whatsapp sözleşmesi 15 mayıs / WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenlere Ne Olacak? - Webtekno

Whatsapp Sözleşmesi 15 Mayıs

whatsapp sözleşmesi 15 mayıs

15 Mayıs’ta ne olacak? WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili çarpıcı ’ gün’ detayı" width="" height="">

WhatsApp gizlilik sözleşmesi için verilen son tarih yaklaştı. Ocak ayında gizlilik politikası dayatması ile büyük bir kaos yaratan WhatsApp, Türkiye'de yüz binlerce aboneyi günler içinde kaybedince frene basmıştı. WhatsApp, gizlilik sözleşmesini yeterince anlatamadığını, bunu açıklamak için son tarihi uzattığını duyurmuştu. Gizlilik sözleşmesinden geri adım atmayan WhatsApp'ın erteleme hamlesi krizi yatıştırsa da, son tarihin yaklaşması ile hareketlilik yeniden başladı. WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinden geri adım atması beklenmiyor. Peki, WhatsApp gizlilik sözleşmesi için verilen son tarih olan 15 Mayıs'ta ne olacak? Gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin uygulamaya girmesi engellenecek mi? Süreç nasıl işleyecek? Milyonların merak ettiği WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili süreci Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Ali Murat Kırık ile konuştuk. Kırık, funduszeue.info'ye özel yaptığı değerlendirmede, 'Kullanıcıların önünde 2 yol var' dedi, ' günlük' sürece dikkat çekti. İşte WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili sürece dair merak edilen tüm soruların yanıtları

(Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Ali Murat Kırık)

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ KRİZİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Ali Murat Kırık, WhatsApp krizinin nasıl ortaya çıktığını özetledi.

funduszeue.info'ye değerlendirmelerde bulunan Kırık şöyle konuştu:

WhatsApp, kullanıcılara mesajlaşma hizmetini kullanmaya devam etmek için tartışmalı gizlilik güncellemesini sonunda kabul etmek zorunda kalacaklarını hatırlatan bir blog yazısı yayınladı .

Platformun, kullanıcılardan hizmet şartlarını ve gizlilik politikasını gözden geçirmelerini isteyen yeni bir planı var. Facebook'a ait şirket, değerlerini ve güncellemelerini doğrudan WhatsApp içinde paylaşmak için uygulamadaki 'Durum' özelliğini kullandığını söyledi.

GERİ ADIM ATMADI, SON TARİHİ ERTELEDİ

WhatsApp, Ocak ayında gizlilik politikası güncellemelerini duyurmasının ardından aldığı eleştiriye değinerek, "Bu güncellemeyle ilgili daha önce çok fazla yanlış bilgiyle karşılaştık ve herhangi bir karışıklığı gidermek için çok çalışmaya devam ediyoruz," diye yazdı .

"WHATSAPP'IN GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEZSENİZ"

15 Mayıs'tan sonra Whatsapp'ın yeni gizlilik politikalarını kabul etmezseniz, bazı temel işlevleri kaybedeceksiniz. WhatsApp'tan kısa bir süre için arama ve mesaj gönderimi yapabilecek, bildirimler alabileceksiniz, ancak zamanla uygulamadan mesaj okuyamayacak veya gönderemeyeceksiniz.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİNDEKİ 'ÜRKÜTÜCÜ' DETAY

"Gizlilik politikasında şu nokta dikkate değer ve biraz da ürkütücü" diyen Kırık, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

Bununla birlikte, gizlilik politikası hala şunları belirtmektedir:

"Konumunuzu kişilerinizle paylaşmaya veya yakındaki konumları veya başkalarının sizinle paylaştığı konumları görüntülemeye karar verdiğinizde olduğu gibi konumla ilgili özellikleri kullanmayı seçtiğinizde, izninizle cihazınızdan kesin konum bilgilerini toplar ve kullanırız. Konumla ilgili bilgilerle ilgili, cihaz ayarlarınızda veya konum paylaşımı gibi uygulama içi ayarlarınızda bulabileceğiniz belirli ayarlar vardır. Konumla ilgili özelliklerimizi kullanmasanız bile, genel konumunuzu (örneğin şehir ve ülke) tahmin etmek için IP adreslerini ve telefon numarası alan kodları gibi diğer bilgileri kullanırız."

"AKTİF OLMAYAN HESAPLAR GÜN SONRA OTOMATİK OLARAK SİLİNECEK"

"Yani, artık temelde iki seçeneğimiz mevcut" diyen Doç.Dr. Kırık, ' gün' detayını da anlattı:

1. Yeni gizlilik politikalarını verin ve kabul edin.
2. Sohbet geçmişinizi indirin ve başka bir mesajlaşma uygulamasına geçin.

WhatsApp, 15 Mayıs'tan sonra yeni gizlilik politikalarını kabul ettikten sonra uygulamayı tam işlevsellikle kullanmaya devam edebileceğinizi söylüyor. Ancak, son tarih bittiğinde ve 'KABUL ET' düğmesine tıklamadıysanız, hesabınız pasif olarak sınıflandırılacaktır. Ve aktif olmayan hesaplar gün sonra otomatik olarak silinecektir.

"ÖDEME VE İŞLEM VERİLERİ DE PAYLAŞILACAK"

Popüler inanışın aksine WhatsApp, Facebook ile meta verileri yıllardır paylaşmaktadır, bu güncellemeden sonra ise Facebook'un çeşitli hizmetlerinde size reklamları daha iyi hedeflemesine yardımcı olmak için ödeme ve işlem verileri de paylaşılacaktır.

Yeni sözleşmeyle birlikte, mesajların kaybolabileceği ve hesap bilgilerinizi indirebileceği geçici mesaj seçeneğini etkinleştirmek için size erişim sağlamaktadır.

Ayrıca, kişisel sohbetler olarak kabul edildikleri ve aynı zamanda uçtan uca şifrelenmiş oldukları için uygulama içindeki grupların gizli kaldığını açıklığa kavuşturmaktadır.

WhatsApp Facebook'un güvenli web barındırma hizmetleri sunduğu şirketlerin, onlara sağladığınız bilgileri pazarlama amacıyla kullanabileceği ve bunun da Facebook üzerinden reklam yayınlamasıyla sonuçlanabileceği ayrıntılarını vermektedir.

"TELEGRAM, BİP VE SİGNAL"

"Şimdi insanlar ne yapacağını merak ediyor?" diyerek alternatifleri ele alan Kırık, şu ifadeleri kullandı:

Telegram, BİP ve Signal da alternatifler arasında… Her üç uygulama da verilerinizi uçtan uca şifreler, ancak bonus seçenekleri bir kez daha platformları birbirinden ayırmaya yardımcı olur. Bu, kararınızın en önemli kısmı olabilir, bu nedenle güvenlik özelliklerini dikkatlice kontrol ediniz.

Şimdi insanların WhatsApp'tan ayrılmayı düşünmelerinin temel nedeni veri erişimidir. Yeni gizlilik politikası değişiklikleri, mesajlarınızı okumasalar bile WhatsApp'a kişisel verilerinize kapsamlı erişim sağlar. WhatsApp konumunuza, kullanım istatistiklerine, cihaz bilgilerine, satın alma geçmişinize ve daha fazlasına erişebilecek. Daha sonra bu verileri reklam amacıyla Facebook ile paylaşabilecek.

"SIGNAL'İN DEZAVANTAJI YALNIZCA YEREL YEDEKLEME SUNAR"

Diğer uygulamalar konusunda bilgi verecek olursak;

En küçük kullanıcı tabanına ve en az özelliğe sahip olmasına rağmen, Signal en güvenli uygulama olabilir. Yalnızca bir PIN kullanarak kurtarabileceğiniz şifreli bir profil oluşturabilirsiniz. Signal tüm mesajlarında uçtan uca şifreleme kullanır ve sadece teslim edilmemiş mesajlarınızı geçici olarak saklar. Signal'de herhangi bir reklam bulamazsınız ve yalnızca telefon numaranıza erişir.

Signal'in küçük bir dezavantajı, yalnızca yerel yedekleme sunmasıdır. Cihazınızı kaybederseniz, içeriğinizin ve mesajlarınızın en azından bir kısmını kaybedersiniz. Signal kullanıcıları ayrıca ek güvenlik için uygulama içindeki QR kodlarını kullanarak birbirlerini doğrulayabilir. Kullanıcılar için bir artı olan meta verilerin denklemden çıkarılmasına yardımcı olur.

"TELEGRAM TEORİK OLARAK MESAJLARA ERİŞEBİLİR"

Telegram'ın mesajları aslında istemci-sunucu şifrelidir, yani şifrelenmemiş ve son kullanıcıya ulaşmadan önce sunucu düzeyinde yeniden şifrelenmiş demektir. Teorik olarak, Telegram'ın mesajlara erişebileceği anlamına gelir, ancak çok fazla çaba gerektirir. Bununla birlikte, Gizli Sohbetler özelliğini kullanırsanız, uçtan uca şifrelemeye tam erişiminiz olacak ve bu da daha fazla kullanıcıyı rahat ettirecektir. Ayrıca, uygulama içinde ek güvenlik için yerleşik bir PIN özelliğini veya parmak izi gereksinimini etkinleştirebilirsiniz.

Telegram'da reklam olmasa da, şirket kendi reklam platformunu başlatmayı düşünüyor. Bu, gelecekte değişikliklere yol açabilir. Şu anda Telegram yalnızca telefon numaranıza, e-posta adresinize ve kullanıcı kimliğinize erişebilir.

ARKADAŞINA GÖNDER

SON DAKİKA

WhatsApp'ta 15 Mayıs'ta süre doluyor: Kullanıcılar sözleşmeyi onaylamazsa ne olacak?

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini onaylamayanların askıya alınacak. Yani kullanıcılar sözleşmeyi onaylamadıkları takdirde WhatsApp'ı kullanamayacak.

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi için yaptığı uzatmada sona geliniyor.

WhatsApp, başında gelen tepkiler üzerine yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs'a erteleme kararı almıştı. WhatsApp, işletme hesaplarına daha fazla veri sağlayabilmek için gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitmişti.

Kişisel mesajlaşmalarda uçtan uca şifreler korunsa da işletme hesaplarıyla yapılan mesajlaşmalar şirket tarafından işlenecek.

#reklam#

WhatsApp bazı ülkeler hariç dünya genelinde bu yeni sözleşmenin onaylanmasını zorunlu tutmuştu. Türkiye de onay zorunluluğunun bulunduğu ülkelerden biri.

Kullanıcılar sözleşmeyi onaylamazsa ne olacak?

WhatsApp'ın Şubat ayında aktardıklarına göre veri ilkelerini onaylamayan kullanıcılar 15 Mayıs'tan sonra uygulamaya giremeyecek.

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs'a kadar kabul etmeyen hesaplar birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebilecek ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak.

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar  gün boyunca 'pasif' olacak ve bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacak.

gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi kabul etmezse yani hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Başka bir deyişle bu kullanıcılar WhatsApp hesaplarını kaybedecek.

WhatsApp'ın gizlilik s&#;zleşmesi T&#;rkiye'de uygulanmayacak

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar kişi tarafından kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp'ın, kullanıcılar tarafından tepki çeken gizlilik sözleşmesinin imzalanması için uzattığı süre 15 Mayıs’ta sona erdi. WhatsApp, sözleşmeyi onaylamayan kullanıcıların hesaplarında kısıtlamaya gideceğini açıkladı. Rekabet Kurumu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin istisna tutulduğu gizlilik sözleşmesi nedeniyle ocak ayında soruşturma başlattı.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ TÜRKİYE'Yİ KAPSAMAYACAK

Rekabet Kurumu, soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde şirketten konu ile ilgili bilgi talep etti. Beklenilen o bilgi ve belgeler kuruma ulaştı. Rekabet Kurumu'ndan alınan bilgiye göre WhatsApp, kullanıcılara zorunlu hale getirdiği gizlilik sözleşmesinde Türkiye yönünden geri adım attı. Bu kapsamda, sözleşmenin Türkiye'yi kapsamayacağını öğrenildi. Karar kapsamında WhatsApp, gizlilik sözleşmesini içeren bildirimleri kullanıcılara göndermeyeceğini ve güncellemenin Türkiye'de yürürlüğe girmeyeceğini bildirdi.

REKABET KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Rekabet Kurumu, WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinin Türkiye'de uygulanmayacak olmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. WhatsApp'ın, veri paylaşımını içeren kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi ve bunların kullanıcıları tarafından onaylanmasını istemesi sonrası söz konusu güncellemeye ilişkin geçici tedbir kararı alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Müteakiben WhatsApp tarafından planlanan güncelleme, küresel çapta, 15 Mayıs tarihine kadar ertelenmiştir. Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dahil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası