27 haftalık bebek kilosu kaç olmalı / Adım Adım Gebelik: Hamilelikte Hafta | Bahçeci Tüp Bebek

27 Haftalık Bebek Kilosu Kaç Olmalı

27 haftalık bebek kilosu kaç olmalı

Gebeliğin Haftasında Neler Oluyor?


haftanızda, hamileliğinizin 7. ayına girmiş bulunuyorsunuz. Aynı zamanda son trimester olarak da bilinen hamileliğin son üç ayında, bebeğiniz rahmin dışında yaşayabilecek kadar gelişmiş olacak. Gelişimini tam olarak haftada tamamlayacak olan akciğerler, haftada olası bir erken doğum durumunda bebeğin desteklenerek soluk alabilmesini sağlayacak kadar gelişmiştir.


Bebeğin kilosu bu haftalarda 1 kiloya yaklaşır, boyu ise 36 cm civarında.


Büyüyen karnınızda, bebeğinizin hareketlerini izleyebilmeniz artık mümkündür.


Gözleri artık açılan bebeğiniz ışığa karşı duyarlıdır.








Bebeğin uyku ve uyanıklık dönemleri mevcuttur ve anne bunu artık rahatlıkla takip edebilir. Gün içinde hareketlerini düzenli olarak takip etmeniz gerekip gerekmeyeceğini doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.



Bebek ne sıklıkla hareket eder?

Bebeğiniz son bir aydır daha çok hareket etmektedir. Her bebeğin hareket oranı farklıdır, şu kadarı doğaldır diye bir şey yoktur. Bebeğinizin hareketlerinde çok büyük bir azalma yoksa her şey gayet yolundadır.


Güvenlik için pek çok doktor haftadan sonra bebeğinizin hareketlerini saymanızı isteyebilir. Bunları saymanın pek çok farklı yöntemi olabilir, bu nedenle doktorunuza kesin olarak nasıl bir sayım istediğini sorun.


Genelde, bebeğinizin aktif olduğu bir saati seçin, hatta her gün aynı saatte bakmanız daha da sağlıklı bir sonuç verebilir. Sessizce oturun ya da yatın ki dikkatiniz dağılmasın. 10 tane hareketi ne kadar sürede hesapladığınıza bakın. Hareket sadece tekme değildir, bütün vücut hareketleri harekete dahildir. Bu on hareketi yaklaşık 2 saat içinde hissedeceksinizdir. Endişelenmeyin, büyük ihtimalle bu kadar çok sürmeyecektir, bazen sadece 10 dakikada 10 tekme hissedersiniz. Eğer iki saat içinde bu hareketleri hissetmezseniz saymayı bırakın ve doktorunuzu arayın.


Eğer bebeğinizin hareketlerinde bir yavaşlama varsa doktorunuzu bu durumdan haberdar edin. Hareketlerde azalma bir soruna işaret edebilir ve bebeğinizin kalp atışlarına ve hareketlerine bakmak için NST'ye girmeniz gerekir.




Bu dönemde rahmin büyümüş olması nedeniyle diyaframa bası oluşur. Aynı zamanda akciğerlerin kapasitesi düşer. Kan volümü artar. Gebelik hormonlarının ve alınan kiloların etkisi ile annede nefes almada güçlük ve çarpıntı şikâyetleri oluşabilir. Bu nedenle demir ve vitamin tabletlerine devam edilmelidir. Hızlı kilo alımından kaçınılmalıdır. Bu haftalarda kan düzeyi tekrarlanmalı ve kansızlığı tespite edilen gebelere beslenme programı yapılmalıdır.




Artmış vajinal akıntı enfeksiyonun bulgusu olabilir. Enfeksiyon erken doğumu tetiklemesi ve doğum sırasında bebeğe geçme riski nedeniyle her zaman şikayeti olan gebelerden vajinal kültür alınmalıdır. Üreyen mikroorganizmalara yönelik tedavi düzenlenmelidir.


Pek çok çeşit acı, ağrı ve tuhaf hislerle dolusunuz ve bunlardan hangisinin normal hangisinin anormal olduğundan emin değilsiniz. Doktorunuzu aramalı mısınız? İşte bir komplikasyon olabileceğine dair işaretler,bunlardan bir tanesi bile varsa doktorunuzu arayın:


  • Bebeğiniz normalden daha fazla vuruyor ya da hareket ediyorsa

  • Karnınızda hiç geçmeyen bir ağrı varsa


  • İdrar yaparken kanama ya da acı varsa

  • Sürekli kusma hali hissediyorsanız ya da kusarken ateşiniz çıkıyorsa


  • Çift ya da bulanık görüyorsanız

  • Geçmeyen ya da karın ağrısıyla beraber olan bir baş ağrınız varsa

  • Kalbinizde çarpıntı varsa

  • Ayağa kalkamayacak derecede bilek, bacak ağrınız varsa ya da bacaklarınız, ayak bilekleriniz normale göre aşırı şişerse, bir haftada 2 kilodan fazla almışsanız mutlaka doktorunuzu görmelisiniz.


Hamilelik hormonları ciltte yüksek pigmentasyona neden olur. Bu da karnınızın ortalarında koyu linea nigra da denilen doğum çizgisini oluşturur. aynı sebeplerden yüzünüzde koyu renkli lekeler de oluşabilir. Ama endişelenmeyin renk değiştirme doğumdan birkaç ay sonra gider; yüksek pigmentasyonu önlemek için aşırı güneş etkisinden uzak durun.






Gebelikte Hafta

Gebelikte Hafta

BEBEĞİNİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Gebeliğin haftasında bebeğinizin boyu yaklaşık olarak cm, kilosu ise gram civarındadır.

Bebeğinizin ciğerleri, karaciğeri ve bağışıklık sistemi gelişmeye devam ederken yavaş yavaş çalışmaya da başlar. Bebeğinizin bağışıklık sistemi plasenta tarafından güçlendirilir.

Size iyi bir haberimiz var; yüzü tamamen oluştu ve duyuları hassaslaşmaya başladı.

Annesinin ve babasının sesini ayırabilir ve farklı tepkiler verebilir. Böylece onunla kimin konuştuğunu anlayabilecek kadar sesleri ayırt edebilecek duruma gelmiştir. Bebeğiniz, rahminizde rahatça hareket eder, uyur ve uyanır. Kendi iç dünyasında takılan bebeğiniz oldukça mutludur. Eğer biri karnınıza kulağını dayarsa bebeğinizin kalp atışlarını duyabilir.  

Akciğerleri düzenli bir şekilde su alıp vermektedir.

Gözlerindeki retinası tamamen oluşmuştur ve aydınlıkla karanlığa tepki verebilir. Beyin hücreleri her gün gelişmeye devam eder ve oldukça aktiftir. Karaciğer, akciğer ve bağışıklık sistemi hızlıca gelişmeye devam eder. Karnınızda gıdıklanma hissederseniz bu bebeğinizi hıçkırık tuttuğu anlamına gelir.

BEDENİNİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Diğer haftalarda olduğu gibi bu haftalarda da bel, sırt ve bacak ağrılarınız devam edecektir. Ancak bu ağrıların yaşanması oldukça normaldir. Hem hormonlarınızın değişmesi hem de rahminizde büyüyen ve gittikçe ağırlaşan bebeğinizin yaptığı baskı bu ağrıların nedenidir.

Kaşıntı problemi devam edebilir.

haftada da kaşıntı sorunu yaşayabilirsiniz. Bu haftalarda kaşıntılarınız şiddetlenebilir. Özellikle karın bölgesinde hissedeceğiniz kaşıntıları önlemek için cildinizi bol bol nemlendirin. Fazla kaşımak cildinizin tahriş olmasına neden olabilir.

Nefes darlığı ve nefes almada zorluk yaşayabilirsiniz. Ancak bu durum gebelikte olması beklenen durumlardan biridir.

Gebelik hormonlarınız bebeğinizin oksijen almasını sağlamak için nefes alma sayınızı artırır. Ancak ciddi anlamda nefes darlığı sorunu yaşıyorsanız hemen doktorunuza muayene olmayı ihmal etmeyin. Bebeğiniz mesane bölgenize doğru büyüdüğünden mesanenize ciddi bir baskı uygular. Bu nedenle öksürme, gülme, egzersiz sonucu idrar kaçırma meydana gelebilir. Fazla ağırlık taşıyan bacaklarınız ve rahim damarlara uygulanan basınç kan dolaşımınızı etkiler. Bu da gebelik döneminde krampların oluşmasına neden olur. Büyüyen karnınız, alınan kilolar nedeniyle yürüyüşünüz ve dengeniz değişebilir.

SAĞLIK & BESLENME

Gebelik döneminde keskinleşen koku duyusu eskiden çok sevdiğiniz yiyeceklerden artık tiksinmenize neden olabilir. Ancak bu durum tersi de olabilir. Eskiden yiyemediğiniz yiyecekleri yemeğe başlayabilirsiniz. Gerekli vitamin ve mineralleri almanız gebelik süresince oldukça önemlidir. Bakmanızda Fayda Var: Gebeliğin İkinci Döneminde Beslenme

Gebelikte şeker yüklemesi

Gebelikte 24 ile haftalarda bazı doktorlar glukoz tarama testinin (şeker yükleme veya şeker tarama testi) yapılmasını önerir. Ancak bazı doktorlar bu testin anne adayına ve bebeğe ciddi zararlar verdiğini, şeker yükleme testine alternatif testlerin de olduğunu belirtmektedirler. Doktorunuzla konuşarak size uygun olan testi yaptırmanız tavsiye edilir. Bakmanızda Fayda Var: Gebelikte Şeker Yükleme Testi

Erken doğum olabilir mi?

Gebeliğin haftası le hafta arasında doğumun gerçekleşmesi erken doğum olarak adlandırılmaktadır. Rahminizin nedensiz açılması ve tıbbi gereksinimler dışında suyunuzun gelmesi erken doğumun işaretidir. Bu nedenle bu haftalar oldukça önemlidir. Genital enfeksiyon, plasentada sorunlar veya rahim boyu yetmezliği erken doğum nedeni olabilir. Erken doğum belirtileri: Vajinal akıntının çoğalması, vajinal akıntıda değişiklik, ağrı, adet ağrısı gibi sancılar, pelvik bölgesinde basınç, bel bölgesinde daha önce hissetmediğiniz ağrılar. Belirtilerden biriyle karşılaşırsanız hemen doktorunuzla paylaşmayı ihmal etmeyin. Bakmanızda Fayda Var: Erken Doğumun Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Preeklampsi (Gebelik Zehirlenmesi) olabilir mi?

İdrarda gereğinden fazla albümin cinsi proteine rastlanması ve yüksek tansiyon preeklampsinin yani gebelik zehirlenmesinin göstergesi olabilir. Preeklampsi, genel olarak doğuma çok yakın bir dönem olan gebeliğin üçüncü döneminde görülür ve hafif atlatılır. Ancak ağır geçerse bu bebeğin gelişiminde sorun yaşanabileceğini gösterir. Bu durumda en iyi yol bebeği doğurmaktır. Bulanık görme veya lekeler görme, el ve yüzde aşırı şişlik, ani ve şiddetli baş ağrıları, karın üst bölgesindeki ağrılar preeklampsinin belirtileri olabilir. Bu durumda hemen doktorunuzla görüşmelisiniz. Bakmanızda Fayda Var: Preeklampsinin (Gebelik Zehirlenmesi) Belirtileri ve Çözüm Yolları Nelerdir?



SPOR & SOSYAL AKTİVİTE

Gebelikte sizi en rahat ettirecek ve kolayca yapabileceğiniz egzersizler; yüzme, özellikle açık hava da yürüyüş, hafif tempolu koşu vb. dir. Bunların her biri kendinizi iyi hissetmenize de yardımcı olacaktır. Normal zamanda da egzersize ihtiyaç duyan vücudumuz gebelikte özellikle ihtiyaçtır. Hem kilo alımını kontrol altına alır, hem de kendinizi daha enerjik hissedersiniz. Bakmanızda Fayda Var: Gebeliğin İkinci Döneminde Spor & Sosyal Aktivite

CİNSELLİK

Gebelikteki cinsel yaşamda özellikle baba adayına büyük görev düşmektedir. Sizin değişen duygu durumlarınızı, isteksizliklerinizi veya arzularınızı iyi karşılamalıdır. Asla zorlayıcı ve yıpratıcı olmamalı her zaman anlayışla yaklaşmalıdır. Özellikle ülkemizde gebelikte cinsellik konusunda yanlış bilinen pek çok konu aileleri yanlış yönlendirmekte, cinsel yaşamdan uzak tutmaktadır. Bu nedenle tüm endişelerinizi doktorunuzla konuşarak çözebilirsiniz. Böylece gebelikte cinsel yaşam sizin için tabu olmaktan çıkacaktır. Bakmanızda Fayda Var: Gebeliğin İkinci Döneminde Cinsellik

2. trimesteri bitirip 3. trimestere başlamış bulunuyorsunuz. Güzel sabrınız için sizleri tebrik ediyoruz! Heyecanla kucağınıza almayı beklediğiniz bebeğiniz için günler sayıyorsunuz. Gitgide büyüyen karnınızın ve miniğinizin gelişimine tanık oluyor, dört gözle öpüp koklamayı bekliyorsunuz. Peki gebeliğin haftası bebeğiniz ve siz ne durumdasınız?

27 Haftada Gebelik

Miniğiniz bir haftada bile ne kadar büyük gelişimler gösteriyor artık biliyorsunuz. Heyecanla gözlemlediğiniz bu gelişim sürecinde, bebeğiniz de bir o kadar aceleci. Miniğinizin; organ, duyu, boy ve kütle değişimlerinin ne durumda olduğunu birlikte inceleyelim.

Bebeğim Ne Kadar Büyüdü?

Bebeğiniz neredeyse bir süs lahanası büyüklüğüne erişti. cm uzayan yavrunuz, küçük küçük ama hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

27 haftalık bebek kilosu ve fetal uzunluk ölçüleri yaklaşık aşağıdaki gibidir:

Gebelik Yaşı (Hafta)Kütle (g)Uzunluk (cm)
Hafta

Doktor kontrolünde bebeğinizin bu değerlere sahip olmadığını görebilirsiniz. Bu endişe yaratacak bir durum değildir. Her bebeğin gelişim süreci ve değerleri farklıdır. Ayrıca gelişiminde sizin genlerinizin rol oynadığını unutmayın. Yani sizin geninize bağlı olarak miniğiniz, hızlı boy uzaması ya da yavaş boy uzaması gösterebilir. Bu konuda doktorunuza güvenip, gerekli bilgileri ondan alın.

NST hakkında merak ettiklerinizi bu makalemizde bir araya getirdik:  funduszeue.info

Sistemlerin Gelişimi ve Yeni Kazanılan Beceriler

Bebeğinizin gelişimini tamamlamasına ve dünyaya gelmesine 13 hafta kaldı. Geride bıraktığı haftalarda gelişimini hızla sürdürdü. İçinde bulunduğu haftalar içerisinde, bebeğinizin sistem gelişimi ne düzeyde hep birlikte göz atalım.

27 haftalık bebeğinorgan ve sistem gelişimi yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir:

Omuriliği gelişimini sürdüren miniğin sistem hareketleri gelişmeye devam etmekte. Kendi bedeninin hareketlerini kontrol edebilir seviyeye gelmiştir. İstediğinde tekme ve takla atabilir.

Beyin, gelişim sürecine devam etmektedir. Dışarıdan gelen ışığı az da olsa anlayabilir, gece gündüz kavramına erişebilir. Göz kapakları açılıp kapanan bebekler de tıpkı bizler gibi uyur ve kendine uyku düzeni oluşturu Uyuduğu süre uzun ya da kısa olabilir. Bu nedenle uyuduğu süre zarfında hareketsiz olması normaldir, endişelenmeyin.

Kırmızı kan hücreleri oluşumu kemiklerde devam etmektedir. Dolaşım sistemi büyük hızla çalışan bebeğinizin kalbi, vücudundaki kanı atardamarlardan yardım alarak pompalıyor. Sonrasında toplardamarlar aracılığı ile yeniden kalbin yolunu tutmasını sağlıyor. Miniğiniz geliştikçe artan kan hacmi, damarların belirginleşip genişlemesine yol açıyor.

Gelişim gösteren yavrunuzun sindirim sistemi tam olarak gelişmemiş, yavaş yavaş gelişim göstermeye devam etmektedir. Bebeğiniz hayati öneme sahip olan amniyotik sıvısını yutmaya devam eder.

Sıvının içerisinde bulunan proteinler ve yağlar sizin aldığınız besinlere göre artış göstermektedir. Bu haftalarda ne kadar iyi beslenirseniz miniğiniz de o kadar iyi beslenir ve daha sağlıklı büyür.

Gelişimini en son tamamlayan sistem solunum sistemidir. Gebeliğin haftası itibari ile bebeğiniz hâlâ amniyotik sıvı ile nefes alıp verme pratikleri yapıyor. Tek farkı hava yerine sıvı kullanması.

  • Destek ve Hareket sistemi

Miniğinizin kütlesi ve boyu arttıkça hareketlerini daha net hissedersiniz. Gelişim gösteren kas sistemi sayesinde şimdilerde daha hareketli olacağı kesin.

Kalsiyum sayesinde kemikleri gelişir ve güçlenir. Bu nedenle bu dönemlerde kalsiyum almanız, sağlıklı beslenmeniz önemlidir.

Yüz kasları gelişmiştir. Ultrasondan bebeğinizi izlerken size güldüğünü ya da kızgın bir ifade görmeniz mümkün.

Böbrek gelişimini henüz tamamlamamış bebeğiniz, amniyotik sıvısını içmeye devam eder. Böbrekler yolu ile süzülen sıvı içilip boşaltılmaya devam eder. Bu sıvıların atılımı, bebeğinizin doğum sonrası yapacağı ilk kaka olan mekonyum ile dışarı çıkması ile gerçekleşir.

Bebeğinizin bağışıklık sistemi annenin vücudundan geçen antikorlar sayesinde güçlenir. Antikor geçişi arttıkça doğuma kadar bağışıklık sistemi güçlenmeye devam eder.

Kız ve erkek bebeklerde üreme sistemi organları önceki haftalarda gelişimini yapısal olarak tamamladı. Gebeliğin haftası erkek bebeklerde, testisler şimdiye dek testis torbasına inmediyse bu hafta inebilir.

27 Haftalık Bebek Hareketleri

Kalsiyum aldıkça gelişen kemikleri, günden güne güçlenen kasları sayesinde miniğiniz artık daha hareketli bir sürece girmiş bulunuyor. 27 haftalık bebek hareketleri artık tekmeleriyle, daha sert vuruşları ve ani dönme hareketleri ile daha belirgin hâldedir.

Boyu uzayan kütlesi artan bebeğiniz, içeride yeterli alana sahip olmadığı için hareketlerini daha net hissedeceksiniz. İlk kez anne olacak kişilerde bu hareketler net hissedilmeyebilir. İlerleyen haftalarda daha net hissetmeniz olasıdır.

Bebeğinizin hıçkırdığını hissedebilirsiniz. Özellikle baskın tatlar; acı ve baharatlı besinler tükettiğinizde bebek buna tepki olarak hıçkıracaktır. Bu hıçkırık sayesinde hareketlilik artar.

27 Haftalık Bebekte Duyu Organları ve Organların Gelişim Özellikleri

Bebeğiniz büyüdükçe sinir sistemi ve duyu organları gelişir ve böylece rahim dışında kalan asıl dünyayı anlamaya başlar. 27 haftalık bebeklerde duyu organları ve gelişim özellikleri aşağıdaki gibidir.

Görme reseptörleri işlevine hızla devam ediyor. Görme işlemi henüz gerçekleşmemiş olsa da göz açma kapama hareketleri dışarıdaki ışığı algılamaya yeterlidir. Miniğiniz, içerisinde bulunduğu haftalar içerisinde dışarıdan gelen ışığı anlayarak gece ile gündüzü ayırt edebilir.

Kulak şekli tamamlanan bebeğiniz dışarıdaki sesleri anlayabilir. Dinlediği müzikleri ve sesinizi zihnine kaydeder ve doğumdan sonra dahi tanıyabilir. Bebeğinize bol bol ninni söyleyip o tatlı sesinizle masallar anlatmak aranızdaki bağı güçlendirecektir.

Tat alma tomurcukları oldukça gelişmiştir. Bebeğiniz gün içinde içtiğiniz kahvenin tadını bile alabilir. Besinlerin amniyotik sıvıya verdiği tat ile bu işlem gerçekleşir. Bebeğiniz yediğiniz her şeyin tadını ağızdan geçen amniyotik sıvı ile alır.

Tat alma duyusu ne kadar geliştiyse koklama duyusu da paralel olarak gelişim gösterir. Bunun sebebi, iki duyunun da beyinde bulunan duyu merkezlerinin birbirine çok yakın olmasıdır. Bebek, amniyotik sıvıdan nasıl tat alıyor ise sıvı burna girdiğinde de kokusunu aynı şekilde alabilir.

Bebeğinizin yağ depolaması hızla artış göstermeye devam ediyor. Buruşuk olan derisi yavaş yavaş pürüzsüzleşmeye başlıyor. Yağ miktarı arttıkça bebeğinizin vücudu kürk görevini gören lanugo tüylerine ihtiyaç duymayacak. Bu sebeple ısıyı dengeleyen lanugo tüyleri yavaş yavaş dökülmeye hazırlanıyor.

27 Haftalık Bebek Kaç Aylık Olur?

40 haftalık hamilelik serüveninin haftasındasınız. Bebeğinizin kaç haftalık olduğunu biliyorsunuz fakat kaç aylık olduğunu hesaplayamıyor olabilirsiniz. Sizleri bilgilendirmek için 27 haftalık bebek kaç aylık olur? sorusunu sizler için cevapladık.

27 hafta=27&#;7 = günlük

/30 = 6 ay, 9 gün

Bebeğiniz 6. ayın başlarında.

27 Haftalık Gebelikte Anne

Annelik duygusu büyük bir mutluluk ve heyecan veren kutsal bir duygudur. Miniğinizin gelişimini ve büyüme serüvenindeki gelişimleri büyük bir heyecanla izlersiniz.

Peki, annelerde ne gibi değişimler görülmektedir? 27 haftalıkgebe olan annelerde ne gibi belirtiler gözlemlenir sizler için derledik.

Gebelik sürecinde kan damarlarınız genişler. Daha fazla genişlemek isteyen damarlarınız tansiyonunuzda yükselmeler yaşatabilir. Tansiyonunuzda çok sık oynamalar oluyorsa sık sık tansiyon ölçümlerinizi yaptırmalısınız.

Hamilelik dönemi boyunca, anne adaylarının ayaklarında şişlikler oluşabilir. Sadece bacak değil eller ve yüz bölgenizde de ödem çok sık oluşur. Hamileliğin haftası sonrası ödem git gide artış gösterecektir.

Vücudunuzdaki damarlar genişledikçe sıvı artışı olur. Bu artış dokulara kadar ilerler. Böylece vücutta sıvı tutulur ve ödemler oluşur. Fazla hareketsizlik ödemi çoğaltır. Bunu engellemek için, sizi yormayacak egzersizler yapabilir, düşük tempolu yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

haftalık hamilelikte bebeğinizin kütlesinin artması, bulunduğu alana sığamasını zorlaştırır. Ağırlık hissi kan dolaşımında basınç oluşturduğu için kramplar ortaya çıkar. Krampların özellikle geceleri çoğaldığı da bilinen bir gerçektir.

  • Baş dönmesi ve hâlsizlik:

Kan basıncındaki oynamalar, hızlı gıda emilimi sebebiyle yaşanan kan şekeri değerlerindeki ani değişimler sebebiyle kendinizi eskiye nazaran daha bitkin ve başınız dönerken bulabilirsiniz. Gün içinde gerçekleşebilecek kan şekeri düşüklüğü için ara öğünleri atlamamaya ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Karnınızda büyüme ve gerilme artış gösterdikçe çatlaklar da artar. İlerleyen haftalarda sadece göbekte değil bel çevresinde ve bacaklarda da çatlak oluşumları görülebilir. Fakat yine de en fazla çatlak karın bölgesinde olacaktır.

Doktorunuzun önerdiği çeşitli vücut yağları ve losyonlardan yardım alarak kuruyan ve gerilen cildinizi yumuşatmalısınız. Hindistan cevizi ve havuç yağı gibi bitkisel yağlardan sizin için uygun tercihler olabilir. Çatlakları önleme etkileri olmasa da rahatlamaya yardımcı olacaklardır.

  • Mide yanması ve hazımsızlık:

Hareketlerdeki azalmalar nedeni ile mide ve bağırsak hareketliliği de azalır. Bunun üzerine bir de büyüyen rahim mide üzerine baskı yaptıkça midedeki yiyecekler yemek borusuna ya da ağza geri çıkar. Reflü olarak bildiğimiz bu olay mide ekşimesine de sebep olur. Yediğiniz besinleri yağsız ve az salçalı seçmek, lifli yiyecekler tercih etmek sizi rahatlatacaktır.

Hormonların kan hacmini arttırması sonucu mukoza zarlarında şişme olur. Bunun sonucunda burunda doluluk hissi, nefeste zorlanma gibi semptomlar baş gösterir ve burunda tıkanıklık hissine neden olur.

Alışılmışın dışında eğilen omurganız ve kilo alan vücudunuzda bel ağrıları ortaya çıkabilir. Bebeğinizin kütlesi arttıkça bu ağrılarda da artma meydana gelecektir.

Bebeğiniz için kendini hazırlayan vücudunuzda onun en önemli besin kaynağı olan süt üretimi başlayalı çok oldu. Bu sizin hamilelik süreciniz boyunca devam etmektedir. Süt kanallarınız doldukça göğüslerinizde şişlik ve gerilmeler artacaktır.

Sizi Rahatsız Eden Hamilelik Semptomlarını En Aza İndirmek İçin Tavsiyeler!

Kendinizce alacağınız ama sizi oldukça rahatlatacak önlemler çok önemlidir. Bu konuda sizlere yapmış olduğumuz tavsiyeler aşağıda yer almaktadır.

  1. Bol bol su tüketin. Su hayatın her anında bize fayda sağlayan ihtiyaç sıvımızdır. Çok sık idrara çıkıyor olmanız ya da ödem oluşturduğu için su tüketiminden uzaklaşmanız çok yanlış.
  2. Bebeğim beslensin diyerek almanız gerekenden fazla kilolar almamaya dikkat edin. Sağlıklı, az az ve sık sık yemeye özen gösterin. Bebeğiniz için en uygun besinleri seçin. Böylece kontrollü kilo alabilirsiniz.
  3. Vücudunuzda oluşan çatlakları önlemek için, çatlak kremleri, nemlendirici yağlar ve kremler kullanabilirsiniz.
  4. Kalsiyum bulunan besinler tüketin. Kalsiyum kemiklerinize iyi gelecektir.
  5. Belinizde şiddetlenen ağrınız olduğunda yastıkla belinizi destekleyin. Fazla ayakta kalamamaya özen gösterin.
  6. Düzenli egzersizler ve lifli besinler sayesinde, bağırsak hareketliliği ve mide rahatlığı sağlayın.
  7. Ilık duşlar alabilir, burun tıkanıklığı için yüzünüze buhar banyosu uygulayabilirsiniz.

Kaç Kilo Almalısın?

“27 haftalık gebelikte kaç kilo almalıyım?” diye merak ediyorsanız; bu süre zarfında anne adayının 7,,5 kilo alması beklenir. Siz bu değerler aralığından daha az kilo almış olabilirsiniz. Zorlu hamilelik süreci geçiren anneler için bu gayet doğal. Her bünye aynı değildir. Fazla kilo artışınız var ise doktorunuza başvurabilirsiniz. En iyi ve en doğru bilgileri size doktorunuz sunacaktır.

Beslenme Önerileri

Bebeğiniz için en önemli şey beslenmedir. Siz ne yiyorsanız bebeğinizde onu yiyor. Bunu göz önünde bulundurarak iyi beslenmeniz ve bol bol vitamin almanız şart. Çünkü amniyotik sıvıya geçen yiyecekler, bebeğinizin amniyotik sıvıyı yutması ile birlikte onun besin kaynağı olur.

27 haftalık gebelikte beslenme önerileri şu şekildedir:

  • Günlük 2, litre su tüketmeye özen gösterin. Vücut ısısının yükselmesi ile su ihtiyacınız daha da artış göstermektedir. Bol su tüketmeli derken idrar kaçırma sorununa dikkat edin.
  • Vücudunuzda ödem artışı olduğu için, hareketsiz kalmayın. Ödemden dolayı tuz tüketimini azaltın.
  • Dengeli ve düzenli beslenmeye özen gösterin. haftaya girdim diyerek gereksiz besin almaktan kaçının.
  • Hamur işi, fazla yağlı besin ve hazır gıdalardan uzak durun.
  • Demiriniz azalacağı için, demir içerikli gıdalar tüketin. (Yeşillik, et, baklagiller…)
  • Lifli gıdalar tüketerek, hazımsızlık sorununa yardımcı olun.

Egzersiz Önerileri

Hareket etmek her zaman önemli bir aktivitedir. Hamilelik sürecinde bu önem daha da artmaktadır. Sağlıklı olmak ve bedeninizi rahatlatmak için egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Egzersiz yapmadan önce seçmiş olduğunuz aktiviteyi doktorunuza danışarak yapın.

27 haftalık hamile egzersizleri:

  • Hafif tempolu yürüyüşler
  • Hamile yogaları
  • Esneme hareketleri
  • Pilates
  • Yüzme

27 Haftalık Gebelikte Kontrol Listesi

  • İsim bulma serüvenini yavaş yavaş bitirmeye başlayın.
  • İçinde bulunduğunuz haftalar içerisinde sevdiklerinizle bebek partileri verebilirsiniz. Baby shower ile ilgili en ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: funduszeue.info
  • Doğum yapacağınız hastaneyi iyi seçin ve araştırın.
  • Alışveriş eksiklerinizi yavaş yavaş tamamlayın. Ana kucağı ile ilgili eksikleriniz varsa buradan anne tavsiyelerine ulaşabilirsiniz: funduszeue.info
  • Psikolojik olarak doğuma hazırlanın.
  • Kontrollerinizi düzenli olarak yaptırmayı unutmayın.

Gelişmelerin farkında olmak ve bulunduğunuz durum hakkında bilgi sahibi olmak size iyi bir gebelik süreci sunar. Gebeliğin haftası içerisinde ne gibi değişimler ve gelişmeler olduğunu bilmek sizi daima bir adım öteye götürecektir.

gebeliktehafta

hafta-gebelik-hakkinda-hersey

hafta hamilelik dönemi anne adayları için heyecanlı geçer. Artık son trimester dönemine girmeye çok az kalmıştır ve haliyle doğum zamanı da yaklaşmış olur. Bu haftada bebeklerin boyu 37 cm dolaylarında olur. Yüz bölgesi netleşir, bağışıklık sistemi çalışmaya devam eder. Ciğerleri ise gelişim sürecinin büyük bölümünü tamamlamış olur. Bebekler nefes egzersizleri yapmaya devam ederken aynı zamanda anne karnında bir hayli hareketli olurlar. Artık düzenli bir uyku ve uyanıklık döngüsü kazanan bebeklerin gelişimine dair merak edilenleri aktaracağız. Öncesinde annedeki değişimleri ele alalım.

27 Haftalık Gebelikte Annede Neler Olur?

Gebeliğin Haftasında bebeklerin gelişimi gayet hızlı bir şekilde devam eder. Bu durum annenin bebek hareketlerini de hem daha net hem de daha sık hissetmesini sağlar. Elbette vücudun bazı bölgelerinde ağrı, sızı olabilir. Bunun nedeni rahmin de hızla büyümesi ve vücudun gelişen bebeğe, büyüyen rahme uyum sağlama çabasıdır. Özellikle kasık, bel ve karın bölgesinde hafif ağrılar olabilir.

Gün içerisinde anne adaylarının aktif olması, yaşanan sıkıntıların azalmasını sağlar. Sürekli yatma ve dinlenme pozisyonunda bir gebelik dönemi geçirilmesi, doktor önerisi değilse tavsiye edilmez. Yürüyüşler yapmak, egzersiz yapmak, yani hareketli günler geçirmek, vücudun gebeliğe uyum sürecini kolaylaştıracaktır. 27 haftalık gebelikte sık yaşanan şikayetlerden biri midede yanma olmasıdır. Nedeni ise mide sıvısının yemek borusuna doğru bir baskı uygulamasıdır. Baharatlı, acı, ekşi ve asitli gıdalardan uzak durulması, bol su tüketilmesi bu şikayetin ortadan kalkmasını sağlayabilir.

27 Haftalık Bebek Neye Benzer?

Bebeklerin 27 haftalıkken görüntüsü küçük bir insan gibidir. Çünkü bu haftada artık baş ile gövde arasındaki orantısızlık ortadan kalkmış olur. Yüz hatlarının artık çok daha belirgin olması da küçük bir insan görünümü kazanmalarını sağlar. Çoğunlukla anne karnında hafif şekilde kıvrılmış pozisyonda olurlar. Yani fetal pozisyonda bulunurlar. Organları gelişmeye devam ettikçe vücutlarını da hareket ettirirler ve rahim içerisinde dönebilir, gerinebilir, tekme atabilir, parmaklarını emebilirler. El ve kollarını hareket ettirmeleri, gözlerini açıp kapatmaları da söz konusu olabilir. Göbek kordonunu tutma hareketi dahi yapabilecek gelişimi kazanmış olurlar.

27 Haftadan Sonra Bebek Kaç Kilo Alır?

Hamileliğin haftasında bebeğin ağırlığının gram dolaylarında olduğunu belirtebiliriz. Ancak bebeklerin her gebelikte ve her haftada kilolarının, boylarının aynı olması beklenmemelidir. Daha kilolu olabildiği gibi daha zayıf da olabilir ve bu durum normaldir. Özellikle bu gebelik haftasından sonra bebeklerin aldığı kilo miktarı değişebiliyor. Bir hafta sonrasında gramın biraz üzerine çıkan bebekler 29 haftalık olduklarında ise grama ulaşabiliyor. 30 hafta dolduğunda ise ağırlıklarının gram ile gram arasında olduğunu belirtebiliriz.

30 haftalık gebeliğin ardından bebeklerin hem kilo artışında hem de gelişiminde hızlanma olur. Örneğin 32 haftalık olduklarında ağırlıkları grama, bir hafta sonrasında yani 33 haftalık olduklarında da grama ulaşabilir. 2 kg oldukları dönem ise genellikle gebeliğin haftasıdır. 40 haftalık gebeliklerde bebeklerin kilosu bir hayli değişmekle birlikte ortalama 3,5 kg dolaylarında olur. Yani bebeklerin gebeliğin son haftalarında daha hızlı kilo aldıklarını söyleyebiliriz.

Bu noktada bebeklerin kaç kg olarak doğdukları da merak edilebilir. Sağlıklı bir bebeğin doğum kilosu 2,5 kg ile 4 kg arasında değişir. Bebeklerin aldığı kilo hem gebelik haftasına hem de bebeklerin cinsiyetine göre değişebiliyor. Doğumun hangi haftada gerçekleştiği de doğum kilosunun değişmesinin nedenlerinden biridir.

27 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

27 haftalık bebek 6 aylıktır ve hatta 6. ayını da tamamlamak üzeredir diyebiliriz. Gebeliğin ikinci trimster döneminin son haftası; hamileliğin haftasına tekabül ediyor. Bu hafta yani gebeliğin 27 haftası tamamlandığında anne adayları hamileliğin son 3 aylık dönemine; son trimester dönemine başlamış olurlar. Kimi zaman ebeveyn adayları bebeğin kaç aylık olduğu hesaplamasına günleri de dahil edebiliyor. 27 hafta 5 günlük bebek kaç aylıktır gibi sorular da gelebiliyor. Bu soruların yanıtı aynıdır. 27 haftalık bebek haftanın kaçıncı gününde olursanız olun 6 aylıktır.

27 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısı Normal Mi?

Anne adaylarının 27 haftalık gebelik döneminde en sık yaşadıkları şikayetlerden biri de kasık ağrısıdır. Sadece kasıklarda değil bacakta ve bel bölgesinde de zaman zaman ağrı hissedilebilir. Vücudun hormon dengesinin değişiyor olması ve vücut ağırlığının da giderek artması bu ağrıların temel nedeni olarak gösterilebilir. Rahmin büyümesi ve ağırlaşması ile bebeğin baskı yapması, söz konusu ağrılara yol açıyor. Özellikle pelvik bölgeye doğru ya da kasıklarda yoğunlaşan bir ağrı da yaşanabiliyor. Bu ağrıların gayet normal olduğunu belirtmeliyiz. Ancak ağrının şiddetlenmesi, düzenli sancılar başlaması gibi durumlarda mutlaka doktorunuza ulaşmanız ve bilgi vermeniz gerekir. Ağrı şikayetine daha farklı şikayetlerin eklenmesi durumunda da doktorunuzla görüşmelisiniz.

Ayrıntılı Ultrason 27 Haftada Yapılır Mı?

Ayrıntılı ultrason, bebeklerin tüm organlarının yüksek görüntü kalitesi ile incelenmesine olanak tanıyan bir görüntüleme yöntemidir. Hamileliğin haftası ile haftası arasında bu görüntüleme yöntemi gerçekleştirilir. Ayrıca gebeliğin haftası ile haftası arasında da yapılır ve böylelikle bebeklerde gelişim açısından bir sorun olup olmadığı araştırılır. Bebeklerdeki gelişim problemlerinin erken dönemde teşhis edilebilmesi adına bu görüntüleme yönteminin büyük önem taşıdığını belirtebiliriz. Elbette detaylı ultrason gebeliğin haftasında da yapılabiliyor. Hamileliğin ileri haftalarında gelişmelerin yeniden incelenmesi gerekebilir. Olası sağlık sorunlarının tespit edilmesi gibi ihtiyaçlar doğduğundan rutin olarak gerçekleştirilen ayrıntılı ultrasonun hamileliğin herhangi bir döneminde yeniden yapılması mümkündür.

Merak edenler için &#;> hafta hamilelik

Hamilelikte Mide Yanmasını Hafifletmek İçin Öneriler

Hamileliğin çeşitli dönemlerinde yaşanan şikayetleri her zaman ortadan kaldırmak mümkün olmayabiliyor. Ancak mide yanması şikayetini gidermek, bazı tedbirler alarak mümkün olabilir. Öncelikle uyku pozisyonunu iyi ayarlamak gerekiyor. Vücudun üst kısmının biraz daha yüksekte olmasını sağlamak, mide yanmasının özellikle gece saatlerinde daha da artmasını engelleyecektir. Böylelikle daha rahat ve kaliteli bir uyku sürecinin yaşanması da sağlanabilir. Günlük su tüketiminin ideal düzeyden daha az olmamasına da dikkat edilmelidir. Az su tüketimi, başlı başına çeşitli mide sorunları yaşanmasının nedeni olabiliyor.

Gün içerisinde küçük öğünler halinde yemek yemek de önemli bir tedbirdir. Sık ve az yiyerek mide asidinin aşırı düzeye yükselmesi önlenebilir. Uyku saatinden en az 2 saat öncesinde yemek yemeyi kesmelisiniz. Mide yanması gibi sorunlar nedeniyle doktora danışmadan ilaç kullanmak son derece sakıncalıdır. Gelişigüzel ilaç kullanımı bebeklerin sağlığına da zarar verebilir.

Mide Yanmasını Engellemek İçin Uzak Durulması Gereken Besinler

Mide yanması sorunu tüketilen gıdalardan kaynaklı olarak çok daha yoğun şekilde yaşanabilir. Bu nedenle bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durulmasında fayda var. Kafein içeren içecekler, mide yanmasını tetikleyebilir. Kafein kahve çeşitlerinin yanı sıra çayda ve bazı çikolata çeşitlerinde de bulunuyor. Bununla birlikte asidik yiyecek ve içeceklerden uzak durulması da önem taşıyor. Acı, aşırı düzeyde baharatlı yemekler tüketilmemelidir. Yemeklerdeki yağ oranını düşürmek de önemli ve son olarak kızartma türü yemeklerin tercih edilmemesi de gereklidir. Bol miktarda su içilmesi de bu gıdalardan uzak durmak kadar önemlidir. 27 haftalık gebelik hakkında sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Bilgi sahibi olun &#;> hafta hamilelik

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası