l karnitin nelerde var / Yağ yakıcı: L karnitin (L carnitine) nedir? | Diyetkolik

L Karnitin Nelerde Var

l karnitin nelerde var

L Karnitin Nedir? Ne İşe Yarar?

L Karnitin Nedir?

Levokarnitin, karnitin eksikliğini önlemek ve tedavi etmek için kullanılır. Diyalizde böbrek hastalığı olan hastalarda bu durumu tedavi etmekte kullanılır. Besinlerden yeterli ve dengeli şekilde l karnitin alamayan kişilere verilir. L karnitin eksikliği karaciğer, kalp ve kas problemlerine yol açabilir. Doktorunuz size levokarnitin yazarak karnitin eksikliğini tedavi edebilir.

L karnitin iki şekilde gelir. Levokarnitin (L-karnitin) D, L-karnitin formu ile karıştırılmamalıdır. Vücut, karnitin eksikliğini tedavi etmek için L-form karnitin kullanılır.

En iyi L Karnitin Kaynakları Nelerdir?

Et, balık, kümes hayvanları ve süt gibi hayvansal ürünler en iyi kaynaklardır. Genel olarak et ne kadar kırmızı olursa karnitin içeriği o kadar yüksektir. Süt ürünleri esas olarak peynir altı suyu fraksiyonunda karnitin içerir.

Aşağıdaki yiyecekler, l karnitinin diyet kaynağını oluşturur:

Sığır eti, tam yağlı süt, morina balığı, tavuk, dondurma, peynir, kepekli ekmek, kuşkonmaz l-karnitin açısından zengindir . Karnitin, birbirlerinin ayna görüntüleri (izomerleri) olan D ve L olarak bilinen iki biçimde oluşur. Buna rağmen, vücutta sadece L-karnitin aktiftir ve gıdalarda bulunan formdur.

Eksiklik Belirtileri Nelerdir?

İki tür karnitin eksikliği durumu vardır. Birincil karnitin eksikliği, genellikle beş yaşında kardiyomiyopati, iskelet kas zayıflığı ve hipoglisemi semptomları ile kendini gösteren hücresel karnitin taşıyıcı sisteminin genetik bir bozukluğudur. İkincil karnitin eksiklikleri, karnitin emilimini azaltan veya atılımını artıran belirli bozukluklar veya belirli koşullar altında meydana gelir. Bu tür eksiklikleri tedavi etmek için karnitinin reçeteli bir ürün olarak değeri konusunda bilimsel bir anlaşma vardır.

L Karnitin Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Enerji Üretimi

L Karnitin, enerji üretimi için önemli olduğu ve iyi tolere edilen, genellikle güvenli bir terapötik ajan olduğu için kapsamlı bir şekilde çalışılmıştır. Araştırmacılar, araştırma çalışmalarında asetil-L-karnitini kullanmayı tercih ediyor. İnce bağırsaktan L-karnitine göre daha iyi emiliyor ve kan-beyin bariyerini daha verimli bir şekilde geçiyor.

Atletik Performans

Bazı sporcular performanslarını arttırmak için karnitin alırlar. Bununla birlikte, yirmi yıllık araştırmalar, karnitin takviyelerinin sağlıklı deneklerde fiziksel performansı iyileştireceğine dair tutarlı bir kanıt bulamamıştır.

Yaşlanma

Mitokondriyal fonksiyondaki düşüşün yaşlanma sürecine katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Yaşlı farelerde yapılan araştırmalar, mitokondriyal çürümeyi azaltmak için yüksek dozlarda asetil-L-karnitin ve alfa-lipoik asit takviyesi buldu. L-karnitin ayrıca bellek gerektiren görevlerde performansı artırdı. Asetil-L-karnitin, hafif bilişsel bozukluğu ve Alzheimer hastalığı olan yaşlı yetişkinlerde zihinsel işlevi iyileştirir ve kötüleşmeyi azaltır.

Diyabet

Bazı araştırmalar, intravenöz olarak L-karnitin takviyesinin, kastaki yağ seviyelerini azaltır. Şeker hastalarında insülin duyarlılığını artırarak kandaki glikoz seviyelerini düşürebileceğini düşündürmektedir. Bir yıl boyunca asetil-L-karnitin (3 gram / gün oral) ile tedavi, diyabetik nöropatisi olanlarda sinir ağrısında önemli bir rahatlama sağlar.

Referanslar:

monash.pw

monash.pw

monash.pw

kaynağı değiştir]
  1. ^Mariano Malaguarnera, Lisa Cammalleri, Maria Pia Gargante, Marco Vacante, Valentina Colonna and Massimo Motta: "L-Carnitine treatment reduces severity of physical and mental fatigue and increases cognitive functions in centenarians: a randomized and controlled clinical trial", American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 86, No. 6, , December
  2. ^"University of Maryland Medical Centre, April ". 20 Mayıs 5 Haziran tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz &#;

L-Karnitin Nedir, Faydaları Nelerdir?

L-Karnitin Nedir, Faydaları Nelerdir?

KENDİNE BAK

Yağ yakımı ve egzersizde üst düzey performans L-karnitin hakkında tüm merak ettiklerin burada!

L-karnitin özellikle spor salonlarında egzersiz, antrenman yapıyorsan yüksek ihtimalle duyduğun bir madde. Spor hocalarının pek çok öğrencisine önerebildiği L-karnitin doğal bir amino asit türevi olarak biliniyor. Farklı pek çok özelliğe sahip olan bu amino asitler aslında vücut tarafından da kendi kendine üretilebiliyor. Peki öyleyse L-karnitini ek takviye olarak öne çıkaran unsurlar neler? L-karnitin nedir ve ne işe yarar? Varsa yan etkileri nelerdir? Kafandaki tüm soru işaretlerine yanıt vermek için hazırladığımız içerik ile sen de L-karnitini baştan sona öğrenebilir, bu takviyelerden yararlanıp yararlanamayacağını rahatlıkla tespit edebilirsin.



L-Karnitin Nedir?


L-karnitin nedir diye bakıldığı zaman, vücut tarafından sentezlenen bir amino asit olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği gibi, alınan proteinler vücut tarafından sindirilir ve amino asitlere bölünür. Daha sonra bu amino asitler belirli görevler için birleşerek özelliklerine göre kendi görevlerini yerine getirir. L-karnitin amino asiti de bu açıdan oldukça önemli bir dizi görevi üstleniyor. En çok insan vücudundaki hücrelerde enerji üretmesi ile bilinen, spor ve egzersiz yapanların da bu amaç doğrultusunda kullandığı L-karnitinin farklı pek çok etkisi ve özelliği de bulunuyor. Aslında öncü iki esansiyel amino asit olan lizin-metionin ve kofaktörler (C, B3, B6 ve Demir) vücutta yeterli miktarda bulunduğu zaman L-karnitin de vücut tarafından sentezlenebiliyor. Adı geçen öncü amino asitler yeterli miktarda bulunmadığı zaman ise takviye formundaki L-karnitin ürünleri tercih edilebiliyor. Vücutta kaslarda, kalpte, beyinde bulunabilen L-karnitin, özellikle 'li yıllardan itibaren pazarda enerji veren ve yağ yakmaya yardımcı olan bir takviye olarak da sunulmuştur. L-karnitin ne işe yarar diye bakıldığı zaman da en temelinde bu takviyeler yağ yakımı ve vücudun gerekli enerjiye ulaşmasını sağlıyor. Vücudun belli noktalarında muhafaza edilen L-karnitin, enerji harcanması gereken aktivitelerde vücut tarafından kullanılıyor. L-karnitin, en çok et ve hayvansal gıdalardan (beyaz peynir, süt ve süt ürünleri vs.) kolayca alındığı bilinen bir amino asit türevi. Bununla beraber tabii ki vitamin desteği olarak da piyasada pek çok seçeneği sunuluyor. Bununla beraber faydaları kadar yan etkilerini de bilmek ve kullanım şekillerini öğrenmek oldukça önemli.



L-Karnitin Faydaları Neler?


L-karnitin faydaları arasında öne çıkan maddelerden biri yağ yakımı alanında kendini gösteriyor. L-karnitin takviyelerinin bir yağ yakıcı olarak gösterdiği performans konunun en çok ilgi çeken yanlarından biri desek yeri. L-karnitin nedir alanında bahsettiğimiz gibi eğer vücudunda yeteri kadar L-karnitin bulunmuyorsa yeterli miktarda yağ yakımı da o oranda zorlaşabilir. Bu gibi durumlarda kilo vermeye destek olması ve enerji düzeyini artırmasını bakımından L-karnitin aktif rol oynuyor. Besinlere karşı duyulan açlık hissini azaltması da yine L-karnitinin yağ yakımı ve kilo verme noktasında sağladığı faydalar arasında yer alıyor. Vücudun yağ yakması için gerekli şartları sağlayan L-karnitin, metabolizmaya olan etkisi sayesinde antrenmanlarda, sportif faaliyetlerde de performansı artırabiliyor. Özetlemek gerekirse L-karnitinin en önemli rolü ve öne çıkan özelliği yağların vücut tarafından enerji olarak kullanılması, böylece kilo vermeyi kolaylaştırırken antrenman ve egzersizlerde de performans artışını sağlamasıdır. Karbonhidratlar ile beraber tüketilmesi tavsiye edilen L-karnitin, böylece kan şekerini de dengelemeye yardımcı oluyor. Kas hücrelerinin daha hızlı üretilmesini sağlaması da yine L-karnitin faydaları arasında. Bu sayede koruman gereken kas sağlığını da layıkıyla muhafaza edebilirsin. Enerji açığa çıkarabildiği için kendini yorgun hissetmeden egzersizlerine devam edebilmeni de sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak L-karnitin doğrudan zayıflatan bir takviye değil. Bilmen gerekir ki: Bu takviyeler ancak sağlıklı ve düzenli bir beslenme alışkanlığı olduğunda ve etkili şekilde spor yapıldığında zayıflama sürecini hızlandırabilir.



L-Karnitinin Yan Etkileri Var mı?


"Önemli olan dozdur" mottosundan hareketle L-karnitin takviyelerinin de tabii ki düzensiz ya da ölçüyü kaçırarak kullanılması zararlı sonuçlar doğurabilir. Peki L-karnitin yan etkileri neler diyorsan: Fazla dozda L-karnitin tüketimi mide ağrısı ya da bulantısına sebep olabiliyor. Takviyenin yan etkileri ile uğraşmamak için dozu kaçırmaman ve yeterli dozda tüketmen son derece önemli. Kronik ilaç kullanan bünyeler ise L-karnitin kullanmadan önce mutlaka hekimlerine danışmalı. İlaçlarla etkileşime girme ihtimali yüksek olan bu takviyeler de bu nedenle olumsuz sonuçlar doğurabilir. Hamilelik sürecinde L-karnitin tüketmek isteyen kadınlar da mutlaka doğumu takip eden hekimden onay almalı. Her bünyenin takviyeye göstereceği reaksiyon farklı olacağından yan etkiler kişiden kişiye göre de değişebiliyor. Dozun yanı sıra sürecin haddinden fazla uzamaması da son derece önemli. Bu açıdan L-karnitin kullanımının 6 aydan fazla sürmesi damar sertliği gibi problemlere neden olabiliyor. L-karnitin zararları ya da yan etkilerini bu şekilde sıralamak mümkün.



L-Karnitin Nasıl Kullanılır?


Gelelim L-karnitin kullanımına Aslında L-karnitin nasıl kullanılır sorusuna verilecek tek bir yanıt yok. Bunun sebebi ise bu takviyelerin farklı sonuçlar elde etmek için kullanılabilmesi. Bunlar: Egzersiz ve antrenmanlarda performans artışı ve hız, kilo verme gibi sonuçlar olabiliyor. Bunlar da L-karnitin kullanımının farklı şekillerde olmasına yol açabiliyor. O yüzden öncelikle kendi kişisel hedefini belirlemende yarar var. Genel olarak L-karnitinin kullanım miktarı günde ila 2, mg arasında değişiyor. Fakat farklı formlarda satışa sunulan L-karnitin ürünlerinin de doz belirlemede etkileyici bir gücü var. Örneğin, Asetil L-karnitin için bu miktar günde - 2, mg olabiliyorken Propionil L-karnitin günde - mg arasında bir dozda kullanılabiliyor. Spor yapanlar egzersizden yaklaşık 40 dakika kadar önce L-karnitin tüketerek performanslarını artırabiliyor. Bu tüketim metodu, takviyeyi sürat ve hıza sahip olmak için kullananları kapsıyor. Özellikle meyve suyu ile L-karnitin almak da yüksek yoğunluktaki sportif faaliyetler için ideal olabilir. Mesela kilo verme gibi bir hedefin varsa da yemeğin yanında L-karnitin kullanımını tercih edebilirsin. Benzer şekilde, günde iki defa karbonhidratlar eşliğinde de L-karnitin takviyesini tüketerek vücudunun yağ yakma sürecini destekleyebilirsin. L-karnitinin etkisinin ne kadar sürdüğüne yönelik ise net bir veri bulunmuyor. Fakat bunların günlük takviyeler olduğunu bilmek önemli. Dolayısıyla, beklenen etkiyi gerçekleştirmesi için L-karnitini günlük olarak tüketmek tavsiye ediliyor. Hiç spor yapmadan L-karnitin kullanılır mı diyorsan da unutma ki bunlar daha çok yağ hücrelerini enerjiye dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu nedenle L-karnitinin etkisini egzersiz yaparak artırabilirsin.



L-Karnitin Hangi Besinlerde Var?


L-karnitin nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır sorularına yanıt aldıysan belki bir başka konuyu daha merak ediyor olabilirsin. O da bu amino asit türevinin hangi besinlerden alınabileceği. Özellikle takviye formundaki ürünler yerine direkt gıdalar üzerinden L-karnitin almak isteyenler bu konuyu oldukça merak ediyor. Aslında demin de dediğimiz gibi bu madde vücutta doğal olarak bulunuyor fakat yeterli miktarda üretilmiyorsa devreye takviye gıdalar girebiliyor. Vücutta yeterli miktarda bulunmamasının sebebi de genellikle L-karnitin içeren besinlerin yeterince tüketilmemesinden ileri geliyor. L-karnitin içeren besinleri şöyle sıralayabiliriz: Biftek ( gram pişmiş biftekte ortalama 56 – mg arası L-karnitin bulunuyor), süt (1 bardak süt yaklaşık 8 mg L-karnitin içeriyor), tavuk göğsü ( gram pişmiş tavuk göğsü 3 ila 5 mg arası L-karnitin içeriyor), Morina balığı ( gram pişmiş Morina balığı 4 – 7 mg L-karnitin içeriyor).

Sen de Hepsiburada'danyapacağın L-karnitin alışverişleri ile ekstra Paracık kazanabilir, sahip olduğun Paracıkları başka alışverişlerinde hemen kullanabilirsin!

Yağ yakıcı: L karnitin (L carnitine) nedir?

L-Karnitin'in yağ yakıcı etkisi olduğu doğru mu? Vücuttaki fazla yağlardan L-Karnitin sayesinde kurtulmak mümkün mü?

Yağ yakıcı: L karnitin (L carnitine) nedir?

Levokarnitin olarak da adlandırılan L-karnitin, insan vücudunun doğal olarak ürettiği bir amino asit bileşiğidir. Ayrıca oral bir takviye şeklinde veya bir diyet takviyesi olarak da alınabilir. L-karnitin, yağı enerjiye dönüştürdüğü için enerji üretiminde önemli bir role sahiptir. L-karnitin, enerji üretimine yardımcı olmanın yanı sıra, genel beyin işlevini korunması ve bazı hastalık risklerinin azaltılması gibi vücuttaki birçok aktiviteye yardımcı olur.

L-karnitin, amino asitlerin bir türevi olan bir karnitin çeşididir. Proteinler, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren amino asitlerden oluşur. Karnitin, yağ asitlerinin parçalanmasına ve hücre gücü için onların enerjiye dönüştürülmesinde rol oynar. 

L-karnitin, çoğu durumda vücut tarafından yeterince üretilebilir, ancak bazı durumlarda yeterince üretilmediğinde, vücuda yiyeceklerden veya oral takviyelerden alınmasına ihtiyaç duyulabilir. 

Lizin ve metiyonin amino asitleri, karaciğer ve böbreklerde L-carnitine dönüştürülür. L-karnitin ayrıca böbreklerde daha sonra kullanılmak üzere depolanabilir ve fazlası idrar yoluyla dışarı atılır.

L Karnitin Türleri Nelerdir?

Reklamsız Kullan

Karnitin, çeşitli bileşikleri tanımlayan genel bir terimdir. L-karnitin, vücutta ve çeşitli takviyelerde bulunabilen daha yaygın bir karnitin türüdür. Karnitin ayrıca aşağıdaki şekillerde de bulunabilir. Diğer L-karnitin türleri şunlardır.

L Karnitin (L Carnitine) Ne İşe Yarar?

L-karnitinin vücuttaki ana işlevi enerji üretimi ve mitokondriyal görevidir. Yağ asitlerinin hücrelerde enerji için kullanılabilecekleri mitokondriye taşınmasında katkıda bulunur. Kaslar, kanda ve karaciğerde eser miktarda bulunan L-karnitin rezervlerinin yaklaşık yüzde 98'ini depolar. L-karnitin, hastalıkların önlenmesi ve sağlıklı yaşlanma için önemli olan mitokondriyal aktivitenin iyileştirilmesine yardımcı olur. Yakın tarihli bir çalışmada, L-karnitinin kalp ve beyin hastalıkları da dahil olmak üzere bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilecek çeşitli formlarının faydalarını göstermektedir. 

L Karnitin Hangi Besinlerde Bulunur?

Karnitin genellikle et, balık, süt ürünleri ve kümes hayvanlarında bulunur. Aşağıda yüksek L karnitin içeren besinler listelenmiştir. 

Hayvansal olmayan L kreatin kaynakları ise şunlardır.

L Karnitinin Faydaları Nelerdir?

Reklamsız Kullan

L-karnitin, genel olarak karnitin gibi, hücre enerji üretimi için gereklidir. Birincil rolü, enerji olarak kullanılmak üzere yağ asitlerinin parçalanmasına yardımcı olmak ve hücrelere yakıt elde ederek, verimli çalışmasını sağlamaktır. 

L-karnitin ikinci rolü ise, atık ürünlerin hücrelerden uzaklaştırılmasına yardımcı olarak, bu ürünlerin birikmesini ve bazı problemlere neden olmasını önlemektir. 

L-karnitin, bu iki temel işlevi dışında vücuda sağladığı faydalar aşağıda listelenmiştir. 

Araştırmalara göre, L karnitin kan basıncını ve kalp hastalığı ile bağlantılı olan inflamatuar süreci azaltmaya yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır. Bir başka çalışmada, günde 2 gram asetil-L-karnitin tüketmenin, kalp sağlığı riskinin önemli bir göstergesi olan sistolik kan basıncında yaklaşık 10 puanlık bir azalma meydana gelmiştir. Bu durum, L-karnitinin, koroner arter hastalığı ve kronik kalp yetmezliği gibi ciddi kalp hastalıklarına olan faydaları ile ilişkilendirilmiştir. 12 aylık süren bir araştırmada, L-karnitin takviyesi alan katılımcılarda kalp yetmezliği ve ölümlerde düşüş gözlemlenmiştir. 

Antidiyabetik ilaç alan tip 2 diyabetli kişiler üzerinde yapılan bir araştırmada, karnitin takviyeleri kan şekeri düzeylerini plaseboya kıyasla önemli derecede düşürdüğü gözlemlenmiştir. L karnitin ayrıca, vücudun karbonhidrat kullanma yeteneğini artıran önemli bir enzim olan APK'yı artırarak diyabetle mücadeleye yardımcı olabilir. 

Kemoterapi gibi kanser tedavileri, bireylerde L-karnitin eksikliğine yol açabilir. Bu durumda, L-karnitin takviyeleri halsizlik ve yorgunluk gibi çeşitli semptomların azaltılmasına etkili olabilir. 

Kareciğer ve böbrekler, L-karnitin üretimine ve kullanımına yardımcı oldur. Bu organlardaki hastalık veya yetmezliği, L-karnitin eksikliğine sebep olabilir. Bazı durumlarda doktorlar tarafından, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını desteklemek için L-karnitin takviyesi önerebilir.

L-karnitin, enerji sağlamak amacıyla yakılmak üzere hücrelere daha fazla yağ asidi taşınmasında rol oynar. Bu da kilo kaybına ve yağ yakımına yardımcı olabilir. 

Haftada 4 gün egzersiz yapan 38 kadın üzerinde gerçekleştirilen 8 haftalık bir araştırmada, L-karnitin alan kişiler ile almayan kişiler arasında kilo kaybı açısından herhangi bir fark olmadığı görülmüştür.

Bununla birlikte, dokuz araştırmanın bir incelemesi, L-karnitin alan kişilerin ortalama 1,3 kg’dan daha fazla kilo kaybettiği gösterilmiştir. L-karnitin, obez veya yaşlı bireylerde kilo kaybına yardımcı olsa da, öncelikle düzenli bir diyet ve egzersiz rutini uygulanmalıdır. 

Vücudun yağ yakma kapasitesi arttıkça enerji seviyesi de artar. L-karnitin, egzersiz sırasında daha fazla yağ yakmaya yardımcı olur. Aynı zamanda antrenman ve daha aktif bir yaşam tarzı için s daha fazla enerji sağlar.

L-karnitinin beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği gösterilmiştir. Çalışmalarına göre, karnitinin asetil versiyonu olan asetil-L-karnitinin, yaşa bağlı oluşan zihinsel gerilemeyi önlemeye ve öğrenme parametrelerini iyileştirmeye yardımcı olabileceği ortaya çıkmıştır. 

Düzenli olarak asetil-L-karnitin almanın alzheimer hastalığı ve diğer beyin hastalıklarıyla ilişkili bilişsel fonksiyonlardaki düşüşü tersine çevirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, bazı durumlarda beyni hücre hasarından bile korumayı sağlayabilir. 

L Karnitinin Yan Etkileri Nelerdir?

Günde 2 gram veya daha az alınan L- karnitin dozu, çoğu insan için iyi tolere edilebilir ve güvenli kabul edilir. Yüksek miktarda alınan karnitin takviyeleri bulantı, kusma, karın krampları, ishal ve ayrıca idrar, nefes ve terin balık kokusuna sahip olmasına yol açabilir. 

Alzheimer hastalığı veya böbrek hastalığı bulunan kişilerin, L-karnitin takviyelerini kullanmadan önce bir doktora danışılmalıdır.

Karnitin, kan şekeri düşürücü ilaçlar veya takviyelerle etkileşime girebilir. Bu nedenle de kan inceltici ilaç kullananlar dahil olmak üzere düzenli ilaç kullananların L karnitin takviyelerini kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.  

L-karnitin almak hipotiroidizm semptomlarının kötüleşmesine neden olabilir. 

L Karnitin Nasıl Kullanılmalıdır?

L-karnitin, özellikle sıvı formda tüketildiğinde vücutta hızla emilebildiğinden, sabahları veya egzersiz öncesi kullanılabilir. Aynı zamanda kas ağrısını azaltmaya yardımcı olduğundan, birçok sporcu tarafından egzersiz sonrası kullanılır. L karnitin için önerilen standart doz günde mg'dır.

Ayrıca yüksek glisemik karbonhidratlarla tüketilmelidir. Bunun nedeni ise insülin artışının vücudun L-karnitini emmesine yardımcı olmasıdır.

Diğer L karnitin formları için önerilen doz ve kullanım verilmiştir.

Asetil-L-karnitin: Beyin işlevi ve sağlığı için en etkilidir. Önerilen günlük doz miktarı mg arasında değişmektedir.

L-karnitin L-tartarat: Egzersiz performansı için en etkili L karnitin formudur. Önerilen günlük doz miktarı mg arasında değişmektedir.

Propiyonil-L-karnitin: Yüksek tansiyonu olan kişilerde kan akışını iyileştirmek için etkilidir. Önerilen günlük doz miktarı mg arasında değişmektedir.

Karnitin Eksikliği Nedir?

Karnitin eksikliği, gıdaların (bu durumda yağların) enerji üretimi için kullanılmasını engelleyen bir dizi metabolik kas rahatsızlıklarından biridir.

Karnitin eksikliği, hücreye karnitin getiren proteindeki genetik bir mutasyon (gen kusuru) (birincil karnitin eksikliği) veya diğer metabolik hastalıklar (ikincil karnitin eksikliği) sonucu ortaya çıkabilir.  Bu hastalıklardan bazıları şunlardır. 

Karnitin Eksikliği Belirtileri ve Zararları Nelerdir?

Reklamsız Kullan

Birincil karnitin eksikliğinin semptomları, ikincil karnitin eksikliğinden daha şiddetli daha şiddetlidir. Çocuklarda birincil karnitin yetersizliği belirtileri genellikle yaşamın ilk birkaç yılında ortaya çıkar. Bununla birlikte, bazı durumlarda semptomlar yetişkinlikte de görülebilir.

Karnitin eksikliği belirtileri, bireye bağlı olarak çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda hiçbir semptom görülmeyebilir veya hafif ila şiddetli semptomlara rastlanabilir. Belirtileri öğün atlama, aşırı egzersiz veya hastalık sonucu ortaya çıkabilir. Karnitin eksikliği belirtileri şunlardır. 

L Karnitin Markaları Nelerdir?

Aşağıda L karnitin markaları verilmiştir. 


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır