10 aylık bebek yemek öğünleri / 8-11 Aylık Bebek Beslenmesi & Yemek Tarifleri | Tuğba Yaprak

10 Aylık Bebek Yemek Öğünleri

10 aylık bebek yemek öğünleri

10 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalıdır?

Haberin Devamı

10 aylık bebeğin beslenme listesine neler eklenebilir?

10 aylık bebeğin beslenme listesinde diğer aylardan farklı olarak çok fazla besin eklemesi yapılabildiği söylenemez. Bu ayda yapılması gereken en önemli şey anne sütü, mama ve ek gıda arasındaki dengeyi kurmaktır. Bebeğin sindirim sistemi geliştiğinden bu ayda bebeğe metabolizmasını rahatsız etmeyeceği şekilde kendi yediğiniz yemeklerden verebilirsiniz. Fakat yemeğin baharatının az olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.

10 aylık bebeğin beslenme sıklığı nasıl olmalıdır?

10 aylık bebeğin 3 ana ve 6 ara öğün olmak üzere günde 5-6 öğün beslenmesinin uygun olduğu uzmanlarca tavsiye edilmektedir.

10 aylık bebek neleri tüketemez?

10 aylık bebeğin dişleri genellikle daha çıkmamış olur. Bu sebeple bebeğiniz sert ve büyük parçalı besinleri tüketemez. Hâliyle, bebeğe yemek yedirilirken daha fazla ezilmiş besinlerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Bununla birlikte bebeğinizin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek besinleri seçmeye de dikkat etmeniz gerekmektedir.

10 aylık bebeğin beslenme listesi nasıl olmalıdır?

Haberin Devamı

Anne sütü ya da formül mama genellikle kahvaltı öğününde olmalıdır.

Bebeğiniz tuzsuz beyaz peynir ve lor peyniri tüketebilir. Genellikle önerilen miktar bir kibrit kutusu büyüklüğüdür.

Protein alması için kahvaltısına yumurta sarısı ekleyebilirsiniz fakat yumurtayı 2 günde bir vermeniz tavsiye edilir.

Kahvaltı dışındaki öğünlerde genellikle meyve püresi, yoğurt, sebze püresi, muhallebi gibi hafif besinleri de ekleyebilirsiniz.

10 aylık bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gereken şey bebeğin aldığı besinlerin bebeğe uygunluğudur. Bunun dışında bebek yavaş yavaş normal bir insan beslenmesine erişebilecek duruma gelecektir.

8-11 aylık bebek beslenmesini öğrenerek daha sağlıklı bebekler büyütebilir, bebeğinizin ihtiyaçlarını çok daha kolay anlayabilirsiniz.

Bebeğiniz 6. ayından sonra ek gıdalar tüketmeye başlayacaktır. 6. aydan sonra tüketilmeye başlayan ek gıdalarla başlayan beslenme değişimi ile birlikte, bebeğiniz 8 ila 11 ay arasında bir döneme geldiğinde tüketebildiği gıdalar da epeyce artmış olacaktır. Kısacası 8-11 aylık bebeklerin yiyecek yelpazesi 6 aylık bir bebeğe göre oldukça genişlemiş olur. Bebeğiniz 8-11 aylık döneme gelene kadar tükettiği ek gıdalar ile artık anne sütü dışında yiyecekler tüketmeye alışmış olacak ve bu da annelerin işini daha da kolaylaştıracak. Ancak bu yiyecek yelpazesi ne kadar geniş olsa da hala bebeğinizin yiyemeyeceği bazı gıdalar mevcut. Örneğin, baharatlı veya soslu gıdalar, varsa alerjiye sebebiyet veren gıdalar gibi. Her ne kadar bebeğiniz eskisinden daha fazla gıda alabiliyor olsa da doktora danışmadan beslenme konusunda kararlar vermemek gerekiyor. Özellikle de bu aylarda bebekler daha fazla yemek yemeye ve yediklerini seçmeye de başlayabilirler. Bu konuda da dikkatli davranmak bebeği yemediği gıdalar konusunda fazla zorlamamak gerekiyor.

YouTube video

8-11 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Sağlanmalıdır?

Bebeğiniz büyüdükçe bakım ve beslenmesine dair incelikleri de artacaktır. Ancak bu konuda endişe etmeye gerek yok. Artık bebek bakımı ve beslenmesi için gerekli her şey eskisinden daha ulaşılabilir ve pratik. Beslenme konusu da bebekler büyüdükçe anneleri tedirgin edebilen ve düşünmesine neden olan bir konudur. Bu konuda da artık yeterince bilgi ve yardım mevcut. Tabii ki konuda yardımı uzman kişilerden, doktorlardan almak gerekiyor. Örneğin, doktorunuza danışarak bebeğinizin 8-11 aylık dönemde neler tüketebileceğine dair bilgiler alabilir, bunlar hakkında kitaplar ve makaleler okuyup, uygun bir beslenme programı oluşturabilirsiniz. Ayrıca 8-11 aylık bebeklerde ek gıda ve beslenme 6-7 aylık bebeklere göre çok daha kolay olacaktır. Zaman içinde beslenme aralıkları ve aldığı gıdalara göre bebeğiniz için en uygun düzen oluşacaktır.

Youtube Kanal Abone

Ek Gıdalar Olarak Neler Tüketilmelidir?

8-11 aylık bebeklerde anne sütüne devam etmesi halinde ek gıda tüketimi için nelerin seçilmesi gerektiğine dikkat edilmeli. Bu konu, hem bebeğin sağlığı açısından hem de gelişimi açısından oldukça önemli bir konudur. Bu dönemde bebeklerin ek gıda tüketiminde nelerin tercih edilmesi gerektiği konusunda bazı önerilerde bulunalım.

8-11 Aylık Bebek Yemek Tarifleri

8-11 Aylık Bebek Yemek Tarifleri – 1. Tarif

Malzemeler

Hazırlanışı

Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tarif bebeğiniz için oldukça da lezzetli. Öncelikle eğer ceviz ve fındığınız bütün halde ise onları toz haline gelecek şekilde ezin veya mutfak robotu yardımı ile çekin. Ardından bisküvileri ılık su ile ezin. Sırayla diğer malzemeleri de ezdiğiniz bisküvilerin içerisine ilave edip karıştırın. Bebeğiniz için sağlıklı ve enerji verici bir öğün olacaktır.

8-11 Aylık Bebek Yemek Tarifleri – 2. Tarif

Malzemeler

Hazırlanışı

Öncelikle ince ince kıymış olduğunuz soğan ve sarımsağı ve doğramış olduğunuz havucu zeytinyağı ile birlikte soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından kabağı küçük parçalar halinde doğrayarak pembeleşen soğan ve sarımsağın içerisinde ilave edin. Tüm malzemeleri birkaç dakika daha soteleyin. Ardından bulguru ekleyin. 2 veya 3 tatlı kaşığı bulgur yeterli olacaktır. Dilerseniz içerisine çok az tuz ekleyebilirsiniz ya da bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip pişirmeye bırakın. Piştikten sonra uygun oranda ılıtıp bebeğinize yedirebilirsiniz.

8-11 Aylık Bebek Yemek Tarifleri – 3. Tarif

Malzemeler

Hazırlanışı

Bebek pilavı olarak da adlandırabileceğimiz bu tarif az bir malzeme güzel bir öğün hazırlamayı sağlıyor. Ayrıca oldukça pratik ve lezzetli. Öncelikle pirinçlerinizi güzelce yıkayın. Ardından ufak bir tencereye koyup üzerine su ekleyerek pişirin. Pirinçler piştikten sonra tereyağını da içerisine ilave edin. Ardından hazırlamış olduğunuz bu pilavı blender yardımı ile ezin. Tarifimiz bu noktada hazır. Bebeğinizin bir öğününde afiyetle yedirebilirsiniz.

8-11 Aylık Bebek Yemek Tarifleri – 4. Tarif

Malzemeler

Hazırlanışı

Öncelikle kabağı, havucu ve ıspanağı güzelce yıkayıp, kabak ile havucu soyun. Kabağı tamamen soymak gerekmez. Ardından her ikisini de rendeleyin. Uygun bir tencerenin içerisine koyup üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin. Bir süre pişirin. Pişmesine yakın irmiği ve ıspanağı da içerisine ilave edin. Sebzelerin hepsi iyice yumuşadıktan sonra blender yardımı ile ezerek zeytinyağını ilave edin. Soğuduktan sonra bebeğinize yedirebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

11 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı?

11 aylık bir bebek için ortalama ağırlık, kızlar için 8.7 kg ve erkekler için 9.4 kg’dır. Ortalama boy, kızlar için 72 cm ve erkekler için 74 cmdir. Bebek muhtemelen her ay yaklaşık yarım inç uzuyor ve haftada üç ila beş ons arası kilo alıyor, ancak daha hareketli ve aktif hale geldikçe, büyüme hızları biraz yavaşlamaya başlayabilir.

8 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı?

Bu zamana kadar, bebeğiniz muhtemelen doğum ağırlığını iki katından fazla artırmıştır. Ortalama 8 aylık erkek bebeğin ağırlığı 8 ile 10 kilo arasında bir yere düşer; kızlar bu yaşta genellikle yaklaşık yarım kilo daha hafiftir. Yine de, ilk doğum gününe kadar geçen aylarda bebeklerin büyümesinin yavaşlamasının normal bir durum olduğunu unutmayın.

11 Aylık Bebek Kaç Saatte Beslenmeli?

Bebek günde ¼ ila ½ fincan tahıl, meyve ve sebze, ¼ ila ½ fincan süt ürünü ve ¼ ila ½ fincan proteinli gıda yemelidir. Yine de bebeğinize günde 470 ila 700 ml anne sütü veya formül mama verebilirsiniz. Bu yaşta, bebekler genellikle gece yaklaşık 11 saat uyurlar ve günde iki kez kestirirler ve bu da üç ila dört saate kadar çıkar.

11 Aylık Bebek Kaç Öğün Yemek Yer?

Yaşamının ilk yılı sona ererken, bebeğiniz ailenin geri kalanının yemek saatlerinde yediklerinin çoğunu yiyebilir. Ancak açıkçası, bebek geri kalanınızdan çok daha az miktarda yiyecektir. Gevşek bir kural, bebeğin gün boyunca genellikle üç ana öğün ve öğünler arasında birkaç atıştırmalık almasıdır. Bebeğin ne zaman yemek yediği genellikle iştahına ve sizin programınıza bağlıdır.

Instagram Takip

Uzm. Diyetisyen Tuğba Yaprak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası