kpss ortaöğretim olunabilecek meslekler / KPSS Ortaogretim hangi memurluklar var?

Kpss Ortaöğretim Olunabilecek Meslekler

kpss ortaöğretim olunabilecek meslekler

KPSS ortaöğretim (lise) P94 puan türü ile alım yapan kurumlar! KPSS lise P94 Puan türü nedir?

KPSS ön lisans sonuçları 3 Kasım tarihinde açıklandı. Herkesin heyecanla beklediği KPSS ortaöğretim sınavı ise 6 Kasım'da  gerçekleşti ve sonuçları 24 Kasım tarihinde ÖSYM AİS üzerinden açıklandı. Sınava giren adaylar tercih döneminin yanı sıra şimdiden, KPSS ortaöğretim sınavı sonucu oluşan bir puan türü olan P94 ile alım yapan kurumları araştırmaya başladı. Gelin bu kurumlara ve mesleklere birlikte bakalım…

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSS P94, ortaöğretim oturumuna giren adayların puanının hesaplandığı bir puan türüdür. Lise mezunu ya da önlisans/lisans okumasına rağmen mezun olmayan adayların girdiği bir sınav olan KPSS ortaöğretim sınavı sonucunda P94 puan sonucu oluşur. Ortaöğretim KPSS, her sene yapılmaz. Sadece çift senelerde yapılmaktadır. Fakat alımlar her yıl yapılmaktadır. Örneğin, yılında gireceğiniz KPSS ortaöğretim sınavına giren bir aday, aldığı P94 puanını hem yılında hem de yılında kullanabilmektedir.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NASIL HESAPLANIR?

KPSS ortaöğretimde toplam soru soruluyor. Sorular; 30 Türkçe, 30 matematik, 27 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgilerden oluşuyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından yayınlanan formül şu şekildedir; 40 + (Yaptığınız toplam net x 0,5)
Örnek verecek olursak; KPSS önlisans sınavına giren aday sorudan 90 net yapmıştır. Bu adayın P94 puanı = 40+ (90×0,5) = 85
Ancak sınavın zorluğuna ve standart sapmaya göre bu puan -+5 puan oynayabilir.

KPSS P94 PUAN TÜRÜ İLE ALIM YAPAN KURUMLAR

  • Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü
  • Bakanlıklar
  • Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
  • DSİ Genel Müdürlüğü
  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
  • Devlet Su İşleri Müdürlüğü
  • Enstitüler
  • Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
  • SGK Başkanlığı
  • Karayolları Genel Müdürlüğü
  • Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
  • Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü
  • Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
  • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
  • Üniversiteler

KPSS P94 PUAN TÜRÜ İLE YAPILAN MESLEKLER

  • Mübaşir
  • Katip
  • Gardiyan / İnfaz koruma memuru
  • Şöför
  • Hizmetli
  • Veri hazırlama ve kontrol işletmeni
  • Düz memur
  • Teknisyen/tekniker
  • İtfaiye eri
  • Aşçı
  • Büro memuru
  • Polis
  • Astsubay

KPSS TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI

KPSS Lisans sınavına 18 Eylül tarihinde, KPSS ön lisans sınavına 9 Ekim tarihinde ve KPSS ortaöğretim sınavına ise 6 Kasım tarihinde milyonlarca aday katıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak görev almak isteyen adayların merakla beklediği KPSS tercih kılavuzu erişime açıldı. Yayımlanan kılavuza göre KPSS tercihleri 21 Aralık tarihinde saat 'dan itibaren başladı ve son tercih günü 28 Aralık saat olarak belirlendi. KPSS tercihleri ÖSYM AİS üzerinden yapılacak.

KPSS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

KPSS lise mezunları hangi meslekleri seçebilir?

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

KPSS Ortaöğretim meslekleri ve puanları ! Lise KPSS Ortaöğretim bölümleri

KPSS ortaöğretim sınavı giriş belgeleri ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Lise mezunu adaylar KPSS Ortaöğretim meslekleri ve puanları araştırıyor. işte KPSS Ortaöğretim meslekleri hakkında detaylar

KPSS ORTAÖĞRETİM MESLEKLERİ NELER?

Aşağıdaki memurluklara tercih yapabilmek için, kadroların karşılığı olan özel nitelikleri taşımak gerekiyor. Bu nitelikler arasında ilgili bölümden mezun olmak ya da sertifika sahibi olmak gibi kriterler mevcuttur.

-Bekçilik

-Hizmetli kadroları (aşçı, temizlik görevlisi, kalorifer görevlisi vs gibi kadro normları)

-Belediyeler (zabıtalık dahil)

-Orman koruma memuru

-Teknisyenlik

-Memurluk

- Laborant ve diğer sağlık alanları

-Vhki (sınırlı ortaöğretim büro yönetimi veya KPSS ortaöğretim puanı alma vs gibi)

-Zabıt katiplikleri

-İnfaz Koruma

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğüne internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

B GRUBU KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Lise, Meslek Yüksek Okulu ya da Fakülte mezunu ne olursanız olun eğer kendi işiniz yoksa ve iyi bir iş sahibi olmak istiyorsanız ilk seçeneğiniz KPSS ile atanabileceğiniz devlet memurluğu kadrolarıdır. Türkiye'deki 2,3 milyonluk işsizler ordusuna katılmak istemiyorsanız, KPSS'ye çok sıkı bir şekilde hazırlanmanız gerekiyor. Devlet memurluğu kadrolarına atanma konusunda açılan kadro sayısı itibari ile Fakülte mezunları diğer mezunlara göre bir adım, hatta birkaç adım önde diyebiliriz. Meslek Yüksek Okulu mezunları da Lise mezunlarına göre bir adım önde görünüyorlar. Halkanın son zinciri olan Düz Lise mezunlarının memurluğa atanmaları ise oldukça meşakkatli bir süreç.

Düz Lise mezunları KPSS'de hangi bölümleri tercih edebilir?

Öncelikle şunu belirtelim ki düz lise mezunlarının KPSS ile atama yapılan devlet memurluğu kadrolarına atanabilmeleri için KPSS'den çok yüksek bir puan almaları gerekiyor. Bunun nedeni ise Düz Lise mezunları için açılan kadro sayısının oldukça kısıtlı olması. Yani açılan kadro sayısı ne kadar az ise KPSS'den alınması gereken puan da o kadar yüksek olmak zorunda. Çünkü ancak KPSS'den yüksek puan alarak diğer Düz Lise mezunu rakiplerin önüne geçilebilir.

Son dönemlerdeki KPSS tercihleri incelendiğinde Düz Lise mezunları için taban puanların 95'e kadar çıktığını görebiliyoruz. Ancak daha düşük puanlarla da atama yapılan memurluklar da var. Bunlar genelde şoför, hizmetli vb. gibi diğer memurluklara nazaran daha alt sınıf kadrolar olarak dikkat çekiyor.

Ancak 70 ve üzeri KPSS puanı aldıktan sonra tek alternatifiniz tercih yapılarak sonuçlanan Genel Atamalar değil. Birçok devlet kurumu Genel Atamalar'ın dışında ara dönemlerde memur alımı yapıyor. Ara dönemlerde yapılan bu atamalar "açıktan atama" şeklinde ifade ediliyor.

Özellikle Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı yıl içinde çok sık açıktan atama ile işçi ve memur alımı yapıyor. Bu memur alımları içinde Düz Lise mezunları için ayrılan kadrolar da yer alıyor. Ancak bu atamalarda ilk olarak bir önceki paragrafta bahsettiğimiz KPSS'den en az 70 puan almak şartı ile karşılaşacağınızın altını şimdiden çizmekte fayda görüyoruz.

Yukarıda saydıklarımızın dışında Düz Lise mezunlarının son yıllarda en çok rağbet gösterdiği bir başka memurluk da "Zabıt Katipliği". Zabıt Katibi olabilmek için yine KPSS'den en az 70 puan almak ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili kurumlarının yaptığı "10 parmak klavye sınavı"nı başarıyla geçmek gerekiyor.

Daha kapsamlı bir araştırmak yapılarak "Düz Lise mezunları KPSS'de hangi bölümleri tercih edebilir?" sorusuna daha fazla alternatif üretmek mümkün. Bu konuda Düz Lise mezunları kendileri için en iyi seçenekleri araştırma yaparak tespit edebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir