ortaokul devamsızlık hakkı 2023 / Ortaokul devamsızlık hakkı ! Devamsızlık kaç gün olursa takdir teşekkür belgesi alınamaz?

Ortaokul Devamsızlık Hakkı 2023

ortaokul devamsızlık hakkı 2023

MEB’in hazırladığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde tüm öğrenci, öğretmen ve veli hakları detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Buna göre devamsızlık ve takdir teşekkür hakkı ile ilgili kısımlar aşağıdaki gibidir. Konu hakkında aklınıza takılan soruların cevabını dilerseniz ilgili Yönetmeliğe bakınız. 

Devamsızlık Şartları Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin 3. Kısım 2. Bölümü geç gelme, devamsızlık ve ilişik kesme ile ilgilidir.

Madde 35’e göre öğrenci, ilk derse belirlenen süreden daha fazla geç kaldığı her 5 seferde yarım gün devamsızlık yapmış sayılır. Bu tür durumlarda öğrenci idareye giderek geç kaldı fişi almalı ve öğretmenine teslim ederek derse girmelidir.

Madde 36’nın (b) bendine göre günlük toplam ders saatinin 2/3 kadarına ya da fazlasına girmeyen öğrenci tam gün devamsızlık yapmış sayılır.

Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır

Lise Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

Yönetmeliğin maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında:

Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre 60 güne kadar uzayabilir. Bu süreyi aşan öğrenciler, başarı durumları ne kadar iyi olursa olsun derslere devam edemez ve bir sonraki öğretim yılında aynı sınıfı tekrar ederler.

Özür durumlarına dair mevzuattaki açıklama ise şu şekildedir:

  • a ) Üniversite, eğitim ve araştırma ya da tam teşekküllü devlet hastanelerinde sürekli tedavi görmek durumunda olan öğrenciler ya da organ nakli gerektiren bir hastalığı olan öğrenciler,
  • b) Tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitim gören öğrenciler,
  • c) Özel eğitim meslek liselerine kayıt yaptıranlar,
  • d) EGM’nin yayınladığı resmi raporlara göre korunan ya da bakım altına alınan öğrenciler
  • e) Tutuklu öğrenciler

Saydığımız koşulları taşıyan kişiler, özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek şartıyla toplamda 60 gün devamsızlık yapma hakkına sahiptirler.

Öğrenciler yaptıkları devamsızlıklar nedeniyle bir sonraki yıl aynı sınıfa tekrar giderler. Öğrenim görme hakkı olmayan öğrenciler ise Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Meslek Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ya da mesleki eğitim lisesi gibi eğitim merkezlerine yollanırlar.

Mesleki eğitim merkezi gibi kurumlara gönderilen öğrenciler için özürlü ya da özürsüz devamsızlık şartı; alınması gereken teorik ders süresinin 6’da 1’ini geçmemelidir. Yukarıda saydığımız istisnai durumlarda kalan ve devamsızlık süresi 60 güne çıkabilen öğrencilerde teorik derslere devam etme süresi toplam teorik ders saatinin 3’te 1’ini geçmemelidir.

  • Madde 36’nın 8. fıkrasına göre öğrenciler, katıldıkları tamamlayıcı eğitim programlarına ve telafi programlarına devam etmek zorundadır. Eğer bu derslerin toplam saatinin 6’da 1’inden fazla olacak şekilde özürlü ya da özürsüz devamsızlık yaparlarsa “başarısız” kabul edilirler.
  • Madde 36’nın 9. fıkrasına göre yarıyıl tatillerinde ya da yaz tatillerinde mesleki eğitim alan öğrenciler ücretli ya da ücretsiz izin yaptıklarında devamsızlık yapmış sayılmazlar. Özürsüz devamsızlık süreleri ise yaptıkları ücretsiz izin sürelerinden düşülür.

Devamsızlık Sildirme ve Affı

  • Sağlık sorunları nedeniyle gidemeyen öğrencilerin maddenin 5. bendinde sayılan sağlık kurumlarından alacağı sağlık raporunu okula ibraz edebilirsiniz.
  • Öğrencinin özür durumu yada veli izni ile gitmeme durumunda 5 iş günü içinde veli dilekçe ile bizzat kendisi okula başvurabilir. 
  • Af konusuna gelecek olursak eğer: bu husus tamamen eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının alacağı karara bağlıdır. Şuan için böyle bir uygulama söz konusu değil. Olması halinde gerekli bilgilendirme bu sayfamızdan yapılacaktır. 

Takdir ve Teşekkür Belgesi İçin Devamsızlık

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin Kısmı öğrenci davranışları ile ödül ve disipline ilişkin hükümleri içerir. 2. Bölüm öğrencilere verilen ödüllerle ilgilidir.

  • Madde ’a göre öğrenciler başarı durumlarına ve davranışlarına göre Teşekkür, Takdir, Onur Belgesi ve Üstün Başarı Belgesi alabilirler.
  • Madde ’a göre dönem ortalaması 70’in üstünde ve davranış puanı olan öğrenciler içinden;
    • a) 70,00 – 84,99 puanı olan öğrencilere Teşekkür Belgesi
    • b) Puanı 85,00 ve üstü olan öğrencilere Takdir Belgesi
    • c) Ortaöğretimde en az 3 öğretim yılının tüm dönemlerinde takdir belgesi alan öğrencilere Üstün Başarı Belgesi verilir.

Üstün Başarı Belgesi alan öğrenciler okulun iftihar listesine eklenirler.

  • Madde ’nin 1. bendine göre öğrencilere belge verilirken; öğrencinin hem okuldaki hem de okul dışındaki genel haline,
  • derslerdeki ve ders dışı etkinliklerdeki başarı durumuna ve davranışlarının niteliğine, arkadaşlarına örnek olup olmadığına bakılır.

Mevzuat: seafoodplus.info?mevzuatNo=&mevzuatTur=KurumVeKurulusYonetmeligi&mevzuatTertip=5

2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İlkokul, ortaokul ve liselerde 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanır mı ve karne haftası yoklama alınır mı?

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

"2.dönem devamsızlık sıfırlanıyor mu ?" sorusunun yanıtı milyonlarca öğrenci tarafından sorgulanıyor. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları takip edenler yarıyıl tatiline sayılı günler kala araştırmalarına hız kazandırdı. Peki; 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanır mı; Karne haftası yoklama alınır mı? 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İşte cevabı.

2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İlkokul, ortaokul ve liselerde 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanır mı ve karne haftası yoklama alınır mı?
2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İlkokul, ortaokul ve liselerde 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanır mı ve karne haftası yoklama alınır mı?
2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İlkokul, ortaokul ve liselerde 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanır mı ve karne haftası yoklama alınır mı?
2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İlkokul, ortaokul ve liselerde 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanır mı ve karne haftası yoklama alınır mı?
2.dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu ? İlkokul, ortaokul ve liselerde 2.dönem devamsızlıklar sıfırlanır mı ve karne haftası yoklama alınır mı?
SON DAKİKA

Ortaokulda ve devamsızlık sildirme en sık araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Devamsızlık sildirme en genel tanımıyla tanınmış olan devamsızlık hakkında olması durumunda öğrencinin başarısı sayılmaması adına öğrenci velisinin dilekçe vermesi anlamına gelir. Her dönem öğrenciler için belirlenmiş olan bir devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bu hak mazeretli olacak şekilde 20 ve mazeretsiz olacak şekilde 10 gündür. Toplamda 30 gün devamsızlık hakkını geçen öğrenciler başarısız sayılmakta ve sınıf tekrarı yapmaları gerekmektedir.

Ortaokulda Devamsızlık Sildirme Var mı?

30 günlük devamsızlık hakkını tamamlayan pek çok öğrenci ve velisi ortaokulda devamsızlık sildirme var mı hakkında merak duymakta ve araştırma yapmaktadır. Normal şartlarda devamsızlık sildirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak velilerin okula gelerek öğrencilerin devamsızlıkları adına dilekçe yazmaları ve müdür ya da müdür yardımcısı ile görüşmeleri, öğrencilerin sınıf tekrarı yapmasını engelleyebilir. Bu durum hem ortaokul hem de lise de geçerlidir.

Ortaokul Devamsızlık Hakkı

Ortaokulda devamsızlık hakkı da tıpkı lisede olan devamsızlık hakkı gibi toplamda 30 gündür. 30 günlük devamsızlık hakkını tamamlayan ve herhangi bir dilekçe vermeyen öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaları gerekir. Bu gibi durumlarda veliler okula gelerek devamsızlık sildirmek adına dilekçe verebilir ve müdürle görüşerek bu durumun önüne geçebilir.

Ortaokulda Devamsızlık Sildirme Dilekçesi

Ortaokulda devamsızlık sildirme dilekçesi veliler tarafından yazılabilir. Bu sayede öğrenci sınıf tekrarı yapmaktan kurtulabilir. Ancak bu durum için velinin okula gelerek gerekli dilekçeyi yazması ve okul müdür ya da müdür yardımcısı ile konuşması gerekmektedir.

2. Dönem Devamsızlık Sildirme

2. dönem devamsızlık sildirme ilk dönem olduğu gibi velilerin okula gelerek dilekçe vermesiyle gerçekleşebilir. Bu dilekçe sayesinde öğrenciler sınıf tekrarı yapmayacak ve devamsızlıkları silinecektir. Ancak bu durum için müdür ya da müdür yardımcısının onayı olması gerektiğini göz ardı etmemek gerekir.

Sınıfta Devamsızlık Sildirme

Sınıfta devamsılzık sildirme en sık araştırılan konuların arasında gelmektedir. Öğrenciler sınıf yani lisenin son sınıfında sınava hazırlık gibi çeşitli sebepler dolayısıyla devamsızlık haklarını doldurabilir. Bu gibi durumlarda velilerin okula devamsızlık dilekçesi vermesi gerekmektedir.

E-Devlet Okul Yardım Parası Başvurusu

Okula Giden Öğrencisi Olan Aileye Yardım

Devam Takibi Önemlidr

Devam Takibi Önemlidr

Madde31   (Değişik:RG/6/) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ ten az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir. Alınan gerekçeli karar, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-5 Ders Yılı Sonu Şube Öğretmenler Kurulu Öğrenci Kişisel Değerlendirme Tutanağına yazılarak e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanır. Ayrıca veli de bilgilendirilir. Bu kararda, oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.

    Kurul kararıyla sınıf geçen öğrencilerin puanları değiştirilmez. Okul kayıtlarına, "Şube Öğretmenler Kurulu Kararıyla Geçti" veya "Sınıf Tekrarına Karar Verildi"ibaresi yazılır. Bu durum öğrencinin karnesinde de belirtilir

Eğitimde Öncü, Öğretimde Zirve

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir