kaman ceviz fidanı özellikleri / Kaman Cevizinin Özellikleri - Ceviz Fidani - Kaman Cevizi Bilgilendirme Merkezi

Kaman Ceviz Fidanı Özellikleri

kaman ceviz fidanı özellikleri

Kaman 1 Ceviz Fidanı

Kaman 1 Ceviz Fidanı
Kaman 1 Ceviz FidanıKaman 1 Ceviz Fidanı

&#; 20,00

0 out of 5

İlkbaharda geç gelen donlara karşı dayanıklıdır. Bol verimlidir. Genellikle deniz seviyesinden yüksekliği metre ile metre arasında değişen rakımlarda ve daha çok iç kesimlerde tavsiye edilir.

KDV Dahil İndirimli Fiyatı (1 &#; Adet Arası): 24,00 TL
KDV Dahil İndirimli Fiyatı ( ve Üzeri Adetlerde): 20,00 TL

Açıklama

İlkbaharda geç gelen donlara karşı dayanıklıdır. Bol verimlidir. Genellikle deniz seviyesinden yüksekliği metre ile metre arasında değişen rakımlarda ve daha çok iç kesimlerde tavsiye edilir.

Orijini: Kaman
Meyve Boyu: 40 mm.
Kabuklu Ağırşığı: 12,5 gr.
İç Ağırlığı: 6,5 gr.
İç Rengi: Açık Beyaz
Tozlayıcı: Şebin, Bilecik, Chandler

Ek bilgi

Gönderim Şekli

Açık Köklü, Tüplü

Kargo Bilgisi

Kargo Ücreti alıcıya aittir. Firmamız Aras Kargo ile anlaşmalı olup çok uygun fiyatlarla fidanlarınızı sağlıklı bir şekilde teslim etmektedir.

funduszeue.info adresinden satın alınan ürünler, teslimat tarihinden itibaren (7) gün içerisinde iade edilebilir.

Vazgeçme
Almış olduğunuz ürünü ambalajını açmadan, kullanmadan, bozulmasına imkan vermeden teslim tarihinden itibaren (7) gün içinde iade edebilirsiniz.

Üründe ve ambalajında herhangi bir yazı yazma, açma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma vb. durumlar tespit edildiği hallerde ve ürünün müşteriye teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi durumunda, ürün iade alınmaz ve bedeli iade edilmez.

Ürünü iade etmeden önce iade nedeninizi belirterek fatura numaranız ve sipariş numaranızı içeren bir email ile [email protected] adresine gönderiniz. Şirketimiz gönderdiğiniz e-mail veya faksı alır almaz sizinle temasa geçecek, ürünü nasıl iade edeceğinizi size bildirecektir. Ürünle beraber adınıza kesilen fatura da geri gönderilmelidir. İade edilen ürün yerine bir başka ürün verilecek veya ürünün bedeli kredi kartınıza iade edilecektir. İade nedeniyle ödenecek taşıma masrafları tarafınızdan karşılanacaktır.

Taşıma Sırasında Hasar Görmüş Ürünler
Taşıma sırasında zarar görmüş ürünler teslim alınmamalı ve taşıma şirketine hasar ile ilgili bir tutanak tutturulmalıdır.

Tarafınızdan teslim alındıktan sonra taşıma firması görevini yerine getirdiği kabul edilmiş sayılacaktır. Kabul edilmeyen ürünün hasar tutanağı tarafınızdan adresimize ulaştırıldıktan sonra, en kısa süre içinde ürünün yenisi size en sağlıklı şekilde ulaştırılacaktır.

Ürüne zarar vermeyecek şekilde kutuda, ambalajda olabilecek küçük eziklerden dolayı ürün iade edilmemelidir.

Hatalı Ürünler
Teslimat sırasında fark edilemeyip uygulamada meydana çıkan hatalı ürünleri, hatalarını belirterek fatura ve sipariş numaralarınızı içeren e-maili [email protected] adresine gönderiniz. İade gerekçeniz uygun görülürse, faturayı iade edilen ürün ile birlikte adresimize gönderdikten sonra hatalı ürün yenisi ile değiştirilecektir.

İade nedeniyle ödenecek taşıma masrafları Can Ceviz Fidancılık tarafından karşılanacaktır.

İade yapılacak ürün, Can Ceviz Fidancılık'ın siparişinizi size gönderdiği kargo şirketi tarafından bize ulaştırılmalıdır.

  • Sepete Ekle
  • 1- Periodisite göstermemeli ,yani bir yıl çok bir yıl az ürün vermemeli her yıl muntazam meyve vermelidir.
    2- Randımanı yüksek olmalı yani kg kabuklu cevizden en az 66 kg iç ceviz elde edilmelidir.
    3- Verimi yüksek olmalı eşit koşullara sahip normal ceviz ağaçlarına göre iç ceviz olarak kat daha fazla ürün vermelidir.
    4- Hastalık ve haşarıya karşı dayanıklı olmalıdır.
    5- İlk baharda geç kalmış donlardan etkilenmemeli normal şartlarda 3 hafta geç çiçek açmalıdıfunduszeue.info kendini dölleyebilmelidir.
    6- Kabukları ince olup elle kolayca kırılmalıdır.
    7- Şiddetli kış donlarına dayanıklı olmalıdır.
    8- İçler parçalanmadan tam çıkmalıdır.
    9- Sofralık cevizlerde et rengi beyaz,pürüzsüz ve yağ oranı az olmalıdır.
    Kuvvetli bir kök sistemine sahip olmalıdır. Özellikle kurak koşullarda yaşaması için güçlü bir kazık kök oluşturulmalıdır.
    Ana gözlere ilave olarak yan gözlerde meyve vermelidir.
    Erken meyveye yatmalıdıfunduszeue.infoan yetişmiş olan bir ceviz 10 yaşında ekonomik anlamda (beher ağaç 30 kg kabuklu ceviz)verime başlamalıdırlar.
    Uzun ömürlü olmalı normal bakım koşullarında sene yaşayabilmelidir.böyle bir ağaç kg kabuklu ürün vermelidir.
    Erken hasat olumuna gelmelidir .bu da taze ve turfanda olarak hem pahalı hem kolay pazarlama olanağı sağlar.

    Ceviz Fidani - Kaman Cevizi Bilgilendirme Merkezi

    Ceviz Fidan&#x; KAMAN 1, +60 cm, Aç&#x;k Köklü


    Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
    -Gönderilen açık kök ceviz fidanlarımız 2,5 - 3 yaşlarındadır.

    •Ürünler açık kök olarak mı gönderilmektedir?
    -Sertifikalı açık köklü ceviz fidanlarımızın hepsi çıplak / açık kök olarak gönderilmektedir. Kök sistemleri gönderim esnasında hava almayacak şekilde paketlenmektedir.

    •Gönderilen açık kök ceviz fidanlarının boy ölçüsü nedir?

    -Gönderilen açık kök ceviz fidanlarının boyu  cm 'dir.

     •Gönderilen açık kökceviz fidanı KAMAN 1'ın tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
    -ceviz fidanı KAMAN 1 kendine verimli bir tür değildir. Tozlayıcısı olan ceviz fidanı ŞEBİN  Ceviz çeşidi ile birlikte dikilmelidir. 4 adet ceviz fidanı KAMAN 1 için 1 adet tozlayıcı yeterlidir.

    •Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?

    -Sertifikalı açık kökceviz fidanları çıplak köklü oldukları için fidanların 3 gün içerisinde dikilmesi gerekmektedir.  Fidanlar belirtilen süre içerisinde dikilemeyecek ise kök sistemleri toprağa gömülerek kök sistemlerinin hava almaması sağlanmalıdır. Açık kök fidanlar da dikim mevsimi kasım-mart ayları arasıdır. Açık köklü fidanların bu dönemde dikimi yapılır. 


    •ceviz fidanı KAMAN 1, dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
    -Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardıfunduszeue.info sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye funduszeue.infoen sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot,fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar  NPK  
    gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

    Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve alamaya başlayabilirim?
    -Satın aldığınız açık kök ceviz fidanlarının hepsi 2,5 - 3 yaşındadırlar. Ceviz fidanlarının geneli 3 -4 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

    •Satın aldığım açık kök fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
    -Dikim yapacağınız çukurun fidanın aşı yerinin altında kalacak şekilde açmanız önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir.

    •Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Açık kök fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
    -Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar. Çıplak / açık kök olarak gönderilmektedir. Kök sistemleri gönderim esnasında hava almayacak şekilde paketlenmektedir.


    CEVİZ YETİŞTİRİCİLİĞİ

    Bağ-bahçe ürünlerinin üretim, tüketim ve ticareti yönünden önemli ülkeler arasında yer alan Türkiye, köklü bir meyvecilik kültürüne sahip olup bir çok meyve türünde olduğu gibicevizin de yetiştirilebildiği uygun ekolojilere sahiptir. Ülkemiz dünya ceviz üretiminde A.B.D. ve Çin'den sonra üçüncü sıradadır. Ülkemizde ağaç başına verim kg arasında değişmektedir. Aşılı ceviz fidanları ile bahçe tesis edildiğinde verimde aşısızlara göre % oranında artış sağlanabilir. Aşısız (yabani) cevizler yaşlarında , aşılı ceviz fidanı  ise 4 yaşından itibaren meyve vermeye başlamaktadır. Yine yabani ağaçlardan 6 kg kabuklu meyveden en fazla 1, kg iç alınırken, aşılı ağaçlardan 6 kg cevizden en az 3 kg iç meyve alınmaktadır. Önerilen aşılı fidanlarla bahçe tesis edildiğinde; 5 yaşındaki bir ceviz ağacı  kg, 8 yaşında kg, 12 yaşında kg, 14 yaşında kg, 20 yaşında kg arasında meyve verebilmektedir. Dekara 10 fidan dikildiğinde, dekara verimin verim çağında ,5 ton olacağı beklenmektedir.

    Döllenme Biyolojisi: Yetiştiricilik Özellikleri: İklim İsteği Ceviz ağacının en önemli niteliklerinden birisi, değişik iklimlere kolayca uyum sağlamasıdıfunduszeue.info  ağacının soğuklama ihtiyacı saat olup, deniz seviyesinden m. yükseklikteki alanlara kadar yayılış gösterir. Aşırı yaz sıcaklarında yeşil kabukta, yapraklarda yanmalar ve meyvelerde büzülmeler funduszeue.info bölgede ceviz yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli faktörlerin başında ilkbahar geç donları gelmektedir. Çeşitlerin iklim gereksinimleri iyi saptanmalı ve özellikle ilkbahar geç donları yönünden risk olmamalıdır.Çünkü geç ilkbahar donları; tomurcukların kabarma zamanında daha fazla zarar yapar. İlkbahar geç donlarının zararı yanında sonbahar geç don zararları da ceviz yetiştiriciliğini sınırlayan faktörler arasında sayılabilir. Çok geç yapraklanan ceviz çeşitlerinde vejetasyon süresi kısa olduğu için, olgunlaşamayan sürgünlerin erken sonbahar donlarından zararlandığı da önemli bir gerçektir. Geç sonbahara kadar gelişmesi devam eden genç ceviz ağaçlarının uç sürgünleri iyice olgunlaşmamış ise, °C 'de zarar görür. Sonbaharın erken donlarında -9°C ile °C' de odunlaşmamış sürgünler zararlanır. Tomurcuklar kapalı olduğu dönemde -3°C' ye, tam çiçeklenme döneminde -1 °C' ye kadar dayanabilir. Çiçek döneminde soğuktan zararlanma daha sık görülür. Genel olarak ceviz ağacı; °C' ,+38°C' ye kadar dayanıklılık gösterir.

    Toprak İsteği ceviz ağaçları toprak bakımından seçici olmamakla beraber, taban suyu seviyesi metreden yukarı olmayan, su tutmayan, nemliliğini muhafaza eden derintopraklarda iyi gelişir. Su tutan killi topraklarda ve durgun sulu yerlerde gelişemez. Ceviz kökleri kazık köklü olup, derine uzadıklarından alt kısımları rutubetli olan, derin ve yumuşaktopraklar yetiştiricilik için daha uygundur. Fazla nem ve durgun sular kökler için gerekli oksijenin alınmasını engeller, bu nedenle kök gelişimi yavaşlar ve ağacın gelişmesi durur. Yaprak damar araları açık yeşil, damarlar ise kahverengi bir renk alır, sürgün uçlarında kurumalar görülür. Verimli topraklarda veya gübreleme, sulama gibi kültürel tedbirlerle verimliliği artırılan topraklara dikildiğinde, cevizlerde gelişmenin hızlandığı ve meyve veriminin arttığı görülür. Ceviz ağaçları yazları bol güneşli, kışları ılıman geçen, soğuk rüzgarlardan korunmuş vadilere daha çok uyum sağlamışsa da, soğuklama ihtiyacı, uyanma ve kış dinlenme periyotları dikkate alınarak bahçe kurulduğunda, kışı sert geçen yerlerde de yetiştiği görülmektedir.

    CEVİZ ÇEŞİTLERİ

    Verimli ve kaliteli ceviz fidanı çeşit seçiminde göz önünde bulundurulması gereken en önemli özellikler; döllenme biyolojileri, yapraklanma zamanları, vejetasyon süreleri, özellikle soğuğa ve kurağa karşı dayanıklı olması, ağaç tacının düzgün gelişmesi, üstün verimli ve kaliteli meyveler oluşturması, meyvelerinin ince kabuklu ve iç kısmının kabuktan kolay ayrılması, meyve ağırlığının en az 10 gram, iç randımanın ise % 50'nin üzerinde olması, her yıl meyve vermesi, hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı olmasıdır. Bu özelliklerden çoğunu taşıyan ceviz çeşitlerinden aşı kalemi alınarak, yabani ceviz çöğürleri aşılanmalıdır. 

    CEVİZ FİDANI BİLECİK

    · Dik, yayvan ve kuvvetli bir taç gelişmesi gösterir. Kıyı bölgeler hariç, tüm bölgelerde yetiştirilir. Özellikle geç donların görüldüğü yörelere tavsiye edilir.
    · İnce kabuklu, içi dolgun olup kabuktan kolay ayrılır. Kuru ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir.
    · Dane ağırlığı 13 g, iç oranı % 53, yağ oranı % 68 ve protein oranı % 18 olup, eylül ayı sonlarında hasat edilir.
    · Ceviz fidanı ŞEBİN, Ceviz fidanı YALOVA 3 ve Ceviz fidanı YALOVA 1 çeşitleriyle tozlanır.
    · Çeşit iç kurduna Ceviz fidanı ŞEBİN çeşidine göre daha dayanıklıdır.
    · Geç yapraklanması nedeniyle Yalova çeşitlerine göre ilkbahar geç donlarına karşı daha toleranslıdır.


    Ceviz FİDANI ŞEBİN

    · Sık dallı, yayvan bir taç gelişmesi gösterir.
    · Kıyı bölgeleri hariç, ceviz yetişen tüm yörelerde yetişir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlere tavsiye edilir.
    · Meyve yapısı ovaldir. İnce kabuklu olup, kabuktan kolay ayrılıfunduszeue.info yüksektir ve eylül ayı sonlarında hasat edilir.
    · İçi dolgun, dane ağırlığı 12 g, iç oranı yüzde 63, yağ oranı yüzde 67, protein oranı yüzde 17 olup, çiçekleri erkek ve dişi çiçekler eş zamanlı açılır (homogenous), kendine verimlidir.
    · Ceviz fidanı BİLECİKve Yavuz-1 (KR-2) çeşitleri ile tozlanır.
    · Yalnız ceviz iç kurduna, kurağa, güneş yanıklığına karşı hassastır.

    CEVİZ FİDANI  YALOVA 1
    · Kıyı bölgeler hariç (deniz etkisine açık yöreler) ceviz yetişen bütün bölgelerde yetiştirilir. Geç donların görülmediği yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir.
    · Meyve ağırlığı 16 g, iç oranı % 49, yağ oranı % 70 dir.

    CEVİZ FİDANI YALOVA 3
    · Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişfunduszeue.info kabuklu ve ovalimsi bir meyve şekline sahiptir. · Meyve ağırlığı 13 g, iç randımanı % 53'dür, yağ oranı % 69'dur. 
    .

    CEVİZ FİDANI YALOVA 4
     Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişebilir. Erken çiçeklenir. Geç donların görülmediği yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir.

    · Dane ağırlığı 13 g, iç oranı % 52, yağ oranı % 69 'dur.

    ceviz fidanı yetiştiriciliği için izlenecek en iyi metot, yabani cevizlerin tohumlarından elde edilecek çöğürlerin standart çeşitlerle aşılanması şeklindedir. Aşılı ceviz fidanı üretiminde standart çeşitler kadar aşı yapılacak anacın seçimi de önemlidir. Anaç, kuvvetli bir kök yapısına sahip olmalı ve hızlı gelişme göstermeli, verimli olmalı ve her sene meyve vermelidir. Antraknoz (Karaleke), Ceviz yanığı (Xanthomonas juglandis) gibi mantari ve bakteriyel hastalıklara dayanıklı olmalıdır.

    Tohum - Anaç Seçimi Ceviz fidanı üretimi için kullanılacak tohumlar, ceviz ağaçlarından toplanmaktadır.
    Tohumluk cevizler aşağıdaki özellikleri taşımalıdır:
    · Homojen irilikte ve meyve ağırlığı en az gram olmalı,
    · Sağlam, içi dolgun, yağ oranı yüksek, sap çukuru dar olmalı,
    · Yüksek çimlenme özelliğinde (% 80'in üzerinde) olmalıdır. Cevizler hasattan sonra doğrudan güneş almayan, gölge, havadar ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
    Tohumluk cevizlerin istenilen sürgün vermesi için tohumlar, gün +4°C' de soğuk depoda tutulmalı veya ekim zamanına kadar bu şartlara uygun olan yerlerde saklanmalıdır. Ceviz Tohumlarının ekimi ceviz fidanı tohumların dikiminde iki noktaya dikkat etmek gerekmektedir:

    a. Tohum dikilecek derinlik
    b. Tohum dikim şekli. En ideal dikim derinliği cm. arasında, en ideal dikim şekli ise , yanak kısımları yanlara, yapışma yeri (damar kısmı) toprağa gelecek şekilde dizilerek ekilmesidir. Kumlu topraklarda derin, killi ve ağır topraklarda yüzeysel dikim uygulanır.

    Cevizlerde Uygulanan Aşı Metotları
    Meyve ağaçlarının çoğaltılması ve geliştirilmesi için kullanılan metotlardan biri de aşıdır. Gerek çöğürün ve gerek aşı kaleminin kabuk kalınlığının aynı olması, yani aynı yılın sürgünü olması, aşı tutma oranını artırır ve aynı yılda aşı yapılabilir.

    Kullanılan aşı yöntemleri ise;
    1. Yama Göz Aşısı,
    2. Omega Aşısı,
    3. Dilcikli Aşı,
    4. Yarma Kalem Aşısı,

    1. Yama Göz Aşısı :Bu aşıda aşıya başlama zamanı, çöğürün kabuk verip vermediğinin kontrolü ile anlaşılır. Çöğürler aşıya gelmiş ise, aşıdan bir hafta önce sulanmalı, sulamadan gün sonra da çöğürlerin yaprakları temizlenerek uç alınmalı ve yaprak (soluk dalı) bırakılmalıdır. Aşıda en önemli husus; aşı kalemlerin günlük olarak kesilip kullanılmasıdır. Kullanılan aşı kalemleri ne kadar pişkin ve dolgun olursa, aşı tutma oranı da o derece yüksek olur. Aşı kalemlerinin uç kısmında oluşan gözlerden, zorunlu olmadıkça göz alınmamalıdır. Aşı, çift ağızlı özel aşı bıçağı ile yapılır. Aşı kalemi ile kullanılan çöğür, aynı yılın sürgünü olmalıdır. Aşı yapıldıktan üç hafta sonra aşılar kontrol edilmeli ve aşı bağı çözülmelidir.

    2. Omega Aşısı : Omega kalem aşısında da önemli olan, yama göz aşısı uygulanan ve sonuç alınamayan yaşlı çöğürlerin araziden sökülerek, aşılanması ve sıcaklık kontrolü yapılan kapalı bir alanda muhafaza edilmesidir.

    3. Dilcikli Aşı : Bu aşı çöğür ile kalemin yaşları farklı, fakat çapları birbirine eşit olması durumunda uygulanır. Özellikle yazın yapılan yama göz aşılarında, aşı tutmayan çöğürlere ikinci yılın ilkbaharında dilcikli aşı uygulanabilir. Kalem ve çöğürün aynı kalınlıkta olması gerekir.

    funduszeue.info Kalem Aşısı : Yaz döneminde tutmayan bir yaşındaki çöğürlerle birlikte, 5 yaşındaki yabani ağaçlara dahi bu aşılar uygulanabilir. Çöğürlerle birlikte, 5 yaşındaki yabani ağaçlara dahi bu aşılar uygulanabilir. En önemli konu, ilkbahar döneminde yapılacak aşılarda yabanilerin (çöğür) tepesini aşıdan önce fidanın kalınlığına bağlı olarak, toprak seviyesinden cm. yukarıdan kesilmesidir. Bu işlemden sonra özsuyun akıtılması için gün beklenmeli ve sonra aşı yapılmalıdır.

    BAHÇE TESİSİ
    Bahçe kurulmasında ilk adım dikilecek çeşitlerin belirlenmesidir. Çeşit belirlemede önemli konulardan birisi, ceviz fidanının  çiçek yapısı ve buna bağlı olarak yeterli tozlanmayı sağlayacak özellik göstermesidir. Bahçe kurulacak yerin yaz ve kış sıcaklıkları önem taşır. Çünkü çeşidin soğuklama ihtiyacına göre yer seçilmezse bitkinin gelişmesinde, çiçeklenme ve meyve veriminde düşüşler olur. Ceviz fidanlarının çiçek açma dönemindeki soğuklar çok önemlidir. Ceviz fidanı genellikle gelişme durumu ve uzun ömrü dikkate alınarak 10x10 m, 11x12 m aralıkla dikilmesi önerilmektedir.

    FİDAN DİKİMİ
    Fidan dikimi ve dikim aralığı Toprak yapısına bağlı olarak değişiklik göfunduszeue.info aralığı zayıf Topraklarda 10X10 m. ; kuvvetli, taban yerlerde m. olarak ayarlanmalıdır.Çukurlar ise en az 80 cm derinlik, 70 cm genişlik veya 60 cm derinlik, 50 cm genişlik olacak şekilde açılmalıdır. Çukur açılırken üst toprağın bir tarafa ve alt toprağın ayrı bir tarafa çıkarılmasına dikkat edilmelidir. Dikim çukurunun dip kısmına kök gübresi ( g Triple Süper Fosfat ve g Potasyum Sülfat) karıştırılarak konulmalıdır. Fidanın aşı noktası toprak seviyesinin üzerinde kalacak şekilde dikim yapılmalıdır. Fidan dikimi yapılan yerde hakim rüzgarın estiği yönde fidanların diplerine herek dikilir ve iple bağlanır. Dikim zamanı kırılan kökler kesilmeli ve fidanın aşı bölgesi topraktan yaklaşık 20 cm. yukarıda kalacak şekilde dikimi yapılmalıdıfunduszeue.infon fidanlarda fidanın şekillenmesi için tepe vurması yapılıfunduszeue.infon fidanların gövdesini güneş yanığından korumak için oranında plastik beyaz renkli boya : su karışımı ile fidan gövdeleri boyanmalıdıfunduszeue.infoen sonra mutlaka can suyu verilmelidir. Yeni tesis edilen bahçelerde aşı ile üretilmiş fidanlar kullanılmakta ve bu fidanlar daha erken (yaklaşık yaşlarında) meyveye yatmaktadır. Sonbaharda ağaç yapraklarının dökümünden itibaren ilkbaharda bitkiye su yürüyünceye kadar fidan dikilebilir. Kışları ılıman ve çok sert olmamak şartıyla, kurak bölgelerde sonbahar dikimi daha iyi olur.

    CEVİZ BAHÇELERİNİN YILLIK BAKIM İŞLERİ
    Sulama :Yıllık sulama suyu ihtiyacı yağışlarla birlikte mm civarındadır. Sulama periyodu geç ilkbahardan başlayıp hasat sonuna kadar devam eder. Geç sonbahar veya kış sulamaları çok kurak yıllarda veya toplam yağışın çok düşük olduğu yerlerde zorunlu olabilir. Toprakta gözlenen su sıkıntısı cevizlerde meyve iriliği ve meyve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Tecrübeler ceviz yetiştiriciliğinde yüksek kaliteli iç ceviz üretiminin temelinde en önemli faktörlerin başında sulamanın geldiğini göstermektedir.

    Gübreleme : Bahçe tesis edilmeden önce toprak analizleri ile besin maddesi kapsamı öğrenilmeli ve eksikliği tespit edilen besin maddeleri tamamlanmalıdır. Çünkü bitki besin maddeleri eksikliği, büyüme ve gelişmenin bir aşamasında duraklamaya neden olabilir. Yüksek kireç miktarı, bazı elementlerin alımını engellemektedir. Örneğin kireçli toprakta demir eksikliği oldukça yaygındır. Ceviz bahçelerinde yapılacak bir gübreleme programında, mutlaka yaprak ve toprak analizleri yapılmalıdır. Dikimden önce yalnız fosfor ve potasyumlu gübre uygulanır. Dikimde azotlu gübreleme yapılmaz. Şayet toprak analizleri yapılmamışsa önerilen gübreleme miktarı verilir

    Ceviz Fidanı Dikim Sonrası
    Budama : Ceviz fazla oranda budama gerektirmeyen bir meyve türü olup, ilk fidanlar dikimde istenilen taç sistemini oluşturmak için sağlam göz üzerinden budanıfunduszeue.info yılın kış budamasında doruk dal cm.'den funduszeue.infoıca doruk dalın tepe kısmına yakın boyunlu gözler koparılıfunduszeue.infoçilen ilk ana dalın altındaki kuvvetli sürgünlerde uç alma yapılıfunduszeue.infoi yıllarda verimi artırmak amacıyla taç içerisini sıklaştıran fazla kalınlaşmamış dallar dipten, taç yüzeyini oluşturan dallar ise yıllık dal seviyelerinden budanarak seyreltme yapılıfunduszeue.infoşık ağaç başına verim kg.'dır.

    CEVİZ FİDANI HASAT VE SONRASI
    Ceviz fidanında  hasat zamanını belirleyen en belirgin özellik, yeşil kabuğunun (yaklaşık kabuğun 1/3'ünün) çatlamasıdır. İdeal hasat, dallarda silkeleme şeklinde yapılanıdır. Kesinlikle sopa, sırık vb. kullanılmamalıdır. Hasat edilen cevizlerin yeşil kabukları hemen temizlenir ve havalı bir yerde örtüler üzerine serilerek kurutulur.Böylece cevizde kalitede bir kayıp funduszeue.infouk için ayrılan cevizler ise güneş almayan, havalı ve gölge bir yerde dikim tarihine kadar muhafaza edilmeli, kesinlikle fırında kurutulmamalıdır.

    Ceviz Fidanı Hastalık Ve Zaralıları: En çok görülen hastalık ve zararlıları Karaleke (Ceviz yanıklığı), Antraknoz (Mantar hastalığı) ve Ceviz iç kurdudur.

    Sertifikal&#x; Ceviz Fidan&#x; Ç&#x;plak Kök Ceviz Fidan&#x; Chandler Ceviz Fidan&#x; Fiyat&#x; Ziraat Ceviz Fidan&#x; Fiyatlar&#x; Chandler Ceviz Fidan&#x; Ceviz Fidan&#x; Fiyatlar&#x; Aş&#x;l&#x; Aç&#x;k Kök Ceviz Fidan&#x; Fiyatlar&#x; KAMAN 1 Ceviz Fidan&#x; KAMAN 1 Cevizi Özellikleri Yalova Ceviz Ağac&#x; Yalova Cevizi Nerelerde Yetişir Yalova Ceviz Fiyatlar&#x; Aç&#x;k Kök Ceviz Fidan&#x; Aç&#x;k kök Ceviz Fidan&#x; Ne Zaman Dikilir

    .

    Toplam 0 yorum yapıldı

    Kargoya Veriliş

    :

    Kargo Süresi: 2 İş Günü

    Kargo Firması

    :

    Aras Kargo

    Gönderilecek Bölge

    :

    Mersin

    Teslimat Detayları

    :

    Kargoların çıkışı Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü yapılmaktadır. Bu günlerden 1 gün öncesine kadar gelen siparişler ilk kargo günü sonrasında gelen siparişler ise bir sonraki kargo günü kargolanmaktadır. (Pazar gecesine kadar gelenler Pazartesi gibi)

    İade/İptal Detayları

    :

    Kargodan kaynaklı bir hasar söz konusu olduğunda kargo elemanına tutanak tutturarak iadesini yapınız. Bizimle iletişime geçerek bizi bilgilendirmeniz süreci daha da hızlandıracaktır.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası