meslek yüksek okulu mezunu astsubay alımı / Harp Okulları ve Astsubay MYO'ya öğrenci alınacak - Gazete Memur

Meslek Yüksek Okulu Mezunu Astsubay Alımı

meslek yüksek okulu mezunu astsubay alımı

SEÇİM AŞAMALARI

1.     Seçim Aşamalarına Kimler Çağrılacaktır?

        a.  Başvuru koşullarını taşıyarak ön kayıt başvurusu kabul edilen adaylar;

             (1)  K.K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu için (İşletme Yönetimi Programı ve Teknik Programlar) YGS (1, 2, 3, 4, 5, 6) puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanır. İhtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” belirlenir.

   (2)     K.K.K.lığı adına funduszeue.info MYO’ya alınacak adaylar için ayrı bir taban puan belirlenmez. funduszeue.info MYO’ya kaynak teşkil eden ve TABLO-1 ile TABLO-2’de belirtilen okul ve alanlarından mezun olan adaylar, funduszeue.info MYO için belirlenen taban puan ile ikinci seçim aşaması sınavlarına çağrılır.

b.  Başvurusu kabul edilenler arasından seçim aşamalarına çağrılanlar, funduszeue.info veya funduszeue.info genel ağ adreslerinde ilan edilecektir. Seçim aşamalarına katılmaları için çağrılan adaylara ayrıca çağrı mektubu gönderilmeyecektir. Bu nedenle, genel ağdan seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini öğrenme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Mağdur olmamanız için, başvuruların tamamlanmasını müteakip Haziran ayı içerisinde durumunuzu öğrenmek üzere funduszeue.infoveya funduszeue.infogenel ağ adreslerini kontrol/takip etmelisiniz.

2.     İkinci Seçim Aşaması Sınavları Ne Zaman ve Nerede Yapılacaktır?

        a.  İkinci Seçim Aşaması Sınavları genel ağ yayımlanacak tarihte, Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/ANKARA)’nda yapılacaktır.

        b.  Otobüsle AŞTİ’ye gelen adaylar, otogardan ANKARAY’a binerek Kızılay’a, Kızılay’dan Sokullu-Dikmen dolmuşlarıyla veya yaya olarak Kara Harp Okulu Komutanlığı (Maliye Bakanlığı Yanı) 1 Numaralı Nizamiyesine gelebilirler. Burada adaylar, yetkili personel tarafından karşılanacaktır.

3.     İkinci Seçim Aşaması Sınavlarına Gelirken Yanınızda Neler Getireceksiniz?

        a.  Başvuruların tamamlanmasını müteakip, ikinci seçim aşaması faaliyetleri ile ilgili hususlar funduszeue.info ve funduszeue.info genel ağ adreslerinde ilan edilecektir

        b.  Genel ağda yayımlanan sayfada adayların hangi yolu izleyecekleri ve seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde neler getirecekleri ayrıntılı olarak belirtilecektir.

       UYARI: YGS sonuçları açıklandıktan sonra genel ağ sayfamızı sorgulayarak durumunuzu ve yapacaklarınızı öğreniniz. Bu işlemde geç kalmanız hâlinde, seçim aşamalarına çağrılmanıza rağmen katılamayabilirsiniz.

4.    İkinci Seçim Aşaması Sınavları Nelerdir?

       Seçim aşamaları;

       a.  Başvuru Evraklarının Kontrolü:

            Başvurular, ÖSYM’den alınan bilgiler, başvuru formunuzdaki beyanlarınız ve sınavlara getirdiğiniz belgeler göz önüne alınarak değerlendirilecektir. Bu değerlendirmede, beyanınıza göre başvuru koşullarını taşıyıp taşımadığınız, öngörülen bölümlerden mezun olup olmadığınız ve diğer hususlar değerlendirilecektir (ÖSYM’den alınan bilgilerle, beyanınız çeliştiğinde ÖSYM’den alınan bilgiler doğru kabul edilecektir.).

       b.  Ön Sağlık Muayenesi:

            (1)  Adayların, fiziksel görünümü ile yaş, boy ve vücut ağırlığının istenen standartlarda olup olmadığı kontrol edilmektedir. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde öngörülen kriterlere göre adayların ön sağlık muayenesi yapılmaktadır.

            (2)  Adayların maddi ve manevi kayıplara uğramaması için; adayların uygun boy ve kiloda olup olmadığından (TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği boy ve kilo standartları), düztabanlığı bulunmadığından, yüzünde ve vücudunda leke, yanık, derin ve uzun kesik izi bulunmadığından (Diğer nitelikler için TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği incelenebilir.) emin olarak seçim aşamalarına gelmesi önemlidir.

       c.  Bedenî Yeterlilik Sınavı:

            (1)  Ön sağlık muayenesinden başarı ile geçen adaylar, Bedenî Yeterlilik Sınavına alınmaktadırlar. Bu sınav; adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonlarını ortaya çıkaracak beş farklı branşta yapılmaktadır. Bunlar;

                   (a)  Barfikste kol çekme (bayan adaylar barfikste asılı bekleme),

                   (b)  Durarak uzun atlama,

                   (c)  Mekik,

                   (ç)  Basketbol topu fırlatma

                   (d)  m (bayan adaylar m) koşu aşamalarından oluşmaktadır.

            (2) Bu sınava önceden hazırlanarak gelmeniz başarınızı artıracaktır. Testten alacağınız notlar, değerlendirmenize doğrudan etki edecektir. Bedenî Yeterlilik Sınavı Standartlarını geçemeyen adaylar elenecektir.

       ç.  Mülakat (Görüşme),

            Bu aşamada, görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmektedir. Adaylar tam puan üzerinden değerlendirilmekte, 70 ve üstü puan alan adaylar başarılı kabul edilmektedir.

       d.  Sağlık Kurulu Muayenesi.

     Seçim aşamalarında başarılı olan adaylar, “Askerî Öğrenci Olur” kararlı sağlık raporu almak amacıyla, askerî sağlık teşkillerine sevk edilmektedir.

  Diğer Kuvvet Komutanlıklarının Harp Okulları veya Meslek Yüksekokulları için alınmış olan “Askerî Öğrenci Olur.” kararlı sağlık raporları geçerli kabul edilmektedir. Bu durumda olan adaylar, ayrıca askerî sağlık teşkillerine sevk edilmezler. Almış oldukları ön raporun aslı veya onaylı fotokopisi yeterli olmaktadır.

5.     Değerlendirme Nasıl Yapılacaktır?

        Başvuru koşullarını taşıyarak ön kayıt başvurusu kabul edilen adaylar;

        a.  İkinci seçim aşamasının her sınavı tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, bedenî yeterlilik sınavından aldıkları puanın % 15’i, mülakat sınavından aldıkları puanın % 15’i ve YGS’den aldıkları puanın [YGS (1, 2, 3, 4, 5, 6) puanlarının en yükseği] % 70’inin (Ham puana göre) toplamından oluşan sonuç puanına göre en yüksek puanlıdan başlanmak üzere sıralanarak asil ve yedek adaylar belirlenecektir. Belirlenen bu adaylardan kontenjan kadarı okullara girmeye hak kazanacaktır.

Sonuç Puanı =  YGS ( tam puana dönüştürülmüş)(%70) + Bedenî Yeterlilik Puanı (%15) + Mülakat Puanı (%15)

        b.  Şehit, muharip gazi ve malul gazi çocuklarının değerlendirilmesi:

             Şehit, muharip gazi ve malul gazi çocuklarına kontenjanın %5’i oranında ilave kontenjan verilecektir. Diğer adaylar için tespit edilen puan barajının %90’ını alan şehit, muharip gazi ve malul gazi çocuklarının başvuruları kabul edilir ve bu adayların kendi aralarında yapılacak sıralama neticesinde kontenjanının %5’i kadar olan adayın okula kayıt edilmesi sağlanır. Kendi hakları ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar %5’lik kontenjanın dışında tutulur.

6.     Sonuçların Duyurulması ve Kesin Kayıtlar Nasıl Yapılacaktır?

        Tüm seçim aşamalarından sonra adayların değerlendirmesi yapılarak puan sırasına göre asil ve yedek olarak belirlenen adaylara duyuru funduszeue.info genel ağ adresi üzerinden yapılacaktır. Ayrıca, çağrı mektubu gönderilmeyecek ve gazete ilanı verilmeyecektir. Sonuçları takip etmek, adayların sorumluluğundadır. “Sonuçları veya çağrıyı görmedim” gibi mazeretler yeni bir hak doğurmayacaktır. Bu nedenle, adayların durumlarını genel ağdan takip etmeleri kendi yararlarına olacaktır.

         İkinci seçim aşaması sınavlarında başarılı olan adaylar, birden fazla okul ve bölümün asil ve yedek listesinde yer alabilecektir. Bu durumda olan adaylar, asil ve yedek olma durumlarını da dikkate alarak istedikleri okula kayıt yaptırabilecektir. Yedek listede yer alan adaylardan çağrıldıkları tarihte gelmeyenler, beyan ettikleri telefon numarasından ulaşılamayanlar haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

YILI DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİ ALIMLARI ÖN KAYIT BAŞVURUSU BAŞLADI.

Değerli Ziyaretçiler, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu yılı askeri öğrenci alımı ile ilgili başvuru kılavuzu yayımlandı.Başvurular, 02 Nisan Mayıs (Saat ) tarihleri arasında yapılacak.

 

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna ön Kayıtları 02 Nisan saat 'de başlayacak, 25 Mayıs Saat 'da sona erecektir. Başvuru klavuzunun tamamını okumadan Ön Kayıt işlemlerine başlamayınız. Sadece ERKEK adaylarının başvuruları kabul edilmektedir. İkinci aşama sınavları ile ilgili DUYURULAR Başvuru Kılavuzunda belirtilen tarihlerde ilan edilecektir. Kanun, Yönetmelik, Yönerge değişikliği yada çıkacak emirler kapsamında süreç içerisinde olabilecek değişiklikler funduszeue.info web adresinden yayınlanacaktır.

- YILI DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

NOT: Başvuru Kılavuzunda yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır. Tam ve doğru bilgi için kılavuza bakınız.

DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU :

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının yüzer ve kara birliklerinde sınıfı ile ilgili kadro görevini yürütecek düzeyde Deniz Astsubayı yetiştirmek amacıyla; Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna Lise ve Dengi Okul mezunu öğrenci alınacaktır. Eğitim ve Öğretim süresi; 2 (İki) yıldır. Öğrenciler, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı sorumluluğunda; a. Güdümlü Mermi, Topçu, Atış Kontrol, Torpidocu, Mayın, DSA (Denizaltı Savunma Aletleri), Porsun, Radar, Seyir, Telsiz, Elektronik, OBİ Teknisyenliği, İkmal ve İdari sınıflarında Altınova/YALOVA’da,  b. Motorcu, Yara Savunma, Elektrikçi, sınıflarında Derince/KOCAELİ’de,  eğitime tabi tutulurlar.  Yukarıda belirtilen sınıflardan; Topçu, Seyir, Telsiz, Motorcu, Elektrikçi, Elektronik, OBİ Teknisyenliği, İkmal ve İdari sınıflarına alınacak öğrencilerin bir kısmı Sahil Güvenlik Komutanlığı adına yetiştirilecek olup; öğrencilerin seçimi, sınıflandırma işlemleri sırasında yapılacaktır.

ÖĞRENİM İLE İLGİLİ KOŞULLAR:  

a.  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devam mecburiyeti olan Lise ve Dengi Okullardan yılında mezun olacak adaylar için haziran döneminde mezun durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın  yılında mezun olmak.  b.  Yurt dışındaki okullardan (lise ve dengi okullar) mezun öğrenciler için mezun olduğu okulların denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olmak, c.  Başvuru Kılavuzunun TABLO-2’de yer alan okul türlerinden ve kılavuzun TABLO-3’te belirtilen alan/bölümlerinden mezun olmak,  ç.  Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından  yılında yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na katılmış olmak, d.  Aday öğrencilerin, TABLO-3’te yer alan, alan/bölümlerinin karşısında belirtilen YGS puan türünegöre Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığınca belirlenecek taban puanı almış olmak,  e.  Şehit, Malül Gazi ve Muharip Gazi çocukları için, alınacak öğrenci sayısının  % 5 (beş)’i oranında ilave kontenjan verilecek olup, bahse konu adayların   YGS’ye katılmış olmaları gerekmektedir.  TABLO-3’te yer alan, alan/bölümlerinin karşısında belirtilen YGS puan türünden Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığınca belirlenecek taban puanın % 90’ı oranında puan alan  şehit, malül gazi ve muharip gazi çocukları İkinci Seçim Aşamalarına davet edilecek, sınav ve muayenelerde başarılı olan adaylardan % 5’lik kontenjana girenler okula girmeye hak kazanacaktır.

SAĞLIK VE YAŞ İLE İLGİLİ KOŞULLAR: 

a. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin; Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak ve bu durumunu sevk edilecekleri Asker Hastanelerinden alacakları “Askeri Öğrenci Olur” kararlı sağlık raporu ile belgelendirmek, b.  Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak, göğüs kafesinde  şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından izler bulunmamak, düz taban olmamak, konuşmasında ve duymasında en küçük bir kusuru bulunmamak, ne derece olursa olsun, gözlük, lens kullanmamak, gözlerinde  şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak, c.  Türkçe’yi kusursuz konuşmak (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak), ç.  Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esas alınarak Tablo-4’te belirtilen yaşlara göre boy standartları içerisinde yer almak, d. 21 yaşından büyük olmamak ( yılında ve daha sonra doğan adayların kaydı yapılır.), e.  Yaş hesaplamalarında yılı esas alınacak olup; ay ve gün farkları dikkate alınmayacaktır.  f.  Her ne sebeple olursa olsun, yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaşlarının hesabı düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır.  

İNTERNETTEN ÖN KAYITLAR HANGİ TARİHLER ARASINDA VE NASIL YAPILACAKTIR? 

İnternetten ön kayıtlar; 02 NİSAN tarihinde başlayacak ve 25 MAYIS tarihi saat ’da sona erecektir. Başvurular sadece aşağıda belirtilen internet adresleri üzerinden yapılacak olup, şahsen ve posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecek/dikkate alınmayacaktır.  

İNTERNETTEN ÖN KAYIT İŞLEMLERİNİN SONUÇLARI ADAYLARA NASIL DUYURULACAKTIR? 

a.  İnternetten ön kayıt yapan adaylardan yapılacak değerlendirme sonucunda; başvuruları kabul edilen ve  İkinci Seçim Aşamalarına alınacak aday sayısı için belirlenen kontenjan içerisinde yer alan tüm adaylar, İkinci Seçim Aşamalarına çağrılacaktır.  b.  Aday öğrencilerin başvurularının kabul edilip edilmediği ve 2’nci Seçim Aşamalarına geliştarihleri HAZİRAN tarihinden itibaren sadece aşağıda belirtilen internet adreslerinden açıklanacaktır.  

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞIRILACAK ADAYLAR NASIL TESPİT EDİLECEKTİR?   

YGS sonuçlarının açıklanmasını müteakip,  TABLO-3’te mevcut alan/bölümlerin karşısında belirtilen YGS (YGS-1, YGS-2 ve YGS-5, YGS-6) puan türlerinden en yüksek olanına göre, en yüksek puanlıadaydan başlamak üzere başarı sıralamasına tabi tutulacak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenecek kontenjan doğrultusunda tespit edilecek adaylar İkinci Seçim Aşamalarına çağırılacaklardır.  

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI NEREDE VE NE ZAMAN YAPILACAKTIR?

 a.  Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu  İkinci Seçim Aşamaları, Deniz Harp Okulu/TUZLA’da   TEMMUZ tarihleri arasında her adaya bildirilecek günlerde yapılacaktır.   b. HAZİRAN tarihinden itibaren yukarıda belirtilen internet sitelerinde,  İkinci Seçim Aşamalarına davet edilen aday bilgileri ve sınav tarihleri açıklanacaktır.  

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI VE HASTANE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:  

a.  İkinci Seçim Aşamaları istasyon sistemine göre; Ön Sağlık, Fiziki Yeterlilik, Görüşme ve Kesin Karar Kurulu aşamalarından oluşmaktadır.   b. Ön Sağlık Muayeneleri;     (1) Bu kurulda adaylar, boyları ve kiloları ölçüldükten sonra Bölüm II Giriş Koşulları 3. maddede yer alan hususlardan sağlık kontrolüne tabi tutulurlar.    (2)  Ön sağlık koşullarını taşımadığı tespit edilen adaylar için itiraz muayenesi niteliğinde ikinci bir muayene yapılmaktadır. Kurulca verilen bu son karar kesin olup, adayın bu karara itiraz hakkıbulunmamaktadır.  c. Fiziki Yeterlilik Testleri;     (1) Ön Sağlık Kurulundan başarı ile geçenler Fiziki Yeterlilik Kurulunda fiziki yetenekleri saptanmak üzere TABLO-1’de yer alan testlere tabi tutulurlar.   (2)  Fiziki Yeterlilik testlerinin en az dördünden başarılı olan adaylar başarılı olarak Görüşme Kuruluna alınırlar.     (3)  Aşağıda belirtilen minimum baraj puanları bu testlerden başarılı sayılmak için belirlenmişdeğerlerdir. Baraj değerlerini yapan adaylar üzerinden 10 puan alabileceklerdir. Adaylar barajlarda daha kısa sürede ve daha fazla yeterlilik gösterdikleri takdirde bu aşamalardan alacakları puanlar artacaktır. Tüm testlerde maksimum değerlere ulaşanlar ise tam puan alacaklardır. 

Görüşme Kurulları;  

(1) Bu kurul tarafından görüşme yoluyla; adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlarındaki denge ve kendine güven unsurları ile Türkçe’yi düzgün konuşması (Dilinde kekemelik, pelteklik, artikülasyon vb. bulunmaması) değerlendirilmektedir.   (2) Adayların spor, bilim ve sanatta bölgesel, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda dereceleri varsa, kurul tarafından uygun görülenler yapılacak puanlamada dikkate alınacaktır.  

Hastane Muayeneleri ; 

İkinci Seçim Aşamalarında başarı gösteren adaylar, “Askeri Öğrenci Olur” kararlı sağlık raporu almak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığının belirleyeceği Asker Hastanelerinden tercih edecekleri herhangi birine sevk edilirler. Ancak aday öğrencilerin İkinci Seçim Aşamalarında başarı gösterip Asker Hastanelerine sevk edilmeleri kesin kayıt hakkı elde ettikleri anlamına gelmemektedir. 

ASİL VE YEDEK ADAYLARIN BELİRLENMESİ, İLANI VE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ:  

a.  Aday öğrenciler  İkinci Seçim Aşamalarında “Performans Değerlendirme Sistemine” tabi tutulacaktır. Bu sistemde; adayların YGS, Fiziki Yeterlilik ve Görüşme Aşamalarından aldıkları puanlar dikkate alınarak her aday için “Aday Performans Puanı” tespit edilecektir. Performans Değerlendirme Sisteminde aday öğrencilerin belirlenen aşamaların tamamından başarılı olmaları gerekmektedir.  İkinci Seçim Aşamalarında başarılı olan adaylar “Aday Performans Puanına” göre YGS puan türlerine göresıralamaya tabi tutulacak ve belirlenen kontenjanlar doğrultusunda asil, yedek listeler oluşturulacaktır.  b.  İkinci Aşama Sınav Sonuçları ile ilgili açıklamalar 03 AĞUSTOS tarihinden sonra yüksek tirajlı gazetelerin TÜRKİYE baskılarında yayımlanacak, asil listede yer alan adaylar için kesin kayıt tarihleri bu ilanda belirtilecektir. Yedek adayların sırası geldiğinde çağrılmaları ise başvuruda beyan ettikleri telefona yapılacaktır. Bu doğrultuda bahse konu tarihlerde adayların “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine YGS sınavına müracaat ederken beyan ettikleri telefonda” bulunmaları kendi menfaatlerine olacaktır.  c.  Ayrıca adaylar, asil ve yedek sıralamalarını 03 AĞUSTOS  tarihinden itibaren aşağıda belirtilen İnternet Web sayfalarından öğrenebilirler.

ÖZEL KOŞULLAR:  

a.  Yaptırılacak adli sicil (arşiv) araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda askeri öğrenci olabilecek niteliklere uygun bulunmak. Eğitim periyodunun hangi safhasında olursa olsun adli sicil (arşiv) ve güvenlik soruşturması menfi çıkan öğrencilerin kaydı silinir, okulla ilişiği kesilir. b.  Temel askerlik (intibak) eğitiminde başarılı olmak; başarılı olmayanların okulla ilişiği kesilir.

BAŞVURU KOŞULLARI

                   1.     Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği’nin 44’üncü maddesinde düzenlenmiş olan “Giriş Şartlarını” taşımak,

                   2.     Askerlik hizmetini yapmamış olmak, silâhaltında bulunmamak, askerlik çağına giren adaylar için sevk tehirli olmak,

                   3.     TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin TSK askerî okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak,

                   4.     Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak Ağız, çene ve diş yapısı muntazam olmak, göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düztaban olmamak.,

                    5.     Kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak,

                    6.     Frengi vb. bulaşıcı hastalığı bulunmamak,

                    7.     Türkçeyi kusursuz konuşmak Dilinde kekemelik, pepemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak.,

                    8.     Duymasında herhangi bir kusuru bulunmamak,

                    9.     Derecesine bakılmaksızın Renk körlüğü, şaşılık, miyop, hipermetrop ve astigmat. herhangi bir göz kusuru bulunmamak ve lazer ameliyatlısı olmamak,

                      Sevk edileceği askerî sağlık teşkillerinden "ASKERÎ ÖĞRENCİ OLUR" kaydını içeren sağlık raporu almak,

                      Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devam mecburiyeti olan ve Genelkurmay Başkanlığınca onaylanan lise ve dengi okullardan yılında mezun olmuş/olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın yılında mezun olmuş olmak kesin kayıtların başlangıcına kadar mezun olmak.,

                       TABLO-1’de belirtilen kaynak okullardan ve TABLO-2’de belirtilen alanlardan mezun olmak ,

                      YGS sınavına girmek ve belirlenecek olan taban puanın üzerinde puan almak,

                      Yurt dışındaki okullardan mezun olanlar için lise ve dengi okullarıyla denkliğini belirten, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış belgeye sahip olmak,

                      Şehit, muharip gazi veya malul gazi çocuklarına kontenjanın % 5’i oranında ilave kontenjan verilecektir. Diğer adaylar için tespit edilen baraj puanının Ortaöğretim Başarı Puanı dâhil edilmemiş ham puana göre. % 90’ını alan Şehit, Muharip Gazi veya Malul Gazi çocukları ikinci seçim aşaması sınavlarına kabul edilecektir.

                      En fazla 21 yaşında olmak. Yaş hesaplaması; gün ve ay gözetmeksizin doğum yılının çıkarılması ile hesaplanır. Örneğin; yılında yılında doğanlar için =21 yaş.,

                      Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşları dikkate alınır.

                      Başvuruda bulunan adaylarda, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği boy ve kilo standartları aranır.

                      yılı Başvuru Kılavuzuna Ulaşmak için TIKLAYINIZ aranır.

                      yılı funduszeue.info Başvurularını funduszeue.info veya funduszeue.info internet adreslerinden yapabilirsiniz.

                  

UYARI:      Askerî sağlık teşkillerince verilecek raporlara dayanılarak sağlık durumları kuvvet özelliklerine göre Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde belirtilen esaslara uygun olmadığı tespit edilenlerin okulla ilişikleri kesilir. 

Harp Okulları ve Astsubay MYO'ya öğrenci alınacak

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HARP OKULLARI VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI TERCİH İŞLEMLERİ DUYURUSU

1. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 27 Mart tarihinde icra edilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (MSÜ) katılan ve YKS başvurusu bulunan adaylar tercih yapabilecektir. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 18 Nisan Mayıs saat 'a kadar yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacaktır.

2. Şehit/Gazi çocuğu olan adayların dikkatine!
Şehit ve gazi çocuğu olan adaylar tercih işlemleri sırasında "Bilgilerim" sekmesinden Şehit / Gazi Belgesi yükle düğmesine basarak ilgili kuramlardan aldıkları "Şehit/Gazi Yakını" belgelerini uygun formatta yükleyeceklerdir.
Şehit/gazi çocuklarının 2'nci seçim aşamalarına çağrılmasıyla ilgili olarak; adayların MSÜ Sınavında aldıkları puana %10 puan ilavesi yapılacak ve %10 puan ilavesi sonrasında belirlenen çağrı baraj puanı şartını sağlayan adaylar 2'nci seçim aşamalarına çağrılacaktır.

3. Hava Harp Okulu'nu (HHO) tercih edecek adayların dikkatine!
HHO için yapılacak seçim aşamalarına sadece ilk tercihi Hava Harp Okulu olan adaylar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacaktır. Hava Harp Okulunu ikinci ve sonraki tercihlerine koyan adaylar HHO için aday olamayacaklardır.
4. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih edecek adayların dikkatine!
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylardan çağrı kontenjanına girenler mülakat aşamasını müteakip Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınacaktır. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, teori ve çalgı performansı olmak üzere iki ana bölümden oluşacaktır.
Güzel Sanatlar ve Konservatuvar Liseleri programlarından mezun olacak/olan adaylar, MSÜ sınav puanına bakılmaksızın (puanı hesaplanan adaylardan) öncelikli olarak sınavlara çağrılacaktır.
Diğer Lise ve Dengi Okullardan mezun olacak/olan adaylar arasından 1'inci tercihi Bando Asb. Meslek Yüksekokulu olan adaylar en yüksek puan türüne göre sıralanarak kalan kontenjan miktarı kadar aday sınavlara çağrılacaktır. Harp okulları veya diğer Astsubay Meslek Yüksekokulları için çağrıya hak kazanan adaylar, tercihleri arasında Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu yer alıyor ise tercih sırasına bakılmaksızın Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na alınacaklardır.

5. Adaylar Harp Okulları için;
- Kara Harp Okulu Sayısal (KHO-Sayısal),
- Kara Harp Okulu Eşit Ağırlık (KHO-Eşit Ağırlık),
- Kara Harp Okulu Sözel (KHO-Sözel),
- Deniz Harp Okulu (DHO),
- Hava Harp Okulu (HHO),
- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Harp Okulu (SG-DHO)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;
- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara funduszeue.info),
- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz funduszeue.info),
- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava funduszeue.info),
- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz funduszeue.info (SG-Deniz funduszeue.info)
- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando funduszeue.info),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir.) tercihi yapabilecektir.

6. 2'nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;
KHÛ 2ÛMSÜ Sayısal Puanı
MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2ÛMSÜ Sözel Puanı
DHÛ MSÜSayısal Puanı
HHO MSÜSayısal Puanı
Kara funduszeue.info MSÜ Genel Puanı
Deniz funduszeue.info MSÜ Genel Puanı
Hava funduszeue.info MSÜ Genel Puanı
Bando funduszeue.info MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan
Yukarıda yer alan puan türlerinden çağrı işlemlerinde hangisinin kullanılacağı Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünce kontenjan durumuna göre belirlenerek internet ortamında ilan edilecektir. (Çağrılar puan türlerindeki okul kontenjanlarına göre yapılacağından her puan türünden farklı miktarda aday çağrılabilecektir.)
Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili
bilgilendirme funduszeue.info genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığınca funduszeue.info adresinden yapılacaktır. Sınava çağırılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecektir. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefon numaralarının güncel olması çok önemlidir.

7. Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

8. Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve funduszeue.info'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve funduszeue.info tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday funduszeue.info tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

DİKKAT !!!
Hava Harp Okulu adayları için (hem erkek hem kadın adaylar için) uygulanacak boy-kilo sınırları kılavuzda belirtilen tablodaki cm (dahil) arasında olacaktır. Deniz Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları adaylarında; erkek askeri öğrenci adayları için boy-kilo sınırları kılavuzda belirtilen tablodaki cm (dahil) (19 yaşından küçük erkek adaylar için cm) arasında, kadın askeri öğrenci adayları için boy-kilo sınırları kılavuzda belirtilen tablodaki cm (dahil) (19 yaşından küçük kadınadaylar için cm) arasında olacaktır. Boy-kilo sınırının dışında kalan adayların adaylıkları sonlandırılacaktır.

DİKKAT !!!
Harp Okulları için yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya TYT puanını kullanmak için YKS'ye başvuru yapmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.

DİKKAT !!!
Tercihinizi yaparken "Aday Yerleştirme İşlemleri" sürecinde tercih önceliğinize ve Aday Değerlendirme Puanı (ADP) sıranıza göre yerleştirileceğinizi ancak, "Ek Yerleştirme" sürecinde tercihlerinizin arasında bulunan herhangi bir tercihinize de yerleşebileceğinizi UNUTMAYINIZ.

Kaynak : Gazete Memur

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası