ama çok korkak oluğu için yanına yaklaşamıyoruz, kaçıyoruz. 77 16, 65

1,5 aylık dört yavru kedimize anneleri ameliyat olacağı için acilen Ankara’da yuva arıyoruz. Tuvalet eğitimleri var, mama yiyorlar. 74 88 veya 79

4 yaşındaki erkek Golden yeni bir aile arıyor. Çok uysal ve eğitimli.

[email protected]

Alman Terrier’i köpeğimiz Gümüş Ankara Seyranbağları Mahallesi’nde çalındı. Bembeyaz, 5 yaşında, tüyleri 1 numara tıraşlı. 64 57 veya 59

Suşi, üç ay önce sahibi tarafından veteriner kliniğine bırakıldı ve bir daha alınmadı. İki yaşında Chincilla kırması çok sağlıklı, kısırlaştırılmış ve aşıları tam bu kedi oğlana çok acil yuva aranıyor. Üç aydır kafeste ve çok sıkıldı. 75

1,5 aylık kedi bu hafta sonu yuva bulunamazsa sokağa gidecek. Sokakta tek başına yaşayamaz. [email protected]

İstanbul Bostancı’da bir Terrier bulundu. Sahibini veya sahiplenmek isteyen birini arıyoruz. [email protected]

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Kedinizin geceleri kapınızda miyavlamasını önlemenin yolları

Kediler, gün için çok fazla uyuyan hayvanlardır. Ancak uyumadıkları zamanlarda çok aktif olabilirler. Kedinizin aktif olduğu saatler, gece saatlerine ve sizin uyku zamanınıza denk gelebilir. Kediniz sizi geceleri rahat bırakmayabilir, miyavlayabilir, yatağınıza girip sizi uyandırmaya çalışabilir veya yatak odanızın kapısını kapatmış olsanız bile tırmalayarak hatta bazen kapıyı açarak sizi uykunuzdan uyandırabilir. Kediniz böyle zamanlarda ya oyun oynamak istiyordur, ya yemek yemek veya su içmek istiyordur, ya da sadece sizinle vakit geçirmek istiyordur.

Kedilerin Afrikalı ataları, genellikle gündüz uyuyup gece avlanan hayvanlardı. Ancak biz kedileri evcilleştirerek, onların davranış şekillerini biraz değiştirdik ve gece uyuyan canlılara dönüştürdük. Buna rağmen geceleri sahibini rahatsız etmeyen bir kedi bile gecede en az defa uyanır. Kedim geceleri çok miyavlıyor diyorsanız, işte geceleri sürekli miyavlayan kedileri susturmak için öneriler:

Kedinizin geceleri sizi neden uyandırdığının sebebini bulun

Kediniz geceleri evin içinde oradan oraya dolaşıyor, miyavlıyor, etrafı tırmalıyorsa bir sağlık sorunu olabilir, ağrısı veya acısı olabilir. Eğer böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız, kedinizi öncelikle bir veterinere götürmelisiniz.

Kedinizin geceleri sizi uyandırmasının bir başka sebebi, gün içinde kedinizin ihtiyacı kadar enerjisini atamamış olması olabilir. Bu yüzden siz uykuya dalmaya hazırlanırken kediniz de günün en aktif saatlerini geçiriyor olabilir.

Eğer kediniz gün içinde uyanık olduğu vaktin çoğunu evde yalnız başına geçiriyorsa, sıkılıyor olabilir. Bu yüzden sizin ilginize ihtiyaç duyduğu için size geceleri rahat vermiyor olabilir. Veya kedinizin günlük rutiniyle sizinki uyuşmuyor olabilir.

Elbette bu sebepler, gece uykunuzdan feragat etmeniz ve sağlığınızı pek çok anlamda etkileyen uykusuzluk çekmeniz anlamına gelmiyor. Kediler de geceleri sahiplerine huzur içinde uyuma fırsatı tanımayı öğrenebilir.

Kedinizin geceleri sizi uyandırmaması için neler yapabilirsiniz?

1. Onunla oynayın

Kedinizin geceleri size rahat vermesini istiyorsanız, evde geldiğinizde (özellikle de akşam saatlerinde) kedinizle biraz vakit geçirmeli hatta enerjisini atmasını sağlayacak oyunlar oynamalısınız. Bunun için oyuncaklardan, kedinizin ilgisini çıkaran sesler çıkarak kağıt, ambalaj, pinpon topu gibi ufak nesnelerden faydalanabilirsiniz.

2. Uyumadan önce mama verin

Kediler yemek yedikten sonra uyuma eğilimindedir. Kediniz geceleri sizi karnı acıktığı için uyandırıyor olabilir. Bunun için zamanlayıcı ile çalışan mama kaplarından kullanabilirsiniz. Böylelikle kediniz gece boyunca bir sonraki mama için sizi uyandırmak yerine zamanlayıcıyı beklemeyi öğrenebilir. Ancak bunu yaparken yemek porsiyonlarına dikkat etmeyi unutmayın. Aksi durumda kedinizin kilo problemi olabilir.

3. Gün içinde aktif olmasını sağlayın

Kediniz gün içinde ne kadar aktif olursa geceleri o kadar iyi uyur ve sizi de rahatsız etmez. Siz gün içinde evde olmasanız bile kedinizin kendi kendine oyalanabileceği oyuncaklar, parkurlar alabilirsiniz.

4. İkinci bir kedi almayı düşünün

Eğer kediniz sosyal bir hayvansa, ikinci bir kedi sahiplenmeyi düşünebilirsiniz. Böylelikle iki kedi birbirleriyle oynayarak hem enerjilerini atar hem de geceleri sizi rahatsız etmemiş olur.

5. Kurallar koyun

Kediler bazen sahiplerini geceleri uyandırmak isterken zarar verebilir. Örneğin uykudayken hareket eden göz kapaklarınız kedinizin dikkatini çekebilir ve pati atabilir. Bu tür kazalardan kaçınmak için kedinizin geceleri siz uyurken yatak odanıza girmesine izin vermemeli, giriyorsa odadan dışarı çıkarmalısınız. Eğer dışarı çıkardığınızda kediniz kapıyı tırmalıyorsa, onu engelleyecek bazı önlemler alabilirsiniz. Kapının önüne koli bandı yapıştırmak, bir miktar su koymak, sevmediği bir nesneyi yerleştirmek kedinizi uzaklaştırabilir.

6. Düzen oluşturun

Kediler, köpeklerden farklı olarak sürprizleri sevmezler. Kediler, sahiplerinin onlara programlı ve tahmin edilebilir şekilde yaklaşmasından hoşlanır. Kedinize yemek saati, egzersiz saati, oyun saati, sevme saati gibi bir düzen oluşturursanız, o da geceleri sizin uyku saatiniz olduğunu öğrenecek ve sizi rahat bırakacaktır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır