gaz sıkışması için ilaç isimleri / Gaz sorununuz varsa | Osman MÜFTÜOĞLU Köşe Yazısı - Hürriyet Haberler

Gaz Sıkışması Için Ilaç Isimleri

gaz sıkışması için ilaç isimleri

GAZ SANCISI NEDİR? GAZ SANCISINA NE İYİ GELİR?

Gaz Sancısı Nedir?

Herkesin vücudunda gaz vardır. Gaz varlığı rahatsız edici ve utanç verici olabilir, ancak gaz sancısı yaşamı tehdit edici bir problem değildir. Vücuttaki gaz, ağız aracılığıyla geğirme yoluyla veya rektumdan geçirilerek dışarı atılır. Çoğu insan günde yaklaşık 1 ila 4 litre gaz üretir ve günde yaklaşık 14 kez gaz çıkarır.

Gaz karbondioksit, oksijen, nitrojen, hidrojen ve metan gibi çoğu kokusuz buharlardan oluşur. Kalın bağırsaktaki bakteriler ise kükürt içeren gazları salgılayarak hoş olmayan bir gaz kokusu üretir.


Sindirim sisteminde gaza ne sebep olur?

Sindirim sistemindeki gaz iki kaynaktan gelmektedir:

  • Aerophagia (hava yutma). Hava yutmaya genellikle hızlı yemek veya içmek, sakız çiğnemek, sigara içmek veya gevşek takma dişler takmak neden olur.

Geğirme, yutulan havanın mideden ayrılmasını en çok sağlayan aktivitedir. Geğirme sonucu atılamayan gaz kısmen ince bağırsakta emilir ve küçük bir kısmı kalın bağırsağa girerek rektumdan atılır.

  • Kalın bağırsakta (kolon) doğal olarak bulunan zararsız bakteriler tarafından bazı sindirilmemiş gıdaların parçalanması

Bazı karbonhidratlar (şeker, nişastalar ve lif), belirli enzimlerin eksikliği veya yokluğu nedeniyle ince bağırsakta sindirilmez. Sindirilmemiş veya emilmemiş yiyecek daha sonra, zararsız ve normal bakterilerin bu maddeleri parçaladığı kalın bağırsağa geçer. Bu işlem hidrojen, karbondioksit ve tüm insanların yaklaşık üçte birinde rektumdan salınan metan gazları üretir.


Aşırı Gaz Oluşumu Nedeni Olan Yiyecekler

Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'ne göre, karbonhidrat içeren gıdaların çoğu gaz çıkarma nedeni olabilirken, yağ ve protein içeren besinler daha az gaz çıkarmaya neden olur. Gaza neden olan yiyeceklerden bazıları şunlardır:

  • Rafinoz. Fasulye, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, kuşkonmaz, diğer sebzeler ve tam tahıllarda bulunan karmaşık bir şeker.
  • Laktoz. Peynir, dondurma gibi süt ve süt ürünlerinde, ekmek, tahıl gevreği ve salata sosu gibi işlenmiş gıdalarda bulunan doğal bir şekerdir. Bu yiyecekleri yedikten sonra gaz sancısı oluşumu, laktoz intoleransınız olduğu anlamına gelebilir.
  • Fruktoz. Soğan, enginar, armut ve buğdayda bulunan bir şekerdir. Fruktoz ayrıca bazı alkolsüz içeceklerde ve meyveli içeceklerde tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır.
  • Sorbitol. Elma, armut, şeftali ve kuru erik gibi meyvelerde doğal olarak bulunan bir şekerdir. Sorbitol ayrıca birçok diyet gıdasında, şekersiz sakızlarda yapay tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır.
  • Nişastalar. Patates, mısır, erişte ve buğday gibi çoğu nişasta kalın bağırsakta parçalandıkça gaz üretir. (Pirinç, gaza neden olmayan tek nişastadır.)
  • Çözünür lif. Suda kolaylıkla çözünen ve bağırsaklarda yumuşak, jel benzeri bir doku alan lif; yulaf kepeği, fasulye, bezelye ve çoğu meyvede bulunur.
  • Çözünmez lif. Buğday kepeğinde ve bazı sebzelerde bulunan, esasen değişmeden bağırsaklardan geçen ve çok az gaz üreten bir lif türü.

Gaz Sancısının Belirtileri Nelerdir?

Aşırı gaz nedeni ile kronik semptomların oluşması nadirdir. Aşağıdakiler gaz sancısı nedeniyle oluşabilecek semptomlarıdır. Bununla birlikte, her birey semptomları farklı şekilde yaşayabilir. Gaz sancısının belirtileri şunları içerebilir:

  • Geğirme. Yemek sırasında veya sonrasında geğirme normaldir.

Kronik sürekli geğirme, peptik ülser hastalığı, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) veya gastrit gibi bir üst gastrointestinal bölge hastalığının belirtisi olabilir.

  • Gaz Çıkarma. Günde 14 ila 23 kez gaz geçişi normal kabul edilir.
  • Karın şişkinliği. Şişkinlik genellikle irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi bir bağırsak hareketliliği bozukluğunun sonucudur. Motilite bozuklukları, bağırsak kaslarının anormal hareketleri ve kasılmaları ile karakterizedir. 

Crohn hastalığı, huzursuz bağırsak sendromu, kolon kanseri veya bağırsak tıkanmasına neden olan herhangi bir hastalık da karın şişkinliğe neden olabilir.

Ameliyattan kaynaklanan fıtıklar veya yara dokuları da şişkinliğe ve ağrıya neden olabilir.

Yağlı yiyecekler midenin boşalmasını geciktirerek şişkinlik ve rahatsızlığa neden olabilir, ancak çok fazla gaz sancısına neden olmaz.

  • Karın ağrısı ve rahatsızlık hissi. Bağırsaktaki gaz bazı kişilerde ağrıya neden olur. Ağrı, kolonun sol tarafında olduğunda kalp hastalığı ile, sağ tarafında toplandığında ise, safra kesesi taşları veya apandisit ile karıştırılabilir.
  • Kabızlık. Düşük lifli diyet, opioid ilaçları veya antikolinerjik ilaç kullanımı gibi sindirim sürecini yavaşlatarak kabızlığa sebep olabilecek herhangi bir şey, bağırsak fonksiyonunu frenleyerek gaz sancısı oluşumuna sebep olabilir.

Gaz sancısı semptomları diğer tıbbi durumlar veya sorunların belirtileri ile benzerlik gösterebilir. Kesin teşhis için daima doktorunuza danışın.


Sindirim sistemindeki aşırı gaz nasıl teşhis edilir?

Gaz sancıları, keşfedilmesi ve tanı konulması gereken ciddi bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Doktorunuz tanı koymak için önce fizik muayene gerçekleştirecektir. Fizik muayene sırasında doktorunuz, herhangi bir hassasiyet olup olmadığını ve herhangi bir anormallik hissedip hissetmediğini belirlemek için karnınıza dokunabilir. Karnınızın sesini bir stetoskopla dinlemek, doktorunuzun sindirim sisteminizin ne kadar iyi çalıştığını belirlemesine yardımcı olabilir. Muayenenize ve kilo kaybı, dışkıda kan veya ishal gibi diğer belirti ve semptomların varlığına bağlı olarak doktorunuz teşhise yardımcı olmak için aşağıdaki bahsedilen bazı ek testleri isteyebilir:

  • Kan testi
  • Karın röntgeni
  • Beslenme aktiviteleriniz hakkında bilgi. Belirli bir süre boyunca tüketilen yiyecek ve içeceklerin bir günlüğünü tutmanız ve / veya gün içinde kaç kez gaz çıkardığınızı saymanız istenebilir.
  • Kolonoskopi. 50 yaş ve üstü kişiler ve ailesinde kolon kanseri öyküsü olan kişilerde kolorektal kanser olasılığı düşünülmektedir. Kolonoskopi, doktorun kalın bağırsağın tüm uzunluğunu görmesine izin veren ve genellikle anormal büyümeleri, iltihaplı dokuları, ülserleri ve kanamayı belirlemeye yardımcı olabilen bir prosedürdür. Uzun, esnek, ışıklı bir tüp olan bir kolonoskopun rektumdan kolona kadar sokulmasını içerir. Kolonoskop, doktorun kolonun astarını görmesine, daha fazla inceleme için doku çıkarabilmesine ve keşfedilen bazı sorunları tedavi etmesine izin verir.
  • Sigmoidoskopi. Sigmoidoskopi, doktorun kalın bağırsağın bir kısmının içini incelemesine izin veren ve ishal, karın ağrısı, kabızlık ve kanamanın nedenlerini belirlemede yardımcı olan bir teşhis prosedürüdür. Sigmoidoskop adı verilen kısa, esnek, ışıklı bir tüp rektum yoluyla bağırsağa yerleştirilir. 

Gaz Sancısı Tedavisi

Gaz sancısının kesin çözümü yoktur. Sindirim sistemindeki gaz sancısı için özel tedavi, aşağıdakilere göre doktorunuz tarafından belirlenecektir:

  • Yaşınız, genel sağlığınız ve tıbbi geçmişiniz
  • Durumun kapsamı
  • Belirli ilaçlara, prosedürlere veya tedavilere toleransınız
  • Durumun seyri için beklentiler
  • Fikriniz veya tercihiniz

Gaz ağrılarınız başka bir sağlık sorunundan kaynaklanıyorsa, altta yatan durumu tedavi etmek rahatlama sağlayabilir. Aksi takdirde, gaz sıkışması genellikle diyet değişiklikleri, yaşam tarzı değişiklikleri veya reçetesiz satılan gaz giderici ilaçlarla tedavi edilir. Çözüm herkes için aynı olmasa da, küçük bir deneme yanılma sonrasında çoğu insan biraz rahatlama bulabilir.


Gaz Sancısına Ne İyi Gelir

Gaz Sancısı Tedavisinde Diyet

Beslenme değişiklikleri vücudunuzun ürettiği gaz miktarını azaltmaya veya gazın sisteminizde daha hızlı hareket etmesine yardımcı olabilir. Diyetinizin ve gaz sancısı belirtilerinin günlüğünü tutmak, doktorunuza yardımcı olur ve diyetinizdeki değişiklikler için en iyi seçenekleri belirlemenize olanak sağlar. Bazı besinleri tüketmeyi bırakmanız veya daha küçük porsiyonlar yemeye başlamanız gerekebilir.

Aşağıdaki diyet tavsiyelerine uymak gaz sancısının belirtilerini iyileştirebilir:

  • Yüksek Lifli Yiyecekleri Tüketmemek. Gaza neden olabilen yüksek lifli yiyecekler arasında fasulye, soğan, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kuru erik, tam buğday ve kepek bulunur. Hangi yiyeceklerin sizi en çok etkilediğini deneme yanılma yoluyla keşfedebilirsiniz. Yüksek lifli gıdalardan birkaç hafta uzak durabilir ve yavaş yavaş tekrar tüketmeye başlayarak sorunun yüksek lifli gıdalardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırabilirsiniz. Lifli besin alımını sürdürebileceğiniz sağlıklı bir diyet planı için doktorunuzla konuşun.
  • Süt Ürünlerinden Uzak Durmak. Diyetinizdeki süt ürünlerini azaltmak gaz sancısı semptomlarını azaltabilir. Ayrıca, sindirime yardımcı olması için laktoz içermeyen süt ürünlerini deneyebilir veya laktaz takviyeli süt ürünleri alabilirsiniz.
  • Kızarmış veya yağlı yiyeceklerin tüketimini azaltın. Yağ, bağırsaklardan gazın temizlenmesini geciktirir. Kızarmış veya yağlı yiyecekleri azaltmak gaz sancısını azaltabilir.
  • Gazlı içecek tüketimini azaltın. Gazlı içecek tüketmeyin veya azaltın.
  • Lif takviyeleri hakkında bilgi alın. Bir lif takviyesi kullanıyorsanız, sizin için en iyi olan lif takviyesinin miktarı ve türü hakkında doktorunuzla konuşun.
  • Su tüketimini arttırın. Kabızlığı önlemeye yardımcı olmak için, gün boyunca ve öğünlerinizle birlikte su için.

Gaz Sancısı Tedavisinde Reçetesiz İlaçlar ve Takviyeler

Aşağıdakiler bazı kişilerde gaz sancısı semptomlarını azaltabilir:

  • Fasulye ve diğer sebzelerdeki karbonhidratların parçalanmasına yardımcı olan alfa galaktosidaz
  • Laktoz intoleransınız varsa, süt ürünlerindeki (laktoz) şekeri sindirmenize yardımcı olarak gaz sancılarını azaltan laktaz takviyeleri. Hamileyseniz veya emziriyorsanız, laktaz takviyeleri kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.
  • Gazdaki baloncukları parçalamaya yardımcı olarak gazın sindirim sisteminizden geçmesine yardımcı olabilen simetikon. Gaz semptomlarını hafifletmedeki etkinliğine dair çok az klinik kanıt vardır.

Gaz Sancısı Tedavisinde Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Yaşam tarzı değişiklikleri yapmak aşırı gaz varlığı ve gaz sancısını azaltmaya veya hafifletmeye yardımcı olabilir.

  • Daha küçük porsiyonlarla yemek tüketin. Sağlıklı bir beslenme programının içindeki bir çok besin gaz oluşumuna neden olabilir. Gaz oluşturabilecek yiyecekleri daha küçük porsiyonlarda tüketmeyi deneyin.
  • Yavaş yiyin ve yemeğinizi iyice çiğneyin.
  • Sakız çiğnemekten, sert şekerleri emmekten ve içecekleri pipetle içmekten kaçının. Bu aktiviteler daha fazla hava yutmanıza neden olabilir.
  • Sigara içmeyin. Sigara içmek, yuttuğunuz hava miktarını artırabilir. Bırakmak için yardıma ihtiyacınız varsa doktorunuzla konuşun.
  • Egzersiz yapın. Düzenli egzersiz, kolonunuzdan gazın salınmasını önleyebilecek bir problem olan kabızlık riskini azaltır.

Gaz Sancısı Nasıl Önlenir 

  • Sağlıklı beslenme alışkanlıkları
  • Gaz giderici ilaç kullanımı
  • Yutulan hava miktarını azaltmak

Lif açısından zengin besinlerle beslenmek, susuz kalmamak ve egzersiz yapmak, gaz sancıları yaşamamak için uzun vadede iyi bir yaklaşımdır. Bu önlemlerin gaz sancısı problemini iyileştirmediği durumlarda, polietilen glikol müshil kullanımı düşünülebilir.

Gaz Sancısı Nedir? Gaz Sancısına Ne İyi Gelir? Hakkında Bizimle İletişime Geçin

Gaz sorununuz varsa

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Vücudunuzun bazen gerçek bir gaz üretim merkezi haline gelebileceğini biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Hepimizin bağırsaklarında her gün makul miktarda metan gazı, karbondioksit, hidrojen ve nitrojenden oluşan bir karışım hep oluşur. Ancak bağırsaklarımız bu işi bazen abartır. İşte o zaman olur olmaz yerlerde, olur olmaz zamanlarda problemler yaşanır.
Bazen bir sınavda, önemli bir toplantıda, uzun zamandır beklediğiniz bir randevuda, bazen de kalabalık bir asansörde böyle bir durumla karşılaşmak can sıkıcıdır.
“Neden bazı bağırsaklar çok fazla gaz üretirler?” sorusunun cevabını vermek kolay değildir. Sebep bazen bağırsakların laktoz duyarlılığı, bazen de sinirsel kolit (yani mutsuz bağırsak) hastalığıdır. Gaz şikâyetinin arkasında beslenme hataları da olabilir.
Gaz oluşumunu artırdığı bilinen meyve ve sebzeler, taneli tahıllar, fasulye, bezelye gibi baklagilleri fazlaca yiyenlerde aşırı gaz üretimi kaçınılmaz hale gelir.
Yukarıda saydığımız besinlerin hepsi fazla miktarda lif içermektedir. Bu besinleri çok yiyenlerde -hele bir de su içmezlerse- gaz bir kader gibidir.
İnce bağırsaklara ulaşan sindirilmemiş karbonhidratların kalın bağırsaklardaki bakteriler tarafından aşırı miktarda hazmedilmesi de gaz sorununa yol açar.
Ülserotif, kolit Crohn hastalığı ve sinirsel kolit problemi olanlarda da gaz şikâyeti fazladır. Kabızlık nedeniyle bağırsak yumuşatıcısı ilaçlar (laksatif) kullananlarda, sık sık antibiyotik alanlarda da gaz şikâyetine sık rastlanır.
Diğer taraftan süt ve süt ürünlerinde bulunan laktoz isimli maddeyi parçalayan bağırsak enzimi laktoz eksik ya da yetersiz ise sütlü gıdalar yendikten sonra gaz ve şişkinlik şikâyetine çok sık rastlanır.
Mide üşütmesinden gıda zehirlenmesine, seyahat ishalinden dizanteriye kadar başka pek çok sorunda gaz şikâyeti olabilir.

NE YAPMALI?

Haberin Devamı

Eğer böyle bir probleminizin olduğunu düşünüyorsanız beslenme planınızda lahana, turp, soğan, karnabahar, bezelye, mercimek, fasulye, kepekli tahıllar, kepekli ekmekler ve sebzelere özellikle salatalık ve kabağa daha az yer vermelisiniz.
Meyveyi abartmamalı, laktoz içermeyen süt ürünleri kullanmalısınız. Yağlı ve kızartılmış yiyeceklerden uzak durmalısınız. Lokmaları yavaş yemenizde yarar olabilir.
Yemeklerden sonra içilen nane çayının nane yağı içeren kapsül ve damlaların, Asidofil bakteriler içeren probiyotik ürünlerin, sindirim enzimlerinin ve doğal karbonun da faydası olabiliyor.
Eğer bu önlemlere rağmen şikâyetleriniz artarak devam ediyorsa, bir doktordan yardım istemeniz yararlı olacaktır. Özellikle gaz hikâyesine eşlik eden bulantı, kusma, ishal, kanama, kilo kaybı gibi sorunlar da mevcutsa, doktorunuzla görüşmekte geç kalmamanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Bayramlar sizin için fazla yeme özgürlüğü anlamına geliyorsa

“Etrafımda zengin sofralar, çeşit çeşit bayram tatlıları varken kendimi nasıl kontrol edeceğim?” diye soruyorsanız, işte sizi bayram sofralarına ve ikramlarına psikolojik olarak hazırlayacak birkaç öneri:
? Bayramda gündelik beslenme programınızın dışında fazladan kaç kalori alabileceğinizi belirleyebilirsiniz. Sizin planlarınıza rağmen yemeniz konusunda ısrarcı bir tutum sergileyenler olursa, kendi kendinize şu soruyu sorun: Bu planladığım bir durum mu, değil mi? Eğer planınızı bozmanız gerekecekse kararlı biçimde reddedin.
? Size ısrarla ikram edilen çikolata, şeker gibi kalorisi bol yiyecekleri o anda reddedemiyorsanız kabul edip, oradan ayrıldıktan sonra başkalarına ikram edin.
? Her şeyi sınırsızca yiyememeyi “mahrum kalmak” olarak değil, sizi “daha ince ve formda biri olmaya yaklaştıran bir adım” olarak düşünün.
? Unutmayın ki, gün sonunda aşırı yemekten ötürü suçluluk duymak yerine, sizi zorlayan durumlarla başarılı bir şekilde baş etiğinizi hatırlayarak, kendinizle gurur da duyacaksınız. Seçim sizin

De(nge)liye her gün bayram!

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’nün “sağlık” tanımlaması, “kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal olarak tam anlamıyla iyilik hali”dir. Buradan çıkan sonuç, “hastalık ya da engel/özür durumunun olmaması”nın sağlığın sınırlarını belirlemede yeterli olamayacağıdır. Gündelik yaşantı, çevre koşulları, iş ortamı, iklim gibi birçok etmen de devreye girmektedir. Yasalar, uygulayıcı kurumlar, eğitim çalışmaları ve diğer disiplinler de sorumluluk almaktadır. Ancak her koşulda öncelik, “yaşam biçimi” ve “güncel yaşamdaki alışkanlıklar ve uygulamalar”dadır.
Hasta olmayı beklemeden, yaş ve cinsiyet gibi değişkenlere göre, gereken zamanlarda, uygun gelen incelemeleri yaptırmak bedensel iyilik için ilk koşuldur. Dengeli, nitelikli ve ölçülü beslenmek de ikinci önemli koşul olmalıdır. Verimli bir uyku ile bedeni dinlendirebilmek, iş ve ev ortamının niteliklerini yükseltmek, düzenli olarak fiziksel aktivite yaparak bedeni zinde tutmak da sağlık için “olmazsa olmaz”lar arasındadır.
Uygarlığın simgesi pek çok buluşun, bizi atalarımızdan aldığımız genlerle donatan sistemin dışında ve çok üzerinde kolaylıklar sağladığı bir çağdayız. Taşıtlar, yürüyen merdivenler, asansörler ayağımızı yerden kesti. Gıdalarımız karmaşık, yüksek kalorili ve çok kolay ulaşılabilir yerlerde. Hareket azaldı, enerji yüklemesi arttı. Bu fazlalık mevduat hesabımızda olsa ne iyi olurdu; oysa bedenimizde oluyor. Yağ hücrelerimiz genişliyor!
Bayramlar, sağlığımızın ruhsal ve sosyal tarafını “besleyen” ve güçlendiren çok önemli zaman dilimleridir. Ailelerin “7’den 77’ye” bir araya gelmeye çabaladıkları bu değerli saatlerin çoğu sofra başında geçer. İşte tam da o anlarda birbirimize olan sevgimizin ve saygımızın derinliğini göstermek istiyorsak, sofraları nitelikli gıdalarla kurmaya, servis yaparken ısrarcı olmamaya, tabağını yarım bırakanı ayıplamamaya özen göstermeliyiz.
Uzun yıllar sevdiklerimizle aynı sofralarda bayram kutlaması yapabilmek için daha dengeli, nitelikli ve ölçülü beslenmeye çalışmalı ve aktiviteye zaman ayırmalıyız.

Ylaçlar ve karaciğer

Haberin Devamı

Ylaç ve karaciğer etkileşimi iki ana başlıkta incelenebilir.
1-Ylaçların yol açtığı karaciğer hasarı ve ilaca bağlı karaciğer hastalıkları
2-Karaciğer hastası olduğu bilinen kişilerde ilaç kullanımı
Ylaca bağlı karaciğer hasta-lıklarının bir kısmı toksisite potansiyeli olduğu bilinen ilaçlarla ve doz ile ilişkili olarak ortaya çıkar ve öngörülebilir.
Bazı ilaç reaksiyonları ise dozdan bağımsız olarak, o ilacı kullananların yalnızca bir kısmında görülür.
Karaciğer üzerinde toksik etkili olması beklenen bir ilaç kullanımına başlanmadan önce klinikte genellikle hastanın karaciğere ait tetkikleri yapılarak hasta yakın takibe alınır.
Burada prensip, aniden başlayan bulantı, kusma, sarılık gibi bulgularla ortaya çıkan akut toksik hepatit tablosuna yol açan ilaçların derhal, zaman kaybedilmeden kesilmesi olmalıdır.
Bu noktada her hekim, kullanmakta olduğu ilacın toksisite potansiyelini dikkate alarak, yaklaşımı hastaya ve içinde bulunulan duruma göre uygun şekilde düzenler. Karaciğerde toksik etkileri olduğu bilinen ağrı kesiciler, tüberküloz ilaçları, kolesterol düşürücü ilaçlar doktor gözetiminde yakın takiple kullanılmalıdır.
Ağız yoluyla alınan ilaçların tümü öncellikli olarak karaciğerden geçerek dolaşıma katılır. Dolaşıma başka yollardan katılan ilaçların da büyük kısmı kan akımı oldukça fazla olan karaciğere gelerek, burada metabolize olur.
Bu nedenle beklendiği gibi karaciğer hastalık-larında ilaçların büyük kısmının emilimi, dağılımı, vücutta taşınması, meta-bolizması ve atılımı değişir.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Bağırsak Gazına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Ge&#;er? Bağırsak Gazı Nedenleri Ve Tedavisi

Haberin Devamı

Bağırsak gazı ortaya çıktığında papatya ve zencefil çayıyla problem en az seviyeye indirilebilir.

Diğer bitkilerden çay yapıp içmek sindirimi kolaylaştırdığından gaz problemlerini de ortadan kaldırabilir.

Gazlı içecekler tüketilmemelidir. Özellikle beslenme alışkanlığını değiştirmek gaz problemlerinin giderilmesine önemli yere sahiptir.

Bağırsak Gazı Nasıl Geçer?

Bağırsak gazını geçirmenin birçok yöntemi olduğu söylenebilir. Uzmanlardan tavsiye alınarak bağırsak gazı giderilebilir. Ayrıca bağırsak gazı sorununu ortadan kaldırmak için çeşitli doğal yöntemlere başvurulabilir.

Salatalık

Sulu olan bu sebze, bağırsakların daha aktif şekilde çalışmasını sağlar. Tüketimi durumunda gaz seviyesinin indirilmesine yardımcı olabilir.

Rezene Çayı

Rezene bebeklerde gaz sancısının giderilmesine sıkça kullanılır. Yetişkinlerde rezene çayı tüketilerek gaz sancıları hafifletilebilir.

Papatya Çayı

Gaz sancılarının tüketiminde papatya çayı kullanımı oldukça önemli yere sahiptir. Tüketimi durumunda gaz sancıları bitirilebilir.

Zerdeçal

Mide için çok faydalı olan zerdeçal tüketildiği zaman gaz giderilmesi için yardımcı özelliklere sahiptir.

Haberin Devamı

Bağırsak Gazı Nedenleri

Bağırsak gazının farklı sebepleri olabilir. Toplum içerisinde kaba davranış şeklinde kabul edildiğinden dikkat edilmeyen konulardan biridir.

Bağırsak gazı oluşumunun en büyük nedeni hava yutulmasıdır. İçecek veya yiyecek tüketiminde besin harici kalan boşluklardan içeriye hava girer. Hava yutulması denilen bu olay, bağırsak gazının başlıca sebebidir.

Yiyeceklerin sindirilmesi esnasında bağırsak gazı çıkabilir. Mide yiyecekleri belli aşamalardan geçirerek parçalara ayırır. Bu parçalara ayırma esnasında bağırsak gazı oluşumu doğal süreç şeklinde ortaya çıkabilir. Bazı kişilerde bu durumda daha fazla bağırsak gazı oluşumu tetiklenir.

Haberin Devamı

Çölyak, hazımsızlık ve çeşitli bağırsak hastalıkları gaz oluşumuna neden olabilen durumlardır. Sindirim sisteminde görülen aksaklıklar ve problemler gaz oluşumlarının en önemli nedenleri arasında yer alırlar.

Bağırsak gazının neden kaynaklandığını öğrenebilmek için uzman doktorlara başvurulabilir. Verilen tedavilerle bağırsak gazı oluşumları daha az seviyeye indirgenebilir.

Bağırsak Gazı Tedavisi

Bağırsak gazının doğru tedavi edilebilmesi için nedeninin doğru tanımlanması gerekir. Altta yatan hastalıklardan kaynaklı gaz oluşumları, doğal yöntemlerle tedavi edilemeyebilir. Sağlık sorunlarından kaynaklı olan durumlarda uzmanlardan yardım alınması gerekir. Bağırsak gazı sorunu daha basit nedenlerden dolayı ortaya çıkmışsa tedavisi doğal yöntemlerle yapılabilir.

Haberin Devamı

Kimyon tohumu çiğnenerek bağırsak gazı giderilebilir.

Nane çayı mide gurultusunu azaltmaya yardımcı olduğu gibi bağırsak gazı sorununa iyi gelir.

Bal kabağı tüketimi, gaz birikmesine engel olarak sindirimin kolay hale gelmesini sağlar.

Bağırsak gazına iyi gelenlerden birisi de papatya çayıdır. Papatya çayı tüketildiğinde rahatlama sağlar.

Bağırsak gazı hafife alınmamalıdır. Sıklıkla oluşuyorsa uzmanlarda bilgi verilmeli, teşhis ve tedavisi erken olmalıdır.

Çoğu insan için gaz giderici ilaçisimleri kullanımı çok önemlidir. Çünkü yemek sonrası ya da bazı durumlardan dolayı ortaya acı veren gaz sorunu çıkabilir. Ayrıca bu sorunun giderilmesinde doğal masajlar etkili olsa da kısa çözüm olarak ilaçlar oldukça etkilidir.

Gaz giderici ilaç yetişkin vücudu için ve çocuk vücudu için farklı etkilere sahip olduğu için ilaç kullanımı doktora bağlı olmalıdır. Günlük hayatta mutlaka evde bu ilaçlardan bulundurulması gerekir. Aksi halde amansız bir ağrı ile karşı karşıya kalınabilir.

Şimdi, gaz sorunu için merak edilen başlıklara birlikte bakalım.

1- Yetişkinlerde Gaz Giderici İlaçlar Nelerdir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac2

Yetişkinlerde ortaya çıkan gaz sorunu için özellikle üretilen birçok ilaç bulunmaktadır. Bunların başında belli başlı ilaçlar gelmektedir.

Peki, bu ilaçlar nelerdir inceleyelim:

Yukarıda yer alan ilaçlar oldukça etkili olan ilcalar arasında olup, gaz sorununu anında gidermektedir.

En Kuvvetli Gaz Giderici İlaç İsimleri Arasında Neler Var?

sagligagel-gaz-giderici-ilac

 

En kuvvetli gaz giderici ilaç olarak karşımıza az sayıda ilaç çıkmaktadır. Bu ilaçlar arasında en çok tercih edilen ilaçları sizler için derledik.

Bu ilaçların başında Meteospasmyl, dikloron, bekunis ismindeki ilaçlar gelmektedir. Kullanım olarak günde ikiden fazla dozun alınması önerilmemektedir. Gaz sorunu yaşandığında yemeklerden sonra alınması gaz sorununu çözmeye yardımcı olacaktır.

2- Gaz Olduğu Nasıl Anlaşılır?

sagligagel-gaz-giderici-ilac

Gaz giderici ilaç kullanmadan önce gaz olduğu kanısının anlaşılması şart. Vücudumuzda biriken gazın belirtileri şunlar olabilir:

Belirtiler hafif düzeydeyse, gazı azaltmak için yavaş yemek yeme, sindirimi kolay olan gıdaları tercih etme, yeterli miktarda su içme, egzersiz yapma gibi önlemler alınabilir. Ancak, şiddetli ve uzun süren gaz problemleri veya bu belirtilere ek olarak kusma, ateş, kanlı dışkı, aniden artan şiddetli karın ağrısı gibi belirtiler varsa, bir doktora danışmak gerekebilir.

3- Midede Gaz Olduğunu Nasıl Anlarız?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-5

Midede gaz olduğunu anlamak için şu belirtiler ortaya çıkabilir:

  1. Karın şişkinliği: Mide ve bağırsaklarda biriken gaz, karında şişkinliğe neden olabilir.
  2. Karın ağrısı: Gazın birikmesi, karın ağrısı, sancı veya rahatsızlığa neden olabilir.
  3. Mide gurultusu: Gazın hareketi, mide gurultusu veya sesi gibi belirtilerle kendini gösterebilir.
  4. Mide yanması: Midede gaz birikmesi, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasına ve mide yanmasına neden olabilir.
  5. Nefes darlığı: Gazın artması, mide ve göğüs bölgesinde sıkışmaya neden olabilir ve bu da nefes darlığına yol açabilir.
  6. İshal veya kabızlık: Gaz birikmesi, bağırsak hareketlerini etkileyerek ishal veya kabızlığa neden olabilir.

Bu belirtiler genellikle hafif düzeyde olup kendiliğinden geçebilirler. Ancak, şiddetli ve uzun süren gaz problemleri veya bu belirtilere ek olarak kusma, ateş, kanlı dışkı, aniden artan şiddetli karın ağrısı gibi belirtiler varsa, bir doktora danışmak gerekebilir.

4- Gaz Hangi Pozisyonda Rahat Çıkar?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-7

Gazın rahat çıkması için en uygun pozisyonlar şunlardır:

Gazın rahat bir şekilde çıkması için pozisyonlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu nedenle, farklı pozisyonları deneyerek en rahat hissedilen pozisyonu bulmak önemlidir. Gaz giderici ilaç kullanıldığında birde en rahat gaz pozisyonu bulunduğunda gazdan dolayı şikayetler ortadan kalkmış olur.

5- Sık Sık Gaz Neden Olur?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-2

Gaz giderici ilaç kadar merak edilen sık sık gaz neden olur? Sık sık gaz, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. En sık görülen nedenler şunlardır:

  1. Beslenme: Bazı gıdalar, bağırsaklarda gaz oluşumuna neden olabilir. Özellikle fasulye, lahana, brokoli, soğan, sarımsak gibi lifli ve gaz yapan gıdalar tüketildiğinde gaz sıklığı artabilir.
  2. Hızlı yemek yeme: Çok hızlı yemek yemek, havayı yutmanıza ve bağırsaklarda gaz oluşumuna neden olabilir.
  3. Laktoz intoleransı: Süt ve süt ürünleri içindeki laktoz intoleransı olan kişilerde bağırsak gazı oluşabilir.
  4. Stres: Stres, sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaparak bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına ve gaz oluşumuna neden olabilir.
  5. Kabızlık: Kabızlık, bağırsaklarda biriken dışkının gaz üretimine neden olabilir.
  6. Bazı sağlık durumları: İrritabl bağırsak sendromu, Crohn hastalığı gibi bazı sindirim sistemi rahatsızlıkları, bağırsak gazı sıklığını artırabilir.

Sık sık gaz sorunu yaşayan kişiler, bu durumun neden kaynaklandığını belirlemek için bir doktora danışmalı ve gerekli tedaviyi almalıdır. Ayrıca, beslenme alışkanlıklarında ve yaşam tarzında yapılacak değişiklikler de gaz sorununu azaltmaya yardımcı olabilir.

6- Gaz Giderici İlaç Meteospasmyl Nedir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-3

 

Gaz giderici ilaç isimleri arasında meteospasmyl ilacı en etkili ilaçlar arasındadır. İçerik olarak insan vücuduna dokunmayan yapısı ile kullanıcıların tercih etme sebeplerinden olmaktadır.

Bu ilacın yapısı yumuşak olup, kolayca gazın vücuttan çıkarılmasını sağlar. Kullanımı sadece yetişkinler için olup, çocuklarda kullanılması yasaktır. İçerik olarak erişkin vücuduna fazla etki etki ettiği için çocuklara daha ağır gelecektir.

Bağırsak gaz giderici, gaz sancısına ne iyi gelir diyenler mutlaka bu ilacı kullanmalıdır. Yetişkinlerde gaz sancısına ne iyi gelir diyenler içinde meteospasmyl ilacı her zaman tercih edilebilir. Gaz giderici ilaç tercih edilirken anında etki etmesi de çok önemli olduğu içinde tercih ederken bu duruma dikkat edilmelidir.

7- En Kuvvetli Gaz Giderici Nedir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac

En kuvvetli gaz giderici nedir diye merak eden birçok kişi bulunuyor. Bu konu için birçok üründen bahsetmek mümkün. Özellikle bu ürünlerin doğal olması kullanım açısından çok sağlıklı sonuçlar ortaya koymaktadır. Tek uyarı çok fazla kullanılmamasını öneriyoruz çünkü her şeyin fazlası yarar yerine zarar olarak geri dönecektir.

En iyi gaz gidericiler şu şekildedir:

Üstte yer alan doğal yöntemleri kullanarak kısa sürede gaz sorunundan ve gaz ile başlayan kötü durumlardan kurtulabilirsiniz.

8- Yetişkinlerde Gaz Giderici İlaçlar Eczane İsimleri Nelerdir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-2

Yetişkinler için kullanılabilecek gaz giderici ilaç isimleri arasında çok yararlı ilaçlar bulunuyor. Bu ilaçların düzenli olarak tüketilmesi belli süre sonra gaz nedir unutturacak noktaya getirecektir sizleri. Bu nedenle ilaçları doktora danışarak kullanmanız çok yararlı olacaktır.

Yetişkinler için gaz giderici ilaç isimleri: Meteospasmyl, gaspass, ferrum, duocol, akineton, enterogermina, biogaia söylenebilir.

9- Osurmak İçin İlaç İsimleri Nelerdir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-4

Halk arasında kaba bir tabirle kullanılan osurmak için ilaç isimleri de en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu ilaçları doktorlar en son çare olarak önermekte olup, vücudun ilaca alışmasının önüne geçmek için bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Osurmak için gaz giderici ilaç isimleri nelerdir? Pankreoflat, neo babay, nurseharvey, osmolak, molit, spasmopenalgine ilaç isimlerine bakılması yeterli olacaktır.

Yetişkinlerde Gaz Sancısına Kesin Çözüm Nedir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac11

Yetişkinlerde aşırı yemek yemeğe, dengesiz beslenmeye ve üşütmeye bağlı olarak ortaya çıkan gaz sorunu ile sancısı için birazdan önereceklerimizi yapabilirsiniz. Fakat doğal olsa da her bünye için aynı sonucu verecek diye bir kaide olmadığı için az kullanılmasını öneriyoruz.

Yetişkinler için gaz giderici ilaç isimleri sonrası gaz sancısına iyi gelecek çözümler şu şekildedir:

Gaz giderici ilaç isimleri yerine bu doğal yöntemleri deneyebilir ve sonrasında bu ilaçlardan yararlanabilirsiniz.

Bağırsak Gaz Giderici İlaç İsimleri Nelerdir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac

Bağırsakta oluşan gaz için gaz giderici ilaç isimleri piyasada birçok isimle satılmaktadır. Bu ilaçları doktora danışmadan kullanılmaması ve kesinlikle doğru şekilde tüketilmesi gerekir.

Bağırsak gaz giderici ilaç isimleri için aşağıdaki listeye bakmanız yeterli:

Gaz giderici ilaç isimleri arasında en fazla tercih edilen ve önerilenler bu listede yer alıyor. Sizde bu listeden yararlanarak doktorunuza bu ilaçları danışarak reçete ettirebilirsiniz.

Gaz Giderici Ne Kullanabilirim?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-3

Gaz gidericiler, bağırsak gazı rahatsızlıklarını hafifletmek için kullanılan ilaç veya takviyelerdir. Gaz gidericiler, gazın neden olduğu şişkinlik, ağrı ve rahatsızlık hissini azaltmak için kullanılır. Bazı yaygın gaz giderici ilaçlar şunlardır:

Gaz gidericilerin yan etkileri nadiren görülür ve genellikle hafif düzeydedir. Ancak, herhangi bir ilaç veya takviye kullanmadan önce, olası yan etkileri ve kullanım talimatlarını okumanız ve doktorunuza danışmanız önemlidir. Gaz giderici ilaç kadar etkili olan yukarıdaki önerilerin hepsi yine doktora danıştıktan sonra kullanılırsa sağlıklı bir seçim yapılmış olunur.

Evde Gaz Sıkışmasına Ne İyi Gelir?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-1

Gaz giderici ilaç isimleri kullanımı dışında evde gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Özellikle bir su bardağının içine 1 yemek kaşığı olacak kadar elma sirkesi eklenip, içilirse gaz sancısı, ve ağrılar kısa sürede geçer. Ayrıca papatya çayı, nane çayı da gaz sancısına iyi gelmektedir.

Gaz sıkışması bazen apandisit sancısı kaynaklı ağrı diye de algılanmaktadır. Fakat gaz sıkışmasında ağrı ara ara gelirken, apandisit için sürekli devam eden bir ağrıdan söz etmek mümkün. Bu nedenle semptomlar iyi değerlendirilmelidir.

Gaz Çıkarmak İçin Ne Yapmak Lazım?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-2

Gaz çıkarmak için doğadan elde edilen bitkilerin çayını içmek oldukça yararlı olmaktadır. Günümüzde aktarlardan kolayca ulaşılabilen bitkileri kullanmak gaz sancısını hızlıca kesecektir. Fakat belirtmekte fayda var çok aşırıya kaçmayıp, en fazla iki bardak içilmesini öneriyoruz.

Gaz çıkarmak için yeşil çay, papatya ve nane çayı içmek bağırsaklarda birikmiş olan gazların kısa sürede çıkarılmasını sağlar. Daha etkili olmasını isterseniz çay içtikten sonra yürüyüş yapılması yeterli olacaktır.

Doğal Yolla Gaz Nasıl Çıkarılır?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-3

Gaz giderici ilaç kullanımı kısa sürede gazı kesse de bazen yan etkilerinden korkulduğu için doğal yolla bu sorun nasıl giderilir diye insanlar düşünüyor. Bu noktada bazı egzersizlerin yapılması ve bitki çayları içilmesi çok etkili olmaktadır.

Doğal yolla gaz çıkarılması için enginar çayı, dereotu çayı, frenk kimyonu çayı, nane çayı, anason çayı, rezene çayı ve fesleğen çayı içilmelidir. Gaz sancısını hem dindirip, hem de gazın atılmasını sağlayan bu çayları yemeklerden dakika sonra içmek sağlıklı olacaktır.

Bağırsak Gazını Çıkarmak İçin Ne Yapmalı?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-6

Bağırsak gazı, karın şişkinliği, ağrı ve rahatsızlık hissi gibi belirtilere neden olabilir. Gazın çıkması, bu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Bağırsak gazını çıkarmak için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:

  1. Egzersiz yapmak: Yürüyüş yapmak veya hafif egzersizler yapmak bağırsak hareketlerini arttırır ve gazın çıkmasına yardımcı olabilir.
  2. Sıcak su torbası kullanmak: Sıcak su torbası, karın bölgesine konularak gazın hareketlenmesine ve çıkmasına yardımcı olabilir.
  3. Nane çayı içmek: Nane çayı, sindirim sistemini rahatlatır ve gazın çıkmasına yardımcı olabilir.
  4. Masaj yapmak: Karın bölgesine hafif masaj yapmak, gazın hareketlenmesine ve çıkmasına yardımcı olabilir.
  5. Beslenme alışkanlıklarını değiştirmek: Fazla yağlı, baharatlı ve gaz yapan gıdaları tüketmekten kaçınmak, gazın oluşumunu azaltabilir.

Bağırsak gazı, genellikle zararsız bir durumdur. Ancak, gazın sürekli ve şiddetli olması durumunda bir doktora başvurmak gerekebilir. Sonrasında kullanılacak gaz giderici ilaç ile kısa sürede rahatlamak ve bu sorundan kurtulmak mümkün.

Bağırsakta Gaz Sıkışması Halinde Neler Yapılmalıdır?

Bağırsakta gaz sıkışması olduğunda bolca su içilmesi gerekir. Bu sayede sıkça tuvalete gidilir ve biriken gaz da o anda atılır. Su içmenin yanında yürüyüşe çıkmakta en etkili yöntemlerdendir. Özellikle midenin sindirim hızının artması, bağırsakların çalışması için etkilidir.

Gaz Giderici İlaç Metsil Nasıl Kullanılır?

sagligagel-gaz-giderici-ilac

Gaz giderici ilaç metsil en fazla reçete edilen ilaçlar arasındadır. Özellikle gaz şikayeti ve karın içi röntgen çekimi için önerilen bu ilacı kullanmak oldukça basit. Kullanım olarak günde 3 kez bu ilacı aralıklı olarak kullanmak mümkün. Tablet olarak satılan bu ilacı bir miktar su ile yutmak yeterli olacaktır.

Gaz Giderici İlaç Bebek İçin Nedir?

Gaz giderici ilaç isimleri bebekler içinde olup, bu ilaçların kesinlikle dikkatli kullanılması gerekir. Bebeklerin sağlıklı bir mideye ve bağırsağa sahip olması için rezene içeriğe sahip mamalardan alınıp, kullanılması sağlıklı olacaktır. İlaç olarak Nurse harvey’s gaz giderici damla kullanılması yeterli olacaktır.

Yazımızı beğendiyseniz mutlaka muhteşem diyet pizza tarifiisimli yazıya buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

Gaz Hapı Ne İşe Yarıyor?

Gaz hapları, bağırsak gazı rahatsızlıklarını hafifletmek için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar, gazın neden olduğu şişkinlik, ağrı ve rahatsızlık hissini azaltmaya yardımcı olur.

Gaz hapları genellikle simetikon veya aktif kömür gibi etken maddeler içerir. Simetikon, bağırsaklardaki gaz kabarcıklarını parçalayarak gazın daha kolay çıkmasına yardımcı olur. Aktif kömür ise bağırsaklardaki gazı emerek ve atarak gazın çıkmasına yardımcı olur.

Gaz hapları genellikle reçetesiz satılan ilaçlar arasında yer alır ve nadiren yan etkileri görülür. Ancak, herhangi bir ilaç kullanmadan önce, kullanım talimatlarını okumak ve doktorunuza danışmak önemlidir. Ayrıca, sık sık gaz sorunu yaşıyorsanız, bir doktora danışarak altta yatan sağlık sorunlarınızı teşhis ettirmeniz gerekebilir.

Gaz Sıkışması Nasıl Geçer Evde?

sagligagel-gaz-giderici-ilac-1

Gaz sıkışması, bağırsak gazının sıkışması nedeniyle rahatsızlık verici olabilir. Aşağıdaki evde uygulanabilecek yöntemler, gaz sıkışmasını hafifletmeye yardımcı olabilir:

Gaz sıkışması, genellikle kısa süreli bir sorundur ve yukarıdaki yöntemlerle genellikle evde hafifletilebilir. Ancak, şiddetli ve uzun süren gaz sıkışması durumunda, bir doktora danışmanız önemlidir.

ÖZET

Yazımızda gaz giderici ilaç, gaz giderici bitkisel yöntemler, gaz giderici ilaç kullanımı, yetişkinlerde gaz giderici ilaçlar hakkında bilgiler verdik. Gaz probleminin birçok kaynağı olup, bunların başında hızlı yemek yeme alışkanlığı ve hareketsiz yaşam neden olarak gösterilebilir. Bu gibi nedenlerden kaynaklı gaz problemleri kullanılacak bazı ilaçlarla kısa sürede iyileşmektedir. Fakat ilaç kullanımında kesinlikle doktora gidilmesi ve sonrasında ilaç kullanılmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

1.     Gaz İçin Hangi İlaç İyi Gelir?

Gaz giderici ilaç isimleri içinde birçok tıbbi ilaç bulunmaktadır. Bu ilaçların gaz tedavisinde kullanılması için kesinlikle doktora danışılması gerekir. EN fazla tercih edilen ilaçlar ise Bekunis, gaspass, simflat, sab simplex ve meteosoasmyl olarak söylenebilir.

2.     Karın İçindeki Gaz Nasıl Giderilir?

Karın içinde meydana gelen gaz çok şiddetli ağrılara hatta sancılanmaya kadar kötü sonuçlar doğurabilir. Karın için kullanılacak gaz giderici ilaç isimleri dışında evde hazırlanıp, tüketilecek besinler iyi gelecektir. Bunların başında nane çayı içilmesi, zencefil tüketilmesi, sirke içilmesi, papatya çayı içilmesi karında oluşan gazı giderecektir.

3.     Aşırı Gaz Sebebi Nedir?

Vücut içinde aşırı gaz oluşma sebebi yeterince çiğnenmeyen besinler başta olmak üzere, gıdaların çok süratli yenmesi gösterilebilir. Ayrıca iyice sindirilmeyen besinlerin vücut içinde dolaşımı ve bağırsaklardaki bakteri üretiminin artması çok fazla gaza neden olabilir.

4.     Yetişkinlerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Yetişkinlerde gaz sancısına ne iyi gelir, gaz giderici ilaç isimleri nelerdir? Üst başlıklarda ilaç isimlerini vermiştik bunlar dışında evde gaz sancınıza iyi gelecek doğal yöntemleri sizler için araştırdık. Besin olarak kimyon, zencefil, tarçın, rezene tohumu ve karbonat tüketimi gaz sancısını giderecektir.

5.     En Çabuk Nasıl Gaz Çıkarılır?

Gaz giderici ilaç isimleri arasından bazı ilaçlar kullanılarak çok çabuk gaz çıkarılabilir. Gaz giderici ilaç dışında yemekler sonrasında yapılacak yürüyüşler, anason çayı tüketilmesi, yeşil ve papatya çayı tüketilmesi en hızlı gaz çıkmasına yardımcı olan yöntemlerdir.

6.     Muz Gaz Yapar mı?

Muz aşırı derecede lif ve früktoz içerdiğinden parçalanması ve sindirilmesi zor bir besindir. Özellikle ağızda iyi parçalanmamış muz parçaları kalın bağırsaklara geldiğinde liflerin maalesef parçalanması uzun süre sonunda olur. Bu durum gaz artışına neden olabilmektedir.

7.     Yoğurtta Gaz Var mı?

Süt ürünleri başlı başına gaz yapıcı özellikte olduğundan yoğurt içinde gaz var demek mümkün. Yoğurt tüketimi aşırıya kaçmadıkça çok ciddi gaz sorunlarına neden olmaz ve vücut içinde sindirime yardımcı olur.

8.     Gaz İçin Ne Yemeli?

Gaz giderici ilaç isimleri ile tıbbi tedavi olmanın yanında evde kendinizde bazı besinleri tüketerek gaz sorununu giderebilirsiniz. Bunun için sebze tüketirken pişirmeye başvurmak, yemeklerden sonra nane, papatya ve anason çayı içmek gazı giderecektir. Ek olarak kayısı ve incir tüketiminin artırılması, çorba gibi sulu yemeklere kepek eklenmesi gaza iyi gelecektir.

9.     Kahve İçmek Gaz Yapar mı?

Kahve gibi çok fazla kafein içeren içecekler çayda dahil gaz yaparlar. Gaz problemi yaşıyorsanız kesinlikle çay ve kahve tüketimini azaltmalı ya da sınırlamalısınız. Aksi halde gaz probleminiz devam edecektir.



Gaz giderici ilaç isimleri yazımızı beğendiyseniz mide sorunlarını ortadan kaldıran Rennie Tablethakkındaki her şeyi öğrenme için linke tıklayabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir