evde iç çamaşırı nasıl dikilir / NASIL YAPICAM?: Evde külot nasıl yapılır?

Evde Iç Çamaşırı Nasıl Dikilir

evde iç çamaşırı nasıl dikilir

Reklam terziliği. Kadın iç çamaşırlarının kişiye özel dikimi üzerine iş

Bugün zarif ve rahat iç çamaşırı satın almak zor değil. Çok sayıda yabancı ve yerli üretici, en talepkar moda tutkunlarına bile hitap edecek geniş bir renk, kumaş ve model yelpazesi sunmaktadır. Bununla birlikte, gerçekten özel bir tasarım yaratmak için, bir dikiş stüdyosunda bireysel olarak külot sipariş etmeniz gerekecektir. Ama büyükannelerimiz ve büyük anneannelerimizin yaptığı gibi, kendi iç çamaşırlarını nasıl dikeceğini ve kendi elleriyle benzersiz bir şey yaratmayı öğrenmek ne kadar eğlenceli olacak?! Çok mu zor görünüyor? Hiç de değil, sadece biraz sabır, dikkat ve hayal gücü göstermeniz gerekiyor.

İç çamaşırı tarihine kısa bir gezi

Kadın gardırobunun bir parçası olan külotlar oldukça yakın zamanda ortaya çıktı - yüzyılda.

O zamanlar elbette modern iç çamaşırlarına çok benziyorlardı. Az gelişmiş endüstri nedeniyle, zengin bayanlar bu samimi giysiyi deneyimli terzilerden sipariş ettiler. Ve bir değirmencinin hizmetleri için yeterli parası olmayanlar, iç çamaşırlarını kendi elleriyle nasıl dikeceklerini anladılar. Birçok köylü kadın, yüzyılın birkaç on yılı boyunca iç çamaşırı olmadan yaşadı.

Tekstilin gelişmesiyle birlikte külotlar çoğu mağazada uygun fiyatlarla satılmaya başlandı ve yavaş yavaş sadece kadınlar için değil erkekler için de kıyafetin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ve lastik bantların ve elastik sentetik elyafların icadı ve bunların doğal elyaflarla karıştırılma biçimleriyle, bugün herkesin bildiği gibi iç giyim tasarımı inanılmaz derecede basit ve pratik hale geldi.

Tasarım Seçimi

Her şeyden önce, gelecekteki "tasarımcı" iç çamaşırlarının nasıl görüneceğini seçmelisiniz. Dikiş konusunda en azından minimum deneyime sahipseniz, hemen hemen her modeli kendiniz dikebilirsiniz.

Bu nedenle, en ünlü külot türlerini biraz gezmeye değer.

  • Slipler dünyanın en popüler tasarımıdır.

Kalçalardaki zarif kesim sayesinde arkadan ve önden her şeyi tamamen kaplayan bu külot, bacakları görsel olarak uzatır. Slipler kalçalarda ve belde lastiklidir. Şıklık vermek için bu model genellikle dantellerle süslenir.

Bu model erkek gardırobundan ödünç alındı ​​ve geliştirildi. Ve bugün, tamamı ajur dantelden oluşan zarif kısa şortlara bakıldığında buna inanmak zor. İki tür boksör vardır: ortada dikişli ve yanlarda dikişli. İkinci tip daha uygundur, ancak genellikle birincisine göre zarafet bakımından daha düşüktür. Şortların sliplerden çok daha kolay dikildiğini belirtmekte fayda var.

  • Önde üçgen, arkada ise kalçaların arasından geçen ince bir şeritten oluşan tanga en gösterişli iç giyim türlerinden biridir.

Bu görünüm günlük kullanım için uygun değildir, ancak özel günler için yeri doldurulamaz. Basit tasarıma rağmen, güzel ve rahat kayışları dikmek çok zordur, bu nedenle yeni başlayanlar için ilk kez daha basit modelleri tercih etmeleri daha iyidir.

  • Diğer çeşitler. Üç ana türe ek olarak, çok sayıda alt varyasyon vardır: tanga, culotte, aktif, Brezilya, maşa, tanga şort, korse külot ve diğerleri. Bu tür külotları dikmeye geçmeden önce, “elinizi doldurmak” için 3 ana tipte ustalaşmaya değer.

Bir desen yapmak ya da yapmamak?

“Desen” kelimesini duyduktan sonra, çoğu artık bir şey dikmek istemiyor, çünkü herkes lisedeki emek derslerinden, onu inşa etmenin çeşitli ölçümler ve anlaşılmaz matematiksel hesaplamalar gerektirdiğini hatırlıyor. Tüm bunları nasıl yapacağını bilmeyenler için hazır kalıpların sunulduğu herhangi bir dikiş dergisini satın alabilir veya internetten indirebilirsiniz.

Ayrıca daha kolay bir yol var. Şablon olarak kendi iç çamaşırınızın uygun bir modelini kullanabilirsiniz. Ancak, bu prosedür için kesilmesi gerekecek. Bu durumda, külot kumaşlarının ve gelecekteki dikiş şaheserlerinin özelliklerde eşleştiğinden emin olmaya değer. Aksi takdirde, bitmiş ürün ya küçük olur ya da denerken çirkin durur.

Köşebent - nedir ve ne dikilmelidir

İç çamaşırı dikmeye hazırlanırken bazı yönleri hatırlamakta fayda var. Öncelikle seçilen model ne olursa olsun külotların köşebentleri olmalıdır.

Bu isim, iç çamaşırı ve taytın bacakların arasında bulunan kısmıdır. Daha emici oldukları ve daha iyi yıkandıkları için her zaman doğal kumaşlardan yapılır. Kural olarak, köşebent için birkaç kat pamuklu veya havlu kumaş kullanılır.

Elastik bant, ipler ve dikişler

İç çamaşırı tasarımında bir diğer önemli unsur lastik banttır. Genellikle en geniş olanı bele ve iki küçük olanı bacakların yanına dikilir. Bazen iç çamaşırı elastik bir bant olmadan yapılır, ancak bunun için özel bir sentetik kumaş gerekir. Gelecekteki bir ürünün tasarımını seçerken, elastik bandın kumaşın altına gizlenip gizlenmeyeceğini veya spor şortlarında olduğu gibi dekorun bir unsuru olup olmayacağını hemen düşünmelisiniz.

Dikişler de iç giyimde oldukça dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. İdeal olarak, külot dikerken sürtünmeyen bir overlok kullanmalısınız. Bununla birlikte, bu ünitenin yokluğunda, zikzak dikiş kullanarak geleneksel bir dikiş makinesi kullanabilirsiniz, ancak çok ince iplikler, pürüzsüz, elastik, uzun naylon seçmelisiniz).

Kumaş seçimi

Bu aşama, iç çamaşırının nasıl dikileceğini hazırlama sürecindeki en önemli aşamalardan biridir. Çoğu zaman, doğal keten, ipek)% elastan veya likra ilavesiyle külot kumaşı olarak kullanılır. Bu kombinasyon, ürünün şekle iyi oturmasını sağlar ve ayrıca hava sirkülasyonunu engellemez. Ayrıca doğal kumaşlar nemi iyi emer ve alerjiye neden olmaz.

Ancak modern tekstil endüstrisi durmuyor ve sürekli gelişiyor. Bu sayede iç çamaşırı dikmek için mükemmel olan çok sayıda sentetik kumaş geliştirilmiştir. Bunlar arasında mikrofiber, layosel, sensitex, simplex ve diğerleri bulunur.

Bugün, nasıl dikileceğini düşünenler çok şanslı.Sonuçta, modern dantellerin çoğu elastan ilavesiyle yapılır ve mükemmel bir şekilde gerilir, bu da böyle bir kumaştan yapılan külotların sadece güzel değil, aynı zamanda güzel olacağı anlamına gelir. rahat. Bununla birlikte, elastik dantel seçerken, ucuz Çin kumaşları satın almamalısınız, çünkü birkaç yıkamadan sonra iplikler bunlardan dışarı çıkacak veya makaralarla kaplanacaktır.

Kaşmir, son zamanlarda Kanada'da iç giyim kumaşı olarak kullanılmaya başlandı. Sert kış gelince - fikir çok iyi. Tabii ki, bu kumaş samimi yerler için biraz pürüzlüdür, bu nedenle köşebent pamuktan yapılmalıdır, ancak güzel ve sıcak iç çamaşırı olabilir.

Trikodan iç çamaşırı nasıl dikilir

Sürecin kendisi birkaç aşamaya ayrılmıştır.

  • Triko, sentetik kumaşlardan farklı olarak büzülebilir, bu nedenle çalışmaya başlamadan önce iki kez yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Ancak o zaman ütülemeye geçebilirsiniz.
  • Böyle bir kumaşı ütülemek, orta sıcaklıktaki bir ütüyle çok nazik olmalıdır.
  • Ütülemeden sonra kesme işlemine geçebilirsiniz. Düz, sağlam bir yüzeye (gerilmeden) bir parça kumaşı yavaşça yerleştirin, üzerine gelecekteki ürünün desenleri yerleştirilir. Kaymalarını önlemek için pimlerle, maskeleme bandıyla (içten dışa dikerken) yapıştırabilir veya desene ağır bir şeyle bastırabilirsiniz.
  • Kaygan jarsenin iki kat halinde kesilmesi kabul edilemez.
  • Tüm desenler kumaşa iğnelenip daire içine alındığında, gelecekteki ürünün detayları dikkatlice kesilir. Düşük belli bir slip model için dört adet olacaktır: bir arka parça, bir ön parça ve iki köşebent parçası.
  • Her şeyi pimlerle tutturduktan sonra parçalar tek tek dikilir (bu durumda, kumaşa daha yumuşak olan özel bir örgü iğnesi kullanılmalıdır). Önce köşebentin alt kısmı arka kısma sonra da öne dikilir. Daha sonra ürün ters çevrilir ve köşebentin ikinci kısmı buna dikilir. Ancak bundan sonra külot yanlara dikilir.

  • Lastik bantların zamanı geldi. Geleneksel slipler için iç çamaşırı için ajur elastik bantlar kullanılır. İlk olarak, elastik ön tarafa dikilir. Sonra içeride “gizlenir” ve tekrar zikzak şeklinde dikilir.

  • Gizli lastik, külotun üç açıklığına da dikildikten sonra, bitmiş ürün ölçülebilir.

Bu örnek, herhangi bir dekor olmadan en basit tasarımın iç çamaşırlarının nasıl dikileceğini gösterdi. Bu modeli daha şık hale getirmek isterseniz düz bir kumaştan dikebilir, beli lastikli yerine lastikli dantel dikebilirsiniz. Ürünün önünü başka bir kumaştan da kesebilir veya iki kat halinde yapabilirsiniz: astarlı ve üstü dantelli.

Dantelli iç çamaşırı nasıl dikilir

Paradoksal olarak, ancak dantel şortları dikmek, diğer herhangi bir kumaştan benzer bir üründen çok daha kolaydır.

Elle veya daktiloda iç çamaşırı (dantel) dikmek daha kolaydır, çünkü kumaşın esnekliği nedeniyle gerekli olmadığından elastik bantlarda dikmeye gerek yoktur. Ancak bunun sadece bu model ve kumaş için geçerli olduğunu, diğer durumlarda en azından bel bölgesine elastik bir bant dikilmesi gerektiğini hatırlamakta fayda var.

  • Ürün için en az 20 cm genişliğinde geniş bir dantel kurdeleye ihtiyacınız olacak, ayrıca köşebent için küçük bir örme kumaş parçasına ihtiyacınız olacak.

  • Dantelden 2 ana detay kesilir ve trikodan 2 küçük ek kesilir, istenirse üst üste bindirilebilir veya zikzak ile dikilebilir, ancak kenarları hiçbir şekilde işleyemezsiniz.
  • Dantel detayları birbirine bağlanarak dikilir.

Bununla birlikte, bacaklar arasındaki dikişin ana dikişe dik yapıldığını belirtmekte fayda var (bu, pantolon, külot ve diğer benzer ürünlerin dikilmesinin bir özelliğidir).

  • Külot neredeyse hazır olduktan sonra köşebent dikilir. Bu modelde, tüm çevre boyunca değil, sadece yanlara dikilir. Ayrıca rengin dantelle uyum sağlamasına da dikkat etmelisiniz.

Herhangi bir zanaatkar, çok deneyimli olmasa bile, bu örnekte gösterildiği gibi iç çamaşırı dikebilir, böylece ilk dikişiniz için onu seçebilirsiniz.

Tişört nasıl dikilir

"İç çamaşırı" kategorisine sadece külot değil, aynı zamanda bir sutyen veya tişört de sığar. Herhangi bir deneyimli terzi sutyen dikmeyi üstlenecekse, kaymalara ek olarak bir tişört dikmek veya çok deneyimli olmayan bir terzi için bile çok basittir.

  • Gömleğin çoğu trikodan dikilir, elastik bantlar yerine yeni başlayan bir terzi, külotla eşleştirmek için elastik dantel kullanmalıdır.
  • En sevdiğiniz tişörtünüzü şablon olarak kullanabilirsiniz ve onu parçalara ayırmanız bile gerekmez.
  • Ana parçayı kesiyoruz, daha sonra yanlara gelecekteki tişört dikilir ve altta çift çizgi ile kesilir (çift iğne kullanılarak geleneksel bir makinede yapılır).
  • Ayrıca, ürünün üst kısmı boyunca dantel dikilirken, göğüs bölgesinde her iki tarafta bir oluk açmaya değer.
  • Son olarak, aynı dantelden yapılmış koşumlar dikilir.

Bugün bir kadın için güzel iç çamaşırı, modaya bir övgü değil, hem dışarıda hem de çok az insanın gördüğü yerde güzel olma sonsuz arzusunun bir tezahürüdür. Ve benzersiz olmak, benzersiz bir külot veya tişört tasarımı yaratmak o kadar da zor değil. İç çamaşırı dikmeden önce sadece biraz sabır göstermek ve tüm ipuçlarını dikkatlice incelemek önemlidir.

Moskova'da son derece profesyonel bir iç çamaşırı atölyesi arıyorsanız, Igor Pronin salonu ilgilendiğiniz ürünler için terzilik hizmeti sunmaktan mutluluk duyacaktır. Bizimle sipariş vererek, yüksek kaliteli Avrupa yapımı kumaşlardan yapılmış rahat iç çamaşırı alacaksınız. Uzmanlarımız, müşterinin kişisel ölçülerine göre iç çamaşırı ve diğer kıyafetleri dikme konusunda geniş deneyime sahiptir.

Kadın iç çamaşırlarını dikmek, yalnızca birinci sınıf profesyonellerin yapabileceği kolay bir iş değildir. Atölyemizde özel iç çamaşırları ve kusursuz kalitede ve her detayda ince düşünülmüş diğer kıyafetleri sipariş edebilirsiniz. Bu tür ürünleri Moskova'daki normal bir mağazadan satın almanın neredeyse imkansız olduğu bir sır değil. Bu nedenle siparişe göre terzilik gibi bir hizmete olan talep her geçen gün artıyor.

Uzmanlarımız tarafından dikilen iç çamaşırlarının birçok avantajı vardır:

  • ⦁ Terzilikte kullanılan yumuşak, güzel ama dayanıklı kumaşlar, sık giyilse bile görünümlerini uzun süre korur;
  • ⦁ iç çamaşırı şekle tam oturur, sürtünmez ve hareketleri kısıtlamaz;
  • ⦁ bağlantı parçaları artan mukavemet ile karakterize edilir;
  • ⦁ iç çamaşırı kadın figürünün bireysel özellikleri dikkate alınarak dikilir.
  • ⦁Her iç giyim modeli benzersizdir, tüm detaylar müşterinin istekleri dikkate alınarak tasarlanır.

Sipariş üzerine iç çamaşırı dikimi

Atölyemizde bayan iç giyim dikimi siparişi verdikten sonra kesinlikle hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Sipariş üzerine yapılan ürünlerin maliyeti, iyi mağazalardan alınan ketenlerden çok daha yüksek değildir ve onu giymekten çok daha fazla zevk alacaksınız. Yumuşak kumaş, güvenilir parçalar, şık stil ve mutlak rahatlık, her kadının hayalini kurduğu iç çamaşırı özellikleridir. Atölyemizde ürettiğimiz ürünlerdir. Ketenlerin siparişe göre dikilmesinin sadece mükemmel görünümünü değil, aynı zamanda tekrarlanan yıkamalardan sonra bile aşınma direncini garanti etmesi de önemlidir.

Mükemmel iç çamaşırı ve diğer kıyafetleri aramak için daha fazla zaman harcamak istemiyorsanız, özel bir atölyede dikilmelerini isteyin. En son teknolojiyi kullanarak en karmaşık tarzdaki kadın iç çamaşırlarını en kısa sürede üreteceğiz. Profesyonel tasarımcılarımıza danıştıktan sonra, ürünün kumaşlarını, apre malzemelerini, rengini ve modelini kendiniz seçebilirsiniz. Tüm detayları görüşmek, sizin için en iyi çözümü bulmak ve koleksiyonunuzun gerçek bir cevheri olacak dikişli iç çamaşırı siparişi vermek için bizi arayın.

Şık ve kaliteli erkek iç çamaşırları, modern erkek gardırobunun çok önemli bir bileşenidir. Her biri vücudumuza en yakın olduğu için doğru iç çamaşırı seçmenin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyor. Tabii ki mağazalarda, alışveriş merkezlerinde ve butiklerde bu ürünlerin çok geniş bir seçkisi var ama yine de herkese uymayabilir çünkü farklı zevklere ve isteklere sahip insanlar var.

Bu nedenle, bu durumda en iyi seçenek, Igor Pronin salon-stüdyosunda sipariş vermek için iç çamaşırı dikmek olacaktır. İç giyim tasarımı seçimine, dikileceği malzemeye ve diğer tüm üretim detaylarına karar vermenize yardımcı olacağız. Profesyonel tasarımcılarımız sayesinde, Igor Pronin salon-stüdyosunda erkek aile iç çamaşırlarını siparişe göre dikmek sadece bir kıyafet yaratma süreci değil, hem konfor hem de stil açısından müşterisini memnun edecek mükemmel bir iç çamaşırı yaratılmasıdır.

Yalnızca önde gelen Avrupalı ​​uzmanlar tarafından defalarca eğitilmiş yüksek nitelikli terziler istihdam ediyoruz. Bu nedenle, bedenleri, stilleri ve kumaş türleri ne olursa olsun, hemen hemen her tür erkek iç çamaşırını yaratabilirler.

Bizim tarafımızdan dikilen külotların kalitesine gelince, kusursuz. Terzilik sürecinde, yalnızca yumuşaklık, rahatlık ve şaşırtıcı görünüm ile ayırt edilen Avrupalı ​​​​üreticilerin seçkin kumaşlarını kullanıyoruz. Atölye salonumuzda dikilen iç giyim, mağazalarda benzeri olmayan çok kaliteli, güzel, şık ve rahat bir erkek iç çamaşırıdır. Uzmanlarımıza dönerek, ihtiyaçlarınızı mükemmel bir şekilde karşılayan iç çamaşırları yaratmak için sıcak bir karşılama ve size özel bir yaklaşıma güvenebilirsiniz.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Külot

İç giyim ürünlerinin en temel parçalarından biri de külotlardır. Dış görünümüne önem veren her kadın için iç giyimde aynı oranda önemlidir. Bu nedenle farklı tasarım ve desenleri tercih etmek son derece doğaldır. İç giyim ürünleri kullanım amacının yanı sıra estetik ve rahat da olmalıdır. Gün boyunca kullanılan iç çamaşırının konfor sağlaması ve cildi tahriş etmemesi aranan ilk özellikler arasında yer alıyor. Bunun için doğru kumaşlar ile üretilen iç çamaşırlarını tercih etmek gerekiyor. Tarzınıza, zevkinize ve stilinize hitap eden en farklı ve kullanışlı külot modellerinin tümüne Dagi aracılığıyla kolayca ulaşabilirsiniz. En kaliteli kumaşlar ile üretilen modelleri siz de çok beğeneceksiniz!

Külotlar İçin Farklı Modeller

İç giyim ürünü olan kadın külotları için farklı modeller bulunuyor. Tamamen dantel kumaştan üretilenlerin yanı sıra saf pamuk kumaşlardan üretilen modeller de beğeninize sunuluyor. Genel itibariyle brazilian, string ve hipster modellerinin tümünü Dagi de bulabilirisiniz. Farklı kumaş seçeneklerinin yanı sıra sayısız model de sunuluyor. Kadın boxer modelleri için de farklı renk seçenekleri ve beden seçenekleri sunuluyor. Gün içerisinde oldukça rahat hissettiren modeller için pamuk kumaşları tercih edebilirsiniz. Tarzınıza hitap eden en uygun kumaş dokusu ile birlikte desenli ürünleri de sevebilirsiniz. Siz de iç giyime en az dış giyim kadar önem veren kadınlardansanız Dagi iç giyim ürünleri tam da size göre olacaktır. Her tarza ve stile uygun sayısız ürün arasından dilediğinizi seçerek kolayca satın alabilirsiniz. Beyaz, ekru, siyah, hardal sarısı gibi renk seçeneklerinin yanı sıra üçlü paket veya tekli olarak sunulan ürünlerden dilediğinizi kolayca ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Külotlar

İç giyimin olmazsa olmaz parçası kadın külot modelleri için farklı fiyatlar sunuluyor. Modellerin türüne ve kalitesine göre şekillenen fiyatlar arasından bütçenize en uygun olanını bulabilirisiniz. Tarzınıza ve stilinize hitap eden ürünler aynı zamanda bütçenize de hitap etmeliyse kategoriden fiyat filtreleme seçeneğini kullanarak aradığınız ürüne daha kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Sayısız ürün gamı içerisinden bütçenize en uygun olanları karşınıza çıkacak böylece daha rahat bir şekilde seçim yapabileceksiniz. En şık iç giyim ürünleri ve en konforlu ürünler için Dagi iç giyim kategorisini ziyaret etmeden karar vermemelisiniz. Hızlı ve güvenli bir alışveriş yapmanız mümkündür. Sepetinizdeki ürünleri hızlıca satın alabilirisiniz. Tercih ettiğiniz iç giyim ürünleri en güvenli ve en hızlı şekilde adresinize gelecektir.

Kendi elleriyle güzel çarşaflar. Kendin yap dantel iç çamaşırı: dantel aplik dikiyoruz. Video: Tişörtten sutyen nasıl yapılır

Bugün zarif ve rahat iç çamaşırı satın almak zor değil. Çok sayıda yabancı ve yerli üretici, en talepkar moda tutkunlarına bile hitap edecek geniş bir renk, kumaş ve model yelpazesi sunmaktadır. Bununla birlikte, gerçekten özel bir tasarım yaratmak için, bir dikiş stüdyosunda bireysel olarak külot sipariş etmeniz gerekecek. Ama bir zamanlar büyükannelerimizin ve büyük anneannelerimizin yaptığı gibi, kendi iç çamaşırlarını nasıl dikeceğini ve kendi ellerinle benzersiz bir şey yaratmayı öğrenmek ne kadar daha eğlenceli olacak?! Çok mu zor görünüyor? Hiç de değil, sadece biraz sabır, dikkat ve hayal gücü göstermeniz gerekiyor.

İç çamaşırı tarihine kısa bir gezi

Kadın gardırobunun bir parçası olan külotlar oldukça yakın zamanda ortaya çıktı - yüzyılda.

O zamanlar elbette modern iç çamaşırlarına çok benziyorlardı. Az gelişmiş endüstri nedeniyle, zengin bayanlar bu samimi giysiyi deneyimli terzilerden sipariş ettiler. Ve bir değirmencinin hizmetleri için yeterli parası olmayanlar, iç çamaşırlarını kendi elleriyle nasıl dikeceklerini anladılar. Birçok köylü kadın, yüzyılın birkaç on yılı boyunca iç çamaşırı olmadan yaşadı.

Tekstilin gelişmesiyle birlikte külotlar çoğu mağazada uygun fiyatlarla satılmaya başlandı ve yavaş yavaş sadece kadınlar için değil erkekler için de kıyafetin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ve elastik bantların ve elastik sentetik elyafların icadı ve bunların doğal elyaflarla karıştırılma biçimleriyle, bugün herkesin bildiği gibi iç giyim tasarımı inanılmaz derecede basit ve pratik hale geldi.

Tasarım Seçimi

Her şeyden önce, gelecekteki "tasarımcı" iç çamaşırlarının nasıl görüneceğini seçmelisiniz. Dikiş konusunda en azından minimum deneyime sahipseniz, hemen hemen her modeli kendiniz dikebilirsiniz.

Bu nedenle, en ünlü külot türlerini biraz gezmeye değer.

  • Slipler dünyanın en popüler tasarımıdır.

Kalçalardaki zarif kesim sayesinde arkadan ve önden her şeyi tamamen kaplayan bu külot, bacakları görsel olarak uzatır. Slipler kalçalarda ve belde lastiklidir. Şıklık vermek için bu model genellikle dantellerle süslenir.

Bu model erkek gardırobundan ödünç alındı ​​ve geliştirildi. Ve bugün, tamamı ajur dantelden oluşan zarif kısa şortlara bakıldığında buna inanmak zor. İki tür boksör vardır: ortada dikişli ve yanlarda dikişli. İkinci tip daha uygundur, ancak genellikle birincisine göre zarafet bakımından daha düşüktür. Şortların sliplerden çok daha kolay dikildiğini belirtmekte fayda var.

  • Önde bir üçgen, arkada ise kalçaların arasından geçen ince bir şeritten oluşan tanga en gösterişli iç çamaşırı türlerinden biridir.

Bu görünüm günlük kullanım için uygun değildir, ancak özel günler için yeri doldurulamaz. Basit tasarıma rağmen, güzel ve rahat kayışları dikmek çok zordur, bu nedenle yeni başlayanlar için ilk kez daha basit modelleri tercih etmeleri daha iyidir.

  • Diğer çeşitler. Üç ana türe ek olarak, çok sayıda alt varyasyon vardır: tanga, culotte, aktif, Brezilya, maşa, tanga şort, korse külot ve diğerleri. Bu tür külotları dikmeye geçmeden önce, “elinizi doldurmak” için 3 ana tipte ustalaşmaya değer.

Bir desen yapmak ya da yapmamak?

“Desen” kelimesini duyduktan sonra, çoğu artık bir şey dikmek istemiyor, çünkü herkes lisedeki emek derslerinden onu inşa etmenin çeşitli ölçümler ve anlaşılmaz matematiksel hesaplamalar gerektirdiğini hatırlıyor. Tüm bunları nasıl yapacağını bilmeyenler için hazır desenlerin sunulduğu herhangi bir dikiş dergisi satın alabilir veya internetten indirebilirsiniz.

Ayrıca daha kolay bir yolu var. Şablon olarak kendi iç çamaşırınızın uygun bir modelini kullanabilirsiniz. Ancak, bu prosedür için kesilmesi gerekecek. Bu durumda, külot kumaşlarının ve gelecekteki dikiş şaheserlerinin özelliklerde eşleştiğinden emin olmaya değer. Aksi takdirde, bitmiş ürün ya küçük olur ya da denerken çirkin durur.

Köşebent - nedir ve ne dikilmelidir

İç çamaşırı dikmeye hazırlanırken bazı yönleri hatırlamakta fayda var. Her şeyden önce, seçilen model ne olursa olsun, külotların köşebentleri olmalıdır.

Bu isim, iç çamaşırı ve taytın bacakların arasında bulunan kısmıdır. Daha emici oldukları ve daha iyi yıkandıkları için her zaman doğal kumaşlardan yapılır. Kural olarak, köşebent için birkaç kat pamuklu veya havlu kumaş kullanılır.

Elastik bant, ipler ve dikişler

İç çamaşırı tasarımında bir diğer önemli unsur ise elastik banttır. Genellikle en geniş olanı bele ve iki küçük olanı bacakların yanına dikilir. Bazen iç çamaşırı elastik bir bant olmadan yapılır, ancak bunun için özel bir sentetik kumaş gerekir. Gelecekteki bir ürünün tasarımını seçerken, elastik bandın kumaşın altına gizlenip gizlenmeyeceğini veya spor şortlarında olduğu gibi dekorun bir unsuru olup olmayacağını hemen düşünmelisiniz.

Dikişler de iç giyimde oldukça dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. İdeal olarak, külot dikerken sürtünmeyen bir overlok kullanmalısınız. Bununla birlikte, bu ünitenin yokluğunda, zikzak dikiş kullanarak geleneksel bir dikiş makinesi kullanabilirsiniz, ancak çok ince iplikler, pürüzsüz, elastik, uzun naylon seçmelisiniz).

Kumaş seçimi

Bu aşama, iç çamaşırının nasıl dikileceğini hazırlama sürecindeki en önemli aşamalardan biridir. Çoğu zaman, doğal keten, ipek)% elastan veya likra ilavesiyle külot kumaşı olarak kullanılır. Bu kombinasyon, ürünün şekle iyi oturmasını sağlar ve ayrıca hava sirkülasyonunu engellemez. Ayrıca doğal kumaşlar nemi iyi emer ve alerjiye neden olmaz.

Ancak, modern tekstil endüstrisi durmuyor ve sürekli gelişiyor. Bu sayede iç çamaşırı dikmek için mükemmel olan çok sayıda sentetik kumaş geliştirilmiştir. Bunlar arasında mikrofiber, layosel, sensitex, simplex ve diğerleri bulunur.

Bugün, nasıl dikileceğini düşünenler çok şanslı.Sonuçta, modern dantellerin çoğu elastan ilavesiyle yapılır ve mükemmel bir şekilde gerilir, bu da böyle bir kumaştan yapılan külotların sadece güzel değil, aynı zamanda güzel olacağı anlamına gelir. rahat. Bununla birlikte, elastik dantel seçerken, ucuz Çin kumaşları satın almamalısınız, çünkü birkaç yıkamadan sonra iplikler bunlardan dışarı çıkacak veya makaralarla kaplanacaktır.

Kaşmir, son zamanlarda Kanada'da iç giyim kumaşı olarak kullanılmaya başlandı. Sert kış gelince - fikir çok iyi. Tabii ki, bu kumaş samimi yerler için biraz pürüzlüdür, bu nedenle köşebent pamuktan yapılmalıdır, ancak güzel ve sıcak iç çamaşırı olabilir.

Trikodan iç çamaşırı nasıl dikilir

Sürecin kendisi birkaç aşamaya ayrılmıştır.

  • Triko, sentetik kumaşlardan farklı olarak büzülebilir, bu nedenle çalışmaya başlamadan önce iki kez yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Ancak o zaman ütülemeye geçebilirsiniz.
  • Böyle bir kumaşı ütülemek, orta sıcaklıktaki bir ütüyle çok nazik olmalıdır.
  • Ütülemeden sonra kesme işlemine geçebilirsiniz. Düz, sağlam bir yüzeye (gerilmeden) bir kumaş parçası yavaşça yerleştirin, üzerine gelecekteki ürünün desenleri yerleştirilir. Kaymalarını önlemek için pimlerle, maskeleme bandıyla (içten dışa dikerken) yapıştırabilir veya desene ağır bir şeyle bastırabilirsiniz.
  • Kaygan jarsenin iki kat halinde kesilmesi kabul edilemez.
  • Tüm desenler kumaşa iğnelenip daire içine alındığında, gelecekteki ürünün detayları dikkatlice kesilir. Düşük belli bir slip model için dört adet olacak: bir arka parça, bir ön parça ve iki köşebent parçası.
  • Her şeyi pimlerle tutturduktan sonra, parçalar tek tek dikilir (bu durumda, kumaşa daha yumuşak olan özel bir örgü iğnesi kullanılmalıdır). Önce köşebentin alt kısmı arka kısma, ardından öne dikilir. Daha sonra ürün ters çevrilir ve köşebentin ikinci kısmı buna dikilir. Ancak bundan sonra külot yanlara dikilir.

  • Lastik bantların zamanı geldi. Geleneksel slipler için iç çamaşırı için ajur elastik bantlar kullanılır. İlk olarak, elastik ön tarafa dikilir. Sonra içeride "gizlenir" ve tekrar zikzak şeklinde dikilir.

  • Gizli lastik, külotun üç açıklığına da dikildikten sonra, bitmiş ürün ölçülebilir.

Bu örnek, herhangi bir dekor olmadan en basit tasarımın iç çamaşırlarının nasıl dikileceğini gösterdi. Bu modeli daha şık hale getirmek isterseniz düz bir kumaştan dikebilir, beli lastikli yerine lastikli dantel dikebilirsiniz. Ürünün önünü başka bir kumaştan da kesebilir veya iki kat halinde yapabilirsiniz: astarlı ve üstü dantelli.

Dantelli iç çamaşırı nasıl dikilir

Paradoksal olarak, ancak dantel şortları dikmek, diğer herhangi bir kumaştan benzer bir üründen çok daha kolaydır.

Elle veya daktiloda iç çamaşırı (dantel) dikmek daha kolaydır, çünkü kumaşın esnekliği nedeniyle gerekli olmadığından elastik bantlarda dikmeye gerek yoktur. Ancak bunun sadece bu model ve kumaş için geçerli olduğunu, diğer durumlarda en azından bel bölgesine elastik bir bant dikilmesi gerektiğini hatırlamakta fayda var.

  • Ürün için en az 20 cm genişliğinde geniş bir dantel kurdeleye ihtiyacınız olacak, ayrıca köşebent için küçük bir örme kumaş parçasına ihtiyacınız olacak.

  • Dantelden 2 ana detay kesilir ve trikodan 2 küçük ek kesilir, istenirse üst üste bindirilebilir veya zikzak ile dikilebilir, ancak kenarları hiçbir şekilde işleyemezsiniz.
  • Dantel detayları birbirine bağlanarak dikilir.

Bununla birlikte, bacaklar arasındaki dikişin ana dikişe dik yapıldığını belirtmekte fayda var (bu, pantolon, külot ve diğer benzer ürünlerin dikilmesinin bir özelliğidir).

  • Külot neredeyse hazır olduktan sonra köşebent dikilir. Bu modelde, tüm çevre boyunca değil, sadece yanlara dikilir. Ayrıca rengin dantel ile uyum sağlamasına da dikkat etmelisiniz.

Herhangi bir zanaatkar, çok deneyimli olmasa bile, bu örnekte gösterildiği gibi iç çamaşırı dikebilir, böylece ilk dikişiniz için onu seçebilirsiniz.

Bir tişört nasıl dikilir

"İç çamaşırı" kategorisine sadece külot değil, aynı zamanda bir sutyen veya tişört de sığar. Herhangi bir deneyimli terzi sutyen dikmeyi üstlenecekse, kaymalara ek olarak bir tişört dikmek veya çok deneyimli olmayan bir terzi için bile çok basittir.

  • Gömleğin çoğu trikodan dikilir, elastik bantlar yerine yeni başlayan bir terzi, külotla eşleştirmek için elastik dantel kullanmalıdır.
  • En sevdiğiniz tişörtünüzü şablon olarak kullanabilirsiniz ve onu parçalara ayırmanız bile gerekmez.
  • Ana parçayı kesiyoruz, daha sonra gelecekteki tişört yanlara dikiliyor ve altta çift çizgi ile kesiliyor (çift iğne kullanılarak geleneksel bir makinede yapılır).
  • Ayrıca, ürünün üst kısmı boyunca dantel dikilirken, göğüs bölgesinde her iki tarafta bir oluk açmaya değer.
  • Son olarak, aynı dantelden yapılmış koşumlar dikilir.

Bugün bir kadın için güzel iç çamaşırı, modaya bir övgü değil, hem dışarıda hem de çok az insanın gördüğü yerde güzel olma sonsuz arzusunun bir tezahürüdür. Ve benzersiz olmak, benzersiz bir külot veya tişört tasarımı yaratmak o kadar da zor değil. İç çamaşırı dikmeden önce sadece biraz sabır göstermek ve tüm ipuçlarını dikkatlice incelemek önemlidir.

Mağazalar yerli ve yabancı üreticilerin güzel iç çamaşırlarıyla dolu. Şekil, renk ve çeşit çeşitlemeleri, en sofistike zevkleri bile şaşırtmaya hazır. Ancak, kendiniz gerçekten özel bir set oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için, yüksek kaliteli malzeme ve aksesuarlara dikkat etmeniz gerekir.

İç giyim kumaşları ve özellikleri

İç giyim malzemeleri çevre dostu ve insanlar için güvenli olmalıdır. En popüler olanları şunlardır:

  1. Pamuk. Gövde malzemesine yumuşak ve hoş. Yüksek derecede nefes alabilir ve cildin nefes almasını sağlar. Malzeme, geniş bir renk ve ton yelpazesinde sunulur;
  2. Polyester. Sütyen kapları oluşturmak için kullanılır. Polyester bağcıklar dekoratif bir rol oynar. Malzeme kırışmaz, tabanı mükemmel şekilde tutar, aşınmaya dayanıklıdır;
  3. poliamid. Malzeme sadece dekoratif bir rol oynar, ondan ağ ve dantel elemanlar yapılır. Polyamid yüksek aşınma direncine sahiptir, kırışmaz ve solmaz;
  4. elastan. Kumaşın iyi bir esneme kabiliyeti vardır (orijinal uzunluğunun katı). Boyutsuz keten oluşturmak için kullanılır.
    Karışık kumaşlar da var. Örneğin, pamuk ve polyester iplikler içeren bir malzeme. Böylece taban, her iki malzemeden de olumlu özellikler alacaktır.

Bağlantı parçaları ve kaplama malzemeleri

Ana kumaşa karar verdikten sonra, yüksek kaliteli aksesuarların seçilmesi önemlidir:

  1. Çerçeveler veya kemikler. Sütyenin alt kısmına takılan ve destekleyici rol oynayan metal yarım halkalar. Üç tipte gelirler: standart, uzun (balkonet tipi sütyenler için), kısaltılmış (açık korseler için);
  2. Yan kemikler. Sutyenin yan tarafına takılan plastik parçalar. Çıkarılabilir askılı modellerde ve büyük kuplu sütyenlerde kullanılır;
  3. Tünel kauçuk. Bir ve iki dikiş, kavisli ve çerçeve olur. Rolü, çerçevelerin veya yan kemiklerin dikildiği alanı maskelemektir;
  4. Hazır bardaklar.Şekil (yuvarlak, üçgen, kayışlar için çıkıntılı ve çıkıntısız) ve tip (yoğun, “itme” efektli, düzgün dolgulu);
  5. kayışlar. Silikon veya elastik banttan yapılabilir. Kayışların genişliği değişir - 3 ila 25 mm. Askıların genişliği sutyenin boyutuna bağlıdır;
  6. Elastik bant veya kenar bandıürünün alt kısmına göre ayarlanan;
  7. Bitirme bandı. Sütyenlerin, külotların kenarlarını düzeltmek, kupların kenarlarını süslemek ve ayrıca dekoratif bir kaplama olarak kullanılır. Elastik, ajur, dantel, ince veya geniş olabilir;
  8. Kancalar, regülatörler, halkalar. Plastik ve metal vardır, boyutları kayışların genişliğine bağlıdır;
  9. Kanca ve halka bağlantı elemanları. Aksesuarlar ürünün kemerine dikilir. Tekli, ikili ve üçlü var. İlmeklerin genişliği ve sayısı, sutyenin parametrelerine bağlıdır.

Önemli! Plastik ve metal kopçalar sadece mayolarda ve önden bağlanan modellerde kullanılmaktadır. Standart tasarımlı iç çamaşırlar için sadece tekstil bağlantı elemanları kullanılır.

Dantel sutyen dikiyoruz

Böyle bir ürün küçük bir sandık için harika görünecek. Korsenin bu versiyonunu dikmek zor değil:
1. Model için bir eşkenar üçgen seçiyoruz;
2. Pamuk, polyester veya ipekten iki özdeş üçgen kesin;
3. Dantelden 4 parça kesilir. Uzunlukları üçgenin kenarlarına eşit olmalıdır. Kenarlarda kesimler yapıyoruz;
4. Yanlarda dantelli üçgenler dikiyoruz;
5. Dantelden meme altındaki hacme göre büyük bir parça kesiyoruz;
6. Uçlara bir tekstil tutturucu yerleştiriyoruz;
7. Parçayı her iki bardağın alt kenarına dikin;
8. Üçgenlerin üst kısımlarına regülatör takılı kayışlar dikiyoruz;
9. Korse istenirse kurdele veya dantel ile süslenebilir.

Bir sutyen oluşturun

Çalışmak için dantel veya pürüzsüz bir kumaşa, farklı kalınlıklarda elastik bantlara (kayışlar ve kayışlar için), bir tekstil tutturucuya, kemiklere ihtiyacınız var. Dantel sutyen oluşturmak zor değil:
1. Kendimiz bir desen oluşturuyoruz. İki özdeş dik üçgeni kesin. Dış tarafı, dik açıdan hafifçe yuvarlatılmış olmalıdır;
2. Kalıbı ana kumaşın üzerine yerleştiriyoruz. Sabitlemek için pimler kullanılır. Bardakların simetrik detaylarını kesin;
3. Her biri iki yarım bardak dikeriz. Çerçeveyi simetrik olarak yerleştirmek bu aşamada önemlidir;
4. Dantelli ( cm) geniş bir lastik bant dikiyoruz ve bardaklara dikiyoruz. Elastik bandın uçlarına bir tutturucu dikiyoruz;
5. İnce bir elastik bant ayrıca dantel ile kaplanabilir ve daha önce halkalar takılmış ve ayar yapılmış olarak ürüne dikilebilir.

Büyük beden sutyen

Büyük göğüslü kadınların rahat bir korse bulması zor olabilir, bu yüzden kendin dikmek daha iyidir. Ana malzeme keten, pamuk, polyester veya karışımlı kumaşlar olacaktır. Astar için patiska kullanmaya değer. E iş türleri:

1. Bir bardak oluşturmak için göğüs ölçülerini alıyoruz. Aşağıdaki parametreler gereklidir: kayışın meme ucuna başladığı seviyeden üst kısım, göğsün hacmi, göğsün dolgunluğu. Toplamda, kupa üç bölümden oluşacaktır;
2. Bardağın üst kısmını yapmak için parçayı yarım daire şeklinde kesin. Yüksekliği ilk ölçüme karşılık gelecektir;
3. İkinci yarım daire de benzer şekilde oluşturulmuştur. Dikişler için 0,,7 cm eklemek önemlidir. 2 eleman gerekli;
4. Tüm parçaları dikiyoruz ve astar malzemesini aynı aşamalarda oluşturuyoruz;
5. Ayarlanabilir kayışlar oluşturuyoruz, genişlikleri en az 3 cm olmalı;
6. Kemerin geniş bir arka kısmını bir toka ile yapıyoruz;
7. Ayrıntıları dikin.

Dikkat! Büyük beden sutyen çukursuz dikilir. Yükü düzgün bir şekilde dağıtmak için geniş elastik bantlar kullanılır, aksi takdirde sutyen omuzları sıkar veya baskı yapar.

Tarif edilen desen, balenli ve balensiz daha küçük sütyenler yaratmanın temeli olacaktır.

külot dikiyoruz

Güzel bir sutyen için uyumlu külotlar oluşturmalısınız. Zevkinize göre slip, şort veya tanga dikebilirsiniz. Fişlerle başlamak en iyisidir. Hızlı ve kolay bir şekilde dikecek olan bu tiptir. Çalışma birkaç aşamada gerçekleştirilir:

1. Bir desen yapıyoruz. Bunu yapmak için kendi çarşaflarınızı alıp yırtabilir veya İnternet'teki işi kullanabilirsiniz;

2. Ana kumaşı hazırlıyoruz. Yıkanmalı (büzülmesi için) ve ütülenmelidir;
3. Külotun arka ve ön kısımlarını düz bir zeminde germeden kesin. Köşebenti unutma, ikisine ihtiyacın var. Sadece doğal kumaştan üretilmiştir. Trikolar tek kat olarak kesilir;
4. Tüm parçalar düzgün bir şekilde birbirine dikilmiştir. Önce külotun arkasına, sonra da öne dikilen bir köşebent ile başlarlar. Daha sonra ürün ters çevrilir ve köşenin diğer kısmı üzerine dikilir. Sonunda, yanlara külot dikilir;
5. Lastikliyi ürünün önüne dikiyoruz, sonra dikkatlice içine gizleniyor ve tekrar sıkıştırılıyor.


Kendi kendine yapılan iç çamaşırı, mağazadan alınan iç çamaşırından daha değerli olacak. İlk olarak, ürün standart parametreler için değil, yalnızca mevcut parametreler için dikildiğinden, konfor seviyesine dikkat etmek önemlidir. İkinci olarak kumaş ve aksesuarların kalitesi en üst düzeyde olacaktır. Ve üçüncü kriter özeldir. Sadece senin böyle iç çamaşırların var.

Video: kendi elinizle sutyen nasıl dikilir

Video: Tişörtten sutyen nasıl yapılır:

Video: külot dikmek nasıl

Güzel dantel iç çamaşırı her kadının hayalidir, ancak figürün bir takım koşulları ve özellikleri nedeniyle, beğendiğiniz modeli seçmek ve satın almak çok zor olabilir. Kadınların %70'i iç çamaşırı seçmekte zorlanıyor, ya üst beden uymuyor, alt beden tam oturmuyor ya da tasarımı iyi değil. Bu nedenle birçok kadın kendi elleriyle iç çamaşırı yani iç çamaşırı dikmek için dikiş makinelerinin başına oturur. Bireysel terzilik konusuyla ilgileniyorsanız, önerilerimizden bazılarını kullanın.

Usta sınıfı. İç çamaşırı dikmeyi öğrenmek nasıl. Malzeme seçimi

Çoğu zaman, insanlığın güzel yarısının birçok temsilcisi, hassas giysinin yapıldığı malzemeyi sevmez. Bu nedenle, kendi modellerinizin üretimi için kumaşların kalitesine özellikle dikkat etmelisiniz. İç çamaşırı üretimi için aşağıdaki kumaşları kullanabilirsiniz:

  • Pamuk.
  • İpek.
  • Dantel.
  • Poliamid.

Kumaşlar hem ayrı ayrı hem de dokuya uygun diğer malzemelerle birlikte kullanılabilir. Çok sık, iç çamaşırı için gipür, dantel ve dikiş kullanılır. Dantel farklı olabilir:

  • germe Bu malzemeden tüm ürünü dikebilirsiniz.
  • esnek değil. Bu malzeme esas olarak ürünün tek tek elemanlarını dikmek için kullanılır.

Kumaşa ek olarak, hassas kıyafetleri dikmek için ihtiyacınız olan:

  • Lastik bantlar. Farklı şekil ve renklerde olabilirler. Elastik bantlar sutyen askıları yapmak, açık kesimleri işlemek için kullanılır.
  • Aksesuarlar - kemikler, kancalar, düzenleyiciler, halkalar. Aksesuarların, özellikle renkli olanların, özellikle talep edilmediği için her yerde satılmadığını lütfen unutmayın.
  • Yapışkan malzemeler (örme veya kumaş). İş için yalnızca bir yönde esneyen yapışkan malzemeler daha uygundur.

Kendi elinizle iç çamaşırı dikmek zor değil, asıl şey beğendiğiniz modeli seçmek. En iyi seçenek, özel bir mağazada çeşitli iç giyim seçeneklerini denemek ve en uygun ve konforlu modeli seçmektir.

Desenler hakkında biraz

İnternette kendi ellerinizle iç çamaşırı dikmek ve uygun modellerin kalıplarını bulabilirsiniz. Bununla birlikte, aynı desene göre dikilmiş, ancak farklı kumaş ve bitişlerden dikilmiş narin kıyafetlerin üst ve alt kısımlarının figürünüzde tamamen farklı bir şekilde görünebileceği ve oturabileceği unutulmamalıdır.

İlk kez külot ve sutyen dikiyorsanız, basit bir ucuz kumaş üzerindeki desenleri kontrol etmek daha iyidir. Kesim, teyel ve denemeler yaparak biraz zaman geçirdikten sonra, seçtiğiniz model üzerinde gerekli ayarlamaları yapabilir ya da sonuç sizi memnun etmediyse modelden vazgeçebilirsiniz.

Böyle zaman alıcı bir süreçten korkmuyorsanız, devam edin:

  • Gerekli tüm malzemeleri ve kalıpları hazırlayın.
  • Keten detaylarını açın.
  • Giysinin tüm unsurlarını süpürün ve deneyin.
  • Gerekirse, ayarlamalar yapın.
  • Giysilere aksesuar dikin.

Önemli! Böyle bir olay gücünüzün ötesindeyse umutsuzluğa kapılmayın, çünkü pazar çeşitliliği arasında her zaman "kendi" ürün üreticinizi bulabilirsiniz.

Dantelden kendi ellerinizle iç çamaşırı nasıl dikilir?

Dantel iç çamaşırı oldukça pahalıdır, bu nedenle minimum iğne işi beceriniz varsa, bu güzelliği kendiniz kolayca oluşturabilirsiniz. En önemli şey, ürün için yüksek kaliteli dantel seçmektir, böylece bitmiş keten sizi uzun yıllar memnun eder ve mükemmel yıkamaya dayanır.

İç çamaşırı dikmek için aşağıdaki malzemelere ve araçlara ihtiyacınız olacak:

  • Dantel.
  • Makas.
  • Model.
  • Santimetre.
  • İş Parçacığı.
  • İğne.
  • Dikiş makinesi.

Usta sınıfı

Hassas giysi parçalarının kalıpları özellikle dikkatli ölçümler gerektirir. Desen üretimine katılmak istemiyorsanız, eski iç çamaşırı unsurlarını kullanabilirsiniz:

  1. Külotun fermuarını dikiş boyunca açın.
  2. Onları kağıda daire içine alın, dikin.

Ortaya çıkan desene göre ürünü herhangi bir dekorla tamamlayabilir ve mükemmel modeli dikebilirsiniz. Hazırlamak:

  • Elastik dantel (x14 cm).
  • Elastik bant (70 cm).
  • Dikiş araçları.

Adım adım talimat:

  1. Danteli ikiye katlayın.
  2. Malzemeye bir desen yapıştırın.
  3. Gelecekteki tabanın iki özdeş detayını kesin.
  4. Ön ve arka dikişleri dikin.
  5. Kenarları overlok veya zikzak makine dikişiyle tamamlayın.
  6. Külotun önünü ve arkasını bir dikişle bağlayın. En hassas kısmı korumak için, dikerken yumuşak, çevre dostu malzemeden yapılmış oval şekilli bir parça dikin.
  7. Bir zikzak dikiş kullanarak elastiki iç çamaşırın üstüne dikin.
  8. Bitmiş kısmı ütüleyin, deneyin.

Önemli! Aynı şekilde sutyen kalıbı kullanarak iç çamaşırının üst kısmını da yapabilirsiniz.

Makale, üst kısmı dantel kumaştan yapılmış ve alt kısmı oldukça yoğun olan kombine bir kap ile bir sütyen dikmek için eksiksiz bir kurs veriyor. Ayrıca 10 adet hazır kalıp indirebilir veya kendi ölçülerinize göre bir sutyen kalıbı oluşturabilirsiniz.

sutyen kalıbı nereden alınır
Desenler Mb
Sitemizde 1'den 6'ya kadar 10 model sutyen kalıbı sutyen modelleri ve sutyen modelleri indirebilirsiniz. Bu makalenin yazarı, inşaatı bireysel standartlara göre kullandı, aşağıda açıklanmıştır.
Aşağıdaki fotoğraf, sutyenin ana ayrıntılarını gösteriyor, böylece hikaye sürecinde aynı dili konuşuyoruz.

Sütyen yapmak için malzemeler

Aşağıdaki fotoğraf, bir sütyen dikmek için gerekli olacak malzemeleri göstermektedir:
- 1 metre genişliğinde, 15 cm genişliğinde, taraklı kenarlı streç dantel
- sutyen kemeri için elastik bantlar, iki tane var: biri 1,5 cm genişliğinde, ikincisi - alt kenar boyunca taraklarla 0,5 cm
- 0,5 cm genişliğinde fincanın dantel üstü için elastik bant
- büstü alttan destekleyen yarım daire biçimli kemikler için tünel bandı, bant dört eklemede eğik bir trim ile değiştirilebilir
- 4 adet plastik kanca. kayışları takmak için + kayış uzunluk ayarlayıcıları - 2 adet.
- Cırt cırtlı şerit tutturma, yarı dairesel metal kemikler.

Fotoğrafta olmayan malzemelere de ihtiyacınız olacak:
- fincanın ön alt kısmı için küçük bir jarse parçası
- bir parça pamuklu jarse, kambrik veya ince pamuklu, sentetik kışlık ve yapışkanlı sünger - bardağın iç alt kısmı için
- sadece bir yönde esneyen küçük bir parça streç tül veya kemerin orta kısmını ve kemerin bir kısmını çoğaltmak için özel bir keten ağ.

sutyen

Formadan kupanın alt ön kısmını kesiyoruz. Streç dantelden bardakların üst kısımlarını ve kemerin detaylarını kesiyoruz.
Önemli! Kemer detaylarının desenini, detayların dikildiği yerde taraklar aynı hizada olacak şekilde dantelin üzerine yerleştiriyoruz. Tarakların hizalanması oklarla gösterilmiştir.

Kemerin orta kısmını streç tülden kestik. Parçanın alt kısmı boyunca pay (esneme yapmayan bir çözgü ipliği) yerleştirilir.

Ayrıca, tül streçten kemerin yan kısımlarını keseriz, ortak olanı aynı şekilde - parçanın alt kısmı boyunca yerleştiririz. Kemerin tüm dantel ve tül detayları aşağıdaki fotoğrafta gösterilmektedir.

Sütyen kabının alt kısmının yapılması

Çift taraflı yapışkanlı gossamer ve batisteden bardakların alt kısımlarını kesiyoruz. Yapıştırıcıdan gelen detayları pamuklu triko bir kanat üzerine koyuyoruz, üstüne batiste detayları koyuyoruz ve bunları DTÖ (ıslak ısıl işlem) yardımıyla trikoya yapıştırıyoruz. Bundan sonra detayları kesiyoruz.

Islak bir ütüden üç kat sentetik kışlayıcıyı ütüyle bastırıyoruz. Bardakların alt kısımlarını izinsiz olarak kesiyoruz, sentetik kışlık parçalarının alt kısmında sadece 1 cm'lik bir pay bırakıyoruz.

Tüm sandviçi çizgiler arasında 3mm mesafe olacak şekilde kapitone ediyoruz. Kapitone detayları düzeltiyoruz. Kabartma dikiş ve koltuk altı boyunca kapitone detaylarından 1 cm daha büyük olan fincan alt kısmının ön detaylarına sabitliyoruz.

sutyen fincan yapımı

Bardakların dantel detaylarının üst kısmına 0,5 cm genişliğinde lastik bantı ters taraftan zikzak dikişli olarak takıyoruz. Elastik bandın uzunluğu, kesimin uzunluğundan %10 daha azdır. Dikiş işleminde elastik bant hafifçe gerilir. Aşağıdaki fotoğraf sütyen kaplarının üst (dantel) ve alt bitmiş kısımlarını göstermektedir.

Fincanların alt ve üst kısımlarını kabartma dikiş boyunca süpürüyoruz. Dantel detayının yanından, eğik boyunca kesilmiş 2,5 cm genişliğinde bir batiste şeridi tutturuyoruz.

Detayları tek boynuzlu ayak yardımıyla kapitone katmandan mm ayrılarak taşlıyoruz ve bu katmanı dikişe tutmuyoruz.

Bardağın alt kısmına pay ve eğik dolguyu çeviriyoruz, dolgunun kenarını sıkıştırıyoruz ve bardağa sıkıştırıyoruz.

Dikişli dikişi üç dikişli bir zikzak ile dikiyoruz ve bardağı DTÖ için yuvarlak bir blokta ütüliyoruz. Kupa hazır.

sutyen kemeri yapmak

Dantel kemerin orta kısmını üst kısa kesim boyunca streç tül kısmı ile taşlıyoruz ve mukavemet için bir parça örgü ile güçlendiriyoruz. Dantel kemerin yan detaylarında ters tarafa streç tül detaylarını koyup kenar boyunca katları süpürüyoruz.

Kemerin "yan dikişleri" boyunca, uzunluğu elastik bantlar arasındaki mesafeye eşit olan plastik korse kemikleri vardır. Örneğimizde kemiklerin genişliği standart değildir ve kemikler bitmiş tünel örgüye dahil değildir. Bu nedenle, onlar için tünel, eğik boyunca kesilmiş 4 eklemede kambrik dolgudan yapılmıştır.

Tül kısmının kesilmesini engelleyen “yan dikişler” boyunca tüneller inşa ediyoruz.

Dantelin orta kısmını kemerin yan kısımlarına dikiyoruz. Ardından, streç tülün orta kısmı yanlış taraftan aynı dikişler boyunca dikilecek şekilde kemeri katlıyoruz, böylece dikilen kemer ön tarafta ters çevrildikten sonra tüm toleranslar içeride kalıyor.

Ön tarafa çevrilmiş kemeri büküyoruz ve ütülüyoruz. Kemerin alt kesimine yanlış taraftan iğneler ile kesimden %15 daha kısa olan 1,5 cm eninde lastik bant iğneleyip lastiğin her iki uzun kenarından zikzak dikiş ile dikiyoruz.

Kemer ve sutyen kaplarının bağlanması

Bardakları kemerin içine süpürüp 1 cm pay bırakarak takıyoruz.

Tünel bandını, kenarı bardaklar için dikiş çizgisiyle 1 mm örtüşecek şekilde teyelliyoruz. Kemerin bir kısmını tutmadan sadece ödeneği alıyoruz! Yan tarafta, tünel bandı dolgu polyester kabının tam olarak kısmına ulaşır ve koltuk altı boşluğuna girmez ve orta kısımda bant, kenardan cm dışarı çıkar. Tünel bandının üst kenarını yalnızca, bardağı kemere diktiğimiz önceki satıra düşen ödenek boyunca tutturuyoruz.

Tünel bandının alt kenarı boyunca ikinci çizgiyi yapıyoruz, bandı kemerin ön kısmına dikiyoruz. Sonuç olarak, ön taraftan sadece bir çizgi görülebilir. Önemli! Tünel bandı, bandın alt kesimi boyunca elastik bandın üzerine mm gitmelidir.

Plastik kemiği, alt elastik bantta durana kadar “yan dikiş” tüneline sokarız. Yukarıdan, kemiği tünele sabitlemek için tek boynuzlu bir ayak kullanarak bir dikiş tutturuyoruz.

Kemerin üst kenarının ön tarafında, elastik bandın kabın aksiller kısmına geçişi ile taraklarla elastik bir bant tutturuyoruz. Elastik bandın uzunluğu, tüm kesimin uzunluğundan %15 daha azdır. Elastik, çıkarılabilir bir kayış için bir halka oluşturmak üzere bardağın üst kenarından 3 cm dışarı çıkar. Elastiki bir zikzak dikişle takın. Lastiği ters çeviriyoruz ve ön tarafta zikzak dikiş ile tekrar dikiyoruz.

Tünel bantlara yarım daire biçimli kemikler yerleştiriyoruz. Tünelin uçlarını, orta kısmın üst kısmı ile aynı hizada olan yoğun bir zikzak ile kaplıyoruz, fazlalığı kesiyoruz. Yarım daire kemikler için tünelin ikinci ucuna aynı punterizi koyduk. Koltuk altı bölgesinde kupanın üst kenarına elastik halkalar yapıyoruz ve sıkı bir zikzak dikişle sabitliyoruz.

Kemere sıkı bir zikzak ile toka detaylarını takıyoruz.

Kayışın üst kenarında, tutturucudan cm geri adım atarak, kayışlar için elastik bir banttan iki sıra yoğun zikzak ile halkaları tutturuyoruz.

Çıkarılabilir sutyen askıları

Kayışlar için elastik bandın bir ucundan sıkı zikzak dikişli bir kanca takıyoruz. Daha sonra kayışların serbest ucunu uzunluk düzenleyiciye ve ikinci kancaya geçiriyoruz. Regülatörde büyük bir elastik halka bırakın.

Yine lastiğin serbest ucunu aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi regülatöre geçiriyoruz ve lastiğin ucunu sıkı bir zikzak dikişle sabitliyoruz.

Elastikin tüm uçlarını çizgilere yakın kesiyoruz. Askıları sütyene tutturuyoruz. Sütyen hazır.

Bu sutyen, kuplarda sadece bir kısa kıvrım olduğu için en basit sutyen modelidir. Sutyenin kolları vardır ve bu, bel bandının (gögüs altı) başlangıcı olarak kullanacağınız balenli şekli olacaktır. Bu sütyen herhangi bir balensiz de yapılabilir, ancak daha büyük bedenlerde kup şekillendirme ve destek zarar görebilir.

Çalışmamız gereken araçlar:
1. Sahip olmanız gereken en önemli araçlardan biri, kavisli dikişleri ölçmek için "Esnek Cetvel" dir. Bir mezura kullanmak doğru olmayacaktır.
Esnek bir cetvel alamıyorsanız, yazıcıda basılmış bir ölçeği bir esnek plastik parçasına (örneğin plastik bir klasörden) yapıştırarak kendiniz yapabilirsiniz.

2. "Flexi desen" (fotoğraftaki mavi esnek cetvel) ve bir dizi plastik desen.

3. A2 formatında bir tahta, "T" - bir cetvel ve 2 kareden oluşan bir çizim seti.

4. Pergeller, normal cetvel, kurşun kalem, kalemtıraş, aydınger kağıdı veya desenleri çevirmek için çivili tekerlek, kağıt.

BİR BARDAK İNŞAATI.

Kupa bloğuyla başlayacağım (unutmayın, endüstride dikişsiz bir desene blok denir). Bir fincan boyutu 4 (İngiltere boyutu 34 ”B) tasarlayacağız ve ardından büstü bedeninize göre derecelendireceğiz.

Mümkün olduğunca kesin olmaya çalışın. İki ondalık basamağın ölçümlerini alıntıladım. Bir milimetrenin cetvel ölçeğinde çok küçük bir bölüm olduğunu biliyorum, ancak bu ikinci işareti hesaba katmaya çalışın ve kaleminizi keskin tutun.

İlk adım. (şek.1)

Bir A3 kağıda, kağıdın alt kenarına yakın 12,85 cm uzunluğunda yatay düz bir çizgi çizin.
Pusula 8,72 cm'ye ayarlıyken, çizginin bir ucundan ve diğer ucundan ilk yay ile kesişene kadar bir yay çizin.
Noktaları Şekil 1'de gösterildiği gibi düz çizgilerle birleştirin.
Bu, cup tuck'ı oluşturacaktır. Yayların kesiştiği yerin yanına "Point Bust" veya "PB" yazabilirsiniz.

İkinci adım (Şekil 2)

cm taban çizgisinin sol ucundan cm'lik bir pusula kurun ve bir yay çizin.
"Göğüs noktasından" pusulayı 10,26 cm'ye ayarlayın ve ilk yaya geçen bir yay çizin.
cm taban çizgisinin sağ kenarından cm'lik bir pusula kurun ve bir yay çizin.
"Göğüs noktasından" pusulayı 9,24 cm'ye ayarlayın ve ilk yaya geçen bir yay çizin. Noktaları resimde gösterildiği gibi düz çizgilerle birleştirin.

Üçüncü adım (Şekil 3)

Bir pusula kullanarak sol taraftaki (kupanın koltuk altı tarafı) göğüs noktasından cm ve cm'de cm taban çizgisinden ve sağ tarafta (orta ön) tarafta cm ve cm yaylar çizin.
Elde edilen noktaları şekilde gösterildiği gibi düz çizgilerle birleştirin.

Dördüncü adım (Şekil 4)

Sütyen askısının dikileceği noktayı belirleyin.
Bunu yapmak için, bir pusula kullanarak göğüs noktasından 11,57 cm'lik bir yay çizin. Ardından cm'lik noktadan (kabın merkezi) ilk yay ile kesişene kadar 13,6 cm'lik bir yay çizin. Ve ilk iki yay ile kesişene kadar 7,13 cm'lik bir yay daha çizin. Şekil 4'teki çizime bakın.
Noktaları düz çizgilerle birleştiriyoruz.

Beşinci adım (Şekil 5)

Bardak ölçümünü kontrol edin.
Artık Flexi Cetvel veya Lakal kullanarak bardağın ana hatları için eğri çizgiler (şemadaki kırmızı çizgiler) çizmeye hazır olmalısınız.

Altıncı adım (Şekil 6)

Fincan boyutlarının derecelendirilmesi için çizgiler çiziyoruz. 7 tanesi vardır ve hepsi göğsün ortasından ışık saçar.
3. ve 6. satırlar çok önemlidir. Göğsünüzün en dolu kısmından geçen düz bir çizgi oluştururlar. Bu çizgiler boyunca deseni parçalara ayıracağız.

Yedinci Adım: Mezuniyet Vardiyası

4 Beden için cup kalıbı oluşturduk. Bunu arttırmak için göğüs ölçünüze karşılık gelen değerleri göğüs noktasından (göğsün ortasından) geçiş çizgileri boyunca (1'den 7'ye kadar) ayırmamız gerekiyor. . Kolaylık sağlamak için, tablo "adım" boyutunu gösterir - bitişik boyutlar arasındaki geçiş.

Tablo:

Yeni bir desen oluşturmanın rahatlığı için fincan şablonu boyutu 4'ü kopyalayın. Şablonu kullanarak, yeni desenin her noktasında köşeleri kopyalamak uygundur. Şablonu köşelerde eksik olarak özetleyin. Resimlerdeki görsel talimatlara bakın (fotoğraf 7). En sonunda desenleri kullanarak desenin köşelerini düz çizgilerle birleştirin.

Sütyen kabının yapımını bitirdik ve sütyenin alt (gögüs altı) kısmını ve arkasını oluşturmaya geçmeye hazırız.

Öncelikle göğüs ölçünüze uygun balen boyutunu belirlemeniz gerekir. Bunu yapmak için, meme bezinin tabanına (göğsün vücuda bağlandığı yere) bir Flexi cetveli uygulayın (Şekil 1'deki mavi cetvel). Burası sutyenin üzerindeki kemiklerin bulunduğu yerle aynı.
Önemli! İçi olan cetvel tam olarak göğsün tabanından geçmelidir! Göğsün üzerine gitmeyin veya kaburgalara inmeyin!
Şimdi Flexi cetvelinde, meme ucunun altında tam olarak dikey olarak altta bulunan bir noktayı tebeşirle işaretliyoruz. Bu denge noktasıdır.
Ardından, göğsün en dolu kısmı boyunca yatay bir çizgi hayal edin ve iki işaret yapın: göğsün koltuk altı tarafında ve orta kısımda hayali yatay çizginin yaklaşık 2 cm üzerinde.

Şimdi, esnek cetveli bükmeden dikkatlice gövdeden çıkarın, bir kağıt yaprağına yerleştirin ve ortaya çıkan eğriyi (iç kenar boyunca) çevirin. Puanlarımızı koyuyoruz (Şekil 2)
Artık bedeninize göre doğru sapları bulmanıza yardımcı olacak bir eğriniz var!

Şimdi ortaya çıkan eğri için en uygun olan kemikleri seçmeniz gerekiyor.
Önemli! Göğüslerinizin boyutuna ve şekline en yakın olan kemik, koltuk altında oluşan eğriden sapacaktır (Şekil 3). sutyen giyerken, kemerin gerginliğinden kemik hafifçe yaylanacak ve bükülecektir.

İşte size 4 Beden bir fincanla çalışacak bir Birleşik Krallık balenli 34” B sütyen için tipik olan şekil. (örnek)

Gerekli kemikleri aldıktan sonra, kalıbın daha da yapımına geçebilirsiniz.

İlk adım

Kemiklerinizin "denge noktasını" (denge noktası) bulmak.

Bir A3 kağıda, kağıdın ortasından yatay bir çizgi çizin. Kağıdın sağ tarafına yakın bir yerde, ilk satıra 90 derecelik açıyla (dikey) bir çizgi çizin.

Kemiğinizden birini, kemiğin orta önünün iç kenarı dikey çizgi ile temas edecek ve kemiğin alt kısmı (yine iç kenar) yatay çizgi ile temas edecek şekilde iki çizgiye yerleştirin. diyagram (Şekil 4)

Kemiğin yatay çizgiye değdiği yerde kağıt üzerinde bir işaret yapın. Buna kemiğin "denge noktası" denir. Ardından, dikkatlice kemiğin iç kenarı boyunca, anahatlarını kağıda aktarın ve kemiğin uç noktalarını işaretleyin.

Kağıt üzerinde, kemiğin kavisli çizgisinin ön ucunun merkezinden 5 mm aşağı çekilip bir nokta koyuyoruz. (şek.5)

KF ucu artık kağıt üzerindeki 5 mm nokta ile hizalanacak şekilde kemiği eğri çizgi etrafında yavaşça hareket ettirin.

Bir kez daha, kemiğin iç kenarını kağıda çizin ve kemiğin uç noktalarını işaretleyin.

Göğüs duvarının eğriliğine daha iyi uyması için kemiğin bu hafif yer değiştirmesi gerekir.

ikinci adım

Şimdi, sutyen kemerinin çekildiği andaki konumunu taklit ederek kemiği biraz düzeltmemiz ve bu çizgiyi kağıda yeniden çizmemiz gerekiyor. Kemiği uzatırken bu çizgiyi çizmek için bir arkadaşınızın yardımına ihtiyacınız olabilir.

Kağıt üzerinde, kemiğin koltuk altına, orijinal eğrinin soluna yatay olarak 1,5 cm'lik bir işaret koyun. Şimdi, kemiği kağıt üzerinde tutun, böylece kemiğin CF (orta ön) ucu ilk dikey çizgiye göre orijinal konumunda kalır ve kemiğin ikinci (aksiller) ucu cm işaretine kadar kalır ve yeniden çizilir. kemiğin yeni kavisli çizgisi (Şekil .6)

Adım üç

Kemiğin eğri çizgisini "yaylı" konumda çizdikten sonra, kemiğin hareketi için eğrinin her iki ucuna 5 mm ve punteriz için 3 mm eklemeniz gerekir. Yani kemik için eğrinin her iki ucuna 8 mm eklendi. Eğriyi uzatın (Şekil 7)

Adım dört

Kemiğin CF eğrisinin üst noktasından 1,2 cm uzunluğunda yatay bir çizgi çizin, ardından merkez çizgisine paralel dikey bir çizgi çizin. Çizgi CF - sutyenin ön tarafının merkezi (Şek. 8)

Beşinci adım

Kemikler kalın olduğu için eğrinin iç kenarına 3 mm eklemeniz gerekir. (şek.9)
Bu bir dikiş payı değildir. İnşaatın en sonunda ekleyeceğiz.

Altıncı Adım

Kemikler için kavisli bir çizgi geliştirdikten sonra, bardakların altına dikilecek olan bardakların üzerindeki çizginin uzunluğunu ayarlamamız gerekiyor.
"A" uzunluğunu ve "B" uzunluğunu doğru bir şekilde ölçmek için "Esnek Cetvel" kullanın ve bunları bardağa aktarın.
Fincanların kıvrımlı hatlarını balen altındaki kıvrıma uyacak şekilde kısaltmanız veya uzatmanız ve ardından kupların dekolte ve koltuk altı hatlarını yeniden çizmeniz gerekebilir. (şek)

yedinci adım

Şimdi kemerin alt kısmının geri kalanını oluşturmaya devam ediyoruz. Sütyenin sadece yarısını (sağ taraf) hazırladığımızı unutmayın.

İlk yatay çizgiden 6 mm, 18 mm, 28 mm ve 76 mm uzanın ve bu noktalardan yatay çizgiler çizin. (şek)

sekizinci adım

CF bunyon eğrisinin tepesinden, aksiller tarafa doğru çizim boyunca yatay bir çizgi çizin.

Bu çizginin koltuk altı kemiğinin kavisli çizgisiyle kesiştiği yerde, "28 mm" çizgisine kadar dikey olarak bir çizgi çizin ve kesişim noktasını "A" olarak işaretleyin. (şek)

Dokuzuncu adım (Şekil 13)

Daha sonraki hesaplamalarda yüzde değerleri kullanacağız.
Örneğin:

Göğüs altınızın %32'sini çizmenizi isteseydim, hesaplama şöyle olurdu:

Göğüs altı ölçün = 50 cm

50 cm'yi 'e böl = 0,5,

Sonra 0,5 ile 32 = 16 cm'yi çarpın

Böylece ipinizin uzunluğu 16cm olacaktır.

Yine göğüs altınızın %17,1'i kadar bir çizgi çekmenizi istesem hesap şu olur:

Göğüs altında ölçüm yarım çevresi = 50cm

50 cm'yi 'e böl = 0,5

Ardından = 8,55cm kullanarak 0,5 ile çarpın

Yani hat uzunluğunuz 8,55cm olacaktır.

28 mm çizgisindeki A noktasından, yarım çevrenizin %4,56'sını göğüs altına ayırın ve bir nokta koyun.

Örnek, göğüs altı PO = 50cm, 50/ = 0,5, 0,5 x 4,56 = 2,28cm
Şemayı takip ederek, kemerin yan çizgisini (VP'nin göğsün altında %'i) ve kemerin üst koltuk altı kısmını (VP'nin göğüs altından %'ü) çizin.

Onuncu adım (Şekil 14)

%17,1 yan dikişin altından, 76 mm yatay çizgiyle kesişecek şekilde büstün altına %32 PO çizgisi çizin.

Bu kesişme noktasında, göğüs çizgisinin altına %32 PO olacak şekilde dik açılarda 2,5 cm uzunluğunda bir çizgi çizin. Bu 2,5 cm'lik çizgi, tavukların ve halkaların dikildiği sütyenin CB (Orta Sırt Çizgisi) olacaktır. 2,5 cm, iki geniş kanca ve halka için yeterince geniş olmalıdır, ancak daha büyük fincan boyutları için üç geniş kanca ve halka kullanmanız gerekebilir. Bu çizgiyi fermuarınıza uyacak şekilde değiştirebilirsiniz.

Çizginin %32'sinde, cırt cırt çizgi için 2,5 cm'den 4,8 cm ayırın ve %32 çizgisine dik açılarda çizgiden 6,6 cm yukarıya bir çizgi çizin.

On birinci adım (Şek. 15)
Çizimi Şekil 15'te gösterildiği gibi düz çizgilerle çizin.

On ikinci adım (Şekil 16, 17)
Desenin tüm kesimlerine 5 mm'lik paylar ekleyin ve çizimdeki gibi eşitlik çizgilerini uygulayın.

HAZIR KÖPÜK BARDAK İLE SÜTYEN DİKİŞİ. MARATON AŞAMA 1 Kupanın sıkılması.

HAZIR KÖPÜK BARDAK İLE SÜTYEN DİKİŞİ. MARATON 2. ETAP SÜTYEN KEMERİNİN YAPILMASI VE KESİLMESİ

HAZIR KÖPÜK BARDAK İLE SÜTYEN DİKİŞİ. MARATON 3. ETAP

HAZIR KÖPÜK BARDAK İLE SÜTYEN DİKİŞİ. MARATON FİNALİ - SÜTYENİMİZİN BİTİRİLMESİ

KEMİKSİZ DANTEL SRA SÜTYEN DİKİŞİ. DİKİŞİ KOLAY. BRALLET Dikiş kursları. Tekstil. Dantel.

Külot dikmek basit bir tekniktir.

Master class Külot NASIL DİKİR? Profesyonelce. Bina
!!!ÖNEMLİ: Külotun arkası in-in3 noktalarında biter.!!!

Ustalık sınıfı: Brasiliano külotu.

Külot nasıl dikilir ek malzeme. Usta sınıfı

Overloksuz külot nasıl dikilir?

Elastik bir bant farklı şekillerde nasıl dikilir. Külot içinde gösteriliyor.

Sütyen her kadının gardırobunda olmazsa olmaz bir parçadır. Başlangıçta, bu giysi koruyucu bir işlev gördü, ancak modern moda onu bir lüks ve baştan çıkarıcı öğeye dönüştürdü. Dantel modelleri en popüler olanlarıdır. Kadına özgüven ve cinsellik kazandırmak için tasarlanmıştır. Ancak kaliteli bir sutyenin fiyatı çok yüksektir ve doğru modeli bulmak oldukça zordur. Kendi elinizle bir sutyen sutyen dikmek zor olmayacak ve sonuç kesinlikle memnun edecek ve gururunuz olacak. Bu yazıda, dantel iç çamaşırı dikme sürecini anlatacak, fotoğraflı ayrıntılı bir ustalık sınıfı bulacaksınız.

sutyenin tarihi

Modern sutyenin atası, eski Mısırlıların ve Romalıların göğüs bandajıdır. Alt kısımda memeyi desteklemek ve büyük bedenini gizlemek amaçlanmıştır. Elastik küçük göğüsler, mümkün olan her şekilde vurgulamaya çalıştıkları zengin kasaba kadınlarının haysiyeti olarak kabul edildi.

Zaten o günlerde, çeşitli pansuman türleri bir işlevi veya başka bir işlevi yerine getirdi. Göğsü destekleyen, büyümesini engelleyen ve kıvrımlı formları sıkılaştıran bandajlar vardı.

Ortaçağ Avrupasında sutyen yerine korse kullanılmıştır. Tasarımları, göğüs büyümesini içerecek şekilde tasarlanmış kurşun plakaları içeriyordu. Moda kesinlikle düz bir profil önerdi. Bu gardırop eşyasına rahat diyemezsiniz. Korse, kadını çaresiz ve hareketsiz hale getirdi.

Hermine Cadol, modern korse modelini ancak yüzyılın sonunda icat etti. Köleleştirme korsesinin tam tersiydi. Efsaneye göre, Madam Cadol korsenin alt kısmını kesmiş ve üst kısmına kayışlar sağlamıştır.

O zamandan beri, sutyen kadın gardırobunda sıkıca kök saldı. Birçok değişikliğe uğrayarak baştan çıkarma ve vücut süslemesi için bir tuvalet haline gelmiştir. Terzilik malzemeleri olarak dantel yaygın olarak kullanılmaya başlandı ve baştan çıkarıcıya daha fazla gizem ve cinsellik kazandırdı.

Olağandışı modeller

Teknik devrim, sutyen gibi bir iç çamaşırı parçasında bile ayarlamalar yaptı. Bazıları oldukça kullanışlı çıktı, bazıları ise sutyenleri fütüristik bir görünüme kavuşturdu. Üreticiler aşağıdaki sıra dışı sütyen modellerini sunar:

  • konuşuyorum;
  • müzikal;
  • yumurtlama sırasında renk değiştirme;
  • şişme (bir düğme ile şişirilir);
  • nabız ve basıncı ölçmek;
  • hava saldırısı uyarı sistemi ile;
  • tütüne karşı isteksizlik;
  • memenin şeklini hatırlamak;
  • 24 ayar altından yapılmıştır.

Böyle sıra dışı yeniliklere dokunmazsanız, iç çamaşırı pazarındaki lider yer, dantel sütyenlerde sağlam bir şekilde yerleşmiştir. Bu model küçük göğüslü bayanlar için idealdir. Günlük kullanım için idealdir, hareketi kısıtlamaz ve vücuda tam oturur. Asgari becerilere sahip acemi terziler bile bu modeli yapabilir.

Bir desen oluşturma

Vücuda tam oturan ve hareketi kısıtlamayan bir korsajın anahtarı, uygun şekilde oluşturulmuş bir modeldir. Bardakların boyutunu belirlemek için ölçüm yapmanız gerekir. İlk adım, göğsün tabanının altındaki çevreyi ölçmektir. Bu parametre temelinde, ketenin boyutsal ızgarası inşa edilir. İkinci parametre göğüs çevresidir. Ölçümü, santimetre bandının arka ve büstün en çıkıntılı noktaları boyunca yatay olarak uzanması için gerçekleştirilir.

Ölçüler arasındaki fark fincan ölçüsüdür. Standart bir boyut tablosu, onu belirlemeye yardımcı olacaktır. Sayı ne kadar yüksek olursa, fincan boyutu o kadar büyük olur.

Standart bir desen, sutyen dikmenize yardımcı olacaktır.

Küçük ayarlamalar yaparak fincanı her türlü göğüs şekline sığdırabilirsiniz.

Ya da eski bir sutyeni yırtıp detayları kağıda aktararak bir desen oluşturabilirsiniz. Veya kendi göğsünüze kare bir kumaş parçası takın ve gelecekteki ürünün bir taslağını çizin. Bu durumda, desen böyle görünecektir.

seksi siyah korse

Siyah dantelli bir sütyen dikmek için ihtiyacınız olacak:

  • küçük bir parça yüksek kaliteli dantel;
  • geniş ve dar elastik bantlar (taban ve kayışlar için);
  • toka;
  • dikiş aksesuarları;
  • model;
  • dikiş makinesi.

Seçilen malzeme ne kadar pahalı olursa, aplik o kadar uzun süre dayanır.

Ajur kenarlarını yakalayacak şekilde dantel üzerindeki desen parçalarını düzenleyin. Ürüne daha fazla çekicilik ve cinsellik verecekler.

Hazırlanan parçalar dikkatlice birbirine dikilmelidir. Fincan parçalarını birleştirirken deseni eşleştirmeye çalışın.

Dikiş makinesindeki dikişi çoğaltın.

Alınan ölçümlere göre kalın bir elastik şerit kesin. Daha fazla konfor için doğrudan vücutta ölçüm yapın. Göğüs altındaki çevrenin baskı yapmadığından ve çok gevşek olmadığından emin olun.

Korsenin kenarlarını hizalayın ve bir parça dantel kesin, böylece bir tarafı açık kenarlı ve diğer tarafı işlenmemiş.

Elastiki kumaş parçasının üzerine yerleştirin, ham kenarı sıkıştırın. Burada sütyen kaplarını yerleştirin ve zikzak dikişle dikin.

Bağlantı elemanlarını kalın elastik bandın kenarına dikin.

Bir ön test yapın. İstenilen uzunlukta kayışların oluşması için ince bir elastik bant takın. Regülatörü kullanmak uygundur.

Kayışları yerine dikin. Lüks sutyen sutyen hazır!

Yaylı pembe model

Tam olarak aynı şekilde muhteşem pembe dantelli bir sütyen yaratabilirsiniz.

Sürecin renkli fotoğrafları işin aşamalarını takip etmenize yardımcı olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası