oto yıkama için gereken malzemeler / Oto Yıkamacı Açmak: Oto ve Halı Yıkama Birlikte Mümkün mü?

Oto Yıkama Için Gereken Malzemeler

oto yıkama için gereken malzemeler

Oto yıkama dükkanı açma maliyeti ve kâr marjı, oto yıkama aylık ne kadar kazandırır, oto yıkama dükkanı açmak için gereken sermaye.

Otomobili olan herkesin en kötü haftada bir veya iki haftada bir uğradığı yerlerden birisi de oto yıkama diğer adıyla oto kuaförlerdir. İş fikri olarak herkesin aklına mutlaka oto yıkama açsak ne kadar kazanır gibi fikirler gelmiş ve hesap kitap yapmışlığımız vardır.

Kimi zaman akaryakıt istasyonlarında TL ile otomatlardan köpük, su tutarak ne kadar aracımızı yıkamaya çalışsak da oto kuafördeki gibi temiz olmuyor su ve sabun izleri kalabiliyor, ayrıca bu yöntemle aracımızın sadece dışını yıkayabiliyoruz ve birkaç gün sonra yine oto yıkama dükkanının yolunu tutuyoruz. Yani oto kuaförüler vazgeçilmezimiz haline gelmiş durumda. Lafı çok uzatmadan oto yıkama işini detaylıca inceleyelim, oto yıkama dükkânı ne kadar kazanır, dükkân açmak için ne kadar para gerekir gibi sorularınıza cevap vereceğiz. Öncelikle dükkan açma maliyetini detaylandıralım.

Oto Yıkama Dükkanı AçmaPin

Oto yıkama dükkânı açmanın maliyeti

Oto kuaför/ yıkama dükkanı açmak için öncelikle düz ayak işlek bir konumda geniş bir dükkan veya bir arsa kiralamamız gerekmektedir. Kira ücretleri son zamanlarda artmış olsa da bütçemize göre uygun bir dükkan bulmanız gerekmektedir. Kısıtlı bütçeye sahipseniz sokak arasında bir dükkan da kiralayabilirsiniz. Bana göre sokak arasında dükkan açmak daha mantıklı çünkü artık devir teknoloji devri, oto kuaför arayan kişiler genelde Google Haritalar gibi yerlerden en yakın oto yıkamaya bakarak, orada yapılan yorumlara da bakarak dükkanınıza geliyor.

Dükkan bulduktan sonra orayı oto yıkamaya göre dizayn ettirmeniz gerekmektedir. Örneğin fayans ve su tesisatını yaptırmalısınız, tadilat ücretlerini dükkan sahibi karşılamaz. Tadilat işlemlerinden sonra alınması gereken malzemeleri paket halinde alırsanız uygun fiyata gelir. Yapılacak işlemleri ve fiyatlandırmalarını aşağıda maddeler halinde belirttim. Bu fiyatlar Kasım ayı fiyatları baz alınarak hesaplanmıştır.

Dükkan kirası ortalama: TL

Fayans alımı ve işçilik ücreti ortalama: TL

Personel çalıştıracaksanız (1 işçi, asgari ücret + SGK masrafları: TL

Temizlik ve kimyasal malzemeler: TL

Oto kuaför için gerekli ekipmanlar ve maliyetleri: TL

  • Soğuk yıkama tankı ( bar)
  • Köpük tankı ( litre)
  • Süpürge
  • Koltuk yıkama makinası
  • Kompresör
  • Kurutma makinası (Ahtapot makinası)
  • Bez sıkma aparatı
  • Detay temizlik tabancası
  • Polisaj
  • Silme bezleri
  • Plastik püskürtme aparatları

Dükkan açmak için toplam maliyet: TL

Oto Yıkama Dükkânı Açmanın Maliyeti ve Kâr MarjıPin

Oto yıkama dükkanı ne kadar kazandırır?

Oto yıkama da en önemli şeylerden bir tanesi de işinizi temiz ve titiz yapmanızdan geçiyor. Kimse memnun kalmadığı bir yere bir daha araç yıkatmaz. Bu sebeple günlük veya aylık kazancınız sizin veya işçinizin performansından geçmektedir.

Bir oto kuaför dükkanı bir otomobili iç dış yıkamak için 80 TL ücret talep etmektedir. Minibüs, arazi arabaları vb. araçlar için daha yüksek fiyatlar talep edilmektedir. Kimi zaman ekstra uygulamalar, pasta cila, cilalı yıkama gibi işlemler yapılmaktadır. Ekstra işlemlerin kâr oranının daha yüksek olması sebebiyle direkt gelirinizi arttırmaktadır.

Bir semtte ufak bir dükkanı olan bir oto yıkamacının kazancını ortalama alarak oto yıkama dükkanı açarak ne kadar kazanabilirim diyenlerin sorusunu cevaplandıralım.

Bir haftalık kazanç hesaplaması (En düşük araç sayısı ve en düşük ücret baz alınarak hesaplanmıştır.)

Günlük ortalama 10 haftada 70 araç iç dış yıkama ücreti: TL

Haftada 2 pasta cila uygulaması: TL

Haftada 1 koltuk yıkama, kaput yıkama vs. işlemler: TL

Haftalık toplam kazanç: TL

Aylık toplam kazanç: TL

Kira, temizlik malzemeleri, su, elektrik ve personel giderlerinizi düştükten sonra iyi oranda bir gelir edebilirsiniz. Biz en düşük araç sayısından hesaplamamızı yaptık, siz daha fazla araç yıkayarak gelirinizi katlayabilirsiniz.

Yaz aylarında pasta cila ve yıkama işi daha fazla olduğundan kâr marjınız kış aylarına göre artabilmektedir. Ancak oto yıkama işinden zarar etme ihtimaliniz çok düşüktür. Eğer severek yapacağınızı düşünüyorsanız ve kendi kendinizin patronu olmak istiyorsanız tercihleriniz arasında oto yıkama dükkanı açmayı koyabilirsiniz.

Bir önceki makalemiz de Opet Bayilik Açma konusunda bilgiler vermiştik.

Fikirlerinizi veya sorularınızı yorum yazarak belirtebilirsiniz. Herkese hayırlı bol kazançlar dileriz.

Sanayi&#;de oto yıkama dükkanı açmak için 20 bin lira sermaye ile başlangıç yapılabilir. Daha sonra bir iş planı hazırlanıp, KOSGEB desteğine başvurabilirsiniz. Bu içeriğimiz de oto yıkama dükkanlarının hibe alabilmesi için KOSGEB iş planı bulunmaktadır.

Oto yıkama işi yapabilmek için uygun bir dükkan bulmanız birinci önceliktir. Dükkanın yeri öyle önemlidir ki, müşteri potansiyeliniz buna bağlıdır. Genel itibariyle oto yıkamacıların verdikleri hizmet aşağı yukarı aynıdır. İç yıkama, dış yıkama, motor yıkama, araç altı yıkama vb. Bu sebeple her ne kadar tanıdığınız devamlı müşterileriniz olsa da, sizi tanımayan ancak yakın olması, alışveriş merkezinde olması, zamanı değerlendirme amacıyla dükkanınıza ilk kez gelen bir çok müşterinizin olması dükkanın yerine bağlıdır.

Oto Yıkama Dükkanı Açmak

Bazı alışveriş merkezlerinde ücretsiz otopark hizmeti verildiği gibi, bu hizmetin yanı sıra, ücretli oto yıkama hizmeti de verilmektedir. Bilindiği üzere bu tür işletmelerin oto yıkama hizmeti ihale usulü ile firmalara verilmektedir. İşyerinizi açmadan ikamet ettiğiniz bölgeyi araştırarak, böyle bir imkan olup olmadığını incelemenizde fayda var. Ayrıca çevrede zaten bir oto yıkamacı varsa, daha evvelden müşterileri olacağı için bu ortamda şansınız düşük olacaktır. Çevrede işletme olup olmadığına özen gösterin. Şayet varsa, farklı alanlara yönelin.

Sanayi bölgelerinde bulunan oto yıkama dükkanlarının kiraları, sanayinin durumuna ve bölgeye göre değişmektedir. Örneğin çok müşterisi olan büyük şehirlerdeki sanayilerde dükkan kiraları TL den başlamasına rağmen, küçük yerlerde , TL civarında dükkan kiralayabilirsiniz. Tabi dükkanın büyüklüğü, aynı anda kaç araç yıkanabileceği de, kiraya etki eden faktörlerdendir. Ayrıca bu oto yıkama dükkanlarını açmak için belediyelerden izin alınacağından , usulüne uygun mekan tercihi yapılmalı ve belirtilen süre zarfında gerekli evraklar teslim edilmelidir.

Oto Yıkama Dükkanında Kullanılan Malzemeler

Oto yıkama köpük tabancaları,kompresör cihazı, süpürgeler, sabunlar, parlatıcılar, parfümler, motor temizleme spreyleri, bol miktarda mikrofiber temizlik bezleri, reklam ürünleri genel itibariyle kullanılan malzemeler arasındadır. Oto yıkama dükkanı açmakOrtalama olarak olmazsa olmaz ihtiyacınız olan;

oto-yıkama-makinesi

Basınçlı yıkama makinesi : &#; TL

Köpük makinesi : TL

Süpürge : TL civarındadır. Marka ve kaliteye göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. 

Oto Yıkama Açarken Dikkat Edilecek Hususlar

1. Dükkanınızı çok iyi seçin. Ucuz diye kimsenin uğramadığı saçma sapan bir yerde dükkan açmayın. Yakınında 1 TL karşılığında yıkama yapılabilen benzin istasyonu bulunan bölgelerde ki dükkanları seçmemeniz yararınızadır.

2. İş yerinizde kullanacağınız yıkama ve köpük tabancaları kompresör ve benzeri aletlerin en iyilerini alın, haftada bir defa yıkama yapanlar için satılan TL. lik yıkama tabancalarını tercih etmeyin. Ürünlerinizin kalitesine önem verin. Yoksa sürekli olarak arızalarla ya da yeni ürün almakla uğraşırsınız. Kar edeyim derken zarara düşmeyin.

3. Yıkama sonrası paspas üzerine konulan reklamlı kurutma kağıdı, aynaya asılan reklamlı parfüm, temizleme bezi vb. reklamlı ürünleri mutlaka yaptırın. Reklam her zaman önemlidir. Reklam müşteri potansiyelini artıran en önemli unsurdur. Ayrıca işyerinize müşteri çekmek istiyorsanız seafoodplus.info bazen kampanyalar düzenleyebilirsiniz. İç temizlik yaptırana ücretsiz dış temizlik gibi kampanyalar ile müşteri çevrenizi genişletebilirsiniz.

4. Dükkanınızda araç dolu dahi olsa, yıkama için gelen müşterinizi kibar bir şekilde karşılayın ve kendisine bekleme süresi hakkında bilgiler verin. Güler yüz önemli ve hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bu sebeple müşterileriniz için bekleme alanları oluşturun. Burada çay ikramında bulunarak müşterilerinizin sıkılmamasını sağlayın. Sanayinin en popüler mesleği oto yıkama isimli yazımızı okudunuz mu?

oto-yıkama-açmak

5. İş planı yaparken, Genel olarak ~ 1 kişinin ortalama iç dış bir arabayı dakikada yıkadığını, oto yıkama işyerlerinin ortalama saat arası açıldığını, daha erken saatlerde az müşteri geldiğini, ortalama ilk altı ay müşterilerinizin az olabileceğini, dükkan giderlerinin ortalama aylık TL. civarında olabileceğini, bu durumda günlük en az 20 araba yıkamanız gerektiğini, hafta sonları da çalışmak zorunda olduğunuz unutmayın. Ayrıca uzun çalışma saatlerini de göz önünde bulundurun.

6. İşinde uzman personel çalıştırın. Eğer personeliniz ilk defa bu işi yapıyor ise, eğitin. Özellikle motor yıkamak riskli bir iştir. İşinde uzman olmayan personelinize her aracın motorunu yıkatmayın. Pahalı araçların yıkanması esnasında oluşabilecek hasarları göz önüne alarak gerekli tedbirleri alın.

Oto Yıkama Resmi İşlemler

Oto yıkama açmak bazı yasal prosedürleri beraberinde getirmektedir. Diğer işletmelerde olduğu gibi, resmi kurumları ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu kurumlar;

Belediyeye giderek iş yeri bildiriminde bulunmak gerekmektedir. Belediye görevlileri ilk bir hafta içerisinde işyerinizde fiziksel denetim yaparak ruhsat verilip verilmeyeceğine karar verecektir. Vergi dairesine evraklar teslim edilecek ve vergi levhası alınacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na giderek işyeri bildirgesi teslim edilecektir. İlgili esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt yaptırılacaktır.

Vergi Dairesi:

Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine giderek, burada işe başladığınıza dair formu doldurmanız gerekmektedir. Doldurduktan sonra imzalamalısınız. Ayrıca vergi dairesine T.C. kimlik fotokopisi, ikametgah, dükkan kira ise kira sözleşmesi, size aitse tapusunun fotokopisi gerekmektedir. Bu evrakların kurum görevlileri tarafından teslim alınması ile birlikte vergi levhanız verilir.

Vergi Dairesi

Belediye:

Her belediyede gerekli olan evraklar farklılık göstermektedir. Bu sebeple belediyeye gitmeden evvel bu evraklar hakkında net bilgi, belediyelerin internet sayfalarından alınmalıdır. Ancak genel olarak teslim edilmesi istenen evraklar şu şekilde sıralanabilir;

  • T.C. kimlik belgesi
  • Kira sözleşmesi ya da tapu fotokopisi
  • Vergi levhasının iki adet kopyası
  • İmar müdürlüğünden alınacak olan belge
  • Yangın söndürme tüpünün dolu olduğunu gösteren belge
  • İlgili esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt belgesi
  • Bazı işletmeler için ustalık belgesi gerekmektedir.

Oto yıkamaların alan olarak geniş olmaları gerekmektedir. metre bir oto yıkama için kafi olacaktır. Kapalı alanlar daha pahalıdır. Bu sebeple, açık bir alan kiralamanız daha maliyetsiz olacaktır. Yıkama alanında çok sıra olabilir. Bu sebeple müşterilerinizin rahat etmesi adına bir bekleme salonu oluşturmanız gerekiyor. Bekleme esnasında daha iyi hizmet sunduğunuzu kanıtlamak ve müşterilerinizin sıkılmaması adına çay ikramı yapabilirsiniz. Alınacak olan ürünler için bir toptancı ile anlaşmak gerekiyor. Bu sebeple ürünleri daha uygun fiyatlara temin edebilir ve kar marjınızı artırabilirsiniz. Oto yıkama açmak için gerekli olan finansmanı Kosgeb aracılığı ile sağlayabilirsiniz.

KOSGEB&#;den oto yıkama dükkanı açmak için bir iş planı hazırlayıp, bu proje ile başvuru yapabilirsiniz. Kosgeb kobilere genel destek programı ile ve diğer 13 program dahilinde destek sunmaktadır. Destekleme ödemesi başvurusunda bulunmak için ilk olarak Kosgeb&#;in uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarına katılmanız gerekmektedir. Bu kurslar 32 saatten oluşmaktadır ve katılım zorunludur. Ayrıca kurslar ücretsizdir ve isteyen herkes katılabilmektedir.

kosgeb-oto-yıkama

Kurs sonrası katılımcılara sertifika verilmektedir. Destek başvurusunda bulunacak olan kişilerin bu sertifikayı almaları zorunludur. Daha sonra işletmenizi kurarak bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. İş planında işletmeniz ile ilgili bütün detaylara yer vermeniz gerekmektedir. Burada fiyat politikası, kısa ve uzun vadede planlarınız, girişimci bilgileri, işletmenin nasıl bir alanda kurulduğu, gerekli olan ürünler gibi konular tek tek ifade edilmelidir. Kosgeb İş Planı Örnekleri (27 ADET HİBE ALAN) ni inceleyebilirsiniz. Bu iş planları size ilham kaynağı olabilir.

İş planınızı, sunduğunuz komisyon inceleyecek ve bir karar verilecektir. Verilen karar sonrası destekleme ödemesi almaya hak kazandıysanız, Kosgeb veri tabanını kayıt olmanız ve taahhütnameyi imzalamanız gerekmektedir. 90 gün içerisinde onay işlemi gerçekleştirmezseniz yine bu hakkınızı kaybetmiş olacaksınız. Bu bağlamda yeni girişimci desteği adı altında girişimcilere 50 bin TL geri ödemesiz ve bin TL geri ödemeli kredi verilecektir.

İş planınızı hazırlayarak Kosgeb&#; e başvurun. İşyerinizi kurun ve gerekli ekipmanları temin edin. Resmi kurumlardan gerekli izinleri alarak hemen faaliyete başlayın.

 Oto Yıkama Nasıl Açılır?

Yeni bir iş kurmak isteyenler için alternatiflerden biri de oto yıkama açmaktır. Gerekli araştırmalar yapılıp, standartlar sağlandığında oto yıkama işinden kar sağlamanız çok yüksek bir ihtimaldir. Oto yıkama açma ile ilgili en çok merak edilen konuların başında “Oto yıkama açma maliyeti” gelmektedir. Bu sıfırdan bir oto yıkama kurduğunuzda, hali hazırda kurulmuş olan bir oto yıkamayı devraldığınızda veya bayilik açtığınızda değişkenlik gösterecektir.

Türkiye’de özel araç kullanımının ne kadar fazla olduğunu düşünürsek, oto yıkama işine girmek düşük maliyetle yapabileceğiniz iş fikirleri arasında en mantıklılardandır. Fakat bunun için aceleci davranmamanız gerek. İş kurma süreci kolay değildir. Bu işin size uygun olup olmadığını değerlendirin. Rakiplerle rekabet, müşteri memnuniyeti sağlama, araçların temiz ve hasarsız biçimde teslim edilmesi, iş yeri ve çalışanların güvenliği önem vermeniz gereken konuların başında gelir. Oto yıkama dükkânı açmadan önce bazı konularda saha araştırması yapmak önem taşır. Yaptığınız saha araştırması sayesinde uzman tavsiyelerini alarak müşteri beklentilerini büyük oranda karşılayabilirsiniz. Saha araştırması ve sonrasında aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Oto yıkama sektörünü araştırın.
  2. Rakip analizini iyi yapın.
  3. İşin uzmanından bilgi alın.
  4. Detaylı bir iş planı hazırlayın.
  5. Gerekli sermayeyi bulun.
  6. Dükkanınız için en uygun yeri belirleyin.
  7. Reklam ve görsel malzeme kullanımına önem verin.
  8. Müşteri Kalıcılığı Yakalamaya Çalışın.

1. Oto Yıkama Sektörünü Araştırın

Oto yıkama dükkanı açmadan önce sektöre tam manasıyla hakim olmanız gerekmektedir. Sektörün içinden geliyorsanız bile son gelişmeleri araştırıp öyle adım atmak size avantaj sağlar.

İlk olarak oto yıkama dükkanlarını ziyaret edin. Ne tür bir oto yıkama açmak istediğinizi değerlendirin.

Oto yıkama açmayı düşündüğünüz yerdeki insanların beklentilerini araştırın. Bu beklentileri nasıl karşılayabileceğiniz konusunda internetten yardım alın.

Yeni çıkan ekipmanları kullanmak iş yerinizi avantajlı kılacak ve tercih edilme oranınızı arttıracaktır. Yeni ekipmanları tercih ettiğinizde enerji tasarrufu da sağlamış olursunuz. Enerjiyi verimli kullanmak demek, maliyeti düşürdüğünüz kar oranını arttırdığınız anlamına gelir.

2. Rakip Analizini İyi Yapın

Rekabet, kendinizi ve işletmenizi sürekli olarak geliştirmeniz konusunda sektör ne olursa olsun itici bir güçtür. Bunu avantaja çevirdiğinizde hızlı adımlarla tercih edilen olursunuz.

Rakip analizi yaparken, daha önceden kurulmuş oto yıkamaların en çok tercih edilme sebeplerini araştırın. Bunlardan hangisinin sizin işletmeniz için eksiklik olduğunu belirleyip, iyileştirmeleri sağlayın. Bunu saptamak için bu oto yıkamalara gizli müşteri olarak da gidebilirsiniz.

Fiyat politikası diğer bir önemli konudur. Maliyetleri iyi analiz edip, kar oranlarını saptamaya çalışın.

3. İşin Uzmanından Bilgi Alın

Bir iş kurmadan önce, sektörde uzun yıllarını harcamış ve başarıya ulaşmış kişilerden bilgi almak oldukça mantıklı olacaktır.

Oto yıkama sektörüyle ilgili uzmanından alabileceğiniz bilgiler şunlardır:

  • Oto yıkama işi için fiyat politikası ne olmalıdır?
  • Mevsimsel olarak iş yoğunluğunda değişiklik olur mu?
  • Kullanılan suyun önemi nedir? Çeşme suyu ya da kuyu suyu fark eder mi?
  • Hangi marka ekipmanlar fiyat/performans açısından avantajlıdır?
  • Araç başına ortalama yıkama maliyeti ne kadardır?

Bu ve benzeri konularda bilgi topladıktan sonra kendinize yol haritası hazırlamanız daha kolay olacaktır.

4. Detaylı Bir İş Planı Hazırlayın

Hazırlayacağınız bu iş planı sayesinde, oto yıkama dükkanı açmak için gerekli finansmanı sağlamanız kolaylaşacak ve iş ile ilgili detayları saptamanız mümkün olacaktır.

İdeal bir iş planının içeriğinde olması gereken konular;

  • Giriş
  • Piyasa araştırması
  • Şirketin tanıtımı
  • Yönetim ve organizasyon
  • Satış ve pazarlama stratejileri
  • Ürünler, hizmetler
  • Finansal bilgiler ve sermaye miktarıdır.

Giriş kısmında idari yapının özeti olan bilgilere yer verilmelidir.

Piyasa araştırması bölümünde, daha önceden sektörle ilgili yaptığınız araştırmaya dair veriler bulunmalıdır.

Şirket tanımında, oto yıkama dükkanınızla ilgili tüm bilgilere yer verilmelidir. (İşletmeninin nerede olacağı, işletme hacmi, kaç personel ile hizmet verileceği vb.)

Yönetim ve organizasyon kısmında, kimlerin hangi bölümlerde çalıştığı ve iş tanımlarına yer verilmelidir.

Satış ve pazarlama stratejilerinde müşteriye ulaşmak için hangi yolların kullanılacağı belirtilmelidir.

Ürünler, hizmetler bölümünde, müşteriye sunulacak tüm hizmetleri içermelidir.

Son olarak; finansal bilgiler ve sermaye kısmında ise işletmenizin ayakta kalabilmesi için gelirler ve giderler net bir şekilde hesaplanmalıdır.  Elde edilecek net miktarın sizi memnun edip etmeyeceği bu aşamada değerlendirilmelidir.

Detaylı iş planınızı hazırladıktan sonra oto yıkama dükkanınız için net adımlar atabilirsiniz.

5. Gerekli Sermayeyi Bulun

İş yerinizi açmak için gereken sermayeyi karşılamak amacıyla birikmiş paranız yok ise bir bankaya kredi almak için başvuru yapabilirsiniz. Bunu için KOSGEB Girişimci Desteği’nden faydalanmak da size avantaj sağlayacaktır. Yazımızın ilerleyen kısmında bu konuya ayrıntılı olarak değineceğiz.

6. Dükkanınız için En Uygun Yeri Belirleyin

Sermayeyi temin ettikten sonra, oto yıkama için uygun bir yer arayabilirsiniz. Doğru yer seçimi, işletmenizin başarısını doğrudan etkileyecektir. Yerleşim yerlerine yakın ve trafik yoğunluğunun çok olduğu yerlerde iş yeri açmak size avantaj sağlar.

İmar mevzuatına göre, o bölgede oto yıkama dükkanı açmaya izin verilip verilmediğini tespit edin. Özel izin almanızı gerektiren durumlar söz konusu ise iş yerini kiralamadan ya da satın almadan önce bu belgeleri temin edin.

İş yeri seçimiyle alakalı konularda bir emlakçı, avukat, muhasebeci veya şehir planlamacısından yardım alabilirsiniz.

7. Reklam ve Görsel Malzeme Kullanımına Önem Verin

Tabelanız sürücüler tarafından en az 40 saniye boyunca görülmelidir. Bu sayede trafik kuralları doğrultusunda belli bir hız limitiyle giden araçlar sürücüleri, anlık karar vererek arabalarını yıkatmaya karar verebilir ve işletmenize gelebilirler.

Yıkama sonrasında araç paspaslarının üzerine konulan kurutma kağıtlarında mutlaka markanızın reklamına yer verin. Buna ek olarak; aynaya asılan marka logolu oto parfümü, temizleme bezi vb. reklamlı ürünler için bütçe ayırmaktan kaçınmayın. Unutmayın, reklam müşteri potansiyelinizi arttırmada çok önemli role sahiptir.

Reklam için internet sayfalarını ve sosyal platformları aktif olarak kullanın.

8. Müşteri Kalıcılığı Yakalamaya Çalışın

Bir işletme için müşteri kalıcılığı sağlamak hayati önem taşır. Hizmetinizden memnun kalan müşteri, her zaman sizi tercih edecektir. Başka bir artı ise sürekli müşterinin memnuniyetini çevresiyle paylaşması olacaktır. Bu sayede müşteri potansiyeliniz gün geçtikçe artacaktır. Bu da kazancınızı doğrudan etkileyecektir.

Müşteri kalıcılığını kaliteli hizmet politikasına ek olarak, müşteriye özel kampanyalar sunarak da sağlayabilirsiniz.

Örneğin, bir sonraki yıkama için belli oranlarda indirimler yapabilir ya da minik hediyeler (oto kokusu, güneşlik vb.) verebilirsiniz.

Oto Yıkamacı Türleri Nelerdir?

İş modelinizi belirlerken nasıl bir oto yıkama dükkanı açacağınızı belirlemeniz kilit noktadır. Seçtiğiniz türe göre kazancınız, iş kurma maliyetiniz ve çalıştıracağınız personel sayısı değişkenlik gösterecektir.

Oto yıkama türleri şunlardır:

  • Tam oto yıkama
  • Dış yıkama
  • Kendin yıka

Oto Yıkama Açma Şartları

Oto yıkama dükkanı açabilmeniz için yerine getirmeniz gereken şartlar şunlardır:

  • Oto yıkama olarak kullanılacak alanın en az m2 olması ve ilave 5 araç otopark yerine sahip olması gerekmektedir.
  • Aktif çalışan oto yıkamalar için çalışma saati kış aylarında saat ’da; yaz aylarında ise ’da sona erer.
  • Oto yıkama alanı dışında müşteri bekleme odası olmalıdır.
  • Yapı kullanma izin belgesi alınmamış olan mülklerde oto yıkama açılamaz.
  • Oto yıkama için kullanılacak olan mevcut yapıya ilave olarak yapılacak her ekleme için Fen İşleri Müdürlüğü’nden izin belgesi alınmalıdır.
  • Suyun akış eğimi ızgaraya doğru verilmelidir.
  • Yıkama yapılan alanın kapalı olması ve ses izolasyonuna sahip olması gerekmektedir.
  • İşletmede kullanılacak su için ön ödemeli sayaç takılması zorunlu tutulmuştur.
  • Çalışanların kılık kıyafetleri belirli standartlarda olmalıdır.
  • “Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik” gereğince, oto yıkama yerlerinde yangın güvenlik tedbirleri alınacaktır.

Bu şartlar il bazında değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle açacağınız işyerinin bağlı olduğu belediyeye giderek en güncel bilgileri alabilirsiniz.

Oto Yıkama Açarken Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Açtığınız oto yıkama dükkanının konseptine göre bu liste değişse bile genel olarak tüm oto yıkamacılarda bulunması gereken malzeme ve ekipman listesi aşağıdaki gibidir:

  • Basınçlı yıkama makinesi (yüksek barlı)
  • Deterjanlar ve özel kimyasal bileşimli solüsyonlar
  • Elektrikli süpürge
  • Pasta-cila makinesi
  • Koltuk yıkama makinesi
  • Kurutucu gereçler
  • Oto yıkama fırçası
  • Kova, bez, hortum vb. gereçler
  • Köpük püskürtme makinesi ve tankı
  • Detaylı temizlik tabancası
  • Oto parfüm
  • Jant temizleme solüsyonu
  • Lastik parlatıcı
  • Torpido temizleme sütü
  • Su deposu
  • Ödeme sistemi (pos cihazı)
  • Dinlenme odası için koltuk, TV vb. malzemeler

Oto Yıkama Açarken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

  • Dükkan seçimi en önemli konudur. Maliyeti aşağı çekmek uğruna kimselerin uğramadığı bir yerde dükkan açmak kısa zamanda iş yerinizi kapatmanıza sebep olacaktır.
  • Dükkan seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer nokta, araç sahiplerinin benzin istasyonlarında “1 TL” karşılığında yıkama yapabildikleri yerlerden uzak olmasıdır.
  • İş yerinizde kullanacağınız köpük ve yıkama tabancaları, kompresör ve benzeri ekipmanların en iyilerini almalısınız. Haftada bir yıkama yapan araç sahiplerini kullandığı TL’lik yıkama tabancaları sizi sürekli masrafa sokacak ve verimi oldukça düşürecektir.
  • Yıkama sonrasında araç paspaslarının üzerine konulan kurutma kağıtlarında mutlaka reklamınıza yer verin. Buna ek olarak; aynaya asılan oto parfümü, temizleme bezi vb. reklamlı ürünleri yaptırmaktan kaçınmayın. Unutmayın, reklam müşteri potansiyelinizi arttırmak için çok önemlidir.
  • İç temizlik yaptırana, ücretsiz dış temizlik vb. kampanyalar düzenleyin. Kampanyalar da müşteride talep oluşmasına yardımcı olur.
  • Dükkanınız ne kadar yoğun olursa olsun, müşterilerinizi her zaman kibar bir şekilde karşılayın. Ortalama bekleme sürelerini saptayıp, bilgilendirmeyi yapın. Sürekli müşteri kavramını oluşturmada hizmet kalitesi kadar güler yüz de önem taşımaktadır.
  • Oto yıkama dükkanınızda çalıştıracağınız personelin işinde uzman olmasına özen gösterin. Tecrübesiz elemanlara mutlaka eğitim aldırın. İşletmenize teslim edilen araçların herhangi bir zarar görmesi durumunda kaybınız kazancınızdan çok daha fazla olacaktır.

Apartman Altına Oto Yıkama Açmak Mümkün mü?

Apartman altına oto yıkama açabilmek için;

  • Yönetim planınızda iş yeri olarak belirtilen yerde Oto Yıkama faaliyetinin yapılıp yapılamayacağını araştırmalısınız.
  • İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikteki oto yıkama ruhsatı alma şartlarının sağlamanız gerekir.
  • İşyerinizin bağlı olduğu belediyenin yayımladığı Oto Yıkama ve Halı Yıkama İş Yerleri Hakkında Yönergesi olup olmadığını kontrol etmeli ve gerekli şartları sağlamalısınız.
  • Kat maliklerinden izin almalısınız.

Bazı şehirlerde, belediyeler apartman sakinlerinden gelen yoğun şikayetler sebebiyle, hiçbir koşulda apartman altında oto yıkama hizmeti verilemeyeceğini belirtmiştir. Daha önce açılmış işyerleri bu kapsam dışındadır. Bu kararın uygulandığı illere Kocaeli’ni, belediyelere ise Ankara Etimesgut Belediyesi’ni örnek verebiliriz.

Oto Yıkama Açarken Gereken Belgeler Nelerdir?

 Her belediyenin ruhsat için istediği belgeler farklılık gösterebilmektedir. Fikir olması açısından örnek liste aşağıdadır

  • Başvuru dilekçesi
  • İş yerine ait tapu yada kira sözleşmesi
  • Kat mülkiyetine tabi tutulan yerler için, Kat Mülkiyeti Kanunu’na uygun olarak alınmış kat malikleri kararı
  • İş yerine ait ölçekli vaziyet planı
  • İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ekinde bulunan, başvuru sahibi tarafından doldurulmuş Gayrısıhhi Müessese Açma Ruhsatı Başvuru/beyan formu
  • Kanalizasyon hattına bağlantı yapılması için, Fen İşleri Müdürlüğü’nden alınmış izin ve uygunluk belgesi
  • İtfaiye raporu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet fotograf

Oto Yıkama Açma Maliyeti

İşletme büyüklüğüne göre maliyetiniz artacaktır. Eğer doğru bir planlama ile giderseniz maliyet giderlerini 6 ay gibi kısa sürede karşılayabilirsiniz.

Oto yıkama açma maliyeti ortalama olarak ile TL arasında değişmektedir. Birçok internet sitesinde yanlış bilgilendirme yapılarak TL aralığında bir maliyetle oto yıkama açabileceğiniz söylenmektedir. Ancak bu rakamlarla ruhsatı olmayan, profesyonellikten uzak, devamlılık sağlayamayacak bir oto yıkama sahibi olursunuz. Sonunda, işiniz için koyduğunuz sermayeyi fazlasıyla kaybetmekten kurtulamazsınız.

Bu işi kurmak için minimum TL’yi gözden çıkarmalısınız. Net bir üst limit vermek ise mümkün değil. Ekleyeceğiniz yeni hizmetlere göre maliyet gittikçe artmaktadır.

Oto Yıkama KOSGEB Desteği

KOSGEB tarafından girişimcilik destekleri kapsamında hibe almanız mümkündür. Bunun için öncelikle “Geleneksel Girişimcilik Eğitimi”ni tamamlamanız gerekmektedir. Eğitim sonrasında sertifikanızı alıp, KOSGEB’e sunduğunuz iş planınızla destek başvurusu yapabilirsiniz. Bu destek kapsamında TL’ye kadar hibe alabilirsiniz.

Oto Yıkama KOSGEB Desteği Başvuru Şartları

  • Geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlamış olmalısınız.
  • Oto yıkama dükkanı açabilmek için hazırlanmış bir iş planınız olmalı.
  • Hazırladığınız ve KOSGEB’e sunduğunuz iş planı onaylanmalıdır.
  • Şirket açılmış ve aktif olmalıdır.
  • Harcamalar (kuruluş giderleri vb.) faturalı bir şekilde KOSGEB’e sunulmalıdır.

Oto Yıkama Bayiliği Veren Markalar

Bayilik alma fikri, bu iş konusunda hiçbir fikriniz yok ise ya da tanınmış, tercih edilen bir markanın size sağlayacağı kolaylıklardan faydalanmak istiyorsanız mantıklı bir seçenektir. Bayilik aldığınızda, uymanız gereken kurallar marka tarafından belirlenir. Oto yıkama dükkanı da markanın belirleyeceği standartları sağlamak zorundadır. Kazancınızın belli bir yüzdesini, bayilik veren firmaya düzenli olarak gönderirsiniz (markaya göre oran değişiklik gösterir.) Piyasada en çok bilinen ve oto yıkama bayiliği veren firmalar şunlardır:

  • Autowash
  • Otoparlat
  • Globowax
  • Kavax Oto Yıkama
  • Auto Express Oto Yıkama
  • Carwash Turco

Oto Yıkama Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Genel olarak oto yıkama işinin karlı olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de ’in üzerinde oto yıkama dükkanı bulunmaktadır. Eğer karlı bir iş olmasaydı, bu kadar çok oto yıkama açılması mümkün olmazdı.

Karlı bir iş olduğunu belirtsek de net bir kazanç belirtmemiz doğru olmayacaktır. İşletmenin büyüklüğü, bulunduğu konum kazancı ve kar oranını büyük oranda etkileyecektir.

Ancak işlek bir caddede hizmet veren, ürün ve hizmet çeşitliliği fazla olan bir oto yıkama dükkanı için günlük ciro yaklaşık TL’yi bulmaktadır. Ay sonunda net karın TL’yi bulması mümkün olabilir.

Oto yıkama sektörünün kış aylarında zorluk yaşadığı söylense de aslında durum tam olarak böyle değildir. Eğer kaliteli bir hizmet sağlıyorsanız, sürekli müşterileriniz sizi tercih edecek ve kazancınız büyük ölçüde aynı kalacaktır.

Oto Yıkama Dükkânınızın İşlerini Arttırmak İçin İpuçları

İşyerini açtıktan sonra, müşterilerinizin ilgisini her zaman canlı tutmaya ve yeni müşteri kazanmaya çalışmalısınız. İşte size bunu başarabilmenin ipuçları:

  • Konforlu bir bekleme odası tasarlayın:  Konforlu bir bekleme odası tasarladığınızda müşterilerinizin gözünde ‘”lüks”  bir hizmetten faydalandıkları imajını çizebilirsiniz. Bu bekleme odasında TV, ücretsiz wifi, masaj koltuğu, çay-kahve makinesi olmasına özen gösterin.
  • Oto yıkamacınızın belirli bir konsepti olsun: klasik bir oto yıkamacıdan farklı olarak özgün bir konsept yakalamak işyerinizi akılda kalır yapacaktır. Çeşitli  film posterleriyle donatılmış ya da ünlü ressamların eserlerine yer verilmiş bir oto yıkamacı fark yaratacaktır. Bunun en iyi örneği Madrid’de bulunan Burbucar’dır. Tasarımıyla ve kullandığı suyu geri dönüştürmesiyle dünya çapında bilinirlik elde etmiştir.
  •  Büyük vasıtalara da hizmet verin: Çok fazla seçeneği olmayan kanyon, tır vb. araçlara hizmet verdiğinizde müşteri potansiyeliniz otomatik olarak artacaktır.
  • Belli durumlarda ücretsiz yıkama yapın: Meslek gruplarına, kadınlara özel günlerde belirli oranlarda indirim uygulayın ya da ücretsiz hizmet verin. Çalışanlarına araç veren kurumlarla da görüşme sağlayarak tanıtım amacıyla ücretsiz yıkama yapın. Hizmet almaya devam etmeleri halinde belli oranlarda indirim de yapabilirsiniz.
  • Market ve/veya kafeteryanız olsun: İçerisinde yiyecek içecek otomatlarının bulunduğu minik bir kafeterya ya da temel ihtiyaçlarını bulabilecekleri minik bir market müşteri memnuniyetinizi arttıracaktır.
  • Sosyal medyayı aktif olarak kullanın: Kendi işletmenize ait bir web sitesi kurabilirsiniz. Buradan araç yıkama, araç bakımı vb. konularda bilgilendirme yazıları paylaşabilirsiniz. Güncel fiyat ve indirim oranlarını da web siteniz üzerinden ve sosyal medya platformlarından paylaşabilirsiniz.

Oto Yıkama Açmak

Oto Yıkamacı Açmak: Oto ve Halı Yıkama Birlikte Mümkün mü?

Toplumun genel ihtiyaç ve beklentilerini gözlemleyerek, yeni iş fırsatları yakalamak mümkün oluyor. Günümüzde neredeyse her evde bir otomobil mevcut. Dolayısı ile bu araçların genel temizliği ve bakımı için hizmet veren yerler, oldukça tercih ediliyor. Özellikle bu hizmeti kaliteli ve uygun fiyatlı şekilde sunan oto yıkama dükkanları, her geçen gün daha çok kişi tarafından tercih seafoodplus.info sebeple  oto yıkama hizmeti veren bir yer açma fikri, birçok kişiye cazip geliyor. Doğru yerde oto yıkama açmak kazanç anlamında yatırımcısını memnun ediyor. Siz de oto yıkamacı açmak istiyorsanız, yazımızdan yararlanabilirsiniz. Peki oto yıkama dükkanı açma şartları neler ve halı yıkama ile oto yıkama bir arada olur mu, işte yanıtları…

oto-yikamaci-acmak-5

Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır?

Oto yıkama dükkanı nasıl açılır pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Çünkü dükkanın açılmasının ardından çok fazla maliyeti olmayan bu iş, yüksek kar getiren işler kategorisinde görülüyor. Oto yıkamacılar genellikle kalabalık oluyor ve hatta randevu ile çalışıyor. Ancak her işte olduğu gibi oto yıkama dükkanı açma şartları da yok değil. Bizde bu yüzden sizin için oto yıkama açmak için yapılması gerekenler neler listeledik. 

Konumu

Nerede oto yıkama dükkanı açmak gerekir sorusu, bu işi yapmak isteyen kişilerce çok merak ediliyor. En iyi oto yıkama olmak için doğru konumun seçilmesi, önemli faktörlerden biri. Oto yıkama açmadan önce çevre analizini iyi yapmalısınız. Yakınlarda farklı bir oto yıkama olması, potansiyel müşterilerin bölünmesine neden olur. Ayrıca yol üstünde olan ve alanı geniş bir oto yıkama, birçok kişiye cazip gelir. 

Evrakların Tamamlanması

Tüm işyerinde olduğu gibi oto yıkama açmak için gerekli evraklar da var. Bu evrakların eksiksiz hazırlanması, sürecin hızlı yürümesine katkı sağlıyor. 

Malzemeler

Oto yıkama dükkanı malzemeleri, verilecek hizmetin kalitesine doğrudan etki ediyor. Doğru ekipmanları seçerseniz yüksek standartlarda iş sunmanız mümkün.

Esnek Hizmet Seçenekleri

Oto yıkamanın yanı sıra sunduğunuz farklı hizmet seçenekleri, gelen kişiler için avantaj sağlıyor. Tek bir yerden halı yıkama,  gibi farklı hizmet alabilmek, zaman açısından müşterilere kolaylık oluyor. 

İş Planı

İşe başlamadan önce işi planlamak, karşılaşabileceğiniz olasılıklar için vizyon kazandırıyor. Mevcut sermayenizi, olası gelir ve giderlerinizi doğru analiz ederek; büyük riskler almadan işinizi kurabilirsiniz. 

Personel Seçimi

Hem sunulan hizmet hem de iyi bir iletişim için oto yıkama personel seçimi önemli. Herkes aracı ile işinde usta kişilerin ilgilenmesini ister. Özenli ve profesyonel hizmet veren kişiler, müşterilerin memnuniyetini direkt olarak etkiliyor. 

Dükkan Hizmetleri

oto-yikamaci-acmak-3

Oto yıkama açmak için mekan seçimi önemli faktörlerden biri. Dükkan seçerken, ek hizmetler sunabileceğiniz bir alan olmasına dikkat etmelisiniz. Ek hizmetler, kazancın artırılması için oldukça gereklidir. Oto yıkama dükkanı hizmetleri arasında; boya koruma, seramik kaplama, koltuk temizleme, far temizleme, pasta cila ve motor yıkama gibi seçenekler var. Bunların yanı sıra; rot ve rot ayarı, motor yıkama, otomobil lastiği hizmetleri ve akü değişimi de oto yıkamada olabilecek ek hizmetler arasında. 

Tüm bunların yanı sıra oto yıkama dükkanında halı yıkama hizmeti vermek de son dönemde oldukça tercih ediliyor. Oto yıkama dükkanında halı yıkamak için yerine getirilmesi gereken bir takım koşullar mevcut. Öncelikli olarak halı yıkama açmak için gerekli belgeler hazırlanmalı ve ardından diğer koşullar tamamlanmalı. Oto ve halı yıkama dükkanı için öncelikli olarak fiziki şartlar önemli. Oto yıkama ve halı yıkama işyerleri için belediyelerin sunduğu yönergeler kapsamında belirtilen esaslara dikkat edilerek, iki iş bir arada yapılabiliyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

oto-yikamaci-acmak

 Belediyelerin belirlediği hususlar çerçevesinde iş kurmak, toplum sağlığı ve çevre kirliliği açısından oldukça önemli. Bu durum oto ve halı yıkama işleri birlikte yapılacaksa ekstra bir dikkat gerektiriyor. Oto ve halı yıkama dükkanı açarken dikkat edilmesi gerekenler;

  1. Oto yıkama dükkanı açarken, işyerinin minimum 60 m2 olması gerekiyor. Bunun yanı sıra yakınında 5 araçlık bir park yeri gerekir.
  2. Hizmet saatlerini belediyeler belirliyor. Genel olarak yaz ve kış çalışma saatleri farklılık gösteriyor. Yıkama hizmeti verirken, çalışma saatlerine riayet etmeli, çevre halkına rahatsızlık vermemelisiniz. 
  3. Oto ve halı yıkama işyerinde, müşteriler için bekleme salonu bulunmalı. Bu salonun kapasitesi, araç kapasitesi ile paralellik göstermeli. 
  4. Halı ve oto yıkama için mevcut bir konutun altı kullanılamıyor. Oto yıkama açmak için yer seçerken; bağımsız bir ticari bina tercih edebilirsiniz. 
  5. Yapı kayıt belgeli müstakil bir alan, oto yıkama açmak için uygun bir alan oluyor. 
  6. Açılan işyeri, herhangi bir yerleşim yerinin ya da iş merkezinin yanındaysa ise tamamı kapalı olmalı. Olması gereken bir diğer unsur da ses izolasyonu. Kompresör gibi yüksek sesle çalışan cihazların, çevrede yaşayan kişileri rahatsız etmemesi gerekiyor. 
  7. Çevre kirliliğinin olmaması için suyun eğimi ızgaralara doğru ayarlamalısınız.
  8. Personelin kıyafetini, yapılan işe uygun olarak seçmelisiniz. 
  9. İşyerinde iş güvenliği ve yangın güvenlik tedbirlerine uymalısınız. Bu konularda gerekli düzenlemeler yapmalısınız. 

Oto Yıkamacı Açmak: Oto Yıkama Açmak İçin Gerekli Malzemeler

Gerekli malzemeler;sunacağınız hizmetlere göre farklılık gösteriyor. Yıkamanın yanı sıra oto kuaförü hizmeti de verebilirsiniz. Oto kuaförü nedir merak edenler için hemen yanıtlayalım. Oto kuaförü hizmeti dahilinde, araca detaylı temizlik yapılıyor. Örneğin pasta cila işlemi, motor temizliği ve jant temizliği. Bu gibi oto kuaförü hizmetleri için farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. 

Yapacağınız işin kapsamına göre gerekenler değişse de ana hatları ile oto yıkama açmak için gerekli malzemeler şu şekilde listeleniyor; 

  • Otomobil yıkama makinesi
  • Köpük püskürtme makinesi
  • Otomobil yıkama köpüğü
  • Koltuk yıkama ve kurutma makineleri
  • Hava kompresörü
  • Otomobil yıkama fırçası
  • Detaylı temizlik ekipmanları
  • Pasta cila makinesi
  • Araç iç ve dış temizliği için gerekli yüzey temizleyiciler
  • Otomobil parfümleri

Bunların yanı sıra halı yıkama yapmayı da planlıyorsanız ekstra makineye de ihtiyaç duyacaksınız anlamına geliyor. Halı yıkama dükkanı için gerekli malzemeler şu şekilde; 

  • Bantlı ya da raylı otomatik halı yıkama makineleri
  • Halı sıkma makinesi
  • Halıları kurutmak için yerden en az 2 metre yüksekte olan askılar
  • Halı süpürme makineleri
  • Nem giderici makineler

Oto Yıkamacı Açmak Kazançlı Mı?

oto-yikamaci-acmak-1

Yeni bir dükkan açmak için tabii ki belirli bir sermayenin bulunması gerekiyor. Oto yıkama dükkanı açmak ne kadara mal olur sorusu, yanıtı en çok merak edilenler arasında. Oto yıkama dükkanı açma maliyeti vermeyi planladığınız hizmetlere göre farklılık gösteriyor. Oto yıkama için gerekli makineler ve diğer malzemelerin yanı sıra işyeri açmak için seçilen alanın büyüklüğü de açılış maliyetini değiştiriyor. 

Peki oto yıkamacı açmak karlı mı? İyi bir hizmet kalitesi sunar ve doğru lokasyonu tercih ederseniz, oto yıkama dükkanları karlı oluyor. Ancak işinde yetersiz kişileri çalıştırır, çevreye ve verdiğiniz hizmete özen göstermezseniz her işte olduğu gibi oto yıkama işinde de başarı pek mümkün değil. Eminiz, kalabalık bir bölgede açtığınız oto yıkama dükkanı, verdiğiniz ek hizmetlerle popüler hale gelecek. Otomobil yıkama fiyatları verdiğiniz hizmet kalitesine göre değişkenlik gösterebilir. Bu bağlamda da günlük cironuz değişiklik gösterir.

Otomobile dair sunulan hizmetler genel olarak çok tercih ediliyor. Önemli olan oto yıkama açmak için doğru lokasyon ve mekanı tercih etmek. Alanında uzman kişilerin yer aldığı bir çalışma ekibi ile müşteri memnuniyeti odaklı bir çalışma prensibinin belirlenmesi, bu işten kar etmenizi sağlar. Yazımızda halı yıkama ile oto yıkama bir arada olur mu sorusunun yanıtını da vermiş olduk. İki işi de bir arada yapabilirsiniz ve ek kazanç elde edebilirsiniz.

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir