1 yaş bebek gece maması tarifleri / Bebekler için Gece Maması Tarifi - Bebek.com

1 Yaş Bebek Gece Maması Tarifleri

1 yaş bebek gece maması tarifleri

Bebek Maması Tarifleri (6. Aydan İtibaren)

Bebeğiniz ek gıda için hazır olduğu zaman, anne sütü ya da devam sütünün yanında ev yapımı bebek maması ile de tat alımına destek olabilirsiniz.

Besleyici ve lezzetli olan bebek mamalar ile, bebeğinizi gönül rahatlığıyla besleyebilirsiniz. Bu tarifleri ister gündüz, ister gece yedirebilirsiniz.

Uyarılar:

3 gün kuralını uygulayarak, bebeğinizin bu gıdalara krşı herhangi bir alerjisi olmadığından emin olunuz.
– Hazırlamış olduğunuz karışım sıvık olursa, bebek bisküvisi kullanarak katılaştırabilirsiniz ya da tam tersi çok kıvamlı olursa da su ya da anne/devam sütü ile de yumuşatabilirsiniz.
– Lezzetli olsun diye tatlıya çok fazla kaçmamaya özen gösteriniz. Aksi takdirde bebeğiniz, sebzeleri reddeder ve tatlı ister. Bu yüzden meyvelerin şekerini tarçın/yulaf ya da yoğurt ile dengelemekte fayda var.

Tarif 1: Elmalı-İrmikli Bebek Maması

Malzemeler:

– 1 su bardağı su
– 1 yemek kaşığı irmik
– 1 yemek kaşığı pirinç unu
– 1 çay kaşığı tarçın
– 1 dilim rendelenmiş elma

Yapılışı:
Elma dışındaki malzemeleri kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra elmayı ilave edip; mamamız ılıyınca yavrumuza yedirebiliriz.

Tarif 2: Şeftalili Bebek Maması

Malzemeler:

– 2 yemek kaşığı yoğurt
– 1 adet rendelenmiş şeftali (Yaz mevsiminden buzluğa atmıştım birkaç tane)
– 1 adet bebek bisküvisi
– 1 tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı:

Tüm malzemeleri rondodan geçirip, yavrumuza yedirebiliriz.

Malzemeler:

– 1 adet elma
– 2 yemek kaşığı yoğurt
– 1 çay kaşığı tarçın

Tarif 3: Elmalı Bebek Maması

Yapılışı:

Bütün malzemeleri rondodan geçirip, yavrumuza yedirebiliriz. Mama, sıvık gelirse 1 adet bebek bisküvisi ekleyerek kıvamlandırabilirsiniz.

Tarif 4: Armutlu-Ananaslı Bebek Maması

Malzemeler:

– 1 su bardağı su
– 1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
– 1 yemek kaşığı irmik
– 1 yemek kaşığı pirinç unu
–  Yarım dilim haşlanmış armut
– Yarım dilim ananas

Yapılışı:

Meyve dışındakileri pişiriyoruz.

Kıvam alınca meyveleri ilave edip; blendırdan geçiriyoruz.

Fazla gelen mamayı, sıcakken küçük kaselere boşaltıp; 2 gün içinde yavrunuza tükettirebilirsiniz.

Tarif 5: Yulaflı Bebek Maması

Malzemeler:

– 1 yemek kaşığı yulaf
– 2 yemek kaşığı sıcak su
– Yarım dilim elma

Yapılışı:

Yulafları sıcak suda bekletip; yumuşatıyoruz.
Daha sonra dilimlediğimiz elmalarla buluşturup; rondodan geçiriyoruz.
Çok tatsız gelirse, 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun yavrularımıza…

editor

Anne sütü her zaman tazedir. "İçine ne katsam? ne kadar ısıtsam? Nasıl saklasam?" gibi dertleri yoktur ve bebekler tadına bayılır. Üstelik bebeğimizin ilk 6 ay sağlıklı gelişimi için tüm besinleri içerdiğini biliriz.  Bundan sonra hem bebeğimizde demir eksikliği gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasını önlemek hem de geri kalan yaşamı boyunca sürdüreceği beslenme eylemine bir geçiş yapmak için ek gıdalara başlanması öneriliyor.

 

Ek gıdaya başlama hepimiz için az ya da çok sancılı bir süreç. Bu süreçte tecrübeli yakınlarımıza, internet kaynaklarına, kitaplara, uzmanların görüşlerine ve denenmiş, sağlıklı ve besleyici bebek yemekleri konusunda fikirlere çok ihtiyaç duyuyoruz. 

 

6 aylık ve daha büyük bebekler için yemekler

Başlangıç...

Bebeklerin ilk yiyecekleri için farklı görüşler olsa da genel olarak uzmanların üzerinde fikir birliğine vardığı belirli ilk yiyecekler var. Bunların başında patates, havuç, balkabağı, yeşil sebzeler, pirinç, yulaf, arpa, elma, armut, muz, şeftali, avokado geliyor. Bu yiyeceklerle hazırlanan mama tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

A vitamininin öncül maddesi olan ve vücudumuzda A vitaminine dönüştürülen beta karoten, turuncu renkli sebzelerde bol miktarda bulunur. Havuç ve balkabağı gibi bu sebzeler ayrıca iyi birer karbonhidrat ve lif kaynağıdır. Hafif tatlı olan bu besinler anne sütünden sonra bebekler tarafından pek reddedilmez.

Havuç veya Balkabağı Püresi

Devamını oku

Devamını oku

Tavuğu sadece patates ve havuç gibi sebzelerle değil, elma, balkabağı gibi meyvelerle de pişirerek püreler hazırlayabiliriz. 

Elmalı ve Patatesli Tavuk Püresi

Patatesli Yeşil Sebze Püresi

Devamını oku

Bezelye ve taze fasulye tatlı ve lezzetli yeşil sebzelerdir. 7. aydan sonra bunları tek başına veya turuncu sebzelerle karıştırarak bebeğimizin menüsüne ekleyebiliriz. Sonraki aylarda tahıllı çorbaların besin değerini artırmak için yıkanmış, doğranmış ve dondurucuda saklanmış bir fincan yeşil sebze gibisi yoktur. Ancak bu sebzelerle ilgili bilmemiz ve dikkat etmemiz gereken noktalar var. 

Lor Peynirli Kabak ve Havuç Püresi

Devamını oku

Beta karoten, C vitamini ve potasyumca zengin olan kabağın yaygın bir alerjik etkisi yoktur ve kolay pişer. Kabızlığa iyi gelir. Baskın bir tadı olmadığından diğer sebze ve tahıllarla birlikte kullanarak lezzetli tarifler yaratmak da mümkündür.

Pişmiş Meyve Potpurisi

Devamını oku

Meyveler, tahıllar ve sebzelerden sonra tanıtılırsa bebeğimizin damak tadını geliştirirken daha az tatlı diğer yiyecekleri reddetmesine engel olabilir. Elma, armut ve şeftaliyi ayrı ayrı ya da beraber pişirerek sindirimi kolay, tatlı ve kıvamlı püreler hazırlayabiliriz. 

Elma ve Havuç Püresi

Devamını oku

Püreleri sadece meyvelerden hazırlamak yerine havuç, patates, pancar gibi sebzelerle de çeşidi artırabiliriz. Elma ve havuç hem besleyici hem de tatlı bir püre hazırlamak için iyi bir fikirdir.

Devamını oku

Pişmiş armut, peynir ya da yoğurtla iyi gider. Bebeğinizin ara öğünlerinde enerji gereksinimini karşılayan besleyici bu mama, daha büyük çocuklar için de sağlıklı bir tatlı alternatifidir. Tatlandırıcı olarak pekmez ya da bal kullanabilirsiniz. 

Peynirli Armut Keyfi

İncir, Muz ve Şeftali Püresi

Devamını oku

Ağustos ayından Eylül sonuna kadar incirin tam mevsimidir. Eğer taze incir bulabiliyorsanız bebeğinizin bu besinin taze halinden faydalanması için karışık meyve pürelerinde kullanabilirsiniz. 

Meyveli Yoğurt Fikirleri

Devamını oku

Artık çoğu anne yoğurdunu evde kendisi hazırlıyor. Peki yapımı ondan da kolay meyveli yoğurtların hazır olarak satılanlarını neden tercih edelim? Herkes meyveleri yoğurtla karıştırarak kendisi ve bebeği için meyveli yoğurtlar hazırlayabilir. 

Yulaflı İncir Maması

Devamını oku

Tahıllı ve meyveli karışımlar çok sağlıklı ve besleyici öğünler hazırlamak için idealdir. 6. aydan sonra ek gıdaya geçen bebeğinize önce tarifteki gibi hazırlayacağınız yulaf mamasını tanıtın. Daha sonra yulaflı incir maması ile onu biraz daha farklı ve kesinlikle daha besleyici tatlara alıştırabilirsiniz.

Devamını oku

İlk Yoğurt Çorbam

6 aylık bebeğinize ek gıda olarak olabildiğince sade ama besleyici bu çorbayı sunabilirsiniz. Bu tarif yumurta ve buğday unu içermiyor. Bebeğiniz büyüdükçe klasik bir yoğurt çorbası hazırlayabilir; haşlanmış mercimek, et suyu gibi eklemelerle çorbanın besin değerini ve lezzetini artırabilirsiniz.

Avokadolu Mamalar

Devamını oku

Avokado zengin bir yağ, protein, vitamin ve antioksidan kaynağı. DÜşük alerji riski, sindiriminin kolaylığı ve besin değerinin yüksekliği nedeniyle dünyanın birçok yerinde bebeklerin ilk yiyecekleri arasında gösteriliyor. Ülkemizde artık kolaylıkla bulunabilen bu meyve ile henüz tanışmadıysak bebeğimizin tanışmasının vakti geldi. 

Pirinç Maması

Devamını oku

Pirinç, kolay sindirildiği ve alerjen etkisine pek rastlanılmadığı için bebeğin ilk katı besini olarak birçok ülkede öneriliyor. Püre hâlindeyken kremamsı tadı ve dokusu bebekleri rahatsız etmiyor.

Elmalı Sütlaç

Devamını oku

Pek çok yiyeceği bebeğinizin ayına göre uygun malzemelerle hazırlamak mümkün. Sütlaç da bunlardan biri. Anne sütü veya devam sütünün pişirilmesi önerilmediğinden bu pratik tarifi uygulayabilirsiniz. Bebeğinizin ilk sütlacını tatlandıran elma, besin değerini de artıracak. 

Turuncu Pirinç Maması

Devamını oku

Bebeğinizin alıştığı tatları farklı şekillerde pişirmek ve sunmak mı istiyorsunuz? Balkabağı ve havuç fırında besin değerini fazla kaybetmeden yumuşacık pişiyor. Lezzetli ve besleyici balkabağı ve havuçlu pirinç mamasını ister birarada ister ayrı ayrı iki porsiyon hâlinde bebeğinize verebilirsiniz.

Devamını oku

Muhallebiler bebek beslenmesinde eski bir alışkanlık. Kıvamı, sindirim kolaylığı ve belki de tok tuttuğu düşüncesiyle anneler tarafından tercih ediliyor. Ancak günümüzde 1 yaşından önce bebeklere inek sütü vermenin, şeker ve pirinç gibi besin değeri düşük karbonhidrat kaynaklarının zararları biliniyor. Bu nedenle 6 aylık bebek beslenmesine uygun, sağlıklı muhallebi tariflerini denemek gerekiyor. 

İlk Muhallebim

Devamını oku

Bezelye hem iyi bir protein ve karbonhidrat, hem de vitamin kaynağı. Mevsiminde ise taze, değilse dondurulmuş bezelyeyi ilk başlarda suluca bir püre halinde bebeğimize tanıtabiliriz. Bebbeğimizin sindirim sistemi katı gıdaya alıştıkça daha koyu bir püre hazırlayabilir, 12. aydan sonra bu tarife tahin ekleyerek farklı bir lezzet yaratabiliriz.

Bezelye Püresi

Devamını oku

Bebekler için püre tariflerini sebze ve tahılların değişik kombinasyonları ile zenginleştirebiliriz. Kabak, havuç ve ince bulgu püresi de lezzetli bebek yemeklerinden biri. Bu tarifteki su ölçüsü ile sebzeleri süzmeye gerek kalmadan pişirebilirsiniz. Dilerseniz sebzeleri buharda haşladıktan sonra pişirme suyu ile bulguru ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.

Kabak, Havuç ve İnce Bulgur Püresi

Devamını oku

Bebeğimiz yakında tüm aile için pişen taze fasulye yemeğini çatalla ezdiğimizde rahatlıkla yiyebilecek. Ama daha zamanı var. Şimdilik bu püre onun için yeterince besleyici ve lezzetli.

Taze Fasulye ve Patates Püresi

Devamını oku

Ek gıdaya geçen bebeğimizin beslenmesinde çorbaya alternatif olarak püreleri tercih edersek bebeğimiz büyük oranda su içeren çorba yerine bol miktarda lif ve diğer besin içeriklerini almış olur. Özellikle kilo alamayan bebeklerin beslenmesinde sebze-tahıl püreleri çok önemli yer tutuyor.

Pirinçli Semizotu ve Kabak Püresi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası