polis olmak için fiziksel şartlar / Özel Harekat Polisi Olmak İçin Aranan Şartlar

Polis Olmak Için Fiziksel Şartlar

polis olmak için fiziksel şartlar

Polislikte Göz Derecesi

Polislikte göz derecesi kaçtır? Bu soru sıkça sorulmaktadır. Göz hastalıkları ve görme problemleri günümüzde yaygın olarak neredeyse bütün insanların mustarip olduğu bir husustur. Bu nedenle, POMEM, PAEM, PÖH gibi kurumlarda yer almak isteyen bireylerin sık sık sorduğu sorular, “POMEM de göz derecesi nedir? PAEM de göz derecesi nedir? PÖH de göz derecesi nedir?” şeklindedir. Sizlere aşağıda polis ve komser adayların alması gereken sağlık raporu aşamasında polislikte göz derecesinin kaç olduğunu sağlık yönetmeliğinden alarak açıklamaya çalışacağız. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak sorabilirsiniz.

POMEM, PAEM, PÖH gibi kurumlarda kabul adına bireyler için bir takım sağlık şartları öngörülmüştür. Bu sağlık şartlarına ilişkin hususlar ise, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde açık bir şekilde düzenlenmiştir. Kurumlardan kabul almak isteyen bireylerin öncelikle bu yönetmelikteki şartları sağladığına ilişkin bir sağlık raporu alması gerekmektedir. Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde, göz ile ilgili olarak ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır.” ibaresi bulunmaktaydı. Bu madde yılında değiştirilerek ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır” şeklinde düzenlenmiştir.  Bu madde ile  lazer tedavisi sonrasında polis olma önünde engel kalmamıştır. Adaylar lazer tedavisi sonrasında gerekli şartları karşılayıp polis olabilirler.

Özellikle belirtmek gerekir ki; polislik göz derecesi sebebiyle elenen adaylar sadece Ankara İdare Mahkemesi nezdinde dava açabilir. Aksi durumda yetkisiniz kararı verilecektir. Polislik okullarında sağlık ile ilgili yönetmeliği okumak için funduszeue.info sayfasını ziyaret ediniz.

polislikte goz derecesi kactir

Polislikte Göz Derecesi Kaçtır?

POMEM, PMYO ve PAEM için gereken göz şartları;

  • Görme ve diskromatopsi muayenesine kesinlikle kontakt lens veya gözlük kullanılmadan girilmelidir. Bu durum sağlık şartları yönetmeliğinde açık şekilde belirtilmiştir.
  • Renk körlüğü polisliğe engeldir.
  • Polislikte göz derecesi miyop hastalarında, miyop+astigmat göz derecesi en fazla derece olabilir. Daha fazlası polisliğe engeldir.
  • Polislikte göz derecesi hipermetrop hastalarında hipermetropi+astigmat göz derecesi en fazla + derece olabilir. Daha fazlası polisliğe engeldir.
  • Lazer tedavasi sonrası her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20’de 16 olmak zorundadır.
  • Mixt Astigmatlarda ise yönetmelikte transpozisyon yapılması gerektiği sağlık şartları yönetmeliğinde belirtilmiştir. Bu husus aslında çok açık düzenlenmemiştir. Zira bilimsel olarak transpozisyon yapılması ya da yapılmaması bir kişinin göz numarasının değerini etkilemez. Bu sebeple açılacak idari davada sonuç alınması muhtemeldir.
  • Gözlükle veya lens ile yapılan muayenede her iki gözün görme derecesi toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 6/10 ise, toplamda 14/20 elde edilir. Bu kişinin polis olmasına engel yoktur. Fakat biri , diğeri olursa polisliğe engeldir.
  • Şaşılık (göz kayması), göz kaslarında ve sinirlerinde fonksiyon kaybı polisliğe engeldir.
  • Bir gözün görme derecesi en az olmalıdır. Bir göz en az görüyorsa diğer göz görme seviyesine sahip olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi , diğer gözün görme seviyesi ise toplamda 5. maddeye göre 15/20 olur. Bu durum polisliğe engeldir.
  • Kataraktın olması veya  katarakt ameliyatı geçirmiş olanlar elenir. Fakat periferik ve küçük olan yani görmeyi engellemeyen  katarakt polisliğe engel değildir.
  • Keratokonus ve göz tansiyonu hastalığı polisliğe engeldir.
  • Korneada var olan ve görme seviyesini etkilemeyen periferik kesafetler polisliğe engel değildir.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde bulunan Hastalık Branşlarının Sınıflandırılması başlıklı EK-3’ün 7 numaralı kısmında yer alan Göz Hastalıkları bölümünde ilgili şartlar şu şekilde belirtilmiştir:

“Göz hastalıkları yönünden sağlam olacaktır.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan veya sonradan organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar öğrenciliğe kabul edilmezler.

  1. Görme ve diskromatopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmemektedir.
  2. İzole, periferik ve noktasal olan katarakt sağlam kabul edilmektedir. Periferik, yüzeysel ve küçük olan korneal nefelyonlar sağlam kabul edilir.
  3. Okullara alınacak öğrencilerde; refraksiyon kusuru sayısal değerlerinin toplamı her iki gözde ayrı ayrı;
  • Miyoplarda (sferik +silendirik) -2 diyoptriyi geçemez.
  • Hipermetroplarda(sferik +silendirik)+1 diyoptriyi geçemez.
  • Mikst astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır.
  • Düzeltmeden sonra her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20’de 16 olmak zorundadır.
  • Düzeltmeden sonra gözlerden birinin görme gücü en az 10’da 7 olabilir, ancak bu durumda diğer gözün görme gücü, düzeltmeden sonra 10’da 10(tam) olmak zorundadır.

Polis Meslek Yüksek Okulunda Göz Muayenesi Ne Zaman Yapılır?

PMYO, POMEM ve PAEM alımlarında sağlık raporu işlemlerinde Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğine göre yapılır.  Polis ve komser adaylarına sağlık raporu aldırılır. Tüm işlemler sağlık yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenci alımlarında sağlık yönetmeliğinin A bendi alınması gerekir. Aksi durumda öğrenciliğe alınmazlar. Polislikte göz derecesi adayların en çok elendiği branşlardan biridir.

Polis meslek yüksekokulu sınavları gerçekleştirilirken mülakat günü evrakların elden teslim edildiği sırada ilk göz muayenesi yapılmaktadır. Burada gerçekleştirilen ilk göz muayenesinde yalnızca, bireyler için önemli olan bir diğer şart olan renk körlüğü rahatsızlığı olup olmadığına bakılmaktadır. Renk körlüğü bulunmayan bireyler, sınavda başarılı oldukları koşulda, intibak eğitimleri sonrasında yukarıda belirtilen şartlara ilişkin bir göz muayenesine gireceklerdir. Yukarıda yer alan şartları taşımayan bireylerin sağlık raporları ise olumsuz bir rapor olacaktır.

Polislikte Göz Derecesi Nedeniyle Elendim, Ne Yapmalıyım?

Pomem, Pmyo veya Paem’den göz derecesi sebebiyle elenen adayların 60 günlük dava açma süresi vardır. Bu süre okuldan ilişiklerinin kesilmesi veya ön sağlıkta elenmelerine dair kararın kendilerine tebliğ ile başlar. Şayet bu süre geçirilirse dava açma hakkınız son bulacaktır.

Polislikte göz derecesi nedeniyle elenen adaylar 60 gün içinde İdare Mahkemesi’ne yürütme durdurma istemli iptal davası açılmalıdır. Bu süre hak düşürücü olup dava şartıdır.

Adaylar sık sık bu sorunun cevabını araştırmaktadırlar. Göz muayenesi nedeniyle elenme işlemi idari bir işlem olmak üzere, bu işlemin iptal edilmesi adına bir yargı süreci yürütülmesi gerekmektedir. Şayet böyle bir durum yaşıyor iseniz, teknik terimler içeren ve uzmanlık gerektiren bir alan olması nedeniyle yürütmek istediğiniz yargı sürecinde öncelikle en iyi idare hukuku avukatı ile bu süreci yürütmeniz lehinize bir durum yaratacaktır. Belirtilmesi gereken bir diğer husus ise, göz muayenesi nedeniyle elenmenizin gerçekleşmesinden sonra, 60 gün içerisinde bu işleme karşı bir idari yargı sürecini başlatabilirsiniz.

Yazı metni hazırlanırken Doç. Dr. Fatih Çakır Gündoğan&#;ın bilgilerinden yararlanılmıştır.

Özel Harekat Polisi Olmak İçin Aranan Şartlar

yılı için Polis Akademisi'ne bağlı POMEM Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından öğrenci adayı alınmaktadır. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılmaktadır.

Fiziksel Yeterlilik Sınavı


Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 27 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 70 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava katılan aday tarafından görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süre ölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır.

Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;

Öncelikle adaylara gruplar halinde fiziksel yeterlilik parkuru tanıtılır. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıttıktan sonra parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.

1) Aday “BAŞLA” komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. (Aday istediği taraftan sağdan veya soldan çift ayakla sıçrama hareketine başlayabilecektir.) Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır. Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramanın ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. (Tek ayakla yapılan sıçrama hareketi sıçrama olarak sayılmayacak ve 5 sıçrama hareketinin tamamını da nizami olarak yapmayan aday bu istasyonu yapmamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir.)

2) Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) basarak geçecektir. Her bir lastik için, içerisine basmadan geçmemenin ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. Lastiklerin iç genişliği 16inch ( cm) olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.

3) Ağırlık taşıma etabında, erkek adaylar için 30 Kg (15x2) ağırlığındaki, kadın adaylar için 20 Kg (10x2) iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya bırakacaktır. (Adayın ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın dışından dolaşmamasının ceza karşılığı bitiş süresine (1) bir saniye ilave edilecektir. Ayrıca aralarında 10 metre mesafe bulunan dubalardan ikincisinin arkasından dolaşarak tamamlamayan, herhangi bir mesafeden dönen ve yarım bırakan aday bu istasyonu tamamlamamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir. Ağırlıkları 10 metrelik mesafeyi tamamlayarak aldığı yere bırakan aday, dubanın içerisinden geçerek diğer istasyona geçmesi halinde bitirme süresine ceza karşılığı olarak (1) bir saniye ilave edilecektir.)

4) Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. (Sağlık topuna dokunma hareketinde aday önce en uzaktaki topa dokunarak sonra geçerken dokunmadığı ilk topa dokunacak ve sonra ilk dokunduğu topa tekrar dokunarak istasyonu tamamlayacaktır. Bu istasyonu bu şekilde yapmayan, önce birinci topa dokunan sonra ikinci topa dokunarak diğer istasyona geçen adayın ikinci topa dokunması bir dokunuş sayılacaktır. İlk topa dokunması sayılmayacak ve bu şekilde iki top arasındaki mesafeyi kat etmeyecek şekilde diğer istasyona geçen adayın bitirme süresine ceza karşılığı olarak (4) dört saniye ilave edilecektir.)

5) Takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru (1) bir defa takla atacaktır. Takla hareketine gelirken dubanın dışından dolaşmayan adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine (1) bir saniye ilave edilecektir. (Takla hareketinde takla hareketini yapmayan veya hiç yapamayan aday diskalifiye edilerek elenecektir.)

6) Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (çubuklar metre yüksekliğinde olup, düz ve çapraz olarak metre aralığında olacaktır) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ve çubuğunu deviren adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.

7) Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50cm. ve alttan geçilecek engel yüksekliği cm. olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir) üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, engelleri devirme ve düşürme için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. Adayın bu etap sırasında engel çubuğunu düşürmesi yerinden çıkarması (engel çubuğunun bir tarafının bile yerinden çıkması) ceza süresi alma nedenidir. (Engel çubuklarının bir birlerine takılış yönü adayın geliş yönüne bakacak şekilde olacaktır. Ayrıca bu istasyondaki engellerin hiçbirini nizami geçemeyen aday diskalifiye edilerek elenir.)

8) Aday bitiş çizgisinden geçerken vücudunun herhangi bir uzvuyla dijital fotoselli kronometreyi durdurması halinde parkuru tamamlamış olur. (Dijital fotoselli kronometrenin herhangi bir nedenle durmaması, durdurulamaması halinde fiziki yeterlilik sınavı komisyonu tarafından adayın bitiş çizgisinden geçişi göz önüne alınarak bitiş süresi olarak kaydedilir, herhangi bir tereddütte düşülmesi halinde kamera kayıtları kontrol edilerek bitiş süresi tespit edilir ve bitiş süresi olarak yazılır.)

9) Parkur içerisinde herhangi bir istasyonu yapmayan veya yapamayan aday elenir.

10) Teknik bir arızanın dışında hiçbir adayın fiziksel yeterlilik parkuru sınavını tekrar yapmasına izin verilmeyecektir.

11) Fiziki yeterlilik sınavı parkurunda sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sorunda sınav komisyonu başkanı ve üyeleri komisyonda görevli üye beden eğitimi öğretim elamanın görüşünü alarak karara bağlar.

12) Adayların parkuru bitirme sürelerinde saliseler göz önüne alınmayacak yalnızca saniyeler baz alınarak bitirme süresi olarak yazılacaktır.

Polis Meslek Eğitim Merkezi aday değerlendirme ve seçme işlemlerinin bir aşaması olan fiziksel yeterlilik aşamasında polislik mesleğini icra edecek adayların denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk ve esneklik açısından polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur. POMEM fiziksel yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir.

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 53 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziksel yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 45 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar tam puan alırlar. Fiziksel yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziksel yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziksel yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.

Not: Fiziksel yeterlilik sınavına girecek adaylar spor kıyafetlerini yanlarında getireceklerdir.




Adayların şahsen başvuru öncesi özellikle dikkat etmesi gereken önemli hükümler aşağıda belirtilmiştir.

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları ve kadın adayların gebelik durumu ile ilgili hali aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğiniinceleyiniz.

"Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde cm, bayanlarda cm olacaktır."

"Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programına alınacak öğrencilerin; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir."

"… Gebelik hali öğrenciliğe engeldir."

26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

POMEM’e, başvuran adayların başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. Yukarıda ve yönetmelikte belirtilen diğer şartlardan herhangi birini taşımadıkları anlaşılması halinde, adayların ilişikleri, POMEM Müdürünün teklifi ve Başkanın onayıyla kesilir.
Yorum Yap / Soru Sor

Abi lise mezunu özel harekat oluşuyordu

vücutta kolda,el uzernde vb. yerlerde çizikler engel midir pöh olmaya

kolumda 8.sınfta sıra çizmişti jilet izi gibi duruyor engel mı ?

Yeni üniversite yerleşme sınavı geldi biz bu sınavdan kaç puan üzerinde alırsak polisliğe hak kazanmış oluruz. Teşekkür ederim

Ben simdi 18 yasindayim ve boyum ve ben özel harekat polis kücüklügümden beri istiyorum ama boyum tutmuyor ne yapa bilirim ?

Yurt disindan(belcika) nasil basvuru yapabiliriz ? Sartlar neler?

polis olma şartlarını inceleyiniz

Benim boyum ve kilom 42 polis olabilirmiyim

Ben sürekli sivilcelerimle oynuyorum haliyle yara oluyorlar hafif hafif yara izleri kalıyor polis olmama engelmi

bnımd vıcudumun kalça taraflarıda kılo alıp vrdıgım ıcın yırtıklar var ve polis ozel harakat olmama engelmı

Benim kalçalarımda küçüklükten beridir ameliyat izleri var özel harekatçı olmama engel mi

PMYO NEDİR?

PMYO NEDİR? BOY-KİLO-YAŞ ŞARTLARI NELERDİR?

PMYO NEDİR? BOY-KİLO-YAŞ ŞARTLARI NELERDİR?Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO),  iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır.
Lise’den mezun olan polis adayları üniversite sınavında istenen puanı aldığınız takdir de okula başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra mülakatlara girersiniz. Mülakatlar ön sağlık fiziki yeterlilik ve sözlü olarak üçe ayrılır.

Fiziksel:  Adaylara belirli bir parkur hazırlanır ve bu parkuru belirlenen sürenin altında bitirmeye çalışırsınız. Parkur videoları için tıklayınız
Sözlü: Komisyon karşısına çıkarsınız ve size sorulan sorulara cevap verirsiniz. Soruların cevaplarından çok cevap verirken ki haliniz, tavırlarınız ve kendinize olan güveniniz test edilir. Sözlü mülakat örnek soruları için tıklayınız 
Sağlık:Boy, kilo, vücut yaraları, ben vb. Gibi fiziksel özelliklerinize bakılır ve polis olamaz / polis olabilir şeklinde onay verilir. Ön sağlık bilgileri
 için tıklayınız 

Bütün mülakatları başarı ile geçtiğiniz takdir de okulu kazanırsınız PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde,  yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız. Bu 2 yıl boyunca okulda disipline dayalı bir eğitim sizleri bekliyor. Okullarda her sabah yatağınızı yapmak, sakal traşı olmak, ast üst ilişkisine riayet ederek iletişim kurma gibi temel disiplin eğitimleri yer alır. PMYO öğrencileri 2 yıl boyunca ağırlıklı olarak hukuk, silah ve polislik ile ilgili dersler görürler.
Üniversitelerde olduğu gibi güz ve bahar dönemlerinde girilen sınavlar gibi sınavlara tabi olacaklardır. Ve bu sınavların sonuçlarına bakılarak okullarda başarı sıralamanız olacak. Peki, bu başarı sırasının size ne gibi bir etkisi olacağını soruyorsanız eğer bu başarı sırası sizin meslekte sicil numaranızı etkileyecek ve en önemlisi okul bitiminde çalışacağınız ili seçme sırasında bu sıralamaya bakılarak size çalışacağınız il seçtirilecek. Örnek verecek olursak eğer okulun funduszeue.info çıkıp bir il seçecek ve bu sıralama aynen bu şekilde devam edecek ve her geçen sırada listede ki iller yavaş yavaş azalacak bu yüzden istediğiniz ilde çalışmak için başarı sıranızın iyi olması gerekmektedir.
 

PMYO lise mezunu polis alımı başvuru şartları neler olacak?

(PMYO Boy-Kilo, Yaş)

 
Emniyet Genel Müdürlüğü yılı Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için lise mezunu 2 bin polis alımı yapılacak.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere öğrenci ihtiyaçlarını Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden gerçekleştirmektedir. Lise mezunu polis alımları Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılmakta olup geçtiğimiz haftalarda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda lise mezunu 2 bin polis alımının yapılacağı vurgulanmıştı. Buna göre lise mezunu polis alımları için öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin üniversite sınavı yapması adayların puanlarını ve sıralamalarını açıklaması beklenmektedir. Buna göre geçtiğimiz 30 Haziran tarihinde ilk üniversite sınavı yapıldı ve şimdi tüm gözler Polis Akademisi Başkanlığına çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı lise mezunu 2 bin polis alımı gerçekleştirecek. Alımlar Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılacak olup ilanın yayımlanması bekleniyor. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? Buna göre büyük ihtimal ile ilan üniversite sınavı sonucunun açıklanması, öğrencilerin sıralamalarının belirlenmesinden birkaç gün sonra Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurulması bekleniyor
2 BİN POLİS ALINACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı lise mezunu 2 bin polis alımı gerçekleştirecek. Alımlar Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılacak olup ilanın yayımlanması bekleniyor. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? Buna göre büyük ihtimal ile ilan üniversite sınavı sonucunun açıklanması, öğrencilerin sıralamalarının belirlenmesinden birkaç gün sonra Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurulması bekleniyor
 

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?


# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
# Lise ve dengi okul mezunu olmak.(öğrenimi devam eden adaylar için lise son sınıfta bulunanlar)
# ÖSYM tarafından yapılacak TYT’ de belirtilecek baraj puanı aşmak. (Baraj başvuru kılavuzunun yayımlanması ile belli olacak. Ancak puan sınırının önceki senelerde olduğu gibi düşük olması bekleniyor)
# 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi  itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
# Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. Erkeklerde en az cm, bayanlarda cm olacak ve beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.)
# Adli sicil kaydı olmaması,
# Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
# Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
# Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
# Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
# Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
# Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK OLUR MU?
PMYO polis alımı yılı başvuru şartlarının yukarıda belirtildiği gibi olması bekleniyor. Yaş, boy kilo ve diğer şartlarda birçok aday değişiklik yapılmasını istiyor. Ancak EGM bu konudaki sessizliğini sürdürüyor.
 
yılı PMYO alımları ile ilgili henüz bir tarih açıklaması gelmedi. Bizler Polis Hazırlık ailesi olarak yakın bir tarihte alım ilanı yapılacağı düşüncesindeyiz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası