karbonat alkali su / Alkali Su Nedir? Alkali Su Nasıl Yapılır? - Avansas Blog

Karbonat Alkali Su

karbonat alkali su

Alkali Su ile Tanışın Son Yılların Trendi “Alkali Su” Sağlıklı Mı?

Son günlerde, ´Alkali su nedir?´, ´Zayıflatır mı?´, ´Nasıl yapılır?´ gibi sorularla çokça karşılaşıyoruz. Peki siz alkali su ile tanıştınız mı? Toksinlerin atılımını kolaylaştıran pH değeri normal içme suyuna göre daha yüksek olan alkali su  son yıllarda pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Alkali  su hakkında aklınıza takılan sorular var ise bu yazımız tam da sizin için!

Alkali Su Nedir?

Alkali su, kimyasal açıdan bazik özellik taşıyan su anlamına gelir. Su, vücudumuzun yapısı gereği

önemli bir ögedir. İçtiğiniz suyun kaliteli olması; vücudunuza dirilik kazandırması, organlarınızın korunması ve sağlıklı şekilde gelişmesi için büyük önem arz eder.

Suyun pH değeri aslında o suyun ne kadar içilebilir olduğunun bir işaretidir. Asidite ve/veya baz değerini belirlemek için pH değerine bakılır. Eğer pH değeri 7 ise o madde, nötr bir maddedir. Eğer pH değeri 7 üzeri ise bazik, pH değeri 7 altı ise asidik özellikte olduğunu gösterir. Bu sebeple suyun pH değerinin 7 üzerinde olması önemlidir. Suyun pH değerinin 7 ve üzerinde olmasının yanı sıra suyun cam şişede olması, berrak ve tatsız olması da önemlidir. Bu bakımdan alım esnasında bu özelliklere dikkat edilmelidir.

Alkali Su Zayıflatır mı?

Alkali su yapısı itibarıyla baziktir ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bu nedenle  de bir çok diyet programında kullanılır. Alkali suyun zayıflamanın yanında daha bir çok özelliği de bulunur. 

Alkali suyun bize sağladığı faydalar ise şöyle;

Ödem oluşumunun önüne geçer ve vücutta bulunan ödemin giderilmesine yardımcı olur,

Cildi beslediği için yaşlanma belirtilerinin gecikmesini sağlar,

Cildi besler; tazelenmesini ve yenilenmesini sağlar,

Sindirim sistemini destekler ve bağışıklığı güçlendirir.

Peki alkali su nasıl yapılır? 

Karbonatlı su yöntemi: 

Yaklaşık 8 bardak içme suyunun içine bir çay kaşığı kadar karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. İşte alkali suyunuz hazır!

Limon yöntemi:

Yaklaşık 8 bardak içme suyunun içine yarım limon ekleyin  ve üzerine iki küçük tarçın çubuk atın. Biraz karıştırın ve bir gece bekletin. Ertesi sabaha hazır!

Bal ve limon karışımı: 

Ölçek olarak 8 su bardağı içme suyu kullanın. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ve dilimlenmiş yarım limon ekleyin. İyice karıştırın ve 4–5 saat sonra limon parçalarını alın ve keyifle tüketmeye başlayın!

Özellikle Bal ve Karbonat ile hazırladığınız alkali suyu tüketmeden önce bir sağlık probleminiz var ise doktorunuza danışmanızı öneririz.

Eğer bu tariflerle uğraşamam daha pratik bir yolu yok mu dersenizde sizleri A. O. Smith Frezya ile Tanışmanızı öneririz.

Alkali filtresiyle musluğunuzdan sadece mineraller geçebilir.

Frezya serisi, tezgah üstü ve tam boy kullanım modelleriyle eviniz ve ofisiniz için idealdir. Sıcak ve soğuk su seçenekleriyle, suyun pH derecesini artıran alkali filtresiyle, zararlı maddeleri, bakteri ve virüsleri suyunuzdan uzaklaştıran Ters Osmoz teknolojisiyle hijyenik ve ekonomik yeni nesil su sebilidir.

Alkali filtresi ile suyunuzun pH değeri, ’ın üzerinde…

Frezya, alkali filtresiyle kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum gibi yararlı mineralleri suyunuza geri kazandırır. Suyun pH değerini üzerine çıkararak suyu alkali hale getirir. Alkali filtre sayesinde elde edeceğiniz doğal mineralli ve yüksek pH’lı su ile vücudunuza ek mineral desteği sağlar.

A. O. Smith Frezya Serisine daha yakından bakmak ve alkali suya evinizde kolayca ulaşmak için tıklayın!

Mevcut beslenme alışkanlığımızın aşırı asidik olduğunu aktaran Medipol Mega Üniversite Hastanesi Homeopati Uzmanı Dr. Yegane Koulıeva Özcan, “Çoğu insanın tercih ettiği kızartılmış ve yağlı yiyecekler, alkol, rafine şeker, tuz, kafein ve işlenmiş gıdalar da vücudunuzun PH dengesini etkiler. PH&#;ın düşürülmesi, vücut asiditesinin artışına yol açar. Bunun sonucunda kemiklerden, kaslardan, dişlerden, tırnaklardan ve saçlardan mineraller eksilmeye başlar. PH dengesinin bozuldukça bağışıklık zayıflar, sık baş ağrısı, kronik yorgunluk ve midede ağrı başlar. Vücuttaki PH seviyesindeki herhangi bir dengesizliğin (asitliğe veya alkaliliğe doğru) hücresel fonksiyonları etkilediğine ve hücre ölümüne neden oluyor. Sonuçta, bu dengesizlik organlara zarar verir ve hayatı tehdit eden, başta kanser hastalığı, organ patolojilerine yol açar” açıklamasını yaptı.

Obeziteyi ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor

Alkali su tüketiminin vücuttaki faydalarını anlatan Özcan, “Alkali su vücudun metabolik süreçlerinde yer alır, karbonhidratları enerjiye dönüştürebilir, toksinlerin ve ağır metallerin atılmasına yardımcı olur. Alkali suyu düzenli olarak içmek sadece kilo vermenize yardımcı olmaz, aynı zamanda obezite sorununuzu da çözer” bilgisini verdi.

Alkali suyun düzenli içilmesi karaciğer fonksiyonunun normalleşmesinde olumlu rol oynadığını ifade eden Özcan, “Sistematik olarak alkali su içmek fazla şekerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Sonuç olarak, kan hücrelere aktif olarak glikoz sağlamaya başlayarak, vücudun insülin duyarlılığını da artırır. Mutlaka doktor kontrolünde tüketilmeli” uyarısında bulundu.

Kardiyovasküler hastalıklarının yanı sıra onkolojik hastalıklara da faydalı olabileceğini söyleyen Özcan, “Özellikle yeni tümör oluşumunun önlenmesi ve mücadelesi için alkali suyun olumlu etkisi birçok araştırma sonuçlarında doğrulanmıştır. Alkali su tüketmek, vücuttaki asitliği azaltır, kanserin ilerlemesini durdurur ve güvenli bir şekilde iyileşmeye yardımcı olur. Tabii ki, bu durumda alkali su hiçbir şekilde bir ilaç olarak kabul edilemez, ancak tedavi için yardım aracıdır” ifadelerini kullandı.

Doktor kontrolünde tüketin!

Sağlık durumunuza bağlı olarak sadece doktorunuz alkali suyun size faydalı ya da zararlı olduğunu söyleyebileceğinin altını çizen Özcan, şu değerlendirmelerde bulundu; 

Eğer diyabet teşhisiniz varsa, düzenli alkali su tüketimi için kesinlikle doktorunuza danışmalısınız. Bazı durumlarda, alkali su kullanımı önerilmez. Bilateral kronik piyelonefrit, böbrek taşı ve yetmezliği teşhisi konan kişiler için alkali su kullanımı ve doğru miktarın ayarlanması, sadece ilgili hekim tarafından önerilir ve takip edilir. Asit-baz dengeniz normalse, alkali su içmekten kaçınmanız veya ayda bir kereden fazla içmemeniz daha iyi olur. Aksi takdirde, baş dönmesi, bulantı, kusma, ellerin ve ayakların titremesi gibi yan etkiler görülebilir.

Alkali içme suyu nasıl yapılır?

Alkali suyun hem eczanelerden satın alınabileceği hem de evde yapılabileceğinin bilgisini veren Özcan, şunları söyledi;

Sıradan içme suyunu evinizde bulunan malzemeler ile kısa sürede iyileştirici bir içeceğe şu şekilde dönüştürebilirsiniz. 1 litre saf su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karbonat, Tuz ve karbonatı suya ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. İkinci tarif; 2 litre su için 1 limon ve 1 çay kaşığı tuz alın. Limonu 6 parçaya kesin. Tüm malzemeleri karıştırın ve oda sıcaklığında kapalı bir kapta saat bekletin

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir