lpg ye geçerken silkeleme / Araç neden silkeleme yapar? Çözümü nedir? - funduszeue.info

Lpg Ye Geçerken Silkeleme

lpg ye geçerken silkeleme

Benzinden Gaza Geçerken Tekleme ve Stop Etme Sebepleri

#1

, Saat:

TR 58SUBARU38


Arkadaşlar yine malumunuz LPG li araçlarımızda sık sık başımıza gelen bir konu daha dikkatimi çekti bu sorunun kaynakları ve çözümünü araştırırken karşıma çıkan bir konuyu daha paylaşmak istedim sizlerle.

BENZİNDEN GAZA GEÇERKEN TİTREME STOP ETME SORUNU
Sıralı sistem araçlarda benzinden gaza geçerken tekleme ve stop etme sorunu çoğunlukla havaların soğuk olduğu dönemlerde ortaya çıkan sorundur. Arıza genelde LPG sistemi kaynaklı ortaya çıksada bazen motor sisteminden kaynaklandığı görülmektedir. Şimdi bu sorunun yaşanmasına yol açan muhtemel sebepleri LPG ve motor sistemi olarak açıklık getirelelim. 
LPG Sistemi Kaynaklı Benzinden Gaza Geçişlerde Yaşanan Tekleme ve Stop Etme Sorunu

1: LPG Enjektör Debi Ayarlarının Bozuk Olması
Atiker Akl Aldesa Mimgas kısacası yerli yabancı valtek ve rail tipi enjektörlerde 20 bin km bir debi ayarı yapılması gerekir aksi halde debi ayarı bozuk olan enjektörlerde motor soğukken benzinden gaza geçişlerde tekleme yanı sıra stop etme sorunu yaşanır. Rail ve valtek tip enjektörlerde kullanmaya bağlı olarak aşınma yaşanıp debi ayarlarında yükselme yanı sıra enjektörlerin motora gönderdiği yakıt miktarında artış görülür. Buna bağlı olarak gaza geçişlerde yaşanan sorunlarla beraber yakıt sarfiyatındada artış kaçınılmaz hale gelir. Bu sebepten ötürü her 20, km bir mutlaka LPG enjektör debi seviyelerini ayarlatmamız gerekir.

LPG Enjektör Debi Ayarı Nedir Nasıl Yapılır?
Enjektör debi ayarı LPG enjektörlerinin motorun ihtiyacına göre orantılı yakıt göndermesi için üretici firma veya LPG servisi tarafından yapılan ayara denir. 
[Resim: funduszeue.info]
LPG Enjektör debi ayarı üst resimdeki gibi komparatör cihazı LPG enjektörlerine sırayla bağlanıp debi oranları ölçülüp enjektörlerin tepesindeki alyan başlı vidalardan anahtar kullanılarak seviyelerinde ayarlanması ile yapılır.

LPG Enjektör Değişim Sonrası Yaşanan Benzinden Gaza Geçerken Tekleme Sirkeleme Sorunu
Yukarda belirtiğimiz üzere LPG enjektör değişimi sonrası sıkça yaşanan sorun genelde nozul çaplarının sökülen enjektör nozulları ile aynı ölçüde olmadığından kaynaklanan sorundur. Enjektör değişimi sonrası sıcak motorda görünmeyen bu sorun genelde sabahları ilk geçişlerde tekleme ve rolanti düşüklüğüne yol açmaktadır. Sorunun çözümü için eski enjektör nozulları takılması veya nozul çaplarının uygun ölçüde delinmesi gerekir.

* Benzinden Gaza Geçiş Isısının Düşük Ayarlanmasına Bağlı Benzinden Gaza Geçerken Silkeleme Sorunu
Gaza geçiş ısı ayarının düşük olması yaz aylarında havaların sıcak olması ve motorun çabucak ısınmasının etkisi ile benzinden gaza geçişlerde pek sorun yaşatmaz. Fakat aynı şeyi kış aylarında söylemek mümkün değildir. Örneğin kış ayında benzinden gaza geçi şısısı 25 30 dereceye ayarlandığında regülatördeki gaz buharlaşmadan enjektörlere gideceği için enjektörlerin vasifesini tam anlamı ile yapamasına beraberinde benzinden gaza geçerken silkeleme sorununa yol açar. Kış aylarında gaza geçiş ısısının minumun 35 dereceye ayarlanması gerekir.
[Resim: funduszeue.info]
* Programdan Gaz Benzin Enjeksiyon Sürelerinin Yanlış Ayarlanması
LPG ecu süne kaydedilen gaz benzin enjeksiyon sürelerinde regülatör basıncının değişmesi etkenlerden değişme yaşanır. Eğer bilgisayara bağlandığında gaz benzin tetikleme sürelerinde %15 in üzerinde fark var ise tekleme yanısıra benzinden gaza geçerken stop etme sorunu yaşanabilir. Senede bir kez LPG ayarı yapılırken gaz benzin enjeksiyon süreleri kontrol edilmelidir.
[Resim: funduszeue.info]

* LPG Regülatör Kaynaklı Benzinden Gaza Geşişlerde Tekleme ve Stop Etme Sorunu
Regülatör basınç ayarı bozulmuş olabilir basınç ayarı bozuksa ayar yapıldığında düzelecektir. LPG regülatörü içerisindeki diyafram seti zaman içinde doğal olarak sertleşir bu serleşmeye bağlı gaz basıncında düzensizlik meydan gelerek enjektörlere orantısız miktarda yakıt gider. Bunun yansıması olarak özellikle sabahları gaza geçişte tekleme yaşanır. LPG servisine bu şikayet üzerine gidildiğinde sonuç alamıyorya motor soğukken bilgisayara bağlanıp regülatör basıncı kontrol edilmelidir. 

MOTOR SİSTEMİ KAYNAKLI GAZA GEÇİŞLERDE TEKLEME

• Aracın buji ve buji kabloları belirli bir süre kullanıldıktan sonra özelliğini kaybetmektedir. Bu nedenle bir süre sonra bujinin ve buji kablolarının değiştirilmesinde fayda vardır. Aksi takdirde bu durum, aracın teklemesine neden olabilir.
• Aracın ateşleme bobini de tıpkı buji ve buji kabloları gibi bir süre sonra eski işlevini yerine getirememektedir. Bu nedenle ateşleme bobini de , km bir değiştirilmezse benzinden gaza geçerken sirkelemesine hatta teklemesine neden olabilir


Alıntı:funduszeue.info

#2

, Saat:

TR 61 AF


Özgür abi döktürmüşsün yine. Eline sağlık.


#3

, Saat:

TR 06 GB


Gülücükozgur butun bilgileri bir yerde toplada kitap basalim.

#4

, Saat:

TR


Subaru kullanıcılarına çok faydalı olur bu kitap


Sorunlar ve çözümleri

#5

, Saat:

TR 06CSJ


Eline saglık abi güzel paylaşım ,tekleme olayı 2 hafta önce bizim başımıza geldi,eşim sureklı yakıt aldıgı yerden lpg almıştı fakat arıza lambası yakıp tekleye tekleye gitmeye başlamştı,benzine alınca düzeldi,lambada kendiliginden söndü.Pislik tıkanmıstır diye tahmın ettım yada gaz dan dır diyerekten cok ustune dusmedım tekrar lpg yede almadım,gidince bakıcam artık.


Otomatik Vites Geçişlerinde Sarsıntı Ne Anlama Gelir?

Otomatik Vites Geçişlerinde Sarsıntı Ne Anlama Gelir?

Otomatik vites geçi&#;lerinde sars&#;nt&#; ne anlama gelir? Otomatik &#;anz&#;manl&#; araç sahiplerinin s&#;kl&#;kla ya&#;ad&#;&#;&#; vites geçi&#;lerindeki sars&#;nt&#;n&#;n nedeni üzerine teknik bilgiler için yaz&#;m&#;z&#; inceleyebilirsiniz.

Otomatik vites titremesi veya otomatik vites sallamas&#; diye bilinen otomatik vites geçi&#;lerinde sars&#;nt&#; problemi, otomatik vitesli araçlarda zaman zaman görülebilecek bir problemdir. Bu vites geçi&#;i sars&#;nt&#;s&#;n&#;n arac&#;n&#;z için ne anlama geldi&#;ini ve ne boyutta bir problem oldu&#;unu ö&#;renmek için buna sebep olan etkenleri bilmeniz büyük önem ta&#;&#;maktad&#;r. Otomatik vites geçi&#;i sars&#;nt&#;s&#; nedir? ve otomatik vites titremesi nas&#;l düzelir? sorular&#; üzerine odaklanan teknik veriler &#;öyle

Otomatik Vites Geçi&#;lerinde Sars&#;nt&#; Ne Anlama Gelir?

Otomatik vitesli araçlarda, manuel vitesli araçlardan farkl&#; olan baz&#; parçalar ve baz&#; sistemler kullan&#;lmaktad&#;r. Bu sistemler aras&#;nda ortaya ç&#;kabilecek baz&#; problemler sonucu, otomatik vitesli arabalarda titreme gibi sorunlar ile kar&#;&#;la&#;mak mümkün olabilir. Bu durumda probleme sebep olabilecek muhtemel etkenleri tan&#;mak büyük önem ta&#;&#;r. Peki otomatik vites geçi&#;lerinde sars&#;nt&#; ne anlama gelir? Vites geçi&#;lerinde titreme yada sars&#;nt&#; arac&#;n&#;z&#;n sürü&#; dinami&#;ini olumsuz yönde etkiler. Ço&#;u durumda ciddi bir problem te&#;kil etmese de, özellikle yo&#;un trafikte s&#;k s&#;k dur kalk yapan ki&#;iler için rahats&#;z edici bir durum haline gelebilir. Bu noktada olas&#; sebepler incelenerek çözüm üretilmeli yada yetkili bir servis veya ustaya giderek arac&#;n analiz edilmesi istenmelidir. Sürü&#; kalitesi, sürü&#; güvenli&#;i, trafi&#;e odaklanma konular&#;nda sorun yaratabilecek olan otomatik araçlarda vites geçi&#;inde titreme durumu, mutlaka giderilmelidir.

Otomatik Araçlarda Vites Geçi&#;lerinde Titreme Neden Olur?

Otomatik vitesli araçlarda vites de&#;i&#;tirilirken normalde al&#;&#;&#;k olunan &#;anz&#;mandan farkl&#; bir tasar&#;m kullan&#;lmaktad&#;r. Bu sistemde meydana gelebilecek baz&#; problemler arac&#;n vites geçi&#;lerinde titre&#;im ve sallant&#;ya sebep olabilir. Özellikle araç durdu&#;u yerden hareket etti&#;inde ve 1. vitesten 2. vitese geçerken titreme olay&#; gözlenebilir. Bu duruma sebep olabilecek çok say&#;da farkl&#; problem ve ar&#;za olabilse de bunlar&#;n en yayg&#;n olanlar&#;n&#; inceleyerek arac&#;n&#;z&#; bak&#;ma götürmeden önce problem hakk&#;nda bilgi sahibi olabilir veya bu yayg&#;n sebeplerden biri dolay&#;s&#;yla bu problemi ya&#;amakta iseniz probleme kendiniz çözüm üretebilirsiniz. &#;imdi otomatik vites geçi&#;lerinde sars&#;nt&#; olu&#;turacak yayg&#;n sebeplere bakal&#;m…

1. Genel Bak&#;m Eksiklikleri

Motorlu araçlar sürekli hareket eden ve birçok farkl&#; ortamda birçok farkl&#; i&#; yapan araçlar olduklar&#; için belli aral&#;klarla bak&#;ma ihtiyaç duyarlar. Hemen her sürücü bak&#;m&#;n önemini bildi&#;inden bunu daha fazla vurgulamaya gerek olmasa da, özellikle ikinci el araç al&#;m&#;nda arac&#;n önceki bak&#;mlar&#;n&#;n denetlenmesi zor oldu&#;undan bak&#;mlarda eksiklikler olabilir. Bu bak&#;m eksiklikleri genelde büyük problemlere sebep olmasa da e&#;er uzun süre ihmal edilmi&#; ise &#;anz&#;manda olas&#; geçi&#; zorluklar&#;na dolay&#;s&#;yla da geçi&#; s&#;ras&#;nda titre&#;ime sebep oluyor olabilir. Arac&#;n bak&#;mlar&#;n&#;n düzenli olarak yapt&#;r&#;lm&#;&#; oldu&#;undan ve herhangi bir eksi&#;i olmad&#;&#;&#;ndan emin olduktan sonra di&#;er olas&#; sebeplere bak&#;lmas&#; gerekti&#;ini de ekleyelim.

2. &#;anz&#;man Kulaklar&#;n&#;n (Takozlar&#;n&#;n) &#;&#;levini Kaybetmesi

Arac&#;n çok say&#;da parças&#; oldu&#;u ve tüm bu parçalar&#;n üzerine yo&#;un bir &#;ekilde kuvvet etki etti&#;i için arac&#;n parçalar&#;n&#; bir arada tutmak oldukça önemlidir. Araç parçalar&#;n&#; yerlerinde tutmak veya birbirlerine sabitlemek için kullan&#;lan çok say&#;da parça vard&#;r. Genelde araçlarda meydana gelen problemler de bu sabitleme parçalar&#;n&#;n gev&#;emesi veya eskiyerek i&#;levini kaybetmesinden dolay&#; olur. &#;anz&#;man takozu ar&#;zas&#; yayg&#;n olarak görülen bir ar&#;zad&#;r. Arac&#;n iç k&#;sm&#;nda meydana gelen titre&#;imin sürücüye iletilmemesi için kullan&#;lan bu parçalarda bir a&#;&#;nma meydana gelmi&#; ve devre d&#;&#;&#; kalm&#;&#;lar ise takozlar&#;n incelenerek düzeltilmesi veya yenileri ile de&#;i&#;tirilmesi gerekmektedir. Bu de&#;i&#;im yap&#;l&#;rken arac&#;n&#;za uyumlu bir kulak seçmenizin önemini de belirtmek gerekir, uyumsuz bir takoz ayn&#; &#;ekilde arac&#;n titre&#;imini size iletece&#;inden probleminiz çözülmeyebilir.

3. &#;anz&#;mana Ya&#; S&#;z&#;nt&#;s&#;

&#;çten yanmal&#; motora sahip araçlarda çok miktarda ya&#; kullan&#;l&#;r. Kullan&#;lan ya&#;lar&#;n amac&#; ço&#;unlukla mekanik parçalar aras&#;ndaki sürtünmeyi azaltmak ve arac&#;n parçalar aras&#;ndaki etkile&#;imi minimuma indirerek parçalar&#;n ömrünü uzatmakt&#;r. Arac&#;n yo&#;un sürtünmeye maruz kalan bölgelerinde sürtünmeye giden enerjiyi azaltarak verimlili&#;i art&#;racak bir madde olan bu ya&#;lar istenmeyen yerlere s&#;z&#;nt&#; yapt&#;klar&#;nda problem olu&#;turabilirler. Arac&#;n alt k&#;sm&#;na do&#;ru bir ya&#; kaça&#;&#; varsa bu &#;anz&#;mana temas etmi&#; ve &#;anz&#;man di&#;lilerinin birbirlerini yeterince iyi tutamamalar&#;na sebep olmu&#; olabilir. Arac&#;n alt k&#;sm&#; incelenerek bu ya&#; kaça&#;&#; saptanarak tamir edilebilir, &#;anz&#;man parçalar&#; normale döndürülerek titre&#;imsiz bir kullan&#;m sa&#;lanabilir

4. Balata A&#;&#;nmas&#;

Otomatik vites araçlarda vites de&#;i&#;imi olay&#;nda görev alan en önemli parçalardan biri de balatad&#;r. E&#;er arac&#;n&#;z&#; uzun süredir kullan&#;yorsan&#;z balatan&#;n eskimi&#; olmas&#; oldukça normaldir. Bu noktada balata a&#;&#;nm&#;&#; olaca&#;&#; için vitesleri seçip atarken eskisi kadar etkili olamaz ve özellikle birinci vitesten ikinci vitese geçerken anla&#;&#;l&#;r bir biçimde titre&#;im olu&#;turarak sürücüyü rahats&#;z edebilir. Bu noktada yap&#;lmas&#; gereken &#;ey mevcut olan balatan&#;n arac&#;n&#;za uyumlu yeni bir balata ile de&#;i&#;tirilmesi ve üstüne bir süre sürerek test edilmesidir. E&#;er sorun ortadan kalkm&#;&#; ise balata de&#;i&#;imi yeterli olmu&#; demektir. Sonuç olarak otomatik vites geçi&#;lerinde sars&#;nt&#; olmas&#;n&#;n sebepleri aras&#;nda; &#;anz&#;mana ya&#; s&#;z&#;nt&#;s&#;, balatalar&#;n a&#;&#;nmas&#;, &#;anz&#;man kulaklar&#;n&#;n i&#;levini yitirmesi yada genel bak&#;m&#;n&#;n eksik yap&#;lm&#;&#; olmas&#; seçenekleri en yayg&#;n görülen sebeplerdir. Ancak farkl&#; bir sebep de söz konusu olabilir.

Otomatik araçta vites titriyorsa mutlaka güvenilir uzman teknik servis deste&#;i al&#;n. Bu amaçla Otopratik servislerinden online oto servis randevusu alabilirsiniz. Yine funduszeue.info üzerinden h&#;zl&#;ca Otopratik otomobil servis fiyat listesine de bakabilirsiniz. Hem vites titremesi tamir fiyat&#; aray&#;&#;&#; için hem de di&#;er araç bak&#;m i&#;lemleri fiyat bilgisi ve randevusu için WhatsApp üzerinden de ilerleyebilirsiniz.

Benzinden Gaza Geçerken Tekleme ve Stop Etme Sebepleri


BENZİNDEN GAZA GEÇERKEN TİTREME STOP ETME SORUNU
Sıralı sistem araçlarda benzinden gaza geçerken tekleme ve stop etme sorunu çoğunlukla havaların soğuk olduğu dönemlerde ortaya çıkan sorundur. Arıza genelde LPG sistemi kaynaklı ortaya çıksada bazen motor sisteminden kaynaklandığı görülmektedir. Şimdi bu sorunun yaşanmasına nelerin yol açacağına maddeler halinde açıklık getirelelim. 

LPG Sistemi Kaynaklı Benzinden Gaza Geçişlerde Yaşanan Tekleme ve Stop Etme Sorunu

1: LPG Enjektör Debi Ayarlarının Bozuk Olması
Atiker akl aldesa mimgas vikars cangas gibi tip enjektörlerde debi ayar özelliği bulunan dolayısı ile düşük maliyetli üretilen enjektörleri tipleridir.  Debi ayarı bozulmuş enjektörlerde ilk belirti motor soğukken benzinden gaza geçişlerde tekleme ve rolanti sorunu yaşanır. Debi ayarları bozuk enjektörler silindirlere farklı miktarda yakıt göndererek arıza lambasının yanmasına aracın yakıt sarfiyatının artmasına ilk geçişlerde veya sürekli düzensiz çalışmaya yol açar. Aracınızda sadece ilk geçişte sorun yaşıyor diğer zamanlar normal çalışıyor ve defalarca ayar yaptırmanıza rağmen sorun devam ediyor ise %99 enjektörlerin debi ayarı bozulmuş anlamına gelir.

LPG enjektörlerinde yaşanan debi ayar bozukluğu bilgisayarda gözükmez cihazı olamayan servis enjektörlerin debi ayarlarının bozuk olup olmadığını göremeyeceği için yaptığı LPG ayarının sorunun giderilmesine hiç bir katkısı olmayacaktır. Bu sebepten ötürü her bin km bir mutlaka LPG enjektör debi ayarı yapan servis bulup debileri ayarlatmanız çekiş, yakıt, rolanti ve arıza ışığının yanmaması yönünde inanılmaz katkı sağlayacaktır. 

LPG Enjektör Debi Ayarı Nedir? Nasıl Yapılır?
Enjektör debi ayarı LPG enjektörlerinin motorun ihtiyacına göre silindirlere orantılı yakıt göndermesi için üretici firma veya LPG servisi tarafından yapılan ayara denir. 

 Benzinden Gaza Geçerken Tekleme Ve Stop Etme Sorunu

LPG Enjektör debi ayarı üst resimdeki gibi komparatör cihazı LPG enjektörlerine sırayla bağlanıp debi oranları ölçülüp enjektörlerin tepesindeki alyan başlı vidalardan anahtar kullanılarak  seviyelerinde ayarlanması ile yapılır.

*LPG Enjektör Değişim Sonrası Yaşanan Nozul Ölçüsü Kaynaklı Benzinden Gaza Geçerken Tekleme Sirkeleme Sorunu
LPG enjektör değişimi sonrası sadece gaza geçişlerde silkeleme tekleme hatda stop etme sorunu yaşanıyorsa %90 ihtimalle sökülen enjektör nozullarıyla yeni takılan nozulların farklı ölçüde olmamasından kaynaklanıyordur. Sorunun çözümü için eski enjektör nozulları takılması veya nozul çaplarının eskisi ile aynı ölçüde delinmesi gerekir. Geriye kalan %10 ihtimalde debi ayarlarının farklı olmasından kaynaklanır. Sıfır enjektörde bile düşük maliyetli enjektör türü olduğu için debi ayarlarında farklılık yaşanmaktadır.


* Benzinden Gaza Geçme Sıcaklığının Düşük Ayarlanması Kaynaklı Aracın Benzinden Gaza Geçerken Silkeleme Sorunu
Aracın benzinden gaza geçiş ısısının 35 derecenin altında ayarlanması yaz aylarında motorun çabucak ısınmasının etkisiyle geçişlerde pek sorun yaşatmaz. Fakat aynı şeyi kış aylarında söylemek mümkün değildir. Soğuk havalara girerken ve kış aylarında benzinden gaza geçiş ısısı  derecenin altında ayarlanmış ise regülatör gaz buharlaşdırmadan enjektörlere enjektörlere sıvı halde yakıt gönderir. Düşük geçiş ısısında ayarlanmış araç motor ısınana kadar benzinden gaza geçerken silkeleme sorunu yakıt sarfiyatında hissedilir derecede artış ve LPG enjektörlerinin kullanım ömrünün kısalmasına yol açar. Özellikle kış mevsiminde aracın benzinden gaza geçiş ısısının minumun 35 derece ayarlanmış olması gerekir. 

Benzinden Gaza Geçerken Sirkeleme Sorunu

* Programdan Gaz Benzin Enjeksiyon Sürelerinin Yanlış Ayarlanması
LPG ecu süne kaydedilen gaz benzin enjeksiyon sürelerinde regülatör basıncının değişmesi etkenlerden değişme yaşanır. Eğer bilgisayara bağlandığında gaz benzin tetikleme sürelerinde yüzde 30 un üzerinde fark var ise tekleme yanısıra benzinden gaza geçerken stop etme sorunu yaşanabilir. Senede bir kez LPG ayarı yapılırken gaz benzin enjeksiyon süreleri kontrol edilmelidir.

Benzinden Gaza Geçerken Tekleme Ve Stop Etme Sorunu


* LPG Regülatör Kaynaklı Benzinden Gaza Geşişlerde Tekleme ve Stop Etme Sorunu
Regülatör basınç ayarı bozulmuş olabilir basınç ayarı bozuksa ayar yapıldığında düzelecektir. LPG regülatörü içerisindeki diyafram seti zaman içinde doğal olarak sertleşir bu serleşmeye bağlı gaz basıncında düzensizlik meydan gelerek enjektörlere orantısız miktarda yakıt gider. Bunun yansıması olarak özellikle sabahları gaza geçişte tekleme yaşanır. LPG servisine bu şikayet üzerine gidildiğinde sonuç alamıyorya motor soğukken bilgisayara bağlanıp regülatör basıncı kontrol edilmelidir. 

MOTOR SİSTEMİ KAYNAKLI GAZA GEÇİŞLERDE TEKLEME

• Aracın buji ve buji kabloları belirli bir süre kullanıldıktan sonra özelliğini kaybetmektedir. Bu nedenle bir süre sonra bujinin ve buji kablolarının değiştirilmesinde fayda vardır. Aksi takdirde bu durum, aracın teklemesine neden olabilir.

• Aracın ateşleme bobini de tıpkı buji ve buji kabloları gibi bir süre sonra eski işlevini yerine getirememektedir. Bu nedenle ateşleme bobini de , km bir değiştirilmezse benzinden gaza geçerken sirkelemesine hatta teklemesine neden olabilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası