suda yosun nasıl önlenir / Plastik Su Deposu Yosun Tutuyor » seafoodplus.info

Suda Yosun Nasıl Önlenir

suda yosun nasıl önlenir

Site'ye Üye Olun

Ülkemizde nüfusun artmasıyla beraber gelişen, endüstri alanında gerçekleşen üretim artışı, uzun vadede çevre kirliliğine sebep olmakta, bu durum gıda ve su kaynaklarının da kirlenmesine yol açmaktadır.

 

Yerel yönetimlerin su rezervlerini temizlemek ve steril hale getirmek için uyguladığı su arıtma sistemleri, şebeke suyunu kullanılabilir dereceye getirmektedir, ancak şebeke suları ne kadar arıtılıp temizlense de, suyun yapısı taşıma ve iletim sistemlerinde değişime uğrayıp, toprak, hava gibi çevresel faktörlerinde etkisiyle, suya karışan toz, kum, organik maddeler ve mineral elementler, suyun bileşenlerini değiştirmekte, bu suyun uzun süre çeşitli amaçlarla kullanılan su depolarında  bekletilmesi sonucu, suda çeşitli patojen bakteriler ve mikroorganizmalar üreyip çoğalmakta, suyun renk, tat, koku değişimlerine sebep olup kullanılamayacak  bir hale gelmektedir.

Farklı sanayi işletmeleri ve toplu yaşam alanlarında kullanılan su depoları, hangi malzemeden yapılırsa yapılsın temizlik şarttır.

 

Piyasada farklı iş kollarında hizmet veren sanayi işletmelerinde sıklıkla kullanılan, plastik su depolarında en çok rastlanan durumlarda biri yosunlaşma sorunudur.

Plastik su deposu yosun tutmaması için ne yapılmalı, öncelikle deponuzun bulunduğu konumuna göre, ısı kaynaklarına ve güneş ışıklarına uzun süre maruz kalıyorsa, bu durum deponuzda hızla yosun oluşumuna neden olur, sonuçta depodaki yosun oluşumu suda gelişen bakteri ve patojenleri daha çok beslemekte, bu suların kullanımı, çok tehlikeli sayılan, kolera, sıtma, hepatit a,çocuk felci, ağır bağırsak enfeksiyonları gibi hastalıklara yol açmaktadır.

Yosun oluşumu, fayans, beton gibi su depolarında da uzun süre temizlenmediği taktirde oluşabilmektedir.

Halk sağlığının korunmasının sürdürülebilirliği ve bilinçli bir bakış açısı için, Sağlık bakanlığı, yayınladığı su yönetmelik ve mevzuatlarında, son olarak yayımlanan, halkımızın dikkat etmesi gereken hususlar başlıklı genelgesinde, su depolarının, düzenli temizliğinin ve dezenfeksiyonunun, yaptırılmasını önemle vurgulamakta ve sanayi kuruluş, işletme ve hastanelerde zorunlu hale getirmektedir.

Plastik su deposu yosun tutmaması için ne yapılmalı, konusu yukarıda belirtilen temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri düzenli olarak uygulandığında, böyle bir sorunla karşılaşmanız çok zor bir ihtimaldir.

Aslında bu kural tüm su deposu çeşitleri için geçerlidir. Her şeyin başı, toplum sağlığının korunması temizlikten geçmektedir.

Su deposu temizliği ve dezenfeksiyonu hizmetinin, kesinlikle Sağlık Bakanlığı yetkisi onayı almış olan bir kuruluştan alınması, firma personelinin mesleki yeterlilik eğitimlerinin, iş sağlığı ve güvenliği, yüksekte ve kapalı ortamda çalışma eğitimlerinin olması, sağlık raporları, kalite yönetim sistemleri gibi çok önemli yetki belgelerinin kontrol edilmesi, siz değerli müşterilerimizin, doğru ve güvenilir bir su deposu temizliğinin yapılması için, olmazlar arasındadır.

Plastik su deposunun yosun tutmaması ve suda bakteriyel oluşumu engellemek için yapılacak temizlik işlemi için, öncelikle müşteriyle uygun bir randevu günü belirlenerek, teknik ekip gelmeden önce depodaki su müşteri tarafından tahliye edilir.

 

Depo içerisinde kalan su işlemin yapılacağı gün, dalgıç pompalar yardımıyla depo dışına tahliye edilir. İşlem öncesinde teknik ekip, iş güvenliği önlemleri olan ışıklandırma sistemini kurup, iş kıyafetleri ve gerektiğinde 3M gaz maskelerini takarak, depo içersine girer.

 

Depo zemin ve yanal duvarları dezenfektanlar kullanılarak, basınçlı kompresörler yardımıyla kaba kiri temizlenir, zemindeki su dışarı tahliye edilir.

 

Tüm depo yüzeyi tekrar dezenfekte edilir, bir süre bekletildikten sonra, basınçlı kompresörler yardımıyla yıkanır.

Depo içerisi son bir kez durulanıp yıkanır. Depoya temiz su almadan önce, deponun şamandıra ve benzeri kısımları kontrol edilerek, herhangi bir arıza var mı, müşteriye bilgi verilir.

 

Deponun temizlik öncesi ve sonrası durumu fotoğraflanarak, müşteriye e-posta ile gönderilir. İşlem sonrası, 6 ay geçerli kaşe imzalı servis formu müşteriye teslim edilir.

Tekdezvip, uzman, deneyimli ve yenilikçi teknik kadrosuyla, İstanbul Avrupa ve Anadolu yakası başta olmak üzere,Türkiye genelinde, temizlik ve dezenfeksiyon alanında hizmetlerini, sürdürmeye ve siz değerli müşterilerimizin her zaman yanında olmaya devam edecektir.

seafoodplus.info

  • Trend olan
  • İçindekiler

    Su deposu Yosunlanması nasıl önlenir?

    Yosunlanmayı önlemek için deponuzun karakteristiğine ve kullanım alanlarınıza göre şu uygulamaları yapmakta fayda bulunmaktadır. Su deposu plastik yada fiber ise 6 ayda bir düzenli temizlik ve bakımlarını yaptırıp güneş ışığından korunaklı hale getirmeliyiz.

    Su Yosununu ne temizler?

    Bu tür algler hakkında iyi olan şey, kurtulmanın kolay olmasıdır. Genellikle, dezenfektan (klor), Hidroklorik Asit ve algaecide ondan kurtulmak için en iyi arkadaşlarınız olacaktır. Çok fazla güneş almayan noktalarda yüzme havuzunuzun duvarlarında büyüyen cimri bir yosun türü.

    Su deposu nasıl korunur?

    Su deposu güneş ışınlarına direk maruz kalmayacak şekilde konumlandırılmalıdır. 2. Su deposu güneş alacak şekilde konumlandırıldıysa, deponun dışı koyu renge boyanmalı ve izole malzeme ile sarılmalıdır. 3. Su deposu her altı ayda bir ve devamında düzenli olarak temizlettirilip, dezenfekte ettirilmelidir.

    Yosun tutmuş su içilir mi?

    Saf suyun içinde yosunun olabilmesi için birtakım moleküllere ihtiyaç var. Bunlar aminoasitler olabilir, bitki kökenli maddeler olabilir. Dolayısıyla su yosun tutmuşsa eğer saf su değildir. Yeraltından gelen sular bu özelliği göstermiyor ama göletin, derenin kenarındaki su o nedenle yosun tutar.

    Yosun suyu temizler mi?

    Araştırmacılar bu yosunun sudaki arsenik seviyelerini çok hızlı bir şekilde indirip suyu içilebilir hale getirdiğini keşfettiler, bu araştırma Environmental Pollution dergisinde yayımlandı.

    Akvaryumun yosun tutmaması için ne yapılır?

    Yosun problemi yaşanan tanklarda eğer tankınız oturmuş bir tank ise % oranında su değişimi öneriyoruz. gün aralıklarla, kez de % oranında su değişimi yapmanız hem yosun sporlarından kurtulmak hem de suyunuzda fazla miktarda bulunan nitrat ve fosfat gibi besinlerinizi seyreltmenize yarayacaktır.

    Yosunu ne öldürür?

    Yosunu temizlemek için özel bir kazıyıcı ya da bir çim tırmığı kullanın. Bir ot tırmığı, çimlerinizdeki yosunu kolayca temizleyecektir. Ardından yosunu tırmıkla toplayın ve atın. Bazı yerlerde yosunu temizlemek daha zor olacaktır.

    Yosun tutan su iyi olur mu?

    Dolayısıyla su yosun tutmuşsa eğer saf su değildir. Yeraltından gelen sular bu özelliği göstermiyor ama göletin, derenin kenarındaki su o nedenle yosun tutar. Kafa karışmasın; bu suyu bir kere içmekle bir şey olmaz. Ama su kaynağının tamamen saf, temiz olmadığını gösterir bu.

    Suyun yosun tutması ne anlama gelir?

    Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü&#;ne göre &#;akan su yosun tutmaz&#; atasözünün anlamı; &#;akan su sürekli akış durumunda olduğu için yosunlanma olmaz; bunun gibi, çalışan insan da tembelliğin kötülüklerine uğramaz&#; şeklindedir.

    Yosun suda ne işe yarar?

    Yosunlar yaygın bir şekilde gübre olarak kullanılmaktadır. Su yosunları özellikle doğu Asya ülkelerinde önemli bir besin kaynağıdır. A, B1, B2, B6 ve C vitaminleriyle niyasin, iyot, potasyum, demir, magnezyum ve kalsiyum açısından zengindir. Çin&#;de yaklaşık 70 çeşit su yosunu yenmektedir.

    Yosunlu su içmek zararlı mıdır?

    Bunlar aminoasitler olabilir, bitki kökenli maddeler olabilir. Dolayısıyla su yosun tutmuşsa eğer saf su değildir. Yeraltından gelen sular bu özelliği göstermiyor ama göletin, derenin kenarındaki su o nedenle yosun tutar. Kafa karışmasın; bu suyu bir kere içmekle bir şey olmaz.

    Su deposunun içi nasıl temizlenir?

    Depo temizliği için suyun tamamen boşaltılması gerekmektedir. Depo içerisi aydınlatılmalıdır. Depo zemininde bulunan çamur tarzı şeyler ilk olarak temizlenmelidir. Yüzde 10&#;luk çamaşır suyu ve su hazırlanarak elde edilen karışımla depo içi yıkanarak hastalık yapıcı mikroorganizmaları öldürmek amaçlanır.

    Su tankı mavi mi beyaz mı?

    Kimyasal yoğunluğu 1gr/m³ ten fazla olan maddelerin veya sıvıların depolanmasında güçlendirilmiş ( hammadde miktarı artırılmış olup mukavemeti ve et kalınlığı aynı oranda artırılmış )depolar tercih edilmelidir. Deponun yosunlaşmasının gecikmesi yada önlenmesi için mavi renk depo tercih edilmesi önerilir.

    Hangi su deposu tercih edilmeli?

    İçme suyu ve temiz su depolamada en iyi alternatif polietilen depolardır. Bu depolar alınacaksa, üreticiye depoların gıdaya uygunluğu ve U.V. stabilizanlı olup olmadığı sorulmalıdır. Kimyasal madde depolamada seçilecek deponun malzemesi depolanacak olan kimyasala uygun olmalıdır.

    Yosunu ne yok eder?

    Paslı su deposu nasıl temizlenir?

    OK konsantre bir üründür. Pasın kirliliğine göre 1/2, 1/5 ya da 1/10 oranında su ile seyrelme yapılır. Ardından herhangi bir püskürtücü içerisine konulur. Paslı alana sıkılır.

    Su deposunun temizliğinde dezenfeksiyon için hangi madde kullanılmalıdır?

    Su deposu temizliğinde kullanılan dezenfektanlar etkin bakterisid ve viral öldürücü etkisiyle çoğunlukla çeşitli dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan hidrojen peroksit, klor, klor dioksit ve ozon maddesidir.

    Polyester su Deposumu polietilen mi?

    Polyester ve polietilen depolar arasındaki sağlıklılık tartışmasında polietilen depolar bir adım öndedir. Çünkü polyester depolar kanserojendir ve kullanma suyu olarak hizmet etseler de doğrudan bina sakinlerinin el ve yüzleri ile temasına uygun değildir.

    Su deposu hangi renk olmalı?

    Damacanadaki yosun zararlı mı?

    * Depolarda bekletildiği için yosunlanan ve küf tutan damacana sular, tehlike saçıyor. Gıda uzmanları ise damacana suların saklama şartlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Dolum tesislerinden sağlıklı çıkan damacanalar, toptancılarda uzun süre bekletilebiliyor.

    Yosun bitkiye zarar verir mi?

    Yosun görüntü kirliliği ve bazı bitki türlerinin gelişimlerini engellemesi dışında zararsızdır. Ayrıca karides ve salyangozlar için en doğal yem. Yosun, bitkiler için ölüm, canlılar için yemek demektdir.

    6 Adımda Akvaryumda Yosundan Kurtulun

    Bitkili akvaryumda yosun oluşumu kaçınılmaz bir gerçektir. Her tankta bir miktar yosun vardır. Ancak bu yosunlanmanın miktarı rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Unutulmamalıdır ki yosun bir sorun değil, başka bir sorunun sonucudur. Piyasada satılan yosun giderici kimyasal ilaçlar, anlık olarak etkili olsa da yosun oluşumuna sebebiyet veren ana etkenleri ortadan kaldırmadığı için yosunlanma tekrar yaşanacak demektir.

    Yosunlanmanın Sebepleri

    Yosunlar (algea) uygun koşullar oluştuğunda bitkilerinize kıyasla daha kolay ve hızlı bir şekilde besin ve ışık kullanabilir. Bu yüzden besin, ışık miktarı ve süresi kontrol altında tutulmalıdır.

    Nitrat ve Fosfat

    Bitkili akvaryumunuzdaki besinlerden Nitrat ve Fosfat yosunların en sevdiği besindir. Bu yüzden kontrol altında tutulmalıdır. Yosun sorunu yaşadığınız tankınızdaki sorunu tespit etmek için nitrat ve fosfat test kitleri kullanıp hangi besinin normal değerlerden daha fazla olduğunu bulmanız gerekiyor. Önlem olarak da eğer bu besinleri tankınıza sıvı gübre olarak veriyorsanız dozlamanızı azaltabilir ve/veya su değişimi yaparak ideal seviyelere çekebilirsiniz. Bu değerlerin yüksek olmasının bir diğer sebebi de aşırı yemlemedir. Canlılar tarafından tüketilmeyen yemler bir süre sonra bozulur. Aşırı yemlemeden kaçınarak da bu konuda bir önlem alabilir, otomatik yemleme makinesi ile balıklarınıza verdiğiniz yem miktarı ve zamanını sabitleyebilirsiniz.

    Nitrat ve Fosfat&#;ın Bitkili Akvaryumdaki İdeal Değer Aralığı

    Bitkili akvaryumlarda,

    aralığında olmalıdır.

    Işıklandırmanın yoğun olduğu tanklarda fosfat yoksunluğu ise yeşil nokta yosunu oluşumuna sebebiyet verebilir.

    Işıklandırma

    Fotosentezi başlatan ve yosun üremesini artıran bir diğer etmen de ışıktır. Eğer tankınız doğrudan gün ışığı alan bir yerde ise mutlaka tankınızın yerini değiştirmelisiniz. Işıklandırmayı kontrol etmeden yosunlanmanın önüne geçemezsiniz. Işıklandırmayı kontrol etmenin en etkin yollarından biri de zaman ayarlı priz kullanmaktır. Henüz yeni kurulmuş tanklarda ışığın şiddeti ve fotoperiyodu (günlük tankın ışıklandırılma süresi) düşük tutulmalıdır. Bitkilerin kök sistemleri henüz gelişmediğinden besin tüketimi konusunda yosunlarla rekabet edemezler. Tavsiye ettiğimiz ışıklandırma süresi ise yeni kurulan tanklarda günde 6 saattir. Oturmuş tanklarda bitki yoğunluğu ve besin durumuna göre 8 ila 12 saat arasında bir fotoperiyod uygulanabilir.

    Yosunla Mücadele

    Yukarıdaki önergeleri okuyup yosun oluşumunun nedenini tespit ettiyseniz eğer, geriye tanktaki mevcut yosunlardan kurtulmak kalıyor. Bununla ilgili uygulayabileceğiniz adımlar ise:

    1. Fiziksel Temizlik

    Tankın içine yapacağınız müdaheleleri daha net görmek adına ilk yapacağınız iş cam temizliği olmalıdır. Yosun kazıyıcı gibi bir araç ile camınızı temizledikten sonra; sadece akvaryum için kullandığınız bir diş fırçası ile kaya kütük gibi dekor malzemelerinin üstüne oluşan yosunları temizleyebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken filtrenizin çalışıyor olması faydalı olacaktır, yüzeyden kazıdığınız yosun ve yosun sporları filtre tarafından çekilecektir.

    2. Filtre Temizliği

    Filtrenizin içine hapsolan yosunlardan kurtulmanız gerekiyor. Normal bakımlarda tanktan çekilen su ile filtre malzemelerinin temizliğini öneriyoruz, ancak alg sporlarından kurtulmak için içinde alg olmayan bir suya ihtiyacımız var. Bunun için gün dinlendirerek zehirli olan klorunu uçurduğunuz çeşme suyunu kullanabilirsiniz. Sadece filtre malzemesi değil, harbi yardımıyla filtre hortumları ve kafa motoru gibi filtre parçalarını da temizlemek daha yararlı olacaktır. Bu işlemin ardından filtreyi çalıştırmadan önce büyük bir su değişimi yapmalısınız.

    3. Su Değişimi

    Yosun problemi yaşanan tanklarda eğer tankınız oturmuş bir tank ise % oranında su değişimi öneriyoruz. gün aralıklarla, kez de % oranında su değişimi yapmanız hem yosun sporlarından kurtulmak hem de suyunuzda fazla miktarda bulunan nitrat ve fosfat gibi besinlerinizi seyreltmenize yarayacaktır. Ancak hem filtre temizliği hem de su değişimi ile tankınızdan büyük oranda yararlı bakteri kültürü eksilecektir. Bunu telafi etmek için canlı bakteri kültürü ve bakteri besini takviyesi yapmanızı öneririm.

    4. Yosun Yiyen Canlı Takviyesi

    Yukarıdaki 3 adımı uyguladıktan ve nitrat/fosfat dengenizi ve ışıklandırmanızı kontrol altına aldıktan sonra halen daha yosunlanma sorunu yaşıyorsanız yosun yiyen canlı ekibiniz zayıf olabilir. SAE (Siamese Algea Eater &#; Siyam Yosun Yiyeni), Amano Karides, Cüce Vatoz, Ottocinclus gibi canlılarla yosun oluşumunu biraz daha kontrol altına alabilirsiniz. Ayrıca günlük sıvı karbon kullanımı tankınızdaki yosunları yumuşatıp, yosun yiyenlerin daha rahat tüketebileceği bir kıvama getirecektir.

    5. Karartma Yöntemi

    Uzun süre müdahele edilmemiş ve yeşil su sorunu oluşmuş bir tankınız varsa ek olarak karartma yöntemini de uygulayabilirsiniz. Tankınızı 3 gün boyunca hiç aydınlatmadan ve etrafını uygun bir malzeme ile sarıp ışık almasını engelleyerek, yosunlarınızın ölmesini sağlayabilirsiniz. Kararmanın da ardından büyük oranda bir su değişimi ölü yosunların tanktan uzaklaştırılması konusunda yararlı olacaktır.

    6. Sterilizasyon

    Olmazsa olmaz bir yöntem olmamakla birlikte, twinstar ve/veya UV Filtre gibi sterilizasyon ekipmanlarıyla tankınızı donatmak, yosunların üremesini destekleyen bakteri kültürleriyle mücadelenizi destekleyecektir.

    Yosun ile ilgili yaşadığınız sorunları ve kafanıza takılan soruları bize aşağıya yorum yazarak iletebilirsiniz.

    Su depoları günümüzde her evin, her iş yerinin daha doğrusu yaşamın var olduğu her yapının gereksinimi haline gelmiştir. Böylelikle bu su depoları ile istediğimiz her hacimde suyu olası su kesintisine karşı el altında tutabiliyor ve ihtiyaç anında kullanabiliyoruz. Bu su depoları farklı malzemelerden yapılıyor olsa da günümüzde en çok satılan su depoları plastik malzemelerden yapılan su depoları olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise ekonomik olması, taşınma işlerinin kolay olması ve piyasada rahat bulunabilirliği olması. Plastik su depoları zaman ile su deposunun iç yüzeyinde yosun oluşmasına neden olur. Bu oluşan su da ister istemez kullandığımız suların içerisine karışarak suyun kalitesinde ciddi bir düşüş sağlar. Bunun önüne geçmek için yapabileceğiniz bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler ile plastik su deposu yosun tutma sorununuzun önüne geçebilirsiniz.

    İstaş-su-deposu-temizliği

    Plastik Su Deposunu Yosundan Koruma

    Eğer bir plastik su deponuz varsa ve plastik su deposu yosun tutma şikayetine sahipseniz yapmanız gereken şey deponuzu temizletmek olacaktır. Bu alanda en iyi hizmeti size İsttaş su deposu temizleme firması olarak sunmaya hazırız. İsttaş olarak alanında uzman bir kadro ile her ebat ve hacimde ki su depolarının temizliğini sağlamaktayız. Bu işlemi yaparken herhangi bir kırma ya da ekstra zarar verici bir işlem yapılmamaktadır. Sektörde ki en başarılı firmaların başında gelmemiz ve referanslarımız firma olarak ne kadar başarılı olduğumuzun bir göstergesidir. Tüm plastik depolarınızı bize güvenle emanet edebilir ve sonrasında güvenle kullanabilirsiniz.

    Plastik Su Deposu Nasıl Temizlenir?

    Plastik deponuz yosun tutuyor ise bu durumda size fiziksel ve kimyasal temizlik hizmetleri sunuyoruz. İsttaş tarafından gerekli tüm eğitimleri verilen temizlik konusunda ki uzman ekibimiz plastik su deponuzun tüm temizliğini yerinde ve oldukça kısa süreler içerisinde sizlere sunuyor. İstediğiniz takdir de ileriye dönük bir plastik su deposu yosun temizleme talimatı oluşturarak deponuzun her zaman temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Plastik su deposu yosundan temizleme işlemi şu şekilde gerçekleşir;

    Öncelikle yosun tutan plastik su deposu tamamen boşaltılır. Ardından gözle görünür olan tüm bu yosun ve tortular yüksek basınç verilmiş su ile yerlerinden ayrıltılacak temizlenir ve deponuz görsel olarak temizlenmiş sayılır. Ancak bu yosunlardan ve tortulardan dolayı plastik su deponuzun içerisinde oluşan ve gözle görülmeyen zararlı atıklarda vardır.

    İstaş-su-deposu-temizliği

    İkinci işlem olarak ise plastik su deponuz firmamızın su deposu temizleme üzerine kullandığı kimyasal maddeler ile komple yıkanır. Bu işlem ile plastik su deposu yosun atıklarının gözle görülmeyen parçacıkları da temizlenir. Bu kimyasal maddeler oldukça zararlı oldukları için kullanımı esnasında gerekli tüm koruma giysileri, koruma maskeleri ve koruma gözlükleri kullanılarak işlem gerçekleştirilir.

    Bu gözle görünmeyen atıkları da temizledikten sonra depo içerisinde kalan kimyasal atıklardan kurtulmak için ise depo tekrardan komple yıkanır. Bu yıkama işlemi depo tamamen temizlenen kadar devam eder ve sonrasında depo tekrar kullanılmak üzere bağlantıları üzerinden bağlanır.

    Plastik su deposu yosun tutma sorununuz var ise ve deponuzu emin ellere bırakmak istiyorsanız bize telefon numaralarımız üzerinden ulaşabilir ya da bizim sizi aramamız için de seafoodplus.info web sitemiz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir