leş kaktüsü hastalıkları / Kaktüsüm Neden Kahverengiye Dönüyor? - Türkiye nin Sukulent ve Kaktüs Marketi!

Leş Kaktüsü Hastalıkları

leş kaktüsü hastalıkları

Evde kaktüs yetiştirmenin faydaları ve zararları neler? Kaktüs neye iyi gelir, radyasyonu engeller mi?

Evde çiçek yetiştirmeye kalktığımız zaman çoğumuz konuya sadece estetik olarak yaklaşsa da bazı mistik inanışlara göre yetiştirdiğimiz çiçeğin evin ve kişinin enerjisi üzerinde etkisi olduğu söyleniyor. Kaktüs bitkisinin evin havasını temizlediğine dair çeşitli söylentileri herkes duymuştur. Gelin Evde Kaktüs Yetiştirmek hakkındaki püf noktalarına, Kaktüs Faydaları ve Zararları konusuna birlikte bakalım.

Evde Kaktüs Yetiştirmek için püf noktalar

Dikenli ve bodur yapısıyla çok fazla sulama gerektirmeyen bu yüzden de evlerde çok kolay yetiştirilebilen kaktüs için evde güneş gören bir bölgeyi tercih etmekte fayda var. Evde Kaktüs Yetiştirmek konusunda ilk dikkat edeceğiniz şey güneş ışınları olmalı. Yeterli güneş ışını görmeyen kaktüslerin rengi solar, süngerleşmeye başlar, içine çöker ve ölür.

Evde Kaktüs Yetiştirmek konusundaki ikinci önemli husus da şüphesiz sulama. Bu konu güneş ışınlarına göre daha basit bir konu çünkü kaktüsün toprağı genellikle kuru kalmalıdır. Toprağın üzeri kuru görünüyorsa bile kök kısımları ıslak olabilir bu yüzden kaktüslerinizi cam saksılara dikerseniz dibinin ıslak mı kuru mu olduğunu daha net görürsünüz. Dibini kontrol etmeden su vermeyin. Kaktüse fazla su verilirse yumuşar ve ölür.

Kaktüs Neye İyi Gelir?

Evet, gördüğünüz gibi evde kaktüs yetiştirmek oldukça zahmetsiz. Peki, Kaktüs Neye İyi Gelir? Kaktüsün Sağlığa Faydaları konusunda çeşitli söylentiler var. Bunların ne kadarının bilimsel çalışmalar sonucunda tespit edildiği bilinmiyor ama yine de hemen hepimizin Kaktüsün Faydaları ve Kaktüsün Zararları hakkında duyduğu bazı söylentilerden bahsedelim

Kaktüsün Faydaları neler?

Kaktüsün Yararları arasında en sık anlatılan konu kaktüsün radyasyon emdiği bilgisidir. Bazı bitki uzmanları kaktüsün evinizde ya da işyerinizde teknolojik aletlerinizden yayılan radyasyonu emdiğini söylemektedir.

Kaktüsün Yararları konusunda bir diğer yaygın bilgi de kaktüsün diğer süs çiçeklerine oranla daha fazla oksijen ürettiği bilgisidir.

Eğer kaktüs bitkisini aslına uygun bakmayı becerirseniz evinizdeki negatif enerjiyi temizleyeceğine dair bir inanıştan da bahsedilir.

Kaktüs bitkisinin tüketilmesi durumunda da bazı faydaları olduğu söylenmektedir. Kaktüsün Sağlığa Faydaları arasında en bilineni vücuttaki kolesterol ve trigliserit seviyesini düşürmesi, diyabet hastalığına iyi gelmesi konusudur.

Kaktüsün Zararları var mı?

Eğer yanlış ya da fazla tüketilirse elbette Kaktüsün Zararları da vardır. Kaktüs bitkisi yanlış tüketildiği durumlarda tahmin edildiğinden çok daha zararlı olabilmektedir.

Kaktüsün Zararlarından bazıları şöyle sıralanır:

Kan değerlerinin bozulması ve azalması,

Görme yetisinde aksaklıkları

Baş ağrısı

Kalpte ritim bozukluğu

Özellikle hamile kadınlar kaktüs tüketmemelidir. Ancak diğer kişiler de herhangi bir sebepten kaktüs bitkisinin yapraklarından ya da meyve kısmından tüketmeden önce mutlaka bir hekime sormalıdır.

Giriş Yap/Üye Ol

Kaktüs pek ortada olmayan bitkilerden biridir. Yani kaktüsü ya çok seversiniz ya da ondan nefret edersiniz. Sevip de katlanılacak dikeninin fazla miktarda olması etkili sebeplerden biridir belki de. Ancak sevmeyenlerin onun hakkında biraz yanlış düşündüğünü belirtmek isteriz. Öyle ki kaktüs o dikenli sert görünümün ardında ne iyi, ne yardım seven bir kalp barındırıyor bir bilseniz! Tamam tamam, bir kalbi olmasa da insan sağlığına oldukça fazla yararları var. Yani siz onu sevin o da sizi sevsin.

Ülkemizde dikenli bir süs bitkisi olarak bilinen kaktüs, Amerika’nın bazı bölgelerinde besin kaynağı olarak kullanılıyor. Örneğin dikenli armut, dikenli incir ya da Hint inciri gibi. Bakın besin kaynağı olan kaktüsün faydaları nelermiş?

1. Kan Şekerini Düzenler

Kaktüs yaprakları kandaki şeker miktarını düzenleyip kalp krizi gibi risklerden uzak tutar.

kaktus-bitkisi

2. Sindirim Sistemine Yardımcıdır

İçerdiği yüksek orandaki lif miktarı sayesinde sindirim sisteminin iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak problemlerinden olan ishal ve kabız gibi rahatsızlıklarının oluşmasını engeller.

kaktus

3. Kilo Vermeye Yardımcıdır

İçerdiği bol vitamin ve düşük kalori sebebi ile kilo verme konusunda oldukça önemli etkiler sağlar.

kaktusun-faydalari

4. Kolesterolü Düşürür

Kaktüs yaprakları vücuttaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlayarak kolesterol dahilinde gelişecek tüm hastalıkların önünü kapatmış olur.

shutterstock_

5. Beyin Dostudur

Kaktüs, anti-oksidatif flavonoid aktivitesi ile beyin koruyucu bir etki sağlar.

kaktusun-yararlari

6. Kansere Karşıdır

Kaktüs yaprakları, içerdiği fitokimyasal maddeler ile özellikle meme, prostat, kolon ve karaciğer gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

7. Radyasyonu Emer

Son olarak bizim bildiğimiz, süs bitkisi olan kaktüs ile kapanış yapmak isteriz. Özellikle teknolojik aletlerin bolca bulunduğu ofis ortamlarında bir kaktüs yetiştirmek, düşünülmüş en iyi hareket olabilir; çünkü ortama yayılan radyasyonu emebilen özelliğe sahip olmasıyla kaktüs, insan sağlığı için en iyi bitki dostlarından biridir.

Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi ve Doğal Çözümler

Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi ve Doğal Çözümler

1- Bitkilerdeki Mantar Hastalığı Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Bitkilerde mantar hastalığı tedavisi için çözümler var elbette ancak bitkilerdeki ve çiçeklerdeki mantar hastalığı tedavisini uygulamadan önce mantar hastalığının ne olduğunu ve çeşitlerini bilmemiz gerekiyor ki doğru şekilde ilaç uygulaması yaparak bitkilerimizi hastalıklardan kurtarabilelim.

Mantar hastalığı bitkilerin çiçeklerine, yapraklarına, dallarına ve köklerine zarar veren bakteriyel ve fungal bir hastalıktır. Her hangi bir türde mantar hastalığına yakalanmış olan bitkiler zamanla hücre yapılarındaki bozulmalar sebebiyle ölmeye başlayacaklardır. Mantar hastalıklarının verdikleri bu zararlar için geç kalarak zamanında tedavi uygulamazsanız eğer bitkilerinizi kaybetmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Bitkilerde en yaygın olarak görülen mantar hastalığı türleri külleme, küflenme ve siyah kara leke şeklinde oluşan türleridir.

Külleme veya Küllenme Hastalığı Nedir?

Külleme veya küllenme olarak da söylenen mantar türü için söylenebilecek en önemli sebep nemli ortamlarda oluşan bir hastalık türüdür. Yağmurdan ve çiğden sonra daha hızlı yayılma özelliği gösteriyor. Küllenme hastalığında hastalık genellikle alt yapraklardan başlayarak tüm bitkiyi sarmaktadır. Külleme hastalığı yapraklar üzerinde pamuksu veya pudramsı olacak şekilde kümelenmiş halde bulunurlar. Ülkemizde iklim olarak Akdeniz bölgesi ve İç Anadolu belgesinde görülmektedir.

Küflenme Hastalığı Nedir?

Küf hastalığı bitkilerde ve çiçeklerde genelde aşırı havasız, güneşsiz, karanlık ortamlarda ve soğuk havalardan sonra hava ısındığında oluşur. Küflenme hastalığı bitkilerin dallarında, yapraklarında ve toprağında olabilmektedir. Bitki küfleri yapı olarak külleme hastalığına benzemesi sebebiyle karıştırılabilmektedir. Küflenme hastalığı bitkinizin yapraklarında aktif haldeyse genel itibariyle pamuksu bir yapıda olur eğer ki aktifliğini kaybetmişse tozlaşmış halde olur. 

Siyah Kara Leke Hastalığı Nedir?

Siyah leke hastalığı en çok yaprakların alt ve üst yüzeylerinde koyu kahverengi, siyah renkte ve lekelerin kenarların genelde girintili çıkıntılı şekildedir. Siyah leke hastalığı genellikle diğer mantar türlerinde olduğu gibi havasız ışık almayan ve ani ısı değişikliklerinin olduğu ortamlarda oluşmaktadır.

 

2- Bitkilerde Mantar Hastalığı Belirtileri

Bitkinizde çiçeklenmesi azalmaya başlar. Bitkinizin meyvelerinde dökülmeler olabilir. Çiçeklerin açmaması durumu oluşabilir. Yapraklarında kıvrılmalar ve sararmalar meydana gelebilir. Köklerde kurumalar oluşabilir. Dallarda gelişim zayıflamaya başlar veya durarak kuruyabilir.

3- Bitkilerde Mantar Hastalığı Nasıl Olur ?

Diğer bir soru şekliyle bitkilerde neden mantar çıkar? İşte bu soruların cevabı aslında çok zor değil. Genel olarak tüm mantar hastalıkları havasız ve esintisiz ortamlar, az ışık alan karanlık ortamlar, bitkilerinize olması gerekenden daha fazla sulama yaparak topraklarının aşırı ıslak kalması, ani ısı değişiklikleri ve nemli ortamlar sebebiyle olmaktadırlar. 

Tabi ki sadece dış etkenler sebebiyle olmaz mantar hastalıkları. Diğer bir sebep ise bitkinizin yeterli besin alamamasıdır. Potasyum eksikliği ve diğer besinlerin eksikliği mantar hastalıklarına sebep olabilmektedir. Bununla birlikte bitkilerinize verdiğiniz organik gübrelerinde tam hazır hale gelmeden verilmesi mantar hastalıklarının oluşmasına açık davetiye oluşturacaktır.

4- Toprakta Mantar Hastalığı Nasıl Olur?

Toprakta oluşan mantar hastalığı genel itibariyle toprağın aşırı ıslak kalması ve saksı altında drenaj deliklerinin olmaması ile birlikte bitki toprağının ışık almaması sebebiyle oluşur. Topraktaki mantar hastalığı nasıl geçer sorusuna cevap olarak en güzel çözüm yöntemi mantarlı toprağın ve saksının değiştirilmesi en kesin çözüm yolu olacaktır. 

Saksısını atmanıza gerek yoktur. Saksısını özellikle kaynar suda yıkadıktan ve tam temizledikten sonra tekrar kullanabilirsiniz. Diğer şekilde mantar hastalığından kurtulmanız için aşağıda yazacağımız ilaç tariflerini uygulayabilirsiniz.

Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi ve Doğal Çözümler

5- Bitkilerde Mantar Hastalığı için İlaç

Öncelikle üst yazılarımızda belirttiğimiz şekilde bitkinizin hangi tür mantar hastalığına yakalanmış olduğunu anladığınızda sonraki adım ne sıklıkla ve ne gibi koruyucu doğal ilaçlar kullanmanız gerektiğini bilmektir.

Bitkilerde mantar hastalığına ne iyi gelir? 

Ev yapımı bitki mantar ilacı olur mu? 

Bitkilerde mantar hastalığı için doğal çözüm var mı? 

gibi soruların cevaplarını aşağıdaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

Mantar türü hastalıklar pH'ın büyük oranda değiştirilmesi ile birlikte çevresel faktörlerin etkisine duyarlıdırlar. Yapacağınız doğal ilaçların alkali ve asidik oluşu mantar hastalıklarını çok hoşuna gitmeyen ve ölmelerine sebep olan etkenlerdir ancak bu yapacağınız  ev ortamında karışımları siz kendiniz kullanacağınız bitkinin yapısına ve türüne göre ayarlamalısınız. Çünkü alkali veya asidik içeriklerin aşırı dozda kullanılması bitkilerinizdeki mantarlar ile birlikte bitkilerinizi de öldürebilir.

Aspirinle Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Aspirin içerisinde bulunan salisilik asitler sebebiyle kullanacağınız bitkilerdeki mantarların yapısını bozmaya ve onları öldürmeye etkisi olmakla birlikte aspirinin asıl yaptığı şey bitkilerinizi koruyucu özelliğinin olmasıdır. Aspirin sudaki pH' seviyesini düşüreceği için suyu asidik bir duruma getirecektir. 1/lt suya atacağınız bir normal aspirin suyun pH oranını ortalama ,5 seviyelerine indirecektir. Tabi bu bulunduğunuz bölgenin su özelliklerine de bağlıdır. Bu sebeple en doğru orantıyı ayarlayabilmeniz için hazır satılan sulardan kullanmanız en uygunu olacaktır.

Süt ve Su Karışımı ile Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Evet süt ve su karışımı bitkilerinizi özellikle mantar hastalıklarına karşı koruyucu bir etkiye sahipler. Bu doğal ilacı hazırlarken 1/10 oranında süt ve su karıştırarak kullanmanız başlangıç olarak iyi olacaktır. Daha sonraki gözlemlerinizde hastalık geçmiyor ise dozu yavaş yavaş bitkinize zarar vermeyecek şekilde artırarak tedaviye devam etmeniz gerekmektedir. Haftada bir hastalığın durumuna göre bir veya iki defa bu karışımı kullanabilirsiniz. Karışımı kullanacağınız zamanda yapınız ve bekletmeyiniz.

Arap Sabunu ile Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Arap sabunu sadece akarlara ve bitlere değil mantar hastalığı gibi bakteriyel hastalıklarında yok edilmesinde etkili bir doğal ilaçtır. Aslında şunu söylemek gerekirse bitkileriniz bu hastalıklara maruz kalmadan önce ayda iki defa, bahar aylarında ise haftada bir kez Arap Sabunu karışımlı sudan bitkilerinizin yapraklarına, dallarına, saksılarına ve toprak üstlerine fıs fıs yapmanız harika bir koruma sağlayacaktır.

Kabartma Tozu (Karbonat) İle Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Kabartma tozu suyun pH değerini artıracak yani kullanacağınız hazır suyun yapısını alkali yapıya çevirecektir. Yukarıdaki yazımızda da bahsettiğimiz gibi mantar hastalıkları pH değişikliklerine tepki vererek bozulma yaşayarak ölmeye başlayacaklardır. Karbonatlı suyu uygularken 2lt suya bir tatlı kaşığı karbonat karışımı ile başlayarak uygulama yapabilirsiniz. Daha sonraki zamanlarda bitkinizin yapısına ve hastalığın seyrine göre suya karıştıracağınız doz miktarını artırabilirsiniz. Öyle bir ayarlama yapmalısınız ki bitkinizin yapraklarına ve kendisine zarar vermeden üstündeki hastalıkları bitirmelidir. Haftada iki defa yapmanız uygun olacaktır. Karbonat uzun zaman kullanıldığında bitkinizin toprağının pH seviyesini artıracağı için tedaviden sonra toprağını bol suyla yıkmanız daha iyi olacaktır.

Evinizde kendi imkanlarınız ile yapacağınız doğal ilaçların her zaman dozlarını azdan başlayarak uygulamanızı, bitkinizin yapısı ve yapraklarının durumuna göre dozları artırmanızı tavsiye ederiz. Mesela kalın yapraklı daha dayanıklı yapraklara sahip bir bitki ile yaprakları daha hassas olan bitkiye uygulayacağınız aynı dozda ilaç birine zarar verebilirken diğerine zarar vermeyebilir. 

Bununla birlikte ilk ilaç uygulamasında bir kaç yaprağında uygulama yaparak bir kaç gün bekleyiniz eğer ki bir sıkıntı oluşmadı yaprakta kuruma yanma olmadıysa tüm bitkinize hazırlamış olduğunuz dozu uygulayabilirsiniz.

Yazımızın sonunda en son olarak bitkilerdeki mantar hastalığı tedavisinde doğal yöntemler dışında bitkilerin zirai ilaçlar ve yöntemler ile tedavi edilmesi mümkündür. Bitkilerinizde eğer yukarıdaki doğal yöntemler ile bir sonuca varamıyorsanız en son çare olarak zirai yöntemlere başvurmak olacaktır. 

Etiket:BahceCicekli-BitkilerKaktus-SukulentSalon-Bitkileri

Previous Post Next Post

Our website uses cookies to improve your funduszeue.info more

Ok

").addClass("theiaStickySidebar").append(funduszeue.infoen()),funduszeue.info(funduszeue.infoSidebar)}funduszeue.infoBottom=parseInt(funduszeue.info("margin-bottom")),funduszeue.infogTop=parseInt(funduszeue.info("padding-top")),funduszeue.infogBottom=parseInt(funduszeue.info("padding-bottom"));var n=funduszeue.info().top,s=funduszeue.infoeight();function d(){funduszeue.infocrollTop=0,funduszeue.info({"min-height":"1px"}),funduszeue.info({position:"static",width:"",transform:"none"})}funduszeue.info("padding-top",1),funduszeue.info("padding-bottom",1),n-=funduszeue.info().top,s=funduszeue.infoeight()-s-n,0==n?(funduszeue.info("padding-top",0),funduszeue.infoSidebarPaddingTop=0):funduszeue.infoSidebarPaddingTop=1,0==s?(funduszeue.info("padding-bottom",0),funduszeue.infoSidebarPaddingBottom=0):funduszeue.infoSidebarPaddingBottom=1,funduszeue.infousScrollTop=null,funduszeue.infocrollTop=0,d(),funduszeue.infoll=function(e){if(funduszeue.info(":visible"))if(i("body").width()

Leş Kaktüsü

Leş Kaktüsü
Leş kaktüsü, Asclepiadaceae familyasından bir bitki olan leş laktüsünün Ana vatanı Afrika ve Asya kıtasıdır. Bu bitkinin genel görünümüne bakacak olursak; boyu cm kadar, dalları ise santim arasındadır. Çok fazla dallı grup meydana getirir. Bu kaktüs bitkisinin bulunduğu ortamda aldığı ışığa göre, gri-yeşil ya da koyu yeşil ve hatta çok güneş aldığında ise morumsu kırmızı renklerde olur. Yapraksız ve kenarları dişlidir. Çiçekleri 5 dilimli yıldız şeklinde olur. Çiçekler cm kadar, renkleri altın sarısı ile üst kısımları kestane veya kahverengi benekli olur. Yaz ayları boyunca çiçek açmakta, çiçeklerin kokusu ise çürümüş et kokmaktadır, leş kaktüsüetrafına yaydığı bu koku ile sinekleri kendine doğru çekerek döllenmesini sağlar.

Leş Kaktüsünün Kokusu

Bu muhteşem görünüşlü çiçeğin kusuru çok güzel görünümüne karşınçok berbat kokmasıdır. Aslında leş kokusu adını da buradan alıyor. Bu berbat kokusundan dolayı adına leş kaktüsü denilmiş.

Genel olarak çiçeklerin koku olayı, tozlaşma oluşması amacıyla vardır. Yani arılar tarafından güzel kokulu bir çiçek her zaman dikkat çekici olur. Bu şekilde, arı veya böcekler tarafından çiçeklerin tozlaşma görevi üstlenilir, çiçekler tozlanması ile gelecek nesilleri meydana getirecek tohumları oluştururlar. Bu gösterişli ve çok güzel görünen ancak, bir o kadar da çiçekleri pis kokan bu bitkiyi, kokunun yayılmayacağı bir yere koymak lazımdır.

Leş Kaktüsünün Çoğaltılması

Leş kaktüsü tohumdan, yandan çıkan yavru ya da daldırma suretiyle çoğaltılabilir. Gevşek olan ve süzek toprakları sever, nemi fazla olan ortamlarda çürüme hastalığı olur, çok soğuk havalarda ise su az verilir.

Son Güncelleme :

Leş Kaktüsü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Leş Kaktüsü"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kaktüs Dikeni Nasıl Çıkarılır
Kaktüs Dikeni Nasıl Çıkarılır
Kaktüs Dikeni Nasıl Çıkarılır, özellikle insanların ellerine batan aynı bir tüy gibi kıl gibi olan kaktüs dikenlerinin çıkarılması oldukça zordur ve çok büyük bir sorundur. Elinize bir tane bile kaktüsün dikeni batmışsa ve üstü kopmuşsa, bu dikenin ç
Kaktüs Nasıl Çoğaltılır
Kaktüs Nasıl Çoğaltılır
Kaktüs Nasıl Çoğaltılır: yüzlerce türü bulunan kaktüsler, kolay yetiştirildiği, rengarenk ve farklı biçimlerde çiçekler açtığından bir süs bitkisi olarak çok funduszeue.infoüs nasıl çoğaltılır? Kaktüs bitkisinin çok fazla türü, dipten çıkan s
Kaktüs Dikimi
Kaktüs Dikimi
Kaktüs dikimi, Bakımı en kolay olan bitkiler içerisinde bulunur. Ev, bahçe veya terasta kaktüs yetiştirmek isteyenlerin kaktüs hakkında gerekli bilgileri edilmesi gerekir. Kaktüsün gerekli bakımının yapılması halinde çiçek açması ve sağlıklı bir şeki
Leş Kaktüsü Bakımı
Leş Kaktüsü Bakımı
Leş Kaktüsü Bakımı, Leş kaktüsü görüntü olarak çok güzel bir görüntüye sahiptir. Fakat kokusu için aynı şeyi söylemek oldukça zor bir durumdur. Çünkü leş kaktüsü adından da belli olacağı gibi kokusu kötüdür. Leş kaktüsü leopar desenlidir. Çiçek yapıs
Kaktüs Bakımı Ve Çoğaltılması
Kaktüs Bakımı Ve Çoğaltılması
Kaktüs Bakımı Ve Çoğaltılması, Kaktüs dikenli bir bitki olup çok türlüdür. Bu bitkinin yaprakları dikenli olup gövdesi de etli bir çiçek çeşidi olmaktadır. Genellikle çöllerde yaşamayı en çok sevmektedir. Gövdesinde her ne kadar su bulundursa da kend
Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir
Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir
Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir, isminden de anlaşılacağı gibi bilhassa sıcak ve kurak yerlerde yetişen bir bitkinin meyvesidir. Bu meyvenin diğer isimleri Hint inciri, Dikenli incir, Frenk inciri, Frenk yemişi olarak da bilinir. Kaktüs meyvesi Türkiye
Çiçek Açan Kaktüsler
Çiçek Açan Kaktüsler
Çiçek açan kaktüsler, evimizi renklendiren aynı zamanda yılın sadece belli zamanlarında çiçek açmalarıyla kendini çok özleten kaktüs türlerindendir. Öncelikle kaktüs bitkisi nasıl bir bitkidir ona bakalım. Kaktüsler çölde olan bitkilerden olup, kurak
Kaktüs Tohumu
Kaktüs Tohumu
Kaktüs Tohumu, Evinizi, bahçenizi ve odanızı süslemek için kullanabileceğiniz bir bitki türüdür. Ayrıca görünüm bakımından da oldukça güzeldir. Kaktüs tohumu her yerde bulunur. Tabi tohum alırken dikkat etmelisiniz. Çünkü sizin kaktüs tohumundan anla
Kaudupul
Kaudupul
Kaudupul, kadınların parmaklarına takılan zarif yüzükler gibi doğanın yüzükleri de çiçeklerdir. Birbirinden eşsiz, rengarenk olan çiçeklerin önemi özellikle de ülkemizde yadsınamayacak kadar çok fazladır. Her evin balkonunda ya da camında neredeyse b
Kaktüs Budama
Kaktüs Budama
Kaktüs budama, gerek iç mekân gerekse dış mekanlarda rahatlatıcı süs bitkilerinden olan kaktüsler, teknik bilgiye sahip olmadan yetiştirilecek bitkilerden değildir. Salon ve seralarda yetiştirilen bitkilerden biri olan kaktüsler dekorasyonun tamamlay
Kaktüs Ekimi
Kaktüs Ekimi
Kaktüs ekimi; kaktüs bitkisinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Kaktüs bitkisinin en çok çeşidine Meksika'da rastlanılmaktadır, fakat anavatanı Amerika'dır. Renk renk ve değişik şekilli çiçekler açtığı ve çok hoş görüntülere sahip olduğu için bir süs bi
San Pedro Kaktüsü
San Pedro Kaktüsü
San Pedro kaktüsü, esasında Trakocereus cinsinin (T. Pachanoi, T. Peruvianus) psikoaktif türlerine verilen addır ve çoğunlukla Andes'te bulunan yaklaşık otuz kadar türü içerir. Bilinen peyot kaktüsünün yanı sıra, 6 metreye kadar büyüyen geniş sütunlu

 

Kaktüs Dikeni Nasıl Çıkarılır
Kaktüs Nasıl Çoğaltılır
Kaktüs Dikimi
Leş Kaktüsü Bakımı
Kaktüs Bakımı Ve Çoğaltılması
Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir
Çiçek Açan Kaktüsler
Kaktüs Tohumu
Kaudupul
Kaktüs Budama
Kaktüs Ekimi
San Pedro Kaktüsü
Kaktüs Çoğaltma
Kaynana Dili Kaktüs
Kaktüs Kökü
Peyote Kaktüsü
Kaktüs Yemeği
Leş Kaktüsü Tohumu
Kaktüs Hastalıkları
Kaktüs Toprağı
Kaktüs
Leş Kaktüsü
Altınfıçı Kaktüsü
Cereus
Kaktüs Üretimi
Kaktüs Suyu
Çöl Kaktüsü
Saguaro Kaktüsü
Mini Kaktüs Bakımı
Kaktüs Nasıl Sulanır

Popüler İçerik

Kaktüs Çoğaltma

Kaktüs Çoğaltma

Kaktüs çoğaltma, ev bahçe teras gibi alanlarda kaktüs bakımı yapılır. Rengarenk çiçekler açmasının yanı sıra şekli ve görüntüsü ile yaşanılan ortamlar

Kaynana Dili Kaktüs

Kaynana Dili Kaktüs

Kaynana Dili Kaktüs, Hint Adasında ve Amerika'da doğal olarak yetişen bir bitkidir. kadar türü bulunan kaynana dili kaktüs, doğal yaşadığı ortamla

Kaktüs Kökü

Kaktüs Kökü

Kaktüs Kökü: Kaktüs bitkisi evde bakımı en kolay yapılan bitkiler arasındadır. Aynı zamanda çiçek açma özelliğine de sahip olan kaktüs bitkisi görüntü

Peyote Kaktüsü

Peyote Kaktüsü

Peyote Kaktüsü, Meksika’ da oldukça yoğun olarak bulunan, Peyote kaktüsü Türkiye de ise zor bulunan bir bitki olduğundan, ancak çiçekçi gezerek bul

Kaktüs Yemeği

Kaktüs Yemeği

Kaktüs yemeği, doğada yer alan bitkilerin tüketilmesiyle birçok hastalığın giderilmesi sağlanır. Bunlar içerisinde kaktüs tüketimi de yer almaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası