psikolojik danışmanların izlemesi gereken filmler / Psikolojik Kısa Film/Animasyon – Ferhat BAYOĞLU

Psikolojik Danışmanların Izlemesi Gereken Filmler

psikolojik danışmanların izlemesi gereken filmler

Psikolojik dizi/Dizi ve Filmlerde Psikoloji

Dizi ve filmlerde Psikolojik Öğeler: Bir Psikolojik Danışmanın Gözünden Dizi ve Filmler

Bazı diziler psikolojik dizi veya film olarak ele alınmasa da, bu dizi ve filmlerde yer alan bazı bölümler vardır ki içinde birçok psikolojik öğe ve kavramı barındırmaktadır. Bu bölümde hem psikolojik dizi olarak adlandırılan diziler ile birlikte dünya çapında ün kazanmış olan bazı dizi ve filmlerde yer alan psikolojik öğeler bir Psikolojik Danışmanın gözünden sizlere aktarılmaya çalışılacaktır;)

Game of Thrones

Taht Oyunları (Özgün adı: Game of Thrones), David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO&#;da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin&#;in epik fanteziserisi Buz ve Ateşin Şarkısı&#;ndan uyarlanmış olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas&#;taki mekanlar ile Belfast&#;taki bir stüdyoda çekilmektedir. İlk bölümü, 17 Nisan tarihinde HBO&#;da yayınlanan dizinin beşinci sezonu tamamlanmıştır.

___n

Belirsizliklere katlanabilme onlara tahammül edebilme zordur; çünkü hayatımızdaki belirsizlikler genellikle kaygı uyandırır..

Belirsizliklerin zamanla ve yavaş yavaş ortadan kalkması ise insanı rahatlatır. Bu anlamda davranışa dönük ve belirsizliği ortadan kaldırmaya yönelik adımların atılması önemlidir..

not: Bu diziyle ilgili sadece bir başlangıçtı, devamının geleceğini bilmenizi isterim 😉 Aşağıda &#;In Treatment&#; dizisiyle ilgili paylaşımları bulabilirsiniz.. Faydalı olması dileği ve temennisiyle 😉

___n

In treatment

HBO film şirketi tarafından İsrail yapımı beti&#;pul (tedavide) adlı diziden adapte edilen dizi, psikanaliz olan bir psikoterapistin otuzar dakikalık oldukça güç 4 seansı ile birlikte hastaları ve özel hayatındaki problemleri çözümleyebilmek adına başladığı süpervizyonunu konu edinen bir baş yapıt niteliğini taşımaktadır. Dizi 3 sezondan oluşmaktadır ve her sezonda farklı problemlere sahip hastalar/danışanlar ile süreç adeta fırtınalı bir şekilde devam etmektedir. Paul ve hastaları arasındaki bu özel ilişkide gizli bir üçüncü göz olmak ister misiniz..? O zaman arkanıza yaslanmayın ve normal bir dizi izler gibi bu diziyi izlemeye çalışmayın 🙂 Elinizde not almanız için lütfen bir kağıt ve kalem de bulundurmayı unutmayın 😉

___o

Bir terapist..

Kendisi de süpervizyon sürecinden geçen; yani aslında bir bakıma yardım alan bir terapist..

Dört danışan/hasta.. Bir haftada fırtınalı beş gece..

HBO&#;nun ′de başlayan ve 3 sezon sürmüş olan bu farklı ve özel yapımının yarım saatlik bölümleri sadece bir psikolog ve hastasının terapi seanslarından oluşuyor.

Evet, her bölüm, bir hastanın psikiyatrist/terapist Paul Weston’ın ev/ofis’ine gelişiyle ve belki de hayatta kendini en güvende, en ait hissettiği o koltuğa oturmasıyla başlıyor ve yaklaşık yarım saat boyunca süren seans sonunda bitiyor..

Görünürde sessiz, sakin ama özünde oldukça fırtınalı bir dizi, farklı bir deneyim &#;In Treatment.&#;

Bu diziyi izlerken, sadece bir dizi olarak değil gerçek anlamda bana birçok mesleki bilgi ve deneyim kazandıracak bir yapıt olarak; bazen notlar alarak, bazen araştırmalar yaparak, bazen de meslektaşlarım ile tartışarak izlemeye çalıştım.

Her bölümde beni etkileyen ve önemli gördüğüm notları ve diyalogları buradan sizlerle de paylaşmak istiyorum..

Evet hazır mısınız?..

Paul&#;e özellikle mesleki ve etik anlamda zor anlar yaşatan güzel danışanımız Laura, intihara girişiminde bulunan ve yine zorlu bir ergen olan Sophie, narsistik sınırları zorlayacak kadar başarılı olan ama bir görevinden dolayı büyük bir suçluluk duygusu yaşayan, küçüklüğündeki özellikle babası ile ilgili çatışmalarını çözümleyememiş olan pilot Alex ve sarsılmış bir evliliğe sahip çiftimiz Jack ve Amy ile Paul&#;un ofisinde zorlu ve bir o kadar da gizemli bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Tabiki de hastaları ve özel hayatındaki problemleri çözümleyebilmek adına Paul&#;un bir başka terapist olan Gina ile olan süpervizyon seanslarını da unutmamak gerekir..

In treatment 1/1 (Laura)

&#;Laura, ben senin terapistinim,
ben bir seçenek değilim..&#;

In treatment 1/4 (Jake&Amy)

&#;Sorumluluğu bana mı yüklemeye çalışıyorsunuz..? biz sizin gerçeklerle yüzleşirken duygularınızı ortaya çıkarmanıza yardımcı oluruz.. sadece bu..&#;

In treatment 1/7 (Alex)

&#;Suçluluğu beyaz adama bırakın, ona gücümüz yetmez..&#;

-Arkadaşının cenazesinde suçluluk duyup duymadığını düşünmen, aslında ona değer verdiğinin göstergesiydi..&#;

In_Treatment_Season_2_Custom-[cdcovers_cc]-front

In treatment 1/8 (Sophie)

&#;Bazı insanlar neden terapiden korkarlar?&#;

-Çünkü, ne keşfedeceklerinden korkarlar,
Bu onların derinlerindedir;
Terapinin, onların yaralarına dokunabileceğinden korkarlar..

In treatment 1/10 (Gina-Süpervizyon seansı)

(danışanın terapiste karşı duygusal ilgi duyması)

&#;Bu etkileşim, terapinin kaçınılmaz bir parçasıdır.
Bunları görmezden gelirsen eğer, vereceğin mesaj &#;duyguların tehlikeli ve ahlaksız olduğu&#;dur..&#;

In treatment 1/15 (Laura)

-Doğru şartlar altında yakışıklı bile sayılabilirsin..
-Hangi doğru şartlar??
-Issız bir adada, bilincim kapalıyken..

(Her zaman da dizi ile ilgili mesleki paylaşım olmayabilir;)

In treatment 2/16 (Mia)

Paul&#;dan beklenmedik bir şekilde gelen üst üste duygu yansıtmaları 😉

&#;Duyguların yansıtılması, danışanın duygularının açığa kavuşturulmasına ilişkindir.

Bu terapötik beceri, danışanın duygularını belirginleştirmeye ve psikolojik danışmanın duygularını doğru algılayıp algılamadığını denetlemeye yarar..&#;

In treatment 2/17 (April)

___n&#;Sen medyum değilsin April.
Geleceği göremezsin.
Bunu belki kontrol da edemezsin..
ama şu anda bu geleceğin içinde olmak isteyip istemediğine karar verebilirsin..&#;

In treatment 3/1- (dizideki favori karekterim Sunil 🙂 )

(Psikoterapi&#;ye yönelik kültürel yargılar ve ilaç kullanımı üzerine)

-ilaç kullanıyor musunuz?
-Evet.. Effexor kullanıyorum ama pek işe yaramıyor.
-Psikoaktif tedavi çok etkili olabilir, ama ben ilaçların konuşma terapisiyle yani psikoterapiyle bir arada alınmasını öneriyorum.
-Bengal kültüründe terapi utanç verici birşey olarak kabul edilir ve sadece gerçekten deli insanlar için uygundur..
&#;
-Peki, Mr. Sunil ilaçların bir etkisi olmadığından emin misiniz?
-Benim açımdan yüzde yüz eminim tıbbi olarak Dr Weston, çünkü onları saksıya funduszeue.info Siroi çiçeği, dünyanın en mutlu çiçeği oldu, nasıl serpildi nasıl.. 🙂

&#;Inception / Başlangıç ()

Başlangıç (İng:Inception), Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bilim kurgu türündeki ABD filmidir. 8 Temmuz tarihinde İngiltereprömiyeri yapılmıştır.[1] Film yayınlanmasından kısa bir süre sonra son 25 yılın en iyi filmleri arasında gösterilmiştir.

&#;Size filleri düşünmeyin desem ne düşünürsünüz?&#; &#; 😉

Gerçekten de bir şeyi düşünmemeye çalışmak, düşünmeye çalışmaktan çok daha zordur..
Düşünmemeye çalışmak, onu çok daha fazla düşünmeyi doğurur aslında&#;

&#;

-ben dokuz yaşındayken babam öldü..
+Babanız öldüğünde neler hissettiniz?
-Bilmiyorum sadece 9 yaşındaydım, sanki bir anda sizinle geri kalanlar arasında bir farklılık vardı. Etrafıma baktım, hayat sanki eskisi gibi devam ediyordu. Ama eskisi gibi değildi..
Amcam yardım etti, ziyaret ederdi, en azından dinlerdi..
(Patch Adams filminden)

. . . . . . . .

Caroline, ilişkiler biter. Bu, hayatın bir parçasıdır. Önemli olan (biten bu ilişkiye/bu ilişkinin bitmesine nasıl bir anlam yüklediğimiz-kendimize, diğerlerine, dünyaya ve geleceğe) (sonrasında) /bittiklerinde ne yaptığımızdır..
(Analyze This filminden)

-Doktor, yas bir süreçtir..
(ayrıca psikiyatristin babasının cenazesinde normalin dışında gerçekleştirdiği ona yönelik olumsuz duygularını içeren konuşması)

(Analyze That filminden)

devamı gelecektir.. 😉

Psikolojik Kısa Film/Animasyon

Kara Köpek&#; (black dog)
Modern çağın vebası &#;Depresyon&#;
Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı son rakamlara göre, dünyada milyondan daha fazla sayı bir insan kitlesinin depresyonla mücadele ettiğini ve bunların intihar girişimi sonucunda %15’inin ölümle sonuçlandığını biliyor muydunuz?
Depresyona dikkat çekmek için yayınladığı bu kısa animasyonda Dünya Sağlık Örgütü, depresyonun ne olduğunu, depresyonu nasıl teşhis edebileceğinizi ve depresyonu nasıl tedavi edebileceğinizi “Kara Köpek” örneği üzerinden anlatıyor. İşte baştan sona kadar kesinlikle izlemeniz gereken çok güzel bir video “Kara Köpek (black dog)&#;..

 

&#;Otizm Benim Seçimim Değil..&#;
(Otizm, ancak bu kadar güzel anlatılır)
Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Bu belirtiler otizmi, Asperger sendromu gibi daha hafif seyreden otistik spektrum bozukluğundan (OSB) ayırıfunduszeue.info kalıtımsal kökenlidir ancak kalıtsallığı oldukça karmaşıktır ve OSB&#;nin kökeninin çoklu gen etkileşimlerinden mi yoksa ender görülen mutasyonlardan mı kaynaklandığı çok açık değfunduszeue.info vakalarda, doğum sakatlıklarına neden olan etmenlerle yakından bağlantılıdır.

 

&#;Takıntılı İnsan&#;
(OKB)
Bazen küçük sıkıntılar daha büyük sorunlara yol açabilir , nasıl mı..?

 

Psikolojik Danışmanlık/Terapistlik
Psikolojik Danışmanların/Terapistlerin neler yaşadığını anlatan  güzel bir animasyon..

 

Generalized Anxiety Disorder
(Yaygın Anksiyete Bozukluğu)

 

&#;In Between&#; (İçinizdeki Yabancıya Dur Deyin!)
Sosyal kaygı, kaçınma ya da bir eylemin gerçekleştiği durumlarda sıkıntı duyma, kişinin olağan günlük işlerini, mesleki ya da eğitimle ilgili işlevselliğini, toplumsal etkinliklerini ya da kişilerarası ilişkilerini bozan durum şeklinde tanımlanmaktadır.
Kişinin başkalarınca değerlendirileceği birden çok durumdan sürekli korkma; aşağılanacağı, utanç duyacağı ya da gülünç duruma düşecek biçimde davranacağından korkma durumu olarak da tanımlanabilir.

izlenecek psikoloji film önerileri: ne izleyelim?

Unutulmayacak psikoloji film önerileri ne izleyelim? Unutulmaz psikoloji bozan filmler inceliyoruz. Ailecek izlenecek filmler içinde kaçırmayacağınız en iyi psikolojik gerilim filmleri için 10 harika önerimiz var. Beyin yakan psikolojik filmler hangileridir? Mutlaka izlenmesi önerilen en iyi film önerileri olan psikolojik filmler hangisidir? Hangi psikoloji film önerileri izleyelim? Psikoloji bilimi ile ilgilenenler için 10 alternatif psikolojik film nelerdir? Kaçırılmayacak psikolojik filmleri izlemek için, önerileri mutlaka izlemelisin. En güzel psikolojik filmler ve en iyi filmleri listesi hangileridir?

Film yapımında ruh hali, duygusal ortamın kendisidir.

Psikologlar, insan doğası ve davranışı hakkında birçok teori ortaya attılar. Bazıları insanların doğası gereği iyi olduğunu düşünürken, diğerleri doğamız gereği bencil olduğumuza inanıyor. Sanat genellikle hayatı taklit eder ve bu nedenle, psikolojik rahatsızlıkları tasvir eden filmleri izleyerek akıl hastalarının karşılaştığı mücadeleleri anlayabilirsiniz. Bazen en ürkütücü filmler, seyirciyi devasa bıçaklı bir katilden korkutan filmler değil, her birinin içindekilerden korkmalarına neden olan filmlerdir.

Beğenilen en iyi psikolojik filmler önerileri

Bir olay örgüsünün, ortamın veya filmin izleyiciye nasıl hissettirdiğidir ve iyi ve başarısız bir yapım arasındaki fark anlamına gelebilir. Başarısız bir film, istemeden duygudan yoksundur; daha çok gerçeklerin bir derlemesi gibi geliyor. Başarılı bir filmin duygusal bir etkisi vardır.

Bir psikoloji filmi ve onun paranormal sahneleri, bir sinema koltuğunda insanı durmadan titretebilir. Psikolojik gerilim filminin dehşetinin gelmesi daha uzun sürer ve gitmesi çok daha uzun sürer. Bunlar sizinle birlikte kalan korkulardır. Gerçek suç ve dedektif filmleri son derece popüler olsa da, bu karanlık hikayelerde, izleyiciyi baştan sona bağımlı tutan, ilişkilendirilebilir ve tahmin edilemez görünen bir şey var.

en iyi psikolojik filmler önerileri

Mutlaka izlenecek en iyi psikolojik filmler &#; en beğenilen psikolojik filmler

En iyi psikolojik filmler ana karakterler genellikle fiziksel güçten ziyade zekalarını kullanırlar. Ancak düşmanları sıklıkla zihinlerinin içinden gelir. Ayrıca, genellikle sınırları sorgulayan, izleyicilerin duygusal durumlarıyla oynayan kaotik ve yoğun bir ortam yaratan ahlaki ikilemlerle karşı karşıya kalırlar. Neyin gerçek neyin gerçek olmadığı konusunda kafanızı karıştıran bir film izlediniz mi? Bu tür bir deneyiminiz varsa, harika bir gerilim filmi gördünüz demektir.

Ruh hali herhangi bir duyguya atıfta bulunabilir ve film yapımında sahneden sahneye değişebilir. Ancak insanlar hikayelerindeki her sahnenin ruh halini ifade edebilmelidir. Ruh hali, filmin amacına ve yazarın anlatmak istediği hikayenin türüne göre belirlenebilir. 

Psikolojide film analizinin amacı, insanların bir film sırasında deneyimledikleri duygu ve düşünceleri anlamaktır.

Film hakkında konuşmak, birçok insan için duygularına uyum sağlamanın basit ve etkili bir yoludur. Filmler üçüncü bir kişinin bakış açısıyla görüldüğü için, müşteriler köklü problemlerle çalışırken inkar duygularının üstesinden gelebilirler. Onlar için film terapisi idealdir. Bu her zaman kolay bir seçenek değildir ve kesinlikle sadece &#;kendini iyi hissetme&#; faktörüyle ilgili değildir. Filmlere tepkilerinden bahseden insanlar, altındaki mutluluğu ve rahatlığı bulmadan önce bu olumsuz duyguları kovduklarında genellikle oldukça mutsuz hissederler. Bernie Wooder

28 Gün filmi inceleme &#; , psikoloji film önerileri

“28 Gün” filminde Sandra Bullock, reçeteli hapları ve alkolü kötüye kullanan bir gazete köşe yazarı Gwen Cummings&#;i tasvir ediyor. Utanç verici bir konuşma yaparak, düğün pastasına düşüp limuzin çalarak ablasının düğününü mahvettikten sonra hapis ya da rehabilitasyonla karşı karşıya kalır.

en iyi psikolojik filmler izle

Gwen rehabilitasyona gitmeyi seçer. İlk başta, tesisin programlarına katılmayı reddediyor, ancak bir şişe hap almak için bacağını kırdığında, yardıma ihtiyacı olduğunu fark ediyor. Bu filmi izlerken, bir rehabilitasyon tesisinde kariyer peşinde koşmaya karar verirseniz, taklit edebileceğiniz iyi danışmanlık becerileri göreceksiniz.

Akıl Oyunları &#; , Psikoloji Film Önerileri

Ünlü oscar ödüllü aktör Russell Crowe, “A Beautiful Mind” filminde John Forbes Nash&#;in zorlu rolünü üstleniyor. Nash&#;in gerçek hayat hikayesine dayanan film, şizofreniden muzdarip olanlar için hayatın ne kadar zor olduğunu ustaca tasvir ediyor. Halihazırda psikoloji okuyorsanız, Nash&#;in bozukluğun ilk belirtilerini fark edebilirsiniz. Film ilerledikçe semptomları daha yoğun hale gelir ve arkadaşlarını ve ailesini etkilemeye başlar. Film, bozukluğu Nash&#;in bakış açısından gösterdiğinden, bu unsur şizofreniden muzdarip olanlarla empati kurmanızı ve onları tedavi etmenizi kolaylaştırabilir.

en iyi psikoloji film önerileri

Kaçırılmaması Gereken psikolojik filmler önerileri 

Bu kişisel gelişim yazısı, psikoloji filmlerinde altta yer alan gizli mesajların ve bilinçaltı psikolojisinin incelendiği, araştırıldığı ve tartışıldığı farklı seviyeleri keşfetmek için kaleme alınmıştır. Filmler ve psikoloji arasındaki ayrılmaz bağ, bir film izlediğinizde neredeyse her zaman insan davranışını birçok yönden şekil ve biçimlerde gözlemlediğinizi düşündüğünüzde barizdir. Kültürel tüketim, bireylere, özellikle de genç nesillere sayısız fayda sağlamaktadır.

Film analizi, psikolojik filmleri altta yatan mesajları için analiz etmeyi içeren bir tekniktir.

Hayali seyahat anlatıları, insanların diğer kültürler hakkındaki algılarını şekillendirebilir ve bu nedenle kültürlerarası yeterlilikleri geliştirmek için faydalı araçlardır. Psikolojiyi analiz etmek, aslında en korkunç şeydir. Güçlü bir kalp yaratabilir ve kendine hakim olamayan bir insanı yok edebilir. Psikolojik filmler, çeşitli psikolojik olayları filmlerin sesi, ışığı ve gölgesi aracılığıyla doğrudan insanlara sunar. Ailecek izleyeceğiniz film önerilerimiz hemen şu linkte:

 🎬  Ailecek Mutlaka İzlenecek Filmler Listesi  🚩

Başlangıç ​​Filmi İncelemesi &#; , 📽️ psikolojik filmler için öneri

Bu psikolojik filmler içinde yönetmen koltuğunda Cristopher Nolan&#;ın Başlangıç kitabının karmaşıklığı öyle ki son yıllarda anlaşılması en zor psikoloji filmi biri olarak kabul ediliyor. Başlangıç filmi, izleyicilerin hâlâ kafalarını kaşıyan bir psikolojik gerilim anlatan bir filmdir. Bugün bile, sonunu açıklamaya çalışan teoriler var. Film boyunca, çıkarma sanatında uzmanlaşmış bir hırsız olan Dom Cobb&#;un (Leonardo DiCaprio) hikayesini izliyoruz: o, uyku halindeyken insanların bilinçaltının derinliklerinden değerli sırları çalıyor.

Bu beceri onu kurumsal casusluk dünyasında çok popüler yapmıştır. Lakin aynı zamanda onu her şeyi geride bırakmak zorunda kalan uluslararası bir kaçak haline getirdi. Ancak bir gün Cobb&#;a eski hayatını geri kazanması için eşsiz bir fırsat sunulur, son bir görevde her zaman yaptığının tam tersini yapması istenir: Robert Fischer Jr.&#;ın bilinçaltına bir fikir yerleştirmek. (Cillian Murphy)

en iyi psikolojik film önerileri

Filim bir şirket sahibinin bilinçaltına düşünce ekimi yapmaya çalışan bir grup son derece profesyonel &#;rüya sanatçısı&#; hakkındadır. Klişe olay örgüsü türün içine dağılmış gibi görünse de, bazı psikolojik gerilim filmleri kararlarını yoruma açık şekilde izleyiciye bırakmayı sever. Inception Başlangıç gibi psikoloji filmi bu kadar sık ​​tekrar ziyaret edilmesinin ve hayranların her yeniden izleyişte farklı cevaplar aramasının ana nedeni de budur. Yüzeydeyken, hayal gücümüzü çılgına çeviren şey bizim yorumumuz olsa da, Inception filmi tasvir ettiği rüya dünyasının bizi kendi dünyamızdan alıp filmin içine çekmesiyle benzersizdir, mutlaka izlemenizi öneririm.

Zindan Adası Filmi İncelemsi- , psikolojile ilgili filmler öneri

Shutter Island, imdb puanı yüksek filmler arasında yer alan ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir film. Denis Lehane&#;nin aynı adlı romanından uyarlanan, Martin Scorsese&#;nin yönettiği bu film, Leonardo DiCaprio ve Mark Ruffalo&#;yu canlandırıyor ve birçok ödüle aday gösterildi ve birçoğunu kazandı. Bu film sizi gerçekliği sorgulamanıza ve askıda bırakmanıza neden olan komplolar ve kokuşmuş paranoyalarla dolu, tuhaf bir psikolojik filmdir. Çarpıcı görseller sunarken, insan psikolojisi açısından ilginç felsefi sorularla meşgul olan akıllı bir kara film arıyorsanız, çok fazla bir şey vermeden izleyebilirsiniz.

Korkunç sırlar, gerçeğin rahatsız edici bir habercisi olacak şekilde bir sunulmaktadır!

Film, Ashecliffe Psikiyatri Hastanesi&#;nde tehlikeli bir kadın suikastçının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasını araştırmak için Shutter Adası&#;na gelen ajan Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve ortağı Chuck Aule&#;nin (Mark Ruffalo) hikayesini takip ediyor. uğursuz Dr. John Cawley (Kingsley) tarafından yönetilen rahatsız suçlular. Bu ikili çok geçmeden buranın rahatsız edici pek çok sırrı olduğunu ve adanın hastalardan bile daha tehlikeli bir şey sakladığını keşfedecektir.

en iyi psikolojik filmler önerileri

Yeni en iyi psikolojik filmler öneriler: psikoloji bozan filmler

Filmler çoğumuzu güçlü bir şekilde etkiler çünkü görüntülerin, müziğin, diyalogların, ışıklandırmanın, sesin ve özel efektlerin birleşik etkisi derin duygular uyandırabilir ve yaşamlarımız üzerinde düşünmemize yardımcı olabilir. Kendi yaşamlarımızı, çevremizdekilerin yaşamlarını ve hatta toplumumuzun ve kültürümüzün nasıl işlediğini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilirler.

Gestalt psikolojisi, dünya algımızın insanların onu nasıl organize etmek istediğine bakarak açıklanabileceğini söyleyen bir teoridir. İnsanların olayları nasıl algıladıklarına ve onlar hakkında ne düşündüklerine bakar. Film yapımcıları, genellikle Gestalt psikoloji filmi etkilenen düşünce ve fikirleri iletmek için belirli teknikler kullanırlar.

izlenilmesi gereken psikolojik filmler

Politik ve manevi konulara da ışık tutabilirler, arınma ve bakış açısı sağlayabilirler ve gözlerimizi yeni düşünme, hissetme ve hayatımızı sürdürme biçimlerine açabilirler. Filmlerin iyileşmek, büyümek ve değişmek için gücünden yararlanmanın birçok yolu vardır. Filmler, psikoterapi ve danışmanlığa ek olarak ve kendi başlarına kullanılmıştır.

Kayıp Kız film analizi &#; , psikoloji ile ilgili filmler öneriler

Bu film, evliliği uzun süredir başarısız olan Amy Dunne (Rosamund Pike) ile evli eski bir gazeteci olan Nick&#;in (Ben Affleck) hikayesinde derinleşiyor. İlişkilerini iyileştirmeye ve yeniden yüzdürmeye çalışan çift, fikir başarılı olmasa da bir restoran açmaya karar verir. Bununla birlikte, beşinci evlilik yıldönümlerinin gününde Amy gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.

psikolojik filmleri izle

Sonunda, müfettişlere sunduğu mutlu bir çiftin versiyonu hızla bocalamaya başladığından, kimin suçlanacağına dair tüm şüpheler Nick&#;e düşer. Medya karşısında masumiyetini savunarak duygusuz görünüyor, ancak ilk izlenim gerçek olmayabilir.

Gone Girl, Gillian Flynn&#;in David Fincher&#;ın yönettiği ve Neil Patrick Harris, Tyler Perry ve Carrie Coon&#;un da aralarında bulunduğu tüm yıldızların yer aldığı kitabının film uyarlamasıydı.

Kapan filmi analizi &#; , en iyi psikolojik gerilim filmleri

Siyah komedyen Jordan Peele&#;nin yönetmen koltuğunda olduğu Get Out, eleştirmenler tarafından son derece iyi karşılanan bir psikoloji filmi önerisidir. Beyaz kız arkadaş Rose&#;un ailesi Chris&#;ten çok memnun olduğu için toplantı kısmen normal bir şekilde devam ediyor. Şimdi, genç bir Afrikalı-Amerikalı adam olan Chris (Daniel Kaluuya, Sicario) ve genç beyaz bir kadın olan kız arkadaşı Rose (Allison Williams, “Kızlar”) birkaç aydır çıkıyorlar. onu, anne ve babası Missy (Catherine Keener, Captain Phillips) ve Dean (Bradley Whitford, The Cabin in the Woods) ile birlikte ailesinin şehir dışındaki evinde bir hafta sonu kaçamağı için davet eder.

İlk başta, Chris, ailenin aşırı uzlaşmacı davranışını, kızlarının ırklararası ilişkisiyle başa çıkmak için gergin girişimler olarak okur, ancak hafta sonu ilerledikçe, giderek daha rahatsız edici bir dizi keşif, onu asla hayal bile edemeyeceği bir gerçeğe götürür. En iyi psikoloji film önerileri içinde spoiler vermeyeceğiz, lakin bu senaryo mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

psikoloji filmleri önerileri

En iyi psikolojik gerilim filmleri güncel liste incelemesi

Sanat hayatı taklit eder. Ve bu en iyi psikolojik filmler ile günlük yaşamın bir parçası olan psikolojimiz etkileniyor. Sinemaya ilk etapta psikolojiyle ilgili filmler ve heyecan için gittiğimiz söylenebilir. Yeni hikayeler deneyimleme, kendimizi başka birinin yerine koyma, aksi takdirde asla mümkün olmayacak heyecan verici olayları yaşama arzusu. Biz kaçış için can atıyoruz.

Psikolojik gerilim filmleri, dış macera ve tehdide daha az, gerçekliği kavrayışları tehlikeli bir şekilde başarısızlığa yakın olan kahramanların ve kötü adamların iç dünyalarına odaklanır. Bu en beğenilen psikolojik filmler paranoya, kuruntu, fobiler ve istismar hikayeleridir. Çok ihtiyaç duyulan arınmayı sağlarken, korkularımızı açığa vurarak ve bunların ya fethedilebileceklerini ya da en azından gerçek bir geçerliliğe sahip olduklarını açığa çıkarırken izleyicinin endişelerinden yararlanırlar.

Filmler, insan psikolojisi ve davranışı hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz mükemmel bir araçtır. 

Gerilim içerikli psikolojik filmler, sinema tarihinde en iyi film önerileri içinde yer alan gerçekten çılgın psikoloji filmi geleneğine aittir. Türün tanımı bile tutarlılığı reddediyor; bir şekilde bu filmler  korku , gizem ve hatta  aksiyon filmleri olabilir,  ancak hepsi aynı düzenleme ilkesi altında birleşir: Her zaman zihinsel olarak işkence görmüş karakterler veya rahatsız edici bir şekilde gerçeklikten uzaklaştırılmış durumlar vardır. Kalp atış hızınızı yükselten ve sizi gerilim yüklü bir korkuyla dolduran bir intikam fantezisi veya politik bir drama muhtemelen psikolojik bir gerilimdir. ( Kaynak 📚 Brain Connect , 1 ( ) , s. &#; )

unutulmaz en iyi film önerileri ve en iyi psikolojik gerilim filmleri

İster hırslı bir psikolojik gerilim hayranı olun, ister zaman geçirmek için akıllara durgunluk veren bir film bulmaya çalışıyor olun, sizler için incelediğimiz psikoloji filmi hepsini izlemenizi öneririz. Film izleyerek kaçış, hepimizin takdir edebileceği bir şeydir. Kötü mü hissediyorsun? Aç hemen bir film.Nostalji peşinde mi? Klasik bir eski Türk sineması filmi izleyin. Ancak bazen kendi aklımızla uğraşmak en iyi eğlence şeklidir ve psikolojik gerilim filmleri bu durumun en güzel halidir. Psikoloji filmi deneyimlerimizin yaygın yoğunluğu ve içeriklerinin yaygın olarak erişilebilmesi etkilidir.

Gerilim ve psikolojik filmlerin gerçekliğin yanılsamaları olarak deneyimlendiği sezgisinin muhtemel kaynaklarıdır. Ekrandaki karakterler ve olaylarla olan ilişkimiz çarpıcı bir şekilde çekici gelebilir. Bazı izleyicilerin bu tepkiyi açıklayabileceklerine inanmalarının tek yolu, sinema dışındaki hayatı deneyimlerken filmleri deneyimlediğimiz fikrini harekete geçirmek olabilir. Yani, bir gerçeklik yanılsaması yaşıyor olmalıyız.

Psikolojide film analizinin amacı, insanların bir film sırasında deneyimledikleri duygu ve düşünceleri anlamaktır.

Psikoloji açısından film analizi nedir? Psikologlar, insan doğası ve davranışı hakkında birçok teori ortaya attılar. Bazıları insanların doğası gereği iyi olduğunu düşünürken, diğerleri doğamız gereği bencil olduğumuza inanıyor. Bir teoriye göre, insanlar her iki duyguyu aynı anda deneyimlediğinde dopamin salgıladığı için korkuyu zevkle ilişkilendirdiği için oluyor. Eğer psikolojik filmler ilginizi çekiyorsa, sizler için özetlerini derlediğimiz filmleri mutlaka incelemenizi öneririz.

😻  Schrödinger&#;in Kedisi Denklemi Nedir?  😻

Beyin yakan psikoloji film önerileri ve psikolojik gerilim filmleri

Filmlerin meydan okumasını seven izleyiciler, psikolojik gerilim türünde sevecek çok şey bulacaktır. Ortalama bir gerilim filmi sizi heyecanla koltuğunuzun kenarında tutacak olsa da, psikolojik gerilim filmleri, neyin gerçek olduğunu sorgulamanıza neden olan ekstra bir zihin bükücü unsur ekler. Sinema tarihi boyunca psikolojik filmler, gerçek ve el değmemiş yaşamın potansiyel bir kaydı olmuştur. Bu nedenle film yapımcıları, bu filmlerin sunduğu olanakları algılayarak, onları önemli bir sinema kategorisine sokmuştur.

Psikolojik filmler gerçeklikten kaçmanın harika bir yoludur.

Filmi izlerken, ekranda yaşananların kurgu olduğunu unutmak ve olayların gerçekten yaşandığına inanmak kolay olabilir. Çok zorlu bir tür olabilse de, ana akım başarıya dönüşen ve eleştirel beğeni toplayan birçok psikolojik gerilim filmi var. Elbette hak ettiği kitleye ulaşamayan daha küçük örnekler de var. Ancak kafanızı karıştıracak bu gizli mücevherleri yakalamak için her zaman bolca zaman vardır.

Joker Karakteri İnceleme &#; , Psikoloji Film Önerileri 

Joker , &#;un en çok beklenen filmlerinden biriydi. Yönetmenliğini ve yapımcılığını Todd Phillips&#;in üstlendiği ve DC Comics karakterlerinden uyarlanan film, hayattaki tek motivasyonu insanları güldürmek olan Arthur Fleck&#;in (Joaquin Phoenix) hikayesini konu alıyor. Annesiyle birlikte Gotham&#;da yaşıyor. Gotham şehri suç, işsizlik ve yoksullukla mücadele ediyor. Arthur, uygunsuz zamanlarda kontrolsüzce gülmesine neden olan tıbbi bir rahatsızlığı olan orta yaşlı, zayıf ve solgun yüzlü bir adamdır ve ilaç için sosyal hizmetlere bağımlıdır. Arthur, küçük konserlerde palyaço olarak oynuyor, ancak zihinsel sorunları insanların onu bir ucube olarak görmelerine neden oluyor. Bir dizi trajik olay onu görmezden gelen bir topluma karşı öfkesini tırmandıracak olsa da en büyük hayali seyirci önünde bir komedyen olarak sahne almaktır.

Joker, bizi hem büyüleyen hem de korkutan bir kötü adam karakteridir.

Arthur&#;un, nörolojik hastalık veya beyni etkileyen yaralanmanın neden olduğu, duygusal ifadenin düzenlenmesi bozukluğu olan psödobulbar etkiden veya duygusal inkontinanstan muzdarip olduğunu varsayabiliriz. Arthur, giderek daha olumsuz ve karanlık bir Gotham City&#;de pozitifliğe özlem duyuyor. Geçmişteki ve günümüzdeki çeşitli istismar ve kötü muamele deneyimleri sayesinde, akıl hastalığından muzdarip suçlu bir figüre dönüşür: Joker!

psikoloji filmi izle

Joker&#;in hastalığı nedir? psikoloji bozan filmler incelemesi

Joker/Arthur Fleck&#;in duygu durum ve davranışları DSM-5 kriterlerine göre sergilediği psikopatoloji belirsizdir. Bu durum psikotik bozukluk veya şizofreni tanısını engeller. Semptomların olağandışı kombinasyonu, psikopati ve narsisizm gibi belirli kişilik özelliklerinin karmaşık bir karışımını düşündürür.

Arthur, narsisistik kişilik bozukluğu için DSM-5 kriterlerini karşılamaktadır.

Ayrıca travmatik beyin hasarına bağlı psödobulbar etki belirtileri gösterir. Hem zihinsel bozukluğun hem de nörolojik bir durumun bu belirgin birlikteliği, akıl hastalığını anlamaya çalışan izleyiciler için kafa karıştırıcı olabilir. ( Kaynak 📚Cambridge University Press, BJPsych Bülteni,Cilt 45 , Sayı 6 )

Joker filmi konusu nedir? Psikoloji Film Önerileri

Arthur herhangi bir şiddete başvurmadan önce, özellikle iyileşmekle ilgileniyor. Bu Joker karakteri normatif, sağlıklı kanallar aracılığıyla topluma entegre olmanın yollarını arıyor. Tedaviye uyumludur. Terapi seansını kendi kendine muayene için kullanır, “ödevlerini” yapar ve ilaçlarını düzenli olarak alır. İlaçlarının işe yaramadığına inandığında daha yüksek dozlar ister. Arthur ayrıca, içerdiği zorluklara rağmen işine düzenli olarak iş yaşamına katılmak için çaba sarf ediyor. Günlüğünde şöyle yazıyor: &#;Bir akıl hastalığına sahip olmanın en kötü yanı, insanların sizden öyle davranmamış gibi davranmanızı beklemesidir.&#;

Arthur yardıma ihtiyacı olduğunu kabul etmeye isteklidir, lakin bundan yorulmuş durumdadır.

Joker travmalarıyla şekillenir ve sistem tarafından dışlanıyor. Şüphesiz, ona karşı empatimizi kullanmak sorumsuz ve tehlikeli bir duygudur. Bize kendi kırılganlığımızı, eksikliklerimizi ve zayıflıklarımızı hissettirir.

Oyuncu kadrosu ise Robert De Niro, Frances Conroy, Zazie Beetz ve Brett Cullen gibi oyuncularla tamamlandı. Joaquin Phoenix, Joker&#;deki role yoğun bir şekilde hazırlanmak zorunda kaldı ve ayrıca bir devam filmi için hazır olduğunu da açıkladı , ancak bunun gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyor.

12 Kızgın Adam &#; , Psikoloji Film Önerileri 

18 yaşındaki babasını öldürmekle suçlanan bir davaya dayanan bir drama. Filmde, muhalif bir jüri üyesi, diğer jüri üyelerini davanın mahkemede göründüğü kadar net olmadığına ikna etmeye çalışıyor. Jüri tartışırken, yargılamayla ilgili bireysel önyargıları ortaya çıkıyor.

Bu psikoloji film önerisini neden mutlaka izlemelisin?

Film sosyal psikolojide birçok dersi kapsıyor. Önyargı, uygunluk, saldırganlık, grup etkileşimi, liderlik, ikna ve diğer çeşitli sosyal psikoloji dinamiklerini ele alır. Film, jüri üyelerinin düşünce ve davranışlarının ortaya çıkmasını izlerken hem karakterleri hem de seyirciyi kendi öz imajlarını değerlendirmeye ve önyargılarını sorgulamaya zorluyor. Film ayrıca bir grupta fikir birliği oluşturmak için kullanılan teknikleri, grup dinamikleri içindeki kişiliklerin çatışmasını ve bir kişinin değişimi ortaya çıkarmak için sahip olduğu gücü araştırıyor.

psikolojik filmler

Neden korku içerikli psikolojik filmler izliyoruz?

Bu psikoloji filmlerin doğasında var olan korku bizi daha uyanık mı yapıyor yoksa duyularımızı mı uyuşturuyor? Ya korku psikolojik filmleri bizi korkutmaktan farklı bir amaçla yapılmışsa? Korku filmi terimi kan, vahşet ve şiddetle eş anlamlı hale geldi. Bu nedenle, birçok insan bu tür filmlerin arkasındaki amacın seyirciyi korkutmak olduğunu varsayıyor. Ancak, hepsi bu kadar olmayabilir. 

Aslında korku öğesi yüksek psikolojik filmler, izleyicilerin korkularıyla gerçek hayatta değil de ekranda yüzleşmelerine yardımcı olarak onları tetikte tutmaya yardımcı olan temel bir işlevi vardır. Bir başka neden ise kendi hayatlarımız ve bundan sonra ne olabileceği veya belirli durumlarla nasıl başa çıkacağımız hakkında düşünmemiz için bize hikayeler anlatılmasını seviyoruz. Hepimiz farklı geçmişlere sahip farklı insanlarız, ancak filmler bize bir tür bağlantı veya başka türlü bir bağlantının olmayacağını anlama şansı veriyor.

psikolojik film önerileri

Psikolojik filmler izlemek amigdala bölgesini etkiliyor!

Psikolojik filmlerde korku uyandıran ve anksiyete duygusunu tetikleyen sahneleri izlerken, beyindeki amigdala ve dorsomedial prefrontal korteks (dmPFC) arasında işlevsel bağlantıda artış gözlenmiştir. İnsan beyninde amigdala-prefrontal devre, düşük kaygılı bireylerde gerilim tarafından modüle edilir. İyi karakterize edilmiş bir amigdala-dorsomedial prefrontal devrenin, kaygı sırasında tehdit uyanıklığı için çok önemli olduğu düşünülmektedir.

Kaygı, beklenen tehditlere karşı her yerde bulunan, sağlıklı bir duygusal tepkidir.

Amigdala aktivitesi, kaygının temel özelliklerini yönetir. Prefrontal korteks, yani dorsomedial prefrontal ve anterior singulat korteks ise bu kaygıya cevap olarak yanıt verilmesini sağlar. Amigdala, gerçek bir tehlike olmasa bile, savaş ya da kaç tepkisini tetikleyerek burada da önemli bir rol oynar.

İzleyiciden duygusal bir yanıt alma yeteneği, psikoloji filmi yapımcılarının insanların tasvir edilen konuya yönelik tutumlarını etkilemesine, onları konu hakkında bilinçli hale getirmesine veya belirli bir kişiye sempati uyandırmasına olanak tanır. ( Kaynak 📚 Elsevier &#; Biyolojik Psikiyatri Küresel Açık Bilim, Mart )

Memento- , Psikoloji Film Önerileri 

Leonard Shelby, karısının cinayetini önlemeye çalışırken başından yaralanan bir sigorta müfettişidir. Şimdi anterograd amneziden muzdarip ve karısını öldürdüğünü düşündüğü adamı avlamak için notlar ve dövmeler kullanıyor, hatırladığı son şey bu.  Leonard&#;ın durumu, anılarını ve birkaç dövmesi gibi, karısını öldüren adamı bulmaya çalışırken önceki etkileşimlerini hatırlamak için kendini bıraktığı ipuçlarını gösteriyor. birkaç dakikada bir kendini yeniden yönlendirmesi ve nerede olduğunu ve ne yaptığını sorması gerekiyor.

O adamı bir cinayet gizeminin ortasına yerleştirmek ustaca bir komplodur. En iyi psikoloji filmi onun bakış açısına göre kurgulamak, yani hikayeyi sahne sahne ters sırayla anlatmak,çok başarılı bir psikolojik filmler tekniği olarak izliyoruz.

memento film izle

Memento filminde, sıralanmamış bir anlatı yapısının tekniğini öğrenerek, hatırlamamız gereken bir örüntü kullanılıyor. İşte bu nedenle Memento filmi, yönetmen Christopher Nolan&#;ın belki de yönetmenin en büyük harikasıdır. Döngüler ve geri dönüşler, ihanetin ve yararsızlığın trajik bir dramında kahramanın benzersiz psikolojik analizini izliyoruz.

Bu psikolojik filmler önerisi neden beyin yakıyor?

Film kısa süreli hafıza kaybıyla ilgileniyor ve bir seferde birkaç dakikadan fazla hatırlayamayan biri için deneyimin nasıl olacağı konusunda (en azından Hollywood standartlarına göre) inanılmaz derecede doğru. Bu büyüleyici bir film çünkü aynı anda duygusal olarak ilgi çekici bir hikaye yaratırken bilişsel unutma hissini neredeyse taklit ediyor. Memento, hafızanın ve gerçekliğimizi nasıl şekillendirdiğinin harika bir gözlemidir. Oscar ödüllü bu psikolojik gerilim filminde kısa süreli hafıza kaybı tasviri, belki de şimdiye kadar yapılmış tüm filmlerin en iyisidir. Hatırlama çaresizliği, kafa karışıklığı ve sonuçta ortaya çıkan ham duyguları işlemektedir.

Gesltalt nedir? Gestalt kuramı nedir? Gestalt ilkeleri nelerdir?

Gestalt kuramı nedir? Kuram olarak gestalt ne demek? Gestalt kuramı psikolojisi, dünya algımızın insanların onu nasıl organize etmek istediğine bakarak açıklanabileceğini söyleyen bir teoridir. İnsanların olayları nasıl algıladıklarına ve onlar hakkında ne düşündüklerine bakar. Bunu yapmanın bir yolu film formu veya sinematografidir.

İnsan zihninin en karanlık köşelerinde son derece rahatsız edici bir şey var ve bu sayfada incelediğimiz filmlerde iyi sergilenmiştir.

Film yapımcıları, genellikle Gestalt psikolojisinden etkilenen düşünce ve fikirleri iletmek için belirli teknikler kullanırlar. Gestalt psikologları, insanların nasıl algıladıklarını ve ardından duyusal bilgileri anlamlı bütünler veya gestaltlar halinde organize ettiklerini inceler. Korku filmleri genellikle hayaletler, hortlaklar ve her türden canavarla doludur, ancak bazıları diğerlerinden çok daha fazla akıllara durgunluk verir.

gestalt kuramı nedir ilkeleri

Psikolojik filmleri gestalt kuramı ilkeleri yönetir!

Herhangi bir türde film izlemek beyin kimyamızda bazı duygusal değişikliklere neden olabilir. Adrenalin veya dopamin kimyasalları artabilirken, heyecan verici sahnelere veya mutlu sonlara tepki olarak serotonin seviyeleri düşebilir. Peki bu bizi nasıl etkiler? Filmler genellikle insanların iyi davranışları için ödüllendirildiğini ve kötü eylemler için cezalandırıldığını gösterir; bazen bu cezalar, yakın birini kaybetme, hapsetme veya ölüm gibi aşırı ve yaşamı değiştiren cezalardır.

Karakterlerin görüntüleri ve sesleri, çeşitli taklit süreçlerini harekete geçirirken, hareketlerin, seslerin, renklerin, boşlukların ve dokuların “doğrudan etkileri” önemli duygusal ve fizyolojik etkilere sahiptir. Filmler ayrıca &#;daha yüksek&#; duygusal tepkilerortaya çıkarabilir, bunlardan biri genellikle &#;ruh hali&#; olarak adlandırdığımız birleşik veya tutarlı bir duygusal deneyimdir.

son yılların en iyi psikolojik filmler listesi

En iyi psikolojik gerilim filmleri türlerine sadıktır: gerilim dolu ve zekidirler. Karakterler gerilimli ortamlarla karşı karşıya kalırken izleyicileri zihinlerini genişletmeye zorlarlar. Bu gerilim filmleri sadece izleyicilerin zihninde oyun oynamakla kalmaz , aynı zamanda ruhumuzu da bozar ve bizi hiç görmediğimiz beklenmedik sürprizlere karşı savunmasız bırakır. Bu filmler ne kadar karmaşık olursa, onları analiz etmek de o kadar karmaşık olabilir. Ancak bu türde bir film için her şey bir araya geldiğinde hatırlanmayı hak ediyor.

Bir korku psikoloji filmi korkunç bir sahneye atlamak bir şeydir, ancak psikolojik gerilim filmleri tamamen aklınızı karıştırmayı amaçlayan bir oyundur. Tüm zamanların en dikkate değer psikolojik gerilim film yapımcılarından biri olan Alfred Hitchcock, gerilim içerikli psikolojik filmler mükemmel bir şekilde tanımlamıştır:

&#;Gerilim&#; ve &#;sürpriz&#; arasında belirgin bir fark vardır ve yine de birçok resim sürekli olarak ikisini karıştırır. Alfred Hitchcock

Gerçekçi sezgi, belki de yüzeydeki akla yatkınlığına rağmen tuhaf bir sezgidir. Film deneyimlerimizin yaygın yoğunluğu ve içeriklerinin yaygın olarak erişilebilirliği, filmlerin gerçekliğin yanılsamaları olarak deneyimlendiği sezgisinin muhtemel kaynaklarıdır. Ekrandaki karakterler ve olaylarla olan ilişkimiz çarpıcı bir şekilde çekici gelebilir. Günlük işlerde bu kadar açık sözlü olacak kadar şanslı olmalıyız. Kısacası, psikolojik filmlere verdiğimiz yinelenen tepkilerin çoğu, sıradan bağlamlarda sergilediğimiz davranışla o kadar uyumsuz ki, sözde bir &#;gerçeklik yanılsaması&#; deneyimiyle açıklanması pek mümkün değildir.

en iyi psikoloji filmleri izle psikoloji film önerileri

Dövüş kulübü filmi inceleme, &#; Psikolojik filmler listesi

Yönetmen David Fincher psikolojik gerilim filmlerine yabancı değildir. yapımı Dövüş Kulübü psikoloji filmi kült klasiktir. Bu filmde bir dizi yıkım, on yılı tanımlayan büyük bir olay örgüsü ve Edward Norton ve Brad Pitt&#;in performanslarındaki iki karmaşık, ancak benzer karakterin çok karakterli bir çalışması vardır. Zodiac ve Gone Girl gibi filmlerle Fincher, psikolojik gerilim türündeki ustalığını kanıtlamıştır. Ancak zamana karşı mümkün olan en iyi şekilde direnen filmi Dövüş Kulübü&#;dür. Oyunculuk, müzik, karanlık ama görsel olarak çarpıcı ton ve çok daha fazlası dahil olmak üzere bu filmde her şey bir araya geliyor.

Joe karakteri, yaşam gerilimini azaltmak için gerçek bir &#;dövüş kulübü&#; kuruyor.

Ancak, zaten yok olan bir zihinsel karakter yeni arkadaşlar ve etkileşimlerin ortasında sarmal oluşturmaya başlıyor. Seyirciler olarak kendi psikozumuzu sorgulamaya başlarız. Dövüş Kulübü , The Shining ve Psycho gibi bazı sinema klasikleriyle tarihsel olarak örtüşmese de, film, türün ve sinemanın büyüklüğü içinde kendi yolunu açan bir film dışında, türü diğerlerinden farklı olarak konumlanıyor.

Saatli bomba uykusuzluk hastası Norton ve kaygan bir sabun satıcısı Pitt, ilkel erkek saldırganlığını şok edici yeni bir terapi biçimine yönlendirir. Konseptleri, her kasabada oluşan yeraltı &#;dövüş kulüpleri&#; ile yakalanır, ta ki duyusal bir eksantrik karakter (Bonham Carter) yoluna çıkana kadar. O noktadan itibaren psikoloji film içinde travma ve dağılmaya doğru kontrol dışı bir sarmal ateşleniyor. Dövüş Kulübü filmi sizi içine çekiyor, önyargılarınıza meydan okuyor, dünyanızı sallıyor ve sizi güldürüyor. ( Kaynak 📚 Rolling Stone dergisi )

Kaçırılmayacak psikolojik korku gerilim filmleri önerileri 

Bize gerçek kabuslar veren psikolojik korku gerilim filmleri izlemek zorlu bir şeydir.  Ancak, kendi zihnimizin karmaşıklığını araştıran psikolojik gerilim filmleri söz konusu olduğunda, bu tamamen farklı bir korku düzeyidir. İşte bu durum psikoloji filmlerini daha eğlenceli hale getirir. Psikoloji filmleri, gerçek insan deneyimlerine dayanan problemlerin, kavramların ve teorik ilkelerin harika örneklerini sunar. Psikoloji içeriği için dikkate değer bir ortam oluştururlar ve basitçe açıklanmayan veya tanımlanmayan karmaşık kavramlar için olağanüstü bir kaynak gösterirler. Beyin dalgalarımız meditasyon ile nasıl değişiyor? Pleiades meditasyon ve beyin dalgaları değişimini şu linkte inceleyebilirsiniz: Pleiades meditasyon nedir?

Psikolojik filmler ve gerilim filmleri herkesin keyif alabileceği türden filmlerdir.

Bazı insanlar korku psikoloji filmlerini veya romantik komedileri sevmez ama konu en iyi psikolojik gerilim filmleri olduğunda izleyicilerin aldığı beklenti ve heyecanı inkar etmek zor. Bu alt tür ile izleyiciler, kahramanların, kötü adamların ve hatta doğaüstü yaratıkların zihinlerini keşfeden bir maceraya atılıyor. İzleyiciyi düşündürüyorlar ve bu yüzden çok çekiciler. Filmler genellikle insanların iyi davranışları için ödüllendirildiğini ve kötü eylemler için cezalandırıldığını gösterir.

Guguk Kuşu &#; , Psikolojik Filmler Önerileri

Usta oyuncu, oscar ödüllü Jack Nicholson, “ One Flew Over the Cuckoo&#;s Nest ” filminde Randle McMurphy rolünde inanılmaz bir performans sergiliyor. McMurphy bir suçludur ve hapishaneden kaçmak için akıl hastanesinde zamanını geçirmenin daha kolay olacağına inandığı için delirdiğini iddia eder. Hemşire Ratched yanıldığını kanıtlıyor. Danışmanlık kariyeriyle ilgileniyorsanız, bu film size geçmişe ve akıl hastanelerinin elektroşok tedavisi kullanarak zihinsel bozukluklardan muzdarip kişilere nasıl kötü davrandığına dair bir fikir verecektir. Filmde personel, uygun olmayan grup psikoterapi tekniklerinden de yararlanıyor. McMurphy, kurumun korkunç koşullarını deneyimlediğinde, diğer hastaları bir isyana yönlendirir.

psikoloji filmleri öneri psikoloji film önerileri

Film, psikoloji uzmanları tarafından eleştirilen birçok filmden biriydi. Ve kaynak materyalden büyük ölçüde sapıyor. Ancak kitabın kendisi, kültüre sonsuza kadar kazınmış lise okuma listelerindeki yerini aldı. Ayrıca Kirk Douglas&#;ın Randle oynadığı bir sahne oyununa dönüştürdüler. Aslında onu gerçek bir akıl hastanesinde filme aldılar ve çok otantik oldular. Kirkbride Planı, birçok hastanenin hastalara bakmaması veya sayıları çok yüksek olduğu için hastalara daha eşit ve özenli davranmak için başlatıldı. Yine de hastaların kötü muamelesinden ve sistemin kendi başarısızlığından bahseden mükemmel bir film. Akıl sağlığına bugün her zamankinden daha iyi bakılıyor. Film, psikiyatrik uygulamaları bile daha iyiye kaydırdı.

Sıradan İnsanlar &#; , Psikoloji Film Önerileri

Aile danışmanlığı almayı düşünüyorsanız, “Ordinary People”ı izlemek için zaman ayırdığınızdan emin olun. Filmde Timothy Hutton, Mary Tyler Moore ve Donald Sutherland rol alıyor. Timothy Hutton, ağabeyinin hayatını alan bir tekne kazası nedeniyle hayatta kalanların suçluluk ve travma sonrası stres bozukluğundan veya TSSB&#;den muzdarip Conrad rolünü oynuyor. Conrad intihara teşebbüs ettikten sonra, ailesi onu bir akıl hastanesine gönderir.

psikoloji filmleri izle psikoloji film önerileri

Eve döndükten sonra Conrad, ailesindeki gerginlik nedeniyle iyileşmek için mücadele eder. Film, çocuğunu kaybeden bir ailenin yaşadığı parçalanmayı derinlemesine incelediği için filmi izlerken grup terapi tekniklerini de inceleme şansına sahip olacaksınız. Bu film, gerçekçiliği ve fantastik performansları, özellikle de Timothy Hutton&#;ınkiyle son derece etkileyici.

Hayatı Yakala &#; , Psikoloji Film Önerileri 

Başrollerini Adam Sandler, Don Cheadle ve Jada Pinkett Smith&#;in paylaştığı “Reign Over Me”, PTSD ve yoğun yas gibi psikolojik sorunları konu alan bir film. 11 Eylül saldırılarının ailesini ele geçirmesinden sonra, Adam Sandler&#;ın karakteri Charlie Fineman kendini izole eder. Şans eseri, Charlie üniversiteden oda arkadaşı Alan Johnson ile karşılaşır ve iki adam arkadaşlıklarını yeniden alevlendirir.

psikoloji film önerileri

Alan&#;ın yardımıyla Charlie geçmişteki kayıplarıyla başa çıkabilir ve hayatını yeniden kurmaya başlar. Danışmanlıkta bir kariyer düşünüyorsanız, film size TSSB&#;ye ve bunun bir kişinin hayatını nasıl değiştirebileceğine ilk elden bir bakış sağlayacaktır.

beyin yakan psikoloji film önerileri! psikoloji bozan filmler

Mutlaka izlemelisiniz: psikolojik film öneri

Otizm bozukluklarını kapsayan psikolojik filmler arıyorsanız, &#; What&#;s Eating Gilbert Grape&#; aynı zamanda otizm yaygın gelişimsel bozukluk hayat hikayesini anlatan bir filmdir. Film, ailelerin otizmli çocukları olduğunda karşılaştıkları zorlukları doğru bir şekilde tasvir yer aldığı, harika bir filmdir.

Yeşil Kitap, Afro-Amerikalı bir piyanistin kendisini mekanlarına götürmesi için bir İtalyan-Amerikalı fedai tuttuğu bir psikolojik filmdir. Irkçılığı, grup aidiyetini, yalnızlığı, alkolizmi ve dostluğu ele alan, insanın içini ısıtan güzel bir film.

Dövüş Kulübü, dissosiyatif kimlik bozukluğunun değişik bir tasviridir. Bununla birlikte, akıl sağlığı sorunları, uykusuzluk ve bunların diğer insanlarla ilişkiler üzerindeki etkileri için harika bir metafor. Film ayrıca, anlatıcıyı iyi bir yaşam kalitesine sahip olmayan hasta bir adam olarak betimlediği için, zehirli erkek karakterini başarıyla vurgulamaktadır.

Sizler için etkili ve mutlaka izlemenizi önerdiğimiz en iyi psikolojik filmler önerilerimizi derledik. Ailecek izlenecek filmler için esaretin bedeli, yeşil yol, zindan adası, akıl oyunları filmleri listesi yanı sıra, sizlerin katkılarından memnuniyet duyarız. Mutlaka izlenmesini önerdiğiniz, imdb puanı belki yüksek olmayan filmleri izlemek için sizin beğendiğiniz psikoloji filmleri hangileri?? Aşağıya yorumlar bölümüne iyi film önerileri ve sizce kaçırılmayacak filmler arasında yer alan psikolojik filmler eklerseniz, harika katkı sağlarsınız.

İyi seyirler, keyifli zamanlar dilerim.

👨‍⚕️ Dr. Bora Küçükyazıcı
Tıp Doktoru 🧠NöroPsikoloji PhD

🏥 Brain Center ® İstanbul
🍀 Kişisel Gelişim Merkezi
Ritim İstanbul AVM, Maltepe &#; İstanbul 🌍

doktor bora küçükyazıcı

Psikolojik Danışmanların izlemesi gereken Film

 

1. 3 Idıots: Eğitim Sistemi Eleştirisi Fmdb: 10
2. Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) : Şizofreni Fmdb: 9
3. American History X : Ön Yargı, Irkçılık Fmdb: 8
4. Antwone Fisher : Bitirilmemiş İşler Fmdb: 8
5. Babamın Penguenleri: Aile İçi İlişkiler Fmdb:
6. My Name İs Khan: Asperger Sendromu My Name İs Khan And I Am Not Terrorist. Fmdb:
7. Black: Özürlü Kızın Eğitimi – Öğretmen-Öğrenci İlişkisi- Herkes A,B,C İle Başlar Sen B,L,A,C,K İle Alfabeye Başlayacaksın. Hayat Bir Dondurmadır, Erimeden Tadını Çıkarmak Gerekir. Fdmb:
8. Buz Devri Serisi (Ice Age Series) Fdmb: 9
9. Cennetin Krallığı (The Kingdom Of Heaven) : Kudüsün Fethi Fdmb: 8
Demir Yumruk: Baba – Oğul Aile İçi İlişkiler Fdmb:
Anadolu Kartalları: Türk Hava Kuvvetleri : Fdmb: 8
Ölü Ozanlar Derneği (Dead Society Poets) : Eğitim Sisteminin Eleştirisi Ölüm Anı Geldiğinde Hiç Yaşamamış Olduğunu Farketmemek İçin ‘Carpe Diem’ Fdmb: 9
Dil Chahta Hai (Gönül İster Ki) : Aamir Khan – Arkadaş İlişkileri – Fdmb : 9
Dünyalı: İlginç Senaryo – Fdmb: 8
Akıl Defteri(Momento): Amnezi Tekrar İzle Fdmb: 8
Esaretin Bedeli: Fdmb: 9
Everythings İs İlluminated (Herşey Aydınlandı): Bitirilmemiş İşler Fdmb:
Fanaa: Aamir Khan – “Doğru İle Yanlış Arasında Seçim Yapmak Kolaydır. Asıl Seçim, İki Doğru Ya Da İki Yanlış Arasında Yapılandır. Fdmb:
Fight Clup (Dövüş Kulübü): Dissosyatif Bozukluk Fdmb: 9
Forest Gump: Sınır Zeka Fdmb: 10
Ghajini: Aamir Khan – Amnezi – Fdmb: 8
Guguk Kuşu(One Flew Over The Cuckoo’s Nest): Farklı Ruhsal Bozukluklar – Fdmb:
Hachi- A Dogs Tale – Bir Köpeğin Hikayesi: İnsan-Köpek Arasındaki Bağlılık Fdmb: 8
Harry Potter Serisi – Fdmb : 9
Ölümle Yaşam Arasında/ Life Of David Gale: (Travma) – Fdmb: 8
Hatırlanacak Bir Anı: Alzheimer – Fdmb:
Hugo: Bitirilmemiş İşler – Bağlılık : Fdmb: 9
İllüzyonist: Bitirilmemiş İşler – Şaşırtıcı Final – “Dünyayı Dolaştım Olağanüstü Şeyler Gördüm,Çözdüm Ama Çözemediğim Tek Gizem Neden Kalbimin Senden Vazgeçemediğiydi.” : Fdmb: 9
İstanbul Kanatlarımın Altında : Geçmişe Hiciv Fdmb: 9
Karayip Korsanları Serisi : Fdmb: 9
Kimlik / Identity: (Dissosiyatif Bozukluk) Tekrar İzle ”Merdivenlerden Çıkarken Orda Olmayan Bir Adamla Karşılaştım. Bugünde Orda Değildi: Keşke Dedim, Keşke Gitse…” Fdmb:
Konuş Onunla: Sevgi – İnanç Bağlılık Temalı Senaryo: Fdmb:
Kung Fu Panda: Animasyon – Fdmb:
Mekanik: Jason Statham – Fdmb: 8
Melekler Ve Şeytanlar: Illuminati Örgütü – Gizli Sembollerin Çözümü- Dikkatli Ol Onlar Tanrıya Çalışıyor Fdmb: 10
Modern Times: Charlie Chaplin Fdmb:
Truman Shows: Jim Carrey Fdmb:
Piyanist: Sınırda Kişilik Bozukluğu- Ben Polonyalım. -O Zaman O Lanet Alman Paltosunu Niye Giyiyorsun? +Üşüyorum Fdmb: 9
Prestij: Fdmb: 9
Amerikan Güzeli/ American Beauty (Aile İlişkileri) Fdmb :
Rain Man: Otizm – Koyun Var -Nasıl Saydın ? -Ayaklarını Sayıp 4’e Böldüm: Fdmb: 9
Rango: Kimlik Bunalımına Girmiş Bir Bukalemunun Maceraları- ?Suyu Kontrol Edersen, Her Şeyi Kontrol Edersin.? “Kirpiye Oturmuş Bir Hayat Kadınından Daha Fazla Delik Var” 🙂 Fdmb:
Sanctum: Fdmb:
Se7en: Fdmb: 9 Sen Kimsin: Komedi : Fdmb:
Sherlock Holmes : Fdmb: 9
Slumdog Millioniare : Hindistan Varoşları Fdmb:
Temple Grandin: Asperger Sendromu: Fdmb :
Testere 1: Kişilik Bozukluğu Fdmb: 9
The Adventures Of Tintin (Tenten İn Maceraları) : Fdmb:
Thor: Fdmb:
Uçurtma Avcısı: Bitirilmemiş İşler Fdmb: 9
V For Vendetta: Fdmb: 9
Vavien: Aile İçi İlişkiler Fdmb:
Muhsin Bey: Fdmb: 9
Rab Ne Bana Di Jodi: Shan Rukh Khan : Fdmb: 9
Yerdeki Yıldızlar (Taare Zameen Par): Aamir Khan – Disleksi : Fdmb:
Zamana Karşı (İn Time) – Özgün Senaryo: Fdmb:
Barnyard – Animasyon – Fdmb: 9
12 Angry Men(): Psikolojik Savaşın Olduğu Bir Jüri Toplantısı – Bitirilmemiş İşi Özdeşleştirme – Fdmb:
Bin – Jip (Boş Ev): Durumsal Psikoloji Fdmb: 9
Dedemin İnsanları: Fdmb:9
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak Fdmb:
Ocean’s Eleven Ve Serinin Diğer Filmleri Fdmb:9
Little Miss Sunshine: Aile İlişkileri Fdmb:9
Fried Chicken Tometoes (Kızarmış Yeşil Dometes) : Fdmb: 8
Harold And Maude(): Psikolojik Sorunlar Yaşayan Birey Fdmb: 8
The Lives Of Others: Fdmb: Big Fish: Bitirilmemiş İşler ? Nehirdeki En Büyük Balık Yakalanamadığı İçin Büyüktür? Fdmb: Failure To Lunch (Düş Yakamızdan) Fmdb:
The Diving Bell And The Butterfly: Engelli Bireyin Başarısı Fdmb: 9
Zindan Adası: Psikolojik Kişilik Bozukluğu Fdmb:9
Siyah Kuğu(Black Swan): Mükemmeliyetçilik, Psikolojik Gerilim Fdmb: 8 Kramer Vs Kramer() Kramer Kramer A Karşı: Aile İlişkileri – -O Nu Özlüyor Musun? -Sadece Her Zaman Fmdb: 9 Full Metal Jacket: Savaş Psikolojisi- Ölüler Tek Bir Şeyi Bilirler.. Hayatta Olmak Daha İyidir. Fmdb: 8
İnterstate 60(Bilinmeyen Yol): Fantastik Fdmb:
Pulp Fiction: Latin Amerika – Çeteleşme – Çevrenin Bireye Etkisi – ?Senin Bir Karakter Olman, Bir Karakterin Olduğu Anlamına Gelmez??Fdmb: 9
The Pursuit Of Happyness(Umudunu Kaybetme): Aile İçi İlişkiler – Motivasyon- “Sen Ne Dersin. Eğer Bir Adam Görüşmeye Gömleksiz Gelse
İdi Ve Onu İşe Alsaydım Sen Ne Derdin? Herhalde Pantolunun Çok İyidir Derdim. Fmdb:8
The City Of God: Gruplaşma – Çeteleşme – Çevre Etkisi Fdmb: 9
İnto The Wild: Psikolojik Biyografi Fdmb:
The Notebook: Amnezi, Aşk Fdmb: 9
Taegukgi Hwinalrimyeo – [](Kardeşlik): Savaş Psikolojisi Fdmb:
İyi Kötü Çirkin(): Western Fdmb: 9
Psycho(): Çift Kişilik,Özdeşleştirme Fdmb:
Donnie Darko: Çift Kişilik, Şizofren – Biraz İnsan Ol Diyeceğim Ama Seni Zor Durumda Bırakmaktan funduszeue.info: 8
Kal Ho Naa Ho()(Yarın Olmayabilir): Şair Değilim Ama Seni Görünce Olan Oluyor Fdmb Mary And Max: Asperger Sendromu: -Dipnot : Gülümsemeyi Kafaya Takma . Ağzım Çok Zor Gülümser Ancak Bu Kafamda Gülümsemediğim Anlamına Gelmez.- Fdmb:9 Devrim Arabaları: Türkiye De Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz. Fdmb:9 funduszeue.info: Fdmb:8 Wicker Park: Fmdb:8 Barfii: Konuşma Ve İşitme Bozukluğu – Otizm – Fdmb For A Few Dollars More: Clint Eastwood – Western Fdmb:9 The Elephant Man: Hasta Psikolojisi Fdmb: 8 American Psycho: Narsist – Takıntılı Birey Fdmb Million Dollar Baby: Motivasyon-İnanç-Azim ‘İnsanlar Şiddete Bayılır. Trafik Kazası Gördüklerinde Enkazdaki Cesetleri Görmek İçin Dururlar. Ama Aynı İnsanlar Boksun Sevilmesinden Şikayet Ederler. Ne Olduğu Hakkında Fikirleri Yoktur. Boks Saygıyla Alakalıdır.. ‘ Fdmb: Up(Yukarıya Bak): Dram Animasyon Fdmb:8
Breakfast Clup (Kahvaltı Kulübü): Problemli Gençler Fdmb Amelie: Psikolojik Sorunlu Birey Fdmb:8 Sybıl: Çoklu Kişilik Bozukluğu Fdmb:8 Başka Dilde Aşk: Engelli Bireyin Psikolojisi Fdmb Warrior: İki Kardeşin Boks Maçı Finalinde Karşılaşması “O Kişiyi Hatırlanmayacak Biri Olarak Hatırlıyorum” Fdmb Yeraltı: Dostoyevski Yeraltından Notlar Kitabından Uyarlama – Kişilik Bozukluğu – Fdmb
Peri Tozu: İkili İlişkiler Fdmb:8
Zenne: Eşcinsel Eğilim Fdmb:7
The Bow (Yay): Durumsal Psikoloji Fdmb: 7
Usta: Yetkin Dikinciler – Hedefe Motivasyon Fdmb:9
Snatch(Kapışma): Boş Zamanda İzlenebilecek Eğlenceli Film Fdmb:8
Sıkıysa Yakala: Suçlu Psikolojisi Fdmb:9
Hayat Güzeldir (Life İs Beautiful): Irkçılık – Sevgi Fdmb:9
Lucky Number Slevin(Şanslı Slevin): Biri Sana Bir Kere “At” Derse Burnuna Yumruğu İndir, Biri Sana İkinci Kere “At” Derse Ona “Pislik” De, Ama Biri Sana Üçüncü Kere “At” Derse, Belki De Gidip Eyer Almanın Vakti Gelmiş Demektir. Fdmb:
Letters From Iwo Jima (Jima’dan Mektuplar): Savaş Psikolojisi – Yönetmen: Clint Eastwood Fdmb:
The Bucket List(Şimdi Ya Da Asla). Bitirilmemiş İşler – – Peki Cenazem Ne Olacak Gömülecek Mi, Yoksa Yakılacak Mı? Ben Gömülmesinden Yanayım Ama Bende Klostrofobi Var 🙂 Fdmb:
Hum Tum (Sen Ve Ben): Bitirilmemiş İşler – Saif Ali Khan – Fdmb:8
Pi’nin Yaşamı: Klasik Koşullanma Fdmb
Toy Story Series: Animasyon Fdmb:8
Ip Man Series: Fdmb:9
The Silence Of The Lambs(Kuzuların Sessizliği): Psikolojik Gerilim Fdmb:9
A Prophet(Yeraltı Peygamberi): Cezaevi Psikolojisi: Fdmb:
Ocean Heaven(Okyanus Cenneti): Otizmli Birey – Jet Li Fdmb
Adam: Asperger Sendromu Fdmb:8
Kar Köpekleri: Motivasyon, Aile Bağları – Fdmb
Next: Nicholas Cage – Fdmb:9
Looper(Tetikçiler): Gelecek Zaman İle İlgili -Fdmb:7
Anlat Bakalım(Analizy This) – Anlatamadım Mı?(Analizy That): Agorafobi – Panik Atak – Psikolojik Komedi -Robert De Niro – Fdmb
A Dangerous Methods(Tehlikeli İlişki): Freud-Jung Çekişmesi – Fdmb
Nietzsche Ağladığında: Josef Bruer – Fdmb:8
Tropa De Elite 1 Ve 2(Özel Tim 1 Ve 2): Brezilya Siyasi Ve Etnik Yapısı Fdmb:9
Les Miserables(Sefiller) (): Victor Hugo’nun Romanından Uyarlama Fdmb:9
The Fighter(Dövüşçü) (): Gerçek Hikayeden Uyarlama – Fdmb:8
Koku(Perfume): Psikolojik, Gerilim Fdmb:9
Veer Zaara: Shan Rukh Khan – Aşk – Fdmb:8
Umut Işığım: Manik Depresif – Fdmb:8
Atlı Karınca: Mert Uğur – Aile İçi İlişkiler – Ensest İlişki – Fdmb
Doubt(Şüphe): İnanç Psikolojisi – Fdmb:8
Good Morning, Vietnam: Robin Williams – Kendimi Tavuk Kümesinde Bir Tilki Gibi Hissediyorum. Fdmb:9
Can Dostum(Intouchables): Engelli Birey – Fdmb:9
Platoon (Müfreze): Vietnam Savaşı – Savaş Psikolojisi – Fdmb: 8
Uzun Hikaye: Kenan İmirzalioğlu – Fdmb:
Good Will Hunting (Can Dostum): Matt Damon – Robin Williams – Ben Affleck – Fdmb
Toprağın Çocukları: Erkan Can – Köy Enstitüleri Fdmb
Savin Private Ryan(Er Ryan’ı Kurtarmak): Savaş Filmi – Fdmb
Dilwale Dulhania Le Jayenge (Cesur Yürek Gelini Alır): Shan Rukh Khan – Fdmb:7
Schindler’s List: Irkçılık- Savaş Psikolojisi – Steven Spielberg – Fdmb:9
Talaash: Aamir Khan – Kareena Kapoor – Birey Psikolojisi – Fdmb:9
Django (Zincirsiz): Irkçılık – Köle Ticareti – Sosyal Sınıf Farklılığı – Ouentin Tarantino Fdmb:9
Yuma: Western – Russell Crowe – Christian Bale – Fdmb:8
The Hours (Saatler): Virginia Woolf -İntihar – Depresyon – Mrs Dallowey Fdmb:8
Lincoln: Amerikan İç Savaşı – Kölelik – Irkçılık Fdmb
Argo: Ben Affleck – Gerçek Hikayeden Alıntı – Fdmb: 8
Amour(Aşk): Michael Haneke Fdmb
Kapıdaki Düşman: Savaş – Fdmb:
Before Sunrise – Before Sunset: Fdmb:8
Dogville: – Manderlay: Dogma 95 Akımı – Tiyatrel Film Fdmb: 7
Bisikletli Çocuk: Ailenin Birey Üzerindeki Etkisi Fdmb:7
Kara Şahin Düştü: Amerikan – Somali Savaş Filmi Fdmb:
Madeo(Mother): Aile İlişkileri Fdmb:8
Erkekler Ağlamaz: Cinsel Kimlik Krizi – +15 Fdmb:7
Taxi Driver(): Robert De Niro – Uyku Bozukluğu – Dissosyatif Bozukluk Fdmb:
Thumbsucker(Başparmak)(): Oral Dönemden Kalma Fiksasyon – Depresif-Manik Davranışlar – Fdmb:8
Big(Büyük): Tom Hanks – İçindeki Çocuk İle Bağlantıya Geç – Fdmb:
Kaşağı: Ömer Seyfettin – Fdmb:8
Gülün Adı (The Name Of Rose): Umberto Eco – Gizem – Fdmb:
Udaan: Aile İçi İlişkiler – Fdmb
Iris: Alzheimer – Iris Marduch – Ünlü İngiliz Yazar – Fdmb:8
True Grit(İz Peşinde): Matt Damon – Fdmb:8
Los Cronocrimines(Time Crimes – Suç Zamanı): Zaman Filmi – Fdmb
Groundhog Day(Bügün Aslında Dündü): Fdmb:8
Cesur Yürek (Brave Heart): Mel Gibson – Fdmb:9
Moneyball(Kazanma Sanatı): Brad Pitt – Motivasyon Ve İnanç – Fdmb:9
Jab Tak Hai Jaan(Bu Can Sağ Olduğu Sürece): Shanrukh Khan – Fdmb
Onur Savaşı(Jagten-The Hunt): Pedagojik Film – Fdmb
The King’s Speech(Zoraki Kral): Kekeleme – Birey Psikolojisi Fdmb
The Help(Duyguların Rengi): Irkçılık- Siyah-Beyaz Ayrımı – Fdmb
Zindagi Na Milegi Dobara: Hayatın Anlamının Keşfi – Fdmb
Citizen Kane (Yurttaş Kane): Rosebud – Mükemmeliyetçilik – Fdmb:8
Gandhi: Biyografik Film – Fdmb:8
Karete Kid: Motivasyon Fdmb:8
Les Choristes(Koro): Eğitim Sistemi Eleştirisi – Fdmb:
The Reader(Okuyucu): Psikanalitik İnceleme – Fdmb:8
Awakenings(Uyanışlar): Robin Williams – Robert De Niro – Fdmb:9
Birdman Of Alcatraz(Alcatraz Kuşçusu): Robert Stroud’un Gerçek Öyküsü – Fdmb:
Escape From Alcatraz: Clint Eastwood – Fdmb:8
Drive()(Sürücü): Fdmb
Rio: Animasyon – Fdmb
İncendies(İçimdeki Yangın): Bitirilmemiş İşler – Lübnan Yapımı – Fdmb
The Raid: Redemtion(Baskın): Aksiyon – Fdmb
Take Shelter(Sığınak): Paranoya – Fdmb:8
The Perks Of Being A Wallflower(Saksı Olmanın Faydaları): Özgüven Eksikliği – Kitaptan Uyarlama- Fdmb
Some Like It Hot(Bazıları Sıcak Sever): Yapımı – Marilyn Monreo – Fdmb:9
Anger Management(Asabiyim): Öfke Kontrolü – Adam Sandler – Jack Nicholson Fdmb
The Sixth Sense(6. His): Bruce Willis – Gerilim – Psikoloji – Fdmb
The Wrestler(Şampiyon): Randy “Koç” Robinson İsimli Amerikan Güreşçisinin Gerçek Yaşam Hikayesi – Fdmb:8
As Good As It Gets(Benden Bu Kadar): Obsesif Kompulsif Bozukluk – Jack Nicholson – Fdmb:8
The Cove(Koy): Yunusların Japonyadaki Taiji Kentinde Usulsüz Avlanılması Ve Öldürülmesini Anlatan Belgesel – Fdmb:9
Los Amantes Del Circulo Polar ()(Kutup Çizgisi Aşıkları: Julio Medem – Fdmb
Paradise Now(Vaat Edilen Cennet): İsrail – Filistin Çatışması – Fdmb:8
The Skin I Live İn(İçinde Yaşadığım Deri): Pedro Almodovar – Antonio Banderas – Cinsel Kimlik Değişimi – Fdmb
Evim Sensin: Yabancı Filmden Uyarlama – Özcan Deniz – Demans – Bunama – Fdmb:8
Kız Kardeşim – Mommo : Fdmb:
Road To Perdition(Azap Yolu): Tom Hanks – Baba-Oğul İlişkisi – Fdmb:8
İntacto(Bahis): İlginç Senaryo – Fdmb
Secondhand Lions(Muhteşem Üçlü): Michael Caine – Fantastik – Fdmb:8
Home(Yuva): Tamamı Gökyüzünden Çekilmiş Belgesel – Fdmb:9
The Shining(Cinnet): Stanley Kübrick – Jack Nicholson – Fdmb
Sin City(Günah Şehri): Fdmb
Wake Up Sid: Ranbir Kapoor – Fdmb
Rockstar: Ranbir Kapoor – Fdmb:7
The Apartment(Garsoniyer): Kült Film – Fdmb:9
Once Upon Time İn The West(Bir Zamanlar Batıda): Sergio Leon – Western – Fdmb
Swades: We The People(Bizim İnsanlarımız): Shan Rukh Khan – Hindistan Sosyal Sorunları – Milli Değerler – Fdmb
Goodfellas(Sıkı Dostlar): Robert De Niro – Kğlt Film – Fdmb:8
The Killing Fields(Ölüm Tarlaları): Kamboçyadaki Amerikan İstilası – Savaş Filmi – Fdmb
Shallow Grave(Mezarını Derin Kaz): Psikolojik Gerilim – Arkadaş İlişkileri – Fdmb

 

 

Fatih PULAT
Psikolojik Danışman

ETİKETLER film, Fatih PULAT, pdr film, psikoloji film

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası