modemde wlan ışığı nedir / WLAN Nedir? - WLAN Nedir? - Diğer - Teknoloji - wlan nedir - Türkçe Bilgi , Ansiklopedi, Sözlük

Modemde Wlan Işığı Nedir

modemde wlan ışığı nedir

WLAN Nedir?

Teknolojinin hızla ilerlemesi, teknolojiyi hayatımızın en önemli parçası haline getirdi. Gittikçe gelişen teknoloji ile özellikle elektronik cihazlar arasında eş zamanlı bir iletişimi gerekli hale getirdi. WLAN teknolojisi ile ortaya çıkan bu ihtiyacı karşılaması için geliştirilmiştir. Peki tam anlamı ile WLAN nedir diye merak ediyorsanız hemen açıklayalım. Açılımı Wireless Local Area Network olan WLAN Türkçede Kablosuz Yerel Ağ olarak tanımlanmaktadır. Kablolu bağlantı yerine yüksek frekanslı radyo dalgaları kullanır. Böylece kablolara ihtiyaç duymadan güvenli bir internet bağlantısı sağlar. Kısacası WLAN bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımı ile ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır.

 

WLAN teknolojisi ilk çıktığı 90’lı yıllarda oldukça pahalı bir bağlantı alternatifi iken teknolojide yaşanan gelişmeler ile maliyetleri her eve girebilecek kadar azaldı ve bugün ev interneti kullanıcılarının hemen hepsi WLAN ile internete bağlanmaktadır. 

 

WLAN Modem Nedir?

 

Tüm internet kullanıcıları internete bağlanmak için bir modeme ihtiyaç duyarlar. Bu durumun tek istisnası ise altyapı olmayan bölgelerde internete bağlanmak için kullanılan taşınabilir internet seçenekleridir. Fiber internet kullanabilmek için ise altyapıya ve modeme ihtiyacınız vardır. Aynı şekilde ADSLinternet kullanımı da moden gerektirir. Modem WLAN nedir diye soranlar için ise bu bilgilerin ardından, kablosuz  bağlantı özelliği olan modemler olduğunu söyleyebiliriz. WLAN modemlerin üzerinde bir WLAN tuşu bulunmaktadır. Bu tuş aktif edildiğinde ya da kablosuz bağlantıya erişemediğiniz zamanlarda bu tuşa bastığınızda WLAN bağlantısı yeniden aktif olacaktır.

 

Kablosuz bağlantınızda yavaşlama ya da kopma gibi bir aksaklık olduğunda, öncelikle modeminizdeki WLAN ışığını kontrol etmelisiniz. Eğer ışık yanmıyorsa WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak sorunu çözebilirsiniz. Eğer WLAN ışığı yandığı halde bağlantıda bir yavaşlık varsa hız testi uygulayarak hızınızı kontrol edebilirsiniz. Bunun ardından ping testi yaparak bağlantı kalitenizi de kontrol etmelisiniz.

 

WLAN Nasıl Çalışır?

 

Var olan bir WLAN bağlantısına yalnızca birkaç cihaz bağlanabildiği gibi aynı anda yüzlerce cihaz da bağlanabilir. Mobil telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, oyun konsolları, ses sistemleri, akıllı ev cihazları gibi birçok aygıt WLAN bağlantısına bağlanabilir. Peki WLAN nasıl çalışır? WLAN bağlantıları cihazların içerisindeki radyo sinyal alıcı ve vericileri vasıtası ile çalışmaktadır. Bu bağlantıları kullanmak için herhangi bir kabloya gereksiniminiz yoktur. Cihazların içerisinde yer alan sinyal alıcı ve vericiler, cihazların görünmeyen iç kısımlarına yerleştirilmiştir. WLAN bağlantılarının iki çeşidi bulunur. Bunlar; Wi-Fi ad-hoc ve Wi-Fi AP olarak adlandırılır. Wi-Fi ad-hoc bağlantı türü daha çok az sayıdaki cihazlar için avantajlıdır ve çok sayıda cihaz için ise verimli değildir. Aynı zamanda harici donanım aygıtına ihtiyaç duymazlar. Bu bağlantı türüne örnek olarak bluetooth ve kızılötesi aktarımları verebiliriz. Wi-Fi AP (Access Point) ise erişim noktası yöntemi ile bir aracı donanımın bağlantıya eşlik ettiği bağlantı türüdür. AP modeli günümüzde en sık kullanılan Wi-Fi noktalarıdır. AP’ler çok sayıda cihazın dahil edilebilmesi ile kullanım açısından daha avantajlıdırlar.

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur

Modem bağlantıları bazen kullanıcılarda kafa karışıklığına sebebiyet verebiliyor. Evinizdeki modem üzerinde pek çok farklı ışık size bağlantı durumunuzu anlık olarak iletmektedir ve bu ışıkların her birinin farklı anlamları vardır. Modem üzerindeki DSL ışığı en önemli bağlantı sağlayıcılarınızı bildiren detaylardan biri çünkü DSL ışığının yanmıyor oluşu evinizdeki internete bağlanamamanıza neden olur. Bu içeriğimizde DSL ışığı nedir? ve DSL ışığı yanmıyorsa ne yapmalısınız? sorularına yanıt veriyoruz. İşte DSL ışığınız yanmıyorsa uygulamanız gereken adımlar!

DSL Nedir?

 

DSL’in açılımı “Digital Subscriber Line”dır. Türkçe karşılığı ise “Dijital Abone Hattı”dır. DSL, lokal bölgede Telekom Santrali ile kullanıcı arasında bağlantı için çekili alt yapıda kullanılan, bir çift bakır tel üzerinden, yüksek hızlı veri ve ses iletişimini aynı anda sağlayabilen, 1997' nin ikinci yarısında kullanıma sunulan bir veri iletişim teknolojisi olarak karşımıza çıktı. 

DSL teknolojisinin en bilinen faydası, veri hızı ve kullanılan donanım maliyetinin yapılan işe oranla son derece düşük olmasıdır. Sağlayıcı tarafından sağlanan hatlar DSL kullanımı için birçok farklı frekansı içerisinde barındırır. DSL sinyalleri ile ses sinyallerinin birbirine karışmaması için birkaç alçak kanal ses sinyalleri için diğer kanallar DSL sinyalleri için kullanılmaktadır. Böylelikle internet ve telefon hatları kolaylıkla ayrıştırıldığındna tespiti ve tamiri kolay olur. 

DSL Nedir?

Ses ve DSL sinyalleri arasında tampon oluşturması bakımından bazı frekanslar boş bırakılır. DSL hizmetinden yararlanmak için santrale yakınlığınız maksimum 3 mili aşmamalı. DSL hizmetini almak için bulunduğunuz bölgedeki DSL servis sunucusunu arayarak bilgi alabilirsiniz.

DSL Işığı Yanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Gelelim en can alıcı noktaya. Modeminizdeki DSL ışığı yanmıyor ve internete bağlanamıyorsanı ne yapmalısınız? Satın almış olduğunuz internet aboneliğinizi evde kullanmanızı sağlayan modem üzerinde bulunan pek çok ışıktan biri de DSL ışığı. DSL ışığınız yanıyorsa bağlantınız var anlamına gelir, bu sayede interneti kullanmaya devam edebilirsiniz.Modeminiz üzerinde bulunan DSL ışığı yanmıyorsa, internet sağlayıcınız tarafından size sağlanan santral bağlantısıda bir sorun var demektir ve bu nedenle de internete bağlanamıyorsunuzdur.

Dilerseniz bu sorunun tam olarak nelerden kaynaklı olabileceğine daha detaylı bakalım:

DSL ışığınızla ilgili yaşadığınız bu durum çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. DSL ışığı modeminizin modeline göre ADSL, DSL ya da LINK olarak belirtilmiş olabilir. İlk olarak kablo bağlantılarınızın doğru olduğundan emin olmalısınız. Modeminizin üzerinde birçok ışık ve bağlantı girişi bulunur. Bu girişler çeşitli sembol ve kısaltmalarla tanımlanır. 

  • WLAN Işığı: Kablosuz bağlantınızın aktif olup olmadığını gösterir.
  • DSL Işığı: xDSL hattının aktif ve bağlı olup olmadığını gösterir. Bazı modemlerde "DSL" ibaresi yerine "ADSL" ya da "Link" ibareleri de bulunabilir.
  • İnternet Işığı: İnternet bağlantınız aktif olduğunda bu ışık yanar.
  • ETHERNET (LAN) Işığı: Modeminizle bilgisayarınızı Ethernet kablosuyla birbirine bağladığınızda eğer Yerel Ağ bağlantısı başarıyla kurulduysa bu ışık yanar. Bazı modemlerde "Ethernet" ibaresi yerine "LAN" ibaresi de kullanılabilir. Birçok modemde birden çok Ethernet girişi olduğundan birden çok Ethernet ışığı vardır.
  • WPS: Modeminizin kablosuz özelliğini açar ve kapar.
  • WLAN: Modeminizin kablosuz ağ özelliğini açar ve kapar.

Tüm bağlantıların sorunsuz olduğundan eminseniz ve modemi kapatıp açmanıza rağmen hala bağlantı sorunu yaşıyorsanız hat kablonuzu modeme bağlarken arada Splitter kullandıysanız hat kablosunu modeme direk bağlayarak kontrol ediniz. DSL ışığınız sabit yanarsa Splitter cihazınızda sorun var demektir. Splitter kullanmıyorsanız modeminizi fakrlı bir hat üzerinden çalışığ çalışmadığının kontrolünü sağlayın.

DSL Işığı Yanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Modeminizde farklı hatta DSL ışığı yanıyor kendi hattınıza taktığınızda DSL ışığınız yanmıyorsa bağlı olduğunuz abonelik hattı ile ilgili bir sorun oluşmuş demektir konuyla ilgili hizmet almış olduğunuz internet servis sağlayıcınıza ulaşmanız gerekmektedir. Bu noktadan sonra internet servis sağlayıcınız durumu araştıracak ve sorunun sizden mi yoksa bağlı olduğunuz santralden mi kaynaklı olduğunu kontrol edip size geri ulaşacaktır.

Temsilcinin görüşme esnasında uygulatacağı adımları eksiksiz yaptığınızdan emin olun. Böylelikle kısaca DSL ışığı probleminden kurtulmuş olursunuz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce hiç DSL ışığının yanmaması sorunuyla karşılaştınız mı? Bu soruna nasıl bir çözüm buldunuz?

Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

WLAN nedir? Modem WLAN ışığı yanmıyor & yanıp sönüyor ne demek?

WLAN, evler, ofisler, kafeler, hatta birçok halka açık yerde telefonumuzun paketinden harcamadan internete bağlanmamızı sağlıyor. Kablosuz yerel alan ağı ya da kısaca WLAN, WiFi ile aynı anlamda kullanılsa da aslında farklı terimler. Peki WLAN ne demek, ne işe yarar? Modemdeki WLAN tuşu nedir, WLAN ışığı yanmıyor ya da yanıp sönüyor çözümü dahil Wireless LAN hakkında her şey yazımızın devamında.

WLAN nedir ❓

Tam Boyutta Gör

WLAN açılımı ise Wireless Local Area Network idir. Türkçe'de Kablosuz Yerel Alan Ağı anlamına gelir. İşbu WLAN tuşu nedir? sorusuna gelince, WLAN tuşu da kablosuz bağlantıyı açıp kapatmanızı sağlar.

iPhone WLAN nedir 📱

WLAN, iPhone'larda da kablosuz yerel alan ağı anlamına gelir ve genelde WiFi ile aynı anlamda kullanılır. Dolayısıyla “Bir kablosuz ağa bağlanın” veya “Bir kablosuz yerel alan ağına bağlanın” genellikle aynı şeydir. Görünen terim, cihaz için seçilen dile bağlı olarak değişir. Bazı cihazlarda WiFi yerine WLAN görülebilir.

WLAN ne işe yarar 💡

Tam Boyutta Gör

Yerel alan kablosuz ağı olan LAWN (Local Area Wireless Network) olarak da adlandırılan WLAN’ın performansı diğer kablosuz ağlara göre yüksektir. Kablolu ağların mobil yayılımında kullanılır. WLAN standartları; HiperLAN, WiFi ve IEEE 802.11’dir. Masaüstü/laptop, mobil uygulama ve internet üzerinde çalışan tüm cihazlara hizmet sunar. WLAN, ekonomik bir yöntemdir ve kısa sürede kurulabilir. WLAN, kullanıcılara yerel kapsama alanı içinde hareket ederken ağa bağlı kalma esnekliği sağlar. Markaların çoğu WiFi marka adı olan IEE 802.11 standartlarına dayanır.

WLAN ve WiFi farkı nedir 🆚

Tam Boyutta Gör

WLAN temelde nispeten küçük bir alanda, LAN’dan LAN’a, WLAN’dan LAN’a, WLAN’dan WLAN’a gibi noktadan noktaya veya uçbirimden uçbirime veri iletişimlerine izin verir. LAN’lar tipik olarak bükümlü çift, koaksiyel tel, bazı durumlarda da optik fiber kullanır. WLAN, bu fiziksel bağlantılardan kurtulur ve ağ içinde veri iletmek/almak yerine elektromanyetik dalga sinyallerini kullanır. İletim, geleneksel LAN tarafından sağlanan kadar hızlı değildir ancak çoğu kullancı bunu önemsemez.

WiFi (Wireless Fidelity), kablosuz ağ anlamına gelir. Terim aslında WLAN cihazları kategorisine ait ürünleri pazarlamak için kullanılan ticari marka adıdır. WiFi ticari markasını taşıyan cihazlar veya donanımlar, IEEE 802.11 tarafından belirtilen standartları temel alır. WiFi, çoğunluk tarafından standartın kendisiyle eş anlamlısı olarak kabul edilmiştir.

WI-FI Alliance, adlı dünyanın dört bir yanındaki şirketler birliği, WLAN teknolojisini ve ilgili ürünleri onaylamaktadır. Standartlara uyan ancak WiFi Alliance tarafından onaylanmayan, bu nedenle de WiFi logosunu taşımayan çok sayıda cihaz da bulunmaktadır. Bunun nedeni; tahmin edileceği üzere sertifikasyon prosedürünün maliyeti ve zahmeti.

Bir WiFi (ready) aygıtı, WLAN’da kullanıma hazırdır. Bu tür cihazlar, masaüstü bilgisayarlar, laptoplar, notebooklardan akıllı telefonlara, el konsollarına ve diğer küçük cihazlara kadar çeşitlilik gösterir.

WLAN security ne demek 🔐

Tam Boyutta Gör

Bu tür bir güvenlik gereklidir çünkü WLAN sinyallerinin fiziksel sınır sınırlamaları yoktur ve ağ kaynakları üzerinden yasa dışı erişime açıktırlar; özel ve gizli verilerin sızdırılması ile sonuçlanabilir. Bir WLAN güvenlik ihlali durumunda ağ işlemleri ve kullanılabilirliği de tehlikeye girebilir. Bu sorunların çözümü için WLAN’larda çeşitli kimlik doğrulama, şifreleme, görünmezlik ve diğer yönetimsel kontrol teknikleri kullanılır.

Kablosuz ağlar kolaylık ve esneklik sağlarken, ağ güvenlik açığını da artırır. Yetkisiz erişim, DNS saldırıları, IP ve Mac izleme, oturum ele geçirme, gizlice dinleme gibi güvenlik tehditlerinin tümü WLAN’lar için sorun olabilir. Bu tehditlere karşı koymak için çeşitli standart kimlik doğrulama ve şifreleme teknikleri diğer erişim kontrol mekanizmalarıyla birleştirilir. WLAN güvenliğinde kullanılan teknolojilerden bazıları şunlardır 🔽

  • WEP (Kablolu Eşdeğer Gizlilik): Güvenlik tehditlerinin üstesinden gelmek için kullanılan eski bir şifreleme standardıdır. WEP, yalnızca doğru şifreleme anahtarına sahip alıcıların bilgilerin şifresini çözebilmesi için hava yoluyla iletilen bilgileri şifreleyerek WLAN'a güvenlik sağlar.
  • WPA/WPA2 (WiFi Korumalı Erişim): Geçici Anahtar Bütünlüğü Protokolü (TKIP) getirilerek WEP üzerinde geliştirilmiştir. TKIP, RC4 şifrelemesini kullanmaya devam ederken, düzenli olarak yenilenen ve çalınmasını zorlaştıran geçici bir şifreleme anahtarı kullanır.

WLAN key nedir? WLAN key, WiFi şifresi olarak düşünülebilir. Her yönlendirici (router) veya erişim noktası (access point), önceden ayarlanmış WLAN anahtarı ile gelir. Bunu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Telefonda WLAN ayarları nasıl yapılır 📲

Tam Boyutta Gör

Daha sonra en önemli kısım olan kanal bant genişliğini ayarlamalısınız. 2.4GHz için 1, 6 ve 11. kanalı seçebilirsiniz. En iyi kanalı seçmek için WiFi analizi programlarından da faydalanabilirsiniz. Son adım olarak güvenlik seviyesini seçin.

Telefondan internete girmek için öncelikle WiFi bağlantısının açık olması gerekir. WiFi’ı açtığınızda kapsama alanı içindeki tüm kablosuz ağlar listelenir ve kendi veya tanıdığınız WiFi ağının şifresini yazarak internete bağlanırsınız. Bir WiFi ağına bağlandığınızda, telefonunuz o ağı kaydeder. Böylece sonraki bağlantınızda yeniden şifre girmeniz gerekmez. Aynı ağa bağlandığınızda şifre giriş ekranı geliyorsa WiFi ağının şifresi değiştirilmiş demektir.

Modem WLAN ışığı yanmıyor ya da yanıp sönüyor ⚠️

Tam Boyutta Gör
  • WLAN ışığı yanmıyor sorunu çözümü: Modemin kablosuz özelliği devre dışı. Modemin yanında veya arkasında göreceğiniz WLAN tuşuna birkaç saniye basılı tutun. Işık yanmıyorsa modem arayüzüne girin ve kablosuz (WiFi) özelliğini açın.
  • WLAN ışığı yanıp sönüyor: Kablosuz bağlantınız aktiftir. İnternete sorunsuzca bağlanıyorsunuz demektir.
  • Yalnızca güç ve WLAN ışığı yanıyor sorunu: Modemde güç ve WLAN ışığı dışında başka ışık yanmıyorsa modeme gelen hatta sorun vardır. İnternet servis sağlayıcınızla görüşmeniz gerekmektedir.

Bu rehber yazı, WLAN nedir, ne işe yarar gibi Kablosuz Yerel Alan Ağı hakkında genel bilgilendirme içerir. Ayrıca modemdeki WLAN tuşu nedir, WLAN ışığının yanmaması, yanıp sönmesi ya da yanması ne anlama gelir gibi sıklıkla merak edilen soruların yanıtını da bulabilirsiniz.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_LAN Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayın.Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası