prezervatif son kullanma tarihi geçerse ne olur / ekşi duyuru - son kullanma tarihi geçmiş prezervatif

Prezervatif Son Kullanma Tarihi Geçerse Ne Olur

prezervatif son kullanma tarihi geçerse ne olur

Prezervatif kullanırken yapılan hatalar

• Her ilişkide mutlaka prezervatif kullanın ve prezervatifi, partnerinizle ilişkiye girmeden önce takın.

• Prezervatif mutlaka lateksten yapılmış olmalı ve gerekli kalite belgelerine sahip olmalıdır.

SON KULLANMA TARİHİNE DİKKAT!

• Normal bir prezervatifin raf ömrü 5 yıldır. Prezervatif satın almadan önce mutlaka üretim ve son kullanma tarihini kontrol edin.

• Gerekli şartlar altında saklanmamış prezervatifler, son kullanma tarihleri geçmiş olmasa da bozulurlar. Aldığınız prezervatiflerin CE ve TSE belgeleri olduğundan emin olun. Ayrıca her CE belgesi olan güvenli anlamı taşımadığından, aldığınız ürünün uluslararası bir marka olmasına dikkat edin.

• Ucuz ve gerekli kalite standartlarına uygun olmayan prezervatifler kullanarak sağlığınızı tehlikeye atmayın. Bu tip ürünler kadınlarda ve erkeklerde cinsel hastalıklara neden olabilir.

HASAR GÖRMÜŞ AMBALAJLAR SATIN ALINMAMALI

• Partnerinizin vajinal kuruluk problemi varsa “su bazlı” kayganlaştırıcı ürünler kullanmayı tercih edin.

• Vazelin, krem gibi malzemeler prezervatife zarar vereceği için prezervatifle birlikte bu ürünleri kullanmaktan kaçının.

• Kuru, serin ve güneş ışığı görmeyecek bir yerde saklayın yoksa prezervatif kaygan yapısını kaybeder ve bozulur.

• Hasar görmüş, rengi değişmiş ambalajları satın almayın.

• prezervatif tek kullanımlık bir üründür. Her cinsel ilişkide mutlaka yeni bir prezervatif kullanın.

False

Kondom tarihi geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Kondom tarihi geçerse ne olur?
  2. Prezervatif kesin çözüm müdür?
  3. Prezervatif ne kadar sürede bozulur?
  4. Prezervatif bayatlar mı?

Kondom tarihi geçerse ne olur?

Kullanma tarihigeçmiş prezervatiflerin koruyucu etkilerinde azalma yaşanabiliyor. Benzer şekilde sıcak ortamda kalan prezervatiflerde bozulmalar görülebiliyor. Bu nedenle prezervatiflerinizi serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza etmek en mantıklısı.

Prezervatif kesin çözüm müdür?

Prezervatifher ne kadar cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağladığı için her cinsel ilişkide önerilse de, ne yazık ki tek başına kullanıldığı zaman, gebeliğe karşı korumada yüzde yüz güvenilir bir yöntem değildir.

Prezervatif ne kadar sürede bozulur?

Normal bir prezervatifinraf ömrü 5 yıldır. Prezervatifsatın almadan önce mutlaka üretim ve son kullanma tarihini kontrol edin. Gerekli şartlar altında saklanmamış prezervatifler, son kullanma tarihleri geçmiş olmasa da bozulurlar. Aldığınız prezervatiflerin CE ve TSE belgeleri olduğundan emin olun.

Prezervatif bayatlar mı?

Prezervatiflerin son kullanma tarihi vardır ve tarihi geçmiş prezervatifkullanmak bu ürünün etkinliğini büyük ölçüde düşürebilir. Lateks prezervatiflerin raf ömrü, üretildikleri tarihten itibaren beş yıldır.

Kozmetik Ürünlerde Son Kullanma Tarihi Nerede Yazar?

Kozmetik ürünlerinin kullanım süresi ürün türü ve içeriğine göre değişiklik gösterebilir. Bu süreyi doğru takip etmek önemlidir. Cilt, göz ve çevresi, boyun bölgesi gibi cildimizin hassas noktaları ile direkt temasta olan bu ürünler yanlış kullanım sonucu cilde zarar verebilir.

Kuru ve toz yapılı ürünlerde fırça ya da süngerlerinizin temiz kalması kullanım süresi boyunca ürünün hijyenini önemli ölçüde etkiler. Likit, jel, krem ya da yağsı kıvamdaki ürünlerde dışarıdan kolayca kir ve toz yapışabileceğinden kapakların tamamen kapalı olduğundan emin olmalısınız. Kozmetik ürünlerinde son kullanma tarihini takip edebileceğini bir diğer nokta ise Batch kodu ve Lot Numarasıdır. Bu numara ve kodlar üretici firma tarafından sağlanır. Üretici firma ya da distribütör üzerinden bu bilgileri sorgulatarak ürünlerinizin son kullanım tarihini kontrol edebilirsiniz.

Kozmetik ürünlerinin cilt sağlığı için doğru kullanımda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta daha bulunur. bu da kişisel kullanım ve uygulama araçlarının hijyenidir. Rimel, ruj, eyeliner, dudak kalemi, allık, fırça ve sünger gibi cildinize direkt teması bulunan ürünleri başkaları ile paylaşmanız durumunda çeşitli enfeksiyonlara davetiye çıkarabilirsiniz. Bu ürünleri elleriniz ve uygulama aparatlarınız temiz iken tercih etmek daha doğru olacaktır. Aynı zamanda kavanoz şeklinde eliniz ile alabileceğiniz kremlerden ziyade tüp ya da itici başlıklı kremleri tercih etmek önemlidir. Bu sayede elinizden krem kutusuna geçebilecek herhangi bir mikroorganizmanın çoğalmasını engelleyebilirsiniz.

Kozmetik ürünlerinde son kullanma tarihi, saklama koşulları ve hijyenik kullanım koşulları sağlandığında cilt sağlığınız ve güzelliğiniz için herhangi bir risk beklenmez.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir