düşük sonrası kanama kaç gün sürer / Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Gebe Kalınır? | Bahçeci

Düşük Sonrası Kanama Kaç Gün Sürer

düşük sonrası kanama kaç gün sürer

Düşük Sonrası Kürtaj

düşük sonrası kürtajDüşük sonrası kürtaj , maalesef düşük en sık rastlanan gebelik kaybı. Tanısı konulan gebeliklerin yaklaşık % i Düşük ile sonlanmakta ve çoğunluğu ilk 8 haftada olmak üzere haftaya kadar olmakta. Çok üzücü bir durum olmasına rağmen bu dönemdeki kayıpların yaklaşık % 90 sebebi bebekteki sakatlık.

Düşükten sonraki tedavinin temel amacı kanam ve enfeksiyondan korunmak. Erken dönemdeki düşüklerde vücut fetus ve plasentanın tamamını attığı için herhangi bir müdahaleye gerek olmazken daha sonraki dönemde parça kalma ihtimali fazla. Kanama ve enfeksiyondan korunmanın e yaygın yöntemi küretaj.

Kürtaj; D&C

D&C dilatasyon ve kürtaj demek. Dilatasyon rahim ağzının genişletilmesi kürtaj ise rahim içinde kalan parçaların temizlenmesi. Kürtaj keskin küretler veya vakum ile yapılabilir.

Düşük Sonrası Kürtaj Gerekli mi?

Yaklaşık düşüklerin yarısında kürtaj gerekmez. Bunlara komplet (tam) düşük denir, yani içerde parça kalmaz. İçeride parça kalan düşüklerde yani inkomplet düşüklerde kürtaj yapmak gerekir.  İnkomplet düşüklerde tam düşük olması beklenebilir ancak kanama ve enfeksiyon için iyi takip gerekli.  Çoğunlukla bu süreç uzun olacağı için kürtaj yapılması daha sağlıklı.

Kürtaj Nasıl Yapılır

Kürtaj hasta hastaneye yatırılarak veya sonrasında eve gönderilecek şekilde yapılabilir. Sedasyon veya genel anestezi hastanın konforu için iyi olur. Kürtaj işlemi için:

  • Enfeksiyon kapılmaması için antibiyotik başlanır
  • Servis (rahim ağzı) dar ise uygun hale gelene kadar genişletilir
  • Plastik kanüllerle vakum aspirasyon veya küretle kürtaj yapılır
  • Kanama  kontrolü yapılarak işleme son verilir.

Kürtaj Riskleri

  • Anesteziye bağlı riskler; solunum, aspirasyon ve diğer riskler
  • Kanama
  • Rahim ve diğer organlarda enfeksiyon
  • Rahim delinmesi
  • Servikste yırtık
  • Yetersiz kürtaj nedeniyle tekrar kürtaj yapılması

Deneyimli ellerde kürtajın hemen hemen hiç riski olmadığı unutulmamalı.

Kürtaj Sonrası

Kürtaj sonrası saat içinde çoğunlukla eve gidilebilir. Eğer komplikasyon gelişirse daha uzun süre hasta gözlemlenir. Antibiyotik ve ağrı kesici alımı planlanır. Kürtaj sonrası evde dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • Çoğunlukla birkaç gün içinde normal aktiviteler dönülür hatta ilk 24 saat içinde çok zor işler dışında her şey yapılabilir.
  • İlk 24 saat içinde ağrı kesiciye ihtiyaç duyacak kadar ağrı olabilir.
  • Hafif kanama ve kasık ağrısı normal. Bazen 2 haftaya kadar sürebilir.
  • 2 hafta boyunca cinsel ilişki olmamalı, vajinal duş yapılmamalı.
  • Tampon bir sonraki adet dönemine kadar kullanılmamalı

Kürtaj Sonrası Acilen Doktorun Aranması Gereken Durumlar

Kürtaj sonrası komplikasyon oranı çok fazla değil. Ancak doktorunuzu aramanız gereken durumlar:

  • Bayılma
  • Uzamış kanama (2 haftadan fazla)
  • Uzamış kramp tarzı ağrı (2 haftadan fazla)
  • Adetten daha fazla kanama
  • Şiddetli ve artan kasık ağrısı
  • C den fazla ateş
  • Kötü kokulu akıntı

Etiketler:düşükdüşük sonrası kürtajenfeksiyongebelik kaybıgenel anesteziinkomplet düşükkomplet düşükkürtajkürtaj nasıl yapılırkürtaj risklerikürtaj sonrasıkürtaj sonrası nelere dikkat edilmelisedasyontam düşük

Kürtaj sonrası kanama: Kürtajdan sonra hastaya genel anestezi uygulanmış ise, uyanma odasına alınır ve bu odada 45 dakika kadar dinlendirilir. Uyanma aşamasında kasıklarda yaklaşık 10 dakika sürecek olan kramplar duyulabilir. Bu kramplar, rahmin toplanmasına ve kasılmasına bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Kürtaj işleminden sonra ilk 15 dakika boyunca hastaların rahim kasılması kaynaklı olarak idrara çıkma ihtiyacı da doğabilir. Ancak bu problem, kendiliğinden düzelecektir. Kürtajdan sonra gerekli kontrollerin yapılmasının ardından hasta evine gidebilir. Birkaç saat geçtikten sonra hafif besinler tüketilebilir. Bu aşamada şekerli besinler tüketilmesi önerilmektedir.

Genel anestezi uygulanmış ise kürtajdan sonraki 8 saat boyunca araba kullanmamak gerekmektedir. Kürtajdan sonraki ilk günler hafif ağrılar ya da kramplar yaşanabilmektedir. Bu aşamada doktorun önerdiği ağrı kesiciler alınabilir.

Kürtajdan sonraki 5 gün içerisinde gittikçe azalan kanamalar meydana gelebilir. Bu kanamalar normaldir. Çeşitli durumlarda kanama ile beraber ufak pıhtı ya da parçalar gözlemlenebilir. Kürtajdan sonra normal kabul edilmektedir. Ancak kanama gittikçe şiddetleniyor ve azalmıyorsa mutlaka bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

Kürtaj fiyatları konusu için aşağıdaki makalemize tıklayarak okuyabilirsiniz.

Kürtaj fiyatları ne kadar

Kürtajdan sonra ne zaman adet görürüm?

 

Kürtaj yapılan gün; son adet kanamasının ilk günü olarak kabul edilebilir. Bu sebeple de kürtajdan sonraki 45 gün içinde adet olunması gerekmektedir. Stres ve diğer faktörler kaynaklı olarak adetlerde gecikme meydana gelebilir. Ancak 45 günden sonra da adet görülmüyorsa mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

Kürtaj sonrası adet görme konusu için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Kürtaj sonrası adet görme

Kürtajdan Sonra Ağrı

Kürtaj işleminin tamamlanmasından sonra kasıklarda adet sancısına benzeyen kramplar meydana gelebilir. Ağrılar ilk saatten itibaren gittikçe azalacaktır.

Kanama veya lekelenme

Kürtaj sonrası kanama meydana gelebilir. Kürtaj işleminden saatler ve günler geçtikçe kanama azalacaktır. İlk günden sonra lekelenme ya da hafif miktar kanamalar gözlemlenebilir. Kürtaj sonrası kanama en fazla 5 gün içerisinde bitecektir. Bazı hastalarda ise kürtajdan sonra herhangi bir kanama görülmemektedir. Bu da normal bir durumdur.

Kanaması olan hastalar için ise herhangi bir ilaç kullanılması gerekmemektedir. Kanama kendiliğinden azalacaktır. Şayet günler geçtikçe kanama azalmıyorsa ve artıyorsa mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir. Aşırı kanama, kürtajdan sonra rahimde parça kaldığı anlamına gelebilir ve zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

Bulantı Kusma

 

Kürtaj işleminden sonra bulantı ve kusma nadir olarak görülmektedir. Kürtaj işleminden saatler geçtikten sonra bulantı ve kusma belirtisi kendiliğinden geçecektir. Ancak bulantı ve kusma devam ediyorsa vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

Adet gecikmesi (adet olamama) ve adet düzensizliği

Kürtaj işleminden sonra ilk adet 45 gün içinde görülmektedir. Daha sonra ise kişi normal adet düzenine dönecektir. Kürtaj, adet düzensizliklerine yol açmaz. Ancak hasta aşırı strese girmiş ise bu durumda adet düzeni etkilenebilir.

Akıntı kaşıntı ve koku

Kürtajdan sonra enfeksiyon riskini akla getirmektedir. Bunun dışında kürtaj sırasında rahim ağzının anti septik solüsyonlarla temizlenmesi vajinanın doğal pH değerinin bozulmasına yol açabilir ve akıntıya sebep olabilir. Bu durumda kötü kokulu bir akıntı meydana gelecektir. Kürtajdan sonra bu gibi problemlerde kullanılacak ilaçlar sorunun kısa sürede tedavi edilmesini sağlayacaktır.

Merak edilen bir diğer konudan biri olan kürtaj sonrası cinsel ilişki hakkında makalemizi okumak için aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

funduszeue.info

Ateş

Kürtajdan sonra ateş yükselmesi söz konusu olmamaktadır. Ancak enfeksiyon gelişmişse kürtajdan 2 gün sonra ateş yükselmesi meydana gelebilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

  • Kürtajdan sonra 15 gün boyunca cinsel ilişki yasaktır.
  • Kürtajdan sonraki gün içerisinde gebelik belirtileri kaybolacaktır. Ancak gebelik belirtileri bu süreden daha uzun sürerde mutlaka doktora haber verilmelidir
  • Kürtaj sonrası kanama devam ettiği sürece havuza, denize, jakuziye girmek sakıncalıdır.Kürtajdan sonra duşların ayakta yapılması önerilmektedir.
  • Şayet kanama miktarı aşırı ise ve ateş 38 derecenin üzerinde ise zaman kaybetmeden bir uzmana başvurulması gerekmektedir.
  • Kürtajdan sonraki doktor kontrolüne mutlaka gidilmelidir.
  • Kan uyuşmazlığı söz konusu ise kürtajdan sonraki 72 saat içinde mutlaka “uyuşmazlık iğnesini” yapılmalıdır.

Konu ile alakalı yabancı kaynaklar:

funduszeue.info

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki bilgilerden bizlere ulaşabilirsiniz.

Mail: [email protected]
Cep Tel: 30 08
Asistan Tel: 60 97

Bahçeci Sağlık Grubu

Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Gebe Kalınır?

Sağlıklı bir gebelik 40 hafta sürer. Düşük ise gebeliğin 20 haftadan önce kendiliğinden sonlanması olarak tanımlanır. Bilinen gebeliklerin %15 ila %25&#;i düşükle sonuçlanır.

Anne karnındaki bebeğin kaybedilmesine yol açan düşüklerin %80&#;inden fazlası, ilk 12 hafta içinde gerçekleşir ve bu durum erken düşük olarak adlandırılır.

haftadan sonra görülme sıklığı son derece az olan düşük vakaları ise geç düşük olarak tanımlanır. Kişinin ardışık olarak 3 ya da daha fazla kez düşük yapması ise tekrarlayan düşük olarak bilinir.

Tekrarlayan düşüklerin görülme sıklığı ise %1 civarındadır. Pek çok farklı sebepten dolayı oluşabilen düşükler, çoğunlukla genetik bir nedene bağlı olarak gerçekleşir.

Gebeliğin düşükle sonuçlanmasında önemli etkenlerden biri de anne adayının yaşıdır. Farklı bir deyişle 40 yaş ve üzeri kişilerin gebeliklerinin düşükle sonuçlanma ihtimali genç anne adaylarına göre daha yüksektir.

Aynı zamanda baba adayının yaşı da düşük riskini arttırır. Gebeliği düşük ile sonuçlanan kişiler sıklıkla, düşük yaptıktan sonra adet ne zaman olur? ya da düşük yaptıktan sonra ne zaman hamile kalınabilir? gibi sorular sorar. Bu soruları yanıtlamadan önce &#;Düşük nedir?&#; sorusunu cevaplamak gerekir.

Düşük Nedir?

Tıp dilinde abortus olarak tanımlanan düşük, gebeliğin haftası tamamlanmadan ya da bebeğin gr. ağırlığa ulaşmadan önce sonlanmasıdır.

Bebeğin, anne vücudunun dışında yaşayacak olgunluğa erişmeden vücuttan atılması, pek çok farklı nedenden oluşabilir. Bebeğin kromozomlarındaki anormallikler bunun en yaygın sebebidir.

Ancak anne adayının yaşı ve tiroit ya da diyabet gibi hastalıkların varlığı da gebeliğin düşükle sonuçlanmasını tetikleyebilir.

Rahim ağzı yetersizliği gibi rahme bağlı sağlık sorunlarının yanı sıra hormonal problemler ve enfeksiyon varlığı da gebeliğin haftadan önce sonlanmasına yol açabilir.

Düşüğün en yaygın belirtisi kahverengine dönük vajinal akıntı ve kanamadır. Karın bölgesinde kramp, ağrı, sırt ağrısı, kilo kaybı, kasılma, ateş gibi belirtilerle karakterize olan düşük, vajinadan sıvı boşalması ya da dokulu ve pıhtılı boşalma ile de görülebilir.

Bu gibi semptomların varlığında acil olarak hekime haber verilmelidir. Anne adayının 35 yaşından büyük olması, diyabet ve tiroit gibi hastalıkların varlığı, son 3 ya da daha fazla gebeliğin düşükle sonuçlanmış olması, kişinin düşük yapma riskini arttırır.

Düşük belirtileri baş ağrısı, kasık ağrısı gibi hafif şiddette ağrılar olarak görülebilir.

Bu şikayetler bazı durumlarda 2 haftaya kadar sürebilir. Düşük yaptıktan sonra bacak ağrısı da görülebilir. Ancak bu durum çoğunlukla kasık ağrısının, bacak bölgesine vurmasından kaynaklanır.

Sıklıkla sorulan, düşük yaptıktan sonra ağrı olur mu? sorusu bu şekilde yanıtlanırken, düşük yapanlar tarafından merak edilen bir diğer soru da düşük yaptıktan sonra ne zaman ilişkiye girilir? ya da düşük yaptıktan sonra ne zaman gebe kalınır? şeklindedir.

Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Gebe Kalınır?

Düşükten sonra ne zaman gebe kalınacağını açıklamadan önce &#;Düşük yaptıktan sonra ne zaman adet görülür?&#; ya da &#;Düşük yaptıktan sonra ne zaman adet olurum?&#; sorularını yanıtlamak gerekir.

Gebeliğin düşükle sonuçlanmasının ardından kişi, yaklaşık gün civarında ovulasyon dönemine girer. Dolayısıyla düşük gerçekleştikten yaklaşık olarak 35 gün sonra kişi adet görür.

Ancak gebelik haftasının fazla olması, adet kanamasının başlangıcını 60 güne kadar uzatabilir. Farklı bir deyişle düşük yaptıktan sonra adet gecikmesi, gebeliğin ne kadar ilerlemiş olduğuyla bağlantılıdır.

Düşük yaptıktan ne kadar zaman sonra hamile kalınır? sorusu ise düşük sonrası ilk adet kanamasının gerçekleştiği zaman ile alakalıdır. Düşük sonrasında kişinin en az 3 adet kanaması süresince beklemesi gerekir.

3 adet döngüsünün tamamlanmasının ardından tekrar gebelik planlanabilir. Düşük yaptıktan sonra ne zaman hamile kaldınız? sorusunun yanıtı bu yüzden kişiden kişiye farklılık gösterir.

Düşük Yaptıktan Sonra Tüp Bebek Olur mu?

Gebeliğin düşükle sonuçlanmasının ardından 3 adet döngüsü boyunca gebelik planlanmaması önerilir. Doğal yollardan elde edilen gebeliğin düşük ile sonuçlanmasının ardından üremeye yardımcı tüp bebek tedavi yöntemine başvurulabilir.

Tüp bebek tedavi yöntemiyle sağlanan gebeliğin, doğal yollardan elde edilen gebeliklere kıyasla sağlıklı bir doğumla sonuçlanma ihtimali, %10 daha yüksektir. Sıklıkla merak edilen, düşük yaptıktan sonra tüp bebek olur mu? sorusu bu şekilde cevaplanabilir.

Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilir?

Düşük yapılmasından sonra cinsel ilişkiye girilmeden önce 2 ila 4 hafta kadar beklenmelidir. Düşük sonrası erken dönemde girilen cinsel ilişki enfeksiyon riskini tetikleyebilir.

Ayrıca enfeksiyonun önlenmesi için vajinanın iç kısmı yıkanmamalı ve tampon kullanılmamalıdır. Gebe kalmak isteyenler tarafından sorulan sorulardan bir diğeri &#;Düşük yaptıktan sonra hormonlar ne zaman düzelir?&#; ya da &#;Düşük yaptıktan sonra ilk adet ne zaman olur?&#; şeklindedir.

Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Adet Görülür?

Düşük yapılmasının ardından geçen günde kişi, yumurtlama dönemine girer ve yaklaşık olarak 35 gün sonra ilk adet kanaması gerçekleşir.

Düşükle sonuçlanan gebeliğin haftası ne kadar büyükse kişinin tekrar adet görmeye başlaması o kadar uzun sürer. Farklı bir deyişle ilk adet kanamasının başlaması 60 güne kadar sürebilir.

Düşük Yaptıktan Sonra Adet Düzensizliği Olur mu?

Kişinin düşük yapmasının ardından kişide adet düzensizliği görülebilir. Bu durum, düşük sonrasında oluşan bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanabilir.

Bu gibi durumlarda, kadın doğum uzmanına muayene olunması önerilir. &#;Düşük yaptıktan sonra adet düzensizliği olur mu?&#; sorusu bu şekilde yanıtlanırken merak edilen bir diğer soru da &#;Düşük yaptıktan sonra gebelik testi pozitif çıkar mı?&#; şeklindedir.

Düşük Yaptıktan Sonra Gebelik Testi Pozitif Çıkar mı?

Gebelik düşükle sonuçlandıktan sonraki 3 ila 4 haftaya kadar Beta HCG hormon düzeyi normalin üzerinde seyredebilir. Dolayısıyla düşük sonrasında gebelik testi pozitif çıkabilir.

Ancak bu sürenin sonunda hala gebelik hormonları yüksekse hekime başvurularak nedeni araştırılmalıdır. &#;Düşük yaptıktan sonra hamilelik belirtileri devam eder mi?&#; sorusu bu şekilde cevaplanabilir.

Düşük Yaptıktan Sonra Ağrı Olur mu?

Gebeliği düşükle sonuçlanan kişilerin aklına, &#;Düşük yaptıktan sonra adet olmadan hamile kalınır mı?&#;, &#;Düşük yaptıktan sonra denize girilir mi?&#; ya da &#;Düşük yaptıktan sonra banyo yapılır mı?&#; gibi pek çok soru gelir.

Düşük sonrasında öncelikle kişi bol sıvı almalıdır. Düşük yaptıktan sonra beslenme de son derece önemlidir. Kişi mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketerek, yeterince vitamin aldığından emin olmalıdır. &#;Düşük yaptıktan sonra ne yemeli?&#; sorusu da bu şekilde yanıtlanabilir.

Sağlıklı ve dengeli beslenilmeli, uyku düzenine dikkat edilmelidir. Düşükten sonra bir süre ağrı ve kanama olması normaldir. Bu süre boyunca egzersiz yapılmamalı, havuza girilmemelidir.

Banyo oturarak değil ayakta yapılmalıdır. Düşük yaptıktan sonra kanama ve ağrının şiddeti artıyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Düşük Yaptıktan Sonra Doktora Gidilmeli mi?

Düşüklerin yaklaşık yarısında kürtaj yapılması gerekmez. Tam düşük olarak tanımlanan bu durumda kadının rahminde doku kalmaz. Ancak aksi durumlarda kürtaj ile rahim içi temizlenmelidir.

Bu yüzden gebeliğin düşükle sonuçlanması durumunda hekim kontrolüne gidilmesi önerilir. Böylece kişi, düşük sonrasında yaşanabilecekler hakkında da ayrıntılı olarak bilgi sahibi olur.

Sıklıkla merak edilen sorulardan biri olan &#;Düşük yaptıktan sonra doktora gidilmeli mi?&#; sorusu da bu şekilde cevaplanabilir.

Eğer sizin de gebeliğiniz düşükle sonuçlandıysa aklınıza takılan tüm sorularınız için 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur? Düşükten Sonra Kanama Ne Zaman Başlar, Kaç Gün Sürer?

Düşük oldukça üzücü bir durumdur. Hamilelik kaybı olarak da bilinir. Üç ya da daha fazla düşük yaşanması durumuna tekrarlayan düşükler denmektedir. Her kadından 1′i tekrarlayan düşük yaşayabilir. Geç düşük, 3 aydan sonra yapılan düşüklere denmektedir. Bazı durumlarda tekrarlayan ve geç düşüğün nedeni bulunabilmektedir. Diğerlerinde ise herhangi bir neden bulunamaz. Peki düşük sonrası gelen parçalar nasıl olur? Düşükte parça nasıl düşer? Düşük ile alakalı tüm ayrıntılar bu yazıda

Düşükte Gelen Parçalar Nasıl Olur?

Düşük dünya üzerinde pek çok kadının yaşamış olduğu ve sebebi genellikle anlaşılmayan bir olaydır. Kadınlar için oldukça üzücü bir durumdur. Düşükte parçalar gelmektedir. Eğer düşükte parça gelmezse anne kürtaj olmak zorunda kalabilir ancak genellikle düşükte parçalar gelir. Düşükte gelen parçalar anne adayları tarafından çok merak edilir. Aslında hamile bireylerin bu tür şeyleri araştırmaları psikolojilerini kötü etkileyebilir. Düşük, 20 haftadan önce gerçekleşmektedir. Düşük yapan kadınlarda; karın ağrısı, kahverengi ya da pembemsi akıntı, sırt ağrısı, vajinal kanama, mide bulantısı, ateşlenme, halsizlik, kusma ve sırt ağrısı gibi durumlar görünebilir. Bunlar arasında düşükte en merak edilen parça gelmesidir. Hamilelikte düşüğün olduğunu kanıtlayan şey vajinadan parça gelmesidir. Vajinadan gelen parça şekilsiz bir parça olsa da bu bebek olabilir. Bu gibi durumlar yaşandığında gelen parçanın bir kaba konması ve ardından o parça ile doktora gidilmesi gereklidir.

Düşükte Nasıl Parça Düşer?

Düşük, 20 haftalık gebelikten önce gerçekleşen hamileliğin bitme durumudur. Anne adayları için oldukça üzüntü verici bir durumdur. Anne adaylarının en korktukları konulardan birisidir. Düşüğün nasıl gerçekleştiği de en çok hamile bireyler tarafından araştırılmaktadır. Hamile bireyler düşük yaptığını şu şekillerde anlayabilirler:

  • Kusma,
  • Mide bulantısı,
  • Ateş,
  • Sırtta ağrı,
  • Karın ağrısı,
  • Yorgunluk,
  • Vajinal kanama,
  • Vajinadan su gelmesi,
  • Vajinadan parça gelmesi,
  • Kahverengi ya da pembemsi akıntı

Bu gibi şeyler görüldüğü durumda anne adayı düşük yapmış olabilir. Özellikle vajinadan şekilsiz bir parça geldiği durumda korkulması gereklidir. Eğer hamile bir bireyin vajinasından şekilsiz bir parça gelmiş ise acilen doktora gidilmesi gereklidir. Doktora gidilirken düşen parçayı da götürmek gereklidir.

Düşük Nasıl Gerçekleşir?

Düşüğün nasıl gerçekleştiği çok merak edilmektedir. Özellikle hamile kadınlar bu konudan korktukları için düşüğün nasıl gerçekleştiğini araştırırlar. Aslında hamile bireyler için bu gibi konularla alakalı araştırmalar yapmalı önerilmemektedir. İlk 3 ayda düşükle sonuçlanan gebeliklerde bebekte genetik anormallikler görülmüş olma oranı yüzde 50 ile 80 arasındadır. Son yıllarda daha ayrıntılı yapılan araştırmalarda, düşüklerde genetik anomali oranını yüzde 90'lara kadar çıktığı görülmüştür. Anne adayları için hiç de kolay olmamakla birlikte nedenler açısından bakıldığında gebeliğin düşükle sonuçlanması bir bakıma iyi bile olabilmektedir. Her hamile kalan kadın doğal olarak sağlıklı bir bebek hayal etmekte ve engelli bebek doğurmak istememektedir. Anne vücudu da aynı istekle çalışmakta ve sağlıksız gebeliği ya rahim kabul etmemekte ya da erken dönemde düşükle sonuçlandırmaktadır. Bu, doğal bir seçim mekanizması olarak kabul edilebilir. Düşük, çeşitli şekillerde geçekleşebilir. Düşüğün anlaşılabilmesi için en büyük etmen anne adayının vajinasından şekilsiz bir parçanın gelmiş olması olacaktır. Ancak bazı durumlarda vajinal bir kanama olmasa da düşük gerçekleşebilir. Mide bulantısı ve kusma, vajinadan su gelmesi, karın ağrısı, sırt ağrısı gibi şeyler şüphelendirici durumlardır. Ancak düşükte parça gelmesi kaçınılmazdır. Eğer parça gelmemişse normal ağrılar olabilir. Bu yüzden anne adayından parça gelip gelmediği dikkatle incelenmelidir.

Düşük Sonrası Gelen Parçalar

Düşük her zaman parçalar halinde olmamaktadır. Bazı hamile bireyler düşük yapsalar da kürtaj olmak zorunda olabilir. Bu yüzden düşük sonrasında gelen parçalar iyi bir şeydir. Düşük, hiçbir annenin yaşamak istemediği bir durum olsa da düşük sonrası parça gelmesi iyi bir şeydir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası