iddet müddeti dilekçe örneği / İddet Müddetinin Kaldırılması Davası - Av. Tolga Çelik

Iddet Müddeti Dilekçe Örneği

iddet müddeti dilekçe örneği

Bekleme Süresinin Kaldırılması Davası (İddet Müddeti)

Türk Medeni Kanunu maddesi bekleme süresinin kaldırılması davası düzenlenmiştir. Kadının gebe olmadığının anlaşılması veya boşanan eşlerin tekrar birbirleriyle evlenmek istemeleri hallerinde bekleme süresinin kaldırılması davası açılır.

Bekleme süresinin kaldırılması davası, tarihli ve sayılı Aile Mahkemeleri Kuruluş Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun’un 4. maddesi uyarınca Aile Mahkemesinde açılır. Aynı kanun 2. maddesi uyarınca Aile Mahkemesi kurulamayan yerlerde bekleme süresinin kaldırılması davası Asliye Hukuk Mahkemesinde açılmalıdır.

Bekleme Süresi (İddet Müddeti)

Boşanma davası gerçekleştikten sonra kadının başka birisiyle evlenmek için beklemesi gereken bir müddet vardır, bu müddete iddet müddeti denilmektedir. Bu süre zarfında kadının evlenebilmesi için iddet müddetinin kaldırılması için dava açması gerekmektedir.

İddet müddeti, boşandıktan sonra kadının yeniden evlenmesi için getirilen bir kısıtlama olup, bu kısıtlama, boşanan erkek için değil; yalnızca kadın için öngörülmüştür. Erkek boşandıktan sonra istediği zaman evlenebilmektedir. Kadına verilen bekleme süresi yalnızca bizim ülkemizde olan bir kısıtlama olmayıp birçok Avrupa ülkesinde olan bir hukuki düzenlemedir. Eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığı hukukumuzda tartışmalıdır.

Türk mevzuatında bu husus öncelikle Türk Medeni Kanunu’nun maddesinde ve Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun maddesinde belirtilmiştir. Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun maddesi;

  • Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.
  • Doğurmakla süre biter.
  • Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbirleri ile evlenmek istemeleri hallerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.

şeklinde olup, hükümde bekleme süresinin ne olduğu ve ne şekillerde kaldırılacağı ifade edilmiştir.

Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun maddesi ise,

  • Kadının bekleme süresi, mahkeme kararının kesinleştiği tarihten itibaren hüküm ifade eder.

diyerek bekleme süresinin ne zaman başlayacağını hükme bağlamıştır.

Boşanan kadın evliliğini sona erdirdiği eşiyle yeniden evlendiği takdirde, iddet müddetinin sona ermesinin beklenmesine veyahut bu sürenin kaldırılmasına gerek yoktur. Başka bir deyişle, boşanan kadın, evliliğini sona erdirdiği eşi ile iddet müddeti içerisinde yeniden evlenebilir.

Bekleme Süresi (İddet Müddeti) ile Soybağı İlişkisi

İddet müddetinin amacı boşanan kadının olası bir hamileliğinde doğacak olan çocuğun soybağının belirlenmesidir. Başka bir deyişle, iddet müddeti soybağının karışmaması adına getirilen bir düzenlemedir.

Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun maddesi “Boşanmadan sonra gün içerisinde doğan çocuğun babası kocadır.” hükmünü getirerek iddet müddetini babalık karinesine bağlamıştır. Boşandıktan sonra iddete ilişkin dava açmayan bir kadının üç yüz gün içerisinde doğum yapması halinde eski koca çocuğun babası sayılır.

İddet müddetine ilişkin üç yüz günlük süre, boşanma kararlarının kesinleşmesinden itibaren başlar. Zira boşanma kararının kesinleşmesine kadar yasal olarak kadın ve erkek hala evli sayılmaktadır. Kanunun üç yüz günlük bir süreyi kabul etmesinin nedeni ise, kadının bilimsel olarak en geç böyle bir sürede doğum yapabileceğinin kabulünden kaynaklanmaktadır.

Bekleme süresi kesin olmayan evlenme engellerinden olup, kadın oturduğu yer aile mahkemesine başvurarak iddet müddetinin kaldırılmasını talep ederek bu evlenme engelini aşabilir. Bu engel aşılmadığı takdirde, iddet müddeti içinde çocuk doğarsa çocuğun babası eski koca sayılır. Eski kocanın çocuğun gerçek babası olmaması durumunda ise, ortaya çok daha ciddi bir problem olan babalık davası süreci çıkacaktır. Zira babalık karinesi gereği eski koca çocuğun babası sayıldığından bunun aşılabilmesi için çocuk adına bir kayyım atanarak eski koca bakımından soybağının reddi ile gerçek baba için soybağının kurulması davasının birlikte açılması gerekecektir.

İddet müddeti içerisinde kadın başka birinden hamile kalmışsa, yeniden evlenebilmesi için bu sürenin bitmesini beklemekten başka çare yoktur; fakat bu süre içerisinde doğum yaptığı takdirde çocuğun babası, babalık karinesi gereği eski koca olacaktır. Burada yapılması gereken çocuğu önceki kocanın nüfusuna kaydettirilmesi, sonrasında da soybağının reddi davası açılmasıdır.

Bekleme Süresinin (İddet Müddeti) Kaldırılması Davasının Açılması

Uygulamada kadınlar iddet müddetini kaldırmak için hastanelerden raporlar alarak evlendirme dairelerine başvurular yapmaktadırlar; fakat kadının herhangi bir mahkeme kararı olmadan aldığı raporun geçerliliği yoktur. Kadının iddet müddetinin kaldırılmasına ilişkin talepleri ancak dava yoluyla ileri sürülebilmektedir.

İddet müddetinin kaldırılması istemi ile ilgili olarak dava açan kadından sağlık raporu alınması istenir.

Söz konusu sağlık raporunun mahkeme başvurusundan önce alınmış olması durumunda mahkeme yeniden başvuru tarihinden sonraki bir tarih için sağlık raporu alınmasını talep edecektir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce alınan sağlık raporları mahkemenin ilgi alanı dışında kalmaktadır. Mahkemenin başvuruda bulunan kadını sevk ettiği hastaneden sağlık raporunun alınması üzerine rapor sonucuna göre karar verilecektir. Bu rapor ile kadının hamile olup olmadığı kontrol edilmektedir.

İddet müddetinin kaldırılmasına ilişkin açılan dava neticesinde kadının iddet müddetinin kaldırılmasına karar verilmişse bu karar hemen yürürlüğe girer. Bu kararın uygulanabilmesi için herhangi bir tebligata gerek duyulmamıştır. Mahkeme davanın açılmasının ardından gelecek raporda kadının hamile olmadığını belirlerse iddet müddetinin kaldırılmasına karar verir. Bu karar ardından kesinleşmesi için herhangi bir süre beklemeye gerek yoktur.

Bekleme Süresinin (İddet Müddeti) Kaldırılması Davası Görevli ve Yetkili Mahkeme

Bekleme süresinin kaldırılması davası çekişmesiz yargılamalardandır. Bu tür davalar hasımsız davalar olarak adlandırılır. HMK’ya göre çekişmesiz davalarda görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemeleri’dir; ancak Aile Mahkemelerinin Kuruluşu Hakkında Kanuna göre iddet müddetine ilişkin davalarda görevli mahkeme Aile Mahkemeleri olacaktır. O halde, bekleme süresinin hakim tarafından kaldırılmasında görevli mahkeme Aile Mahkemesidir ( Sayılı Kanun m. 4).

Yetkili mahkeme ise talepte bulunanın veya ilgilerden birinin oturduğu yer mahkemesi olduğundan boşanan kadının oturduğu yer mahkemesi yetkili mahkemedir.

Bekleme Süresinin Kaldırılması Davası Süresi

Bekleme süresinin kaldırılması talepli olarak açılan dava, mahkemelerin yoğunluğuna ve alınması gereken sağlık raporlarına bağlı olarak en fazla 1 ay içinde sonuçlanmaktadır. Mahkeme tarafından verilen bu kararın uygulanabilmesi için herhangi bir tebligat yapılmasına veya kararın kesinleşmesinin beklenmesine gerek bulunmadığından dava, 1 hafta ile 1 ay arasında sonuçlanabilir.

İddet müddetinin kaldırılması talebinde bulunan kadın, bu davayı doğrudan kendisi açabileceği gibi bu hususta uzman bir avukattan hukuki yardım da alabilir. Bekleme süresinin kaldırılması davasının, hukuki olarak teknik bilgilere sahip uzman bir avukat tarafından yürütülmesi davanın akıbeti açısından büyük önem taşımaktadır. İddet müddetinin kaldırılması davalarının, uzman bir avukat aracılığıyla açılması, davaların hem daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasını hem de hak kaybı yaşanmamasını sağlayacaktır.

Bekleme Süresine (İddet Müddeti) İlişkin Yargıtay Kararları

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi / Esas, / Karar sayılı kararı

  • Medeni Kanun Madde
  • Bekleme Süresine (İddet Müddeti)

Davacı, davalıya karşı babalığın tespiti, tazminat ve nafaka davası açmıştır. Davacı ile davalı, tarihinde boşandığını, boşanma gerçekleşmeden önce davacının hamile kaldığı ve hamileliğinin dava açıldığı sırada devam ettiğini ve doğumun gerçekleşmediğini ve iddet müddeti içerisinde doğacak olan çocuğun boşandığı eşi davalı olduğundan davalıdan doğum giderleri, maddi ve manevi tazminat ve küçüğe aylık nafaka bağlanması adına dava açılmıştır.

Davada, davacının doğum tarihi ile evlilik esnasında hamile kaldığı iddia edilmiş ve evliliğin sona ermesinden itibaren üç yüz gün içerisinde çocuğun doğum yapması nedeniyle çocuk, baba hanesine yazdırılmıştır. Bu nedenle mahkeme tarafından babalığın tespitine ilişkin davanın reddine karar verilmesi gerekirken kabulü Yargıtay tarafından uygun görülmemiştir.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi / Esas, / Karar sayılı kararı

  • Medeni Kanun Madde
  • Bekleme Süresine (İddet Müddeti)
  1. Göreve ilişkin kurallar kamu düzeniyle ilgili olduğundan yeni kanunla kabul edilen görev kuralları geçmişe etkili olup, eldeki davalara da uygulanır. Görev kurallarına aykırılık hükmün kesinleşmesine kadar gerek mahkemece gerekse Yargıtay tarafından kendiliğinden göz önünde tutulur. Kadın için bekleme süresinin kaldırılmasına (TMK m/son) ilişkin davaların Sulh Hukuk Mahkemesinde görüleceğine dair HUMK’nun seafoodplus.infoi II/seafoodplus.info sayılı Yasanın seafoodplus.infoi ile yürürlükten kaldırılmış olup görevli mahkemenin Asliye Hukuk Mahkemesi olduğu açıktır. O halde mahkemece yapılacak iş, görevsizlik kararı verilerek dosyanın Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilmesi gerekir. Bu yön gözetilmeden verilen kararın bozulması gerekmiştir.
  2. Sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş ve Yargılama Usullerine Dair Kanunun 4/1 maddesi; sayılı Türk Medeni Kanunu’nun ikinci kitabından kaynaklanan bütün davaların Aile Mahkemesinde bakılacağını, geçici seafoodplus.infoi de; sonuçlanmamış davaların yetkili ve görevli Aile Mahkemesine devredileceğini hükme bağlamıştır. Karar bozulmakla sonuçlanmamış hale gelmiştir. Bu açıklama karşısında işin görev yönünden de düşünülmesi zorunludur.

Bekleme Süresinin (İddet Müddeti) Kaldırılması Dava Dilekçesi

Ankara Nöbetçi Aile Mahkemesi Sayın Hakimliği’ne

İstemde Bulunan

Davacı        : Ad Soyad (TCKN:…) Adres

Vekili         : Av. Umur YILDIRIM

Davalı       : Hasımsız

Konu         : Bekleme (iddet) süresinin kaldırılması ve evlenmeye izin verilmesi isteminden ibarettir.

Açıklamalar    :

1- Müvekkilim ile eşi  Ankara &#; Aile Mahkemesi’nin … Esas ve … Karar sayılı dosyası ile ……… tarihinde boşanmışlardır. Boşanma kararı, ….. tarihinde kesinleşmiş ve karar nüfusa işlenmiştir. Gerekçeli karar ile kesinleşme şerhi (EK-1) ve müvekkilimin Nüfus Müdürlüğünden aldığı nüfus kayıt örneği (EK-2) dilekçemiz ekinde sunulmuştur.

2- Şimdi ise müvekkilim bir başkası ile evlenmek istemektedir. Müvekkilim gebe değildir ve gebe olmadığının tespitine ilişkin ……. Hastanesi’nin … tarihli Tıbbi Laboratuar Tetkik Sonuç Raporu dilekçemiz ekinde (EK-3) sunulmuştur.

3- Müvekkilimin en kısa sürede evlenmek istemesinden dolayı, açıklanan sebepler uyarınca tekrar evlenebilmesine izin verilebilmesi için günlük bekleme süresinin kaldırılması için Sayın Mahkemenize başvurma zorunluluğu doğmuştur.

Hukuki Nedenler    :TMK, HMK ve sair ilgili mevzuat

Hukuki Deliller     :Nüfus kayıtları, boşanma ilamı, doktor raporu, ikamesi mümkün her türlü delil.

Sonuç ve İstem   : Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenler ve Sayın Mahkemece re’sen gözetilecek nedenlerle;

Müvekkilim hakkında Türk Medeni Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince zorunlu olan günlük bekleme (iddet) süresinin kaldırılmasına karar verilmesini Saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim.

Bekleme (İddet) Süresinin Kaldırılması Talebinde Bulunan

                                                                               Av.  Umur YILDIRIM

Ekler:

1- Ankara &#; Aile Mahkemesi’nin …. Esas ve …. Karar sayılı gerekçeli kararı ile kesinleşme şerhi

2- Nüfus kayıt örneği

3- … Hastanesi’nin … tarihli Tıbbi Laboratuar Tetkik Sonuç Raporu

4- Vekaletname örneği.

İddet müddeti ne kadardır?
İddet müddeti üç yüz gündür. Bu süre geçmedikçe kadın evlenemez.
İddet müddetinin kaldırılması davası nasıl olur?
İddet müddetinin kaldırılması davası Aile Mahkemesin&#;de açılır ve basit yargılama usulu uygulanır.
İddet müddeti nasıl hesaplanır?
İddet müddeti hesaplaması kadının boşanmasından itibaren başlar ve gündür.
İddet müddeti kaç günde (kaç aydır) kalkar?
İddet müddeti günde kalkar.

Avukat Yasin GİRGİN

Avukat Yasin GİRGİN, Ankara doğumludur. yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş ve sonrasında 2 yıl boyunca Özel Hukuk Master programına devam etmiştir yılları arasında yaptığı hakimlik dönemi dışında 13 Kasım 'den bu yana serbest avukatlık faaliyetini icra etmektedir.2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunan GİRGİN'in köşe yazısı Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanmıştır. GİRGİN, halen seafoodplus.info'da okur sorularını cevapladığı köşe yazılarını kaleme almaktadır.

Avukat Yasin GİRGİN son yazıları (TÜMÜNÜ GÖRÜN)

UYARI : Dilekçeler örnek olmaları amacıyla konulmuştur. Her olay benzersizdir ve bu nedenle dilekçelerde yeralanlardan daha farklı haklarınız ve talepleriniz olabilir. Bu nedenle dilekçeleri kullanmadan önce mutlaka uzmanından yardım alın. Arzuhalcilere , dilekçecilere aldanmayın. En iyisi konunun uzmanı bir Avukata başvurmaktır.

AİLE MAHKEMESİ

SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

&#;&#;&#;.

DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI : Hasımsız

KONU : İddet müddetinin kısaltılması istemidir.

AÇIKLAMALAR :

1- Müvekkilemiz &#;&#;.. Asliye Hukuk Mahkemesinin ../../&#;. tarih, ../&#;. E., &#;/&#;. K. sayılı ilamı ile boşanmıştır. Karar kesinleşmiştir.

2- Müvekkilemiz yeniden evlenmek istemektedir. Ancak M.K.&#;nun maddesi buna engeldir. Müvekkilemizin hamile olmadığı ekteki doktor raporu ile de sabittir.

3- Bu nedenlerle müvekkilemizin yeniden evlenebilmesi için iddet müddetinin kısaltılmasını talep etmek zarureti hasıl olmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER : TMK ve İlgili yasa maddeleri.

DELİLLER : Nüfus kaydı, Boşanma Dava Dosyası, Doktor Raporu ve her türlü yasal delil.

TALEP SONUCU : Açıklanan nedenlerle boşanma dosyası ve doktor raporu göz önünde bulundurularak iddet müddetinin kısaltılmasına karar verilmesini vekaleten saygıyla talep ederiz.

DAVACI VEKİLİ

Boşanan bir kadının başkasıyla evlenmeden önce beklemesi gereken bir süre vardır. Türk Medeni Kanununda bu süreye iddet (bekleme) müddeti denmektedir. Ancak iddet müddeti kesin bir süre değildir. Boşanan ve iddet müddeti içinde evlenmek isteyen kadın, iddet (bekleme) müddeti kaldırma davası açarak iddet müddeti içinde evlenebilir.

İddet Müddeti Nedir?

Boşanma gerçekleştikten sonra kadının başkasıyla evlenmeden önce beklemesi gereken süreye iddet müddeti (bekleme süresi)denir. İddet (bekleme) müddeti aynı zamanda boşanma sonrası bekleme süresi olarak da adlandırılmaktadır.

Tarafların boşandıktan sonra tekrar evlenebilme süreleri cinsiyete göre farklılık gösterir. Boşandıktan sonra erkek hemen evlenebilirken, kadın için kanunda iddet müddeti (bekleme süresi, iddet süresi) öngörülmüştür. Kadının boşanma sonrasında tekrar evlenebilmesi için kanunla getirilen bu iddet müddeti, boşanmış kadının olası bir hamileliği durumunda doğacak çocuğun soybağının (nesebinin) karışmamasını amaçlamaktadır.

Boşanma Sonrası İddet Süresi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Boşanma sonrası kadının yeniden evlenebilmesi için beklemesi gereken iddet süresi boşanma kararının kesinleşme tarihinden itibaren gün (10 ay) dür. Bu günlük bekleme süresinin başlangıcı evliliğin sona erme tarihidir. Evliliğin &#;sonra erme&#; tarihi ibaresi iddet (bekleme) müddeti için önem arz etmektedir. Çünkü mahkemenin boşanmaya ilişkin vermiş olduğu kararla beraber evlilik sona ermez. Evlilik, boşanma kararının kesinleşmesi ile sona erer. Boşanma kararının kesinleşmesi için belirli prosedürler gerekir. Öncelikle hakim, duruşma esnasında boşanmaya ilişkin karar verir. Sonrasında gerekçeli kararı yazar ve taraflara tebliğ eder. Taraflar bu boşanma kararına itiraz etmedikleri takdirde boşanma kararı kesinleşmiş olur. Bunun sonucunda kadın için gün sürecek olan iddet müddeti, gerekçeli kararın kesinleşmesi ile başlamış olur.

iddet müddetinde hamile kalmak

Kadının İddet Müddetinde Hamile Kalması Ve Doğum Yapması

Boşanmadan sonra kadın günlük iddet müddeti içinde doğum yaparsa, kadının boşanmış olduğu kocası kanunen çocuğun babası kabul edilir. Bu sebeple çocuğun nüfus kaydına kadının boşanmış olduğu kocasının adı yazılır.

İddet müddeti içinde kadın başka birinden hamile kalmış ise, yeniden evlenmeden önce iddet müddetinin bitmesini beklemek zorundadır. Çünkü kadın, iddet (bekleme) müddeti kaldırma davası açtığı takdirde mahkeme, kadından hamile olmadığına dair bir resmi sağlık raporu isteyecektir. Bunun sonucunda mahkeme hamile olan kadına iddet müddeti kaldırma kararı vermeyecektir. Kadın iddet müddeti içinde çocuk doğurduğu takdirde çocuğun babası kanunen kadının boşandığı kocası olacaktır. Eğer çocuğun babası eski koca değilse bu durumda kadının yapması gereken; öncelikle çocuğueski kocanın nüfusuna kaydettirmek ve sonrasında babalık davası yahut soybağının reddi davası açmak olacaktır.

İddet müddeti kadının doğum yapmasıyla birlikte sona ermektedir. Kadının önceki evliliğinden hamile olmadığının anlaşılması halinde yahut boşanan eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemeleri halinde mahkeme iddet müddetini kaldırabilir. Fakat iddet müddeti içinde evlenmek isteyen kadının evlenebilmek için her durumda iddet (bekleme) müddeti kaldırma davası açması gerekir.

İddet (Bekleme) Müddeti Dava Açarak Kaldırılabilir Mi?

Kadın için iddet müddeti kesin değildir. İddet müddeti içinde evlenmek isteyen kadın, iddet (bekleme) müddeti kaldırma davası açarak iddet müddetini kaldırabilir. Ancak bunun için gerekli şartları sağlaması gerekir. Kadın, iddet müddeti kaldırma davası açtıktan sonra mahkeme tarafından bir hastaneye gönderilir. Kadının hastaneden alınan resmi sağlık raporu, hastane tarafından mahkeme dosyasına gönderilir. Rapor, kadının hamile olmadığını kanıtlar nitelikteyse iddet müddeti mahkeme tarafından kaldırılır. İddet müddeti mahkemece kaldırıldığı takdirde kadın, günlük bekleme süresi içinde yeniden evlenebilir. Şunu da belirtmek gerekir ki; kadının iddet müddeti içinde evlenebilmesi için sadece hamile olmadığını kanıtlayanresmi sağlık raporu yeterli değildir. Mutlaka mahkeme tarafından verilmiş bir iddet müddeti kaldırma kararı olmalıdır.

İddet Müddeti Kaldırma Davası Nasıl Açılır?

İddet (bekleme) müddeti kaldırma davası, kadının iddet müddeti kaldırma talepli dilekçeyimahkemeye vermesiyle açılır. Bekleme müddetinin kaldırılması davasında davalı yoktur. Bu sebeple dava çekişmesiz ve hasımsız olarak açılmalıdır.

İddet Müddeti Kaldırma Davası Ne Kadar Zamanda Sonuçlanır?

İddet müddeti kaldırma davası süreci çeşitli hukuki faktörlere göre değişmektedir. Bu süreci hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için aile ve boşanma hukukunda tecrübe sahibi bir avukattan yardım alınması gerekir. İddet (bekleme) müddeti kaldırma davası avukat eşliğinde ortalama 15 günlükbir sürede sonuçlanır. Mahkemeden iddet müddetinin kaldırılmasına yönelik karar çıktığı takdirde; kadının kararın kesinleşmesini beklemeden gerekçeli kararla evlenmesi mümkündür.

İddet Müddeti Kaldırma Davasında Yetkili ve Görevli Mahkeme Neresidir?

İddet (bekleme) müddeti kaldırma davasında görevli mahkeme aile mahkemesidir. Ancak aile mahkemesi bulunmayan ilçelerde görevli mahkeme asliye hukuk mahkemeleridir. İddet (bekleme)müddeti kaldırma davasında yetkili mahkeme kadının yerleşim yeri mahkemesidir.

Kadının İddet Müddeti İçerisinde Boşandığı Eşiyle Yeniden Evlenmesi Mümkün Müdür?

Kadının, iddet müddeti içerisinde boşandığı eşiyle yeniden evlenmesi mümkündür. Ancak bunun için iddet (bekleme) müddeti kaldırma davası açması gerekir.

Çalışmalarını Bursa&#;da aile ve boşanma hukuku alanında yoğunlaştıran avukat Feyza HAZAR; iddet müddeti kaldırma davasında avukatlık hizmeti vermektedir.

Ücretli danışmanlık veya avukatlık hizmeti almak için Hazar Hukuk Bürosu ile iletişim kurabilirsiniz.

AVUKAT FEYZA HAZAR

HAZAR HUKUK BÜROSU

bursaavukat

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir