iş göremezlik raporu sistemde görünmüyor / Sağlık kurulu raporum kaç günde e-Devlet'te görüntülenir?

Iş Göremezlik Raporu Sistemde Görünmüyor

iş göremezlik raporu sistemde görünmüyor

Rapor parası banka bilgisi yok ne demek ?  Bu uyarıyı e devletten sorgulama yaptığınızda alıyorsanız ne anlama geldiği ve ne yapmanız gerektiği konusunda tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. İş göremezlik ödemesi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istirahatli sigortalılara ödenen ödenek türüdür. E devlet sisteminden iş göremezlik raporu ödemesi sorguladığınızda emanete alındı, bankaya gönderildi, merkeze gönderildi, rapor parası bilgi yok v.s. gibi sonuçlar görebilirsiniz.

Bu yazımızda e devlet rapor parası bilgi yok ne demek konusunda bilgi vermeye çalışacağız. Rapor parası bilgi yok yazıyor ne anlama geldiği ve iş göremezlik ödemesi işlemler devam ediyor ne demek konusunda değinmeden önce dilerseniz iş göremezlik ödemesi nasıl alınır konusuna kısaca değinelim.

İş göremezlik ödemesi şartları nelerdir ?

4a iş göremezlik ödemesi hakkından yararlanabilmeniz için birtakım şartları sağlamanız gerekiyor. Hastalık sebebi ile iş göremezlik ödeneği ödemeleri hakkından yararlanmak için iş göremezlik raporu aldığınız tarihten önceki son 1 senede en az 90 gün prim olması ve aktif çalışan olmanız lazım. İş kazası iş göremezlik rapor parası almada 90 gün şartı aranmaz. Doğum 4a iş göremezlik ödeneği hakkından yararlanabilmeniz için de doğum tarihinden önceki son 1 yıl içinde en az 90 günlük priminizin olması ve aktif çalışan olmanız lazım.

İş göremez ödemesi nasıl alınır ?

SGK tarafından geçici iş göremezlik ödemesinin yapılabilmesi için raporun bitmiş olması ve işveren tarafından elektronik ortamda bildirimin Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na yapılması gerekiyor. İşveren tarafından bildirim yapılmasının ardından ssk iş göremezlik ödemesi ortalama 15 gün içerisinde PTT ya da SGK şahıs ödemeleri banka sisteminde tanımlı banka hesabınıza gönderilir.

Sgk iş göremezlik parası PTT&#;ye gönderildikten sonra gönderilme tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde PTT&#;den almanız gerekiyor. 4 a iş göremezlik ödemesi için banka hesabı tanımlaması yapmadıysanız ve ödemenizi 2 ay içerisinde PTT&#;den almamanız halinde ödemeniz SGK&#;ya iade edilecek ve e devlette işgöremezlik sorgulaması yaptığınızda emanete alındı şeklinde görülecektir.

Sgk işgöremezlik ödemesi PTT&#;ye gönderildikten sonra herhangi bir PTT şubesinden sgk iş göremezlik ödemesini kimliğiniz ile alabilirsiniz. Gelelim asıl konumuz olan iş göremezlik ödemesi bilgi yok ne anlama geliyor sorusunun cevabına.

Rapor parası işlemler devam ediyor ne demek ?

Peki rapor parası işlem devam ediyor ne demek ? Eğer e-devlette sorgulama yaptığınızda &#; ödeme durumu işlemler devam ediyor&#; yazıyorsa;

  • Henüz ödeme işlemlerinizin yapılmadığı anlamına gelir.
  • Raporunuz sistemde vardır ancak bitmediği için işlem yapılamamış olabilir.
  • Rapor bitmiş olmasına rağmen işveren tarafından çalışmadığınıza dair bildirim yapılmadıysa bundan dolayı ödeme yapılmamış olabilir.
  • Son olarak raporunuzdaki bir eksikten dolayı da işlem yapılamamış olabilir.
  • Bağlı olduğunuz SGK ile iletişime geçerek raporun son durumu hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Rapor parası bilgi yok ne demek ?

E devlet sisteminden sorgulama yaptığınızda rapor parası ödeme durumu bilgi yok uyarısını alıyorsanız sebebi birkaç durumdan kaynaklı olabilir. Sorgulama sonucu iş göremezlik bilgi yok diyorsa aşağıdaki durumlardan birisinden dolayı kaynaklanıyor olabilir;

  • Hastane tarafından raporunuz hiç sisteme girilmemiş olabilir.
  • Hastane tarafından rapor sisteme girilmiş fakat işveren tarafından bildirim yapılmamış olabilir.
  • İşveren tarafından bildirim yapılmış fakat SGK henüz ödeme yapmamış olabilir.
  • Rapordaki bir eksikten dolayı ya da trafik kazası ve ya adli vaka ise SGK raporu bekletiyor olabilir.
  • Peki e devlette iş göremezlik ödeneği bilgi yok yazıyorsa ne yapmam gerek, e devlet iş göremezlik bilgi yok yazan işgöremezlik raporları için takip etmeniz gereken yol şu şekilde.

Sisteme kayıtlı işgöremezlik ödeme bilginiz bulunmuyor ne demek ?

Bazen aile hekimi ya da hastanedeki doktorlar kısaca istirahat raporu yazan doktorlar e rapor sistemine raporu kaydetmiyor. Bu durumda rapor ne işverene ne de SGK&#;ya online olarak gitmiyor. Eğer siz bu sonucu aldıysanız raporunuzun hiç kayıt edilmediği anlaşılır. SGK ile görüşüp durumu teyit ettikten sonra doktora geriye dönük rapor girdirebilirsiniz.

İş göremezlik ödemesi banka bilgisi yok ne demek ?

E-devletten sorgulama yapıldığında &#; rapor banka bilgisi yok&#; uyarısı ile &#;iş göremezlik ödeneği banka bilgisi yok&#; uyarıları birbirinden farklı şeyler anlamına gelir. Eğer rapor parasında bilgi yok yazıyorsa ne anlama geldiği konusunda yukarıda ayrıntılı olarak bilgi verdik.

E devlet rapor parası banka bilgisi ekleme nasıl yapılır ?

Yazımızda ödeme durumu işlem devam ediyor ne demek konusunda yukarıda bilgi vermeye çalıştık.  Eğer e devlet banka bilgisi yok diyorsa bu durumda ödemenizin bankaya gönderildiği anlamına gelir. Eğer bu uyarıyı alıyorsanız e-devlette SGK Şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama sisteminde hesap tanımlaması yaparsanız ödemeniz hesabınıza aktarılır.  E devlet e-devlet rapor parası banka hesabı tanımlama başlıklı yazımızdan hesabınızı nasıl tanımlayabileceğiniz hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

E devlette iş göremezlik raporu görünmüyor !

E-devletten sorgulama yaptığınızda eğer raporunuz sistemde hiç yoksa bu durumda rapora henüz bir işlem yapılmadığı anlaşılmalıdır. Eğer rapor bitiminden sonra uzun tarih geçtiyse bu durumda SGK ile iletişime geçmenizi öneririz.

SGK İstirahat Raporu Sorgulama E-Devlet

SGK istirahat raporu sorgulama, e-Devlet üzerinden yapılabilir. Her çalışan belirli dönemlerde istirahate ihtiyaç duyabilir. Bu durum genellikle sağlık sorunlarından ileri gelir. Aynı zamanda beklenmedik bir kaza ve iş kazası da iş göremezliğe neden olabilir. İyileşme ihtimali olan ve dinlenme ile daha iyiye gidecek olan sağlık sorunlarında hekimler tarafından istirahat raporu verilir. SGK istirahat raporu sorgulama e-Devlet üzerinden kolayca yapılabilir.

Çalışanların bazı hastalıkları işlerinden dolayı meydana gelebilir. Bu tür hastalıklar meslek hastalığı olarak nitelendirilir. Slikozis, akut alerjiler, kronik dermatit; meslek hastalıklarına örnek olarak gösterilebilir. Meslek hastalıkları nedeniyle rapor düzenlenebilir. Aynı zamanda bu tür ciddi hastalıkların uzun süreli olması ve kişinin çalışma hayatından çekilmesini gerektirecek bir nitelik taşıması da mümkündür.

SGK İSTİRAHAT RAPORU NEREDEN SORGULANIR?

SGK istirahat raporu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılır. E-Devlet üzerinden yapılan sorgulama neticesinde rapor tarihi ve bu rapora bağlı olarak yapılan ödemelerin durumu öğrenilir. İstirahat raporunu sorgulanmasının birçok açıdan faydası vardır. Sorgulama işlemi neticesinde paranızın yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda rapor tarihlerini sorgulayarak ne zaman işe başlayacağınızı da görebilirsiniz.

SGK istirahat raporu sorgulamak için e-Devlet şifrenizi bilmeniz gerekir. e-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız e-imza ya da mobil imza kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Girmeniz gereken adres funduszeue.info’dir.

e-Devlet’ten SGK İstirahat Raporu Sorgulama

e-Devlet’ten SGK istirahat raporu sorgulama işlemi için ilk önce tarayıcınızdan funduszeue.info adresine ulaşmanız gerekir. Bu adrese giriş yaptığınızda şifre ekranına ulaşmak için aşağıdaki kısımdan “Giriş Yap” bölümüne tıklamalısınız.

e-Devlet’te sunulan her hizmete kolayca ulaşabilmeniz için arama alanı bulunur. Bu alana rapor yazdığınız takdirde ilgili kısma ulaşmanız oldukça kolaydır. Arama alanına “Rapor” yazdığınız takdirde ilk sırada karşınıza 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme seçeneği çıkar. Bu kısma tıklamalısınız.

istirahat raporu sorgulama

Yukarıdaki ekranda görüldüğü üzere ulaşabileceğiniz bilgiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Rapor parasının ödenme durumu
  • Rapor parasının miktarı
  • Evrakın işleme alındığı tarih
  • Raporun başlama ve bitme tarihleri
  • Rapor parasının hangi bankaya yatırıldığı

Bu bilgilerin yanı sıra rapora ilişkin detaylara da ulaşma şansınız vardır. 

istirahat raporu indir

Üst kısımda yer alan Ödemeler ve Raporlar seçenekleri arasından raporları tercih ettiğinizde karşınıza rapora ilişkin farklı detaylar çıkar. Buna göre raporun ayakta ya da yatarak tedavi için verilip verilmediği de bu kısımdan öğrenilebilir.

SGK İstirahat Raporu Ne İşe Yarar?

SGK istirahat raporu, çalışanların işe gidememelerine neden olan durumlarda işten çıkarılmasını ve gelir kaybı yaşamasını engeller. İstirahat raporu, doktor kontrolünden geçmeniz halinde size verilir. Bunun için hekimin sizi muayene etmesi ve ardından rapor gerekliliğini değerlendirmesi gerekir. Hekim uygun görmemesi halinde rapor vermeyebilir.

İstirahat raporu almak için sağlık probleminize bakan hekime ya da aile hekimine görünmeniz gerekir. Acil durumlarda sizinle ilgilenen hekim tarafından rapor yazılabilir. Raporu alan hastaların raporlu kaldıkları süreçte başka bir işte çalışmaları yasaktır. Aynı zamanda rekabet yasağına uygun olmayan durumlarda bulunmak da yasaktır.

SGK İstirahat Raporu Alanlara Ödeme Yapılır mı?

SGK istirahat raporu alanlara ödeme yapılması uzun zamandır süregelen bir uygulamadır. Raporunuzu aldıktan sonra size belirli bir gün üzerinden geçici iş göremezlik ödeneği verilir. Geçici iş göremezlik ödeneği sayesinde sigortalının çalışamadığı dönemlerde gelir kaybı yaşaması önlenir. Rapor alanların ödeme için sadece işverene raporlarını teslim etmesi yeterlidir. Bunun dışında herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur.

SGK istirahat raporu alanlara yapılan ödeme miktarı, kişilerin kazancıyla doğru orantılıdır. Kazancınız ne kadar yüksekse alacağınız ödeme miktarı da o kadar artar. Aynı zamanda süre arttıkça alacağınız tutar da fazlalaşır. Ödenecek miktar sistem üzerinden otomatik olarak hesaplanır. Bu hesaplamayı siz de yaklaşık olarak yapabilirsiniz.

SGK İstirahat Raporu Ödemesi Kaç Günlük Yapılır?

SGK istirahat raporu ödemesi en az üç günlük bir rapor söz konusu olması halinde yapılır. SGK istirahat raporu sorgulama yapabilmeniz için en az üç gün rapor almanız gerekir. Üç günlük bir rapor alsanız bile bunun tamamı için ödeme almanız mümkün değildir. Rapor ödemeleri iki günden sonra yapıldığı için ilk iki gün ödeme alamazsınız. Örneğin on günlük bir raporunuz varsa ödeme alacağınız tutar 8 güne denk gelir.

SGK İstirahat Raporu Ödemesi Nereye Yapılır?

SGK istirahat raporu ödemesi PTT’ye yapılır. Bunun yanı sıra hesabınızın bulunduğu bir bankaya da ödemenizin yapılmasını isteyebilirsiniz. SGK istirahat raporu ödemesinin bankanıza yapılması için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama alanına “Şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama” yazarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

istirahat raporu tanımalama

Yukarıdaki ekrandan “Yeni Hesap Tanımlama” seçeneğine tıkladığınızda banka bilgilerinizi paylaşarak tanımlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

istirahat raporu banka seçimi

Yukarıda gösterilen alandan banka seçiminizi yapmanız gerekir. Banka seçimini yaptıktan sonra karşınıza hesap numaranız otomatik olarak çıkar. Farklı bankalarda hesabınız varsa bunların arasından birini tercih ederek geçici iş göremezlik ödeneğinin oraya yatmasını sağlayabilirsiniz.

SGK İstirahat Raporu Ödemesi Alma Şartları Nelerdir?

SGK istirahat raporu ödemesi alma şartları farklı durumlar açısından değişiklik gösterir. İş kazası ve meslek hastalığı söz konusu ise herhangi bir prim ödeme şartı olmadan geçici iş göremezlik ödeneği alınması mümkündür. Ancak hastalık ve analık hallerinde rapor parası alabilmek için geriye dönük doksan günlük prim ödenmesi şarttır.

4B yani BAĞ-KUR sigortalılarının geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilmesi için raporun iş kazası neticesinde alınmış olması gerekir. Hastalık halinde 4B’li sigortalılara geçici iş göremezlik ödemesi yapılmaz. Raporun yetkili sağlık kurumlarından alınması da bir diğer şarttır. Belirli bir süre ile sınırlı olmak üzere iş yeri hekimleri de rapor verme yetkisine sahiptir.

Analık Durumunda SGK İstirahat Raporu Alma

Analık durumunda SGK istirahat raporu alma koşulları farklılaşır. Normalde daha kısa süreler için öngörülen rapor süreleri analık halinde daha uzun sürelidir. Analık halinde olan kadın sigortalılar için belirli izin süreleri öngörülür. Bu süreler doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta şeklindedir. Çoğul gebelik olması halinde fazladan iki hafta daha izin hakkı kullanılır.

Analık durumunda kadın sigortalı dilerse doğum öncesi izin haklarını doğum sonrasına aktarabilir. Doğumdan önce kadın sigortalı son üç haftaya kadar çalışma hakkına sahiptir. Bu süreler boyunca kadın sigortalıya rapor parası ödemesi yapılır. Kadın sigortalı doktor tarafından uygun görülmesi halinde daha fazla süre rapor alabilir. Bebeğin ya da annenin hastalanması, engelli doğum gibi durumlarda hekim tarafından izin sürelerinin bitiminde tekrar rapor verilebilir.

SGK İstirahat Raporu Ödemesi Nasıl Hesaplanır?

SGK istirahat raporu ödemesi hesaplama işlemi üç aylık brüt gelir üzerinden yapılır. Üç aylık brüt gelir miktarı toplanır ve ardından prim gün sayısına bölünür. Buradan çıkan sonuç ise raporlu kalınan gün sayısı ile çarpılmalıdır. Hasta ayakta tedavi görüyorsa elde edilen sonuç iki ile çarpılmalı ve ardından üçe bölünmelidir.

SGK İstirahat Raporu En Fazla Kaç Gün Alınabilir?

SGK istirahat raporu alınabilecek en fazla gün sayısından bazı sınırlamalar söz konusudur. İş yeri hekimleri tarafından yazılan raporlar en fazla 2 günlük olabilir. Bir doktordan tek seferde en fazla 10 günlük rapor alabilirsiniz. Rapor bitiminde doktor tarafından hasta tekrar kontrol edildiğinde, gerek görülmesi halinde tekrar rapor düzenlenebilir. Tekrarlayan rapor süreleri de toplamda 20 günü aşmamalıdır.

Rapor süresinin 20 günden fazla olması halinde sağlık kurullarının onay vermesi gerekir. Bunun yanı sıra aynı doktordan bir yıl içerisinde alabileceğiniz raporun gün sayısına ilişkin sınırlamalar da vardır. Aynı doktordan bir takvim yılı içerisinde en fazla 40 gün rapor alabilirsiniz.

SGK İstirahat Raporu Alan İşçi İşten Çıkarılabilir mi?

SGK istirahat raporu alan işçinin işten çıkarılması sadece rapor almasına bağlı olarak mümkün değildir. İstirahat raporu, bir hastalığa ya da çalışmaya engel olacak bir sağlık sorununa bağlı olarak alınır. Ancak bazı çalışanlar gereksiz yere rapor almakta ve işini aksatmaktadır. Bu durumun işveren tarafından tespiti işten çıkarılmaya sebep olabilir.

Bazen istirahat raporu hastalığa bağlı olarak alınsa bile işten çıkarmaya sebebiyet verebilir. Örneğin, hastalık süreklilik arz eden ve hastanın çalışmasını engelleyen bir nitelik taşıyorsa işveren için haklı nedenlerle fesih koşulları oluşabilir. Fesih işlemi çalışan tarafından da yapılabilir. Çalışmasına engel bir hastalığı olan kişiler, geçerli sebeple işten ayrılabilir.

SGK İstirahat Raporu Alan İşçi Ne Zaman İş Başı Yapar?

SGK istirahat raporu alan işçi, rapor tarihinin bitimi ile iş başı yapması gerekir. Rapor tarihleri hem size teslim edilen belge üzerinde hem de e-Devlet’te yer alır. Bu nedenle iş başı yapacağınız tarihi kaçırmamak ve işvereninizle problem yaşamamak için SGK istirahat raporu sorgulama işlemi yapmalısınız. Sorgulama işleminin neticesinde işinize ne zaman başlamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Hafta sonuna ve resmi tatillere denk gelen iş başı tarihleri için işvereninizle görüşmenizle fayda vardır.

T.C ile SGK Rapor Parası Sorgulama

SGK Rapor Parası Ne Zaman Yatar, Nereden Alınır?

SGK Rapor Parası Hesaplama

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası