ram sıcaklık ölçme programı / İşlemci Sıcaklık Ölçme Programı | Dijital Teknoloji – Yazılım ve Teknoloji Ürünlerinin Tanıtımı

Ram Sıcaklık Ölçme Programı

ram sıcaklık ölçme programı

En iyi işlemci (CPU) sıcaklığı ölçme programları, bilgisayarınızdaki donanıma dair detaylı bilgiye erişmenizi mümkün hale getirir. Kullandığınız bilgisayarın en önemli parçalarından bir tanesi olan işlemci hakkında önemli bilgileri görüntüleyebilmenizi sağlayan programlar için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Aşağıda yer alan liste, herhangi bir sıralama faktörüne bağlı kalınarak hazırlanmamıştır. Programların sırası rastgele olarak ayarlanmıştır. Programlar sayesinde işlemcinin sıcaklığına gerçek zamanlı olarak bakabilirsiniz.

İşlemci (CPU) Sıcaklığı Ölçme Programları Neler?

  • CPUz
  • Speccy
  • HWMonitor
  • AIDA64
  • SpeedFan
  • HWiNFO

İşlemci Sıcaklığı Ölçme-1

1. CPUz

İşlemci sıcaklığını anlık olarak görüntülemek istiyorsanız CPUz adlı programı kullanabilirsiniz. CPUz, çok basit bir kullanıma sahip olduğu için kullanım sırasında bir zorluk yaşamazsınız. Hızlı bir şekilde erişmek istediğiniz bilgilere bakabilirsiniz. Bunu çok kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca anakart, RAM gibi parçalar hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

2. Speccy

Speccy, kullanıcıların bilgisayarlarında yer alan CPU’nun sıcaklığını gerçek zamanlı bir şekilde görebilmesine olanak tanıyan başarılı programlardan bir tanesidir. Kullanıcı dostu arayüze sahip olan programda işlemcinin yanı sıra anakart, ekran kartı ve RAM gibi parçalar hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

3. HWMonitor

Bilgisayarın en önemli parçalarından bir tanesi olan CPU’nun sıcaklığına anlık olarak bakabilmenizi mümkün hale getiren HWMonitor, sıcaklığın yanı sıra voltaj, tüketilen güç ve saat hızı gibi bilgileri de göstermektedir. İşlemci haricinde diğer donanım bileşenlerine de bakabilirsiniz.

4. AIDA64

Oldukça kullanışlı bir program olan AIDA64, işlemci sıcaklığını görüntüleyebilmenin yanı sıra anakart, ekran kartı e RAM gibi parçalar hakkında detaylı bilgilere de erişilebilmesini sağlar. Bilgisayar parçalarının haricinde DirectX versiyonu ve işletim sistemi gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz.

5. SpeedFan

Çok basit bir kullanımı olan SpeedFan, sade bir arayüze sahip. Program üzerinden çok kolay bir şekilde sıcaklığı anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Sıcaklığın yanı sıra bilgisayarınızda yer alan fanların hızı hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

6. HWiNFO

Sıcaklık değerine gerçek zamanlı olarak erişebileceğiniz HWiNFO, bilgisayar parçaları hakkında ayrıntılı bilgi sunmaktadır. Programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilir ve sisteminize ilişkin bilgilere erişebilirsiniz.

Yukarıda işlemci sıcaklığına göz atabilmenizi sağlayan programlar bulunuyor. Bu programlardan bir tanesini indirerek CPU sıcaklığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca indirilmesi gereken bilgisayar programları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bilgisayar sıcaklığını ölçebileceğiniz en iyi programlar

Kullanıcılar, bilgisayarın performans sınırını zorlayacak işlemler yaptığı zaman ya da dış etkenlere bağlı olarak her bilgisayar ısınabilir. Önemli olan işlemci sıcaklık ölçme gibi testlerle bilgisayar sıcaklığı kontrol altında tutmaktır. Sizin için kolayca kullanabileceğiniz en iyi PC sıcaklık ölçme programlarını bir araya getirdik. Yazımızdan konu hakkında bilgi alabilirsiniz. PC sıcaklık ölçme programları benzer bir sistem üzerine kuruludur. Bilgisayarınızın genel sıcaklığını ölçerler ya da bilgisayarınızdaki RAM, SSD, anakart gibi farklı bileşenler üzerindeki sıcaklığı ölçerler.

En iyi PC sıcaklık ölçme programları

  • HWMonitor
  • Core Temp
  • SpeedFan
  • Rainmeter
  • HWİNFO
  • AIDA64 Extreme

HWMonitor

HWMonitor programı; bilgisayarınızın sıcaklığını, voltaj akımlarını, fanların çalışma durumunu, sabit sürücünüzü ve GPU sıcaklığını anlık olarak izleme imkanı sunuyor. Bu sayede bilgisayarınızın ısı durumunu her an izleyebilir ve hangi işlem sonrasında bilgisayarda yoğun sıcaklık artışı olduğunu tespit edebilirsiniz. Programın ücretsiz sürümünü kullandığınız zaman karşınıza donanımların genel değerlerini, maksimum ve minimum sıcaklık değerlerini gösteren bir tablo çıkar. Bu tablo ısınma durumuna göre anlık olarak değişir ve her bir bileşenin o an nasıl bir durumda olduğunu kullanıcıya gösterir.

Windows için HWMonitor indir

Core Temp

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Core Temp, bilgisayarların işlemci çekirdek sıcaklıklarını ölçmek üzere geliştirilmiş bir programdır. Program; Intel, AMD, VIA gibi işlemciler başta olmak üzere tüm işlemcilerin çekirdek sıcaklıklarını, işlemciye binen yük miktarını anlık olarak ölçebiliyor ve kullanıcıya bir liste olarak sunuyor. Core Temp programının en dikkat çeken özelliği ise bir mobil uygulamaya sahip olması. Android işletim sistemine sahip cihazlarınıza indirebileceğiniz mobil uygulaması sayesinde, çalışır durumda bıraktığınız uzaktaki bir bilgisayarın işlemci çekirdeğinin yük durumunu ve sıcaklık değerlerini anlık olarak uzaktan takip edebilirsiniz.

Windows için Core Temp indir

SpeedFan

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz SpeedFan, basit ama farklı seçenekler sunan arayüzü ile dikkat çekiyor. Program çalışmaya başladığı zaman bilgisayarın genel sıcaklığını, fan hızını, voltaj akımlarını, sabit disk sıcaklığını gösteren bir tablo sunuyor. Dilerseniz, tablodaki verileri bir grafik olarak görebilir ve böylecek bilgisayar sıcaklık ölçme işlemini grafikler üzerinden takip edebilirsiniz. Program tarafından sunulan diğer avantajlar ise sıcaklık sensörünü ve fan hızını ayarlama imkanı. Bilgisayar bileşenlerinize elinizi bile sürmeden program üzerinden fanın hangi sıcaklıkta hangi hızda çalışacağını düzenleyebilir ve sıcaklık sensörlerinin hassasiyet değerlerini ayarlayabilirsiniz. 

Windows için SpeedFan indir

Rainmeter

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Rainmeter, özelleştirilebilir arayüzü ile ön plana çıkıyor. Programı çalıştırmaya başladığınız zaman karşınıza bilgisayarın genel sıcaklığını, CPU sıcaklığını, RAM sıcaklığını ve bu bileşenlerin kullandığı disk oranını gösteren bir tablo çıkıyor. Verilerin sunulduğu sekmeleri düzenleyerek kendinize özel bir izleme paneli oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz izleme panelini, programın sunduğu farklı temaları kullanarak kolayca özelleştirebilirsiniz. Tüm Windows işletim sistemi sürümlerinde sorunsuz olarak çalışan Rainmeter programı ile PC sıcaklık ölçme testlerinin sonuçlarını izlemek sizin için çok daha keyifli bir hale gelecektir.

Windows için Rainmeter indir

HWİNFO

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz HWİNFO, ücretsiz PC sıcaklık  ölçme programları arasında en detaylı performans sonuçlarını sunan programdır. Detaylı sonuçlar verdiği için programın arayüzü biraz daha karmaşık bir sistemden oluşuyor. Ancak birkaç kullanım sonrası alışacaksınız. Böylece bilgisayarınızın performans ve sıcaklık değerleri ile ilgili tüm detayları görüntüleyebilirsiniz. Programı çalıştırdığınız zaman karşınıza bilgisayarın genel sıcaklığını, GPU sıcaklığını, CPU sıcaklığını, anakart sıcaklığını, farklı sürücülerin sıcaklığını ve bu bileşenlerin performans durumunu gösteren oldukça detaylı veriler çıkacak. Dilerseniz bu verileri grafik olarak da görebilirsiniz. 

Windows için HWİNFO indir

AIDA64 Extreme

’den fazla sıcaklık sensörü ile uyumlu olarak çalışabilen ve 50’den fazla ekran üzerinden bileşenlerin sıcaklık ve performans değerlerine ulaşabilmenize olanak sağlayan AIDA64 Extreme programı ücretli olarak hizmet sunuyor. Ancak programın 30 günlük deneme süresinden yararlanarak kullanma şansınız var. AIDA64 Extreme programı, daha çok profesyonel kullanıcılara hitap ediyor demek yanlış olmaz. Çünkü ölçüm sonrası sunduğu veriler son derece detaylı. Genel sıcaklık ve bileşenlerin sıcaklık oranlarının yanı sıra bilgisayardaki her bir yazılımın ve donanımın performans değerlerini de gösteriyor. 

Windows için AIDA64 Extreme indir



📰 Bizi Google News'den takip edin



PC ve Ekran Kartı Sıcaklığı Ölçme Programı ()

Bilgisayarın çalışması için gerekli olan ekran kartı ve işlemci gibi parçaların ortak noktalarından biri de yük altında ısı üretmeleridir.

Bu nedenle pc sıcaklık ölçme programı işlemi özellikle de oyun oynanan ve video düzenleme gibi ağır işlem gücü gerektiren bilgisayarlarda zaman zaman yapılmalıdır.

Bilgisayar Sıcaklığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bilgisayar dediğimiz cihaz her ne kadar bir bütün olsa da aslında birçok önemli parçanın bir araya gelmesinden oluşur.

Her biri hayati öneme sahip olan bu parçaların sahip olması gereken normal sıcaklık değerleri de farklıdır. Bu nedenle bilgisayar sıcaklığı ne olmalıdır sorusuna verilecek en doğru yanıt, ekran kartı ve işlemcinin çalışma sıcaklığını bilmekten geçer.

İşlemci Sıcaklığı Kaç Olmalı?

Ekran kartı sıcaklığı ölçme, bir bilgisayarda hiçbir işlem yapmadığımız zamanlarda (bilgisayar boştayken) bile işletim sistemi alt tarafta birçok işlem yapar.

Bu da işlemcinin aslında hiçbir zaman boş kalmayacağı anlamına gelir. İşlemcinin boştayken sahip olması gereken ısı 35 ile 45 °C olmalıdır.

Bilgisayar Sıcaklığı Ölçme Programı

Bununla birlikte internette gezinirken veya video izlerken işlemcinin sahip olması gereken ısı 55 60 °C arasında olmalıdır.

Ağır işler yaparken örneğin bir video renderlarken işlemci ısısı 75 °C düzeylerine çıkabilir.

Ancak bu derecelerin üstü soğutma yetersizliğine işaret eder ve bilgisayarda donmalara, kilitlenmelere sebep olabilir. Hatta ısının çok arttığı durumlarda işlemci bu ısıdan dolayı zarar görebilir.

Ekran Kartı Sıcaklığı Kaç Olmalı?

Ekran kartları da üzerlerinde yer alan GPU nedeniyle ısı üreten elemanlardır.

Güç tasarrufu işlemciye göre çok daha az olan ekran kartları genellikle oyun esnasında veya yüksek performans gerektiren senaryolarda devreye alınırlar. Ekran kartı yük altında değilken yani herhangi bir oyun oynanmıyorken sıcaklık 30 35 °C olmalıdır.

Bilgisayar Sıcaklığı Ölçme Programı

Ancak özellikle de yüksek çözünürlüklü oyunlar esnasında bu sıcaklık değerinin 85 °C düzeyine çıkması normaldir. Hatta overclock desteğine sahip olan ekran kartları 95 °C’ye kadar dayanabilirler. Bunun üzerindeki ısılar ise ekran kartı üzerinde yer alan bağlantı pinlerinin erimesine ve ekran kartının zarar görmesine neden olabilir.

Artık bilgisayardaki ısının son derece kritik olduğu işlemci ve ekran kartı sıcaklığı hakkında fikir sahibi olduğumuza göre, bu ısı değerlerini nasıl ölçebileceğimizi öğrenebiliriz.

Bilgisayar Sıcaklığı Ölçme Programı ve Videolu Anlatım

Bilgisayar sıcaklığını gösteren program denilince akla ilk olarak Windows donanımları hakkında detaylı bilgiler veren CPUID HWMonitor adlı program gelir. Bu program sayesinde bilgisayarda sıcaklık değerine sahip olabilecek tüm donanımlara ait sıcaklık ve voltaj değerlerini görebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu program çok küçük boyuta sahip ve üstelik kullanımı da çok kolay.

Öncelikle HWMonitor Web Sayfasından Setup exe’sini indirin ve kurun.

Masaüstünde yer alan HWMonitor uygulamasını çalıştırın.

Uygulamayı açtıktan sonra işlemciye, harddiske veya SSD’ye, harici ekran kartına ve dâhili ekran kartına ait değerlerin tümünü görebilirsiniz. (Sıcaklık değerlerini görebilmek için donanımlarınızın bu özelliği destekliyor olması gerekir.)

Bilgisayar Sıcaklığı Ölçme Programı

Görüldüğü üzere referans olarak alınan bilgisayarda işlemci sıcaklığı 56 °C, ekran kartı (GPU) sıcaklığı ise 47 °C olarak gösteriliyor.

Oyun Oynarken Bilgisayar Sıcaklığı Ölçme

Özellikle sistem meraklısı olan kullanıcıların birçoğu oyun oynarken ekran kartı sıcaklığının ne durumda olduğunu önemserler.

Ayrıca kullanıcılar için ekran kartının ısınma hızı da son derece önemli olabilir. Bunu yapabilmenin yolu ise oyun oynarken ekran kartı sıcaklığı ölçme noktasında destek sunan bir program kullanmaktır.

MSI’ın oyuncular için tasarladığı Afterburner adlı program –ekran kartınız destekliyorsa- oyun esnasında sıcaklık değerlerini gösterebilme özelliğine sahiptir.

Bilgisayar Sıcaklığı Ölçme Programı

MSI Afterburner programını indirin ve bilgisayarınıza kurun. Programı açın ve Ayarlar simgesine tıklayın. Açılan pencereden “İzleme” sekmesine geçiş yapın.

Aktif Donanım İzleme Grafiği bölmesi altında yer alan GPU1 ve CPU1 seçeneklerini etkin hale getirin ve kaydedin. Bu şekilde oyun ekranının sol üst kısmında anlık CPU ve GPU sıcaklıklarını görebilirsiniz. Ayrıca FPS seçeneğini aktifleştirerek anlık FPS değerini de ekrana yansıtabilirsiniz.

Bilgisayar Sıcaklığı Ölçme Programı

Bu yazımızda bilgisayarın genel sıcaklığı üzerinde son derece etkili olan işlemci ve ekran kartı sıcaklığından bahsettik ve ölçümlerin nasıl yapılabileceği hakkında bilgi verdik.

Sıcaklık değerlerini görüntülemekte sorun yaşarsanız aşağıdaki yorum sekmesini kullanarak bizlere ulaşabilir, ısınmaya bağlı performans problemlerini yaşıyorsanız Windows Performans Artırmayazımıza göz atabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Etiketler: internet

İşlemci Sıcaklık Ölçme Programı

CPU sıcaklık ölçme, bilgisayarınızın maksimum işlemci sıcaklığı nedir? Bilgisayarınızın CPU’sunun çok ısınmasından endişe ediyorsanız “CPU Thermometer” adlı ücretsiz yazılım ile sıcaklık takibi yapabilirsiniz. Bilgisayarların en büyük sorunlarından bir tanesi ısınma sorunudur. Bazen aşırı ısınmalardan kaynaklı donmalar, reset atma gibi sorunlar yaşanır. Özellikle oyun oynarken bilgisayar en yüksek performansta çalışır. Dolaylı olarak donanımınız ısınır. Sizin manuel olarak sıcaklığı takip etme imkanınız yok ancak işlemcinin sıcaklığı sensörler ile takip edilir. İşte bu yazılımda sıcaklık takibi yapılabiliyor.

CPU Thermometer Özellikleri

Bilgisayarınızın işlemcisinin sıcaklığını ayrıntılı olarak sunan ücretsiz sistem aracıdır. İşlemcinizin hızını, dahili ve harici çalışma saat hızlarını, türünü, modelini, cache bilgisini, üreticisini, çekirdek voltajını, çarpanlarını, tüm ön bellek düzeylerini size gösterir. Yazılım özellikle overclock (hız aşırtma) tutkunlarının mutlaka arşivinde bulunması gerekiyor.

Intel: Pentium, Dual-Core, Core 2 Duo, Xeon, Core i5, Core i7 ve daha fazlası…

AMD: Athlon, Athlon XP, Phenom, Dört Çekirdekli, Turion ve daha fazlası…

XP / , Vista / ve Windows 7 (32bit ve 64bit dahil) işletim sistemi desteği…

Not: Yazılımın çalışması için sisteminizde “NET Framework” yazılımının yüklü olması gerekiyor.

CPU Thermometer İndirme Linki

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası