adet gününe göre hamilelik hesaplama / Gebelik Hesaplama - Gebelik Hesaplama ve Hamilelik Takibi - Elika Hamile

Adet Gününe Göre Hamilelik Hesaplama

adet gününe göre hamilelik hesaplama

Ultrason taraması

Gebe kaldığınız tarihi kesin olarak belirleyemeseniz bile, son adet döneminizin gününü unutun veya yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğinden de emin değilseniz, diğer ipuçları size ve doktorunuza ilk doğum öncesi randevunuzda bitiş tarihinizi belirlemenize yardımcı olabilir:

Hamileliği daha doğru bir şekilde tarihlendirebilen erken bir ultrason. Bazı doktorlar erken dönemde ultrasonu rutin olarak gerçekleştirir, ancak çoğu zaman sadece adetleriniz düzensizse, 35 yaş ve üzerindeyseniz, düşük veya hamilelik komplikasyonları öykünüz varsa veya bitiş tarihi fizik muayenenize ve SAT'a göre belirlenemiyorsa erken ultrason gerçekleştirmektedir.

Bebeğin kalp atışının ilk kez duyulduğu (değişse de 7 veya 8 hafta civarında) ve ilk fetaş hareketi hissettiğinizde (ortalama 18 ila 22 hafta arasında, ancak daha erken veya daha sonra olabilir) gebelik kilometre taşları, doğum yapacağınız gebelik bitiş tarihinizin doğru olup olmadığı konusunda ipuçları verir.

Kasık kemiğinizden rahminizin üst kısmına kadar olan ölçüm olan fundal yüksekliğiniz, her doğum öncesi ziyaretinizde doktorunuz tarafından kontrol edilmelidir ve bitiş tarihinizi doğrulanmasına yardımcı olur.

İlk dahili gebelik muayeneniz yapıldığında not edilecek rahim boyutu da doğum yapacağınız tarihi saptamak için bir faktör olabilir.

Yumurtlama Hesaplama aracı ile adet hesaplama yapabilir. adetli olduğunuz günleri de öğrenebilirsiniz, önümüzdeki birkaç ay içinde doğurganlığınızın en muhtemel olduğu tarihleri ​​verir. Ovülasyon hesaplama için yumurtlama takvimini işaretle! Adet günü hesaplama sonucunu gör.

Yumurtlama hesaplama nasıl yapılır?

Yumurtlama hesaplama son adet gününüze (SAT) göre ve adet döngünüzün uzunluğuna göre hesaplanmaktadır. Adet döngünüz 28 gün sürüyorsa yumurtlama zamanınız son adetinizin ilk gününden (SAT) itibaren gündür.  Adet döngünüz, 26 gün ise gün verimli yumurtlama gününüzdür.  30 günlük periyotlarda adet görüyorsanız gün verimli yumurtlama gününüzdür. En doğru verimli yumurtlama günlerini hesaplamak için yumurtlama hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Döngünüz 28 gün sürüyorsa bir sonraki adetiniz, son adetinizin ilk gününden 28 gün sonra başlamalıdır.

Doğurganlık pencereniz, yumurtladığınız günü ve önceki beş günü içerir, ancak  bu zaman diliminin son üç gününde hamile kalma olasılığınızın çok daha yüksek olduğunu unutmayın.

Verimli yumurtlama günlerinizi belirlemenin ve hızlı hamile kalmanın diğer yollarını öğrenin.

Yumurtlama tahmini yapabilmenin bir diğer yoluda servikal mukus yöntemidir. Servikal mukus, rahim tarafından üretilen ve rahimden salınan bir sıvıdır. Hormonlar, adet döngünüz boyunca servikal mukusunuzun doku, hacim ve renginin değişmesine neden olur . En doğurgan olduğunuz zamanı belirlemek için kullanılabilir.

Yumurtlamadan önce (yumurtalığınız bir yumurta bıraktığında) mukusunuz kalın, beyaz ve kurudur . Yumurtlamadan hemen önce servikal mukus berrak ve kaygan hale gelir. Bu tutarlılık, spermin yumurtlama sırasında bir yumurtayla buluşmak için yüzmesini kolaylaştırır. Hamile kalmak istiyorsanız, bu tür akıntı size verimli zamanının geldiğini söyler.

Servikal mukus, ne zaman doğurgan olduğunuzu veya hamile kalma olasılığınızın yüksek olduğunu size söyleyebilir.

Adet günü hesaplama takvimi : Bir sonraki adet döneminizi hesaplayın

Bir sonraki adetinizin ne zaman olacağını bilmek ister misiniz? Adet hesaplayıcımız ile adetinizin zamanını birkaç ay önceden belirleyebilirsiniz. Sadece son adetinizin ilk gününü ve ortalama adet sürenizi girin, kişisel adet takviminizi oluşturalım.

Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir?

  • Bazal vücut ısısında artış
  • Servikal mukus yumurta akı kıvamında berrak ve kaygan
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Karında hafif kramplar veya sancılar
  • Çok hafif lekelenme
  • Artan koku alma duyusu
  • Artan cinsel dürtü
  • İştah veya ruh halindeki değişiklikler
  • Şişkinlik

Karnınızdaki büyüyen bir mucizenin haberini almanızla birlikte, merak ettikleriniz hakkında bir öğrenme sürecine girersiniz. Merak edilen her konu hakkında doğru bilgiyi öğrenebilmenizin ilk adımı, hamileliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzu bilmenizdir.

Yaklaşık 40 hafta boyunca bebeğinizin gelişimini, bedeninizdeki değişimleri ve ihtiyaçlarınızı öğrenmeniz, bilgili ve sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmenizde yardımcı olacak en önemli şey gebelik hesaplamasıdır. Hamileliğiniz boyunca içinde bulunduğunuz haftaya göre tüm merak ettiklerinizi takip edebilirsiniz.

Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır

Genellikle gebelik 40 hafta sürmektedir. Gebelik başlangıç tarihinden itibaren ise yaklaşık 38 haftadır.

Dolayısıyla doğum tarihini tahmin etmenin en iyi yolu, son adet tarihinin (SAT) ilk gününden itibaren 40 hafta veya gün saymaktır.

Bir başka yöntem ise son adet tarihinin ilk gününden önce üç ay çıkarıp ve yedi gün eklemektir. (ör; 18 Haziran ise, 25 Mart)
Örneğin; son adet döneminiz 18 Haziran&#;da başlamışsa, Mart 25 olarak hesap edebilirsiniz.

Tabi unutmayın, bu hesaplanan tarihlerden bir iki hafta önce veya sonra doğum yapabilirsiniz.

Doğum tarihi değişebilir mi?

Tabi. Unutmayın, hesaplanan tarihlerden bir iki hafta önce veya sonra doğum yapabilirsiniz.

Gebelik ne zaman başlar?

Gebelik, döllenmenin gerçekleştiği anda başlar ve doğuma kadar devam eder.  Döllenme ile doğum arasında sürece gebelik denir.

Gün gün hamilelik takibimi nasıl yapabilirim?

Elika Hamile uygulamasını indirerek, 40 haftalık gebelik sürecinizi gün gün takip edebilir, kadın doğum uzmanı, diyetisyen, yoga eğitmeni gibi onlarca uzmandan tavsiyelerle bilinçi bir hamilelik geçirebilirsiniz.

Telefonunuzun modeline göre aşağıdaki bağlantılardan size uygun olana tıklayarak hemen indirin.

Gebelik Hesaplama

GEBELİK HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Gebelik hesaplama işlemlerinde genellikle son adet döneminin başlangıç tarihi, hamileliğin de başlangıcı olarak kabul edilir. Dolayısıyla hamilelik hesabı için en son adet döneminin başladığı gün baz alınır. Bu bağlamda gebelik haftası hesaplamak için bugünün tarihinden son adet tarihi çıkartılır ve sonuç yediye bölünür. Elde edilen sonuç gebelik haftasını temsil eder. Örneğin çıkan sonuç 9 ise anne adayı gebeliğin 9. haftasında demektir.

HAMİLELİK HESAPLAMA MANTIĞI

Hamilelik haftası hesaplama aracının çalışma mantığı şu şekildedir:

Şu anki tarih – Son adet döneminin ilk günü / 7 = Hamilelik haftası

GEBELİK HESAPLAMA CETVELİ

Hamilelik haftalık, aylık ve trimester olarak üç farklı dönemde gerçekleşir. Bir bebek anne karnında ortalama hafta, 9 ay, 3 trimesterde gelişimini tamamlar. Hamilelik 3 trimestere ayrılır ve her trimester bebeğin gelişiminde farklı rollere sahiptir. İşte gebelik sürecinin tasnifi;

Kaç Haftalık Hamileyim?Kaç Aylık Hamileyim?Hangi Trimester?
1 - 4 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?1 Aylıkseafoodplus.infoter
5 - 8 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?2 Aylıkseafoodplus.infoter
9 - 13 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?3 Aylıkseafoodplus.infoter
14 - 17 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?4 Aylıkseafoodplus.infoter
18 - 21 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?5 Aylıkseafoodplus.infoter
22 - 26 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?6 Aylıkseafoodplus.infoter
27 - 30 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?7 Aylıkseafoodplus.infoter
31 - 35 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?8 Aylıkseafoodplus.infoter
36 - 40 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?9 Aylıkseafoodplus.infoter

DOĞUM HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Doğum hesaplama işlemini iki farklı yöntemle yapmak mümkün. "Ne zaman doğum yapacağım?" diye merak eden anne adayları, bu iki yöntemden bir tanesini uygulayıp elde ettikleri sonuca göre muhtemel doğum tarihini öğrenebilirler.

Yöntem 1: Son adet döneminin ilk gününden itibaren gün sayılır. Çıkan sonuç muhtemel doğum tarihini ifade eder.

Yöntem 2: Gebelik hesaplama cetveline göre yapılan doğum hesaplama işleminde ise son adet döneminin ilk gününden 3 ay geriye gidilir. Çıkan sonuca 7 eklenir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir