siyah diş lekeleri evde nasıl temizlenir / Dişteki Siyah Leke Neden Oluşur, Nasıl Geçer? | Colgate

Siyah Diş Lekeleri Evde Nasıl Temizlenir

siyah diş lekeleri evde nasıl temizlenir

Bu bölümde; Diş Taşı (Tartar) Nedir, Siyah Lekelerin En Sık Sebepleri Nelerdir, Dişteki Siyah Lekelenmeler Nasıl Önlenir, Diş Taşı Belirtileri Nelerdir, Evde Kahverengi Diş Lekesi Nasıl Geçer, Dişteki Siyah Lekeler Nasıl Temizlenir ? gibi sorular cevaplarını bulacaktır. Dişteki oluşan siyah lekeler, sararmış dişler yaşamımız boyunca rahatsızlık duyacağımız bir konudur. Gülerken, sohbet ederken gözükecek olan dişlerimiz özgüvenimizi bile kırabilir. Bununla alakalı aklımıza ilk gelecek soru &#; dişteki siyah lekeler nasıl temizlenir ? &#; olacaktır.

Diş Taşı (Tartar) Nedir ?

Dişteki siyah lekeler nasıl temizlenir ? diye soracak olursanız, ilk önce oluşacak diş taşı (tartar)&#;dan bahsetmek gerekir. Dişlerden arındırılamayan plak diş taşına dönüşecektir. Gün içerisinde tükettiğimiz gıdaların ardından dişlerimizde oluşan bakterilerin ürettiği asitten meydana gelir. Dişlerde bulunan diş taşı (tartar) tamamen giderilebilmesi için bir hekim tarafından yapılması gerekir. Yoğun diş fırçalamak veya diş ipi kullanmak geçireceği anlamı taşımaz.

Diş Taşı Belirtileri Nelerdir ?

Diş taşı olarak bildiğimiz dişteki siyah lekeler aslında bakteri birikimidir. Diş üzerinde sert bir tabaka haline geldiği için fırçalamak ile giderilmez. Belli bir zaman sonra iltihap, kanama ve diş etinde şişliklere sebebiyet vererek en büyük belirtilerini de ortaya çıkarmış olur. Dişteki siyah lekeler nasıl temizlenir ? demeden önce belirtilerine göz atmakta fayda vardır.

Diş Taşı Belirtileri Nelerdir

Siyah Lekelerin En Sık Sebepleri Nelerdir ?

Dişteki siyah lekeler ağız yoluyla alınan tüm gıdaların tüketilmesi ve yeme alışkanlıkları ile ilgilidir. Bunun yanı sıra yaş ilerlemesi, diş sağlığı (dolgular, travmalar, tedaviler), genetik problemler ile ilgili birçok neden bulunabilir.

Siyah Lekelerin En Sık Sebepleri Nelerdir

 

Dişteki siyah lekeler nasıl temizlenir ? sorusunun cevabı ve siyah lekelerin çoğalmasına neden olacak sebepleri aşağıdaki gibidir;

  • Kahve, çay, sigara, kırmızı şarap, renklendirici soslar gibi tüketimler diş renginde sararmaya ve siyah lekelere öncülük eder.
  • Fazla flor içeren gıda ve günlük kullanmış olduğumuz diş macunları da dişte grileşme ve siyahlaşma gösterebilir.
  • Gen yapısına bağlı olarak nedensiz lekeler olabilir.
  • İçeriğinde demir elementi barındıran gıdalar ve ilaçlar dişteki renk değişiminde önemli rol oynar.
  • Klorheksidin içeren ağız çalkalama sularına (gargara) dikkat edilmesi gerekir.

Bunlar gibi birçok nedenlerle dişteki siyah lekelerin çoğalmasına sebebiyet vermekteyiz.

Dişteki Siyah Lekelenmeler Nasıl Önlenir ?

Dişteki siyah lekeler ve kahverengi lekeler genellikle yeme &#; içme alışkanlıklarımızdan geçmektedir. Özellikle asitli, şekerli ve yapay renkli yiyeceklerden kaçınılması gerekmektedir. Sağlıklı ve düzenli beslenme ilk kuralımız. Bu yüzden lekeler oluşmadan önce önlemini almak diş sağlığımız açısından daha etkilidir.

Kahve, Çay ve Sigara Tüketiminden Uzak Durun

Kahve ve çay popüler içecekler arasında yer alıyor. Fakat dişlerin lekelenmesi açısından büyük rol oynuyor. Sararma ve kararmalara en etkili sebepler arasındadır. Sigara ise sararma ve tartarın en yakın dostudur.

Düzenli Olarak Dişlerinizi Fırçalayın​​​​​​​

Dişteki siyah lekeler nasıl temizlenir ? Dişlerinizi düzenli fırçalayın. En önemli unsurların başındadır. Doğru fırça kullanımı ve düzenli fırçalamak diş sağlığımızın yanı sıra beyaz dişlere ve oluşacak diş hastalıklarına karşı koruyucu bir tabaka oluşturacaktır.

Düzenli Olarak Dişlerinizi Fırçalayın​​​​​​​

Suyla Ağızınızı Çalkalayın

Dişlerinizi fırçalayacak kadar durumunuz müsait değil ise en azından ağzınızı su ile çalkalamanız dişlerde oluşacak plakları önleyecektir.

Evde Kahverengi Diş Lekesi Nasıl Geçer ?

Dişteki siyah lekeler nasıl temizlenir ? Evde yapılacak pratik bir uygulama olan bu işlem dişlerdeki sararmaya ve kararmaya etkili bir şekilde yardımcı olacaktır. Aşağıda sırasıyla anlatılacak olan bu uygulamayı haftada bir kez yapabilirsiniz.

Gerekli malzemeler ;

  • Diş macunu,
  • Karbonat,
  • 2 adet kürdan,
  • Alüminyum folyo,
  • Çay tabağı.

Yapılışı ;

  • Günlük yaşamımızda kullanmış olduğunuz diş macunundan bir çay kaşığı kadar tabağınıza ekleyiniz.
  • Bir tatlı kaşığı karbonatı çay tabağınızda bulunan macunla birlikte karıştırınız.
  • Bir çay kaşığı su ekleyip, kürdan yardımı ile iyice karıştırınız.
  • Macun kıvamına gelecek şekilde hazırlayınız.
  • Diğer kürdanınızın uç kısmını alüminyum folyo ile sarınız.
  • Hazırladığınız kürdanın alüminyum folyo kaplı olan kısmını çay tabağında bulunan karışıma batırıp macundan alınız.
  • Dişlerinize ve sararmanın yoğun olduğu bölgelere iyice uygulayıp dakika bekleyiniz.
  • Son işlem olarak diş fırçanız ile fırçalayıp durulayınız.

Not : Hazırlamış olduğunuz karışımınıza suyu fazla eklediğiniz taktirde karbonat ilave edebilirsiniz.

Dişteki Siyah Lekeler Nasıl Temizlenir ?

Dişteki siyah lekeler için evde uygulanan birçok işlem, ilaç vardır. Fakat bunlardan bazıları hiçte sanıldığı gibi sağlıklı ve bilinçli değildir. Diş etlerimiz zarar görebilir ve ağız içinde yaralanmalar oluşabilir. Bazen bu lekeler sağlığınızı da etkileyebilir. Diş ağrısına, çürüğüne sebebiyet verebilir. Diş ağrısını doğal yöntemlerle geçirebilmekte mümkündür. Konuyla ilgili pratik bilgiler için buraya tıklayınız.

Uzmanlar tarafından yaşınıza, genetik diş yapınıza, daha önce uygulanan diş tedavilerinize bakıldıktan sonra karar verilmelidir. Sadece doktorunuzun vermiş olduğu evde kullanılacak doğal yöntemlerle yapılabilir diş temizleme uygulamalarını göz önünde bulundurmak gereklidir. Doktorunuzun diş yapınızı inceledikten sonra uygun gördüğü tedavilere önem vermelisiniz.

Özet

Dişteki Siyah Lekeler Nasıl Temizlenir ?

Yazı Adı

Dişteki Siyah Lekeler Nasıl Temizlenir ?

Açıklama

Bu bölümde; Diş Taşı (Tartar) Nedir, Siyah Lekelerin En Sık Sebepleri Nelerdir, Dişteki Siyah Lekelenmeler Nasıl Önlenir, Diş Taşı Belirtileri Nelerdir, Evde Kahverengi Diş Lekesi Nasıl Geçer, Dişteki Siyah Lekeler Nasıl Temizlenir ? gibi sorular cevaplarını bulacaktır. Dişteki oluşan siyah lekeler, sararmış dişler yaşamımız boyunca rahatsızlık duyacağımız bir konudur.

Yazar

Dişi Fare

Yayıncı Adı

Klavye Fare

Yayıncı Logosu

Klavye Fare

Dişlerden Nikotin Lekesini Nasıl Çıkarabilirsiniz?

Dişlerinizi düzenli ve doğru şekilde fırçalayın

Dişlerinizi günde en az 2 kez fırçalıyor musunuz? Sigara içtiğinizde bu sürenin yeterli olmadığını söylesek, fakat daha fazla fırçalamanın da dişlerinize zarar verebileceğini biliyor musunuz? Sigara içtikten hemen sonra diş minesine gömülüp lekeye neden olabilecek katran ve kimyasalları hızla çıkarmak dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Yani bu noktada daha beyaz dişler istiyorsanız nikotini bırakmanız gerektiğini söyleyelim.

Şuan için bu sizin için zorlayıcı bir durumsa, Dişlerinizi Beyazlatmaya Yardımcı Olan 5 Gıda yazımıza bir göz atmanızı öneririz. Mesela henüz bilimsel bir çalışmaya dayanmasa da karpuzun içindeki liflerin dişleri fırçalamaya yardımcı olduğu söyleniyor.

Tabii bunların yanında dişleri doğru teknikler ve doğru macun ve fırçalar ile fırçalıyor olmanız da önemli.Signal White Now Diş Macunları ilk fırçalamada bile daha beyaz dişlere sahip olmanıza yardımcı olur. Ayrıca eğer diş hassasiyeti problemi yaşıyorsanız Signal White Now Sensitive Diş Macununu denemeyi de ihmal etmeyin. Signal White Now Sensitive soğuk ve sıcak içeceklere karşı dişlerinizin hassasiyetini engellemeye yardımcı olur ve dişlerinizi beyazlatır

Diş fırçalama tekniklerinizin de doğru olup olmadığını netleştirmek için 5 Diş Fırçalama Hatası yazımıza göz atabilirsiniz.

Yılda en az 2 kez diş hekiminizi görün

Dişlerinizde herhangi bir sorun olmasa bile yılda en az 2 kez mutlaka diş hekiminize görünün. Bu ziyaret sırasında diş hekiminiz dişlerinizi temizleyebilir. Dişler üzerinde biriken yemek artıkları zamanla plak denilen bir tabaka oluşturur. Bu plakların temizlenmemesi onların sertleşerek tartara dönüşmesine neden olur. Diş temizliği sırasında kullanılan özel aletler ile dişleriniz üzerindeki bu taşlaşmış tartarlar temizlenir.

Evde doğal yöntemler deneyin

Tabii evde kullanılan doğal yöntemle de uzun yıllardır vazgeçilmeyen diş beyazlaştırma yöntemleri arasındadır. Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.

*Kullanmadan önce mutlaka diş hekiminize danışmayı da ihmal etmeyin. Uzun yıllardır kullanılan ve güvenilir sayılan bir yöntem olsa da bu sizin için doğru bir yöntem olmayabilir. Dişlerinizde başka bir problem varsa ya da farklı bir tedavi deniyorsanız olası bir olumsuz reaksiyonu önlemek için diş hekiminize danışmanızda fayda var.

Çileğin içinde bulunan malik asit dişleri temizleyebilir aynı zamanda tükürük üretimini de teşvik ettiği için diş çürümelerini de engelleyebilir. Çileği bir püre haline getirip, diş fırçanıza alabilir ve bunun ile dişlerinizi fırçalamayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca muz kabuğu da dişleri beyazlatan diğer doğal gıdalar arasındadır. Muz kabuğundan bir parça alıp bunun ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Bebeklerde Dişte Siyah Leke

Bebeklerde Siyah Diş Lekeleri

Bebek Sağlığı ve Gelişimi

Ebeveynler, bebeklerinin her şeyiyle özenle ilgilenerek onların sağlıklı birer birey olmaları yolunda ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışırlar. Onlar bebeklerinde gördükleri en ufak rahatsızlık belirtisinin üstünde durarak miniklerin sağlıklarının bu durumdan minimum düzeyde etkilenmesi için uğraşırlar. Çünkü bebek büyütmek oldukça zorlu bir süreçtir ve bu süreçte karşılaşılan her bir yenilik ebeveynlerin yeni bir mutluluk ya da endişeyle karşılaşmasını beraberinde getirir.

Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı

Bebeklerin diş çıkarması da çocuklarıyla ilgili her detaya değer veren ebeveynler için oldukça heyecan verici bir durumdur. Çünkü çıkan her diş, aileye bebeklerinin büyüdüğünü gösteren somut bir detaydır. Fakat miniğin karşılaştığı her yeni durum gibi dişlerinin çıkması da ebeveyne yeni sorumluluklar yükler. Anne ve baba, dişler çıktıktan sonra kendilerini çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaya çalışırken bulurlar. Çünkü çocuğun ileride ne kadar sağlıklı dişlere sahip olacağı çocukluktan itibaren dişlerine nasıl baktığıyla doğrudan ilgilidir. Bunun farkındalığıyla hareket eden aile de çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için çeşitli yöntemler denerler. Bu yöntemlerden bazıları şöyledir;

Ücretsiz üye olarakeğitici oyunları gör!

Çocuğunuzun gelişimini en iyi şekilde takip edin
Aylık gelişim bilgilerini görün ve takip edin
’den fazla eğitici oyunla çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunun
Annelik ve babalık hakkında uzmanlarla görüşün
  • Ebeveynler çocukları dişlerini düzenli olarak fırçalasın diye onlara birbirinden renkli diş fırçalarından alarak onun dişlerini fırçalamaya yöneltmeye çalışırlar. Özellikle üzerinde sevilen çizgi film kahramanlarının olduğu diş fırçaları çocuklar tarafından çok ilgi çekmektedir.
  • Ebeveynlerin çocukları dişlerini fırçalasın diye denedikleri yöntemlerden biri de; çocuklar için özenle hazırlanan ve aromasıyla miniklerin hoşuna giden tattaki diş macunlarından almaktır. Bu diş macunları şekerli aromalarıyla çocukların hoşuna gider ve diş fırçalamayı onlar için daha keyifli hale getirir.

Bazen ebeveynler daha sağlıklı dişlere sahip çocuklarının olması için ellerinden gelen her şeyi yapsa da; çocukları dişlerini yeteri kadar temizleyemez ve miniklerin dişlerinde siyah lekeler oluşur. Bazen de bu lekeler kullanılan ilaçlar yüzünden oluşabilir. Yazımızın kalan kısmında dişteki siyah lekelerin oluşum nedenlerini, bu lekeleri ilerleten ilaçları, siyah lekeler ve çürükler arasındaki ilişkiyi son olarak da siyah lekelerin tedavi yöntemlerini inceleyeceğiz.

Dişte Siyah Leke Oluşumu

Çocukların dişlerinde görülen sorunlardan biri de; dişte oluşan siyah lekelerdir. Bu diş lekeleri kromojen bakterilerin ön ve arka grup dişlerin dişetlerine yakın yerlerinde oluşan lekelerdir.

Lekeler demir sülfid içerir. Bakteriyel aktivite sonucu oluşan hidrojen sülfid ile tükürük ve dişeti sıvısındaki demir arasındaki reaksiyon sonucu oluşur.

Hangi ilaçlar bu lekelenmeyi yapar?

Demir eksikliğine bağlı alınan ilaçlar, demir içeren multivitaminler şuruplar ya da pekmez tarzı gıdalar bu tip lekeler oluşturabilir.

Dişteki siyah lekeler çürük mü?

Bunlar çürük değil, lekedir ancak görüntüsü siyah olduğundan çürük zannedilmektedir.

Ancak çocuk dişlerini iyi fırçalamaz ise bu lekelerin üstüne yemek artıkları daha kolay tutunabildiğinden diş çürümeleri oluşabilir.

Siyah lekeler nasıl giderilebilir, tedavisi nedir?

Dişlerdeki siyah lekelerden normal diş taşı temizliği ve cila işlemi yapılarak kurtulmak mümkündür.

Diş Lekeleri Nasıl Ge&#;er? Dişteki Lekeler Nasıl Giderilir?

 Dişler, gülümsememizi etkileyen ve güzelleştiren en önemli unsurlardan biridir. Bu yüzden dişlerin temiz olması gerekir. Dişlerde bulunan lekelerden kurtulmak çok önemlidir.

Diş Lekeleri Nasıl Geçer?

Diş lekeleri, rutin olan diş bakımının yapılmaması ve zararlı ürünlerin kullanılması sonucu ortaya çıkan dişlere zarar veren tortular ve sarı görünümlü lekelerdir. Ancak bazı işlemler ile bu lekelerden kurtulmak mümkündür. Diş lekelerinin geçmesi için ilk ve en önemli adım düzenli temizliktir. Yani dişler mutlaka düzenli olarak fırçalanmalıdır. Ayrıca fırçalama sırasında diş macununun yanı sıra eczanelerden temin edilebilecek leke karşıtı temizlik ürünleri kullanılabilir.

 Diş Lekeleri için doğal yöntemlerde tercih edilebilir. Lekelere karşı kullanılabilecek ilk akla gelen yöntem karbonattır. Diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Sonrasında tekrar diş macununuz ile fırçalayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Dişteki Lekeler Nasıl Giderilir?

 Dişteki lekelerden tamamen kurtulmak biraz zordur. Tamamen kurtulmak için doktor kontrolünde temizletmek kesin çözümdür. Fakat doktora gitmek yerine evde çözüm arıyorsanız ve diş lekeleriniz çok değil ise karbonat ve limon yöntemini kullanabilirsiniz. Bir miktar karbonat üzerine sıkacağınız iki damla limon ile fırçalamak da lekelerin azalmasına yardımcı olur. Lekelerden kurtulmak için en basit yöntem ise gün içerisinde ağzınızı su ile çalkalayın. Hem yeni leke oluşumunun da önüne geçebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası