komek usta öğretici başvuru formu / KO-MEK | Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Komek Usta Öğretici Başvuru Formu

komek usta öğretici başvuru formu

Halk Eğitim Merkezi Kadrolu Usta Öğretici Olma Şartları

Halk Eğitim Merkezi Kadrolu Usta Öğretici Olma Şartları

Halk Eğitim Kadrolu Usta Öğretici Olma Şartları Nelerdir. Hem Halk Eğitim Merkezlerinde Kadrolu Usta Öğretici, Uzman Ve Usta Öğretici İle Gönüllü Öğretici Olma Şartları Nelerdir, Görev Ve Sorumlulukları.

E-Yaygın Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Detayları İçin Tıkayın.

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Alımlarında Başvuru Öncelik Sıralaması Nasıl Yapılır.

Usta Öğretici Maaşları Part Time Kurs Açanlar İçin Kursun Hafta İçi, Hafta Sonu, Akşam Olarak Açılması ve Usta Öğreticinin Eğitim Durumuna Göre Saat Ücreti Farklılık Gösterir.

Mesleki Eğitim Merkezleri Kayıtları Alan Ve Dalları İçin Tıklayın.

Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Her Yıl Ağustos Ayı İçerisinde Millî Eğitim Müdürlükleri Ve Kurum Müdürlüklerinin İnternet Sitesi Ve İlan Panolarında Ek-1’deki İlan Örneği İle En Az 15 Gün Süreli Duyuru Yapılarak Başvuru Takvimine Göre Alınır. Başvurular E-Yaygın Sistemi Üzerinden Yapılır.”

“a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları eylül ayının 15’ine kadar ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.”
“c) Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 7 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak e-Yaygın sistemi üzerinden sıralama yapılır.”
“(13) Üçüncü ve dördüncü fıkrada sayılanlarla ihtiyacın karşılanamaması durumunda emekli kişiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre sıralanarak usta öğretici olarak görevlendirilir.”
“(15) Üçüncü fıkranın (a) bendi kapsamında yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, sırasıyla alanında eğitim seviyesi ve hizmet puanına göre belirlenir. Aynı fıkranın (b) ve (c) bendi kapsamında yapılacak görevlendirmelerde öncelik sırası, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir.”

Mücbir sebepler haricinde kurs onayından sonra göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle kurslarda görevlendirilmez ve bu durum e-Yaygın Sistemine işlenir.”

Usta Öğretici Oryantasyon Eğitimi Kursu Sınav Soruları Ve Cevapları İçin Tıklayın.

Usta Öğretici Belgesine Sahip Olanlar, Halk Eğitim Merkezleri, Belediyeler Tarafından Açılan Kurslarda Görev Alabilirler. Usta Öğretici Belgesi Mesleki Eğitim Merkezlerinden Alınabilir. Usta Öğretici Maaşları Çalıştığı Kuruma, Çalışma Şekline (Full Veya Part), Eğitim Durumuna Göre Değişebilir. Her Branşta Usta Öğretici Olarak Görev Alınamaz. Örneğin Yabancı Dil, Bilgisayar Ve Benzeri Kurslarda Alanında Lisans Veya Ön Lisans Mezunu Olmak Gereklidir. Yabancı Dil Alanında Görev Almak İçin Yetkinlik Belgeleri İstenir. Alanında Lisans Yada Ön Lisans Mezunları İçin Usta Öğreticilik Belgesi Gerekli Değildir. Örneğin Step Aerobik Öğreticisi Olmak İçin En Az Lise Mezunu Olmak Ve Gençlik Ve Spor Müdürlüğü Antrenörlük, Yardımcı Antrenörlük Yada Türkiye Cimnastik Federasyonu Step &#; Aerobik-Pilates Eğitmenlik Sertifikası Sahip Olma Şartları Aranır. Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanında Açılan Bazı Kurslarda Usta Öğretici Olarak Görev Alabilmek İçin Lisans Ve Ön Lisans, Meslek Lisesi Ve Ustalık Ve Usta Öğretici Belgesi Sahipleri Görev Alabilir. Aynı Şart El Sanatları Teknolojisi Alanındaki Kurslarda Da Geçerlidir, Alanında Lisans, Önlisans, Meslek Lisesi Mezunları Ve Ustalık Ve Usta Öğretici Belgesine Sahip Olanlarda Başvurabilir. Başvuranların Arasında Yapılan Seçimde Öncelikle Lisans, Önlisans Mezunları Tercih Edilir.

Ek-2 Usta Öğretici Değerlendirme Formu

KURS ALANINDA EĞİTİM

(Bu bölümden sadece biri değerlendirilecektir.)

DOKTORA65
TEZLİ YÜKSEK LİSANS55
Eğitim Fakültesi (Lisans)47
Lisans40
Ön Lisans25
Ustalık Belgesi / Meslek Lisesi Diploması/
4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi/
4. Seviye Mesleki Yeterlik Belgesi
10

ALANINDA EĞİTİM TOPLAM PUANI

65

ALANINDA HİZMET/

İŞ DENEYİMİ

Alanında hizmet / iş deneyimi yıl için 1 puan

HİZMET / İŞ DENEYİMİ PUAN TOPLAMI

10

EK PUAN

Tezli Yüksek Lisans7
Pedagojik Formasyon6
Tezsiz Yüksek Lisans5
Lisans4
Ön Lisans2
Usta Öğreticilik Belgesi1

EK PUAN TOPLAMI

25

TOPLAM PUAN

Açıklamalar
• Alanında hizmet iş deneyimi “eğitici sigorta günü/” olarak hesaplanacaktır.
• Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel kurumlarda eğitici olarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır.
• Puanların eşitliği hâlinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı hâlinde ise kura ile belirlenir.
• Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinden ayrıca puan almayacaktır.
• “Kurs Alanında Eğitim” bölümünden puanı hesaplanan diploma/belge için ayrıca “Ek Puan” bölümünden puan verilmeyecektir.

Ek Puan Kısmı Alanı Dışında Kurs Açanlara Mezuniyet Durumlarına Göre Verilmektedir.

Açıklamalar
1. Alanında Hizmet İş Deneyimi “Eğitici Sigorta Günü / ” Olarak Hesaplanacaktır.
2. Alanında Hizmet İş Deneyimi Hesabında, Kamu Kurum Ve Kuruluşları İle Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Ve Özel Kurumlardaki Eğitici Olarak Çalıştığı Süreler Dikkate Alınacaktır.
3. Puanların Eşitliği Halinde Sırasıyla; Alanında Eğitim Seviyesi En Yüksek Olana, Eğitim Alanında Meslek Deneyimi Fazla Olana Öncelik Verilir; Eşitliğin Devamı Halinde İse Kura İle Belirlenir.
4. Eğitim Fakültesi Mezunları Pedagojik Formasyon Belgesinden Ayrıca Puan Almayacaktır.

Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerin Görevleri Ve Usta Öğretici Olma Şartları

Kadrolu Usta Öğreticinin Görevleri:
Merkezlerde Görevlendirilen Kadrolu Usta Öğreticiler; İlgili Mevzuat Doğrultusunda Müdür Tarafından Düzenlenecek Esaslara Uygun Olarak Görev Yapar.

Usta Öğretici Belgesi Alma Şartları İçin Tıklayın.

Usta Öğretici Başvuru Belgeleri Yazımızı Okumak İçin Tıklayın.

Kendi Okulunda/Kurumunda Aylık Karşılığı Ve Zorunlu Ücretli Ek Ders Karşılığındaki Çalışma Sürelerini Tamamlayamayan Öğretmenlerin, Merkezlerdeki Kurslarda Görevlendirilmeleri Kadrolarının Bulunduğu Okul Ve Kurumların Günlük Çalışma Saatleri İçinde Olur. Kadrolarının Bulunduğu Okul/Kurumların Resmi Çalışma Saatleri Dışında Kurslarda Görevlendirme, Öğretmenin İsteğine Bağlıdır. seafoodplus.info
Yukarıda Nitelikleri Belirtilenlerle İhtiyaç Karşılanamaz İse Aşağıdaki Şartları Taşıyanlar Arasından Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesi Yoluna Gidilir.

Halk Eğitim Merkezlerinde Uzman Ve Usta Öğretici Görevlendirilmesi

Kadrolu usta öğretici

Madde 25 – (1) Usta öğreticiye kurum müdürü tarafından ihtiyaç olması halinde açılan kurslarda görev verilir. Gerektiğinde birden çok kurs merkezinde de görev verilebilir.

(2) Kurs görevi verilemediği takdirde, görevli bulunduğu çevrede, kurum müdürlüğünün uygun göreceği planlama, kursa hazırlık, öğretim programı geliştirme çalışmaları, kurs materyali geliştirme çalışması, alan araştırmaları ve çevre inceleme, atölyelerde üretim çalışmaları görevi verilir.

(3) Asıl alanlarında kurs açılmamışsa istekleri de dikkate alınarak alanlarına yakın kurslarda görev verilebilir. Alanında veya yan alanda kurs açılamaması durumunda kurumunun uygun göreceği büro ve üretim hizmetlerinde görevlendirilir.

Ders ücreti karşılığı görevlendirme

Madde 26 – (1) Kurs açılacak alanda, kurumda ve kurumun bulunduğu eğitim bölgesinde yeterli sayıda öğretmen ve kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ders ücreti karşılığı görev yapacak istekliler arasından karşılanır.

(2) İhtiyaç halinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmi kurumlardan veya ilan yoluyla yapılır.

(3) Ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre yapılır:

a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler.

b) Emekli öğretmenler.

c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri.

ç) Resmi kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

(4) Üçüncü fıkrada sayılanlardan görevlendirme yapılamaması durumunda ilan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesi yapılır.

(5) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesinde aranacak şartlar şunlardır:

a) Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

b) Türk vatandaşı olmak.

c) 18 yaşını doldurmuş olmak.

ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) Askerlikle ilişiği bulunmamak.

f) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

(6) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.

(7) Ücretli usta öğretici başvuruları her yıl eylül ayı içerisinde millî eğitim müdürlükleri ve kurum müdürlüklerinin internet sitesi ve ilan panolarında Ek-1’deki ilan örneği ile duyuru yapılarak başvuru takvimine göre alınır. Başvurular, kurum müdürlüklerine yapılır.

(8) Başvuruda bulunacaklardan;

a) Hangi kurs/kurslarda görev almak istediğini belirten dilekçe,

b) Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formundaki puana esas olan belgelerin aslı ve fotokopileri,

istenir.

(9) Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır:

a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.

b) Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göre yapılır.

c) Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 15 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak sıralama yapılır.

ç) Mücbir sebepler haricinde göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle görevlendirme yapılmaz.

(10) Resmî kurumlardan veya ilan yoluyla ders ücreti karşılığı görevlendirmelerle ihtiyacın karşılanamaması hâlinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma izni, İçişleri Bakanlığınca oturma izni ve alanında yeterlilik belgesinin denkliğinin yapılmış olması şartıyla ilgili mevzuat kapsamında yabancı uyruklular ders ücreti karşılığında görevlendirilebilir.

(11) Ceza ve tutukevlerinde hükümlü ve tutuklulara yönelik açılacak kurslarda, öğreticilik görevi öncelikle cezaevi ve tutukevinde görev yapan öğretici niteliğine sahip kişilerden karşılanır. Talep olmaması halinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır.

(12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.

(13) Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar öğreticiliği görevlendirmelerinde üçüncü fıkra hükümleri uygulanmaz.

(14) Ücretli usta öğretici olarak görev verileceklere, Bakanlıkça hazırlanan programa göre eğitim verilir.

Ücretli usta öğreticilerin görev ve sorumlulukları

Madde 27 – (1) Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dahilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.

(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.

(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün ile saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.

(4) Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.

(5) Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, bu Yönetmelik hükümlerine uymadıkları kurum müdürlüğü, mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

Merkezlerce Açılan Kurslarda Görev Yapmak Üzere Yeterli Sayıda Öğretmen Görevlendirilir.
Öğretmenler Alanlarına Göre Diğer Örgün Ve Yaygın Eğitim Kurum Ve Kuruluşlarındaki Görevli Öğretmenlerin Hak Ve Sorumluluklarına Sahiptir.

Öğretmenin Görevleri Şunlardır

Madde 21 &#;(1) Öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır:

a) Toplumsal kalkınmada bireyin gelişmesine katkı sağlamak üzere çalışmalarını yürütmek.

b) Eğitim öğretimin gerektirdiği fiziksel ve psikolojik ortamı sağlamak, öğrencilere sevgi ve şefkatle yaklaşmak, kişisel sorunlarını sınıfa yansıtmamaya özen göstermek, izleyeceği programı, yöntem ve teknikleri öğrenciye açıklamak, öğrencilerin araştırarak, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak çağdaş eğitim öğretim teknikleriyle teknolojik kaynakları kullanmak.

c) Türk millî eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda görev yapmak.

ç) Kurumun eğitim öğretim ve üretim çalışmalarında görevli olup bu görevleri yerine getirmek.

d) Eğitim öğretim standartlarının geliştirilmesi, üretimin artırılması, kurum-çevre ilişkisinin kurulması ve geliştirilmesi yönünde çaba harcayarak işleyişte yönetime yardımcı olmak, kılık kıyafet, söz ve davranışlarıyla öğrenci/kursiyerlere örnek olmak.

e) Yıllık/dönemlik ve günlük plan yapmak, kendilerine verilen dersleri okutmak, derslerle ilgili araştırma, uygulama ve deney yapıp öğrencilere de yaptırmak, yapılan deneyler için bir rapor hazırlamak.

f) Öğrenci ve kursiyerin yaparak, yaşayarak, inceleyerek ve araştırarak öğrenmelerini sağlamak, bağımsız ve yaratıcı düşünmelerine, edinilen bilgilerden sonuçlar çıkarmalarına, tartışmalarda görüşlerini özgürce belirtmelerine ve hoşgörülü olmalarına yönelik gerekli ortamı hazırlamak.

g) Eğitim öğretim ve üretim çalışmalarında araç gereç, laboratuvar, gezi, gözlem gibi her türlü imkândan öğrenci/kursiyerlerin yararlanmalarını sağlamak, bu çalışmalarda öğrenen merkezli bir yaklaşım benimseyerek sergilemek.

ğ) Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci/kursiyerlerin yetiştirilmesi için önlem almak.

h) Öğrenci/kursiyerlerin, kişisel ve grupla çalışma alışkanlığı kazanmalarına önem vermek, kütüphane, kitaplık, laboratuvar ve spor tesisleri ile çevredeki müze, atölye, fabrika, iş yeri, ticari, mali ve turistik işletmelerden ve diğer tesislerden yararlanmalarını sağlamak.

ı) Sorumluluğuna verilen sınıf rehber öğretmenliği görevini yürütmek.

i) Öğretim programlarına uygun olarak döner sermayeyle ilgili işleri planlamak ve yaptırmak.

j) Ders dışı eğitim öğretim etkinliklerinin ilgili mevzuata göre yürütülmesini sağlamak.

k) Müdürün hazırlayacağı bir program doğrultusunda, ilgili mevzuata uygun olarak aday öğretmenleri yetiştirmek.

l) Sınavlar ile ilgili görevleri ilgili mevzuata uygun olarak yerine getirmek.

m) Derse başlamadan önce yoklama yaparak yoklama sonucunu fiş veya deftere yazmak ve imzalamak.

n) Konu, deney, ödev, uygulama, yazılı yoklama ile diğer çalışmaları dersin sonunda ders defterine yazarak imzalamak.

o) İnceleme ve araştırma gezileri için gezi planı hazırlamak, öğrenci/kursiyerlerin gezi ile ilgili görüş ve izlenimlerini tartışıp değerlendirmelerini sağlayarak sonucu bir raporla kurum yönetimine bildirmek.

ö) Öğrenci/kursiyerlerin eğitim öğretim ve üretim etkinliklerini izlemek, mesleki konularda çevre ile ilişki kurmalarına rehberlik etmek.

p) Nöbet çizelgesinde belirtilen nöbet görevini yerine getirmek.

r) Görevlendirildikleri kurullara, komisyonlara, öğrenci kulübü ve sınıf rehberlik çalışmalarına, millî bayram ve mahallî günlere, tören ve toplantılara, kurs ve seminerlere katılmak, çalışma takviminde belirtilen tarihlerde kurumda hazır bulunup verilen görevleri yapmak, kurul, komisyon ve diğer ekiplerdeki çalışmalarını toplam kalite yönetimi anlayışı ile yürütmek.

s) Öğretmenler kurulu, zümre ve sınıf zümre öğretmenler kurulu ve ilgili diğer kurul toplantılarına katılmak, seçildiklerinde kurul toplantılarında sekretarya görevlerini yerine getirmek.

ş) Alanı ile ilgili bilimsel ve teknolojik yenilikleri izleyerek bunları öğretime yansıtmak, bu konuda her yıl en az bir rapor hazırlayarak bu rapor veya raporların zümre öğretmenler kurulunda tartışılmasını, mesleki arşiv çalışması yaparak bunların eğitim öğretimde kullanılmasını sağlamak.

t) Uygulamalı eğitimi ilgili mevzuata göre yapmak, gerekli görülen araç gerecin zamanında sağlanması için ilgililerle iş birliği yaparak araç gereci kontrol edip teslim almak, kendilerine verilen araç gereç ve makinelerin korunması, bakımı, onarımı ve kılavuzuna uygun şekilde güvenli kullanılmasını ve bunların her zaman hazır durumda bulundurulmasını sağlamak ve bu konuda öğrenci/kursiyerlere rehberlik etmek.

u) Öğrenci/kursiyerlerce yapılan deney, temrin, döner sermayeden yapılan iş ve uygulamalarda kullanılan araç gerecin bir listesini ilgililere vermek.

ü) Uygulamalı öğretimde temrin, üretim ve hizmetlerin düzenli olarak sürdürülebilmesi için alan/bölüm/atölye/laboratuvar şefleri ile birlikte plan hazırlamak, öğrenci/kursiyerlere alanı ile ilgili konularda proje danışmanlığı yapmak ve rehberlik etmek.

v) Döner sermayeden yapılan üretim çalışmalarına katılmak, yapılan iş ve hizmetlerin istenen nitelikte ve sürede sonuçlandırılmasını sağlamak.

y) Görevlendirildiğinde ders araç gerecini, öğretmenler kurulunca seçilmesi durumunda kitaplık demirbaşlarını teslim alarak bunlarla ilgili görevleri yapmak.

z) İlgili makamlarca elektronik ortamda veya yazılı ve basılı olarak yayımlanan kanun, yönetmelik, yönerge, genelge ve benzeri mevzuat ile eğitim öğretime ilişkin duyuru, belge ve dokümanları okuyup imzalamak.

aa) Tam gün tam yıl eğitim yapan kurumlarda çalışma saatleri dışında, hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde verilen görevleri yapmak.

bb) Elektronik ortamda veri tabanı üzerinden yapılan işlemlerde kendisi ve görev alanıyla ilgili tüm iş ve işlemleri yerine getirmek, kayıtları takip etmek, güncelleştirmesini sağlamak ve süreci takip etmek.

cc) Öğrencilerin davranış ve başarı durumları konusunda veliler ile iş birliği yaparak bu amaçla düzenlenen toplantılara katılmak.

çç) Amirleri tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirmek.

(2) Öğretmenlere gerektiğinde birden çok kurs merkezinde de görev verilebilir.

(3) Kurs görevi verilemediği takdirde, görevli bulunduğu çevrede, kurum müdürlüğünün uygun göreceği planlama, kursa hazırlık, öğretim programı geliştirme çalışmaları, kurs materyali geliştirme çalışması, alan araştırmaları ve çevre inceleme görevi verilir.

(4) Halk eğitimi merkezlerinde bir eğitim öğretim yılı boyunca alanlarında ilgili mevzuatında belirtilen maaş karşılığı ders/kurs görevini tamamlamayan öğretmenlerin norm kadrolarının, kurs açılmasına ihtiyaç duyulan norm kadro ile değiştirilme teklifi Valilikler tarafından Bakanlığa yapılır.

(5) Öğretmenler, ilgili mevzuatla kendilerine verilen görevler dışında yarıyıl ve yaz tatili süresince izinli sayılırlar.

Öğretmenlerin nöbet görevi

Madde 22 – (1) Öğretmenler, nöbet çizelgesine göre nöbet tutar. Nöbetlerde aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Kurumun imkân ve koşulları dikkate alınarak nöbetlerini en iyi şekilde yapabilmelerini sağlamak için öğretmenlere derslerinin olmadığı veya en az olduğu günlerde nöbet görevi verilir.

b) Birden fazla kurumda ders görevi bulunan öğretmenlere kurumların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yalnız bir kurumda nöbet görevi verilir.

c) Öğretmenlikteki kıdemi 20 yıldan fazla olan kadın öğretmenler ile 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler, istekleri hâlinde nöbet görevinden muaf tutulabilirler. Ancak kıdemli öğretmen sayısının fazla olması ve bu nedenle nöbet görevlerinin aksayabileceği durumlarda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilebilir.

ç) Kadın öğretmenlere doğumdan önce üç ay, doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.

d) Nöbet görevi, ilk dersten 15 dakika önce başlar, son ders bitiminden 15 dakika sonra biter. İkili öğretimin yapıldığı kurumlarda öğretmenler, kendi devrelerinde nöbet tutarlar. Okul öncesi eğitim uygulaması bulunan kurumlarda nöbet görevi ile ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre işlem yapılır.

e) Nöbet görevine gelmeyen öğretmen hakkında derse gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır.

f) Engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenlerin nöbetlerinin belirlenmesinde gün ve saat tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılır.

Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Koordinatör öğretmen görevlendirmesi

MADDE 23 – (1) İhtiyaç hülinde koordinatör öğretmen görevlendirilebilir. Koordinatör öğretmen görevlendirmelerinde 7/9/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Usta Öğretici Başvurularında Gerekli Belgeler Nelerdir:
1. Mezuniyet Belgesi (Bitirdiği Okulun Diploma Fotokopisi)
2. Bitirdiği Kurslarla İlgili Belgelerin Fotokopileri
3. 2 Adet Fotoğraf
4. Kimlik Fotokopisi
5. Başvuru Dilekçesi (Kurumdan Alınacak)
6. SGK Hizmet Dökümü Ve Daha Önce Halk Eğitimde Çalıştı İse Bunu Belgeleyen Yazı.
7. Herhangi Bir Adli Suç Kaydı Bulunmadığına Dair Adli Sicil Belgesi.

Kalorifer Ateşçiliği Kursları Usta Öğretici Olma Koşulları
1)Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme Alan Öğretmenleri, Makine Teknolojisi Öğretmenleri Alan Öğretmeni Olarak Atananlar, Öğretmen Bulunamaması Durumunda Öğretmen Olarak Atanabilecek Nitelikte Olanlar.
2) Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Yayımlanan &#;Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” Göre Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme Ve Makine Teknolojisi Alanlarına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Programları / Fakülte Mezunları.
3) Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme Ve Makine Teknolojisi Alanlarına Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Kurumlarında Görevli Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlileri.
4) Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme Ve Makine Teknolojisi Kaynak Teşkil Eden Yükseköğretim Kurumları Meslek Yüksekokulu Mezunu Olanlar.
5) Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme Ve Makine Teknolojisi Alanlarında En Az 4. Seviye Belge Sahibi Olanlar.

Bahçe Bakımı Usta Öğretici Olma Koşulları
Bahçe Bitkileri Yüksek Lisans.
Ziraat Mühendisliği, Seracılık, Bitkisel Üretim, Bahçe Ziraatı, Seracılık Ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği, Biyoloji (Botanik), Bahçe Bitkileri, Peyzaj Mimarlığı, Bitki Koruma, Toprak Lisans Mezunları.
Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler, Bahçe Ziraatı, Fidan Ve Fidecilik, Peyzaj Ve Süs Bitkileri, Seracılık Ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği, Peyzaj Ve Süs Bitkileri, Bitkisel Üretim, Peyzaj, Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Programı, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma Ön Lisans Mezunları.

Bilgisayar Sistem Bakım Ve Onarım Kursu Usta Öğreticisi Olma Şartları
Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri, Elektronik Ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü, Bilgisayar Ve Kontrol Öğretmenliği, Elektronik Ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknik Öğretmenliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Kontrol Mühendisliği, Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Ve Kontrol, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Ve Elektronik Öğretmenliği Lisans Mezunları.
Bilgisayar Donanımı Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi Ve Programlama, Bilgisayar Teknoloji Ve Programcılığı, Bilgisayar Operatörü Ve Teknikerliği, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknikerliği Ve Programlama, Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Mezunları.

Giyim Usta Öğreticisi Olma Koşulları
Giyim Endüstrisi Öğretmenliği, Moda Tasarımı Öğretmenliği, Hazır Giyim Öğretmenliği, Hazır Giyim Teknolojisi Öğretmenliği, Giyim Öğretmenliği Lisans Mezunları.
Giyim Üretim Teknolojisi, Hazır Giyim, Giyim Ön Lisans Mezunları.
Giyim Üretim Teknolojisi , Giyim, Hazır Giyim Lise Mezunları.
Ustalık / Usta Öğreticilik Belgesi (Kadın Terziliği)

Kocaeli KO-MEK iş ilanları ve iş başvurusu

İnsanların düzenli olarak bir gelişim, değişim içerisinde olduğu günümüzde rekabet ortamı git gide artıyor. Bundan 30 sene önce kırılan rekorları artık kişiler lise çağında kırmaya başlıyorlar. Hal durum böyle olunca da bu rekabetçi ortamda tutunabilmek için insanlar kendilerini geliştirmek zorunda kalıyorlar. Günümüzde bununla ilgili çok sayıda proje hayata geçirildi. Bu projelerden bir tanesi de eğitim aşamasının sadece okullarda kalmamasını sağlamak amacıyla açılan meslek edindirme kurslarıdır. Bu meslek edindirme kurslarının en bilinenlerinden bir tanesi de Kocaeli ilimizde faaliyet gösteren KO-MEK. KO-MEK, yılından bu yana faaliyet gösteren ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren bir kurumdur. KO-MEK kurulmuş olduğu günden bu yana yüz binlerce vatandaşımıza eğitim sunmayı başarmıştır. Çalışmalarına aralıksız devam eden kurum aynı zamanda çeşitli dönemlerde kendi bünyesine personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı yapmaktadır. KO-MEK tarafından yayınlanan iş ilanları, iş imkanları, iş olanakları, kariyer fırsatları, açık iş pozisyonları, iş başvuru formu gibi iş başvurusu detayları yazımız devamındadır.

İçindekiler

KO-MEK İş İlanları

KO-MEK kurulmuş olduğu günden bu yana büyümesini sürdürmüş ve Kocaeli ilimizde 12 ilçede 42 kurs merkezi ile hizmet verir hale gelmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları ya da bilinen kısa adı ile KO-MEK kentin eğitim seviyesini yükseltmek ve kültürel kimliğini zenginleştirmek maksadıyla çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir. KO-MEK bunun yanında bünyesinde de çok sayıda vatandaşımızı istihdam etmektedir. KO-MEK çeşitli dönemlerde yeni çalışan ihtiyacı oluştuğunda ise bünyesine çok sayıda personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı yapmaktadır.



KO-MEK ŞUBELERİ

Kurs MerkeziAdresTelefon
AYDINKENTAYDINKENT MH. HACI MECİT BULVAIRI NO BAŞİSKELE
BAHÇECİKBAHÇECİK ŞEHİT EKREM MH. HÜRRİYET CD. BAŞİSKELE BELEDİYESİ İŞ HANI K:2 BAŞİSKELE
KARŞIYAKABARBAROS MH. ATATÜRK CAD. KARŞIYAKA KÜLTÜR MERKEZİ BAŞİSKELE
YENİKÖYYENİKÖY KALICI KONUTLARI seafoodplus.info İŞ MERKEZİ NO BAŞİSKELE
YUVACIKFATİH MAH. HOCA AHMET YESEVİ CAD. GİZEM SOK. NO:2 ESKİ YUVACIK BELEDİYE BİNASI BAŞİSKELE
ÇAYIROVAÖZGÜRLÜK MAH. UĞUR MUMCU CAD. NO:2 ÇAYIROVA
ŞEKERPINARCumhuriyet seafoodplus.infoık Kemal Caddesi Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi No
YENİMAHALLEYENİMAHALLE FATİH CAD. NO/ ( ADA , 14 PARSEL) ÇAYIROVA
DARICAKAPLAN CAD. CAMİ MAH. GÜVENLİ SOK. NO:1 DARICA
OSMAN GAZİOSMAN GAZİ MAHALLESİ RECEP YAZICIOĞLU CAD. NO KAT:2 ŞENTEPE CAMİ KARŞISI DARICA
ÇınarlıÇINARLI MH. MERVE SOK. NO:7 HACI BEKTAŞ VELİ VAKFI DERİNCE()
DERİNCEÇENEDAĞ MH. TALGIR seafoodplus.info İŞ MERKEZİ NO/1 DERİNCE
YENİKENTYENİKENT MH. GALAKSİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ KAT:2 DERİNCE
DİLOVASICUMHURİYET MH. BAĞDAT CD. DİLOVASI KÜLTÜR MERKEZİ K:2 DİLOVASI
BEYLİKBAĞIHÜRRİYET MH. YAŞARDOĞU CAD. AHMET PENBEGÜLLÜ KÜLTÜR MERKEZİ KAT:2
GEBZEHACI HALİL MAH. CUMHURİYET CAD. /1 SOK. NO:2 İKİZHAN GEBZE
GEBZE SANAT VE KAYNAK ATÖLYESİSULTAN ORHAN seafoodplus.info BAĞDAT CD. NO GEBZE
OSMAN HAMDİ BEYARAPÇEŞME MAH. BAHAR CAD. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GEBZE HİZMET BİNASI K:2 GEBZE
DEĞİRMENDEREKURUÇEŞME MEVKİİ YALI MAH. DEĞİRMENDERE KÜLTÜR MERKEZİ K:2 GÖLCÜK
GÖLCÜKMERKEZ MAHALLESİ TURGUT SAYIN CADDESİ NO GÖLCÜK
İPEKYOLUŞİRİNKÖY KALICI KONUTLARI ADA KARŞISI H İŞ MERKEZİ GÖLCÜK
GÜNDOĞDUGÜNDOĞDU BAYINDIRLIK KAILICI KONUTLARI GÜNIŞIĞI İŞ MERKEZİ NO İZMİT
KURUÇEŞMEYENİMAHALLE ASALET SOKAK NO İZMİT
LEYLA ATAKANSALİM DERVİŞOĞLU CAD. LEYLA ATAKAN KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ KOCAELİ FUARI İZMİT
MEHMET ALİ PAŞAMEHMET ALİ PAŞA MAH. BEREN SOK. NO:1 MEHMET ALİ PAŞA SAĞLIK VE KÜLTÜR MERKEZİ İZMİT
MEVLANA28 HAZİRAN MAH. ALKAN SOK. NO K:2 MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİ İZMİT
MİMAR SİNANÖMERAĞA MAH.HÜRRİYET CAD. BELEDİYE İŞ HANI DOĞU BLOK KAT:7 İZMİT()
SEKA KAYNAK ATÖLYESİDESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞK. TÖREN ŞUBE MÜD. ÖĞRETMEN EVİ KARŞISI FABRİKA CAD. SÜMER SOK. İZMİT
SERDARYENİDOĞAN MAHALLESİ KAYIN SOKAK MEHMET EFE BEDÜK APT. NO: 14 İZMİT()
ŞEMSETTİN-FATMA-PAKİZE TARINAKÇAKOCA MH. ALACA MESCİD SK. NO: 79 İZMİT()
TEPEKÖYTEPEKÖY MAH. MURADİYE CAD. NO İZMİT()
UMUTTEPEBAKİ KOMŞUOĞLU BULVARI UMUTTEPE KAMPÜSÜ B KAPISI KARŞISI UMUTTEPE CAMİ DERNEĞİ İZMİT()
YAHYA KAPTANYAHYA KAPTAN MH. ÇAMSAKIZI CAD. DUYGU SOK. NO:9 ÇEPNİ SUİT İŞ MERKEZİ BLOK:A KAT:1
YENİŞEHİRYENİŞEHİR MAH. GÜNEYLİ SOK. NO İZMİT()
KANDIRAÇARŞI MAHALLESİ ORHAN BULVARI PAZARYERİ KARŞISI NO/2 KANDIRA
KARAMÜRSELSARIKUM MAHALLESİ HAFIZ İSMAİL EFENDİ CAD. KOLTUKÇULAR SİTESİ ALTI KARAMÜRSEL
ACISUSAPANCA YOLU CADDESİ NO KARTEPE
KÖSEKÖYFATİH SULTAN MEHMET MAHALLESİ DİCLE CAD. NECİP FAZIL KISAKÜREK KÜLTÜR MERKEZİ KARTEPE
HEREKEHACI AKİF MAHALLESİ TAHİR CADDESİ NO KÖRFEZ
İLİMTEPEİLİMTEPE MAHALLESİ MUHTARLIK YANI KÖRFEZ
KÖRFEZGÜNEY seafoodplus.info KAHVECİ CAD.TÜTÜN ÇİFLİK KÜLTÜR MERKEZİ KAT:2 KÖRFEZ
YARIMCAATALAR MAH. MEHMET AKİF ERSOY CAD. YARIMCA KÜLTÜR MERKEZİ KÖRFEZ

KO-MEK tarafından şimdiye kadar yayınlanan veya vatandaşlarımız tarafından yayınlanması istenen iş ilanları içinde; öğretmen, hoca, usta öğretici, İngilizce öğretmeni, eğitmen, Arapça öğretmeni, resim öğretmeni, bilgisayar öğretmeni gibi sayısız kadro ve pozisyon bulunmaktadır. İlanlarda ilköğretim mezunu, lise mezunu, ön lisans mezunu ve üniversite mezunu olan bay bayan, deneyimli deneyimsiz adayların iş başvurusu yapabilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır. Peki tüm bu iş ilanlarına nasıl ve nereden iş başvurusu yapılır?

KO-MEK İş Başvurusu Nasıl, Nereden Yapılır?

KO-MEK yeni çalışan ihtiyacı olduğu vakit kendi bünyesinde eğitim almış kursiyerleri de tercih edebilmektedir. Şayet bu kursiyerler arasında ilgili pozisyona uygun aday bulunmuyorsa da bünyesinde iş başvurusunda bulunan adaylar arasından seçim yapılmaktadır. KO-MEK bünyesinde çalışmak istiyorum diyen vatandaşlarımız aşağıda vermiş olduğumuz iş başvuru formu vasıtası ile başvurularını yapabiliyorlar. Başvuru formunu indirip doldurmanızın akabinde KO-MEK bünyesinde bulunan Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bunu teslim etmelisiniz. Akabinde başvurunuz beklemeye alınacak ve şayet başvuru yaptığınız kadro ve pozisyonda eleman açığı oluşursa başvurunuz insan kaynakları tarafından değerlendirilecektir.

İş Başvuru Formu Doldurmak İçin TIKLAYIN

Adres: Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü &#; Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi Fuar içi İZMİT

Adres : &#;Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi Fuar içi İZMİT&#;

Bu yazımızda seafoodplus.info KO-MEK iş ilanları ile işe alım süreci hakkında detaylı bilgiler sunduk. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER KOCAELİ KO-MEK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

seafoodplus.info, kocaeli ko-mek konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle seafoodplus.info'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. seafoodplus.info'dan yapılan kocaeli ko-mek duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir