çapa tıp fakültesi kadın doğum randevu alma / Kadın Hastalıkları ve Doğum - Çapa Hastanesi

Çapa Tıp Fakültesi Kadın Doğum Randevu Alma

çapa tıp fakültesi kadın doğum randevu alma

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Özel Çapa Hastanesi; Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği, 4 kadın doğum uzmanı kadrosuyla hizmet vermektedir.

Normal doğum ve sezaryen doğumlarda SSK, BAĞ-KUR, Emekli sandığı ile anlaşmalı olan hastanemiz, Kadın hastalıkları ve doğum konusunda hizmet vermektedir. Aşağıda Özel Çapa Hastanesinde Kadın Doğum alanında verilen hizmetlerle ilgili kısa bilgiler bulacaksınız.

Hamilelik Takibi & Doğum: Sağlıklı bir hamilelik için gebelik öncesi rehberlik, testler ve muayene. Düşük riski değerlendirilmesi, neden analizi ve tedavisi. Hamilelikte tüm tanısal incelemeler (kan ve idrar biokimyasal incelemeleri, bakteriyolojik ve mikrobiyolojik incelemeler, 4 boyutlu renkli Doppler ultrasonografi, Down sendromu ve diğer kromozomal hastalıkların NT- nuchal translusensi, ense kalınlığı, ikili ve üçlü tarama testleri ile taranması.)

Genel Jinekoloji: Kadın check-up’ ları, periodik/yıllık jinekolojik kontrol ve muayeneler yapılmakta, adölesan çağ ve genç kızlarda jinekolojik sorunlar, adet düzensizliği, enfeksiyonlar cinsel yola bulaşan hastalıklar, premenstrüel sendrom (IMS), dismonore (sancılı adet görme)- hirsutismus (tüylenme), yumurtalık kistleri ve polikistik over sendromu (PCOS) gibi hastalılkların tanı ve tedavileri yürütülmektedir. Kadın sağlığı kontrollerinin en önemli parcası olan pap smear testi ile takip edilmekte, problemli durumların tedavisinde kriyoterapi cihazı kulanılmaktadır.

Aile Planlaması: Danışmanlık, spiral (RIA/IUD) ve cilt altı implant (implanon) dahil, tüm aile planlamı uygulamaları. Menopoz:Hormonal analiz ve over rezervi (yumurtalık kapasitesi) ölçümleri, menopoz check-up’ları, danışmanlık ve hormon replasman tedavileri.

Kanser: Meme ve genital sistem (serviks, uterus, yumurtalıklar) kanserlerinin pap smear, tümör markerleri, renkli dopler ultrasonografi ile taranması ve tüm operasyonlar.

İnfertilite (Kısırlık): İVnfertilite değerlendirilmesi, neden analizi ve tanısı, ovulasyon indüksiyonu (yumurtlama tedavileri), follikulometri (yumurta takibi), inseminasyon (IUI, aşılama) uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

İletişim :  58 00 – 22 72 – 22 72 – 22 72 – 22 72 &#; 94 00 &#; 10 66 &#; 22 72

İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Doğum Kliniği

İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Doğum Kliniği Türkiye’nin eski kliniklerinden birisi olup şu an 13 öğretim üyesi (10 profesör, 3 doçent), 3 uzman başasistan, 6 yan dal uzmanlık öğrencisi ve 27 asistan ile hizmet vermektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı çatısı altında bulunan bilim dalları, Perinatoloji, Reprodüktif Endokrinoloji ve İnfertilite, Jinekolojik Onkoloji, Genel Jinekoloji ve Ürojinekoloji bilim dallarıdır ve bu bilim dallarının her biri Anabilim Dalı da dahil olmak üzere uluslararası ilgili kurumlar tarafından akredite edilmiştir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı EBCOG, Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı ESGO, Perinatoloji Bilim Dalı EAPM; Reprodüktif Endokrinoloji Bilim Dalı ESHRE ve Ürojinekoloji Bilim Dalı EUGA tarafından akredite edilmişlerdir. Perinatoloji ve Jinekolojik Onkoloji Bilim Dallarında aynı zamanda yan dal uzmanlık eğitimi verilmektedir. Ürojinekoloji Bilim Dalı Türkiye’nin açılan ilk ürojinekoloji bilim dalıdır.


AKADEMİK KADRO: Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Alkan Yıldırım’dır.

PERİNATOLOJİ BİLİM DALI: Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Has, öğretim üyeleri; Prof Dr Alkan Yıldırım, Prof Dr İbrahim Kalelioğlu, Dr.Öğrt Üyesi Tuğba Saraç Sivrikoz, yan dal uzmanlık öğrencileri; Op. Dr. Şule Birol İnce, Op. Dr. Eylem Eşsizoğlu, Op. Dr. Emircan Ertürk.
JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ BİLİM DALI: Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Samet Topuz, öğretim üyeleri; Prof. Dr. Yavuz Salihoğlu, Doç. Dr. Hamdullah Sözen, Dr Öğrt Üyesi Yağmur Minareci, yan dal uzmanlık öğrencileri; Op. Dr Ramazan Murdan, Op. Dr. Nur Betül Arslan Pektaş, Op. Dr. Mustafa Albayrak.

REPRODÜKTİF ENDOKRİNOLOJİ VE İNFERTİLİTE BİLİM DALI: Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemil Akgül, öğretim üyeleri; Doç. Dr. Özlem Dural, Dr. Öğrt Üyesi Burçin Karamustafaoğlu Balcı.

GENEL JİNEKOLOJİ BİLİM DALI: Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Saygılı, öğretim üyesi: Prof. Dr. Ahmet Büyükören.

ÜROJİNEKOLOJİ BİLİM DALI: Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Engin Akhan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Funda Güngör Uğurlucan, Doç. Dr. Cenk Yaşa

ASİSTANLAR
Atacem Mert Aytekin, Mehtap Akın Efe, Pelin Kundakçı Özdemir, Nihat Demirkol, Necla Başoğlu, Hevra Ekin Ulusoy, Savcı Bekir Telek, Onur Tengilimoğlu, Dilruba Türeli, Tibet Kasapoğlu, Elif Ünal, Ayşenur Çelik, Cansu Evrüke, Hilal Seda Saygılı, Neval Kahraman, Sümeyye Güzeloğlu, Eda İnci, Ümmügülsüm Döner, Asuman Balcı, Goychak Guliyeva, Gunay Sadıgova, Ece İlayda İkizoğlu, Hazal Şerife Akbay, Meryem Nilcan Şengül, Ömer Can Işık, Utku Karatoprak.

KISA TARİHÇE
Kliniğimizin tarihçesi yılında üniversite reformuyla birlikte Nazi Almanyası’ndan ayrılan üniversite hocalarından Prof. Dr. W. Liebman’ın klinik direktörlüğüne atanmasıyla başlar. Darülfünun kadrosundan Doç. Dr. Tevfik Remzi Kazancıgil ve Konya Doğumevi’nde çalışan Dr. Niyazi Müştak klinik direktör yardımcısı olarak atanmıştır.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi fakülte klinikleri başlangıçta geçici olarak Vakıf Guraba, Haseki Cerrahpaşa, Şişli Bakırköy gibi çeşitli hastanelere dağıtılmış daha sonra Guraba ve Cerrahpaşa hastanelerine toplanmasına karar verilmiş. Daha modern şartlarda hizmet vermek amacıyla Prof. Dr. W. Liebman öncülüğünde vakıf idaresine ait tütün deposu olarak kullanılan bir bölümde ikinci kadın doğum kliniği kurulmasına karar verilmiştir. Ancak Prof. Dr. Liebman’ın ’de beklenmedik ölümüyle klinik vekil direktörlüğüne Doç. Dr. Naşit Erez getirilmiştir. yılında kliniğe Doç. Dr. Ertuğrul Yenen öğretim üyesi olarak atanmıştır. yılları arasında İngiltere’den Williams Charles Nixon, Prof. Dr. Naşit Erez ile birlikte çalışmıştır.

yılından günümüze kadar geçen sürede klinik; akademik, personel, bina, eğitim ve öğretim, hasta bakım ve tedavisi, bilimsel çalışmalar olmak üzere sürekli bir gelişim içerisine girmiştir. yılında Naşit Erez, Ertuğrul Yenen ve Kazım Arısan propödetik isimli bir öğrenci kitabı yayınlamışlardır.

yılında Anabilim Dalı bünyesinde, Jinekolojik Onkoloji, Jinekoloji, Reprodüktif Endokrinoloji ve Perinatoloji bilim dalları kurulmuştur. yılında Ürojinekoloji Bilim Dalı kurulmuştur.

EĞİTİM FAALİYETLERİ TOPLANTILAR
Her araştırma görevlisinin ihtisasa başladığında danışman hocası belirlenir. Danışman öğretim üyesi gerek bilimsel çalışmalarda gerekse tez seçimi ve yürütülmesi başta olmak üzere o asistanın eğitimi ile yakından ilgilenir. Her çarşamba günü saat arası tüm kliniğin katıldığı genel toplantı yapılır. Bu toplantılarda bir öğretim üyesi kendi alanıyla ilgili sunum yapar, akabinde bir asistan konuyla ilgili bir makale sunar. Klinikte görülen ilginç olgular, komplikasyonlar tartışılır. Her ayın ilk çarşamba günü bir önceki ayın faaliyetleri her bir bilim dalı uzmanı tarafından ayrı ayrı sunulur. Bunun dışında Perinatoloji Bilim Dalı’nda salı ve perşembe günleri birisi asistanlara yönelik diğeri yan dal uzmanlık öğrencilerine yönelik sabah seminerleri yapılır. Ayrıca riskli gebelikler bölümünde belli günlerde Nöroloji, Üroloji, Genetik ve Kardiyoloji konseyleri yapılır. Onkoloji Bilim Dalı’nda her çarşamba saat da başlayan tümör konseyi yapılır. Bu konseye Patoloji, Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Radyoloji ve Nükleer Tıp bölümlerinden öğretim üyeleri, uzmanlar ve asistanlar katılır. Öncelikle klinikte opere edilmiş olan onkoloji olguları konuşulur, akabinde yeni hastaların veya takipte yeni problemi çıkan hastaların tedavi yaklaşımları belirlenir. Her hafta çarşamba günü Radyoloji Konseyi’nde onkoloji ve jinekoloji hastalarının filmleri değerlendirilir. Her iki haftada bir cuma günleri Onkoloji Bilim Dalı’nda seminerler yapılır. Reprodüktif Endokrinoloji ve Jinekoloji bilim dalının haftada bir kez seminer ve makale sunumu toplantısı olmaktadır.

GENEL JİNEKOLOJİ
Jinekoloji ve menopoz polikliniği, spesifik poliklinikler (adölesan polikliniği, kronik pelvik ağrı polikliniği, cinsel disfonksiyon polikliniği), lokal ve genel anestezi altında küçük müdahaleler, laparoskopik ve laparotomik operasyonlar, histeroskopik operasyonlar yapılmaktadır.

JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ BİLİM DALI
Jinekolojik Onkoloji polikliniği, kolposkopi, tümör ve radyoloji konseyleri, jinekolojik onkoloji operasyonları (over-tuba-periton kanseri, endometrium kanseri, uterin mezenkimal tümör, serviks kanseri, vulva kanseri, vagina kanseri ve diğer nadir görülen jinekolojik tümörler) yapılmaktadır.

PERİNATOLOJİ
Riskli gebelik usg ve takibi, üroloji konseyi, nöroloji konseyi, kardiyoloji konseyi, perinatoloji konseyi, hafta tarama testi usg, intrauterin girişimsel işlemler (amniyosentez, kordosentez, koryon villus biyopsisi, intrauterin transfüzyon, mesane ponksiyonu, lazer kord ablazyonu, bipolar kord ablazyonu, radyofrekans ablazyon, embriyo redüksiyonu, fetosit, selektif fetosit, torakosentez, amniyoredüksiyon), antenatal poliklinik, normal ve sezaryen doğum yapılmaktadır.

REPRODÜKTİF ENDOKRİNOLOJİ
Genel infertilite polikliniği, tüp bebek polikliniği (IVF siklusları, OPU), ofis histeroskopi, diagnostik ve operatif laparoskopik operasyonlar, diagnostik ve operatif histeroskopi, IVF sertifika eğitimi yapılmaktadır.

ÜROJİNEKOLOJİ
Ürojinekoloji polikliniği, FTR polikliniği, ürodinamik çalışmalar, ürodinami dışı tetkikler, fizik tedavi seansları, mesane eğitimi ve ürojinekolojik operasyonlar (laparoskopik veya vaginal) yapılmaktadır.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir