sırttaki güneş lekeleri nasıl geçer / Cilt Lekeleri Nasıl Gider? Cilt Lekeleri için 7 Güzellik Sırrı | Uzm. Dr. Hande Ulusal

Sırttaki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer

sırttaki güneş lekeleri nasıl geçer

Sırttaki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sırttaki Sivilce Lekeleri Sırttaki sivilce lekeleri nasıl geçer, sırttaki sivilcelerin çıkma nedenleri nelerdir, konu ile ilgili detayları içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Sırt bölgesinde ortaya çıkan sivilceler ergenlik dönemi ile her yaş ve cinsiyette görülebilen bir cilt problemidir. Sırt bölgesinde oluşan sivilcelenmeler daha çok yaz aylarında artık gösterebilmektedir. Vücudun terlemesi ile birlikte sırt bölgesinde sivilceler görülebilir. Sırt bölgesi sivilceleri ile oynadığımızda daha doğrusu temizlemeye çalıştığımızda lekeler oluşur. Oluşan lekeler estetik açıdan kötü bir görüntü yaratır. Özellikle kadınlar yaz aylarında sırtı açık kıyafetler giydiğinde sivilce lekelerinden dolayı rahatsız hissetmektedir. Sırtta meydana gelen sivilce lekelerini tedavi etmeden önce neden sivilce oluştuğunu öğrenmek gerekir. Sivilce oluşma nedenini öğrendikten sonra ise bu sorunu çözmek için tedavi alınmalıdır. Var olan sivilce lekeleri için ise hem doğal hem de medikal yöntemler ile tedavi mümkündür.

İçindekiler

Sırttaki Sivilceler Neden Çıkar?

Sırtta oluşan sivilcelerin altında farklı nedenler yer almaktadır. Bu nedenler;

  • Sivilcelerin oluşmasındaki ana neden gözeneklerin dolmasıdır. Vücudun aşırı sebum üretmesi, gözeneklerin kir veya kıyafet tozlarından dolması sonucu sivilceler oluşur.
  • Hava almayan ve dar kıyafetler giymek sırt bölgesinde sivilcelenmenin en sık görülen sebeplerinden biridir.
  • Çok yağlı ve baharatlı yiyecekler tüketmek.
  • Epilasyon uygulamaları.
  • Stres, üzüntü veya depresyon halleri.
  • Karaciğer hastalıklarının belirtisi olarak sırt bölgesinde sivilcelenme görülebilmektedir.
  • Kullanılan ilaçların yan etkileri.
  • Kimyasal içerikli duş jelleri kullanmak.
  • Sırt bölgesini yeterince temizlememek sivilce oluşma nedenleridir.

Yukarıda yer alan nedenler kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle karaciğer hastalıklarından dolayı oluşan sivilceler hastalık belirtisidir. Sırtınızda çok fazla ve tekrarlayan sivilce oluşumu var ise mutlaka bir doktora muayene olmalısınız. Eğer altında karaciğer hastalıkları nedeni var ise erken tedavi ile ciddi sağlık risklerinin önüne geçilebilir.

Sırttaki Sivilce Lekeleri Neden Oluşur?

Sırt bölgesinde ortaya çıkan sivilceler sonrasında leke kalması can sıkıcı bir durumdur. Sırttaki sivilce lekelerinin oluşma nedenleri;

  • Özellikle yaz aylarında terleme miktarı artar. Terlediğimizde ve sırt kısmı nefes almadığında sivilceler oluşur. Daha sonra ısının etkisi ile sivilceler kurur. Sivilceler kuruduğunda leke oluşmaktadır.
  • Sırt sivilceleri ile oynamak, temizlemeye çalışmak, sivilceli alanı keselemek ve kaşımak da lekelerin oluşmasını sağlar.
  • Yanlış peeling uygulamaları ile sivilceler aktifleşir. Çok fazla sert bir şekilde sırt kısmına peeling yapmak sivilcelerin yaraya dönüşmesine neden olur. Buda daha sonra yaraların kuruyarak lekeler halinde kalmasına neden olur.
  • Sırt bölgesinde sivilceler varken epilasyon uygulamaları yaptırmak oldukça zararlıdır. Özellikle lazer ve ağda ile sivilceli sırtta yer alan tüyleri temizlemek gözeneklerin iyice tıkanmasına, sivilcelerin artmasına, tahriş ile birlikte lekelerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Sırtınızda sivilce var ise epilasyon uygulamaları yaptırmayın. Özellikle lazer sivilceli alana değdiğinde daha fazla tahribe neden olur. Sivilce altındaki kıl kökünü yakarken sivilce patlar. Patlayan sivilce sonrasında leke oluşturur.
  • Duş alırken eğer sırt bölgenizde sivilce var ise kimyasal içerikli duş jelleri kullanmanız da leke oluşumunu sağlar. Sırtınızın sivilceli olduğu dönemlerde bebek şampuanlarını duş jeli olarak kullanabilirsiniz.

Sırttaki Sivilce Lekeleri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sırt bölgesinde yer alan sivilce lekelerinin tedavisi için ilk olarak doktora gidip muayene olmanız gerekir. Muayenede ilk olarak sivilce oluşum nedeni teşhis edilir. Sonrasında ise var olan lekelerinizin duruma bağlı olarak tedavi yöntemi seçilir. Eğer lekeleriniz çok fazla yaygın ve büyük değil ise krem-losyon gibi medikal içerikli ilaç tedavisi uygulanır. Sivilce lekeleriniz çok yoğun ise thulium lazer yöntemi ile leke tedavisi uygulanabilir.

Özellikle estetik görünüm açıdan kaygılı olan kişiler bu yöntem ile sivilce lekelerinden kalıcı olarak kurtulabilir. Thulium lazer yönteminde sırt bölgesinde yer alan lekeli alanlara Retinol, C vitamini, Tranexamic acid ve kök hücre partiküllü Lasemd ampulleri kullanılır. Kullanılan bu maddelerin lazer ile cilt dokusunun altına gönderilmesi ve sorunlu alanda yer alan hücrelerin yenilenmesi amaçlanır. Lazer yöntemi ile yapılan bu tedavi oldukça konforlu, acısız ve kısa sürmektedir. Seans sayısı ise sivilce lekelerinizin durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Özellikle kış aylarında lazer yöntemi ile sivilce lekelerinizi tedavi ettirmenizi öneririz. Böylelikle yaza sırtınızda lekeler olmadan pürüzsüz bir görünümde girebilirsiniz.

Sırttaki Sivilce Lekeleri İçin Tedavi Fiyatları

Sırt bölgesinde yer alan sivilce lekelerinin tedavisinde fiyat konusu değişkenlik göstermektedir. Tedavinin şekli, doktor tecrübesi, lazer tedavisinde seans sayısı fiyatı etkilemektedir. Sadece krem veya losyon gibi ilaçlar ile tedavi olacaksanız bu tedavinin maliyeti daha düşüktür. Fakat lazer teknolojisi ile yapılan tedavilerin fiyatları daha fazladır.

Sırttaki sivilce lekeleri için tedavi fiyatları ve dermatolog muayene ücretleri hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve doktorlar sırttaki sivilce lekeleri için tedavi fiyatları hakkında aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha sağlıklı olmanız ve kendinizi daha mutlu hissetmeniz için birçok hastalığın tedavisinde alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak sırttaki sivilce lekeleri için tedavi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Yüzdeki, Sırttaki Ve Kollardaki Güneş Lekelerine Ne İyi Gelir?

Güneş lekeleri sıklıkla yüz bölgesindeki yanak, alın ve dudak çevresinde görülürken, vücutta ise kollar ve sırt bölgesinde görülürler. Çile benzeyen kahverengi oluşumlu bu lekeler, kişileri dış görünüş kaygısına itmektedir. Özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan bu sorun, bilhassa tatilcilerin üzerine düştüğü konulardan birisidir. Güneş lekeleri nasıl geçer? Sırttaki ve yüzdeki güneş lekelerine ne iyi gelir? İşte ayrıntılı yanıtlar...

Yüzdeki, Sırttaki Ve Kollardaki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş lekeleri, cildin güneşten gelen zararlı ışınlarına diğer ismiyle ultraviyole ışınlarına uzun süreli ve korumasız şekilde maruz kalması sonucunda derideki renk pigmentlerinden sorumlu melonasit hücrelerinin artmasıyla oluşurlar. Bu lekelerin yoğunluğu ve renkleri kış aylarında azalabilir lakin tamamen geçmemiş olan güneş lekeleri, her güneşe maruz kaldığı durumda daha da koyulaşacak ve sabit hale gelecektir.

Güneş lekelerinden korunmanın en mühim yolu, özellikle yaz aylarında yüksek faktörlü güneş koruyucu losyon ve kremler kullanmaktır. Oluşmuş güneş lekelerini geçirmek için ise bir takım yöntemler vardır, bu yöntemler yüzde yüz garantisi olmamakla birlikte deneyen çoğu kişide fayda göstermiş yöntemlerdir. Bahsi geçen yüzdeki ve sırttaki güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olan yöntemleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Leke açıcı krem tedavisi ( mutlaka uzman dermatoloji hekimi yönlendirmesi ile olmalıdır.)
  • Kimyasal peeling ( yine uzmanlar tarafından tavsiye edildiği vakit, yine uzmanlar tarafından yapılması kaidesi ile tercih edilmelidir.)
  • Kimyasal soyucular ( çok koyu lekeler için uzmanlar tarafından uygulanmalıdır.)

Yukarıdaki güneş lekelerini geçirme yöntemleri çok koyu ve yıllardır sabit vaziyetteki güneş lekeleri için geçerlidir. Daha hafif seyirdeki ve yeni oluşmuş güneş lekeleri için evde doğal yollarla uygulanabilecek yöntemleri şöyle sıralayabiliriz;

İçeriğinde bulunan doğal asit özleri sayesinde güneş lekelerinin açmak için bire bir yöntemlerden birisi limon suyudur. Lekelerin üzerine limon suyunu sürüp yaklaşık 15-20 dakika sonra yıkamak, düzenli uygulandığı vakit lekeleri açıcı etki göstermektedir.

Sütün içeriğindeki doğal laksit asitle cilt rengini ve lekelerin rengini açmak mümkündür. Hücrelerin de yenilenmesini sağlayan sütü lekeli bölgelere yedirdikten sonra 15 dakika beklettikten sonra yıkamak, güneş lekelerini geçirmek için etkili yöntemlerden biridir.

Haftada bir kez, bir yemek kaşığı yoğurt ile bir miktar karbonatın karışımı ile hazırlanan maskeyi lekeleri bölgelere uygulamak zamanla güneş lekelerinin açılmasına yardımcı olacak yöntemlerden biridir.

Güneşle gelen cilt lekelerine dikkat!

Güneşin sıcaklığını ve ışığı bize mutluluk veriyor. Ancak her ne kadar güneşi sevsek de çok fazla maruz kalmak cildimiz içinciddi ölçüde zarara sebep oluyor. Dolayısıyla, yazın gelmesiyle beraber kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve cilt yanıkları sorunumuz ve gündemimiz haline geliyor. Avrasya Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr.Hatice Deniz Yardımcı, güneş lekelerinin yol açtığı cilt lekeleri için öneriler veriyor.

Sıcacık güneş altında keyif yapmak çok güzel ama…

Güneşe korunmasız yakalanmak, cilt yaşlanmasının ana nedenidir ve güneş lekeleri olarak bilinen diğer uzun vadeli cilt problemlerine yol açabilmektedir. Güneş lekeleri daha çok, yüz ve eller gibi güneşi en çok gören cilt yüzeylerinde oluşmaktadır.

Güneşin etkisiyle oluşan cilt lekeleri önemli sorunlara neden olabilir

Güneşle gelen lekeler; çiller, melazma, gebelik lekeleri, solar lentigodur. Bunların yanında güneş ışınlarıyla etkileşime giren bazı kozmetik ürünler, ilaçlar, kimyasal maddeler ve bitki özsuları da kalıcı cilt lekeleri ortaya çıkabilmektedir.En sık yüz, el sırtı, kollar ve gövdenin üst kısımlarında yerleşen 5 mm çapında yuvarlak veya oval kahverengi lekelerle çiller daha çok genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu genel olarak açık ten rengine sahip, kızıl saçlı ve renkli gözlü kişilerde bulunmaktadır. Güneş ışığının alınmaya başlaması ile beraber belirginleşen çiller, korunmadan güneş ışığı alınmaya devam edilmesi durumunda vücudun kendisini güneş ışınından korunmak için üretir.Bu durumda çiller çoğalır ve renkleri daha da koyulaşarak belirginleşir.

Solar lentigo; en sık yüz, boyun, göğüs, sırt, omuzlar ve el sırtı gibi güneşe maruz kalan bölgelerde görülür. Daha çok 30’lu yaşlardan sonra rastlanılan solar lentigo, yaşlanma ile artış gösterir, çillerden çok daha büyük, yuvarlak veya oval şekilli, kahverengi veya siyah lekelerdir. Genel olarakakut güneş yanıklarından ve aşırı doz PUVA tedavisinden sonra ortaya çıkar.

En sık alın, yanak, burun üzeri, dudak üstü, çene ve nadiren boyun ve kollarda görülen kahverengi lekeleremelazma Gebelik, doğum kontrol ilaçları, tiroid hormon bozuklukları, epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar ve stres nedeniyle oluşabilir. Yüzeysel, derin ve mix tip olarak 3 kategoride değerlendirilen malezma genellikle koyu tenli kişilerde görülür. Derinliğine göre farklı tedavi yöntemleri uygulanır. Yaz aylarında ve solaryum sonrası artış gösteren, rengi koyulaşan tedavisi kronik olması dolayısıyla daha çok görünürlüğünün azaltılması yönündedir.

Melazmanın hamilelik döneminde görülen türü ile gebelik lekeleri, olup güneş ışınlarının etkisiyle belirginleşir. Doğum yapıldıktan sonra nadiren kendiliğinden iyileşebilen gebelik lekelerinin tedavisi için melazmanın tedavisinde uygulanan yöntemler kullanılır.

En sık yüz, boyun, gövde, kollar ve el sırtında ortaya çıkan, çizgisel veya benekli kahverengi lekelerle bitkilere bağlı güneş lekesi; berloque egzama genel olarak kadınlarda görülür. Güneş ışınlarının, cilde uygulanan bazı kozmetik ürünler, parfümler, cilde temas eden havuç, kereviz, limon, incir, dereotu gibi bitkilerin özsularının etkileşime geçmesi ile beraber ortaya çıkar.

Özellikle sivilce tedavisinde kullanılan bazı oral antibiyotiklerin ciltte yanma, kızarıklık ve soyulmaya sebep olması ile ortaya çıkan kahverengi cilt lekeleri, ilaçlara bağlı güneş lekesi; fototoksik ilaç reaksiyonudur. Özellikle yaz mevsiminde ilaç kullanırken doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Hemen umutsuzluğa kapılmayın…

Erken yaşlanmayı önlemek, güneş hasarı belirtilerini onarmak ve hatta tersine çevirmek her zaman mümkündür. Bunun için;

  • Günlük olarak en az 30 UVA ve UVB SPF içeren cilt bakım ürünleri kullanılmalı,
  • Pamuklu, nefes alan ve açık renkli kıyafetler tercih edilmeli,
  • Güneş gözlüğü seçimi modaya göre değil sağlık normlarına göre seçilmeli,
  • Güneş ışınların yoğun olduğu saatlerde cilt doğrudan güneşe maruz bırakılmamalı.

Güneş kreminin parlak, genç görünümlü bir cildin anahtarlarından birisi olduğunu belirten Dr.Yardımcı, güneş koruyucuların günlük güneş ışığıalımını azaltarak bağışıklık sisteminde mevcut bazı hasarları onarabilme şansı verdiğini ifade etti.Ayrıca cildin iyileşme sürecine olumlu katkılarda bulunduğunu söyleyen Yardımcı, günlük kullanımın uzun süreli cilt kanseri riskini de azaltabildiğinin altını çizdi.

Güneş lekeleri için tedavi yöntemleri

Güneş ışınlarının etkisini kaybetmeye başladığı ekim ayından sonra, Kimyasal peeling, EnzimatikPeeling, Kriyoterapi (dondurma tedavisi), Lazerle Leke Tedavisi, Işın Tedavileri, leke giderici kremler, PRP, mezoterapi gibi yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemler, güneş altında oluşan cilt lekelerinin başarıyla tedavi etmektedir

ETİKETLER: çil, cildiye, cilt, cilt hastalıkları, fototoksik ilaç, gebelik lekeleri, güneş lekeleri, güneş lekeleri tedavi, güneş lekesi, güneşten korunma, güzellik, solar lentigo

Güneş lekesi için kalıcı tedavi yöntemi var mıdır?

Güneş Etkisiyle Artan Cilt Lekesi Çeşitleri

Melazma: Özellikle yüzde meydana gelen ve cilt renginde koyulaşma ile karakterize bir cilt problemi olan melazma, güneşe maruz kalındığında ortaya çıkar. Güneşin ultra viyole ışınları ciltte yer alan renk pigmenti melonositleri uyararak melanin sentezini arttırır ve cildin koyulaşmasında neden olur. Hamilelik gibi hormonsal değişimlerin yüksek olduğu dönemler ve bazı ilaçların yan etkileri de ciltte koyu lekeler oluşturabilir.

Lentigo (Güneş Lekesi): Hiperpigmentasyon olarak da bilinen lentigo, genellikle 40 yaş sonrası görülen cilt lekelenmesi çeşididir ve genellikle çillerle karıştırılır. Güneş lekesi ve çil arasındaki fark ise güneş lekelerinin daha koyu renkli ve boyutlarının daha büyük olmasıdır. Lentigoların net sınırları vardır ve güneşe maruz kalındığında daha da koyu bir hal alır.  Ellerde, yüzde, sırtta ve omuzda güneş lekesi yaygın olarak görülür. Bu bölgelere ek olarak bacakta güneş lekesi de oluşabilir.

Çiller: Güneşe maruz kalınca ortaya çıkan cilt lekelerinden biri de çillerdir. Net sınırlı, küçük ve kahverengi lekeler şeklinde kendini gösteren çiller, özellikle burun, alın, yanak, omuz ve ellerde görülür. Özellikle kızıl ve açık tene sahip kişilerde daha sık rastlanılan çiller bazı kişilerde yüzün tamamını kaplayabilir.

Güneş Lekesi Tedavisi İçin Uygulanan Yöntemler

Leke Açıcı Kremler: Ciltteki renk verici hücrelerin renk maddesi yapımını önlenmesini sağlayan leke açıcı kremlerin istenilen etkiyi sağlayabilmeleri için uzun süreli ve düzenli kullanılmaları gerekir. Genellikle kişiler hemen sonuca ulaşmak istedikleri için leke giderici kremleri diğer yöntemlere destek olarak kullanır.

Karbon Peeling: Renk hücrelerini etkileyen karbon peeling tedavisi hem leke giderici hem de dövme silmede tercih edilir. Kollajen dokuyu canlandıran bu tedavi yöntemi cildin tazelenmesini sağlar. Yaz mevsiminde güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan cildin canlılığını kazandıran karbon peeling cilt lekelerinden kurtulmayı da destekler.

Lazer Tedavisi: Leke tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden biri olan lazer tedavisinde, lazer ışınları ile cilde mikro kanallar açılır. Bu kanallardan cilt lekesinin türüne göre tedavi edici ajanlar uygulanır. Kısa süreli ve ağrısız bir tedavi yöntemidir.

Dermapen: İnce çelik iğnelere sahip olan dermaroller denilen bir cihaz kullanılarak uygulanır. Bu cihaz ile cilt üzerinde gözle görülemeyen delikler açılır ve cilde serum enjekte edilir. Dermapen işlemi ile cildin kendi onarım mekanizması tetiklenir ve kullanılan serumlar cildin toparlanmasını sağlar. Aynı zamanda ciltte oluşan lekeleri tedavi etmeye yardımcı olur.

Kimyasal Peeling: Leke tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden biri de kimyasal peelingtir. Bu yöntem ile üst deri soyularak yenilenmesi hızlandırılır ve lekelerin kaybolması sağlanabilir.

PRP: Hastanın kendi kanından elde edilen serum plazma, hastanın cilt altı dokusuna enjekte edilir. Bu yöntem ile cildin kendini yenilemesi sağlanır ve cilt lekeleri azaltılabilir.

Mezoterapi: Genellikle lazer tedavisine destek amaçlı yapılan mezoterapi yönteminde leke giderici maddeler, lekeli cilt bölgesine uygulanarak lekenin açılmasını sağlar.

Güneş lekesinin tedavi etmek amacıyla uygulanan hiçbir yöntem lekelerin tamamen ortadan kaybolmasını sağlamaz. Daha küçük boyutlara indirgeyebilir ve rengin açılmasını sağlayabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası