kredi kartı asgari tutar ödenmezse ne olur / Kredi kartınızı zamanında ödemezseniz karşılaşacağınız durumlar

Kredi Kartı Asgari Tutar Ödenmezse Ne Olur

kredi kartı asgari tutar ödenmezse ne olur

Kredi Kartı Borcu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kredi Kartı Borcu Nasıl Ödenir?

Tüketicilerin hayatını kolaylaştıran kredi kartları günümüzde en yaygın olarak kullanılan ve tüketiciler için vazgeçilmez hale gelen ödeme araçlarından biridir. Bankaların kredili ürünleri arasında yer alan kredi kartları, tüketicilere sağladığı hızlı ve faizsiz krediye erişim, nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırması gibi avantajlar nedeniyle nakit kullanımına göre daha fazla tercih edilmektedir. Bankalar kredi kartı ile tüketicilere yıllık kart ücreti bedeli karşılığında faizsiz ve azami 40 gün süreyle kredi kullandırırlar. Türkiye gibi faizlerin çok yüksek olduğu ülkelerde kredi kartı tüketiciler için oldukça avantajlı bir ödeme yöntemidir. 

Ancak bireylerin kredi kartı kullanım alışkanlıkları nedeniyle bu avantajlar dezavantaja dönüşebiliyor. Kredi kartı hesap özetinde belirtilen dönem borcunun tamamını ödeyenler faiz ödemeden kredi kullanmanın avantajından yararlanırken sürekli olarak sadece asgari ödeme tutarını ödemekle yetinenler ise kredi kartları borcuna uygulanan çok yüksek akdi faiz nedeniyle katlanan kredi kartı borçlarını ödeme güçlüğüne düşmektedirler. 

Kredi kartınızı aldığınız banka size her ay hesap kesim tarihi itibariyle kredi kartı borcunuzu gösteren kredi kartı hesap özeti veya ekstresi gönderir. Kredi kartı hesap özetinde görünen dönem sonu toplam borcunuzu ve son ödeme tarihinde ödemeniz gereken asgari ödeme tutarını gösterir. Dönem borcunuz kredi kartınızla yaptığınız toplam dönem içi harcamalar ve nakit çekimler, varsa önceki dönemlerden kalan borç bakiyenize uygulanan faiz, bu faiz üzerinden alınan BSMV (%5) ve KKDF (%15) kesintileri ve diğer ücretler toplamıdır. yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun çıkardığı yönetmelikle kredi kartlarından doğan borçlar için bileşik faiz uygulanması yasaklanmıştır. Kredi kartı borçlarına basit faiz uygulanmaktadır yani faiz borcuna tekrar faiz işletilemez.

Ekstre borcuna taksitli alışverişlerin sadece döneme düşen bölümü yansıtılır ancak bu tutarlar kartın kullanılabilir limitinden düşülür. 

Asgari ödeme tutarı bankadan bankaya değişmekle birlikte genel olarak dönem sonu toplam borcun %30’u kadardır. Asgari tutar gecikmeye düşmemek için ödemeniz gereken minimum tutardır. Asgari ödeme tutarının son ödeme tarihinde tam olarak ödenmemesi durumunda borcunuz gecikmeye girer ve ödeme yapılana kadar geçen gün sayısı üzerinden asgari ödeme tutarına aylık % oranında gecikme faizi artı BSMV ve KKDF uygulanır. Gecikme faizi toplam ücretlerle birlikte aylık % ve yıllık %’ye (yıllık maliyet oranı) tekabül etmektedir.

Örneğin; Kredi Kartı Hesap Özetinizde belirtilen Dönem Sonu Borcunuz TL ise ödemeniz gereken asgari tutar TL olacaktır. Ancak asgari ödeme tutarını yani toplam borcunuzun sadece %30’unu ödediğinizde kalan bakiye için aylık %2 faiz ve bu faiz üzerinden BSMV (%5)ve KKDF (%15) bir sonraki hesap özetindeki dönem borcunuza eklenir. Buna göre kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerin ödenmeyen kısmı için ayda toplam % ve bir yıl içinde ise %29 faiz ödersiniz. Sürekli olarak sadece asgari tutarı öder ve kredi kartını limitine kadar kullanmaya devam ederseniz borcunuz yaklaşık 3 yılda ikiye katlanacaktır. Sadece asgari tutarı ödeyebilecek durumda iseniz o zaman kredi kartınızı bir süre hiç kullanmayarak veya çok az kullanarak borcunuzu ay gibi bir sürede kapatabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz yüksek faizin doğurduğu ilave borç yükü nedeniyle kredi kartı dönem borcunun tamamını veya mümkün olduğu kadar büyük bölümünü ödemeye gayret etmek en doğru kredi kartı kullanma stratrejisidir. Bunu başarabilmek için kredi kartı ile harcama yaparken kredi kartı limitinize göre değil ödeme gücünüze göre harcamaya yapmaya dikkat etmeniz ve harcadığınız tutarları en geç 40 içinde ödemeniz gerektiğini unutmamanız gereklidir. 

Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Kredi kartının asgari ödeme tutarının son ödeme tarihinde ödenmeyerek gecikmeye düşmesi durumunda kart önce idari daha sonra da yasal takibe alınır. Bu süreçler ve yöntemler bankadan bankaya değişmekle birlikte genel uygulama şöyledir. 

  • Gecikme Hatırlatma mesajları: Banka kart sahibine kredi kartı borcunun gecikmeye düştüğünü hatırlatan SMS ve e-mail mesajları gönderir. 
  • Ödeme Taahüdü: Gecikme süresinin bir haftayı aşması durumunda kart sahibi telefonla aranarak borcunu belirli bir tarihte ödeyeme taahüdünde bulunması istenir. 
  • İdari Takip: 2 dönem üst üste asgari ödeme tutarının ödenmemesi haline banka kredi kartını idari takibe alır. 3 ay olan idari takip sürecinde asgari ödeme yapılmaması durumunda kart kullanıma ve nakit çekime kapatılır. Gecikme kart sahibinin kredi notuna yansıtılır. İdari takibe alınan kart sahibinden belirtilen asgari tutarı ödemesi talep edilir. Bu süreç içinde borçlu talep edilen tutarı belirtilen süre içinde ödeyemeyecekse bankadan borcunun yapılandırılmasını veya taksitlendirilmesini talep edebilir veya başka bankalardan kredi kartı borcu kadar tüketici kredisi çekerek kredi kartı borcunu transfer etmek suretiyle borcunu kapatatr ve idari takipten çıkar. 
  • Yasal Takip: Banka, idari takip süreci içine ödenmeyen kredi kartı borçlarını hukuki yollardan tahsil etmek için yasal takip sürecini başlatır. Yasal takip süreci içinde borçlu bankayla anlaşarak kredi borcunu faizi ve yasal takip masrafları ile birlikte kapatabilir veya yapılandırabilir. 
  • İcra ve Haciz: Yasal takip süreci içinde ödenmeyen borçlar için banka icra işlemlerini başlatır. İlgili icra dairesinden gönderilen ödeme emrinde borçlunun 10 gün içinde bankaya borcunu ödemesi ve veya ödeme konusunda bankayla anlaşmaya varması istenir. Borçlu icra dairesinin tanıdığı 10 günlük süre içinde borcunu ödemediği veya ödeme konusunda bankayla anlaşmadığı takdirde mahkeme borçludan mal beyanında bulunmasını talep eder ve mal varlığına veya maaşının borç tutarı kadar olan bölümüne makeme tarafından el konur. Kredi kartı borcu için bireylerin maaşlarının azami %25’ine haciz konulabilmektedir. 
  • Mal varlığı veya maaşı olmayan bireylere bankalara olan yazılı taahhüt içermeyen borçları için hapis cezası verilmesi söz konusu değildir. 

Kredi Kartı Asgari Ödemesi Yapılmazsa Ne Olur?

Kredi kartınızın asgari ödenmesini son ödeme tarihine kadar yapmazsanız gecikmeye düşersiniz. Banka yukarıda belirtilen gecikme prosedürünü uygular ve asgari ödeme tutarına günlük bazda aylık % oranında gecikme faizi artı BSMV ve KKDF kesintisi uygular. 

Kredi Kartı 3 Ay Asgari Ödeme Yapılmazsa Ne Olur? 

Kredi kartınızın asgari ödeme tutarını bir takvim yılı içinde toplam 3 kez ödemediğiniz takdirde banka kartınızı nakit çekim işlemine kapatır. Asgari ödeme tutarını üst üste 3 kez ödemediğiniz takdirde ise kredi kartınız hem nakit çekim işlemine hem de alışverişe kapatılır. Kredi kartı hesap özetinde görünen toplam kart borcunuzun tamamı ödenene kadar kredi kartınız nakit çekim işlemine ve alişverişe kapalı tutulur. 

Kredi Kartı Geç Ödeme Faizi 

TCMB kredi kartlarına uygulanabilecek azami akdi ve gecikme faizi oranlarını her üç ayda bir günceller. Akdi faiz, iki dönem arasında alışveriş ve nakit çekim tutarı bakiyesine uygulanan faiz, gecikme faizi ise asgari tutarının ödenmeyen kısmına uygulanan faizdir. 1 Eylül tarihine kadar geçerli olan akdi faiz ve gecikme faiz oranları sırasıyla aylık %2 ve % olarak belirlenmiştir. Gecikme faizi toplam ücretlerle birlikte aylık % ve yıllık %’ye tekabül etmektedir.

Gecikme faizi asgari ödeme tutarının son ödeme tarihine kadar hiç ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ödenmeyen asgari ödeme tutarından kalan bakiyeye gün bazında uygulanır.

Örneğin; kredi kartı hesap özetinde son ödeme tarihinde ödemeniz gereken asgari ödeme tutarı TL ise ve siz son ödeme tarihinde hiç ödeme yapmadıysanız son ödeme tarihinden itibaren gecikmede olduğunuz her gün için TL’ye aylık % gecikme faizi günlük bazda uygulanacaktır. Dönem sonu kart bakiyenize ise %2 oranında akdi faiz uygulanır. Buna göre son ödeme tarihinden 10 gün sonra asgari ödeme tutarını ödediğinizi varsayarsak hesabınıza yansıtılacak gecikme faizi ve ücretler:

Gecikme faizi= Gecikmede olan tutar x /30 X gecikmedeki gün sayısı = x /30 X10 = 9,60 TL
BSMV ve KKDF = 9,60 x + 9,60x = 1,92 TL
Toplam = + 1,92 = TL olacaktır.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Nasıl Olur?

Kredi kartı borcu yapılandırma kredi kartı borç bakiyesininin görece daha düşük faizli ve 60 aya kadar vadeli tüketici kredisi alarak kapatılmasıdır. 

Bankalar 3 aydan daha uzun süreli gecikmede olan idari takipteki kredi kartı borçları için yasal takip sürecini başlatılmasını önlemek için kart sahibine kredi kartı borcunu yapılandırılmasını teklif edebilirler. Ancak kartı borcunu ödemekte zorlananlar, idari takibe düşmeden daha uygun faiz ve vade seçeneklerinden yararlanmak için bankalarına başvurarak kredi kartı borçlarını yapılandırmak suretiyle kapatma yoluna gidebilirler. 

Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanıyor ve yapılandırmak istiyorsanız kredi kartınızı aldığınız bankaya başvurarak bireysel müşteri temsilcisinden yardım alabilirsiniz. Müşteri temsilcisi ile görüşerek kredi kartı borcunuzu yapılandırmak için kullanacağınız tüketici kredisi ile ilgili olarak gelir durumunuza en uygun vade ve aylık taksit seçeneklerinden oluşan ödeme planını seçmenize ve ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmanıza yardımcı olur. Kredi başvurunuz onaylandığında banka otomatik olarak kredi kartı borcunuzu kapatır. Kredi borcunuz böylece belirlenen vadeye göre eşit taksitlerle ödenen tüketici kredisine dönüştürülmüş olur. Borç yapılandırmasına konu olan kredi kartınız kullanıma kapatılır. 

Kredi kartı borcununuzu yapılandırarak ihiyaç kredisine oranla çok daha yüksek olan kredi kartı akdi ve gecikme faizi ödemekten ve ödeme gücünüzü aşan asgari ödeme yapma yükümlülüğünden kurtulmuş olursunuz. Ayrıca kredi kartı borcu ödemelerinde gecikmeler ve aksamalar nedeniyle kredi notunuzun daha fazla olumsuz etkilenmesini önlemiş olursunuz. 

Başka kredi kartınız yoksa yapılandırma nedeniyle kredi kartınızın kapanması size zorluk yaşatabilir o nedenle yapılandırmaya gitmeden önce en az iki kredi kartınız olması size kolaylık sağlar. 

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

Bankalar kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan kart sahiplernin kart borçlarını 12 eşit taksite bölerek ödenmesini taahhüt altına alabilirler. Bakiye borcu takistlendirilen kredi kartı iptal edilerek daha fazla akdi faiz işletilmesi durdurulur. Kart sahibi borcunu bankanın belirleceği faiz oranından 12 eşit taksitte ödemeyi taahüt eder. 

Kredi Kartı Borç Transferi

Kredi kartı borcunu kapatmak için başka bankalardan tüketici kredisi kullanılmasına borç transferi veya taksitli borç transferi adı verilir. Bankalara yapacağınız kredi kartı borç transferi başvurunuzun onaylaması durumunda kredi kartı borcunuz kadar verilen tüketici kredisi kredi kartı borcunuzun kapatılması için kullanılır. Böylece kredi kartı borcunuz tüketici kredisi olarak bir başka bankaya transfer edilmiş olur. Burada dikkate edilmesi gereken nokta kredi kartı borcunuzu kapatmak için alacağınız tüketici kredisinin uygun faiz ve ödeme koşuları içermesidir. 

Kredi kartı borç transferi bir bankadaki kredi kartı borcunuzun bir başka bankadaki kredi kartınıza transfer edilmesi şeklinde de yapılabilir. Bir çok banka uygun görmesi halinde bu şekilde TL’ye kadar olan kredi kartı borcunuzu transfer edebilmektedir. Bu işlemleri yapmadan önce mevcut borcunuza ve transfer işlemine uygulanan yıllık maliyet oranlarını karşılaştırıp maliyet fayda analizi yaparak sizin için en avantajlı oranları öneren bankayı seçmeniz önemlidir.

Her ay kredi kartınızın ekstresi gelir ve ödenmesi gereken birden fazla farklı tutarla karşılaşırsınız. Bu tutarlardan biri toplam borcunuzu, biri dönem borcunuzu, biri de asgari ödeme miktarınızı gösterir. Toplam borcunuzu kredi kartı aidatı, sigorta ödemeleri, nakit avanslar, günlük harcamalar gibi kalemler oluştururken asgari tutar, bunların hepsi dikkate alınarak hesaplanır.

Kredi kartı asgari ödemesi; dönem borcunun, ekstrenin son ödeme tarihine kadar ödenmesi gereken minimum miktarını ifade eder. Dönem borcunuzun tamamını ödeyememeniz hâlinde, kredi kartınızı kullanmaya devam edebilmek için ödemeniz gereken en az tutar, asgari borç olarak görünür.

Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranları

Kredi kartı ekstrenizde belirtilen asgari borç, belirli oranlara bağlı kalınarak hesaplanır. Bu oranlar BDDK tarafından belirlenmiş olup tüm bankalarda aynıdır. Bireysel kredi kartları için standart bir oran mevcuttur fakat bazı ticari ve özel kartlarda bu oran değişebilir.

Önceden asgari ödeme oranı, kredi kartı limiti ve kartın kaç yıldır kullanımda olduğu dikkate alınarak belirlenmekteydi. Fakat Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun sayılı ve tarihli kararı ile kredi kartı limiti ve kartın kullanım süresi gibi detaylar işlevini yitirdi. Söz konusu karar ile asgari ödeme tutarının oranı, dönem borcunun %20’si olarak belirlendi.

“Business”, “KOBİ” ve benzeri isimlerle adlandırılan, kullanım özellikleri farklı olan ticari kredi kartlarında, kamu ve özel bankaların farklı oranlar belirledikleri gözlemlenmektedir. Örneğin Akbank’ın ticari kredi kartlarında asgari ödeme oranı %5 iken Vakıfbank ve İş Bankası bu oranı %10 olarak belirlemiştir. Diğer özellikli kartlarda söz konusu oranın %1, %50, % gibi oranlarla uygulandığı da bilinmektedir.

Kredi Kartı Borcu Asgari Ödeme Tutarı Kaçtır?

Kredi kartı borcunuzun asgari ödeme tutarı, size posta, mail ya da mobil uygulama bildirimi olarak ulaştırılan ekstrenizde net bir şekilde belirtilir. Bu tutar kredi kartı limitinize göre değil, en son kesilen ekstrenize göre belirlenir. Kesilen ekstre dönem içindeki harcamalarınız ile birlikte eğer varsa bir önceki dönemden kalan borcunuzu içerir. Asgari borcunuz, mevzuatta da belirtildiği gibi toplam dönem borcunuzun %20’si kadardır.

Örneğin kredi kartınızın 10 Ocak tarihinde kesilen ekstresi için dönem borcunuzun TL olması durumunda:

  • Dönem borcu =
  • / = 15
  • 15 x 20 =
  • Asgari ödeme tutarı = TL
  • Kalan dönem borcu = TL olur.

Söz konusu ödeme tutarını ekstrelerden, ATM’lerden ve müşteri hizmetlerinden öğrenebilir ya da kredi kartı asgari ödeme hesabı aracımızla kolay bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Asgari Tutar Ödenmezse Ne Olur?

Asgari tutar ödenmediği takdirde kredi kartı faizleri devreye girer. Minimum tutarın ödenmemesi, kredi kartına hiç ödeme yapılmaması ve borçlu olması durumunu ifade eder. Dolayısıyla hesap kesim tarihinden itibaren gecikme faizi uygulanır. Eğer kredi kartına 3 dönem, yani 3 ay boyunca üst üste ödeme yapılmazsa yasal takip başlatılır.

Borcunuzu ödemediğiniz süre boyunca borcunuza gecikme faizi işlemeye devam eder ve ödemeniz gereken tutar sürekli artar. Bu esnada kredi kartınız kullanım dışı olur. Asgari tutarı ödememek, kredi kartı borcunu ödememek anlamına gelir. Bu nedenle kredi kartı borcu ödenmezse ne olur ve sonrasında nasıl bir prosedür uygulanır, bunları bilmenizde fayda vardır.

Kredi Kartının Sadece Asgarisini Ödersem Ne Olur?

Kredi kartı borcunuzu hiç ödememeniz hâlinde borcunuza gecikme faizi uygulanır. Sadece asgarisini ödemeniz halinde ise akdi faiz uygulanır. Kredi kartı borcundaki akdi faiz, gecikme faizinden daha düşük bir orana sahiptir. Bu oranlar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından belirli periyotlarla açıklanır. Dolayısıyla zaman zaman değişmesi mümkündür.

Akdi faiz, gecikme faizinden daha düşük olsa da üst üste birkaç dönem sadece asgari tutarı ödemek, borcunuzun her ay katlanarak çoğalmasına neden olur. Çünkü bu tutar dışında kalan dönem borcu, bir sonraki döneme faizli bir şekilde devreder. Bir sonraki döneme kadar karttan harcama yapılırsa, bu harcamalar da mevcut borca eklenir. Her dönem borç çoğalır ve sadece minimum tutar ödendiğinde, kalan borç normalden daha fazla bir tutara ulaşır.

Aidatsız Kredi Kartlarını İncele

Kredi Kartına Asgari Ödeme Yapılmasının Kredi Notuna Etkisi Nedir?

Kredi notunuzunu belirleyen en önemli faktörler borç, limit ve ödeme alışkanlığı durumunuzdur. Dolayısıyla kredi kartınızın sadece minimum tutarını ödemeniz, kredi notunuzu doğrudan etkiler. Kredi ve kredi kartı ödemeleriniz kredi notunuzun %35’ini oluşturur. Aynı şekilde mevcut borç ve limit bakiyeleriniz de %35’lik paya sahiptir. Kartınıza sadece asgari ödeme yaptığınızda kredi notunuzda ciddi bir düşüş yaşanmaz. Fakat bu durumun tekrarlanması hâlinde mevcut borç bakiyeniz artacağı için kredi notunuz düşer.

Asgari Ödeme Yapıldığı Zaman Uygulanan Faiz Oranı Kaçtır?

Akdi faiz, yani kredi kartı asgari ödeme faizi, değişken oranlara sahiptir. Standart bir oranı bulunmamakla beraber dönem dönem TCMB tarafından duyurulur ve tüm bankalarda geçerli olur. Minimum tutarın ödenmesinin ardından kalan borca ödenecek fazi gibi, hiç ödenmeyen kartlara uygulanacak gecikme faizi de TCMB tarafından belirlenir. Söz konusu faiz oranları, Türk lirası ve yabancı paralar için ayrı ayrı belirlenmiştir. yılının şubat, mart ve nisan ayları için belirlenen faiz oranları tablodaki gibidir.

Geçerlilik TarihiAsgari Ödemeler Sonrası Uygulanacak Azami Akdi Faiz Oranları (%)Ödenmeyen Kredi Kartlarına Uygulanacak Azami Gecikme Faizi Oranları (%)
Türk LirasıYabancı ParaTürk LirasıYabancı Para
01/04/1,891,512,191,81
01/03/1,891,512,191,81
01/02/1,891,512,191,81

Kredi kartının asgarisini ödeyenler, dikkat! Sürekli asgariyi öderseniz bunlarla karşılaşabilirsiniz

Kredi kart&#;n&#;z&#;n ödeme günü geldi&#;inde borcunuzu kapatmaya yetecek kadar nakdiniz yoksa stres olmay&#;n! Bir ç&#;k&#;&#; kap&#;n&#;z var: asgari tutar&#; ödeme! Kredi kart&#;n&#;z&#;n sadece asgari borç bedelini ödeyerek gecikme faizinden kurtulabilirsiniz. Tüm tutar&#; cebiniz rahatlad&#;&#;&#;nda ödemek üzere kredi kart&#; borcunuzu ötelemek istiyorsan&#;z bunlar&#; bilmenizde fayda var!

Asgari Ödeme Tutar&#; Nas&#;l Hesaplan&#;r?

Ayl&#;k kredi kart&#; borcunuz için yapman&#;z gereken minimum ödeme miktar&#;, asgari ödeme tutar&#; olarak ifade edilir. Bu tutar, kart borcunuza ve limitinize göre de&#;i&#;kenlik gösterir. E&#;er kredi kart&#; limitiniz 25 bin TL'nin alt&#;ndaysa kredi kart&#; borcunuzun asgari ödeme tutar&#;, hesap özeti borcunuzun %20'si olarak hesaplan&#;r.

Örne&#;in, ekstrenizde gözüken toplam borç TL ise son ödeme tarihinden önce TL'lik bir ödeme yaparak kalan borcunuza gecikme faizi uygulanmas&#;ndan kurtulabilirsiniz. Ancak kart limitiniz 25 bin TL'nin üstündeyse bu oran %40 olarak güncellenir. Bu durumda kart&#;n&#;z&#;n asgari ödeme tutar&#;n&#; hesap özeti borcunuzun %40'&#; olarak hesaplayabilirsiniz.

Sürekli Asgari Tutar Ödenirse Ne Olur?

Kredi kart&#;n&#;z&#;n her ay asgari tutar&#;n&#; ödemenize ili&#;kin yasal bir engel yoktur. Ancak asgari ödeme yapt&#;&#;&#;n&#;zda kalan borcunuz bir sonraki aya devreder. Devir esnas&#;nda ise akdi faiz uygulan&#;r. Sürekli asgari tutar ödedi&#;inizde katlanarak büyüyen bir borç olu&#;ur ve bu borcu kapatman&#;z çok uzun sürebilir. Öte yandan kart limitiniz de dü&#;ük olur. Sistemde ise daima yüksek tutarda borçlu gibi görünebilirsiniz.

Asgari Ödeme Ne Zamana Kadar Yap&#;lmal&#;?

Asgari ödeme, kredi kart&#;n&#;n son ödeme tarihinden önce yap&#;lmal&#;d&#;r. Daha ileriki bir tarihte veya asgari tutar&#;n alt&#;nda ödeme yapt&#;&#;&#;n&#;zda kart ödemesi gecikmi&#; olarak gözükür. Bu i&#;lem üst üste 3 kere tekrar etti&#;inde kart&#;n&#;z kullan&#;ma kapat&#;labilir. Kart&#;n&#;z&#; kullanmaya devam edebilmek ve gecikme faiziyle borcunuzun daha da artmas&#;n&#; önlemek için asgari ödeme tutar&#;n&#; mutlaka ekstrenizde belirtilen son ödeme tarihinden önce yat&#;rman&#;z gerekir.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası