marmara üniversitesi inşaat mühendisliği ders programı / Marmara Üniversitesi-Fakülte>SubContent

Marmara Üniversitesi Inşaat Mühendisliği Ders Programı

marmara üniversitesi inşaat mühendisliği ders programı

Değerli Öğrencilerimiz,

Aşağıda genel olarak eğitimiz esnasında irtibatta olacağınız Öğretim Üyelerimiz / Komisyonlar ve ilgili birimlerin bilgileri bulunmaktadır. Sorularınızı yöneltmek ve başvurularınızın takibinde irtibatta olmak için lütfen bu açıklamaları inceleyiniz.

Not: tarihli İstanbul Valiliği yazısı gereğince Fakültemiz personeli dönüşümlü çalışacaktır. Aşağıda belirtilen bilgilerdeki irtibat telefonlarının, dönüşümlü çalışma nedeniyle yanıtlanamaması durumunda ilgili kişi ve birimlerle belirtilen e-posta adreslerinden iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Mühendislik Fakültesi Tüm Duyurular

Ders Kayıtları

Her öğrencinin Akademik Danışmanı BYS’de (Bilgi Yönetim Sistemi) bulunmakta ve bölümlerimizin internet sayfalarında öğretim üyelerimizin iletişim bilgileri yer almaktadır. Ders kayıt işlemleri esnasında karşılaşılan soru/sorunlar da ilgili danışman öğretim üyesi ile irtibatta bulunularak takip edilir. Her öğrenci kayıt döneminde derslerini seçmiş ve derslere “kesin kayıt” işlemlerini tamamlamış olmalıdır. Kayıt işlemleri tamamlandığında, öğrencilerin BYS’de yer alan transkriptlerinde, içinde bulunulan dönem dersleri görünür hale gelir.

Not döküm çizelgesinde (transkript) bulunan hata ve eksikler için Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Ofisi ile irtibat sağlanmalıdır ([email protected] , Mühendislik Fakültesi-M1 Binası)

Online Dersler ile ilgili Problemler ve Ders Programları

Canlı olarak sunulan derslerin alanına (funduszeue.info) erişim problemleri ile ilgili olarak web adresinde bulunan “destek” alanına mesaj gönderilir. Ayrıca online derslere katılım ile ilgili bilgilendirmeler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesinden (funduszeue.info) yapılır ve funduszeue.info adresinden incelenebilir.

Öğrenciler, kayıtlı oldukları derslerin programlarına BYS’den erişebilirler.

Stajlar

Stajlar ile ilgili bilgileri aşağıdaki adreslerde bulabilir ve sorularınız için Bölüm Komisyonları ile irtibata geçebilirsiniz:

Bilgisayar Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Çevre Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Endüstri Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Makine Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Kimya Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Biyomühendislik: Stajlar hakkında bilgiler, Staj Komisyonu

Bitirme Tezleri (Engineering Projects)

Bitirme tezleri (Engineering Project I-II) süreçleri ile ilgili sorularınız için bölüm komisyonları ile irtibata geçebilirsiniz:

Bilgisayar Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Çevre Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Endüstri Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Makine Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Kimya Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Bilgi, Komisyonlar

Biyomühendislik: Bilgi, Komisyonlar

Öğrenci Belgesi ve Not Döküm Çizelgesi (Transkript) Talepleri

İlgili Bölüm Sekreterliği ile irtibata geçilerek talep edilmelidir.

Bilgisayar Mühendisliği: Zafer Soycan, [email protected]

Çevre Mühendisliği: Hüsniye Öztürk, [email protected]

Endüstri Mühendisliği: Salih Tunç, [email protected]

Makine Mühendisliği: Salih Tunç, [email protected]

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: Özlem Yurdakul Akdağ, [email protected]

Kimya Mühendisliği: Serpil Uzunhan, [email protected]

Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Nurhayat Kısa, [email protected]

Biyomühendislik: Zafer Soycan, [email protected]

Ders içerikleri ve Müfredatlar

Ders içerikleri, müfredatlar (8 yarıyıllık ders planları) ve ders ön koşulları hakkındaki bilgilere ilgili bölümlerimizin web sayfalarından ulaşabilir. Ayrıca MEOBS adresinde bulunan öğretim planlarını inceleyebilir ve akademik danışmanlarınız ile görüşebilirsiniz.

Mezuniyet İşlemlerinin Başlatılması

Mezun durumundaki öğrenciler, Mühendislik Fakültesi web sitesinde bulunan “Mezuniyet Talep Formu” hazırlayarak Akademik Danışmanına başvurur. Akademik Danışmanlarınızın iletişim bilgileri Bölümlerimizin web sayfalarında ve BYS’de bulunmaktadır.

Geçici Mezuniyet Belgesi ya da Diploma İşlemleri

Öğrencilerin mezuniyetleri onaylandığında (transkriptte mezuniyet tarihi yer alır), “Kayıt Silme Formu” hazırlanır ve ilgili Bölüm Başkanına gönderilir. Bölüm Başkanlığınca onaylanan kayıt silme formu Öğrenci İşleri Ofisine (Mühendislik Fakültesi-C Binası giriş katı) teslim edilecektir. “Geçici Mezuniyet Belgesi” ya da “Diploma” işlemleri için mutlaka Öğrenci İşleri Ofisi ile irtibata geçilmeli ve randevu alınmalıdır (Mehtap Kumral: [email protected], Kemal Yüksek: [email protected] ). “Geçici Mezuniyet Belgesi” ya da “Diploma”, Öğrenci İşleri Ofisi tarafından verilen gün ve saatte mezunun kendisine ya da noter vekaleti bulunan yakınına teslim edilir. Belirtilen gün ve saat dışında (randevu alınmadan) gelinmemelidir.

Diğer Konular

Lisans eğitim öğretim yönetmeliği ve diğer mevzuatlar (yatay geçiş, çift anadal programı vb.) üniversitemiz web sitesinde bulunmaktadır: Mevzuat: Eğitim-Öğretim ve Öğrenciler.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sitesi: funduszeue.info

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği

İstanbul Şehir Üniversitesinden Üniversitemize Aktarılan Öğrenciler İçin Yönlendirme

Bilgisayar Mühendisliği (Computer Science Engineering)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Electrical and Electronics Engineering)

Endüstri Mühendisliği (Industrial Engineering)

Makine Mühendisliği (Mechanical Engineering)

Danışmanlar

       funduszeue.info Paşa Yayla ([email protected])

       Dr. Öğr. Üyesi Barış Yılmaz ([email protected])

İnşaat Mühendisliği (Civil Engineering)

funduszeue.info

İlk öğrencilerini yılında mezun eden Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimi sadece normal eğitim olarak yapılmaktadır. Bu programa Üniversiteye Giriş Sınavı ile her yıl yaklaşık 70 öğrenci alınmaktadır. Normal öğretim süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizcedir. Böylece öğrencilerin İngilizce kaynakları takip edebilmeleri, anlayabilmeleri, gelişmeleri izleyebilmeleri, Endüstri Mühendisliği konularını araştırabilmeleri, teknik terimleri öğrenmeleri ve uluslararası iş yapabilme yeterliliğine kavuşmaları amaçlanmaktadır. İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olamayan öğrenciler, bölüm derslerini almadan önce bir yıl İngilizce hazırlık sınıfına devam etmek ve bu sınıfı başarıyla tamamlamak zorundadır. Her bir öğretim yılı güz ve bahar olmak üzere iki yarıyıldan oluşur.

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, üretim ve hizmet sektöründe yer alan kuruluşların verimliliğini ve kalitesini yükseltmek amacıyla; insan, malzeme, makine, enerji, para, teknoloji ve bilgi kaynaklarının bir sistem şeklinde tasarımını, geliştirilmesini ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayan mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla öğrencilere, mühendislik analiz ve tasarım yöntemleri ile matematik, bilgisayar, sosyal ve fen bilimleri sistematik bir eğitim müfredatı çerçevesinde verilmektedir.

Ders kredilerinin hesaplanmasında hem teorik ve uygulama ders saati hem de öğrenci iş yükünü dikkate alan AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) hesaplanmaktadır. Hali hazırdaki eğitim-öğretim sisteminde ders saati temelli kredilendirmeye göre öğrenci başarıları hesaplanırken, ancak yakın zamanda değerlendirmelerin AKTS kredilerini temel alması Mühendislik Fakültesi tarafından planlanmaktadır.

Öğretim elemanları sorumlu oldukları dersin “ders tanıtım formunu (syllabus)” dönem başında Üniversite Bilgi Yönetim Sistemine (BYS) girmektedir ve öğrenciler dönem içinde kaç ara sınav, kısa sınav, proje ya da ödevle sorumlu tutulacaklarını ve bunların başarı değerlendirmesindeki yüzde katkılarını önceden bilmektedirler. Dönem içi değerlendirmenin başarı notuna katkısı %60 olarak dikkate alınmaktadır. Yarıyıl sonu sınavı ise %40 ağırlıkla kullanılmaktadır. Başarı değerlendirmede üç farklı yöntemden biri esas alınmaktadır: Doğrudan dönüşüm sistemi (DDS), bağıl değerlendirme sistemi (BDS) veya dersin öğretim üyesinin/görevlisinin benimseyeceği diğer bir yöntem. Staj ve bitirme projesi dersinde ise bağıl değerlendirme sistemi kullanılmamaktadır.

Son değerlendirmede öğrenciler dersi veren öğretim elemanı tarafından aşağıdaki harf notlarından birisi ile takdir edilir:

Hazırlık sınıfı ve dört yıl eğitim süresinden sonra mezun olmaya hak eden öğrencilere lisans diploması verilmektedir. Mezun olabilmek için eğitim-öğretim müfredatındaki derslerden başarılı olmak ve en az ders kredisini tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasına (GANO) sahip olmasıgerekmektedir. Şu an yürürlükte olan eğitim-öğretim müfredatında 4 tanesi teknik seçmeli ve 3 tanesi teknik-olmayan seçmeli ders olmak üzere toplam 49 ders mevcuttur. Öğrencinin mezun olabilmesi için ayrıca Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün belirlemiş olduğu 2 stajı da (60 gün) tamamlamış olması gerekmektedir.

Söz konusu yönetmelikler ve programın uygulanışı hakkındaki ayrıntılı bilgiler Marmara Üniversitesi’nin funduszeue.info#egitim web adresinde yayınlanmıştır.

Çift Anadal Programı

Marmara Üniversitesi Çift Anadal Yönetmeliğine göre, örgün öğretimde anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrenciler, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görebilirler. Her dönem başında Endüstri Mühendisliği Bölümü kontenjanını belirterek ikinci anadal programını duyurmaktadır. Öğrenci çift anadal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü ve en geç beşinci dönemin başında başvurabilir. Öğrencinin çift anadal programına başvurabilmesi için başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması ve başvurusu sırasındaki GANO’sının en az 2,75 olması gerekir. Kabul işlemi Fakülte Yönetim Kurulunun onayı ile yapılmaktadır. Öğrencinin çift anadal programının devam edebilmesi içinEndüstri Mühendisliği anadalından aldığı derslerden GANO’sının ise en az 2,00 olması beklenmektedir. Çift anadal lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciye mezuniyet diploması ancak devam ettiği birinci anadal diploma programından mezun olması halinde verilebilir.

Yandal Programı

Her dönem başında Endüstri Mühendisliği kontenjanını belirterek yandal programını duyurur. Öğrenci, yandal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü ve en geç altıncı dönemin başında başvurabilir. Yandal programına başvurular ilgili birimin yönetimine yapılır. Öğrencinin yandal programına başvurabilmesi için başvuru sırasındaki GANO’nın en az 2,50 olması gerekir. Kabul işlemi başvurulan birimin yönetim kurulu tarafından karara bağlanır. Öğrencinin yandal programına devam edebilmesi için Endüstri Mühendisliği programından aldığı derslerden en az 2,00 GANO’na sahip olması gerekmektedir. Yandal programlarını tamamlayanlara eğitim aldıkları alanda sadece başarı belgesi (yandal sertifikası) düzenlenir. Bu belgeler diploma yerine geçmez.

Marmara Üniversitesi’nin çift anadal ve yandal programlarıyla ilgili yönergesi funduszeue.info adresinde yayınlanmıştır.


Bu sayfa Industrial Engineering tarafından en son tarihinde güncellenmiştir.

Bölümümüzde doktora eğitimi 'te başlamıştır. Doktora programının amacı karmaşık endüstri mühendisliği problemlerine çözümler getirebilecek öğrenciler yetiştirmektir. Endüstride karşılaşılan problemlerin etkin analizi, modellenmesi ve çözülmesi için gerekli bilgi ve beceri öğrencilere verilir. 

Her dönem Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nün belirlediği kurallarla öğrenci kabulleri yapılır. Programlara kabulde ALES puanı, not ortalaması, bilim sınavı sonuçları ve mülakat değerlendirmeye alınmaktadır. YÖK'ün belirlediği kurallar çerçevesinde bölüm tarafından yapılan giriş sınavından yeterli puanı alan herkes bölümümüze kabul edilir.

Bölümümüzün eğitim dili ingilizce olduğundan, bölüme sadece İngilizce bilen adaylar alınır. Endüstri Mühendisliği dışındaki bölümlerde Lisans eğitimi almış olan öğrenciler fark dersleri almaları şartıyla bu programa kabul edilirler.

Sene sonu sınavlarının ağırlığı %50'dir. Dönem içinde yapılan ara sınavlar, projeler, ödevler ve quizlerin derse göre ağırlığı değişmekle birlikte toplam ağırlığı %50'dir. 4'lü not sistemi uygulanmaktadır. Bir dersten başarılı olmak için en az (CB) notu alınmalıdır.

Bu programdan mezun olabilmek için öğrenciler 8 ders (24 kredi) tamamlayıp bir doktora tezi yapmalıdırlar. Programı başarıyla bitiren öğrenciler Endüstri Mühendisliği Doktorası derecesini kazanır.

Endüstri Mühendisliği Doktora Eğitim Müfredatı

Endüstri Mühendisliği Doktora Bilimsel Hazırlık


Bu sayfa Industrial Engineering tarafından en son tarihinde güncellenmiştir.

Güz Dönemi ve Sonrası Girişli Öğrenciler (Güncel Müfredat)

Akademik Yılları Arası Girişli Öğrenciler

Akademik Yılları Arası Girişli Öğrenciler

Güz Dönemi Öncesi Girişli Öğrenciler

Güncel Müfredat: Detaylı Ders Bilgileri

(Detaylı ders bilgileri veya güncel izlenceler için ders koduna tıklayınız)

1. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

ATA

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi IZorunlu202,002,00
2.

MBG

Introduction to Modern BiologyZorunlu305,005,00
3.

CSE

Introduction to Computer EngineeringZorunlu304,004,00
4.

CSE

Computer Programming IZorunlu326,006,00
5.

MATH

Calculus IZorunlu406,006,00
6.

PHYS

Physics IZorunlu304,004,00
7.

PHYS

Physics Lab IZorunlu022,002,00
8.

TRD

Türk Dili IZorunlu202,002,00
Toplam20431,0031,00
2. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

ATA

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi IIZorunlu202,002,00
2.

CSE

Computer Programming IIZorunlu326,006,00
3.

MATH

Calculus IIZorunlu406,006,00
4.

MATH

Linear Algebra for Computer EngineeringZorunlu305,005,00
5.

PHYS

Physics IIZorunlu304,004,00
6.

PHYS

Physics Lab IIZorunlu022,002,00
7.

TRD

Türk Dili IIZorunlu202,002,00
8.

NTExxx

Non-Technical Elective - 1

Seçmeli203,003,00
Toplam19430,0030,00
3. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

CSE

Discrete Computational StructuresZorunlu306,006,00
2.

CSE

Data StructuresZorunlu327,007,00
3.

ECON

Engineering EconomyZorunlu204,004,00
4.

EE

Electric CircuitsZorunlu305,005,00
5.

MATH

Differential EquationsZorunlu304,004,00
6.

MATH

Numerical Methods

Zorunlu304,004,00
Toplam17230,0030,00
4. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

CSE

Analysis of AlgorithmsZorunlu326,006,00
2.

CSE

Systems ProgrammingZorunlu327,007,00
3.

CSE

Principles of Programming LanguagesZorunlu324,004,00
4.

EE

ElectronicsZorunlu225,005,00
5.STATIntroduction to Probability and StatisticsZorunlu305,005,00
Toplam14829,0029,00
5. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

CSE

Summer Practice IZorunlu0010,0010,00
2.

CSE

Digital Logic DesignZorunlu326,006,00
3.

CSE

Operating SystemsZorunlu327,007,00
4.

CSE

Database SystemsZorunlu327,007,00
5.

CSE

Object-Oriented Software DesignZorunlu305,005,00
6.

IE

Modeling and Discrete SimulationZorunlu304,004,00
Toplam15639,0039,00
6. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

CSE

Computer OrganizationZorunlu327,007,00
2.

CSE

Software EngineeringZorunlu327,007,00
3.

CSE

Introduction to Signals and SystemsZorunlu305,005,00
4.

CSE

Formal Languages and Automata TheoryZorunlu305,005,00
5.

IE

Operations ResearchZorunlu304,004,00
6. 

COM

Technical Comm. and EntrepreneurshipZorunlu202,002,00
Toplam17430,0030,00
7. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

CSE

Summer Practice IIZorunlu0010,0010,00
2.

CSE

Computer NetworksZorunlu305,005,00
3.

CSE

Principles of Embedded System DesignZorunlu326,006,00
4.

CSE

Engineering Project IZorunlu025,005,00
5.

ISG

İş Sağlığı ve Güvenliği IZorunlu202,002,00
6.

CSE

Introduction to Machine Learning

Zorunlu305,005,00
7.

UE

University Elective

Seçmeli203,003,00
8.

TExxx

Technical Elective - 1

Seçmeli305,005,00
Toplam16441,0041,00
8. Dönem
NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

CSE

Engineering Project IIZorunlu025,005,00
2.

ISG

İş Sağlığı ve Güvenliği IIZorunlu202,002,00
3.

FTExxx

Faculty Technical Electives

Seçmeli305,005,00
4.

NTExxx

Non-Technical Elective - 2

Seçmeli203,003,00
5.

TExxx

Technical Elective - 2

Seçmeli305,005,00
6.

TExxx

Technical Elective - 3

Seçmeli305,005,00
7.

TExxx

Technical Elective - 4

Seçmeli305,005,00
Toplam16230,0030,00

Seçmeli Dersler 

(TE)Teknik Seçmeli Dersler 

NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.

CSE

Introduction to Robotics and Control TheorySeçmeli305,005,00
2.

CSE

Introduction to Distributed SystemsSeçmeli305,005,00
3.

CSE

Advanced Unix ProgrammingSeçmeli305,005,00
4.

CSE

Introduction to Parallel ProcessingSeçmeli305,005,00
5.

CSE

Cloud ComputingSeçmeli305,005,00
6.

CSE

Software Project ManagementSeçmeli305,005,00
7.

CSE

Information Systems: Analysis and DesignSeçmeli305,005,00
8.

CSE

Management of Information SystemsSeçmeli305,005,00
9.

CSE

Information Systems SecuritySeçmeli305,005,00

CSE

Fundamentals of Electronic CommerceSeçmeli305,005,00

CSE

Internet ProgrammingSeçmeli305,005,00

CSE

Compiler DesignSeçmeli305,005,00

CSE

Introduction to Data Science and AnalyticsSeçmeli305,005,00

CSE

Fundamentals of Data MiningSeçmeli305,005,00

CSE

Introduction to Computational GenomicsSeçmeli305,005,00

CSE

Introduction to CryptographySeçmeli305,005,00

CSE

Introduction to Blockchain ProgrammingSeçmeli305,005,00

CSE

Software FrameworksSeçmeli305,005,00

CSE

Wireless and Mobile NetworksSeçmeli305,005,00

CSE

Artificial IntelligenceSeçmeli305,005,00

CSE

Computer GraphicsSeçmeli305,005,00

CSE

Multimedia SystemsSeçmeli305,005,00

CSE

Human Computer InteractionSeçmeli305,005,00

CSE

Mobile Device ProgrammingSeçmeli305,005,00

CSE

MicroprocessorsSeçmeli305,005,00

CSE

Special Topics in Computer Engineering ISeçmeli305,005,00

CSE

Special Topics in Computer Engineering IISeçmeli305,005,00

CSE

Special Topics in Computer Engineering IIISeçmeli305,005,00

CSE

Special Topics in Computer Engineering IVSeçmeli305,005,00

(ENG-FTE) Fakülte Teknik Seçmeli Dersler

NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.BIOEPlanning and Management of ResearchSeçmeli305,005,00
2.CHECost Management in Chemical IndustriesSeçmeli305,005,00
3.CHEFinancial EngineeringSeçmeli305,005,00
4.CHEChemical Engineering for Sustainable BiosphereSeçmeli305,005,00
5.CSESoftware Project ManagementSeçmeli305,005,00
6.CSEManagement of Information SystemsSeçmeli305,005,00
7.CSEIntroduction to Data Science and AnalyticsSeçmeli305,005,00
8.EEIntroduction to Information Systems ManagementSeçmeli305,005,00
9.EEIntroduction to Image ProcessingSeçmeli305,005,00
ENVEEnergy and the EnvironmentSeçmeli305,005,00
ENVEConstruction Materials for Environmental Engineering Seçmeli305,005,00
IEDesign of ExperimentsSeçmeli305,005,00
IEIntroduction to Total Quality ManagementSeçmeli305,005,00
MEMathematical Modeling in Mechanical EngineeringSeçmeli305,005,00
MEMechatronicsSeçmeli305,005,00
MEIntroduction to RoboticsSeçmeli305,005,00
MEControl SystemsSeçmeli305,005,00
MEDesigning Quality ProductsSeçmeli305,005,00
MEAutomotive EngineeringSeçmeli305,005,00
MGTQuality Management System in Automotive IndustrySeçmeli305,005,00
MGTAdvanced innovative Design Management for EntrepreneurshipSeçmeli305,005,00
MGTInnovation and New Product Development ManagementSeçmeli305,005,00
MGTManaging Engineering and TechnologySeçmeli305,005,00
MGTProject Management for EngineersSeçmeli305,005,00
MSEMaterials Engineering Economics and Plant DesignSeçmeli305,005,00
MSETotal Quality Management in Materials EngineeringSeçmeli305,005,00

(NTE / ENG-UE) Teknik Olmayan Seçmeli ve Üniversite Seçmeli Dersler

NoDers KoduDers AdıDers TürüTUKrediAKTS
1.BUSEntrepreneurship and InnovationSeçmeli203,003,00
2.BUSStrategic EntrepreneurshipSeçmeli203,003,00
3.BUSInternational BusinessSeçmeli203,003,00
4.CASSelf ManagementSeçmeli203,003,00
5.CASOur BiosphereSeçmeli203,003,00
6.CASGeometric OrigamiSeçmeli203,003,00
7.CASEnergy for Physical ActivitySeçmeli203,003,00
8.CASHuman Performance and NutritionSeçmeli203,003,00
9.CASCardiopulmonary Resuscitation and First Aid BasicsSeçmeli203,003,00
CASInterpersonal Relations and CommunicationSeçmeli203,003,00
CASTrekking and OrienteeringSeçmeli203,003,00
CASEarthquake and Rescue PrinciplesSeçmeli203,003,00
CASPositive ThinkingSeçmeli203,003,00
COMMCommunication Models and TechniquesSeçmeli203,003,00
FNCEInvestment PlanningSeçmeli203,003,00
HRCareer DevelopmentSeçmeli203,003,00
HRCareer OrientationSeçmeli203,003,00
HSSEthics in Engineering and ScienceSeçmeli203,003,00
IKTIndustrial and Economic SociologySeçmeli203,003,00
INFInformation Literacy in EngineeringSeçmeli203,003,00
LAWLabor LawSeçmeli203,003,00
MANPrinciples of Managerial Economics & Financial ManagementSeçmeli203,003,00
MGTDesign, Innovation and EntrepreneurshipSeçmeli203,003,00
MGTCreativity And Innovation ManagementSeçmeli203,003,00
MRKIntegrated Marketing CommunicationSeçmeli203,003,00
MRKBrand Creation/BrandingSeçmeli203,003,00
NTEEffects of Human Behaviour on EnvironmentSeçmeli203,003,00
NTEThe Culture of Radiation SafetySeçmeli203,003,00
NTEWorld CulturesSeçmeli203,003,00
NTEBasic Principles of Accessibility in Informatics and TechnologySeçmeli203,003,00
NTECinemaSeçmeli203,003,00
NTEIntroduction to Finance for EngineersSeçmeli203,003,00
NTEBusiness CommunicationSeçmeli203,003,00
NTEIntroduction to Corporate Governance for EngineersSeçmeli203,003,00
NTEBusiness Intelligence for ManagersSeçmeli203,003,00
NTEIntroduction to Strategic Human Resources ManagementSeçmeli203,003,00
NTEIntroduction to Leadership & Management for EngineersSeçmeli203,003,00
NTEIntroduction to Strategy for EngineersSeçmeli203,003,00
OBIndustrial PsychologySeçmeli203,003,00
OBBehavioral Sciences for EngineersSeçmeli203,003,00
OBOrganizational BehaviourSeçmeli203,003,00
SOCEnvironmental SociologySeçmeli203,003,00
YDAGerman for BeginnersSeçmeli203,003,00
YDAGermanSeçmeli203,003,00
YDAGerman CommunicationSeçmeli203,003,00
YDASeminars in GermanSeçmeli203,003,00
YDFFrench for BeginnersSeçmeli203,003,00
YDFFrenchSeçmeli203,003,00
YDIReport Writing in EnglishSeçmeli203,003,00
YDISSpanish for BeginnersSeçmeli203,003,00
YDISSpanishSeçmeli203,003,00

İndirilebilir Linkler

sonrası kayıt yaptırmış öğrenciler için

arası kayıt yaptırmış öğrenciler için

 - arası kayıt yaptırmış ögrenciler için

Öncesi kayıt yaptırmış öğrenciler için


Bu sayfa Computer Engineering tarafından en son tarihinde güncellenmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası