elektrik israfı nedir kısaca / ENDAMER Enerji Danışmanlık Merkezi | Enerji Yönetimi Danışmanlığı

Elektrik Israfı Nedir Kısaca

elektrik israfı nedir kısaca

Enerji tasarrufu nedir?

Enerji tasarrufu evde, üretimde, konforumuzda ve iş gücümüzde herhangi bir kayıp olmadan enerjinin akıllıca kullanılışı anlamına gelir, israf etmemektir ve gereksiz enerji tüketimini önlemekle yapılmaktadır.

Enerji verimliliği, tüketilen enerji miktarının, üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden, ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı engellemeden en aza indirilmesi olan tanımlanır.

1- Doğal kaynaklar hızla tükendiği için

2- çevre kirlendiği için

3- Enerji için yüksek miktarda para ödendiği için enerjiyi verimli kullanmalıyız.

Isı elde etmek için elektrikli sobalar yerine gaz sobaları tercih edilmelidir. Kötü takılmış kapı ve pencerelerdeki boşluklar ve hava girişleri kontrol edilerek gerekirse izolasyonları sağlanmalıdır.

Yerleri halı kaplamak zeminde ısı kaybını azaltacaktır. Kalın astarlı perdeler kullanılarak pencerelerden ısı kaybı azaltılmalıdır. Perdeler radyatör önlerini örtmeyecek şekilde kapatılmalıdır. Odaları havalandırmak için pencereler uzun süre açılmamalıdır. 3-4 dakikalık süre yeterlidir.

Radyatörler yaldız boya ile boyanmalıdır. Radyatörlerin üst tarafına mermer levha veya kafesler konmamalıdır.

Çamaşırlar radyatör üzerinde kurutulmamalıdır. Kullanılmayan odalar ısıtılmamalı ve kapıları kapalı tutulmalıdır. Ancak bu odaların sıcaklığının 10 °C altına düşmemesine dikkat edilmelidir. Kullanılan odaların sıcaklığı 18-21 derece arasında tutulmalıdır. Bacalar kış aylarına girmeden önce kontrol ettirilerek temizletilmelidir.

Yiyecek hazırlama ve pişirme faaliyetlerinde doğru tipte pişirme araçlarının kullanımı ile de enerjiden tasarruf sağlanır.

Her şeyden önce yemekler mümkün olan en az suyla pişirilmeli ve tencerenin kapağı sıkı bir şekilde kapalı tutulmalı, yemek kaynamaya başladıktan sonra ocak iyice kısılmalıdır. Çünkü kaynama başladıktan sonra verilen yüksek ısı daha çok suyun buharlaşmasından, dolayısıyla da enerjinin boşa harcanmasından başka hiç bir işe yaramaz. Ayrıca kapların sadece tabanına ısı verecek şekilde alev ayarlaması yapılmalıdır. Kabın kenarlarından alev taşmamalıdır.

Düdüklü tencere olarak adlandırılan basınçlı tencereler, özellikle uzun süre pişmesi gereken yiyeceklerin pişirilmesinde yakıt tasarrufu sağladığı için tercih edilmelidir. Basınçlı tencerelerin kullanılmadığı pişirme işlemlerinde ise pişirmenin daha kolay ve kısa sürede olması için kenarları kıvrımsız, tabanı düz, yan yüzleri dik ve tabanla birleştiği yerde hafif yuvarlak olan kaplar kullanılmalıdır.

Ocakların verimli yanmalarını sağlamak için daima temiz tutulmalıdır. Yiyecekler pişerken fırın kapağını sık sık açmak her seferinde soğuk havanın fırın içine girmesine, dolayısıyla da enerji kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle kapak gereğinden fazla açılmamalıdır.

Birçok yiyecek için pişirilirken fırının önceden ısıtılmasına gerek yoktur.

Kullanılmayan alanlar aydınlatılmamalıdır. Çok sayıda ufak ampul yerine büyük bir ampul kullanılmalıdır. Çalışırken masa lambası kullanılmalıdır. Ampullerin üzerine ışığı az geçiren abajurlar kullanılmamalıdır. Genel ışıklandırma yerine kısmi ışıklandırma tercih edilmelidir. Duvarlar açık renklere boyanarak daha çok ışık yansıması sağlanmalıdır. Merdiven aydınlatılmasında küçük ampullerin kullanılmasına özen gösterilmelidir. Evimizde enerji kaybına engel olmak için halojen ve normal ampuller yerine floresan lambalar kullanılmalıdır. Böylece %40 oranında enerji tasarrufu sağlayabiliriz.

1- Buzdolabı: Buzdolaplarının verimli kullanılmasında öncelikle düzenli olarak bakım yaptırmak gerekiyor. Ayrıca, buzdolabının etrafının toz ve hava sirkülasyonu etkileyici diğer maddelerden ve ısı kaynaklarından uzak tutulması gerekiyor.

2- Klimalar: İhtiyaçtan çok büyük bir klima enerji kaybına sebep oluyor. Evin güneş alan kısımlarının ağaçlarla gölgelenmesi, cam filmleri, pencere ve duvar tenteleri pasif soğutma yöntemlerinin uygulanması da klimanın soğutma yükünü azaltıyor, dolayısıyla daha az enerji kaybına sebeb oluyor.

3- Ocak ve fırınlar: Eğer evde birkaç tane fırın varsa daima küçük olanın tercih edilmesi gerekiyor. Çok gerekli değilse ön ısıtma yapılmaması, yapılsa bile bu sürenin 10 dakikayı geçmemesi gerekiyor. Mikrodalga fırınlarda pişirme 2-10 dakika, ısıtma ise 10-30 saniyede gerçekleşiyor. bu nedenle geleneksel fırınlara göre yüzde 66 daha az elektrik harcıyor.

4- Çamaşır makineleri: Yüksek sıcaklıkta yıkamak yerine ilik suyla yıkamak, durulamanın ise soğuk su ile yapılması gerekiyor. Ayrıca, yıkama programları tam kapasite çalıştırılmalı. Eğer mümkünse çamaşırlar dışarıda güneş ve rüzgardan yararlanarak kurutulmalı. Bu arada, önden yüklemeli makineler, üstten yüklemeli makinelere göre daha az enerji tüketiyor.

5- Bulaşık makineleri: Bulaşık makinesi yerleştirilirken çevresinde en az 5 cm. boşluk bırakılarak ısınmadan dolayı oluşan sıcak havanın kolayca dağılması sağlanmalı. Yaz aylarında ısı ve nemi azaltmak için sabah ve akşam saatlerinde yıkama yapmalı. Bulaşıkları ön durulamaya tabi tutmak gereksizdir, gerektiği durumlarda sıcak su yerine soğuk su kullanılmalı. Bulaşıkların sanitasyonu için yüksek sıcaklıkta yıkama arzu edilmedikçe 55 derece su sıcaklığı yeterlidir. Tam kapasite dolmadıkça makine çalıştırılmamalı.

6- Elektrikli süpürge: Elektrikli süpürgelerin torbası sık sık boşaltılmalı. Bu işlem, süpürgenin emme gücünü yükselteceğinden daha verimli ve daha çabuk temizlemeyi sağlar. Ayrıca yılda en az bir kez motor bölümü açılıp, buradaki toz ve pamukçukların temizlenmesi gerekiyor. Diğer ev araçları: Küçük ekranlı televizyonlar büyük ekranlara göre daha az elektrik enerjisi tüketiyorlar. Ses düzeyinin düşük tutulması da elektrik enerjisi tüketimini azaltıyor. Saç kurutma işlemi mümkün olduğu kadar havlu ile makine kullanılmadan yapılması gerekiyor. Ortalama olarak, bir saç kurutma makinesinin 10 dakika çalışması 60 watt'lık bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer bir enerji tüketiyor. Bu arada, akıllı sayaçlar ile puant tarifesinden yararlanarak, elektrik tüketiminin indirimli ücret tarifesi uygulanan zaman dilimlerine kaydırılmasıyla, aynı miktarda tüketilen elektrik için daha az ücret ödeniyor.

1- Proses aydınlatmasında floresan ve civa buharlı lambaları, yüksek basınçlı sodyum lambalarla değiştirin.

2- Gece de çalışan işletmelerde daha az insanın girip çıktığı bölümlerdeki iklimlendirme ünitelerini ayarlayın.

3- Gerekmediği zamanlarda egzost fanlarını, fırınları, motorları vb. kapatın.

4- kompresör hava girişlerinin sıcak ekipman odaları yerine daha soğuk yerlerden olmasını sağlayın. verim iyileştirmeleri ve geri ödemeler ilgi çekicidir.

5- Buhar ve basınçlı hava kaçaklarının işletmeye maliyeti çok pahalıdır. Düzenli auditlerle ortaya çıkarılmalıdır.

6- yanma havasının kalbi olan hava fazlalık katsayısının dikkatli kontrolü, önemli enerji tasarrufu sağlar.

7- İşletme tarife yapısına ve güç faktörüne göre güç faktörü iyileştirmesi ile büyük tasarruflara ulaşılabilir.

8- Proses hatları ve tankların yalıtımı ile önemli tasarruflar elde edilebilir.

9- Özellikle yeni uygulamalar söz konusu olduğu zaman enerji verimli motorların kullanılması, kendini kısa sürede amorti eder.

10- Şayet basınçlar fazla tasarlanmışsa, basıncın azaltması prosesi ısıtmayacaktır ve büyük tasarruflar söz konusudur.

11- Endüstriyel tesisler genellikle yetersiz olarak yalıtılır. Uygun yalıtım büyük kazanç demektir.

12- Büyük kompresörlerde hava veya su soğutmasıyla atılan ısıyı uygun tasarımla özellikle kışın mahal ısıtmalarında kullanmak mümkündür.

13- plastik şeritler, kapı tamponları ve hava perdeleri büyük giriş kapılarından enfiltrasyonun bloke edilmesine yardımcı olur.

14- Ekonomizerler, dış havanın optimum kullanımını sağlarlar. Kullanımları ile elde edilen tasarruflar büyüktür.

15- Tüm alanları ısıtmak yerine kısmi ısıtma yapmak için kullanılan radyant ısıtıcıların geri ödemesi ilgi çekicidir.

16- Isıtılan açık tankların kapatılması büyük enerji tasarruflarına yol açar.

17- Ekipmanların zamanlamasında yapılabilecek küçük değişimler talep yüklerini önemli oranda azaltır.

18- spot havalandırma, gerekli iklimlendirilmiş hava miktarını azaltır. Tasarruflar büyüktür.

Enerji tasarrufu konusunda halk bilinçlendirmelidir. Bilinçlendirme çalışmaları olarak şunlar yapılabilir:

1- okul ve Kamu Kurumlarına Yönelik Seminerler

2- Enerji Tasarrufu Haftası Etkinlikleri

3- Enerji'nin verimli kullanılmasını anlatan Spot Filmler

4- Enerji verimliliği konusunda çeşitli broşür ve kitapçıklar hazırlanarak apartmanlar, dükkanlara ve kişilere dağıtılabilir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

İşletmeler İçin Enerji Tasarrufu Rehberi

Basit enerji tasarrufu yöntemlerinden IoT çözümlerine, işletmenize ait enerji tüketim maliyetlerinizi azaltmanızı ve enerji verimliliği hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak tüm tasarruf çözümlerini sizin için derledik.

 

ÖZET

 

Enerji tasarrufu, elektriğin daha verimli ve ideal bir şekilde tüketilmesi olarak tanımlanabilir.

İşletmeler için elektriğin tasarruflu bir şekilde kullanılması, verimlilik açısından çok önemli bir konudur çünkü üretim, aydınlatma, havalandırma ve iklimlendirme gibi büyük enerji harcayan kalemler, ölçekleri ne olursa olsun tüm işletmeler için maliyetlerin büyük bir kısmını oluşturmaktadır. 

 

İşletmelerin, operasyonlarını yürütürken yüksek elektrik tüketen kalemlerini enerji tasarrufu sağlayarak

 kullanması sadece maliyetleri azaltmakta değil, verimlilik ve kaynakların doğru kullanılması konusunda da fayda sağlamaktadır.

 

Enerji tüketim maliyetlerinin giderek arttığı günümüz dünyasında tüm işletmelerin operasyonlarını yönetirken enerji tasarrufu sağlayacak çözümlere başvurması gerekmektedir.

 

Ne yazık ki, kullanılmayan alanlardaki elektriği kapatmak gibi basit elektrik tasarruf yöntemleri, işletmelere optimum düzeyde enerji verimliliği sağlamak için yeterli olmamaktadır. Böyle bir ortamda, elektrik tüketiminin uçtan uca denetlenmesini sağlayan IoT çözümleri devreye girmektedir.

 

Vodafone Business Red Enerjinin sunduğu IoT çözümleri, uzaktan kontrol, alarm sistemi, reaktif enerji takibi ve şubeler arası enerji tüketimi karşılaştırması gibi çözümler sunarak, ölçeği ve sektörü fark etmeksizin tüm işletmelerin ayda %30’a kadar elektrik tasarrufu* yapmasını sağlar. 

 

Enerji Tasarrufu ya da Enerji Verimliliği: Hangisi İşletmeler İçin Daha Önemli?

 

Toplumun tüm kesimlerinde yaşamsal faaliyetlerin devam etmesini, ihtiyaçların karşılanmasını ve iş akışlarının devam etmesini sağlayan ana kaynak enerjidir.

 

Güneş enerjisinden elektrik enerjisine mümkün olan tüm enerji kaynaklarını kullanarak hayatımızı sürdürmekte ve işlerimizin devam etmesini sağlamaktayız.

 

Günlük hayatımızı devam ettirmek için kullandığımız tüm bu enerji kaynakları sınırlıdır ve hızla tükenmektedir.

 

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Ajansı, enerji kaynaklarını aynı hızda tüketmeye devam ettiğimiz taktirde 45-40 yıl içerisinde tüm kaynaklarımızın tükeneceğini, iklim krizi ve küresel ısınma sürecinin hızlanacağını belirtmektedir. Bu nedenle enerji israfının önüne geçmek toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur.

 

Enerji kaynaklarının ihtiyaç duyulandan fazla kullanılması, doğal kaynakların hızla tükenmesi, çevre kirliliği ve iş maliyetlerinin artması gibi uzun vadede tüm toplumu etkileyecek enerji israf noktalarının ortaya çıkmasına neden olur.

 

Enerjiyi doğru kullanabilmek için öncelikle enerji tüketimine ait terimleri doğru anlamak gerekir.

 

Enerji israfı insanların günlük ve iş hayatında gereğinden fazla enerji harcaması anlamına gelmektedir. Enerji tasarrufu ise üretimde, iş gücünde ve günlük hayatta bir azalma olmadan aynı enerji ile daha çok iş yapmak anlamına gelmektedir.

 

Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu kavramları çoğunlukla birbirleri ile karıştırılsa da, enerji verimliliği; aynı operasyonları gerçekleştirmek için daha az enerjiye ihtiyaç duyan teknolojik yazılım ve çözümlerin geliştirilmesi ve kullanılması anlamına gelmektedir.

 

İşletmelerin operasyonlarına enerji tasarrufu sağlayacak teknolojik çözümleri entegre etmesi, üretim miktarı ve kalitesinde herhangi bir düşüşe yol açmadan, hizmet ya da ürün başına düşen enerji tüketim miktarı ve maliyetlerinin azalmasını sağlamaktadır. Böylelikle, işletmeler enerji verimliliği sağlayarak tasarruf edebilir.

 

İşletmeler için Elektrik Faturasını Düşürecek Enerji Tasarruf Yöntemleri 

 

Enerji tüketim bedellerinin hızla artması, elektrik faturalarının işletmeler için önemli bir gider kalemi olmasına yol açtı. Elektrik faturalarının yanı sıra reaktif enerji cezaları da işletmelerin maliyetlerini arttıran sorunlardan biri. 

 

162% Ticarethaneler için 2022'de bir önceki yıla göre elektrik birim fiyatındaki değişim oranı

 

Bu nedenle, ölçekleri ne olursa olsun tüm işletmeler elektrik faturalarının azalmasını sağlayacak enerji tasarruf yöntemlerine ihtiyaç duymaktadır. Basit elektrik tasarruf yöntemleri, işletmelerdeki enerji tüketiminin kısa vadede azalmasını sağlarken, uçtan uca tasarlanmış teknolojileri operasyonlara entegre etmek işletmelerin enerji verimliliğini arttırarak uzun vadede tasarruf etmesini sağlamaktadır.

 

İşletmenizde Enerji Tasarrufu Sağlamak İçin Basit Öneriler

 

  • Kullanılmayan alanlarda yanan lüzumsuz ışıkları kapatın.
  • Güneş ışığı, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını maksimum düzeyde kullanmaya çalışın.
  • Yaz ve kış aylarında iş ortamınızdaki sıcaklık derecesini düzenli olarak kontrol edin.
  • İşyerinizdeki sıcaklık derecesini yaz aylarıda 24°C’de, kış aylarında ıse 18°C ile - 20°C arasında tutmaya özen gösterin.
  • Gereksiz ısı kaybından kaçınmak için radyatörlerinizin üstünü örtmeyin, gerekmedikçe kapı ve pencereleri kapalı tutun.
  • İşyerinizdeki cihazları yenilerken tercihinizi enerji verimli cihazlar arasından yapın.

 

Fakat yine de bu basit enerji tasarrufu yöntemlerini uygulamak işletmelerin enerji verimliliği hedeflerini gerçekleştirmesi için yeterli olmayabilir. Bu durumda, işletmelerin tüm operasyonlarında enerji verimliliği sağlamasını kolaylaştıracak uçtan uca tasarlanmış IoT teknolojileri öne çıkmaktadır.

 

Vodafone Red Enerjinin sunduğu IoT çözümleri ile enerji verimliliği hedeflerinizi nasıl gerçekleştirebileceğinizi öğrenmeden önce, gelin IoT teknolojisini daha yakından tanıyalım.

 

IoT- Nesnelerin İnterneti Nedir? 

 

Nesnelerin İnterneti ya da IoT teknolojileri, bugüne kadar iş süreçlerine yönelik tasarlanan en heyecan verici teknolojilerden biridir. IoT, iş yerinde kullanılan cihazların internete bağlanarak akıllı hale gelmesini ve tüm cihazların uçtan uca bir ağ içerisinde olmasını sağlayan önemli bir teknoloji çözümüdür.

 

IoT teknolojisi, IP adresi atanabilen ve internete bağlanabilen her cihazın IoT sistemleri içerisinde kullanılabilmesini sağlar. Böylece, IoT cihazları POS makinelerinden otonom fabrikalara, üretimden aydınlatmaya iş süreçlerini iyileştirecek birçok farklı alanda kullanılabilir. Buna ek olarak, IoT teknolojisi ile cihazların enerji tüketimine ait veriler elde edilebilir, elde edilen veriler yapay zeka ile anlamlandırılarak iş süreçlerine entegre edilebilir.

 

IoT - Nesnelerin İnternetinin İşletmelere Sağladığı Faydalar

 

IoT teknolojileri, ölçeği fark etmeksizin tüm sektörlerde uygulanabilir. Böylece, büyük ya da küçük tüm şirketler, IoT teknolojisinden yararlanarak, operasyonel verimliliği arttırma ve birbirleri ile bağlantılı ürün ve hizmet ağları oluşturma gibi faydalar sağlayabilirler. 


Tabi, IoT teknolojisinin işletmelere kazandırdıkları bunlarla sınırlı değil;

 

  • Değişen sektör koşullarına hızla adapte olabilme yetisi
  • Üretim kapasitesinin enerji verimliliği sağlanarak arttırılması
  • Dijital dönüşüme hızlı ve etkili bir şekilde adapte olmak
  • Operasyonları güvenli ve hızlı bir şekilde yürütmek 

 

Şirketlerin %8e'ü Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) pandemi sırasında kendileri için iş sürekliliğini sağladığını hissetti. IoT çözümleri, şirketlerin müşterilerine, tedarikçilerine ve çalışanlarına bağlı kalmalarına yardımcı oldu.

Erik Brenneis - Vodafone Global, IoT Direktörü

 

Vodafone Business’ın Enerji Verimliliği Sağlayan IoT Çözümü ile Tanışın: 

Red Enerji 

 

Vodafone Business Red Enerji, kurulan donanımlar ile elektrik tüketimi bilgisini toplayan, gateway aracılığı ile toplanan verinin merkezi yazılıma iletilmesini sağlayan ve bu verinin anlık ya da geçmişe yönelik olarak raporlanması, alarmlar oluşturması, karşılaştırma yapması, kullanıcıyı bilgilendirmesi ve uzaktan kontrol edilmesini tek ekrandan sağlayan uçtan uca tasarlanmış bir IoT çözümüdür.

 

Vodafone Business Red Enerji ürünü nasıl çalışır? 

 

  • Uçtan uca kurulan Red Enerji donanımları sayesinde belirlenen elektrikli cihazlara ait veriler sensörler aracılığıyla toplanır.
  • Gateway aracılığı ile sahadan toplanan veriler Vodafone Veri Merkezindeki web tabanlı yazılıma gönderilir.
  • Mobil uyumlu web arayüz üzerinden, anlık ve geçmişe yönelik izleme ve raporlama yapılır.
  • Enerji analizörü ile anlık enerji tüketim ölçümü yapılır, istenmeyen enerji tüketim noktaları tespit edilir. Kaçak ve/veya arıza gibi durumlarda merkeze alarm gönderilir.
  • Sensörler aracılığıyla ortamın anlık sıcaklık-nem takibi yapılır. Hava kalitesi izlenir.
  • Akıllı izleme ve yönetim sistemi olarak donanımlara entegre edilen Red Enerji çözümleri ile enerji harcayan cihazların elektrik tüketimi takip edilir, bu cihazların açma kapama işlemleri uzaktan gerçekleştirilebilir.

 

İşletmeler, Vodafone Business Red Enerji ile Nasıl %30’a Kadar Enerji Tasarrufu* Sağlayabilir?

 

Vodafone Business Red Enerjinin sunduğu elektrik verimliliği sağlayan IoT çözümleri, işletmelerin daha akıllı ve verimli çalışmasını sağlar. Vodafone Business Red Enerjiye geçen işletmeler, operasyonlarını yürütürken aylık %30’a kadar enerji tasarrufu* sağlayarak artan enerji maliyetlerinin önüne geçebilirler.

 

Ölçekleri ya da sektörleri ne olursa olsun tüm işletmeler, Vodafone Business Red Enerjinin sunduğu çözümlerden faydalanarak enerji verimliliği hedeflerine ulaşabilir, az enerji ile çok iş yapabilirler.

Vodafone Business Red Enerji ile;

 

  • Şubeleriniz ve cihazlarınıza ait enerji tüketim bilgisini anlık olarak öğrenebilirsiniz.
  • Enerji tüketen cihazlarınızı tek bir ekran kullanarak uzaktan takip edebilir, aç/kapa sistemi ile cihazlarınıza anında müdahale edebilirsiniz.
  • Tüm şubeleriniz ve cihazlarınıza ait ideal elektrik tüketim bilgisini öğrenebilir, cihazlar ve şubeler arası karşılaştırma ve raporlama yapabilirsiniz.
  • Bina yönetimi sistemi ile şubelerinize ait enerji kullanımına anında müdahale edebilirsiniz.
  • İş yerinizde fazla enerji harcayan aydınlatma, havalandırma ve üretim sistemlerinizi kolayca takip edebilir, iş ihtiyaçlarınıza göre otomaikleştirebilirsiniz.
  • İklimlendirme çözümleri sayesinde, işletmenizin hava kalitesini iyileştirebilir, iş yerinizdeki sıcaklık ve nem derecesini takip edebilirsiniz.
  • Klima yönetim modülü ile havalandırma sistemlerinizi uzaktan konrol edebilir, klimalarınızın sıcaklığını istediğiniz dereceye otomatik olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Aktif ve reaktif enerji tüketiminizi takip edebilir, alarm sistemleri reaktif enerji cezalarının önüne geçebilirsiniz.

 

Böylece, işlerinizi daha az enerji harcayarak büyütebilir, enerji tasarrufu sağlan Red Enerji çözümlerini operasyonlarınıza entegre ederek hem elektrik faturalarınızı düşürebilir hem de enerji verimliliği hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Vodafone Business Red Enerjiyi kullanmadan önce, depomuzun stok verilerini üretip bize teslim etmesi için iki tam güne ihtiyacı vardı. Şimdi, bu süre iki saatin altına düşürüldü. 

Giyim Perakendecisi

 

Vodafone Business Red Enerjiye Geçin, Enerji Tüketim Maliyetlerinizi Azaltın!

 

Vodafone Business’ın sunduğu Red Enerji çözümleri uçtan uca tasarlanmış donanımları ile operasyonlarınızı yürütürken farkında olmadığınız ve maliyetlerinizi artıran enerji israf noktalarını görmenizi sağlar.

 

  • İş yerinizde harcanan aktif ve reaktif enerji miktarını öğrenin.
  • Elektrik tüketiminizi baştan sona takip ederek kayıp ve kaçakları önleyin.
  • Uçtan uca tasarlanmış Red Enerji sistemi ile iş yerinizdeki cihazlara ait ideal elektrik tüketim miktarlarını öğrenin, istenmeyen enerji tüketim noktarının önüne geçin.

 

Neden Vodafone Business Red Enerji?

 

Şirketinize Özel Atanan Teknoloji Danışmanı Sayesinde Zaman Kaybetmeden Temsilcinize Bağlanır, Tüm Taleplerinizi Anında İletebilirsiniz.Verileriniz Türkiye'de Yer Alan Vodafone Business Veri Merkezinde Güvenle Saklanır, İşiniz Kesintisiz Devam Eder.Kolay Kurulum, Kullanıcı Dostu Arayüz, İhtiyaca Göre Şekillenen Paket İçeriği ve Aylık Ödeme Seçenekleri ile Hemen Kullanmaya Başlayabilirsiniz.

 

Siz de Vodafone Business Red Enerjiyi keşfedin, 

%30’ kadar enerji tasarrufu* sağlayan

son teknoloji Red Enerji çözümlerinden

Vodafone Business ayrıcalıkları ile yararlanın!

KEŞFET

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası