normal doğumdan sonra karın şişliği / Doğum sonrası ödem en kolay nasıl gider? Karın şişliği ne zaman iner? - Anne/Çocuk Haberleri

Normal Doğumdan Sonra Karın Şişliği

normal doğumdan sonra karın şişliği

DOĞUM SONRASI DÖNEM İÇİN ÖNERİLER 

Bebek sahibi olmak ve ebeveyn haline gelmek; kadınların ve ailelerinin hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. Gebeliğin ilk fark edildiği andan doğuma kadar olan uzun yolculukta birçok duygu durum geçişleri görülür. Doğumdan sonra mutlu ve gururlu hissedebilirsiniz veya doğum bittiği için rahatlamış hissedebilirsiniz. Ne yazık ki gebelik ve ebeveyn olmanın getirdiği değişikliklere tam olarak hazır olmak mümkün değildir. Amacımız; vereceğimiz bilgilerle, bu yeni yaşam şeklinize alışmanıza yardım edebilmek,  kendiniz ve bebeğinizle ilgili endişelerinizi giderebilmek. Mutlu bir anne olmanızı dileriz.

Doğum Sonrası Kontrol ve İletişim

Hastaneden taburcu olurken kullanmanız gereken ilaç ve vitamin gibi preparatların kullanım şeklini ve süresini tam ve eksiksiz olarak öğrendiğinizden emin olun. Doğum şeklinize göre dikişleriniz varsa, evde yara pansumanı ve bakımı ile ilgili doktorunuzdan mutlaka bilgi alın. Taburculukta aklınıza takılan sorular varsa hastaneden ayrılmadan doktorunuzla tekrar iletişime geçin ve sorularınızın cevaplarını arayın. Doğum yaptıktan sonra doktorunuzun önerdiği tarihte mutlaka doğum sonrası kontrolünüze gidin. Bebeğin sağlık kontrolleri kadar anneninkinin de çok önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Unutmayın; stresi ve endişesi azalmış, sağlıklı bir anne, yeterli bir ebeveyn olabilmek için ilk şarttır.

Yorgunluk

Doğumdan sonra birçok kadın aşırı yorgun olduğunu hisseder. Önemli olan bu yorgunluk hissiyle savaşmamaktır. Vücudunuzun ihtiyaçlarına saygılı olun ve ona kendini toparlaması için zaman tanıyın. Kendinizi çok fazla zorlamayın ve gün içerisinde kısa dinlenme periyotları belirleyin. Aile bireylerinden size yardım etmelerini talep edin ve bunu bir zayıflık belirtisi olarak görmeyin. Unutmayın doğum sonrası 6 hafta (lohusalık), vücudunuzun toparlanması ve eski performansına dönmesi için geçmesi gereken normal süredir.

Meme Değişiklikleri

Doğum sonrası süt gelişiyle birlikte memelerde şişlik ve rahatsızlık hissi olabilir. Ek olarak kendinizi hafif ateşli hissedebilirsiniz. Bu değişikliklerin geçici olup olmadığını takip edin. Bebeği emzirdikten sonra memelerdeki gerginliğin azalması ve annenin kendisini rahatlamış hissetmesi gerekir. Bu rahatlama hissini yaşadığınıza emin olun. Kullandığınız iç çamaşırının temiz ve kullanışlı olmasına özen gösterin. Gerginlik hissettiğinizde birkaç dakika her iki memeye ılık kompres uygulayın. Eğer ateş ve memede hassasiyet tedricen artarsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

Vajinal Kanama

Bebeğiniz doğduktan sonra, “löşi” olarak adlandırılan vajinal kanamanız olacaktır. İlk günlerde yoğun adet kanamasına benzer şekilde olabilir. Bebeğinizi emzirdiğiniz esnada salgılanan hormonların etkisiyle rahminiz kasılıp içindeki kanı atabilir ve kanamada bir miktar artış ortaya çıkabilir. Takip eden günlerde vajinal kanamanızın miktarı azalacaktır. Doğum sonrası 6. haftada kanama tamamen kesilir. Vajinal kanamaya, kötü kokulu akıntı ve/veya ateşin eşlik ederse vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Barsak Hareketleri

Doğum sonrası barsak hareketlerinizde yavaşlama olabilir. Bu durum sezaryen ile doğum yapan kadınlarda daha sık görülür. Kabızlıktan korunmak için taze sebze ve meyve ve günlük en az 2 litre su tüketin.

Karın Ağrıları

Doğum sonrası rahminiz gebelik öncesi boyutuna dönebilmek için kasılma ve gevşeme hareketleri yapar. Bu durum, alt karın bölgenizde ağrıya neden olabilir. Alerjinizi yoksa parasetamol veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Perine ve Yara Bakımı

                                                        

Şekil 1: Perine bölgesi

Vajinal doğum sırasında perine bölgesinde (Şekil 1) kesi veya kendiliğinden yırtılmalar olabilir. Doktorunuz gerekli onarımları yaptıktan sonra ilk 48 saat olabildiğince istirahat edin. Ağrı ve şişkinlik için buz aküleri ile saat başı 20 dk pansuman yapın. İstirahat ederken dizlerinizin arasına bir yastık yerleştirin ve perinenin hava almasını sağlayın. Tuvalette su ile temizliğinizi yaptıktan sonra dikişlerinizi mutlaka kurulayın. Sentetik materyalden üretilmiş pedleri kullanmamaya özen gösterin.

 

                                                       

Şekil 2: Sezaryen kesisi

Sezaryen ile doğum yaptıysanız taburcu olurken kesi yerinizin (Şekil 2) bakımı ile ilgili doktorunuzdan bilgi alın. Evde duş aldıktan sonra kesi yerinizi mutlaka temiz bir havlu ile kurulayın ve nemli kalmasına izin vermeyin. İç çamaşırınızın üst sınırının kesi yerinizden daha yukarıda kalmasına özen gösterin.

Bilgi ve Randevu İçin;

0 () 7

DOĞUM SONRASI V&#;CUTTA OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

Hamilelik süreci ve sonrası, anne adaylarının vücutlarında birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Anne olan tüm kadınların ortak derdi ise eski formlarına dönmek ve sağlıklarını tehdit edebilecek bu değişiklikleri gidermek oluyor. Kadınlarda lohusalık olarak bilinen evre, doğumdan sonra başlayan ve yaklaşık 40 süren bir dönemi kapsamaktadır. Doğum sonrası göbek hizasında olan rahim yaklaşık hafta sonra normal boyutuna döner. Karın duvarı ve leğen kemiğinde bulunan  bağ dokusu ligamentleri gebelik boyunca yumuşak ve elastik bir hal alır. Bu yumuşaklık ve elastikiyet yaklaşık dört beş ay sonra gerçek sağlamlığına ulaşır. Bu bölgelerin kas dokusu, elastik büyümeye bağlı hafif aralıklı durumda olabilir. Doğum sonrası uygun olmayan hareketler, bu bölgelerin yaralanmasına sebep olabilir. Leğen kemiğini oluşturan dokular yaklaşık 6 kilo yük (bebek ve anne dokularının kilo artışı) taşımaya bağlı olarak zayıflar ;gebelik boyunca ve aynı zamanda bu bölge doğumda hassasiyet kazanır. Doğumdan sonra yapılacak kegel egzersizleri, leğen kemiğinin kaslarını kuvvetlendirir. Ayrıca ağrıyı ve oluşan ödemi azaltarak dolaşımı artırır, kas zayıflığını önler. İleride oluşabilecek idrar ve gaita kaçırması da engellenmiş olur. Yapılan egzersizlerle dış genital organda gelişebilecek hemaroid(basur) ve hematom(kan toplanması)  rahatsızlıkları engellenebilir. Bu bölgeye yapılacak buz uygulaması tedavisiyle doğum sonrası oluşan ağrılarda giderilmiş olur. 

 Doğum sonrası sırt ve bel bölgesinde meydana gelebilecek  ağrılar için istirahat edilmeli ve gerektiğinde ağrı kesici desteğiyle ağrı oluşması engellenmelidir. Eğer normal doğumda anneye epidural yöntem uygulanmış ise, bu bölgede yüzeysel ağrılar gelişebilir. Böyle bir durumla karşılaşılırsa, nemli sıcak kompres veya buz uygulaması yapılması tavsiye edilir. Göğüs bölgesinde oluşan ağrılar genellikle hatalı emzirme sonucu oluşmaktadır. Yeni doğan hemşiresi tarafından, anneye doğru şekil öğretilmeli, hatalı duruş pozisyonlarına dikkat etmesi sağlanmalıdır. Emzirme yapılırken bel ve sırt bölgesi yastıkla desteklenmelidir. Bebek kucağa alınırken gövdenin aşırı öne eğilmemesi gerekmektedir. 

 

Sezeryan ve spinal anestezi sonrası ağrılar için egzersiz

Sezeryan doğumda yapılan genel anestezi, öksürük, omuz ağrısı, boğaz ağrısı sorunları yaratabilir. Solunum egzersizleri yapılarak bu şikayetler giderilebilir. Gereken durumlarda ağrı kesiciler kullanılabilir. Bağırsağa ait şikayetlerde gaz problemine yönelik erken zamanda sıvı alımı ve yürüyüş yapılmalıdır. Eğer spinal anestezi yapılmışsa baş ağrısı problemi ile karşılaşılabilir. Bol sıvı alımı desteklenerek, ağrı kesiciler alınmalıdır. 

 

Varis ve hemeroid problemlerinden, bol su ve lifli gıda tüketerek kurtulmanız mümkün

Eğer zor bir doğum gerçekleşmiş ise, şiddetin derecesine bağlı olarak pelvik ve bacak bölgelerinde varis problemi olabilir. Lohusalık döneminden sonra devam eden varislere karşı uygulanacak tedavi, damar cerrahisi tarafından yapılmalıdır. Yüzeysel varisler; varis çorabı, düzenli yürüyüş ve soğuk uygulamalarla kaybolabilir. Doğum sonrası alt bacakta ve ayak bileği bölgelerinde ödem nedeniyle şişlikler oluşabilir. Bu durumda hasta bacaklarını aşağı sarkıtmamalı, bol sıvı alarak proteinli gıdalar tüketmelidir. Doğum öncesi ya da sonrasında hemaroid problemi yaşanabilir. Bol su tüketimi ve lifli gıdalarla birlikte, gerektiğinde hemaroid giderici ilaçlar kullanılabilir. İdrar kesesi doğum esnasında aşırı gerileceğinden doğumdan sonra idrar yapamama zorluğu yaşanabilir. Bebeğin iri olması, zor ve ağrılı bir doğum, bu rahatsızlığa neden olabilir. Doğum sonrası mesane eğitimi verilerek bu sorun çözülebilir.

 

Bilinçsiz yapılan diyetler süt verimini düşürür

Sütün gelmesi, ilk saat içinde başlar ve emzirme sağlandıkça miktarı artar. Destek amaçlı süt arttırıcı çaylar içilebilir. Doğum sonrası memelerde aşırı büyüme, hassasiyet meydana gelmektedir. Emzirme ile bu sorun çözülmediğinde, pompa ile süt boşaltılması sağlanmalı, buz uygulaması ve ilaç tedavisi yapılmalıdıfunduszeue.infoğum sonrası kilo verme hızı ve zamanı gebelik süresince alınan kilolara bağlı olmaktadır. Hızlı kilo kaybı için yapılan düşük kalorili diyetler annenin süt verimini olumsuz yönde etkileyip, sütü azaltmaktadır. İlk 4 ay, aylık 1 kg zayıflama normal görülmektedir. Anne çok şişmansa, ayda 2 kg kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kg'ın üzerinde zayıflamak, emziren anne için sakıncalıdır. Doktor izniyle hafif yürüyüşler ve düzenli egzersizler yapmak kilo vermeyi çabuklaştıracaktır. Her gün mutlaka et, tavuk veya balıktan biri tüketilmelidir. Günlük 3 litreden fazla su tüketmenin sütü artırıcı bir etkisi olmadığı gibi, şekerli içeceklerden de uzak durulmalıdır. Protein ve kalsiyum açısından süt, yoğurt, peynir ve yumurta gibi besinler tüketilmelidir.

 

Doğum sonrası evde bakım

Doğum sonrası anne kendini iyi hissetse de, yatarak dinlenmesi önerilir. Sık sık idrar yapılması  yararlıdır ve idrar yolları enfeksiyonu riskini azaltır. Ayakta alınan ve kese yapılmayan duş vücut için faydalıdır. Yeni anne, 2 hafta sonra sokağa çıkabilir, 3 hafta sonra ev işlerini yapmaya başlayabilir. Ancak ağır eşyaların kaldırılması ve yorucu temizlikler yapılması sakıncalıdır.

 


Hamilelik ile birlikte vücutta pek çok farklı fizyolojik değişim meydana gelir. Doğumun ardından ise vücut bir toparlanma sürecine girer. Halk arasında ‘lohusalık dönemi’ olarak adlandırılan bu süreç yaklaşık olarak 6 hafta sürer. Doğumu takiben 6 haftalık zaman diliminde vücudun fizyolojik olarak değişmesi hızlı bir şekilde meydana gelir. Elbette doğum sonrasında genital organların gebelikten önceki formunu kazanması ve vücudun fizyolojik açıdan toparlanması her kadında aynı olmayabilir. Hem toparlanma süresi hem de ne oranda toparlanmanın meydana geldiği değişebiliyor. Bazı kadınlarda bu sürenin aylarca devam edebildiğini de unutmamak gerekiyor. Bu konuda merak edilen tüm hususları detaylı bir şekilde ele alacağız.

Doğumdan Sonra Vücut Yenilenir Mi?

Elbette doğumun ardından vücutta bazı yenilenmeler meydana gelir. Ancak vücudun % eski formunu kazanmasını hatta bunun çok kısa bir süre içerisinde olmasını beklememek gerekiyor. Vücutta bazı deformasyonlar meydana gelebilir ve bu durum son derece normaldir. Gebelik döneminde vücuttaki sıvı artışı son derece önemli bir düzeydedir. Sıvı artışı ile birlikte kan hacminde de artış meydana gelir. Bu durum dokular arasında sıvı birikmesine yol açar ve ödem meydana gelir. Ancak doğum sonrasında ödem de azalarak kendiliğinden ortadan kalkar. Bunun nedeni lohusalık döneminin ilk saatlerinden itibaren vücuttaki fazla sıvının dışarı atılmaya başlamasıdır.

Bu dönemde annelerin ilk olarak fark ettikleri değişim özellikle ayaklarda meydana gelen ödemin yok olmasıdır. Fazla sıvı ter ve idrar yolu ile dışarı atılır. Süt üretimi meydana geldiğinden süt salgı bezlerini uyaran hormonlar ter bezlerini de etkiler. Dolayısıyla fazla terleme olur ve bu da fazla sıvının atılmasına yardımcı bir unsurdur. Gebelik döneminde dakikadaki solunum ve kalp atım sayısı da artar. Doğumun ardından bu değişiklikler de ortadan kalkar. Sonuç olarak vücutta bazı yenilenmeler olsa da tüm vücudun gebelik öncesi formuna birebir kavuşacağını belirtemeyiz.

Normal Doğumdan Sonra Vajinada Değişiklik Olur Mu?

 

Gebeliğin ve doğumun etkilediği vücut bölgelerinden biri de vajinadır. Doğumu izleyen dönemde vajinada da ödem bulunabilir. Yumuşak ve gevşek bir forma sahip olan vajina bölgesinde morartılı bazı bölümler de olabilir. Doğumda bebeğin geçişi sırasında vajina çok yüksek oranda gerilir. Sonrasında ise yavaş da olsa eski formunu kazanmaya başlar. Ancak hiçbir zaman gebelik öncesi formuna tamamen geri dönemez. Doğum sonrasında vajina genişlemesi problemi, son derece yaygın yaşanan sorunlardan biridir.

Vajinanın küçük ve büyük dudaklarında da bazı değişimler meydana gelir. Bu bölgeler de involüsyona uğrar. Doğumdan sonra biraz daha gevşek ve sarkık bir görünüm meydana gelebilir.  Ancak günümüzde vajina genişlemesi ya da küçük dudak sarkması gibi sorunlar yapılan basit müdahaleler ile düzeltilebiliyor. Bu nedenle doğum sonrası vajina estetiği yöntemlerinden rahatlıkla faydalanılabilir. Vücudun hormon dengesinden kaynaklı olarak ciltte renk değişimleri de meydana gelebiliyor. Bu durum vajina bölgesini de etkileyebilir. Ancak doğum sonrasında çoğu zaman cilt rengi de normalde dönmeye başlar.

Doğum Sonrası Deformasyonlardan Kurtulmak Mümkün Mü?

doğumdan sonra deformasyondan kurtulmak mümkün mü

Doğum sonrasında deformasyonları minimum seviyeye indirgemek için yapılabilecekler var. Bununla birlikte estetik müdahaleler ile de mevcut deforme görünümü ortadan kaldırmak mümkün olabiliyor. Öncelikle aşırı kilo alımından uzak durmak gerekiyor. Hamile olmak, kilo kontrolünü bırakmak anlamına gelmez. Diyetisyen yardımı ile kilo alımının kontrol altında tutulması sağlanabilir. Doktorunuza danışarak gebelik döneminde pilates ya da yoga gibi egzersizlerden faydalanabilirsiniz. Düzenli egzersiz ve gebelik için uygun diyet programlarının yardımıyla aşırı kilo alımının önlenmesi mümkün olabiliyor.

Doğum sonrasında vücudun toparlanması için sabırlı olmak gerekiyor. Çok kısa bir süre içerisinde doğum kilolarını vermek ya da vücudun formunu kazanmasını sağlamak pek mümkün olmaz. Doğum sonrasında da spora ve diyete devam etmek, daha kısa zamanda vücudun toparlanmasına da yardımcı olacaktır. Şayet vücutta deformasyonlar meydana gelirse doğumun üzerinden belirli bir süre geçmesinin ardından cerrahi yöntemlere başvurulabilir. Cerrahi müdahaleler için öncelikle doğum kilolarından kurtulmak gerekir. Aynı zamanda emzirme dönemini tamamlamayı beklemek de çok daha doğru olacaktır.

Emzirme döneminin ardından vajina daraltma estetiği gibi yöntemler ile deformasyonların düzeltilmesi mümkün olabiliyor. Labioplasti gibi yöntemler sayesinde doğum sonrası vajina bölgesinde meydana gelen deformasyonların problem olmaktan çıkmasını sağlayabilirsiniz. Elbette deformasyonlar her annede aynı olmaz. Dolayısıyla cerrahi müdahale ihtiyaçları da kişiden kişiye farklılık gösteriyor.

Doğum Sonrası Karın Şişliği Ne Zaman İner?

Doğumun ardından karın bölgesindeki şişliğin büyük bölümü inmiş olur. Vücuttaki hormon dengesi de değiştiği için rahimde kasılmalar meydana gelir. Bu kasılmalar sayesinde, gebelik döneminde genişlemiş olan rahim daralır. Bu sürenin yaklaşık olarak 6 hafta ile 8 hafta boyunca devam ettiğini söyleyebiliriz. Elbette 6 – 8 haftalık zaman içerisinde karın bölgesindeki şişlik de büyük oranda iner. Ancak doğumun ardından karnın gebelik önceki formunu aynen geri kazanması pek mümkün olmaz. Gebelikte karın bölgesi şiştiği için cilt de gerilir. Karın şişliği indiğinde ise ciltte hafif bir sarkma meydana gelebilir. Kişinin cildinin elastikiyet yapısına bağlı olarak sarkıklık hiç olmayabileceği gibi ciddi düzeyde de olabilir.

İlginizi çekebilir &#;> Sezaryan Doğum Sonrası Hamilelik

Doğumdan Sonra Eski Kiloya Ne Zaman Dönülür?

Doğumdan sonra eski kiloya ne zaman dönülür

Gebelik döneminde vücudun bebeğin gelişmesi için çok ciddi bir efor sarf ettiğini belirtmek gerekiyor. Bu dönemde anne adayları 10 kilo ile 14 kilo arasında bir kilo artışı yaşarlar. Kimi zaman alınan kilolar çok daha yüksek rakamlara da ulaşabiliyor. Kilonun büyük bölümü karın ve kalça bölgesinden alınır. Doğum sırasında ise 3 kilo ile 4 kilo arasında bir kilo kaybı yaşanır. Kalan kiloların büyük bölümü ise lohusalık döneminde hızla kaybedilir. Ancak alınan bu 10 – 14 kilonun tamamının yaklaşık 6 – 8 haftalık lohusalık döneminde kaybedilmesi çoğu zaman mümkün olmaz.

Öncelikle emzirme döneminin sona ermesinin ardından hormonlar da normal seviyeye döner. Bu durum memelerin eski formuna büyük oranda kavuşmasını sağlar. Vücudun yeniden forma girmesi için annelerin emzirme dönemi sonrasında spor ve diyet yapması gerekecektir. Özellikle ikinci ya da üçüncü doğumlardan sonra eski kiloya dönülmesi daha fazla zaman ve efor gerektirebilir. Doğum kilolarının verilmesi için en doğru yöntem bir diyetisyen yardımı ile diyet programı uygulanması ve buna da düzenli sporun eşlik etmesidir. Buna karşın doğum kilolarının verilemediği durumlarda ya da vücuttaki sarkıklıkların giderilemediği durumlarda devreye estetik cerrahi yöntemler girebilir.

Göz atın &#;> Erken Doğum

Doğumdan Sonra Rahim Ne Zaman Küçülür?

Vajinal doğum sırasında rahim ağzı 10 cm’lik bir genişliğe ulaşabiliyor. Gebelik boyunca rahimde de bebek için uygun bir ortam sunabilmesi için genişleme meydana geliyor. Ancak doğum sonrasında rahimde de hızlı bir toparlanma süreci başlar. Bununla birlikte rahim ağzı da hızla kapanır. Ancak rahmin eski formunu kazanması 6 hafta gibi bir zaman dilimini gerektirebiliyor. Rahim ağzı ise gebelik öncesi formunu geri kazanamaz. Elbette doğumda meydana gelen açıklık doğum sonrasında kapanır. Ancak doğum öncesi formunu geri kazanması pek mümkün olmuyor. Bu konuda sorularınızı hemen yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Bilgi sahibi olun &#;> Sezaryen Mi Normal Doğum mu

Gebe kalmak, gebelik yaşamak ve nihayete ermek her kadının vücudunda ve ruhunda farklılıklar yaşatır. Şimdi vakit bebeğinize bakmak, onu sevmek, onunla eğlenmek vaktidir. Vakit geldiğinde gebelikte sahip olduğunuz aşırı kiloların yeniden verilmesine yönelik adımlara başlayabilirsiniz.

Eski formunuza ve düzgün vücudunuza kavuşabilirsiniz. Bu aşamaya gelmek için yılların geçmesini beklememelisiniz ve gebelik sonrası altı, yedi ay sonra yavaş yavaş başlamalı, istikrarlı şekilde devam etmelisiniz.

Bu yazımızda; sezaryen doğumdan sonra göbek nasıl gider, doğumdan sonra sarkan göbek nasıl toplanır, doğumdan sonra karın şişliği nasıl iner, doğumdan sonra göbek nasıl sarılır, doğumdan sonra sarkan göbek egzersizleri nelerdir, doğumdan sonra göbek sarma gibi konuları tek tek ala alarak doğum sonrası göbek nasıl erir açıklayacağız.

Beslenmeyle Başlayalım

Doğumdan sonra bebeğinizi sık sık emzirerek bol bol kalori yakmış olacaksınız. Emzirmeyi sıklaştırmaya devam edin. Bu sırada öğün sayınızı bol bol arttırın ama küçük parçalara bölün. Hayatınıza eskisinden daha çok sebze ve meyve alın ve her öğünde en az bir sebze – meyve tüketmeye devam edin.

Öğünlerinize aldığınız sebze – meyvelerin çeşitliliğine özen gösterin. Sebze – meyveler uygun diyetlerle birlikte yağ yakımını destekleyecektir. Unutmadan… size en uygun diyet için uzman bir diyetisyene danışmanız gereklidir.

Hafif Bir Başlangıç En İyi Seçimdir

Doğumdan sonra 40 gün geçmesini bekleyin ve günde 15 dakikalık yürüyüşler yapmaya başlayın. Hatta yanınıza bebeğinizi de alın. Baby sling ya da bebek arabası kullanabilirsiniz. Böylece yürüyüş sırasında hem bebeğinizi gözünüzden ayırmamış olursunuz, hem siz hem de o eğlenmiş olur.

Ayrıca kalori yakımını da hızlandırmış olursunuz. Unutmayın en önemli nokta hem bu aşamada hem de diğer yazacaklarımızda düzenli, istikrarlı ve sabırlı olmanız gerekliliğidir.

Germe Hareketlerine Geçin

Gebelikten yeni çıktınız o yüzden kendinizi zorlamayacak germe hareketleri ile göbek eritmeye başlayabilirsiniz.

Her gün düzenli olarak örneğin; sabah beş dakika, öğlen beş dakika, akşam beş dakika karın germe hareketlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu hareketlere geçmek için gebelik sonlandıktan sonra 2 ay geçerek başlayabilirsiniz.

Pelvik’lere Geçmenin Tam Zamanıdır

Gebelik sürecinizde de doktorunuz tarafından önerilmiş bir egzersiz olabilir. Bu hareketleri her gün üç set halinde devam ettirmeniz önerilmektedir. Her set hareketleri 10 defa yapılmalıdır. Ne az ne çok. İlerleyen dönemlerde arttırabilirsiniz ama uzun bir süre 10 defa yapmak yeterli olacaktır.

Alt Karnınızı Çalıştırın

Karın egzersizlerinizi hayatınıza yerleştirin ve sıkılmadan – bunalmadan devam ettirin. Böylece eski fit vücut hatlarınıza ulaşmanız çok daha kısa sürecektir. Bu hareketleri şu şekilde açıklayalım;

  • Köpek pozisyonu dediğimiz pozisyona geçin. Bunun için diz üstü çökün, ellerinizle dizleriniz aynı hizada olsun. Bu hareketi yatak gibi yerlerde değil sert zeminlerde yapmanız gerekmektedir.
  • Pozisyonu aldıktan sonra sırt kısmınızı olabildiğince düz tutun ve rahatlayın. Bulunduğunuz ortamın sessiz olması rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Normal nefes alıp vererek pelvik taban kaslarınızı birkaç saniyeliğine sıkarak gevşetin.
  • Sonraki aşamada göbek deliğinizi iç ve yukarı pozisyonlara doğru çekiniz ve hareketi yaparken derin derin nefes almaya çalışın.

Köprü Egzersizleri ile Göbek Eritmeyi Destekleyin

Bu egzersizlerin en belirgin avantajı hem alt katın kaslarınızı hem de uyluk kas gruplarını bir arada çalıştırmayı ve yumuşatmayı sağlamasıdır. Hareketi açıklayacak olursak;

  • Sert zemine sırt üstü uzanın. Altınıza bir mat ya da ince düz minder alabilirsiniz.
  • Bacaklarınızı bükün, ayaklarınızı düz basın.
  • İsterseniz dizlerinizin olduğu boşluk kısma yeterli bir adet top ya da ona benzer yumuşak bir şeyler alabilirsiniz.
  • Diz arasına koyduğunuz topu bir yandan sıkıştırın bir yandan da kalçalarınızı olabildiğince yukarı doğru kaldırmaya çalışın. Yukarı geçişlerden sonra kalçanızı aşağı doğru indirirken yavaş hareket etmeye özen gösterin.
  • Topsuz yapmak isterseniz elbette yapabilirsiniz. Hatta tek bacağınız yerdeyken de yapabilirsiniz. Önemli olan bu hareketleri günde en az bir defa ve 10 kez art arda tekrarlamanızdır. İlerleyen günlerde sabah – öğle – akşam şeklinde üç set ve her bir set 10 kez olmak üzere devam ettirebilirsiniz.

Kalça Çalıştırmaya Başlayalım

Doğum sonrası göbek eritme, kalça sıkılaştırma, karın sıkılaştırma için destekleyici bir egzersiz türüdür;

  • Yine sert zemine yan yatalım. Altımıza mat yerleştirebiliriz.
  • Yan yattığımızda altta kalan kolumuzun dirseklerden tam bükülerek başımızı tutarak destekleyelim.
  • Diğer kol diğer yanda olup yerden destek almak için hazır olsun ve hep aynı yerde kalsın. Parmaklarınızın ucu göğüslerinize bakacak.
  • Dizden bacakları bükün ve üstte kalan bacağı yirmi kez kaldırıp indirin. Ne yavaş olsun ne çok hızlı.
  • Hareket bitince diğer yanınıza yatın ve bu kez çalıştırmadığınız diğer bacağınızla 20 kez aynı hareketi tekrarlayın.

Mekik’le Devam Edelim

İlk günler zorluk çekebilirsiniz. Ama yukarıdaki hareketlerden çok daha etkili bir göbek eritme – göbek inceltme, göbek sıkılaştırma hareketidir. İlk birkaç gün hareketi olabildiğince yumuşak yaparak vücudunuzu alıştırmanızı öneririz.

Mekiği kuralına uygun bir şekilde yapmaya başladığınızda hafif kas ağrıları yaşayabilirsiniz. Merak etmeyin tamamen doğal bir tepkimedir ve olması gereken bir tepkimedir.

  • Sırt üstü sert zemine yatın. Altınıza mat koyabilirsiniz.
  • Ellerinizle başınızı tutun. Dizlerinizi bükün. Ayaklarınız düz yere bassın.
  • Ellerinizle hafifçe başınızı kaldırırken tüm vücudunuzu kaldırıp kaldırıp indirin. Buradaki amaç ellerle başı kaldırmak değil, desteklemektir. Hareketin amacı karın kaslarını çalıştırmaktır.
  • İlk günde günde beşer defa yapın. Sonra onar sonra yirmişer. En son tam düzene geçerek günde bir – iki kez yirmişer defa yapın. Yeterli olacaktır.

Yoga Hareketlerini Es Geçmeyelim

Doğumdan sonra sarkan göbek egzersizleri hareketleri yogada da vardır. Yukarıda saydığımız hareketleri hayatımıza soktuktan sonra yoga hareketlerini de katalım ki daha hızlı – daha sağlıklı göbek eritme işlemlerini güçlendirmiş olalım.

Karın yağlarının daha hızlı erimesini sağlayan yoga hareketleri aynı zamanda zihin ve ruh hareketleri olarak da bilinir. Günlük egzersiz planlarınıza bu hareketleri de yerleştirmeye başlatın.

Pilates ve Yüzme Hareketleriyle Göbek Eritmeyi Hızlandıralım

Pilates hareketleri karın kasını çalıştırmada destekleyici bir etki olarak görmelisiniz. Bu hareketler daha esnek olmanızı da sağlayacaktır.

Yüzme de tıpkı pilates ve diğer egzersizler gibi kaslarınızı çalıştırmada etkili bir yöntemdir. Üstelik sadece karın kası değil vücudunuzdaki pek çok kas gruplarını aynı anda çalıştıracaktır.

Yağ Aldırma Ameliyatı Hakkında Bilgi Verelim

Konumuzun sonunda yağ aldırma ameliyatından da konuşalım. Aşırı derecede kilo aldıysanız ve spor – egzersiz – diyet konusunda yeterli başarıyı elde edemediyseniz bir diğer seçenekte liposuction türleri yani yağ aldırma ameliyatlarıdır. Mevcut ağırlığın %30’una kadar yağ aldırma imkanı sunmaktadır.

Genelde lokal anestezi altında yapılır ve vakum teknolojisiyle yağlar kolayca alınır. Sadece bir saat içerisinde göbek yağından kurtulmanızı sağlayan yegane bir operasyondur. Minimal diyebileceğimiz küçük bir kesikle yapılan bu işlemle vakum aracılığı ile yağlar alınır.

Hasta operasyonun ertesi gün normal yaşantısına dönebilir. Liposuction kendi arasında üç alt ana türe ayrılır. Bunlar; Tümesan, LAL, Vazer’dir. Üç yöntemden birini doktorunuzun vereceği bilgiler ışığında tercih ederek aşırı yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Doğumdan Sonra Vücut Eski Haline Ne Zaman Döner?

Doğumdan sonra kadın vücudunun kendini toparlayabilmesi adına 9 ay ile 12 ay arasında bir süreye ihtiyacı vardır. Bu neden annelerin doğumdan sonraki süreçte kilo vermek adına sakin ve sabırlı bir şekilde yaşaması gerekmektedir. Vücudun kendini toparlaması için geçen süre, annenin fiziksel şekline ve hamilelik boyunca kendine nasıl baktığına bağlıdır.

Hamilelik sırasında karın bölgesindeki kaslar önemli ölçüde gerilir ve ilk haftalarda kadının karnının genişlemeye devam eder. Bunun nedeni, rahmin normal boyutuna dönmesinin yaklaşık 40 gün sürmesidir. Hamilelik sırasında, bu organ normal boyutunun 7 cm yüksekliğinde ve 5 cm genişliğinde altı kat çoğalır.

Bebek doğar doğmaz rahim aniden kasılır ve doğumdan 5 dakika sonra hacminin yarısını çoktan kaybetmiştir. Bu bir savunma mekanizmasıdır, çünkü bu olmazsa anne kan kaybından ölür. Ancak normal şartlarda küçük armut haline gelmesi haftayı bulur.

Kaynakça:

funduszeue.info

funduszeue.info

/tarafından Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası