kpss süresi 2018 / KPSS puanlarının geçerlilik süresi değiştirildi

Kpss Süresi 2018

kpss süresi 2018

KPSS kaç dakika sürecek pazar KPSS sınav süresi-2018

2018 KPSS için sayılı dakikalar kaldı KPSS 2018 lisans sınavı saat 10.15'te başlayacak. Adaylar sınav salonlarına 10.00'da alınacak. KPSS sınavı toplam 130 dakika sürecek ve KPSS birinci oturumu 12.45'te sona erecek. KPSS ikinci oturumu ise saat 14.45'te başlayacak 17.15'te sona erecek. Adaylar her KPSS oturumunda 120 soru sorulacak.

Abone ol

Binlerce ilkokul ve lise mezunu memur adayları bugün KPSS sınavına girecek. KPSS ilk oturumu olan genel yetenek sınavı saat 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek. Genel yetenek KPSS oturumunda adaylara 60 sayısal 60 sözel toplam 120 soru sorulacak. Öğleden sonra ise KPSS eğitim bilimleri sınavı yapılacak ve bu oturumda 130 dakika sürecek. Adaylara toplam 120 soru sorulacak. 

KPSS LİSANS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK: Genel Yetenek-Genel Kültür : 22 Temmuz 2018, Saat: 10.15, 130 dakika, 60,00 TL

Eğitim Bilimleri : 22 Temmuz 2018, Saat: 14.45, 100 dakika, 60,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 28 Temmuz 2018, Saat: 10.15 40,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 28 Temmuz 2018, Saat: 14.45 40,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 29 Temmuz 2018, Saat: 10.15 40,00 TL

GENEL YETENEK (60 SORU): Türkçe 30 soru- Matematik : 27 soru- Geometri : 3 soru

GENEL KÜLTÜR (60 SORU): Tarih; 27 soru- Coğrafya; 18 soru-Vatandaşlık; 9 soru- Güncel Bilgiler; 6 soru

ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ: 5 Ağustos 2018, Saat: 10.15, 75 dakika, 60,00 TL (ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 180,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKENLER: Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bu belgelerini T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

KPSS kaç dakikaÖSYMKPSS 2018

ÖABT Kursları

KPSS ÖABT Sınavı Hakkında

KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS’den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

2017 ÖABT’de Yapılan Değişiklikler

06 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM’nin yayımladığı duyuruya göre KPSS Puan Türleri yeniden belirlenmiştir.
Puan Türleri içintıklayın.

Soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri aşağıdaki şekildedir:

Sınavda Uygulanacak Testler

Soru Sayısı

Sınav Süresi

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)

120

130 dakika

Eğitim Bilimleri

80

100 dakika

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)
Alan Bilgisi Testi (45) Alan Eğitimi Testi (30)

75

120 dakika

 

Değerlendirmede, adayın en az bir ham puanı bulunmayan testlerin ağırlıklandırıldığı puan türleri hesaplanmayacaktır.

  • 2017-2018 yıllarında ÖABT;
    Türkçe,
    İlköğretim Matematik,
    Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,
    Sosyal Bilgiler,
    Türk Dili ve Edebiyatı,
    Tarih,
    Coğrafya,
    Matematik (Lise),
    Fizik,
    Kimya,
    Biyoloji,
    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,
    Yabancı Dil (İngilizce),
    Rehber Öğretmen,
    Sınıf Öğretmenliği,
    Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılmıştır.
  • 2019 yılında 2 yeni alan eklenmiştir;
  • Türkçe,
  • İlköğretim Matematik,
  • Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,
  • Sosyal Bilgiler,
  • Türk Dili ve Edebiyatı,
  • Tarih,
  • Coğrafya,
  • Matematik (Lise),
  • Fizik,
  • Kimya,
  • Biyoloji,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,
  • Yabancı Dil (İngilizce),
  • Rehber Öğretmen,
  • Sınıf Öğretmenliği,
  • Okul Öncesi Öğretmenliği
  • İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği
  • Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında yapılacaktır.

NOT: MEB tarafından, ÖSYM’ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS İlkbahar Dönemi sonuçları kullanılacaktır.

KPSSP120 puanın hesaplanmasında testlerin ağırlığı aşağıdaki şekilde olacaktır.

 

Genel Yetenek Testi

Genel Kültür Testi

Eğitim Bilimleri Testi

YDS (İlkbahar Dönemi)

KPSSP120

0,15

0,15

0,20

0,50

 

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Puan Türleri ve Girilecek Oturumlar

Öğretmen adayları için 2013 yılından itibaren P10 ve P121 olmak üzere iki farklı puan türü hesaplanmaktadır.

P121 puanı; 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan puan türüdür. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri+ÖABT bileşenlerinden oluşmaktadır. Yani bu 17 branş mezunu olan adaylar "23 Temmuz 2023 Pazar Sabah (Genel Yetenek-Genel Kültür) + Pazar Öğlen (Eğitim Bilimleri) + 6 Ağustos 2023 Pazar sabah (ÖABT)" oturumlarına katılacaklardır.

P10 puanı; kılavuzda belirtilen 17 branş haricindeki öğretmenlikler için tercihlerde kullanılan puandır. Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu adaylarımızın 23 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan 2023 KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Cumartesi Sabah+Cumartesi Öğlen oturumlarına katılmaları yeterlidir.

NOT: KPSS-Öğretmen adaylarının puanlarının (P10 ve P121) geçerlilik süresi 06.07.2012 tarihinden itibaren 2 yıldan 1 yıla düşürülmüştür. Sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerlidir.

Soru Dağılımı

KPSS Öğretmenlik sınavında, Genel Yetenek bölümünde 60, Genel Kültür bölümünde 60 soru olmak üzere toplam 120 soru bulunur. Sınav süresi ise 130 dakikadır. Eğitim Bilimleri sınavında 80 soru bulunur ve sınav süresi 100 dakikadır.

Eğitim Bilimleri derslerinin konu dağılımları değiştirildi!

Öğretim İlke ve Yöntemleri %20 den %26'ya arttırılmıştır.

Sınıf Yönetimi %5’ten %6’ya arttırılmıştır.

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı %5’ten %6’ya arttırılmıştır.

Program Geliştirme %5’ten %6’ya arttırılmıştır.

Öğrenme Psikolojisi %20’den %15’e düşürülmüştür.

Gelişim Psikolojisi %15’ten %13’e düşürülmüştür.

Rehberlik %15’ten %13’e düşürülmüştür.

2023 ÖABT Ne Zaman?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 6 Ağustos 2023 tarihinde yapılacaktır.

2020 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Sınav Yapılan Alanlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" kapsamında imzalanan protokol uyarınca 2023 yılında ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulanacağı alanlar;

  • Türkçe,
  • İlköğretim Matematik,
  • Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji,
  • Sosyal Bilgiler,
  • Türk Dili ve Edebiyatı,
  • Tarih,
  • Coğrafya,
  • Matematik (Lise),
  • Fizik,
  • Kimya,
  • Biyoloji,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,
  • Yabancı Dil (Almanca, İngilizce),
  • Rehber Öğretmen,
  • Sınıf Öğretmenliği,
  • Okulöncesi Öğretmenliği olarak uygulanmıştır.

 KPSS’de Uygulanan Testlerin Kapsamları

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi

2021 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Anlama ve Anlatma Teknikleri (%24)
  • Dil Bilgisi ve Dil Bilimi (%16)
  • Çocuk Edebiyatı (%8)
  • Türk Halk Edebiyatı (%8)
  • Yeni Türk Edebiyatı (%8)
  • Eski Türk Edebiyatı (%8)
  • Edebiyat Bilgi ve Kuramları (%8)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Eski Türk Dili ve Yeni Türk Dili (%26)
  • Yeni Türk Edebiyatı (%18)
  • Eski Türk Edebiyatı (%18)
  • Türk Halk Edebiyatı (%18)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Tarih Metodu (%8)
  • Eski Çağ Tarihi (%4)
  • İslamiyet Öncesi Türk Tarihi (%10)
  • Orta Çağ İslam Tarihi (%12)
  • Osmanlı Tarihi (%14)
  • Türkiye Cumhuriyeti Tarihi (%12)
  • Ortaçağ'dan 20. Yüzyıl'a Dünya Tarihi (%12)
  • 20. Yüzyıl Türk ve Dünya Tarihi (%8)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2022 KPSS ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları (Güncellendi)

  • Tarih (%32)
  • Coğrafya (%28)
  • Siyaset Bilimi (%12)
  • Diğer sosyal bilim alanları (Sosyal Bilgilerin Temelleri, Sosyal Psikoloji, Arkeoloji, Antropoloji, Sosyoloji, Felsefe, Ekonomi, Bilim Teknoloji ve Sosyal Değişme,Sanat ve Estetik, İnsan İlişkileri ve İletişim, Günümüz Dünya Sorunları, Sosyal Proje Geliştirme) (%8)

2021 KPSS ÖABT Sınıf Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Temel Matematik (%12)
  • Genel Biyoloji (%6)
  • Genel Fizik (%6)
  • Genel Kimya (%6)
  • Türk Dili (%12)
  • Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı (%6)
  • Çocuk Edebiyatı (%6)
  • Uygarlık Tarihi (%6)
  • Türk Tarihi ve Kültürü (%6)
  • Genel Coğrafya (%6)
  • Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği (%8)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Rehber Öğretmen (PDR) Konuları ve Soru Dağılımları

  • Temel Psikolojik Kavramlar (%16)
  • Psikolojik Danışma Kuram İlke ve Teknikleri (%16)
  • Davranış ve Uyum Problemleri (%10)
  • Bireyi Tanıma Teknikleri (%10)
  • Bireyle ve Grupla Psikolojik Danışma (%10)
  • Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı (%8)
  • Psikolojik Danışma ve Rehberlikte Araştırma ve Program Geliştirme (%6)
  • Meslek Etiği ve Yasal Konular (%4)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Okul Öncesi Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Okul Öncesi Eğitime Giriş (%6)
  • İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi (%2)
  • Psikoloji (%2)
  • Anne-Çocuk Sağlığı ve İlkyardım (%4)
  • Anne-Çocuk Beslenmesi (%2)
  • Erken Çocukluk Döneminde Gelişim (%12)
  • Yaratıcılık ve Geliştirilmesi (%6)
  • Çocukta Oyun Gelişimi (%4)
  • Çocuk Edebiyatı (%4)
  • Çocuk Ruh Sağlığı (%8)
  • Drama (%4)
  • Özel Öğretim Yöntemleri II (%14)
  • Anne-Baba Eğitimi (%6)
  • İlköğretime Hazırlık ve İlköğretim Programları (%6)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Kimya Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Analitik Kimya (%20)
  • Anorganik Kimya (%20)
  • Organik Kimya (%20)
  • Fizikokimya (%20)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Matematik Lise Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Analiz (%24)
  • Cebir (%16)
  • Geometri (%16)
  • Uygulamalı Matematik (%24)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT İlköğretim Matematik  Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Analiz (%28)
  • Cebir (%18)
  • Geometri (%18)
  • Uygulamalı Matematik (%16)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT İngilizce Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Dil Yeterliği (%50)
  • Dil Bilim (%16)
  • Edebiyat (%14)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Fizik Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Mekanik (%20)
  • Elektrik ve Manyetizma (%20)
  • Madde ve Özellikleri (%10)
  • Dalgalar ve Optik (%10)
  • Modern Fizik (%20)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Alan Bilgisi Testi %80
  • Fizik (%24)
  • Kimya (%22)
  • Biyoloji (%22)
  • Yer Bilimi (Jeoloj (%4)
  • Astronomi (%4)
  • Çevre Bilimi (%4)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Coğrafya Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Alan Bilgisi Testi %80
  • Fiziki Coğrafya (%30)
  • Beşeri ve Ekonomik Coğrafya (%30)
  • Bölgeler ve Ülkeler (%20)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Hücre ve Metabolizma (%16)
  • Bitki Biyolojisi (%10)
  • İnsan ve Hayvan Biyolojisi (%20)
  • Ekoloji (%10)
  • Canlıların Sınıflandırılması (%8)
  • Genetik ve Evrim (%16)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Alan Bilgisi Testi %80
  • Hz. Muhammed’in Hayatı ve Sünneti (%12)
  • Kur’an-ı Kerimin Muhtevasını Anlama (%12)
  • Temel Dini Bilgiler (İslâm, İman Esasları ve İbadetler (%16)
  • İslam Ahlakı, Estetiği ve Felsefesi (%12)
  • Günümüz Türkiye’sindeki İslam Mezhep ve Yorumları (%4)
  • Din Bilimleri (Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi, Dinler Tarihi, Din Eğitimi, Din Felsefes (%24)
  • Alan Eğitimi Testi %20

2021 KPSS ÖABT Beden Eğitimi Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımları

  • Alan Bilgisi Testi %80
  • Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri (%13)
  • İnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji (%5)
  • Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım (%4)
  • Egzersiz Fizyolojisi (%7)
  • Antrenman Bilgisi (%4)
  • Fiziksel Uygunluk (%5)
  • Egzersiz ve Beslenme (%3)
  • Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor (%3)
  • Psikomotor Gelişim (%5)
  • Beden Eğitimi ve Spor Yönetimi (%3)
  • Beceri Öğrenimi (%5)
  • Atletizm (%4)
  • Takım Sporları (%8)
  • Ritim Eğitimi ve Dans, Halk Oyunları (%4)
  • Jimnastik (%4)
  • Eğitsel Oyunlar (%3)
  • Alan Eğitimi Testi (%20)

Öğretmen Atamalarında 40 Yaş Sınırı Kalktı Mı?

MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 6 Mayıs 2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11'inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi yürürlükten kaldırıldı.

Kaldırılan maddede; "Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak. Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında sözleşmeli öğretmen pozisyonunda h'len görev yapanlar ile daha önce bu kapsamda en az bir yıl fiilen görev yaptıktan sonra mesleki eğitimde başarılı olup da ayrılmış olanların kadrolu öğretmenliğe başvurularında 40 yaşından gün almamış olmak şartı aranmaz" ifadeleri yer alıyordu.

Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilir, bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.

 

Atamalar

Öğretmenlik kadrolarına yapılacak atamalar için nasıl başvurulacağı ve atamaların nasıl yapılacağı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyurulur.

KPSS puanlarının geçerlilik süresi değiştirildi

Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre, öğretmenlerin KPSS puanlarının 1 yıl olan geçerlilik süresinde değişiklik yapıldı.

KPSS puanlarının geçerlilik süresi değiştirildi

Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeye göre, öğretmen adaylarının KPSS´de elde ettikleri puanların geçerlilik süresinin 1 yıl olmasını öngören madde yürürlükten kaldırıldı.

 

Değiştirilen madde:

"Madde 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

 

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik´in 11. maddesi:

"Madde 11 - KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS´de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder."

KPSS sınavı saat kaçta başlayacak? KPSS kaç dakika sürüyor?

Haberin Devamı

KPSS sınavı, 7 Ekim tarihinde yurt genelinde birçok merkezde gerçekleştirilecek. 7 Ekim sabahı başlayacak olan sınav, tüm sınav merkezlerinde aynı dakikada başlayacak. İçişleri Bakanlığı, KPSS adaylarının mağdur olmaması için sınav günü sabah saat 07.00 ile 10.00 arasında bazı Nüfus Müdürlüklerini hazır bulunduracak. Peki, KPSS sınavı saat kaçta bitecek ve kaç dakika sürecek? İşte, KPSS'ye girecek olan adaylar kadar ailelerinin de merak ettiği KPSS kaç dakika sürüyor sorusunun cevabı...

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

KPSS Ortaöğretim sınavı, 7 Ekim Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Sınav süresi 130 dakika (2 saat 10 dakika) olacak. Sınav süresinin ilk 100 dakikası (1 saat 40 dakika) ve sınavın son 15 dakikası salondan çıkmak yasak olacak.

Haberin Devamı

Sınav esnasında çok kısa bir süreliğine bile olsa (tuvalete gitmek dahil) salonu terk etmek yasak olacak. Sınavın iptal olmasını göze alarak tuvalete giden adayın sınavı iptal olacak ve yukarıda bahsi geçen süreler dahilinde bina içerisinde tutulacaktır.

BUNLARI YAPANLARIN SINAVI İPTAL OLACAK

Sınav esnasında bazı kurallar olduğunu başvuru kılavuzunda yayımlayan ÖSYM, aşağıdaki kurallara uymayanların sınavlarının iptal olacağını hatırlattı;

* Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,
* Salondaki görevlilere soru sormaları,
* Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları,
* Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,
* Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları
* Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,
* Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,
* Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,
* Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaklar arasında yer alacak.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır