konya bosna hersek gezilecek yerler / KONYA SELÇUKLU ilçesi BOSNA HERSEK mahallesi gezilecek yerler - [YERELREHBER] | Türkiye'nin Rehberi

Konya Bosna Hersek Gezilecek Yerler

konya bosna hersek gezilecek yerler

Saray Bosna Parkı

Başlıklar

 

Konya&#;nın kardeş ülkesi konumunda olan Saray Bosna Parkı adı ile anılan birçok yerle karşılaşılması olasıdır. Bosna Hersek ülkenin en büyük mahallesi konumuna gelmek adına yarışırken aynı zamanda Saray Bosna adı verilen park ile taçlandırılmıştır.Selçuklu&#;da Birçok caddeye de başkanlarının isimleri verilen ülke ile Konya arasında dayanışma ve birlik bağı bulunur.

Saraybosna Parkı

Şehirdeki en kalabalık yer olmasının yanında yapılan park çocukların eğlenmesi için büyük ve temiz alanların oluşmasına neden oluyor. SelçukluSaray Bosna Parkı şeklinde isimlendirilen bu yerde yapılan oyun alanları ve yeşil yerler büyük ilgi uyandırıyor. Çocukların da fazlasıyla eğlenmesine aracılık ediyor. Diğer parklarımızdan Ecdat Parkı gitmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz..

Konya Saraybosna Parkı

Parkın Yapımı

Saray Bosna ile arasında yılından beri çeşitli bağ kurma ve kardeş şehir olma girişimlerinde olan Konya için bunu göstermek amacıyla yapılmış olan bir parktır:

  • Parkın içindeki yeşil alanın oluşturulması,
  • Oturulacak yerlerin belirlenmesi,
  • Bakım ve diğer işlerin yapılması
  • Yerel belediye tarafından yapılmaya devam ediliyor. Karşılıklı jest ve birliğin gösterilmesine dayanan bu girişim amacına ulaşıyor.

Parkın Yeri

Parkın yeri Bosna Hersek adıyla bilinen ve son derece kalabalık olan yerde bulunuyor. Selçuk Üniversitesi&#;ne olan yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Kent merkezinden gelmek istemeniz halinde yapmanız gereken tramvay yolunu kullanmaktır. İlgili durak yürüme mesafesinde parka ulaşmanızı sağlar. Aynı zamanda dolmuşları da aynı yol için kullanma şansınız olur. Konya Lale Tarlası konumuzuda inceleyebilirsiniz.

Saray Bosna Parkı

Nasıl Bir Parktır?

Parkın kurulduğu yer kalabalık olduğundan yeşil alanların genişliği de fazla tutulmuştur. İğne yapraklı ağaçlardan oluşan yeşillendirmeler yapılmıştır. Çocukların rahat şekilde oyun oynamalarına imkan veren oyun parkları ve gölgesinde oturulacak kullanım alanlarına rastlanır. Su ve tuvalet ihtiyaçları için ayrılmış özel yerler de vardır. Temizlik, imkan ve genişlik anlamında sorun yaşanması olası değildir.

Selçuklu Saraybosna Parkı

Ücretli Midir?

Kardeş şehir olmanın amacına uygun şekilde yapılan park tamamen kamuya mal edilmiştir. Belediye tarafından yapımı tamamlanan parkın giriş ve diğer hizmetlerinden bedel alınmaz. Çocuklar ve ailelerin rahatça gezmeleri ve dinlenmeleri adına düzenlenen parkın temizliği de yeterlidir.Konya &#;da Zaman değerlendirmek ve spor yapmak amacıyla da gidenlerin sayısı son derece fazladır.

Diğer muhteşem mekanlar:
Paylaş0

İçindekiler

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında; Ülkemizdeki en büyük alana sahip Konya, Ankara&#;nın ardından İç Anadolu Bölgesi&#;nde ki en önemli şehirlerdendir. Yapılan nüfus sayımlarında 2 milyon bin kişinin yaşadığı tespit edilmiş olup bu açıdan da oldukça büyük bir şehir olduğu söylemek mümkün. Toplamda 31 ilçeyi bünyesinde barındıran şehrin çevresi Ankara, Antalya, Eskişehir, Adana ve Mersin başta olmak üzere 9 komşusu ile bezenmiş olan Konya; Türkiye’nin en büyük gölü Tuz Gölü’ne de komşudur. Konya gezilecek yerler yazımızı tüm detayları ile okumak için devam edin&#;

Kaç Günde Gezilir; Konya&#;yı ziyaret etmek için gününüzü ayırmanız gerekmektedir.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Kışları soğuk yazları ise sıcak geçen tipik bir karasal iklime sahip olan Konya&#;yı en iyi sonbahar ve ilkbahar aylarında ziyaret edebilirsiniz.

Havaalanı/Merkez Ulaşım; Havaalanından şehir merkezine nasıl gidebileceğinize dair bilgi almak için Ulaşım Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Müze Kartları; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Konya&#;da yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Ne Yenir; Kendine özgü lezzetleri ile adından söz ettiren şehirde bamya çorbası, çebiç, su böreği, etli ekmek, fırın kebabı, sacarası, mevlana böreği, arabaşı çorbası ve çok daha fazlası için Konya&#;nın yöresel yemekleri yazımızı okumaya devam edin.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: TL
  • Kişi başı ortalama kahve fiyatı: TL

*Konya Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Müzeler

1- Mevlana Müzesi

mevlana müzesi

Burası Neresi? Günümüzde müze olarak kullanılan Mevlana Dergah&#;ı yeri, Selçuklu Sarayı&#;nın gül bahçesiyken Sultan Alaeddin Keykubad tarafından Mevlana’nın babası Sultanü&#;l-Ulema Bahaeddin Veled’e hediye olarak verilmiştir. Babasının vefat etmesi üzerine naaşı buraya gömülmüştür. Çevreden gelen istekler üzerine buraya bir kubbe yapılmak istenmiş ancak Mevlana gökyüzünden daha iyi kubbe mi olur diyerek bu istekleri geri çevirmiş olsa da kendi vefatının ardından oğlu tarafından bu istekler kabul görmüş ve kubbe-i hadra yani yeşil türbe denilen türbe dört fil ayağı üzerine bin Selçuki dirhemine Mimar Tebrizli Bedreddin’e inaş ettirilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Mevlana Hazrateleri&#;nin kabrinin yer aldığı türbe yada müze Konya&#;da görüp görebileceğiniz en önemli yerdir. senesinden beri hizmet veren Mevlana türbesi olarak isimlendirilen müze, Topkapı Sarayı&#;ndan sonra en fazla ziyaret edilen ikinci müze olma özelliğini taşımaktaydı. Mistik bir havası olan bu müzenin içerisinde; Mevlana Türbesi, dergâh eşyaları, el yazmaları gibi tarihi değeri olan eşyalar yer alıyor. Sizi ruhani bir huzura kavuşturacak olan bu müze içinizi bir dinginlikle kaplayarak özel bir yerde olduğunuzu hissettirecek.

  • Konum: Aziziye Mah, Mevlana Cd. No:1, Karatay/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Telefon: 12 15
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2- Atatürk Evi Müzesi

atatürk evi müzesi

Burası Neresi? Atatürk Caddesi üzerinde yer alan ev, senesinde kesme taş ve tuğlalardan iki katlı olarak inşa edilmiş olup yılında Turizm Bakanlığı tarafından “Atatürk Evi Müzesi”ne dönüştürülmüştür. Konyalıların sembolik olarak cuzi bir miktara satın aldığı ev, Atatürk’e hediye edilmiş ve Atatürk’ün Konya&#;ya olan ziyaretlerinde konaklaması için verilmiştir. İçerisinde Konya’nın tarihi, Atatürk’ün Konya ziyaretine ait materyaller, Kurtuluş Savaşı fotoğrafları, Atatürk’e ait bazı eşyalar, gazete kupürleri ve daha birçok önemli eser siz ziyaretçiler için sergileniyor.

  • Konum: Abdülaziz, Zafer Cad., Meram/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon: 32 06
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3- Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi

akşehir batı karargahı müzesi

Burası Neresi? senesinde konak olarak inşa edilen bina, Kurtuluş Savaşı&#;ndan önce Belediye ve Kaymakamlık olarak kullanılmaktaymış. Kurtuluş Savaşı esnasında Batı Cephesi Karargahı, tarihinde Akşehir&#;e taşınmış ve 9 ay 6 gün boyunca bu bina karargah olarak kullanılmıştır. Konya&#;nın Akşehir ilçesinde yer alan Batı Cephesi Karargahı Müzesi, Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren kararların alındığı önemli bir yer konumdadır. Öye ki savaşı yönetenler burada sık sık bir araya gelerek düşmanın nasıl yurttan atılacağı tartışılmış ve kritik kararlar alınmışlardır.

Neden Gitmeliyim? Savaşın ardından hala belediye binası olarak faaliyet göstermeye devam eden binada; Başkumandan Mustafa Kemal Paşa&#;nın taarruz emrini verdiği oda, Garp Cephesi Kumandanı İsmet Paşa&#;nın Çalışma Odası, Garp Cephesi Erkan-ı Harbiye Reisi Asım Paşa&#;nın Çalışma Odası olarak üst kattaki bu yerler plakalar ile işaretlenerek, o zamanlarda kullanılan masa, koltuk, halı gibi eşyalarla Atatürk Odası düzenlenmiştir.

Belediyenin başka bir binaya taşınması ileKarargah binası, Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğüne devredilmiş, sonra müze haline dönüştürülmüştür. Binanın alt katında Büyük Taarruz hazırlıklarının canlandırıldığı bir pano yer alıyor. O dönemlerden kalan eşyalar bozulmadan korunarak bugüne kadar ulaştırılmış olup geziniz sırasında mücadele dolu o dönemin izlerini burada görecek ve gururlanacaksınız.

  • Konum: Selçuk, İnönü Cd. No, Akşehir/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Telefon: 15 68
  • Yol tarifi al >

4- İnce Minare Taş ve Ahşap Eserleri Müzesi

ince minare taş ve ahşap müzesi

Burası Neresi? Taş ve Ahşap Eserleri Müzesi, hadis ilmini göstermek gayesiyle Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus döneminde Vezir Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından yaptırılmış. senesinde kullanılmaya başlanan medrese  Selçukluların estetik açıdan ne denli zevkli olduğunun apaçık görüldüğü nadide bir yapıya sahip. yüzyıla dek ilk günkü amacını sürdüren medrese,  Cumhuriyet Devrinde restore edilerek müzeye dönüştürülmüş. Bugün ise müzede Selçuklu ve Karamanoğlu Devri’ne ait mermer ve taşlar, kitabeler, kabartmalar, ahşap ürünler, narin motifler, sandukalar sergileniyor. Selçuklu sembolü olan çift başlı kartalı burada yakından inceleyebilirsiniz.

  • Konum: Hamidiye, Alaaddin Blv., Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon:
  • Giriş Ücreti: 10 TL
  • Yol tarifi al >

5- Konya Bilim Merkezi

konya bilim merkezi

Burası Neresi? Konya Büyükşehir tarafından yapılan bu proje  TÜBİTAK tarafından desteklenen ilk bilim merkezi olma niteliğini taşımaktadır. Yaklaşık olarak bin metrekarelik bir alanı kapsayan arazi üzerine 26 bin metrekarelik bir bina yanında 11 bin metrekarelik yürüyüş yolları, 47 bin metrekarelik yeşil alanı ile gerçek bir cazibe merkezi haline dönüştürülmüştür. Türkiye&#;deki yapılmış olan önemli bir yeşil bina örneği olup rüzgar enerji santrali ve güneş panellerini içinde barındırmaktadır.

Neden Gitmeliyim? İçerisinde;  tematik sergiler, açık hava sergileri, gözlem ve seyir kulesi, gezegen evi (planetaryum), konferans salonları, laboratuvarları ve kütüphanesi ile herkes için gerçek bir bilim merkezidir. Eğlendirerek öğretme şeklini benimseyen merkez yediden yetmişe herkese hitap etmektedir. İnteraktif bir iletişim ile teknolojiyi bir araya getiriyor olup yeni fikirler üretme ve öğrenme isteği uyandırma gibi imkanlara olanak sağlıyor.

  • Konum: Büyükkayacık, Ankara Cd. No, Büyükkayacık Osb/Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Giriş Ücretleri: Yetişkin 5 TL / Öğrenci 2 TL
  • Telefon: 66 96
  • Yol tarifi al >

6- Zaman Müzesi

zaman müzesi

Burası Neresi? Ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan Zaman Müzesi, Konya&#;nın Sille Mahallesi&#;nde yer alıyor olup Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili sergilediği araçları ile ön plana çıkıyor. Sille Şapali&#;nde yapılan çalışmaların ardından  Türkiye&#;nin ilk zaman müzesinde, yüzlerce yıl kullanılan ve zamanı gösteren araçlar sergileniyor. En dikkat çekici eserler arasında Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, Osmanlı paşaları tarafından düzenlenen ve genel kullanıma tanzim edilen ruznameler, cep ve masa takvimleri ve resmi dairelerde kullanılan el yazma-baskı takvimler yer alıyor.

Bunların yanı sıra altın, gümüş köstekli cep saatleri, Türk Hava Kurumuna ait, illere göre coğrafik ve ekonomik verilerin bulunduğu cetvelli takvim, Roma dönemi arkeolojik güneş saati örneği ve halen Konya Hacı Hasan Camii kıble duvarında bulunan Osmanlı dönemi güneş saati reprodüksiyonu gibi pek çok ziyaret edenler tarafından eser ilgi görüyor. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen müze, &#;Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması&#; kapsamında &#;Süreklilik Ödülü&#; nü almaya layık görülmüştür.

  • Konum: Sille Subaşı, Özgüven Sk. No:2, Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Yol tarifi al >

7- Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

nasreddin hoca müzesi

Burası Neresi? Konak Rüştü Bey tarafından yaptırılmış olup senesinde tescil edilmiş olup  yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;nca kamulaştırılmış yılında restorasyon başlanmıştır. Sonrasında Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak düzenmiş olup günümüze dek özgünlüğünü korumuştur. Binanın giriş katında toplamda altı oda yer alıyor olup  Etnografik ve Arkeolojik Eser Deposu da bu katta bulunmaktadır. İkinci kat arkeolojik eserlerin sergilendiği alanı kapsarken üçüncü katta etnografik eserler sergilenmektedir. Orta salonda ise yüzyıla ait ahşap işçiliğini gösteren Seyyid Mahmud Hayrani Türbe kapısı ve Şeyh Eyüb Türbesi’ne ait sanduka teşhir edilmektedir.

  • Konum: Selçuk, Ulucami Cd., Akşehir/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon: 69 81
  • Yol tarifi al >

-Kültür Merkezleri

8- Mevlana Kültür Merkezi

mevlana kültür merkezi

Burası Neresi? Mevlanı&#;nın oğlu Sultan Veled tarafından Mevlana’nın fikirlerini yaşatmak için Mevlevi Tarikatı kurulmuş. Mukabele adı verilen Sema gösterileri-uyarmam gerekir ki gösteri denmesi pek hoş karşılanmıyor- Mevlevi dergahında,  semahanelerde İlahi Aşk, Mutlak Kemal ve Hakk’a Vuslat yolunun derecelerini sembolize etmektedir. Dergahta Mukabele en ufak ayrıntısına kadar tüm kuralları ve kaideleri uygun şekilde yapılmaktadır. Her cumartesi günü saat &#;da Mevlana Kültür Merkezi&#;de 1 saat kadar yapılan Sema duasını ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

-Meydanlar

9- Zafer Meydanı

Burası Neresi? Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek&#;in düzenletmiş olduğu Zafer Çeşme ile yanına bir de Selçuklu Anıtı dikilmiş. Ayrıca sığ bir de havuz çevresine bu güne dek kurulmuş olan Türk Devletleri ile alakalı bayrak ve kabartmalar ile süslenmiş sütunlar yer alıyor. Konya&#;nın kalbi denilebilecek bir meydan olup günün her saati kabalıktır. Mağaza, restoran ve kafelerin bulunduğu meydanda saatlerce keyifli vakit geçirebilir, istediğiniz her noktaya ise rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Mevlana Meydanı

mevlana meydanı

Burası Neresi? Toplamda 40 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Mevlana Meydanı, yıl içerisinde beş yüz milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Burada bulunan Mevlana Müzesi, ikinci Selim&#;in yaptırmış olduğu Selimiye Cami, Yusufağa Kütüphanesi, Mevlana Çarşısı ve Mevlana Kültür Merkezi gibi dikkat çekici yapıların yer aldığı meydan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu sene daha da hareketlenmiştir.

-Seyir Noktaları

Alaeddin Tepesi

alaeddin tepesi

Burası Neresi? Konya merkezde bulunan Alaeddin Tepesi, görmeye alışık olduğumuz bir tepe olmamakla birlikte Konya halkı tarafından oldukça önemli bir yere sahiptir. Denilene göre Sultan Alaeddin’in halktan vergi yerine toprak istemesiyle üst üste biriken topraklardan oluşan bu tepecik, tarihlerde yer alan bilgilere göre M.Ö 3 binli yıllara dayanan bir tarihe sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Birçok devletin yönetimi altına giren bu tepe, Anadolu Selçukluları döneminde de oldukça sık bir şekilde kullanılmıştır. Sultan I. Mesud döneminde inşa edilen Alaeddin Camisi&#;nin yer aldığı bu tepede diğer bir önemli tarihi yapıda yüzyıl kaynaklarında Platon’un mezarının bulunduğu ancak henüz kanıtlanamamış olan Alaeddin Tepesi Çeşmesi&#;dir.

Kaçırmayın! Şimdilerde piknik alanı olarak kullanılan tepede aynı zamanda bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafe bulunuyor. İsterseniz ağaçların hakimiyeti altında tepenin keyfini sürebilir veya tarihi havayı soluyabilirsiniz.

-Hamamlar

Valide Sultan Hamamı

valide sultan hamamı

Burası Neresi? Mimar Sinan Eserleri arasındaki önemli yapıtları arasında bulunan yüzyıla ait Valide Sultan Hamamı, Sultan II. Selim Külliyesi ile aynı zaman da inşa edilmiştir. Kara planlı hamamın yapı esnasında  moloz ve kesme taş kullanılmış olup günümüze kadar harap bir halde gelmiştir. İçerisinde soyunma, sıcaklık ve ılık bölümlerinin yer aldığı hamam Konya&#;nın Karapınar ilçesinde konumlanıyor.

Meram Hamamı

Burası Neresi? Konya&#;nın Meram ilçesinde yer alan ve ilçe ile aynı ismi taşıyan tarihi Meram Hamamı&#;nın kitabesinde yazan bilgiye göre Karamanoğulları devrinde hicri , miladi yılında Hacı Hasbey oğlu Mehmet adındaki bir hayırsever tarafından, Meram Köprüsü&#;nün hemen yanına yaptırılmıştır. Kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı kısımdan oluşan hamam çifte kullanıma sahip olup soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana gelmektedir. Yapımında kesme ve moloz taşlar kullanılan yapının bölümleri

Kesme taş ve moloz taştan inşası tamamlanmış, bölümlerinin üzerileri kubbelerle örtülmüştür. Beylik döneminin dikkat çekici eserleri arasında ön plana çıkan hamamın kapısı günümüzde neredeyse tamamı toprağa gömülmüş şekildedir. Kapı kemerinin üzerindeki birbirine sarılı iki kuş motifi oldukça ilgi çekicidir.

Rivayetlere göre yapıldığı ilk zamanlarda dilden dile dolaşan güzelliği varmış. Hatta öyle ki  yüzyılda da Konya&#;ya gelen ve Menasık-el Hacc ismindaki bir Hacc rehberinde Konya&#;yı yazan Mehmet Edip adlı bir bilgin, bu hamam için: &#;İrüşür fıskiyesi daim bamına, Cennete girmek dilersen gel Meram Hamamı&#;na&#; şlinde sözler söyleyerek hamamın ne denli güzel olduğunu vurgulamıştır.

-Kaplıcalar

Ilgın Kaplıcaları

Burası Neresi? Ülkemizde gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından ziyaret edilen şehirler arasında bulunan Konya tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında termal bölgeleriyle de sıklıkla ilgi gören şehir özellikle Ilgın Kaplıcaları ile popülerdir. Ilgın Kaplıcaları&#;nda pek çok konaklama seçeneği bulunuyor. Su potasyum, amonyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, alüminyum, klorür, nitrat, sülfat ve Hidrokarbonat açısından oldukça zengindir. Tüm bu işletmelerde egzama, cüzzam, felç, sinir, akciğer iltihaplanmaları, böbrek, idrar yolları ve kadı hastalıkları için tedavi uygulamaktadır. Evliya Çelebi Seyahatnamesi&#;nde Aleaddin Keykubat&#;ın romatizma hastalığı için Ilgın Kaplıcaları&#;na gelip hastalığına şifa bulduğundan bahsetmiştir.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Parklar

Kyoto Japon Parkı

kyoto japon parkı

Burası Neresi? senesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma açılmış olan bu park, ülkemizde Japon rüzgarlarının estiği en büyük parklar arasında yerini alıyor. Toplamda 36 metrekarelik bir alana kurulmuş olan park, Japon kültürüyle farklı konsepti bizlere sunuyor. İçinde restoran ve kafelerin yer aldığı parkta, geleneksel Japon yemeklerini deneyimleyebilir ya da yeşil alanların tadını çıkartabilirsiniz.

  • Konum: Kosova, Veysel Karani Cd. No/A, Selçuklu/Konya
  • Giriş Saati:
  • Telefon: 23 03
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

konya tropikal kelebek bahçesi

Burası Neresi? Konya&#;da yer alan bahçe içerisinde birbirinden farklı kelebekler, kuşlar ve farklı çeşit bitkiler bulunmaktadır. 7 bin metrekarelik bir alana yayılmış olan bahçe içinde kelebeklerin yaşamları hakkında bilgiler edinebilir ve yaşam ile ölüm arasındaki çizginin nasıl işlediğini inceleyebilirsiniz. Küçük bir tırtıl iken değişim göstererek rengarenk kanatlı zarif bir kelebeğe evrilen bu canlıların doğal yaşam alanları içerisinde gözlemleyebilirsiniz. Sevdikleriniz ile birlikte keyifli bir gün geçirmek için kelebek bahçesini mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.

  • Konum: Sille Parsana Mahallesi, No:, İsmail Kaya Cd. No, Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon: 11 20
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

Ecdat Parkı

ecdat parkı

Burası Neresi? Osmanlı mimarisinin etkilerini görebileceğimiz park, yapay göl etrafında kurulmuş olup gölün çevresindeki surların ardında Osmanlı evleri şeklinde inşa edilen dükkanlar bulunuyor. Tarihi yolculuğa çıkacağınız bu parkta göl kenarındaki kafelerde bir şeyler yudumlarken tarihi konseptli çarşıda gezerek el işi dükkanlarından sevdiklerinize ya da kendinize hediye satın alabilirsiniz.

  • Konum: Yazır, Saray Bosna Sk. No:4, Horozluhan Organize Sanayi Bölgesi/Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Yol tarifi al >

Nasreddin Hoca Gülmece Parkı

Nasreddin Hoca Gülmece Parkı

Burası Neresi? Akşehir ilçesinde yer alan Nasreddin Hoca Türbesi&#;nin hemen karşısında konumlanan Gülmece Parkı, Türk mizahının önde gelen isimlerinden Nasreddin Hoca&#;nın fıkralarında hareketle inşa edilen küçük heykellere ev sahipliği yapan Gülmece Parkı, özellikle çocuklar için oldukça eğlenceli bir ortam sunuyor.

Ilgın Bulcuk Barajı, Dere ve Piknik Alanı

Burası Neresi? Şehirdeki en iyi piknik noktalarından biri olarak ön plana çıkan Bulcuk Göleti&#;nin etrafında doğa ile iç içe geçebileceğiniz alanlar mevcut. Çevresinde yürüyüşler yapabilir, baraj gölünün kıyısındaki mesire alanlarında piknik yapabilirsiniz.

Kuğulu Park Mesire Yeri

Burası Neresi? Konya&#;nın Seydişehir ilçesinde konumlanan Kuğulu Park Mesire Yeri,  Suğla Ovası’nda yer alıyor olup kaliteli oksijeni ile doğa ile kucaklaşarak gölet çevresinde keyifli piknik yapabileceğiniz bir alandan oluşuyor.

  • Konum: Ulukapı, Uludağ Cd. No:3, Seydişehir/Konya
  • Telefon: 34 28
  • Yol tarifi al >

Sille Baraj Parkı

sille baraj parkı

Burası Neresi? senesinde kullanıma açılan Sille Baraj Parkı, Konya&#;nın Selçuklu ilçesinde bulunuyor. Oldukça popüler olan park,  Sille Himmet Ölçmen Barajı çevresinde büyükçe bir alanı kapsıyor. Kayıkla gölette kısa turlar yapabilir, piknik ve yürüyüş alanlarında keyifle vakit geçirebilir, tırmanma parkurlarında adrenalin yaşayabilir, uçurtma tepesinde doyasıya eğlenebilir, restoranda ya da çay bahçesinde soluklanabilirsiniz.

Karaaslan Hamidi Parkı

Burası Neresi? Konya&#;nın en büyük parkı olma niteliği taşıyan Karaaslan Hamidi Parkı, oldukça geniş bir alanı kapsıyor olup içerisinde bir o kadar geniş  meyve bahçesi yer alıyor. Parkı ziyarete gelenler bu meyveleri toplayabilme imkanına sahiptirler. Piknik yapabileceğiniz alanların yanı sıra göletler ve havuzlar, atlı binicilik tesisi, lunapark, basket ve tenis alanları, kapalı oturma ortamları mevcut.

  • Konum: Karaaslan Aybahçe, Fidanlık Cd. No, Meram/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon: 07 34
  • Yol tarifi al >

Kültür Park

kültür park

Burası Neresi? Kültür Parkı bünyesinde büyükçe bir yeşillik alan barındırıyor olup senesinde hizmete açılmıştır. Alaeddin Tepesi&#;nin tarihi atmosferinin korunmasıyla birlikte oluşturulan park içerisinde pek çok sosyal etkinliklerin gerçekleştirilebildiği mekanlar, bir amfi tiyatro, Dede Bahçesi gibi pek çok yapı yer alıyor. Belediye tarafından onarım çalışmaları yapılmış olan park görselliği ile göz dolduran bir hale dönüştürülmüştür.

Selçuklu Çiçek Bahçesi

çiçek bahçesi

Burası Neresi? Selçuklu Belediyesi tarafından Kelebekler Vadisi Parkı içerisinde yapılmış olan &#;Selçuklu Çiçek Bahçesi&#; 9 türde bin çiçeğin bulunduğu bahçe göz dolduran görüntüsüyle gelenlerine ziyafet yaşatıyor. Türkiye&#;de örnek teşkil eden çiçek bahçesi toplamda  8 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesinde birbirinden farklı türdeki çiçekler içinde fotoğraf kareleri çekebilirsiniz.

  • Konum: Sille Parsana, Bünyamin Sk. No, Selçuklu/Konya
  • Telefon: 11 20
  • Yol tarifi al >

Piri Reis Parkı

piri reis parkı

Burası Neresi? 46 bin metrekarelik bir alana sahip olan Piri Reis Parkı, sunduğu görsel güzelliği ve aydınlatmasıyla ilgiyi üzerine çekmektedir. Konya-İstanbul güzergahı üzerinde konumlanan park sahip olduğu farklı görselliği ile gelen ziyaretçilerini büyülüyor. Her yaşa hitap eden park yaz akşamlarının vazgeçilmez bir mekan haline dönüşmüştür.

Nene Hatun Parkı

nene hatun parkı

Burası Neresi? Nalçacı Caddesi&#;nin arkasındaki Nene Hatun Parkı, yer aldığı bölgenin rağbet gören parklarındandır. Şehrin göbeğindeki park yaz aylarında spor yapmak için oldukça uygun olan park, çay bahçeleri, restoranlar, spor alanları ve çocuk oyun parkları ile Konya&#;ya farklı bir görüntü katıyor.

Kozağaç Parkı

kozağaç parkı

Burası Neresi? Doğa ile iç içe olabileceğiniz bir diğer park alternatifi ise Meram ilçesinde bulunan Kozağaç olup, ağaçlarla bezeli bu park Seydişehir Çevre Yolu’nu geçtikten sonra Hatıp Caddesi üzerinde yer alıyor. Süs havuzlarıyla süslenmiş olan parkın temiz havası eşliğinde aileniz ve sevdikleriniz ile mangal keyfi yaparken çocuklarınız da oyun alanlarında vakit geçirebilirler.

Türk Yıldızları Parkı

türk yıldızları parkı

Burası Neresi? Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Yolu güzergahında bin metrekarelik bir alanı kaplayacak şekilde yapılan Türk Yıldızları Parkı, 50 metre kanat genişliğinde, 54 metre boyunda Airbus A tipindeki uçak, 12 bin metrekarelik göletin içinde restoran olarak hizmet vermektedir.

Kanyon Park

Burası Neresi? bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan Selçuklu Kanyon Park&#;ta; su havuzları, spor alanları, lokantalar, piknik alanları ve sosyal etkinlik noktalarının yer alması ileride oldukça rağbet göreceğine dair göz kırpıyor.

  • Konum: Yazır, Gülvatan Sk., Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Yol tarifi al >

-Vadiler

Beyşehir Leylekler Vadisi

beyşehir leylekler vadisi

Burası Neresi? Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Beldesi&#;nin ikonu haline gelen Leylekler Vadisi, ilkbahar gelmesiyle huzur dolu ortamı ile eşsiz bir gün geçirmeniz için olanak sağlıyor. Öyle güzel bir görünüme bürünüyor ki yanınıza fotoğraf makinelerinizi yanınıza alıp hazırda tutun. 🙂

Neden Gitmeliyim? Beyşehir Gölü&#;nün kıyısında konumlanan ve sahip olduğu coğrafik özellikleriyle Konya bölgesinin önemli mesire alanları arasında oan Yeşildağ Mahallesi, gerek tarihi gerekse doğal güzelliklerinin yanında binlerce leyleğin buraya gelip yuva kurduğu Leylekler Vadisi ile hem doğa sevenlerin hem de hayvan sevenlerin yoğun olarak geldiği bir yer haline dönüşmüştür.

Beyşehir&#;e 30 kilometre mesafede bulunan vadide ilkbahar mevsiminden sonra dönüş yolculuğuna çıkan çok sayıdaki leyleği bünyesinde barındırarak yerli ve yabancı turistler ile fotoğraf çekmeyi seven kişilerin ilgisini üzerine çeken Leylekler Vadisi&#;ni mutlaka siz de ziyaret etmelisiniz.

-Barajlar

Altınapa Barajı

altınapa barajı

Burası Neresi? Meram Çayı üzerinde sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılamak gayesiyle &#; yıllarında inşa edilen Altınapa Barajı, kaya gövde dolgu tipte olup gövdesinin hacmi bin metreküp olup akarsu yatağından yüksekliği 32 bin metredir. hektarlık bir alanı kapsayan sulama hizmeti veren baraj yılda 38 hm3 içme-kullanma suyu temini sağlıyor.

Himmet Ölçmen Barajı

himmet ölçmen barajı

Burası Neresi? Sille Çayı üzerinde sulama ve taşkın durumlarını kontrol etme amacıyla seneleri arasında yapılmış olan Himmet Ölçmen Barajı, kaya gövde dolgu tipinde olup bölge hacmi bin metreküp akarsu yatağından yüksekliği ise 39 metredir. Baraj hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir. Baraj kenarında piknik aparak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

-Mağaralar

Tınaztepe Mağarası

tınaztepe mağarası

Burası Neresi? Konya&#;nın Seydişehir ilçesinde bulunan Tınaztepe Mağarası, dünyadaki üçüncü Türkiye&#;deki ise en büyük mağara olma özelliğine sahip olup ilk olarak senesinde Fransız bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunmuştur. Mağaranın uzunluğu 22 kilometre kadardır ve bu boyutu ile ülkemizin en büyük mağara olma özelliğini almaya hak kazanmıştır. Yalnızca metrelik bölümü ziyarete açıktır.

Neden Gitmeliyim? Son kısmındaki 30 metrelik inişi sayılmaz ise mağaranın tamamı yatak özelliğine sahiptir diyebiliriz. Yapılan araştırmalar neticesinde buranın milyon yıl içerisinde meydana geldiği kanısına varılmaktadır. Ulaşım rahatlığı ve dikkat çekici yapısıyla sadece ülkemizden değil dünyanın farklı noktalarından da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Tınaztepe Mağarası&#;nın içerisinde göze hitap eden sarkıt ve dikitlerinin yanında sonra bölümlerinde bulunan bir de göl yer alıyor. Nem oranın yükske oluşu astım hastası olan kişiler için doğal bir tedavi ortamı oluşturduğu için özellikle ziyaret edilmesini öneririm.

  • Konum: Madenli, Tınaztepe Mevkii km, Seydişehir/Konya
  • Giriş Saatleri: 
  • Telefon: 83 31
  • Yol tarifi al >

Yerköprü Mağarası

yerköprü mağarası

Burası Neresi? Konya&#;nın Hadım ilçesinde bulunan adeta bir doğa harikası olan Yerköprü Mağarası, Göksu Nehri&#;nin akış yolu güzergahında bulunuyor. Mağaranın 5 bin metre uzunluğa sahip oluşu görenleri bir hayli hayrete düşürüyor. Doğanın bir armağanı olan bu mağaraya hayran kalmamak mümkün değil diyebilirim. Buraya gelirseniz isterseniz yüzebilirsiniz. Yalnız Yerköprü&#;ye gelirken yanınızda bir rehberin eşlik etmesini öneririm.

Güvercinlik Mağarası

Burası Neresi? Güneysınır ilçesinde bulunan Güvercinlik Mağarası, Güneybağ ilçesinde konumlanıyor olup ulaşım sağlamak oldukça rahattır. Sahip olduğu ilginç bölümleriyle turistlerin dikkati çeken mağara metrelik bir derinlikte yer alır, dikey ve salon kısmı olarak iki bölümden oluşur. Salon kısmı metrelik uuznluğa sahip olup içerisinde çok sayıda sarkıtlar, dikitler, mağara sütleri, perde oluşumları görülmektedir.

İnbaşı Mağarası

Burası Neresi? Hadim ilçesinde yer alan Korualan Kasabası&#;nda bulunan İnbaşı Mağarası, içerisinde barındırdığı galeri ve şelaleleriyle keşfedilmeyi hak ediyor. Mağaranın şelaleye kadar olan uzunluğu metre kadar olup hemen önü yerel halk tarafından piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Bazı galeri bölümlerine çıkış zor olsa da adrenalin sevenler için oldukça uygun. Suyu oldukça soğuk olan İnbaşı Mağarası&#;nı mutlaka gezi listenize dahil etmelisiniz.

Körükini Mağarası

Burası Neresi? Konya&#;nın Beyşehir ilçesinde yer alan ve şehrin önemli turizm kaynaklarından biri olan Körükini Mağarası, Çamlık Beldesi&#;nde konumlanıyor. Toplamda metre uzunluğa sahip mağaranın içerisinde Uzunsu Deresi&#;nin geçmesi güzelliğine güzellik katıyor. Bu dere üzerinde botla gezintiye çıkabilirsiniz. Ancak belirli bir kabiliyete sahip olmanız gerekiyor, yer yer şelaleler karşınıza çıkacaktır. Bahar dönemlerinde su seviyesi yükseldiği için tehlike yaratıyor bu sebeple tercih edilmemelidir.

-Göller

Meke Gölü

meke gölü

Burası Neresi? Karapınar ilçesinde buunan Meke Gölü, Türkiye&#;de bulunan binlerce doğal güzelliklerden biridir. Her yıl pek çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmeyi başaran göl, bir krater göl özelliğine sahip olup sönmüş bir volkan kraterinin su dolması ile meydana gelmiştir. Uzunluğu metre genişliği ise metredir. Volkanik bir patlamanın ardından günümüzden tam 5 milyon yıl önce oluşan Meke&#;nin ortasında adacıklar oluşmuştur. Deniz seviyesinden metre yüksekte olan gölün derinliği 12 metre kadar ve suyu da oldukça tuzludur. Son zamanlarda yaz aylarında kuraklık yaşanmaktadır. Göçmen kuşların göç ettiği sırada mola verdikleri Meke&#;yi korumak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

Akşehir Gölü

Burası Neresi? Türkiye&#;deki eşsiz coğrafyaya sahip yerlerden biri de Akşehir Gölü&#;dür. İç Anadolu Bölgesi&#;nde yer alan göl, Afyonkarahisar ile Konya sınırları içerisinde bulunuyor olup  Emir Dağı ve Sultan Dağları&#;nın arasındaki çöküntüde konumlanıyor. Benzersiz güzellikte gölü vakit kaybetmeden ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Dışarı herhangi bir akıntısı bulunmadığı için kapalı havza niteliği taşıyan Akşehir, bu özelliğine rağmen çokta tuzlu değildir. Bunun sebebini ise kıyılardan göle tatlı kaynakları karışmaktadır.

Obruk Gölü

obruk gölü

Burası Neresi? Obruk Yaylası&#;nın bir bölümü olan göl, bölgede bulunan diğer göllere kıyasla en büyüğüdür. Etrafında ilk yerleşim yüzyılda başlamış olup, yaban hayatı ile aktiftir. Suyun hem altında hem üstünde yetişen bitkiler ile yarattığı görüntüyü fotoğraflamadan kendinizi alıkoyamayacaksınız. Gölün hemen yanındaki Obruk Han harabelerini de buraya gelmişken ziyaret edin.

Beyşehir Gölü

beyşehir gölü

Burası Neresi? Türkiye&#;nin en büyük milli parkı olanBeyşehir Gölü Milli Parkı,  yılında koruma altına alınmıştır. İçerisinde ülkemizin en büyük üçüncü gölü olan Beyşehir Gölü, tabiatın en güzel parçalarından birini sunuyor bizlere. Milli park içerisinde büyüklü küçüklü 33 adadan meydana gelmektedir. Sahip olduğu peyzaj güzelliği ile keyifli vakit geçirmeniz için birebir ortam. Faunası ve bitki örtüsü yönünden zengin olup  kuğular, karabataklar, ördekler göreceğiniz gölü fotoğraflamadan kendinizi alamayacaksınız. Üstelik gölün etrafında kamp yapma imkanına sahipsiniz.

Tuz Gölü

tuz gölü

Burası Neresi? En büyük ikinci göl olan Tuz Gölü, Ankara, Konya ve Aksaray sınırlarının birleştiği noktada konumlanıyor. Ülkemizin tuz ihtiyacının %60&#;ından fazlasını karşılayan göl Afrika ve Suriye ayrımındaki en alt noktada bulunan Lut Gölü&#;nden sonra dünyanın en tuzlu ikinci gölüdür. Çevresi platolar ile sarılmış olup tektonik çukurluğun en derin bölgesindedir. Gölün rengi zaman zaman hafif kızıla çalar bunun sebebi ise içerisinde yaşayan alglardır.

Gölün meydana gelmesinde etrafındaki kayaçların rolü oldukça fazladır. Yağışların da etkilemesi ile su oranı yükselen göl yaz dönemlerde kuruyarak tuz oranı artmaktadır. Önemli özelliklerinden bir tanesi de farklı türden kuşlara ev sahipliği yapması olan gölde; flamingo, yaban kazları, kılıçgaga, turna, martı ve kocagöze rastlayabilirsiniz. Göle su aktaran büyük bir akarsu olmasa da birden faza küçük çay bulunuyor. Fakat çayların çoğu da yaz aylarında kuruyor. Büyük rağbet gören göle gelen ziyaretçiler tuzların üzerinde yürüyebilir, muhteşem fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Tuz Gölü hakkında anlatılan bir efsaneye göre; burada eskiden yaşlı ve cimri bir kadına ait üzüm bağı varmış. Günlerden bir gün bağın önünden geçen derviş susamış ve kadından bir salkım üzüm ister. Ancak kadın üzüm vermez. Bunun üzerine derviş &#;Tuzla buz olasın&#; diye beddua eder ve bağ tuza dönüşür.

Acıgöl

acıgöl

Burası Neresi? Karapınar ilçesinde bulunan ve volkanik bir göl olan Acıgöl, harika bir manzara sunuyor olup derinliği metreyi geçmektedir. Adını suyun acı olmasından alan gölü gezi listenize alıp buraya gelerek efsanesi hakkında bilgi almayı ihmal etmeyin!

-Şelaleler

Yerköprü Şelalesi

yerköprü şelalesi

Burası Neresi? Hadım ilçesinde yer alan Yerköprü Şelalesi, 20 metre yükseklikten dökülüyor olup görsel bir şölen sunmaktadır. Suyun döküldüğü sırada kulaklarınızın pasını silip sizi başka diyarlara götürecek olan çıkan sese bırakın kendinizi ve gözlerini kapayarak huzura adım atın! Etrafında yer alan yeşillikler ile güzelliğine güzellik katan şelaleyi Göksu Nehri oluşturmaktadır.

-Yaylalar

Obruk Yaylası

Burası Neresi? Karapınar ilçesinde bulunan yayla geçirgen bir karstik yapıya sahip olup Ereğli hattı boyunca Tuz Gölü&#;ne kadar uzanmaktadır. Bu obruklar sulu ve kuru olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. metre yükseklikte olan Obruk Gölü&#;de burada bulunuyor.

-Diğer

Karapınar Çölü

Burası Neresi? Türkiye&#;nin tek Çölü olma niteliğindeki Karapınar Çölü, adından da anlaışdığı üzere Karapınar ilçesinde konumlanıyor. Önceki zamanlarda göl olan arazi kuruyarak bu hale gelmiştir. Erozyona uğrayan toprağın ortaya çıkartığı irili ufaklı kumulların yer aldığı çöl, ülkemizde ziyaret edebileceğiniz ilginç noktalardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Şehir merkezine uzak olmasının yanında bilinirliliği de pek fazla yoktur. Bu sebeple az ziyaretçisi olan çölün değeri son zamanlarda tanınmaya başlanmıştır. Birbirinden değişik kareler yakalayabileceğiniz bu yeri ziyaret ederek katkıda bulunabilirsiniz ve kendinize deneyim katabilirsiniz.

Eflatun Pınarı

eflatun pınarı

Burası Neresi? Hititler Dönemi&#;nde yapılmış olan su anıtı olan Eflatun Pınarı, Beyşehir&#;e 22 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Göğü taşıyan ve yerle gök arasında ilişki kuran tanrıların tasvir edildiği Eflatun Pınarı, hafif dalgalı bir yerde kalkerden ve yassı bir tepenin eteğinde bulunan ve yaklaşık metrelik bir bölümden kaynıyor.

İsmini bölgede yaşayan Eflatun&#;dan aldığı söyleniyor olup diğer bir denilene göre ise renginden esinlenerek bu ismin konulduğu tahmin ediliyor. Kuzey kısmında yüzünü pınara doğru dönmüş oldukça heybetli bir abide bulunuyor. Abidenin 7 metre genişliğe ve yüksekliğe sahip olup  14 muazzam taştan inşa edilmiştir. Eski Anadolu tarzına bağlı kalan Eflatun Pınarı&#;nın batı yönünde yerden bir kaynak suyu fışkırıyor ve bu su pınarın önündeki küçük gölün oluşumunu sağlıyor.

Meram Bağları

meram bağları

Burası Neresi? Yer aldığı ilçe ile aynı ismi taşıyan Meram Bağları, yaz dönemlerinde dahi serin ve çam kokulu havası, akarsuyu, mesire yeri ve restoranları, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde söz ettiği bu tarihi yeşil alanı yerli ve yabancı turistler arasında popüler hale getirmektedir.

*Çocuklar İle Gezilecek Yerler

-Eğlence Parkları

80 Binde Devr-i Alem Parkı

80 Binde Devr-i Alem Parkı

Burası Neresi? Meram ilçesinde bulunan bu harikulade park, yalnızca çocuklara değil yetişkinlere de hitap eden bir yer. Ülkemizde aynı alanda üç farklı konseptli tek olan park olma özelliğine sahip olup T-Rex Parkı, Pamuk Şekeri parkı ve Cihan-ı Türk Parkı olmak üzere bölümlendirilmiştir. Eski zamandan bu güne dek  dinozorlardan, bilinen önemli Türk mimari eserlerine kadar pek çok değerli şeyleri görebileceğiniz parkta eğlenceli ve eğitici vakit geçireceğinize eminiz.

  • Konum: Durunday, Dutlu Cd. No, Meram/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Giriş Ücreti: 7 TL
  • Telefon: 00 61
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Hayvanat Bahçeleri

Konya Hayvanat Bahçesi

Burası Neresi? senesinde faaliyet göstermeye başlayan ve her gün binlerce insanın geldiği Konya Hayvanat Bahçesi, büyük küçük demeden yediden yetmişe herkese hayvan sevgisini aşılayarak onlar hakkında bilgiyi yakından edinmeleri için olanak sağlıyor. Konya&#;daki önemli noktalardan biri haline gelen hayvanat bahçesinde her geçen gün hayvan sayısı ve türü artmaktadır. Şu an da toplamda  83 türde toplam hayvana ev sahipliği yapmaktadır.

  • Konum: Fetih, Saadet Cd. No:2, Karatay/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon: 13 13
  • Yol tarifi al >

-Aquaparklar

Konya Aquapark

aqupark kon

Burası Neresi? Konya ilinin ilk ve tek aquparkı olan bu parkın en önemli özelliği kadın ve erkek kullanım alanlarının ayrı olmasıdır. Hatta her iki bölümde de kaydıraklı havuzlar mevcut. Yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği kaydırak ve yüzme havuzlarına sahip aquaparkta toplamda 20 adet kaydırak mevcut. Ancak hepsi kullanılamıyor. Yoğunluğa göre açılıyor. Buraya gelirken yanınıza bone, terlik ve havlu getirmeyi ihmal etmeyin. Bone takmanın zorunluğu olduğunu da hatırlatalım. Eğer sizin yoksa veya unuttuysanız buradan da satın alabilirsiniz. Yanınızda yiyecek sokmak yasak olup tüm ihtiyaçlarınızı buradaki kafeden temin edebilirsiniz.

  • Konum: Beyhekim, Toki Karşısı, Azra Tatil Köyü, Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Giriş Ücreti: 60 TL / Çocuk 40 TL
  • Telefon: 02 63
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Yakınındaki Tatil Yerleri

Sille Köyü

sille köyü

Burası Neresi? Büyük Selçuklu Dönemi&#;nden de öncesine dayanan tarihi ile Sille, Konya şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Neredeyse yaklaşık olarak 3 bin yıllık bir yerleşim bölgesi olan köy, antik dönemde Sylla olarak biliniyor olup  Kral yolu üzerinde bulunmaktaymış. M.S. senesinde Bizans İmparatoru Constantin&#;in annesi Helena Hac ibadeti için Kudüs&#;e giderken Konya&#;ya uğramış, buradaki ilk Hristiyanlık dönemlerine ait oyma mabetleri görmüş, Sille&#;de bir mabet yaptırmaya karar vermiş ve temel atma törenine bizzat kendisi katılım göstermiştir.

Neden Gitmeliyim? Bizans Aya-Elena Kilisesi, restore çalışmalarıyla günümüze dek ulaşabilmiştir. Hala ziyaret edilebilinmektedir. Bunun yanı sıra; Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine ait Taş Cami başta olmak üzere diğer camiler, Hacı Ağa Hamamı, Subaşı Hamamı, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri de bulunuyor. Son dönemlerde ronarım çalışmalarının yapıldığı köy sahip olduğu mağaraları, kilisesi, çömlekçisi, mum atölyeleri de görülmeye değer bir nitelik taşıyor.

*Konya ile Sille arasında 4 kilometre mesafe vardır. 

Fasıllar Köyü

Burası Neresi? Beyşehir ilçesinin 18 kilometre uzağında yer alan Fasıllar Köyü, üzerinde  Hitit, Roma ve Bizans abideleri bulunan bir dağın yamacında konumlanıyor. Köydeki evleri dağın doğusunda doğru yapılmış olup abidelerin yer aldığı bölge köylüler tarafından &#;Kürtler Tepesi&#; ve &#;Kürtevi&#; olarak adlandırılmış. Süpürge olarak kullanılan bir çalının bulunması sebebiyle bu çalıya kürt ismi verilmiş. Bu çalıya da tepede bu çalıdan fazlasıyla olması dolayısıyla bölge bu adı almış.

Neden Gitmeliyim? Köy ve köyün etrafı eski medeniyetlerin bir arada yaşadığı bir noktada yer alıyor. Köy içerisinde Hititlerin, Romalıların, Bizansların ve daha pek çok medeniyetlerin anıtları barınıyor. Ayrıca tarihi eserler açısından fazlasıyla zengin olan Fasıllar Köyü, pek çok kalıntıya da ev sahipliği yapıyor.

Bir açık hava müzesini andıran Fasıllar Köyü&#;nde, Fasıllar Anıtı, Lukyanus Anıtı, Diyeskurlar Anıtı, Bereket Anıtı, Kapıkaya, Erler Kayası, Gavurmeşedi, Cevizler, Oğuzlar Hamamı, Sulu İn ve Yerebatan Çeşmesi gibi birçok ören ve eser görülmeye değer.

*Konya ve Fasıllar Köyü arasında kilometre bulunuyor.

*Yapılacak Şeyler

-Yapmadan Dönme

Konya&#;nın en ünlüsü Mevlana Müzesi&#;ni görmeden,

Tarihi Çatalhöyük, Kilistrayı gezmeden,

Farklı medeniyetlere ait cami ,saray ve hanlara tanıklık etmeden,

Konya&#;nın köylerinde dokunan keçe, halı ve kilimlerden satın almadan,

-Gezi Turları

Konya&#;yı bir baştan bir başa detaylıca gezin! 

*Alışveriş

Konya&#;da alışveriş dedin mi alınacakların başında lezzetli yemekleri geliyor. Küflü peynir, tulum peyniri, gevrek, Mevlana şekeri ve lokum alınacaklar arasında yerini alırken, elbetteki Konya&#;nın simgesi olan Mevlana bibloları, halı ve kilimler ise şehirde sıklıkla karşınıza çıkacak hediyelik eşyalar olup satın almanızı tavsiye ederim.

Kadınlar Pazarı

Burası Neresi? Eskiden köyde yaşayan kadınlar bahçe ve bostanlarında yetiştirdikleri ürünleri gelip sattıkları bir yer alan Kadınlar Pazarı, tarihi bir mekan olup günümüzde yüzlerce satıcısıyla işlevini sürdürmeye devam ediyor. Burada satın alabileceğiniz şeyler arasında yöresel peynirler ve taze sebzeler ön plana çıkıyor. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere kıyasla oldukça uygun fiyata tulum peynirinden satın alabilirsiniz. Diğer bilinen adıyla Melike Hatun Çarşısı olarak bilinen Kadınlar Pazarı’na A, A ve B gibi birçok otobüsü kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Konum: Akçeşme Mah. Mengüc Cad. No:2 Karatay/Konya
  • Giriş Saati:
  • Yol tarifi al >

Bedesten Çarşısı

Burası Neresi? Kapalı çarşı olarak bedestenlerden farklı olarak Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen bu bedesten, oldukça büyük bir alanı kapsıyor olup  Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Her bütçeye uygun şeyleri bulabileceğiniz çarşıda ayakkabıdan mücevhere kadar pek çok şeyi bulabilirsiniz.

  • Konum: Şükran Mah. Fıçıcılar Sok. No Meram/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Yol tarifi al >

Kent Plaza AVM

Burası Neresi? Konya&#;daki en büyük avm&#;ler arasında gösterilen Kent Plaza, içerisinde her çeşit mağazayı bulabilir ve çocuk eğlence parkında çocuklarınıza keyifli bir gün yaşatabilirsiniz.

Kulesite AVM

Burası Neresi? Konya halkının hafta sonları gelmeyi tercih ettikleri bir başka avm&#;de Kulesite olup en üst katında eşsiz bir Konya manzarası sizleri bekliyor. Bir zamanlar şehrin en büyük avm&#;leri arasında gösterilen bu sosyal yaşam merkezi oldukça seviliyor olup &#;e yakın mağazasıyla hizmet vermeye devam ediyor.

  • Konum: Ferit Paşa Mah. Kule Cad. No:8 Nalçacı Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Telefon: 32 72
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Novada Outlet

Burası Neresi? Hem yerel hem ulusal markalara ev sahipliği yapan Novada Outlet AVM, uygun alışveriş yapmanın doğru tercihi. Ulaşım için A, A ve A gibi otobüslerini kullanabilirisiniz.

  • Konum: Sancak Mah. Veysel Karani Cad. No:6 Selçuklu/Konya
  • Giriş Saatleri:
  • Web sitesi 
  • Telefon: 08 08
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

Geçmişi M.Ö. 7 binli yıllara dek uzanan Konya tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olup Türkiye&#;deki en eski yerleşim noktalarından biridir. Dünya üzerinde yemek kültürünün başladığı yerlerden biri olan şehir, tarımın ve ateşin kullanılmaya başlandığı, yerleşik hayata geçildiği ve vahşi hayvanların saldırılarına ortak savunmanın yapıldığı merkez olarak bilinmektedir. Hittit ve Lidyalıların hakimiyeti altına giren bölge, M.Ö. 6. yüzyılda Perslerin, M.Ö. 4.yüzyılda Büyük İskender ile Makedonyalıların, M.Ö. 2. yüzyılda da Romalıların egemenliği altına girmiştir. 7. yüzyılın başlarında Sasaniler ve ortalarında ise Emeviler Konya&#;ya topraklarına hakim olmuştır. yüzyılda Bizans&#;ın olan bölge son olarak Malazgirt Zaferinden önce Konya&#;yı ilk Selçuklular fethetmiştir. Bunca devlete ev sahipli yapmış olan şehirde onlarca tarihi yapıda yer alıyor. Bunlar hakkında en detaylı bilgiyi alabileceğiniz Konya tarihi yerleri yazımızı okuyabilirsiniz.

*Gece Hayatı

Üniversite öğrencilerinin çoğalması ile eski yıllara kıyasla gelişen gece hayatı kafe ve restoranlardan meydana geliyor. Büyük otellerin içerisinde yer alan gece kulüpleri de eğlenmek isteyen kişiler için yeteli düzeyde. Bölgede yer alan en nezih gece kulübü ise bir otel içerisinde bulunan Club Inferno ile Alaaddin Tepesi ve Zafer Caddesi civarındaki kafeler, akşam saatlerinde hoş vakit geçirmek için ideal noktalar arasında.

*Şehir İçi Ulaşım

Şehir içerisinde ulaşım oldukça gelişmiş olup genellikle otobüs, minibüs ve tramvay kullanılmaktadır. Özellikle 25 kilometre uzunluğa sahip tramvay iki farklı hatta sahiptir ve en fazla tercih edilen toplu taşıma aracıdır. Selçuk Üniversitesi’nden başlayarak Alaaddin’de sona eren ilk hat arasında hizmet verirken ikinci hat ise  Alaaddin-Adliye arasında saat arasında hizmet vermektedir. Elektronik biniş kartı olan ElKart satın alarak indirimden yararlanabilirsiniz. Ayrıca temassız kredi kartları ile ödeme yapabilirsiniz.

Konya

NASIL GİDİLİR &#; ULAŞIMMevlana MüzesiKaratay ilçe merkezde Aziziye Mahallesinde yer almaktadır. Buraya tramvay veya otobüslerle buraya ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Mevlana Müzesi Gezilecek YerlerSille KöyüKonya merkezine 8 km uzaklıkta bulunur. Konya merkezden 64 numaralı otobüslerle buraya ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Sille Köyü Gezilecek YerlerŞems-i Tebrizi Türbesi ve CamiiBu cami ve türbe Konya&#;nın merkez ilçesi olan Karatay&#;daki Şems Caddesi ve Şerafettin Caddesi kesişiminde bulunmaktadır. Burası Alaaddin Tepesi&#;ne yakın bir konumdadır. Buraya Konya otogarından kalkan tramvay veya otobüslerle ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Şems-i Tebrizi Türbesi ve Camii Gezilecek YerlerKonya Aziziye CamiiKaratay İlçe merkezinde Aziziye Mahallesinde yer almaktadır. Buraya toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Konya Aziziye Camii Gezilecek YerlerKonya Tropikal Kelebek BahçesiKonya ilimizin Selçuklu ilçesinde bulunur. Buraya Otogardan veya Havaalanından taksi ile 20 dakikalık bir süre sonra buraya ulaşılabilir. Ya da Otogardan Fatih ışıklar minibüsünü de kullanarak vadiye ulaşabilirsiniz. Otobüsle vadiye ulaşmak isteyenler 47 numaralı hatta Kültürpark ve Yazır hareket merkezinden binerek vadiye ulaşabilirsiniz. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Gezilecek YerlerAlaaddin TepesiKonya ilinin en yüksek yeridir. Selçuklu ilçe merkezinde yer almasından dolayı ulaşım problemi yoktur. İlimizin birçok noktasından buraya tramvay veya otobüsle ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Alaaddin Tepesi Gezilecek Yerlerİnce Minare MüzesiSelçuklu İlçe merkezinde Alâeddin Tepesinin batısında yer almaktadır. Buraya birçok yerde ulaşmak mümkündür. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. İnce Minare Müzesi Gezilecek YerlerRüstem Paşa KervansarayıEreğli ilçesinde yer alan Rüstem Paşa Kervansarayı Kanuni Sultan Süleyman zamanında Damat Rüstem Paşa tarafından inşa edilmiştir. Konya otogarından buraya giden servislerle rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Rüstem Paşa Kervansarayı Gezilecek YerlerKaratay Medresesi MüzesiSelçuklu İlçe merkezinde Ferhuniye Mahallesinde yer almaktadır. Buraya şehrin birçok noktasında ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Karatay Medresesi Müzesi Gezilecek YerlerEşrefoğlu CamiiBeyşehir ilçe merkezindedir. Buraya giden servislerle ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Eşrefoğlu Camii Gezilecek YerlerMeram BağlarıMeram ilçesinde bulunur. İl merkezine 8 km uzaklıkta yer almaktadır. Buraya giden servislerle ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Meram Bağları Gezilecek YerlerKyoto Japon ParkıSelçuklu ilçesinde bulunur. Buraya toplu taşıma araçları ile buraya ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Kyoto Japon Parkı Gezilecek YerlerKonya Arkeoloji MüzesiMeram İlçe merkezinde yer almaktadır. Buraya toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Konya Arkeoloji Müzesi Gezilecek YerlerKonya Bilim MerkeziKonya ilimizin Selçuklu ilçesinde bulunur. Buraya  34 numaralı belediye otobüsü ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Konya Bilim Merkezi Gezilecek YerlerKonya Selimiye CamiiKaratay İlçe merkezinde Aziziye Mahallesinde yer almaktadır. Mevlana Türbesi yakınında bulunmaktadır. Buraya toplu taşıma araçları rahatlıkla ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Konya Selimiye Camii Gezilecek YerlerKonya Alâeddin CamiiSelçuklu ilçe merkezinde yer alan Alâeddin Tepesi üzerinde yer almaktadır. Buraya tramvay veya otobüslerle ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Konya Alâeddin Camii Gezilecek Yerlerİplikci CamiiMeram İlçe merkezinde Şükran Mahallesinde yer almaktadır. Buraya giden servislerle buraya ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. İplikci Camii Gezilecek YerlerAtatürk Evi Müzesi Atatürk Evi Müzesi Zaferden Anıt meydanına giden yol üzerinde sağ tarafta bulunur. Buraya toplu taşıma araçları ile ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Atatürk Evi Müzesi Gezilecek YerlerNasrettin Hoca Etnografya ve Arkeoloji MüzesiMüze Akşehir ilçe merkezindedir. Buraya Konya otogarından kalkan minibüslerle buraya ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Nasrettin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi Gezilecek YerlerYerköprü ŞelalesiYerköprü ya da diğer ismi ile Göksu Şelalesi Hadim ilçe merkezine 29 km uzaklıkta bulunan Bademli Köyünde yer almaktadır. Buraya özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Yerköprü Şelalesi Gezilecek YerlerKoyunoğlu MüzesiKaratay ilçe merkezinde bulunur. Buraya toplu taşıma araçları ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Koyunoğlu Müzesi Gezilecek YerlerEreğli MüzesiEreğli İlçe merkezinde yer almaktadır. Konya otogarından kalkan minibüslerle buraya ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Ereğli Müzesi Gezilecek YerlerAstra Antik KentiKonya ili Hadim ilçesi, Bolat beldesi yaylasında bulunur. Buraya özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Astra Antik Kenti Gezilecek Yerler2. Kılıçarslan KöşküSelçuklu İlçe merkezinde Alâeddin Tepesinde yer almaktadır. Buraya tramvay veya otobüslerle ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. 2. Kılıçarslan Köşkü Gezilecek YerlerMeke GölüKarapınar ilçe sınırlarında yer almaktadır. Karapınar-Ereğli kara yolunun 8 km ötesinde yer alan Meke Gölü iki zamanlı volkanik bir krater göldür. Ülkemizin birçok yerinde buraya kara yolu ile ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Meke Gölü Gezilecek YerlerKilistra Antik Kenti ve Kaya MezarlarıKonya’nin 49 km güneybatısında Konya Meram ilçesi, Hatunsaray beldesine bağlı Gökyurt köyündedir. Buraya özel aracınızla veya kiralayacağınız bir araçla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları Gezilecek YerlerNasreddin Hoca TürbesiAkşehir İlçe merkezine bağlı Nasreddin Hoca Mahallesinde 80 dönümlük şehir mezarlığında yer almaktadır. Buraya toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Nasreddin Hoca Türbesi Gezilecek YerlerKarapınar ÇölüKarapınar ilçesinin güney kısmında yer almaktadır. Türkiye’nin tek çölü olma özelliğine sahiptir.  Konya Otogarından kalkan servislerle buraya ulaşılabilir. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Karapınar Çölü Gezilecek Yerlerİnbaşı MağarasıBu mağara  Konya&#;nın Hadim ilçesine bağlı olan Korualan Kasabası&#; nda bulunmaktadır. Buraya giden araçlarla veya özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. İnbaşı Mağarası Gezilecek YerlerBeyşehir GölüBeyşehir Gölü Milli Parkı Konya iline bağlı Beyşehir ilçesinde yer almaktadır. Konya il merkezine 90 km uzaklıkta bulunmaktadır. Konya ilinden Beyşehir ilçesine giden dolmuşlar ile Beyşehir Gölü Milli Parkına ulaşım sağlanmaktadır. Bu yer hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. Beyşehir Gölü Gezilecek Yerler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası